Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pääministerin ei pidä yksin kantaa poliittista vastuuta!

(Uutisointi rymistelee - ensin hajottamassa eduskuntaa ja sitten hallitusta, ja lopulta pääminsterin päätä vadille, vaikka se ei missään olosuhteissa ole oikeudenmukaista - vastuuseen on haettava koko äänillä valittu kansanedustuslaitos)
.
[ ... ihmiset kerääntyivät hiljaa, rauhallisesti ja poliisin mukaan mallikelpoisesti viettämään demokratian hautajaisia eduskunnan portaille sytytellen kynttilöitään 1/. Äänestäjät lukevat pääministerin ajojahdista, kohta sympatisoiden Mattia laulamalla: "Lennä Matti, lennä". Samaan aikaan kansa jonottaa työvoimatoimistoissa, ruokajonoissa, Kela-luukuilla ja sosiaalitoimistoihin kuin terveyskeskuksiinkin ... ]
.
Kansalaiset tietävät tilanteensa paremmin kuin heidän valitsemat edustajat. Kansa tietää, että lähes kaikki kansanedustajat ovat saaneet vaalirahoitusta - tuntemattomimmat vähiten ja tunnetut kehäketut eniten. Kokoomus yrityksiltä, demarit ja vasurit ammattiyhdistysliikkeeltä ja Keskusta omista "kukkaisrahastoistaan". Onpa joku maksanut merkittävästi vaalikuluja omasta kukkarostaankin.
.
Rehellisyys on hyve, jolla nautitaan kansalaisluottamusta. Eduskunta ja politiikanhoito eivät laajasti nauti nyt kansalaisten arvostusta. Usko meni, kun pinnalle murtui RAY-episodi - laillinen (?), mutta ehdottomasti moraaliton. Vanhasen ei pidä erota yksin, eikä hallituksen - vaan koko eduskunta on valittava uudelleen. Se puhdistaa ilman ja luo mahdollisuuden nyt korkeaan äänestysprosenttiin ja veren vaihtoon Arkadian mäeltä.
.
Valtiovarainministeri Jyrki Katainen laukaisi rukkasen päin koko kansan naamaa ilmaisemalla, että nyt ei ole aikaa pohtia eduskunnan hajottamista. Tuo lausahdus oli suoraa vähättelyä kansan turhautumiselle politiikan hoitoon ja luottamukseen siihen. Selityksenä ei käy se, että on vastuutonta käydä vaalikamppailuun nykytilanteessa, kun talouskin ahdistaa. Oliko Jyrki kuin pukki kaalimaanvartijana?
.
.
Nykyiset ministerit siirtyisivät virkamiesministereiksi
.
Nykyhallitus voi toimia sen vähän ajan ennen vaaleja "virkamieshallituksena" - luulisi sitä peräänkuulutettua isänmaahenkeä ja lähimmäisen rakkautta sen verran löytyvän, että kansa saa valita uudet luottamusedustajansa. Jos nykyiset ministerit haluavat vaaleissa pärjätä, ponnistelevat he täysillä virkamiesministereinä. Muuta ihmeellistä ei hallinnossa tapahdu, sillä virkamiehet kuitenkin käytännössä ministeriöitä johtavat - osa virkamiehistä ei ehkä edes huomaisi, kun ministeri on poissa.
.
Voidaan myös sanoa, että nykyiset ministerit eivät ole korvaamattomia. Suomen kansa kykenee milloin tahansa järjestämään äänillänsä 500.000*/  suomalaisen joukosta toimivat ministerit ilman perinteen painolasteja. Oli aliarvoistavaa vähätellä kansalaisten vihastusta vaalirahakeplottelusta vetoamalla kiireisiin - vaikka se oli todella oikea ilmaus, mutta eri asiayhteydessä.
.
Nyt onkin todella kiire valita uusi eduskunta, koska maan asiat vaativat tosissaan ammattitaitoista hoitoa täydessä kansakunnan luottamuksessa. Nykyhallituksen suunta saattaa olla vakavasti väärä - ei tahallaan, vaan hallituskoalitiona, jonka valiintuminen mahdollistui Kehittyvien maakuntien rahoittamana.
.
Nyt hallitus vasalleineen junnaa Suomea Natoon - kansan vastaisesti, purkaa presidentin valtaoikeuksia - kansan vastaisesti - elvyttää väärin jakamalla ostovoimaa työllisille tuloveroalena, mitkä rahat työtä tekevä säilöö sukkaan ja pankkeihin, pahan päivän varalle. Hallitus olisi sen sijaan voinut käynnistää "kansalaistyömaat" luomaan työtä - työllä kansa elää. Työ on oikeus ja työ on velvollisuus. Työttömyys nousee talven tullen korkeammalle kuin ministerit uskaltavat ääneen sanoa.
