Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Normandia - tarkastelua toiselta puolelta

Normandian maihinnoususta tulee kuluneeksi 70 vuotta. Tuo lähinnä USA:n ja Englannin yhteisponnistus ei ollut nähnyt vertaistaan. Kahden valtion yhteistä voimaa oli vastassa vain Saksan kolmannen valtakunnan Länsirintaman joukot. Merkittävää oli se, että Saksan suurin armeija oli toisaalla – paljon suuremmassa ja verisemmässä sodassa Neuvostoliittoa vastaan.

”Monia ihmetyttää se, miksi Saksan kolmannen valtakunnan luhistamiseen tarvittiin Venäjän, USA:n, Englannin, Ranskan ja koko brittiläisen kansainyhteisön armeijat ja vastassa oli todellisuudessa merkittävästi vain yksi valtio - Saksan kolmas valtakunta. Miten Saksa kykeni taistelemaan niin monia armeijoita vastaan? Kertoiko se jonkinlaisesta ylivoimasta - kornisti ajatellen jopa loppuun saakka?! … ”

Normandian maihinnousuun osallistui 150.000 miestä – kun esimerkiksi Saksan ja Neuvostoliiton keskinäiseen Itärintaman totaalisotaan osallistui samaan aikaan miljoonia sotilaita. Saksan operaatio Barbarossan jälkeistä sotaa pidetään maailmanhistorian verisimpänä ja raaimpana sotana, joka tuhosi ennätysmäärät siviileitä.

 

Miksi pitää juhlia jotain erityistä taistelua,

jossa edelleen ja jälleen siviilit olivat enimmin kärsijöitä. Miksi pitää ihannoida sellaista taistelua, jossa yhdistyneet voimat vain eräällä rintamanosalla käyvät täydellisesti piiritetyn yhden valtion kimppuun? Miksi Saksan kaatamiseen tarvittiin niin valtavat ja monikertaiset voimat – miksi jokin yksittäinen valtio oli niin ylivertainen, ettei se nujertunut vähemmällä.

 

Saksan sotakoneen voima,

 taistelutahto ja uhrautuvaisuus oli ja on vaikea pala liittoutuneille, koska he tietävät erinomaisen hyvin, että juuri tämä ominaisuus, jossa Saksa kävi totaalista sotaa kaikilla rintamilla, kasaan puristettuna, niinkin kauan – herättää sitä ääriryhmien ihailua, mistä syntyy tämänkin päivän pelko siitä, että jälleen jostain se alkaa *] … ?

Onko nyt lännenmies ampumassa omaan nilkkaan, kun painostaa ilman täyttä näyttöä Venäjää – ei ole esimerkiksi mitään todisteita venäläisten joukkojen osallistumisesta Itä-Ukrainan konfliktiin – sen sijaan on tiedossa, että Kiovaa tukee ja neuvoo amerikkalaisia yksityissotilaita ja –upseereita.

 

Nyt Normandian maihinnousun 70 –vuotisjuhliin osallistuu niin USA:n presidentti Barack Obama kuin Venäjän presidentti Vladimir Putin. Kumpi lopulta vetää pidemmän korren – ja siitä voidaan olla täysin varmoja, ettei Normandia olisi onnistunut ilman Stalinin Neuvostoliiton massiivisia Itärintaman suurhyökkäyksiä samaan aikaan, kun lännenmiehet nousivat maihin Pohjois-Ranskassa. Apu oli tietysti molemmin puolista.

 

Normandiassa saksalaisten Waffen-SS joukot taistelivat sinnikkäästi,

 … ja niin rajusti, että liittoutuneiden oli käytettävä massiivista ilmasotaa tukeakseen maavoimiaan. Liittotutuneiden ilmaherruus oli ratkaisevaa, ne olivat myös pommittaneet Saksan sotakoneen alkulähteet – tehtaat jo miltei rauniokasoiksi ja siitäkin huolimatta Saksa kykeni valmistamaan enemmän hävittäjälentokoneita kuin Englanti, jonka valmistusta USA massiivisesti auttoi – kuten myös Stalinin Neuvostoliittoa.

 

”Ei enää koskaan!”

Normandian juhlissa päästään taas sanomaan, ettei enää koskaan ja samaan aikaan Obama lietsoo EU- Eurooppaa sijoittamaan lisään rahaa aseisiin ja sotatehokkuuteen – kuka täällä oikein sitä sotaa ja sodanmahdollisuutta lietsoo?

Mitä kaikkiaan USA tekee nyt toisella mantereella, onko tämä se USA:n ulkopolitiikka, joka pitää aina varsinaiset sodat oman mantereen ulkopuolella? Nythän USA:n asevoimat ovat taistelleet kymmeniä vuosia kaikkialla muualla paitsi Pohjois-Amerikassa. Ketä viedään ja miten?

