Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Seuraavat sotakoneet Venäjältä!

Rakennemuutos ja budjettileikkurit iskivät konkreettisimmin puolustus- ja sisäministeriöiden kautta armeijaamme ja rajavartiolaitokseen. Nuo tahot ovat meidän turvallisuuslukko, kun tosi lähestyy. Nyt herkimmät tahot jo maalaavat ”kolmannen maailmansodan sytytystä”, kun taas kansan suuri enemmistö toppuuttelee sanomalla: ”puhu sinä, minä pidän hevosta” – Natoon siis ei mennä 1], sehän on eräs tapa välttää ikävyydet.

 

Aivan eri asia on armeijamme toimintakyky ja rajavartiolaitoksemme havainto- ja reagoimismahdollisuudet. Erityisesti armeija tarvitsee paljon lisärahaa, jotta se pysyisi toimintakunnoltaan varteenotettavana ja uskottavana. Meillä on erinomainen pohja – lakiin perustuva yleinen asevelvollisuus, jota voidaan laajentaa naisten kutsuntoihin saakka, vaikkakin itse palvelukseen astuminen olisi vielä naisten päätettävissä.

Puolustusvoimat tulevat tarvitsemaan suuria uusinvestointeja sekä rahaa aivan uusiin sotimisen ulottuvuuksiin. Millään saralla me ei voida sotilaallisesti liittoutumattomana 2] antaa kuvaa, että herpaantuisimme idän ja lännen vedenjakajalla – vaan viestimme on kaikkiin ilman suuntiin sama, …  rajamme ovat vakaat ja niiden yli ei luvatta käy tuleminen.

 

Kansa on valmis antamaan rahaa erityisesti kahteen momenttiin – puolustusvoimille ja poliisille

Nyt olisi asetettava armeijalle 30 vuoden budjettikehys, joka määrittää puolustuksellemme vakaat rajat edetä pitkäjänteisesti kaikilla hankintarintamilla huomioimalla muuttuva maailma.

Sotilaallinen liittoutumattomuus edellyttää huomattavasti enemmän kuin ’jenkautuminen’ johonkin muiden ”käskytettäviksi”. Kuten sanotaan – vapaudella on hintansa. Pidetään nyt edes tästä yhdestä vapaudesta kiinni!

 

Kalustokauppa on tuottoisaa businesta – suuntaan ja toiseen!

Armeijan sotilastarvikkeiden ja – välineiden kuin itse sotakaluston hankinnoilla voidaan työllistää ja tehdä vastakauppaa, tosin se ei onnistunut Horneteissa maaliin saakka. Nyt olisikin tehtävä kauaskantoinen hankintatie.

Nyt on valittava lähteet, joiden kanssa voimme tehdä vastakauppaa, siksi suuria hankintoja esimerkiksi seuraavan sukupolven hävittäjäkauppa on. Meille ei tarvitse natoyhteensopivuuden olla tabu, nyt on pikemminkin katsottava kokonaisuutta, jossa kaupanteko käy myös toiseen suuntaan.

F-18 Hornetteja ei tarvitse korvata jenkkikoneilla 3] – uudet koneet pitää olla taistelukykyisiä, teknologioiltaan hallittavissamme, koottavissamme, ylläpidettävissämme ja ennen kaikkea hinnaltaan sellaisia, jotta niitä saadaan riittävä määrä. Esimerkiksi venäläinen Suhoi (engl. Sukhoi) 4] on osoittautunut monin vertailuin täysin samalle, jopa korkeammalle tasolle kuin amerikkalaisten huipputuotteet. Itse hävittäjälentäjät tietävät tämän hyvin.

3] ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288699856844.html - [IL/11062014]

 

Eräästä asiasta olen täysin varma, voimme tehdä monipuolista kauppaa venäläisten kanssa

Venäjällä meitä ei sido hankaloittavat ’EU-bryssel direktiivi-inkvisitiot’. Saamme tehdä rauhassa vastakauppaa – vaikka viedä jotain sellaista, mitä osaamme ja mitä Venäjä tarvitsee – ja näitä artikkeleita on paljon. Lisäksi Venäjältä voimme edellyttää täyttä kompensaatiota, ja se hyväksytään!

 

Vieläkin suurempi mahdollisuus olisi radikaalimpi –

hypätä venäläis-kiinalaiseen tuotekehityskelkkaan ja sitoutua seuraavaksi 30 vuodeksi heidän aseteknologisiin huippukehityskohteisiin … tiedämme, että Kiina saavuttaa USA:n myös aseteknologian alalla ja ajaa ohi – ja jo nyt tiedetään, että Venäjällä ja Kiinalla on yhteisiä kehityshankkeita – monilla puolustuksen sektoreilla. Näiden kahden valtion kasvava suunnitteluvoima on pian ylivertaista luokkaa; esimerkiksi kiinalaisten suunnitelmat nanoboteista 5] – joille ei ole olemassa mitään torjuntamenetelmää.

 

Emme saa olla jämähtäneitä natojenkaukseen, kun kansakaan ei sitä halua

Meidän sen sijaan pitää keskittyä suojelemaan kansakuntaamme. Keinovalikoimaan kuuluu luontevasti kuuluisan kiinalaisen sotakenraalin kuolematon lause – ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” –viisas toteamus, ehkä tämän vuoksi Kiinalla onkin yli 4000 vuotta pitkä historia. Saksan merkitys kasvaa jälleen meille suomalaisille, sillä he ymmärtävät idän ilmansuunnat, Venäjälle ja Kiinaan.

 

VIITTEET

1] Kansanviisaus pitää meidät erossa Natosta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 -

2] Ukrainasta alkanut natohysteria leviää ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166873-ukrainasta-alkanut-natohysteria-leviaa -

4] Sukhoi SU-35 ~ http://www.sukhoi.org/eng/planes/military/Su-35/ …moderni kauempana olevan kohteen tuhoamiseen juuri käyttöön otettu SU-34 ~ http://www.sukhoi.org/eng/news/company/?id=5450  … Niin kutsuttu 5th generation fighter T-50 ~ http://www.sukhoi.org/eng/news/company/?id=5386 … ja samasta koneesta lentonäytös Youtube´ssa ~ http://youtu.be/26SuscRjpSA -  … ja [wiki] ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_PAK_FA -

5] Kiinassa on jo satsattu runsaasti radio-ohjattaviin (jopa täysin autonomisiin toimijoihin) taistelulennokkeihin ja –pienoishelikoptereihin. Kiinan kansanarmeijalla on jo nyt käytössään kauko-ohjattuja ja autonomisia pienoislaitteita kymmeniätuhansia. Mielenkiintoista on se, että jokainen pienoishelikopteri voidaan varustaa 100.000 nanobotilla, joiden kyky tehdä jotain – on lännenmiehelle täysi mysteeri. Voimme vain arvailla, mitä voisi seurata, jos tarkkaan ohjastetut pienoiskopterit onnistuvat vapauttamaan nanobottinsa vaikkapa Manhattanin päällä. Pienoiskopterien pitkänmatkansiirto tehdään ballistisin ohjuksin (mannertenväliset raketit – tai ne majailevat jo satelliiteissa [?] ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Nanorobotics -

 

EXTRA

Mikä on sinun maanpuolustustahtosi? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=960168 – [5157]

PS

Tiedän, että moni kapinoi armeijoihin ja aseteknologioihin tuhlaamista – nythän asevarustelukulut uudessa kansantalouden kirjanpidossakin lasketaan investointeihin. Siis tappaminen ja siihen varautuminen on investointi, siis sijoitus tulevaisuuteen.

Investointitavaroillahan luodaan jotain hyödyllistä – kirjanpidon mukaan. Onko kansallisessa kirjanpidossa vihollisen tappaminen hyödyllistä ja tuottoisaa. Tämän asian saa jokainen natoilija, rauhanaktivisti, maanpuolustushenkinen kuin pasifistikin itse ratkaista. Se tiedetään hyvin, että lause ”Ei enää koskaan”, joka lausutaan pyhästi kaikkien sotien jälkeen – ei ikinä jää virattomaksi!

Rauha on illuusio niin kauan kuin on olemassa se toinen ihminen. Reviirikamppailut jatkuvat ikuisesti – nyt on vain kysymys siitä, miten pitkälle annetaan kilpavarustelun jatkua --- ja sehän jatkuu, koska elämme täydessä näyttö- ja vertailutaloudessa.

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

AL   US   Vf   BL   IL   BLOG 37390

---11062014---

doc.: puolustuskyky_asehankinnat_11062014  Microsoft Word Starter

740

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Näyttö ja vertailutalous. Tuota jaksat toistaa. Mitä sinä haikailet? Kerro joku parempi yhteiskuntamalli!

ps. Meille ostettiin jo itäsaksalaiset panssarivaunut. Ei kiitos neukkukoneille.

Ilkka Luoma

Miksi ei Sukhoit - halvempia, vähintään yhtä tehokkaita ja varma vastakauppa, varsinkin viimeinen luulisi kiinnostavan, kun kyseessä kuitenkin 1,5-3 miljardin euron kauppa ...!

Näyttö- ja vertailutaloutta näet jo heti kotikaupungistasi lähtien; sekin on eräänlaista kilpavarustelua.

Evolutivistit ja biologit pitävät muurahaisten yhteiskuntaeloa kaikkien menestyvimpänä ja ... no, loput saatkin miettiä itse :)

Tässä vielä youtube uusimmasta T-50 manoveerauksesta ~
http://youtu.be/MjQG1s3Isgg

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Suhoi-onnettomuuksia:

◾2002 27. heinäkuuta Ukrainan ilmavoimien Su-27 putosi väkijoukkoon Lvivissä ilmailunäytöksessä.[14] 85 katselijaa kuoli, mutta lentäjä pelastui. Ohjaaja tuomittiin 14 vuodeksi vankeuteen ja toinen lentäjä kahdeksaksi vuodeksi.
◾2005 15. syyskuuta Venäjän ilmavoimien 177. lentorykmentin Su-27 putosi Liettuaan lentäjän pelastauduttua heittoistuimella.
◾2009 16. elokuuta Kaksi Su-27 hävittäjää törmäsi yhteen kesken Venäjän ilmavoimien taitolentoryhmän harjoituksia Moskovassa. Lentäjät olivat osa Russkie Vitjazi -taitolentoryhmää ja harjoittelivat kansainväliseen MAKS2009 -ilmailunäyttelyn lentonäytökseen. Toisen koneen lentäjä onnistui pelastautumaan heittoistuimella, mutta toinen lentäjä kuoli. Lisäksi neljä ihmistä loukkaantui vakavasti koneiden pudotessa maahan asutusalueelle sytyttäen rakennuksen tuleen.
◾2009 30. elokuuta Valko-Venäjän ilmavoimien kone putosi maahan Radomissa Puolassa kesken taitolentonäytöksen.[15]
◾2010 14. tammikuuta Kone putosi noin 30 km:n päässä Dzemgin lentokentästä lähellä Komsomolsk-na-Amurea. Lentäjä kuoli.[16]
◾2012 28. helmikuuta Vastavalmistunut Su-30 putosi koelennolla 130 km Komsomolsk-na-Amuresta moottorin sytyttyä tuleen. Molemmat lentäjät pelastuivat.[17]
◾2012 26. kesäkuuta Su-27 putosi harjoituslennolla Karjalassa. Molemmat lentäjät pelastuivat heittoistuimilla

Ei kiitos - silitysraudassakin on paremmat lento-ominaisuudet.

