Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pudonneet poliitikkomme sopeutetaan!

Mitä vähemmän maallista tuloa, siis ostovoimaa näyttää varallisuuttaan tässä meidän vertailu- ja näyttötaloudessamme, niin sitä enemmän pettymystä ja epäluottamusta poliittiseen järjestelmäämme ja poliitikkoihimme.

Eurovaalien 2014 jälkeen moni meppi jäi ilman kansalaisten riittävää luottamusta ja putosivat kilvassa pois ”rysselinkoneesta” - alkoi siis taival kohti arkielämää. Tätä elämää Europarlamentti tukee sopeutusrahalla, joka voi olla maksimissaan esimerkiksi Kokoomuksen Eija-Riitta Korholalle reilusti yli 100.000 euroa. Jo yhden vuoden meppi saa vajaat 50.000 euroa.

Tänään keskimääräinen suomalainen, siis äänestäjä tienää noin 30.000 euroa brutto. Ei ole mikään ihme, että kansalaista nyppii ja korpeaa tämä poliitikkojen itselleen junailema sopeutus. Tätä sopeutusta saa myös Suomen eduskunnasta putoava (ollessaan riiittävän kauan kansanpalveluksessa) – esimerkiksi nyt mepiksi valittu vihreiden Heidi Hautala kuittasi ”ennen varsinaista eläkeikäänsä” muhkean eläkeansion edustaja- ja ministerivuosiltaan.

 

Kun tavis, siis yhteiskuntaa pitkälle pystyssä pitävä kansalainen putoaa yt-yhteistoimintaneuvottelujen päätteeksi työstään, usein tyhjän päälle – ei juuri sopeutusrahoja jaella – joskus parin kuukauden, ehkä vuodenkin palkka; hyvä jos tätäkään. Vieläkö ihmettelemme, miksi suurinta epäluottamusta koetaan juuri poliitikkoja kohtaan.

 

En tiedä hävettääkö Eija-Riittaa ja Heidiä

… mutta voimme olla varmoja, etteivät he ääntä pidä näistä ”kultaisista kädenpuristuksista”. Mutta – onko tämä sopeutus sittenkin aiheellinen; onhan meppi paluupostissaan kotimaahansa jäänyt vaille aiemmasta työstään eläkekertymää, palkat on menetetty ja usein työtaitokin murentunut, jos nyt poliitikko on sattunut tekemään jotain arjen ja järjen työtä – Heidi?

Meppi ja kansanedustaja ovat saaneet huomattavasti suurempaa palkkaa/ palkkiota kansalaisten edustamisesta kuin keskimääräiskansalainen, ja näistä on maksettu verot ja ne ovat kerryttäneet myöhempää eläkettä – siis tältä osin ei olla mitään menetetty. Se, että pääseekö meppi ja edustaja jälleen ”poispotkinnan” jälkeen entisiin töihinsä (jos niitä sattuu olemaan) – voi olla haaste, vaikka puolueet ovat hanakasti järjestelleet konkareilleen palkkiovirkoja ja -tehtäviä.

 

Siis eipä ihme,

että kansalaisten keskuudesta koetaan suurta epäluottamusta poliitikkojamme kohtaan. Olen varma, että kansalta kysyttäessä näistä sopeutuksista, ne poistettaisiin välittömästi ja voimme sanoa, että se olisi oikeudenmukaista; itsehän he vapaaehtoisesti altistuivat kansaansa palvelemaan poliitikkoina ja valitsijoidensa edustajina!

 

Aivan rehdisti ja avoimesti kysyn tähän loppuun:

– ”Heidi ja Eija-Riitta – nolottaako sopeutus, jota normi-ihmiset eivät juurikaan saa ja oletteko mahdollisen nolotuksen puutteessa valmiit perustelemaan miksi teidän piti ja pitää saada sopeutusta – kansa odottaa vastaustanne, Kiitos!”

 

Ystävällisesti,

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

Pudonneet poliitikot sopeutetaan!

AL US Vf IL BLOG 36671

doc.: meppi_edustajasopetus_28052014.doc – OpenOffice Writer

353 | 2992

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat