Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Miksi Stubb valittiin maamme pääministeriksi?

Kokoomustaktiikka puree jälleen. Veljet sopivat eroavalle pääministeri Jyrki Kataiselle postin EU-Brysseliin sekä monille yllättäen ja kansalle puolipelon hämmästyksellä puoluekokousedustajat nostivat Alexander Stubb´in Suomen pätkäpääministeriksi.

Kansa oli vähän aikaa sitten antanut europarlamenttivaaleista Stubb´ille kunnioitettavat 150.000 ääntä, ollen 30 prosenttia kaikista Kokoomuksen saamista äänistä, jotka taas edustivat noin kahdeksaa prosenttia maamme kaikista äänioikeutetuista.

 

Muistamme Keskustan tilanteen, kun Matti Vanhanen poistui politiikan areenoilta – vaipuen nyttemmin Perheyhtiöiden liiton puheenjohtajaksi. Mari Kiviniemi valittiin tilalle, Keskustan puheenjohtajaksi ja pätkäpääministeriksi, … nyt Mari hän istuu nyt rivikansanedustajana – tämänkin valinta tapahtui muuten Lahdessa, Keskustan puoluekokouksessa vuonna 2010.

Samoin me muistamme hyvin mistä alkoi nyt Kokoomuksen johdosta poistuneen Jyrki Kataisen ministerimarssin alku – se tapahtui eduskuntavaaleista 2007 1], jolloin nykyinen presidentti Sauli Niinistö takoi kansansuosiollaan 2] Kokoomukselle ne ratkaisevat lisä-äänet, jotta Kokoomus pääsi kakkoseksi eli valtiovarainministerisalkun kantajaksi – tästä alkoi Kataisen kuuluisa ministeriura, joka nyt päättyy kammottavin tuloksin – kansakunnan näkökulmasta!

Kokoomuksen puoluekokousäänestäjät tekivät ratkaisun valinnallaan, joka yllätti kaikki – olisin voinut löydä vaikka vetoa, ettei kokoomusvalitsijat – kykypuolueen edustajina valitse maallemme mahdollista katastrofin siementä, jonka lannoitusaineet Katais-kuusilo, sittemmin viisikko 3] on sydänjuuriaan myöten jo lannoittanut.

Mutta, nyt ei ole syytä parjata, eihän Stubb ole päässyt edes pitämään uutena Kokoomuksen puheenjohtajana edes linjapuhettaan. Jäämme odottamaan sitä, ja sen jälkeen kirjoitamme analyysin mitä kaikkea hyvää tai pahaa Slubb kykenee tuomaan maallemme. Ääniä hän saa aina, koska joukoistamme löytyy niitä kansalaisia, jotka eivät kiinnitä mitään huomiota puheen sisältöön – vaan puheen väriin, tyyliin ja vaikuttavuuteen.

Politiikan kilpasiskot ja –veljet moitiskelevat Stubb´ia kovin hänen puheidensa sisällön ohuudesta – so. sisällöttömyydestä ja ponteista, jotka ovat helinää ja fraseologiaa puhekikkailuna. Mutta kikkailu on purrut – 150.000 ääntä kertovat sen, ja Kokoomus on aina osannut keskittää 4]. Ehkä osa tuosta 150.000:sta olisi aidosti halunnut brysselinmiehen mahdollisimman kauas Suomesta – Brysseliin, missä hän ui kuin kala vedessä.

 

VIITTEET

1] Vuoden 2007 eduskuntavaaleista Kataisen Kokoomus sai vain 23.000 ääntä enemmän kuin SDP – tämä teki Kokoomuksesta 2. puolueen vaaleista ja näin Kokoomus nousi hallitukseen toiseksi suureksi ja demarit jäivät oppositioon. Niinistö sai 60.000 ääntä Uussimaa vaalipiiristä ja toi Kataiselle valtiovarainministerin salkun … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/vedenjakajaeduskunnassa-suurimman.html -

2] Eräs mahdollinen syy Sauli Niinistön hurjaan eduskuntavaalit 2007 - tulokseen saattoi olla Saulin häviö presidentivaaleista demareiden Tarja Haloselle … Suomen kansalla on sympaattinen muisti, useita poliitikkoja on palkittu myöhemmin suurilla äänimäärillä. Muistamme Keskustan Paavo Väyrysen ja Anneli Jäätteenmäen hurjat äänisaaliit myöhemmissä vaaleissa. Nytkin Paavo muuten ponnahti jälleen parrasvaloihin – Brysseliin, palatakseen viimeistään ensi keväänä takaisin kotosuomeen pelastamaan mitä enää pelastettavissa on.

3] Onko meillä enää varaa pitää Kataisen jäämähallitusta – kun se vielä nyt junailtui Stubb´in käsiin? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=898664 – [4784]

4] Kokoomus on viime vuosina ollut suurin – siihen on hyvin loogiset syyt; uskolliset äänrstäjät, aktiivisuus äänestyskäyttäytymisessä ja huoli oman maallisen omaisuuden säilymisestä ja karttumisesta – se laittaa äänestämään omiaan! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=875171 – [6337]

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

AL   US   VF   IL   BL   BLOG 37515

“agressioiden virtuaalipurkua – Stubb äänessä!” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/66106-agressioiden-purkua-virtuaalisesti -

“Onko Stubb natohysteerikko? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/ukrainasta-alkanut-natohysteria-leviaa.html -

 

---1506204---

doc.: alexander_stubb_15062014 -  Microsoft Word Starter

470

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Miksi Stubb valittiin maamme pääministeriksi?"

- Ei kiinnosta. Herättäkää minut kun hänen virkakautensa on päättynyt.

Ilkka Luoma

Istutettiinko nyt puolikatastrofin siemen?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

I.L.> Miksi Stubb valittiin maamme pääministeriksi?

llll

Siksi että hän puhuu ja luo mielikuvia ja me nykyihmiset elämme mielikuvien, ei tosiasioiden maailmassa?

Täytyi kuitenkin laittaa kysymysmerkki perään kun ymmärrykseni politiikasta on niin huonoa.

Ilkka Luoma

Kansa tietää paremmin politiikan kuin poliitikot itse - koska poliitikot ovat kaikonneet kansasta, ajat sitten - ehkä Slubb juuri parhaimpana esimerkkinä?!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uusliberaali Suomi on puhunut. Saa nähdä, miten Stubb pärjää kaikenväristen puoluekaaderien ja kamreerien kanssa.

Ilkka Luoma

Slubb viestitti, että konsensuksen aika on ohi. Järkevä, mutta tyly päätös. Tehokas?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persuttelulle ja kolhoosivasemmistolle tulee tarjota selkeä vaihtoehto. Hallituksessa pysyminen ei saa olla Kokoomuksen ainoa tavoite.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Entä jos persuKeskusta yhdistyy ja nappaa 100 kansanedustajaa?

Ilkka Luoma

Mieleenpainuneinta Slubbia:

"ME tuhoamme, ME pommitamme ..." -YLE Uutiset juuri, kun amerikkalaiset olivat eurooppalaisten kumppaneidensa kanssa aloittaneet Libyan pommitukset.

Toimituksen poiminnat