Ps. Katso sinä kusiaisista ja apinoista vaan mallia. Sitten, kun apina käy töissä, maksaa veroja ja miettii mitä laittaisi huomiseksi päällensä niin minäkin voisin uskoa evoluutio-teoriaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Uskovaiset eivät hyväksy evoluutiota. USA:ssa on eniten ihmisiä, jotka uskovat, että maapallo on edelleen kaiken keskipiste, on jopa ihmisiä, jotka väittävät maan olevan litteä - siis ei pyöreä! Miksi me muuten olemme niin apinoiden näköisiä ...? Varsinkin eräät rodut ovat likellä gorilloja - kasvonpiirteet jne ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Taistelukoneiden putoamiset ovat yleisiä myös lännessä - suhteellinen putoamismäärä ei paljon eroa toinen toisestaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

JAS GRIPEN NG on helpompi pitää kunnossa kuin Sukhoi. Mig 21 oli ainakin vaivalloinen pitää kunnossa.

Ilkka Luoma

Hornetin vastinetta Suhoi Flankeria (27) pidetään ylivertaisena Hornetiin nähden ...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ilkka kirjoitti: "Miksi ei Sukhoit - halvempia, vähintään yhtä tehokkaita ja varma vastakauppa".

Juuri niin, Ilkka, hyvä avaus! Ehdotin aikoinaan samaa Hornet-hankintojen aikana, mutta ajattelu ei näköjään ole kypsä siihen. Sukhoit ovat loistavia lento-ominaisuuksiltaan ja suomalaiset voisivat ne ostaa perusvarustuksella ja lisätä siihen länsielektroniikkaa.

Ilkka Luoma

Ilmari, nyt ollaan linjassa! Lisäksi meidän tiettyjen osa-alueiden huippuosaaminen voisi saada kauppoja muiden maiden ostamiin Suhoi koneisiin - pääsisimme näin mukaan tuotekehitysrenkaaaseen ja sitä kautta Kiinaan, jonkia sotakonetarpeeksi on joskus mainittu jopa 2000-4000 konetta (laivaston- ja strategisten ilmavoimien tarve mukana)

Käyttäjän otsorajakontu kuva
Otso Rajakontu

Irakin sodassa vietiin venäläiset hävittäjäkoneet piiloon, kun ne ei pärjännyt länsikoneille.

Metallurgia on lapsen kengissä, lentokoneen kriittisissä valuosissa on jopa kuonaa, niinkuin myös hitsausjäljissä, Hitsaajat luokitellaan toisen luokan rappareiksi.

Irakin sodassa venäläinen ohjaaja ei edes tiennyt mikä iski, ja oli tuotapikaa samassa astraalitasossa, missä Stalinkin nykyään asustelee.

Eikähän Suomelle tule Hornet-35, mitä on parasta mitä rahalla saa, tai Jas Griepenin uudempi versio, mitä nyt kehitellään.
Eurofrighter Typhoon pesee neukkukoneet mennentullen.

Venäläinen lentokonemoottori sammuu, niin siinä ohjaaja voi paniikissa tehdä saksiliikeitä ohjaussauvalla. mutta 5 on sekuntia aikaa hypätä, jos meinaa mieliä vielä Tatjaanan syliin.

Ilkka Luoma

Nyky-hornettien venäläisvastine ja nimenomaan Suhoi-vastine Flanker on käytössä monissa maissa, ollut pitkään ja saanut varauksettoman maineen luotettavana, helppohuoltoisena sotakoneena, jonka lento-omainaisuudet ovat ylivertaiset kilpailijoihin nähden - Flankereita (Naton koodinimi) on toimitettu kaikkiaan jo noin 800, joka nykyaikana on paljon ...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suhoi_Su-27

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Irakilaiset koneet vietiin piiloon, sillä suuri osa koneista oli Mig-21 ja Mig 23 kalustoa. Ja mitä tulee sotamoraaliin, niin:

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/69791-shokki-30-0...

Ne olivat aikansa vastineita F4-Phantom hävittäjälle, mutta eivät tietenkään pärjänneet enää liittoutuman F-16 ja F-18 kalustolle. Suurta vahinkoa niilläkin olisi saanut aikaan osaavissa käsissä.

Aikanaan venäläinen lentäjä loikkasi silloin huippusalaisen Mig-25 hävittäjän kanssa Japaniin: http://fi.wikipedia.org/wiki/MiG-25.

Liittoutuneiden insinöörit naureskelivat koneen transistoriputkielektroniikkaa, jollaista oli lähinnä tv-vastaanottimissa tuohon aikaan.

Vaan eivät nauraneet kauaa, kun keksivät, että koneessa oli putkitekniikkaa, koska se oli suunniteltu kestämään ydiniskussa syntyvän EMP-aallon.

