Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Viruksien evoluutioon on aina kuulunut mutantoituminen

[ ... media pelottelee jokaisessa numerossaan kauhukuvilla meitä riivaavasta sikaflunssasta  [H1N1] ... kansa epäilee rokotteiden tehoa, sivuoireita ja jälkiseurauksia. Samaan aikaan perheen äiti itkee kuollutta lastaan kehitysmaassa, tämän kuollessa lähinnä ripuliin**/, joka aiheutui likaisen veden bakteereista ja viruksista - näitä äitejä on 4.300 joka päivälle - vuosien ja vuosien ajan ... ]
.
Jokainen eliölaji muuntaa/ muuntuu joko sisäisistä tai ulkoisista "häiriöistä/ viesteistä" itseään - jokainen eliö koettaa hakea suotuisinta asemointia jatkaakseen geeniensä eteenpäin vientiä - niin ihminen kuin viruskin.
.
Virus oli täällä, kun meistä ei ollut jälkeäkään - viruksien ja bakteerien kautta muodostui lopulta ihminenkin. Me olemme poistuneet jo miljoonia vuosia ennen kuin virukset vieläkin muuntelevat itseään ollakseen tehokkaita lisääntymään.
.
Tänään suuri kysymys on siinä, mikä säätelee näitä pienimpiä lisääntymis- tai oikeastaan kahdentumiseliöitä - joku on esittänyt vallankumouksellisen arvelun:  Avaruuden taustasäteilyllä (ns. kolmen Kelvinin säteily***/) olevan jokin viestijärjestelmä kaikkeuden 'yhdestä' alusta [Big Bang****/], joka ohjaisi viruksia ja bakteereita universumin vanhimpina eliöinä suuntaan, jolla on eliminaattorin 1/ tehtävä - hakeuduttuessa kaaoksesta järjestykseen - vastapainoksi entropialle 2/?
.
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
...
.
*/ 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mutaatio
.
**/ 
http://www.poliklinikka.fi/?page=2652164&id=9005868
.
***/
http://www.ursa.fi/kosmos/muut/3_k_taustasateily.html
.
****/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkur%C3%A4j%C3%A4hdys
.
1/
http://en.wiktionary.org/wiki/eliminoida
2/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Entropia
...
.
.
Mitä kirjoitettiin lintuinfluenssan [H1N5] aikana viruksista - vuonna 2006 ---
.
[12122006] --- Ja jatketaan tarkemmin viruksilla ja bakteereilla - mikä on niiden perimmäinen tehtävä - ovathan ne olleet täällä jo silloin kun likikään meidänkaltaisia ei ollut, ja onkin todennäköistä, että jatkavat vielä kauan kun olemme lopullisesti poistuneet - mikä viruksia ohjaa?  

Eräät tiedemiehet koettavat löytää uskomatonta yhtälöä avaruuden taustasäteilystä, jos siellä olisi se kuuluisa universaalinen ohjauskäskytys (universaalinen kaiken käyttöjärjestelmä)…!?

[C]Oli alku ja on aina loppu - mutta aika tekee tehtävänsä - syntyy ajattomuus

Kaikki alkoi pienen pienestä häiriöstä täydellisessä ja mittaamattomassa harmoniassa. Lähes olematon painovoimahäiriö synnytti alun maailmalle, jossa jatkamme luonnon ja evoluution muutostaistelua elosta, tasapainosta ja sen järkyttämisestä.

Lintuinfluenssa on saanut valtavat mittasuhteet sen muunnosvoimaan nähden. Sen sijaan likainen vesi ja siinä elävät mikrobit tappavat miljoonia ihmisiä. H5N1 saa suhteettoman palstamäärän, koska se lähestyy lintukotoamme ja uhkaa mielenrauhaammme.

Pienin muutokykyinen eliö/ mikrobi - Virus

Virus on pienin muuntumiskykyinen reagoiva kohde, jolle voidaan tehdä vastatoimenpiteitä. Virukset ilmestyivät ennen monisoluisia eliöitä; virukset ovat harjoitelleet evoluutiota ja ohjailleet tasapainoa vuosituhansien ajan tappaen ympäriltään ollen itse yleensä kaikkein haavoittuvin.

Viruksista on tehty elokuvia, se mystifioi, se laitattaa pelkoa, koska emme näe vihollistamme. Millainen 'vihollinen' on elollisen ja elottomuuden rajamailla vaikuttava yksinkertaisen tehokas eliminoija, jota esiintyy joka paikassa. Aiheesta on syntynyt oma tieteenhaara, jossa koulukunnat jakautuvat laidasta laitaan julistaen loputonta sotaa tai hyväksyen taipuneena lopullisen häviön näille olemattoman pienille systemaattiseen työhön kykeneville itsensä säilyttäjille.

Maailmassa malariaan kuolee miljoonia, mutta riittävän etäällä meidän markkinamekanistisesta kulutusyhteiskunnastamme. Ripuli, mikä kuivattaa lapsia kuolemaan myöskin miljoonittain, on ongelma, jota ei haluta kohdata sen kaukaisen etäisyyden vuoksi.

