Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kolme pointtia - Alexander Stubb

Suomi sai ’kolme pointtia’ pääministerikseen. Alexander Stubb´in, Kokoomuksen uuden puheenjohtajan ulosanti on erityisen selvää, mutta sisältököyhää. Alex tulee toimeen niin sanotusta 500 sanalla. Esitys vielä lyhennetään kansan ymmärtämään muotoon – kolmeen osioon, joiden keskinäinen yhteisviesti kielii parhaiten mitä Stubb haluaa viestillään sanoa.

 

Me pommitamme, me tuhoamme …” –näin Stubb sanaili ulkoministerinä YLE TV Uutisissa ajalla, jolloin USA, Naton johtomaana aloitti lähinnä englantilaisten kanssa Libyan pommitukset, tavoitteena kaataa diktaattori Muammar Gaddafi. Alex on kuuluisa nopeatempoisista syttymisistään, joista kertoo jopa itse kärsivänsä.

 

Helsingin Sanomat kirjoitti näyttävästi Alexin olleen koulukiusaaja

porukan johtaja, joka otti heikompiaan ja alistettavia hampaisiinsa … myöhemmin Stubb kertoo katuneensa nuoruuden tekojaan. Pääseekö koulukiusaaja eroon tavoistaan – vai syntyykö hänestä helposti ahdistuneessa tilassa työpaikkakiusaaja? 1]

 

Alex on kiistaton Bryssel-mies – ilman itsenäistä isänmaata,

upealla kielitaidolla ja jopa naiviutta hipovalla lännenmiesfilosofiallaan. Stubb soljuu eu-käytävillä kuin triathlonisti fillarin sarvista uima-altaaseen. Kunto on hyvä, eikä henkistä ahdistusta fysiikan puutteen vuoksi tule – ellei sitten itse henki ahdistu, jos yhteisneuvottelut uppoutuvat liian monimutkaisiin ja sidosherkkiin aiheisiin. Aina ei kolme pointtia riitä.

Muinoin Savonlinnan torilla  kokoomusjohtaja, edesmennyt valtioneuvos, poliisin poika Harri Hermanni Holkeri puhui yleisölle matkustajasataman puhepömpelistä … vierelläni ollut viehättävä iäkkäämpi rouva katseli silmät kirkkaina Harrin vuodatusta. Kysyin päätteeksi mitä mieltä rouva oli Holkerin puheesta. ”En minä sitä tiedä, mutta hän puhui niin kauniisti ja vetoavasti” –Stubb, nykyajan teflon-Holkeri.

Holkeri on suuri kala, tappaja ja erinomainen saalistaja. Millaiseksi saalistajaksi Stubb äityykään, kun hallituksen johdosta viriää ensimmäiset todelliset neuvotteluristisiitokset, vaikka ammattiyhdistysjyrä Antti Rinteen toimesta? Menettääkö Stubb itsehillännän, kun kolme pointtia ei riitä Rinteelle, joka on tottunut neuvottelemalla viemään asiakohdat mieleiseensä maaliin.

Stubb piti linjapuheensa. Se ei tuonut mitään uutta –

Alex jätti viisaasti kansan tyrmäämän natojenkaamisen 2] puheensa ulkopuolelle, näyttää ainakin siltä, että tiimi osasi ohjastaa uutta johtajaansa. Lapsilisien uusoperoinnilla Alex saa pisteitä ja demarit mukaansa, mutta oppi-iännostossa Rinne ei periksi anna, sillä asiaperusteet ovat siksi jykevät – kasvavan nuorisoajelehdinnan vuoksi.

 

Valistunut veikkaus on se,

että Stubb jää pätkäministeriksi ja palaa EU-Brysseliin, jonne hänen löytäjänsä nykyinen kansanedustaja Jyrki Katainen on kertonut lähtevänsä, siksi kova sopimus tehtiin Stubbin ja Kataisen välillä nimityksen suhteen. Herää vain kysymys, jos ajaudumme nopeasti ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin 3], ja pääministeriksi nouseekin Keskustan puheenjohtaja  Juha Sipilä 4] – poikien sopimus ei ulottune Sipilään saakka.