Nyt myös länsikoneet on suojattu EMP:lta.

Ei pidä aliarvioida venäläistä teknologiaa. Heillä ei ole tarvetta keksiä pyörää uudestaan. Mikropiirejä voi ostaa suoraan Aasian tehtailta.

Venäläiset koodarit kuitenkin ovat maailman parhaimmistoa, joten ohjelmistopuolelta saattaa löytyä mielenkiintoisia yllätyksiä.

Kybersodankäynnissä venäläiset eivät ole altavastaajia.

Eikä suoranaisesti kalustopuolellakaan.

Me vain luulemme länsikaluston olevan ylivertaista, koska sillä on taisteltu voitokkaasti ympäri maailmaa. Kuitenkin vain ns. kolmansien maiden kalustoa vastaan.

Hannu Tanskanen

Yksi kysymys:

Onko järkeä ostaa sotakoneita ainoalta poetentiaaliselta viholliselta? He tuntenevat parhaiten sen heikkoudet ja saattaahan mikropiireissä olla "tappokomento" kun iivana painaa nappia kriisitilanteessa.

Ilkka Luoma

Eivät asentaneet "pommia" Loviisan ydinvoimalaankaan. Saattaisi olla, että pääsisimme mukaan nimenomaan koneiden ohjelmointituotekehitykseen. Ovatko muuten jenkit asentaneet "syrjähyppyjä" omiin ulkomaille myymiinsä sotakoneisiin?

Eikö kommenttisi ole jotenkin asenteellinen? ;)

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tanskanen on kyllä oikeassa. Venäläiset vähintään tuntevat omien koneidensa heikkoudet ja sen miten niitä voidaan hyödyntää. Kenties uudet torjuntahävittäjät saadaan Venäjältä halvemmalla kuin lännestä, mutta idea käyttää venäläisiä koneita kriisitilanteessa Venäjää vastaan voi tulla kalliiksi ilmavoimillemme.

Kiinalaiset ovat myös kehittämässä omia häivehävittäjiään kuten Chengdu J-20 ja Shenyang J-31. Pitäisin parempana ideana hankkia kiinalaisia häivehävittäjiä kuin venäläisiä, sillä venäläisillä tuskin on mitään tietoteknisiä takaportteja kiinalaishävittäjiin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #14

Venäläiset vähintään tuntevat myös länsikoneiden heikkoudet ja sen miten niitä voidaan hyödyntää siinä missä NATO tuntee itäkaluston heikkoudet.

Kun jonkin koneen speksit julkistetaan, suoritusarvoista voi ottaa sen 10% pois.

Esim. Hornet on huomattavasti hitaampi kuin sitä edeltänyt muinainen MIG-21. Hornetilla on kuitenkin muita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä MIG-21:ä paremman. Pelkkä nopeus ei ole ratkaiseva tekijä, joskin onhan mach 2 aina parempi kuin nippa nappa mach 1.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Keskinäinen vakoilu huolehtii riitävän tiedon vihulaiskoneista. Samoin taitavat lentäjät pystyvät päättelemään itse koneen lennosta sen ominaisuuksia yllättävän pitkälle - ja tässä esim. Flankerin liikehtimiskyky on saanut ylivertaiset arviot.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Kiinalla ja Venäjällä on useita yhteisiä tuotekehitysprojekteja sotateknologioiden osalta - suurin yhteistyö koskee tuleviin 500 metrisiin lentotukikohta-aluksiin ja niiden laivastomonitoimihävittäjiin - arvellaan, että tässä on venäläis-kiinalaiset yhteistoiminnan syvin keskinäisprojekti, ehkä venäläiset saavat tarvitemaansa tietoa itse laivoista, ja näin valmistuisi Venäjälle omansa. Tunnetusti USA:lla on ylivoima näissä lentotukialuksissa ... Kiina suunnittelee viittä armaadaa, joiden ydin olisi tämä 500 metrinen "lentotukikohtalaiva" 200 taistelukoneella. Nämä armaadat ovat hyvin haavoittuvaisia ja onkin olemassa hahmotus, että Kiina siirtää painopistettä itseohjautuviin pienoisrobolaitteisiin, joiden hyötykuorma on nanobottipohjaista! (?)

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #20

Saisiko näihin pituustietoihin lähdeviitteitä? Yhdysvaltain omat lentotukialukset ovat noin 330-metrisiä ja niiden uppouma on noin 100,000 tonnia.

Lentotukialus, jonka pituus on 500 metriä, kuullostaa epäkäytännölliseltä etenkin maalle, joka ei ole vielä omatoimisesti rakentanut lentotukialuksia. Kiina on ostanut useita lentotukialuksia käytettyinä kuten esim. ex-Kiev ja ex-Minsk, entiset Neuvostoliiton minilentotukialukset, entinen australialainen lentotukialus HMAS Melbourne ja Varyag, Neuvostoliiton toinen suuri lentotukialus, josta Kiinassa rakennettiin kiinalainen lentotukialus Liaoning.

Lentotukialukselle tuollainen 500 metrin pituus kuullostaa liian suurelta. Lentotukialuksen pitäisi pystyä tuollaiseen noin 30 solmun (yksi solmu on 1.852 kilometriä) nopeuteen, koska tällöin sillä on tarpeeksi vauhtia päästä sukellusveneitä pakoon jos tarve niin vaatii. Toinen kysymys on se, että kuinka nopeasti tuollainen laiva, jonka pituus on 500 metriä niin kääntyy.