Kuolevat joutsenet - kaikilla on evoluutiokarttansa - on elämänlaki synnystä ja poistumasta 

Kuolevat joutsenet herättivät meidät täällä pohjolassa; emme olekaan turvassa. Viruksilla lienee myöskin tehtävä, kuten luulemme meillä olevan. Maailmanlopun maalarit ovat ristineet virukset luonnon lähettiläiksi palauttamaan tasapainon, jonka ihminen on kiistatta tuhonnut.

Verratkaamme esimerkiksi muurahaispopulaatioiden aikaansaannoksia luonnon tasapainoon versus ihminen. Muurahaisia on biomassaltaan noin saman verran kuin ihmisiä; ne ovat asemoituneet taidokkaasti eläen osana kokonaisuutta aiheuttamatta ylimääräistä kuormaa ympäristölleen. muurahaisiakin "vaivaa" aika-ajoin virukset.

Virukset tekivät omaa ”eloansa” soveltuvaksi ja lisääntymiskykyiseksi eilen, ne tekevät sitä tänään ja vielä huomennakin, kun moni nykyinen eliö on poistunut mahdottomana osasena kokonaisjärjestelmästä. Virus evoluoituu kaikin keinoin kuten muutkin; sen tehtävä on jatkaa omaa eloansa sopeutuen ympäristöön.

Ihminen on elon väkevyydessään tuhonnut ympäriltään huomattavat määrät elinkelpoisuutta apuvälineillään ja jumalallisella siunauksella lisääntyä ja täyttää maa. Valmistautuuko jokin estokoneisto vähentämään ihmispopulaation määrää tasolle, joka on sille omana lokeronaan riittävä?

Ympäristö ottaa aina 'omansa', tavallaan uudelleen järjestelee

On luonnonmukaista, että ympäristö toimii samankaltaisesti ottaen omaa osuuttaan kasvunvarannoista, joita kierroksi kutsutaan. Ihmiset keskenäänkin ottavat kansallisuuksittain osuutensa. Aika, jossa länsimaat - USA etunenässä, käyttävät, jopa tuhlaavat suurimman osan varannoista on kestämätön. Kehittyvät uudet maat, lähinnä Kiina, tulevat ottamaan osuutensa yhteisestä maapallisesta elonvarannosta.

Viruksetkaan eivät tule häviämään, ne ottavat osansa ja leviävät sekä kehittyvät. Virus ei ole uhka ihmisyydelle, se on vain uhka hallitsemattomalle kasvullemme. Ihmisen valtakauden päättyessä virukset jatkavat, kuten muurahaisetkin. Kaikilla oli sijansa ja aikansa.

Pandemia voi olla varoitus ja opastus arvostukseen, jossa tasapaino on hyväksytty luonnollisena yhtälönä elämän keskipisteessä.

Ilkka Luoma

[ORIG 12122006]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Esitän lisäyksenä edelläolevaan julkaistavaksi pari reunahuomautusta:

Kyseessä pandemioissa on ehkä sykli.

Kun laumaimmuniteetti häviää väestön (tai jonkini muun kuin ihmislajin) uudistuessa, niin vanhat kannat pääsevät uudelleen esiin.

Moskovalainen, H1N1, oli yllätys pulpahtaessaan esiin parikymmentä vuotta sitten. Sehän oli kateissa puoli vuosisataa.

Historioitsijat ovat löytäneet 1000-luvulta lähtien noin 50 laajaksi influenssaepidemiaksi sopivaa tapahtumaa. Pandemiasta luonnollisesti ei voida puhua.

"Musta surma" on herättänyt eriäviä mielipiteitä. Se ehkä ei olisikaan ollut Pasteurella pestis (nykyään ehkä Yersinia, bakteriologit vaihtavat nimiä) vaan on ehdotettu verenvuotokuumeita, esim. Crimean hemorrhagic fever. Siis virustauti.

Ensi lauantaina tulee Raio Yle 1:n kirjallisuusohjelmassa käsittelyyn Albert Camus: Rutto.
Suosittelen.

jutikkala-kalle (nimimerkki)

Viruksien meille salainen maailma kiihottaa elokuvien tekoon, salaliittoteorioihin ja valjastusta sotaväen käyttöön. Mutta mikä on lopulta viruksien tarkoitus, mekin olemme polveutuneet niistä, siis kannamme niiden perimää!

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Helsingin Sanomien paperiversiossa tänään on sarjakuvasivulla asiasta mielenkiintoinen pläjäys.

Vähän niinkuin olisimme piirtäjän seuratessa pitäneet palaveria Luoman kanssa (s. D 10 / Minun elämäni)

virolgi (nimimerkki)

Viruksia pienempinä ovat prionit - elollisen ja elottoman rajalla, meillä ei ole mitään tietoa niiden tarkoituksesta. Paino tuolla sanalle RAJALLA.

Toimituksen poiminnat