 

Alex on positiivista hymyä, teflonpukua, hyvää ryhtiä –

siis ojennuskepillä kohotettu mallinukketuote, jonka suvussa virtaa karjalaista verta. Alexin isä Görän Stubb on jääkiekkojohtajalegenda – voisimmeko sanoa, jopa Helsingin IFK:n henkinen isä ja’ hifkimäisen pelityylin’ 5] harras kannattaja. Tiedämme, että HIFK pelaa kovaa, laidat ryskyen ja ei paaripotilailtakaan säästytä. Jääkiekko on raaka laji, jossa laillisesti saa harjoittaa väkivaltaa, joka tosin kuuluu meidän ihmiskunnan perittyyn elämäntapaan.

Kuinka laidat ryskyy, kun Stubb johtaa hallituslaivaamme, joka on vain torso siitä, millaiseksi se muodostui Kokoomuksen täpärästi voittamissa eduskuntavaaleissa 2011. Kansa saattaa haluta tehdä jo kokonaan uuden eduskunnan? Viimeiset kolme vuotta on ’konsensusteltu’ kuusilossa – nykyisessä viisikossa.

 Lähes kaikki se, mitä on tehty, on valunut vetenä hanhen selästä. Jäljellä on raato, jonka ohjaksiin Stubb nyt positiivisuuden airueena  ryhtyy.” Irtopisteitä ei keräillä, etuisuuksia ei omille jaeta …  – nyt haetaan enemmän kokoomuslaista politiikkaa”, mitä se muuten on?

Kolme pointtia ei saata riittää minihallitusneuvottelujen kasvaessa hallituksen pystyssä pitämisen neuvotteluiksi. Keskustelumoninaisuus, toisten huomioonottaminen kysyy pelon ilmapiirin tunnetyhjyyteen 6] ajoittain mahdollisesti vaipuvalta pääministeriltä paljon [?]

Tilanne on eri kuin maratonilla, tai fillarin sarvissa, jossa on vain Stubb, Alexander Stubb. Jääkiekko on joukkuelaji, vaikka pelattaisiin kovaa’ hifkimäistä’ peliä – niin maalit ratkaisevat. Hallitusneuvottelujen maaleja ovat yhdessä sovitut asiat, jotka laitetaan käytäntöön. Näinköhän isä Stubb tulee poikansa hätiin ja kertoo joukkuepelin periaatteet, vaikka nuorempi Stubb kovasti kertoo tiimimäisestä tavastaan hoitaa asioita.

 

Miksi Alexander Stubb sitten valittiin 500 äänen voimin Kokoomuksen puheenjohtajaksi –

[ ~  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170371-miksi-stubb-valittiin-maamme-paaministeriksi -  ]

 

noin 150 henkilöä kokoomuslaisista puoluekokousedustajista teki maallemme historiaa; osasivatko he pohtia pidemmälle kuin puoluekokouspaikan ulko-oville – jää nähtäväksi. Stubb sai kuitenkin 150.000 ääntä Brysseliin, oliko se merkki kansakunnan halusta päästä hänestä eroon – niin sekin jää nähtäväksi.

Eräs asia on varma – me tiedämme keväällä 2015 onko Stubbin kolme pointtia purrut. Entä Stubbin natojenkaus kansakunnan suuntaan, joka vastustaa jo noin 40 kallupin enemmistöylivoimalla Natoon liittymistä? Miten Stubb perustelee idän ja lännen vedenjakajalla olevalle kansakunnalle ajatuksensa Naton liittymisen autuaallisuudesta – eikö Stubb tiedä, että suomalaiset ovat niin idästä kuin lännestä?

VIITTEET

1] Koulukiusaajasta työpaikkakiusaajaksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/koulukiusaajasta-tyopaikkakiusaajaksi.html -

2] Stubb jenkaa Suomea Natoon! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-suomea-natoon-jenkaava-vahemmisto -

3] Ennenaikaiset eduskuntavaalit? ~ http://janrossi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165065-ennenaikaiset-eduskuntavaalit-suomeen -

4] Pääministeri Juha Sipilä!? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 – [23992]

5] Jääkiekko on joukkuelaji ei tappeluareena! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/jkiekko-on-joukkuelaji-jossa.html -

6] Joka kymmenes suomalainen on aleksityyminen ~  http://www.iltalehti.fi/sofiansohva/200704025895323_ss.shtml -

 

EXTRA

Agressioiden purkua virtuaalisesti ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/66106-agressioiden-purkua-virtuaalisesti -

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

AL   US   Vf  IL   BL    BLOG 37583

---16062014---

737

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kolme pointtia:

Cai. Se ei ole kai, joka merkitsisi ehkä, luultavasti tai kenties. Se on Cai, joka alkaa isolla ja pitää paikkansa. Se on miehen nimi, kansainvälisen miehen, jonka nimen osaa lausua kuka vain, ja jonka nimi muistetaan.