Kolmas asia on lentotukialuksen operointitaito, joka voidaan oppia vain käytännössä. Lentotukialuksella on rajallinen kyky laukaista koneita ilmaan ja vaikka konemäärää kasvattaa, niin tukialuksen miehistön operointitaito ei parane ellei miehistöä kouluteta, se opi työtänsä käytännön kautta ja ellei tukialuksen lentokoneiden lähettämismahdollisuuksia paranneta.

Tähän loppuun linkki, mitä Wikipedia tietää Kiinan lentotukialuksista:

http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_aircraft_carr...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Kiinassa julkaistaan innolla lehdistössä kuvasuunnitelmia kaksirunkoisista lentotukikohta-aluksista, 500 metriä - runkojen välissä tukikohta neljälle ydinsukellusveneelle!

Ensimmäiset viitteet noista puolikilometrisistä tuli lähteistä, joita ei voi tässä kirjoittaa - mutta pyyntö sisälsi ennakoivasti kyselyn kiinnostaisiko suomalaisia laivakonstruktöörejä pohtia 500 metrin laivarunokjen virtauksia ja kantavuuksia, kun leveys on noin 165 metriä!

Suomesta ei löytynyt vakavasti otettavia insinöörejä esiprojektiin - löytyivät myöhemmin Saksasta, ja nyt kiinalaiset ovat omillaan. No, voihan tuo konstruktiosuunnitlema olla jokin muukin laiva, mutta entiten sotilaallinen media kohisee nyt näistä kaksirunkoisista.

Kaksirunkoisuuden tavoitteena saattaa olla yhtäaikaa 2 ylös ja 2 sisään ja keskellä vielä helikopteriliikenne; 500 x 135 sallii sen - tarkalla logistiikkaohjauksella, ja tässähän kiinalaiset ovat jo mestareita. Ei heidän kannata olla perinteellisillä lentotukialuksilla parhaita - jenkit ovat sitä, mutta uusissa konstruktioissa kaikki on mahdollista, sitä paitsi kiinalaiset jaksavat odottaa.

Hannu Tanskanen

On todellakin spekuloitu, että amerikkalaisten mikropiireissä olisi tuntemattomia osioita, jotka voisivat vaikkapa olla takaportteja piirin "tappoon". Mutta, ei ole uskottavaa, että joutuisimme yhteenottoon jenkkien kanssa.

Yllättävän paljon tietoa lähettivät molemmat leirit, kun aikoinaan kirjoitin hävittäjistä artikkkelin TM:aan, jenkit CD:n sekä F22:n että F35:n kuvia, venäläiset sähköpostitse 7 megan kuvia omistaan.

http://img688.imageshack.us/img688/2041/huippuhvit...

Ilkka Luoma

Netti on täynnä tietoa uusimmistakin sotakoneista, ihmiset ovat persoja sille, että saavat olla se ensimmäinen, joka paljastaa :)

Venäläiset ovat tehokkaita suihkukoneiden suunnittelijoita, rakettien tuotekehityksessä ja panssarivaunuissa kuin myös olata ammuttavista torjuntaohjuksista.

Yllättäen velivenäläinen ampui alas kuuuluisan jenkkien U-2 vakoilukoneen yli 17 kilometristä. USA vakoilu oli ilmoittanut tuolloin, että se on mahdotonta, siispä vakoiluylilento toteutettiin. Alasampumisen jälkeen U-2 lennot keskeytettiin heti ja aloitettiin käyttämään SR-71 tiedustelukoneita - yli 3M! ja yli 20 km korkeus! Näitä Neuvostoliitto ei osannut ampua alas. Tosin amerikkalaiset välttelivät Nliiton ilmatilassa oloa, sen sijaan he kurvasivat esimerkiksi Suomen ilmatilaa pitkin - itärajaamme myöten ja kuvasivat sivukovakameroilla Neuvostoliittoa - alussa suomalaiset eivät edes tienneet näistä lennoista mitään, kunnes venäläiset kertoivat YYA hengessä, että jenkki lainaa ilmatilanne aika usein, ja että oletteko aikoneet tehdä asialle jotain ... yhtään noottia USA:n suurlähetystöön ei mennyt!

http://fi.wikipedia.org/wiki/U-2

http://fi.wikipedia.org/wiki/SR-71_Blackbird

Ilkka Luoma

Tämän artikkelin oleellisin viesti päättäjille on se, että pyydetään vakavahenkinen tarjouspyyntö seuraavasta taistelukonesukupolvesta myös Venäjältä, jotta saamme vertailupohjaa lännenmiesten tarjouksiin - ja nimenomaan kansalle sen tiedon, että onko Venäjä oikeasti halukas tekemaan kompensaatiokauppoja ja millä mittakaavalla!

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Grippen NG kannattaa unohtaa vanhentuvana, Suhoi PAK-FA olisi mielenkiintoinen mutta edustaa erillaista asejärjestelmää kuin mihin olemme suuntautuneet. Ja se että kyseessä on venäläinen järjestelmä aiheuttaa ainakin minulle jonkin asteisen kysymysmerkin.

Horneteissa ja NASAMS II Fin Ilmatorjuntajärjestelmä käytetään samaa AMRAAM ohjusta.

Mielenkiintoisin vaihtoehto voisi olla ruotsalais-turkkilainen viidennen sukupolven hävittäjä jota ollaan suunnittelemassa parhaillaan ellei projektia peruuteta.