 

Kun Saksa ei saanut asein Eurooppaa,

eikä vahdittua omanlaistaan reviiriä – niin miten käy nyt, kun Saksa on ylivertainen EU- ja eurovaltio maanosassamme. Entä miten Saksa suhtautuu Venäjään, jonka kanssa sillä on ainoastaan tosikokemus – venäläisten ohella, mitä tarkoittaa raaka ja totaalinen sota.

Pelkääkö Saksa Venäjän lipsahtavan kiinalaisten kelkkaan, kun muutoinkin Kiina on jo de facto noussut ”maailman suurimmaksi” – monilla mittareilla ---

 

PS Muistamme Puna-armeijan kesähyökkäyksen Jatkosodassa 1944 ~  http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/toivon-p-iv-n-muistot-palaavat-vuoteen-1944 -

PS2 Saksa ja Suomi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24685-maamme-ja-sen-itsenaisyyden-luojat -

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi – AL  US  IL  Vf  BL  BLOG 00000 _ 05062014

doc.: Saksan ylivoima haviossaan_05062014 – Microsoft Word Starter

528

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eurooppa ei ole täysin Saksan johtoon alistu, vaikka Putin onkin Saksan puolella. Britannia on ikään kuin jättimäinen lentukialus lähellä Manner-Eurooppaa. Vuoden 1940 ihme tulee toistumaan.

Saksan taloudellisesti alistama Manner-Eurooppa ei tule pääsemään Isoon Britanniaan!

Ilkka Luoma

Brittivertauksesi on osuva, lentotukialusta varustaa USA ...

Aulis Mäkitalo

" – ja siitä voidaan olla täysin varmoja, ettei Normandia olisi onnistunut ilman Stalinin Neuvostoliiton massiivisia Itärintaman suurhyökkäyksiä samaan aikaan, kun lännenmiehet nousivat maihin Pohjois-Ranskassa. Apu oli tietysti molemmin puolista"

Länsi-liittoutuneet ja Neuvostoliitto olivat sopineet näistä samanaikaisista Neuvostoliiton suurhyökkäyksistä pitkin Jäämerestä Mustaan mereen ulottuvaa Itärintamaa, jonka osa myös Suomen rintama oli.

Suurhyökkäys Karjalan kannaksella samoina päivinä oli osa näitä operaatioita. Suomi ei sodassaan Neuvostoliiton kanssa todellakaan ollut missään "erillissodassa". Tapahtumat Suomen rintamilla liittyivät koko toisen maailmansodan ajan suoraan suursodan kulkuun ja tapahtumiin - olivat niiden osa.

Neuvostoliiton suurhyökkäys kesä-heinäkuussa 1944 oli johdonmukaista seurausta Suomen sitoutumisesta Saksan Venäjän sotaretkeen jo vuoden 1941 tammi-helmikuusta lähtien.

Ilkka Luoma

Aulis, juuri näin, vaikka pres. Halonen vielä puhui erillisyydestä - no, allekirjoitettua sopimusta ei ollut, vaan olimme de facto aseveljiä ja otimme runsaasti Saksan apua vastaan, jopa ratkaisevaa.

Ilkka Luoma

Normandian juhliminen on samalla Yhdysvaltojen eurooppahegemonia ylläpitoa ...

Vaikka euroopparauhan ylläpitäjät olisivat Saksa ja Venäjä yhdessä!

Käyttäjän MatiasKapanen kuva
Matias Kapanen

Ajankohdan vuoksi unionin yhtenäisyyden korostus vaikuttaa Malin sodan konteksti mukaan luettuna Islaminuskoisten veljeyttä korostaneen kapinallisrintaman aikaisemmalta, onnistuneelta, versiolta. Saksan vastustamisen innostavuus Islamin uskoisten veljeyden korostamiseen verraten on jostain syystä yleisinhimillisempää kuin maailman yhtenäisimmän uskonnon fanaattinen fundamentalismi. Hitler onnistui demonisoimaan itsensä, ja edustamansa valtion, Islamin torumien vääräuskoisten demonisuutta uskottavammaksi uhkaksi.

Stalinin mukanaolo Bagration -operaatiossa tukee Islamin ja liittoutuneiden samankaltaisista piirteistä pontta hakevia koheesioyrityksiä. Katolisen kirkon huolestuttaneet natsit murskautuivat ateistisen Islamin voluntaarisen ylivoiman alle hieman kuin Waltarin kreikkalaiset hävisivät sodassa julmille ja nihilistisille Turkkilaisille keskiajalla (Johannes Angelos). Myös Ranskalaisten traditionaalinen uskonnon julkisesta sfääristä kätkemispyrkimys ruokkii paranoidia, tai vähemmän paranoidia, epäilyä Normandiaan laskeutuneiden keskusvaltojen vihollisten Islaminuskoisuudesta.

Ilkka Luoma

Hitlerin eliittijoukoissa Waffen SS:ssä oli näytöstyyliin myös muslimiyksikkö!

Toimituksen poiminnat