Göran. Se on nimi, jolla mies sitoutuu isäänsä, ja joka siten todistaa vahvan sukuyhteyden. Siinä on kerake g, joka ei ole perussuomalainen, ja siinä on vokaali ö, joka liittyy skandinaavisuuteen. Se haastaa - toistan: haastaa - kielitaidon, koska Görania ei äännetä g:llä vaan j:llä, eikä ö ole töröhuulisesti lausuttu junttivokaali, vaan elegantisti o:hon vivahtava ruotsi-versio.

Alexander. Last but not least. Se on liiderin nimi, ja sen haltijalla on aina oleva patsas tämän valtakunnan paraatipaikalla. Se on nimi, jolle tiernapojat yhä uudelleen esittävät ylistyslaulun "hän pois otti orjuuden, hän pois otti styrängin, hän kääntää, kaataa kaikki vihollisen maat". Se on nimi, jolla on totuttu allekirjoittamaan ne kaikkein arvovaltaisimmat käskykirjeet, ne jotka alkavat "Me Alexander, Tsaari ja Suuriruhtinas".

Ilkka Luoma

Onko toivo herännyt vai pelko katastrofista?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mitä ihmettä Stubbin tulisi sanoa, ettei puhe olisi " sisältököyhää " ?

Itse asiassa Stubb on sanonut viime kuukausina paljonkin, jos on vain vaivautunut seuraamaan pääministerin ajatuksenjuoksua - paljon enemmän kuin edeltäjänsä sitten Esko Ahon.

Ilkka Luoma

Stubbin ilmaus on niin kutsuttua selfie-kieltä, muutamia sanoja kirkkaasti, ei analyyttista sisältöä - tutkimusten mukaan tämä uppoaa parhaiten vaalikarjaan. Hesarin kolumnin mukaan esitystavasta piirtyy selvää narsismia,jonka takaa kumpuaa henkinen tila, josta muuten koulukiusaajat ammentavat voimansa. Mutta ...

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Stubbin johdolla me suomalaiset pääsemme Eurostoliitto-merkkiseen paratiisiin ja saamme rauhantahtoisen Naton rinnallemme puolustamaan meitä ilkeää Venäjää vastaan.

Ilkka Luoma

Niin. Stubb on tiukka natottaja, ja tuli kuuluisaksi haukahduksistaan YLE TV-Uutisissa - "ME pommitamme, ME tuhoamme ..."

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olisikin sanonut noin, mutta stubbilaiseen puhekieleen ei kuulu verbien taivutus subjektin mukaan. "Me pommitetaan", sanoi Westendin korpraali.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Tuomo, nyt en muista miten tuo verbimuoto oli, mutta olen pyytänyt YLE:ä kertomaan, mistä tuon uutispätkän löytää, niin voimme tarkistaa ;)

Ilkka Luoma

Onko Stubbin ansioluettelossa Suomen pääministeriys ja hänen hallituksensa saamat asiantuntija-arviot ja kansalaismielipiteet?

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000586878... -

"Ansioluettelonsa ja uransa perusteella Stubb on ylivoimainen Weberiin verrattuna, mutta Weber on syntynyt Saksaan" -HS

...

" ... Talouden emeritusprofessori, kokenut tutkija Sixten Korkman mietti asiaa edellisen hallituksen aikana eräässä STTK:n seminaarissa ja totesi, että jos pitäisi valita surkein hallitus, Jyrki Kataisen/Alexander Stubbin hallitus (2011–2015) kilpailisi tittelistä Harri Holkerin (kok) sinipunahallituksen (1987–1991) kanssa. Korkman päätyi siihen, että Holkerin hallitus oli silti surkein. Sipilän hallituksesta ei tosin ollut vielä tietoa. ... " ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005781765.html -
.

Toimituksen poiminnat