Ilkka Luoma

Ehkä meidän pitäisi miettiä koko puolustusjärjestelmämme aivan uusiin puihin, sillä hajautettu sissisodankäynti on tehokkain eliminoija miehitykselle!

Metsäsissi nujertaa cybersotilaan!? IL
~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... [53398]

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Venäjältä kannattaisi Flankerin sijaan tilata Suhoi Su-35S tyyppisiä koneita.Ovatten nimittäin maailman parhaita lento-ominaisuuksiltaan. Huippunopeus on 2,25 Machia, joten sellainen pyyhkäisee vartissa maamme toisesta päästä toiseen. Joten kerkiävät katteleen, mikä tai kuka niitä ilmatilaloukkauksia tekee.

Youtubesta löytyy mukavia pätkiä tästä konetyypistä ilmailunäyttelyissä.

AWESOME FIGHTER !!

Ilkka Luoma

Uskoisin, että venäläiset tarjoavat muhkein vastaostoin juuri tuota Su-35:ta - ehkä Patrian erinomaisia 8-pyöräisiä tilalle! ;)

Martti Kauppila

Luomalla on vain yksi agena elämässään: Ei NATOon ja ei USA. Siihen kelpaa mikä tahansa, vaikkda venäläiset sotakoneet.

Ilkka Luoma

Lopultakin on vain kysymys siitä arvostetaanko kansamme enemmistön mielipidettä Natosta - nyt ei poliitikot niin tee, vain alkeita Niinistön taholta. Kannustan ajattelemaan kansan mielipidettä - miksi näin systemaattisesti ollaan vuodesta toiseen Natoa vastaan - se ei enää ole sattumaa tai tietämättömyyttä. Sanoisinko sen olevan terävää kansalaisälyä omista näkökulmista, koska kansa se lopulta ruumiit pesee!

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Ruumiinpesijöitä ei tarvita, eikä sota kuulu ihmisluontoon.
Suomella on koko ajan diplomaattisuhteet Venäjän kanssa ja he puhuvat kaikesta avoimesti, tiedän sen.

Tätä sotakiihkoilua en halua.
Suomi voi liittyä Natoon sitten kun Venäjäkin liittyy, tai sitten kukaan ei liity mihinkään.

Kaikki sodat ovat raiskaussotia välineistä riippumatta: miehet tapetaan ja siitetään naisille lisää sotureita, omia geenejä. Sitäkö haluat?
Isän, pojan ja pyhän hengen nimeen. Yhteinen yksijumaluus.
Jumala kun siunaa aina aseet.

Ei käy, ei mitenkään.
Asevarustelun hinnalla voisi lopettaa nälänhädän ja kuivuuden maapallolta kolmeen kertaan. Elämä jatkuisi. Äidit imettäisivät lapsiaan kun olisi puhdasta vettä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Hieno arkimaailman realismikirjoitus! :)

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #31

Oletko ironinen?

Sodat ovat kyllä tätä päivää ja menneisyyttä, mutta niin ei tarvitsisi olla. Jos sotilaat tuhoaisivat vain toisiaan eikä siviilejä, sen voisi jotenkin ymmärtää.Hallitsijat valloittaisivat uusia alueita oman valtansa vakuudeksi.
Sodissa kuolee kuitenkin naisia, vanhuksia ja lapsia ja he ovat täysin puolustuskyvyttömiä. Heidät on nykyisillä aseilla hyvin helppoa tuhota.

Vielä 1812 Ranska ja Venäjä sotivat mies miestä vastaan Borodinon kentillä, ja Aleksanteri I kukisti Napoleonin. Ilman menetyksiä ei siitäkään selvitty.

Sinä haluaisit lisää sotakoneistoa. Ketä varten? Venäjää?
Ei Venäjä tarvitse Suomea mihinkään, Krim ja Ukraina ovat vähän eri asia. Putin haluaa rakentaa Euraasiaa, johon Ukraina kuului Neuvostoliiton aikoina.

Yksijumaliset uskonnot tuottavat raiskaussotia, niin juutalaisuus, islam kuin kristinuskokin. Ja kuitenkin viides käsky kieltää tappamasta.
Parempi olisi korvata tuhoaminen elämän ylläpitämisellä.
Kuolonuhreja ja ruumiinpesijöitä ei tarvitse kukaan.

***

Jälkeenpäin huomasin, ettet sinä ironinen ollutkaan,vaikka mun tekstini onkin idealistinen. Aivan hyvin voi uskoa, että sodat ovat vältettävissä.
Sivistyneillä kansoilla on muitakin keinoja ratkaista ongelmia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

SUNNUNTAINA, JOULUKUUTA 18, 2005

Apina lyö kivellä pähkinän syötäväksi
Lauantaina YLE:n TV1 lähetti merkittävän luonto-ohjelman kiinnostuneille ja riittävän uteliaille katsojilleen. Kiehtova Maailma dokumentissa oranki kopautti kätensä jatkeella, kivellä, pähkinän kuoren kappaleiksi saadakseen herkullisen sisuksen tyydyttämään ateriallisia mielihalujaan. Samassa kivi napsahti myös naapuriorangin otsaan aiheuttaen melkoisen kalabaliikin kahden orangin välille.

Ihminen on pitänyt itseään ainutlaatuisena ilmiönä maapallon biosfäärissä. Esitetty dokumentti haki vastausta ihmiskunnan kehitykseen ja tulevaisuuteemme. Ohjelmassa oli havaittavissa, toki ihmisen pohtimana, yhtäläisyyksiä simpanssien nykyisyydestä meidän menneisyyteen sekä enemmän tai vähemmän alitajuntaisiin tapoihimme vielä tänä päivänäkin.

Vallitseva biosfääri hakee ruokansa lähialueelta vastoin ihmisten edestakaisin kuljettelua markkinatalousehdoin. Eläinkunnan päällimmäinen tehtävä on ruokailu, loikoilu, reviiripuolustus ja itsensä monistaminen uusiksi sukupolviksi. Evoluutio, asioiden helpommaksi tekeminen ja yksinkertaisempi ruoan saanti kehitti ihmisestäkin yhteisöllisen. Ihminen kasautui jo historiassa yhteen ryöstäen ympäristönsä mahdottoman yhtälön kautta rappioon ja unohduksiin (muinaiset suurkaupungit, mm. Maya- ja Ankhor-kulttuurit).

Tänä päivänä on myös meneillään kiihtyvä kaupungistuminen niin Suomessa, muissa kehittyneissä länsivaltioissa kuin myös kehittyvissä mm. Aasian tiikeri- ja jättiläismaissa. Kiehtovassa maailmassa käsiteltiin osuvasti lukumääräisesti kasvavan ihmispopulaation ja ruoansaannin helpottamisen yhteyttä luonnon liialliseen riistoon ja lopulta eroosioon, joka imee kasvutekijät olemattomiin.

Parlamentaarisesti valvottu YLE tuottaa kansalaisille ajattelemisen aihetta, tositv-robinson-juhlapäiväseikkailujen vastineeksi, tutkittuna ihmistietona luonnosta, missä tositv on arkipäivää.

EU kiemurtelee maataloustukien kimpussa, huomaamatta sitä, että lähialuetuotanto ja elinkelpoinen maaseutu on tulevaisuutemme. Päämäärämme kulutuksen vähentämisen ohella on tasaisemmin jakautunut väestötiheys. Tulevat sukupolvet, joille jää tuottamamme ongelmat, ovat ratkaisijan roolissa. Luonnonläheinen kasvuympäristö on ymmärryksen herättäjä näkemään luonto kokonaisuutena, missä olemme vain yksi osanen.

Päämäärämme ei ole loputon työn ja ruoansaamisemme helpottaminen, samalla enenevästi fyysistä työtä tekemättöminä lihoen yli äyräidensä. Aitoa hyvinvointia ei mitata auton koolla, asumisneliöillä, Tournedous-pihveillä eikä kulutusjuhlalla, missä mittarina on vain verottajatiedot iltalehdissä.

Lauantain Kiehtovassa maailmassa nähty ihmisapinan kivellä napautus toista lajikumppania otsaan jäi tavoitteeltaan arvoitukseksi. Oliko otsaankopautus vahinko vai tarkoitus?

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kiv...

Ilkka Luoma

... mutta valitettavasti ---

Väkivalta on osa ihmisyyttä!

Väkivalta on osa ihmisyyttä – sanoimmepa miten monta kertaa tahansa ”ei enää koskaan!” --- Taistelu elintilasta, reviiristä on ensimmäinen evoluution oppitunti ja se istutettiin geenistöömme jo satoja miljoonia vuosia sitten.

On täysin turhaa luulotella täyttä rauhan tilaa – se on mahdoton ohjelmointikoodi sellaisessa käyttöjärjestelmässä missä me ”astelemme” kohti tappamista, sillä se on eräs osio keinovalikoimasta, millä vähennetään lajistoja – esimerkiksi ihmiskuntaa. Viimeinen suuri ihmisiä rujosti tuhoava massasota 1] oli Saksan ja Neuvostoliiton välillä – vastaavaa ei ole koskaan ennen ollut.

Luomakunta on jatkuvassa taisteluvalmiudessa – muun eläinkunnan hallitessa myöskin armon annon. Ihmiskunnan armon anto on nuori ilmiö, joka hakee vielä linjaansa. Ihmisen tappamisen keinoja ei ole vielä mikään muu eliölaji hallinnut. Nytkin elämme suursodan varjossa 2] – kun suuret uskonnot asemoituvat linjoillensa vastaanottamaan ja antamaan iskut.

Täydeltä sodalta pelastaa vain selkeä maapallon ulkoa tuleva uhka – tai maailmanlaajuinen ekokatastrofi, jossa koko ihmiskunnan elinkyky asettuu täysin kyseenalaiseksi. Liittoutuma kaikkien kesken vaatii ulkoisen uhan – sellaisen uhan, joka koskettaa yhtäläisesti kaikkia ja uhkaa kaikkien henkeä; lopullisesti.

Mistä kaikki alkoi, kun oranki löi toistaan kivellä päähän ---
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kiv... ---

[2005] Lauantaina YLE:n TV1 lähetti merkittävän luonto-ohjelman kiinnostuneille ja riittävän uteliaille katsojilleen. Kiehtova Maailma dokumentissa oranki kopautti kätensä jatkeella, kivellä, pähkinän kuoren kappaleiksi saadakseen herkullisen sisuksen tyydyttämään ateriallisia mielihalujaan. Samassa kivi napsahti myös naapuriorangin otsaan aiheuttaen melkoisen kalabaliikin kahden orangin välille.

Ihminen on pitänyt itseään ainutlaatuisena ilmiönä maapallon biosfäärissä

Esitetty dokumentti haki vastausta ihmiskunnan kehitykseen ja tulevaisuuteemme. Ohjelmassa oli havaittavissa, toki ihmisen pohtimana, yhtäläisyyksiä simpanssien nykyisyydestä meidän menneisyyteen sekä enemmän tai vähemmän alitajuntaisiin tapoihimme vielä tänä päivänäkin.

Ei pidä mennä merta edemmäksi kalaan

Vallitseva biosfääri hakee ruokansa lähialueelta vastoin ihmisten edestakaisin kuljettelua markkinatalousehdoin. Eläinkunnan päällimmäinen tehtävä on ruokailu, loikoilu, reviiripuolustus ja itsensä monistaminen uusiksi sukupolviksi.

Evoluutio, asioiden helpommaksi tekeminen ja yksinkertaisempi ruoan saanti kehitti ihmisestäkin yhteisöllisen. Ihminen kasautui jo historiassa yhteen ryöstäen ympäristönsä mahdottoman yhtälön kautta rappioon ja unohduksiin (muinaiset suurkaupungit, mm. Maya- ja Ankhor-kulttuurit).

Tänä päivänä on myös meneillään kiihtyvä kaupungistuminen niin Suomessa,

muissa kehittyneissä länsivaltioissa kuin myös kehittyvissä mm. Aasian tiikeri- ja jättiläismaissa. Kiehtovassa maailmassa käsiteltiin osuvasti lukumääräisesti kasvavan ihmispopulaation ja ruoansaannin helpottamisen yhteyttä luonnon liialliseen riistoon ja lopulta eroosioon, joka imee kasvutekijät olemattomiin.

Parlamentaarisesti valvottu YLE tuottaa kansalaisille ajattelemisen aihetta, tositv-robinson-juhlapäiväseikkailujen vastineeksi, tutkittuna ihmistietona luonnosta, missä tosi-tv on arkipäivää.

EU kiemurtelee maataloustukien kimpussa,

huomaamatta sitä, että lähialuetuotanto ja elinkelpoinen maaseutu on tulevaisuutemme. Päämäärämme kulutuksen vähentämisen ohella on tasaisemmin jakautunut väestötiheys. Tulevat sukupolvet, joille jää tuottamamme ongelmat, ovat ratkaisijan roolissa. Luonnonläheinen kasvuympäristö on ymmärryksen herättäjä näkemään luonto kokonaisuutena, missä olemme vain yksi osanen.

Päämäärämme ei ole loputon työn ja ruoansaamisemme helpottaminen, samalla enenevästi fyysistä työtä tekemättöminä lihoen yli äyräidensä. Aitoa hyvinvointia ei mitata auton koolla, asumisneliöillä, Tournedous-pihveillä eikä kulutusjuhlalla, missä mittarina on vain verottajatiedot iltalehdissä.


Lauantain Kiehtovassa maailmassa nähty ihmisapinan kivellä napautus toista lajikumppania otsaan jäi tavoitteeltaan arvoitukseksi. Oliko otsaan kopautus vahinko vai tarkoitus? Kehittyikö tästä kuuluisa kaikkien sotien 1] jälkeinen toisinto: ”Ei enää koskaan!”?


VIITTEET
1] Ihmiskunta vaatii aina sotansa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -
2] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141222-... -
2] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/140956-... -


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi


AL – Fb – US
BLOG 19 251 | 1 296 --- IL

---07062013---

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Kyllä sinä oikeassa olet: väkivaltaa on, fyysistä ja henkistä. Onko se sitten ominaista ihmisluonnolle ja kaikille nisäkkäille?
Keskeneräisyydestä siinä ainakin on kysymys. Henkistä väkivaltaa harjoittavat ne ihmiset, joiden oma rakentuminen on vielä kesken. On kateutta, huonommuutta, toisen, ehkä itseä etevämmäksi koetun ahdistamista nurkkaan. Huonommuudesta kärsivät eivät tajua sitä itse.
Valtataistelua siis.
On aggressioita, jotka purkautuvat primitiivisesti. Lyödään kivellä otsaan niinkuin orangit, tajuamatta seurauksia.

Oman reviirin puolustaminen on ihan luonnollista, mutta että se reviiri ulottuisi vaikka USA:sta Irakiin, Afganistaniin tai Vietnamiin, ties minne, on outoa. Venäjä tekee samaa. Aseteollisuus työllistää ja on tuottavaa.

En lukenut tuota Ihmiskunta vaatii aina sotansa, kun jo otsikko on niin masentava. Maailmassa on tarpeeksi viisaita ihmisiä, jotka voivat estää sodat. Tosin he eivät ole poliitikkoja, mutta jospa kansa äänestäisikin viisaita ihmisiä päättämään asioista.
Kaikki maailman ihmiset tahtovat elää rauhan aikaa.

Venäjästä vielä.
Suomi-kuva on Venäjällä ihanteellinen. Se periytyy jo Neuvostoliiton ajoilta, jolloin olimme heille näyteikkuna länteen. Ihmiset eivät siellä edes tiedä, että meillä on ollut sotia. He taistelivat ainoastaan natseja vastaan. Talvisodan aloittamisen he ovat tunnustaneet, mutta heille se oli pieni rajakahakka. Suomelle sodat ovat avoin haava.
Ei tarvitsisi olla.

Ilkka Luoma

Itseasiassa kaikki erimielisyydet, kärhämät ja suursodatkin lähtevät liikkeelle reviirikäsitteistä, jotka evoluutio loi jotta kukin laji kehittyisi maksimaalisesti ... sitten eräs laji kehitti itselleen ylivoimaset aseet - ihminen oli noussut ... romahtaakseen.

Toimituksen poiminnat