.
.
Kansa ei politiikan ruumista halaja - ihmiset kaipaavat luottamusta
.
Kansa ei kaipaa poliittisia ruumiita, vain media kaipaa niitä etusivutäytteiksi. Kansa sympatisoi mm. Vanhasta ja on valmis äänestämään ja lennättämään hänet heti Brysseliin - entä jos Matilla onkin aika-ajoin epätäsmällinen muisti?
.
Kansa ei kaipaa muuta kuin luottamusta, sillä rehellisten yhteisten asioiden hoitajien antamat kipeätkin lääkkeet talous- ja kansallisen itsetuntoterveyden hoitamiseksi otetaan vastaan, kun tiedetään, että valitut edustajat puhuvat totta.
.
Kansalaiset ovat pienestä ponnistaen aloittaneet omat toimenpiteet - on adressia 2/, on mielenosoitusta 3/ ja yhä suurempien tapahtumien suunnitelmia - kerätään ryhmiä, suunnitellaan yhteiskuljetuksia. On kuulemma suunnitteilla 3.10. (Saksan yhdistymisen vuosipäivä) suuri mielenosoitus eduskuntatalolle 4/.
.
Kansalaiset ovat nyt aktiivisia ja tämä toimeliaisuuspurkaus pitäisi hyödyntää ennenaikaisena eduskuntavaalina, jolloin kansa nousee uurnille sankoin joukoin. Ennenaikaisissa eduskuntavaaleissa voittajana olisi kansa - Suomen kansa, ehkä historian suurimmalla äänestysprosentilla!
...
.
.
*/
500.000 on lukumäärä suomalaisia ihmisiä, joiden joukosta voidaan valita tuhansia eri variaatioita uudeksi eduskunnaksi ja hallitukseksi - olisikin hyvä, jos tuuletetaan oikein kunnolla - nyt ei ole Kekkosta pöllyyttämässä  voitte vain arvata, mitä olisi jo tapahtunut, jos Kekkonen olisi presidenttinä - niin meillä olisi ollut hätätilahallitus jo yli vuoden päivät - nykyhallitus ei piitannut mm. SuomenPankin varoituksia jouluna 2007 - nuo varoitukset toteutuivat lähes täydellisesti.
.
1/
Kuva-albumi Demokratian hautajaisista eduskuntatalon rappusilta, copyright by Ilkka Luoma 2009
---   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dgfa+ilkka-luoma-demokratian-kuolema.html   ---
.
2/
Vaaditaan uusi eduskunta
http://www.adressit.com/uusieduskunta
.
3/
Kuva-albumi Ruokajonomielenosoituksesta eduskuntatalon rappusilta, copyright by Ilkka Luoma 2009
---   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dec3+ilkka-luoma-mielenosoitus.html   ---
.
4/
Facebook -ryhmä [Eroa hallitus, valitaan uusi eduskunta ~ perustaja Ismo Putsela]
http://www.facebook.com/first.ilkka?ref=profile#/group.php?gid=168570230287
...
.
Ilkka Luoma
...
.
.
Sent:

Cc: presidentti@tpk.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; pekka.ravi@eduskunta.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; anni.sinnemaki@tem.fi ; jukka.gustafsson@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu

Sent: Monday, September 28, 2009 10:25 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Pääministeri Vanhanen ei voi olla ainut poliittinen vastuunkantaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

jylppy (nimimerkki)
Ismo Taneli k (nimimerkki)

Todellisuudessa eduskuntaa ei hajoteta, vaan onnistuessaan kansa antaa merkin valitsemilleen poliitikoille, että valvonta tehoaa myös vaalikaudella, kansa on tullut aktiivisemmaksi, ja media ansiosta tukee sitä.

Vääräsaaren Pena (nimimerkki)

Luoma näyttää käyvän sitkeää sotaa koko eduskuntaa vastaan! Kirjoittajana huippuluokkaa, mutta kuinka käy raadollinen taistelu kaikkeen tottuneita poliitikkoja vastaan, jää nähtäväksi. Tsemppiä Ilkalle + muille, joita tähän taisteluun on liittynyt, onhan adressissakin näemmä jo vajaa 3000 nimeä.

Vanhat tavat (nimimerkki)

Kun uudet tuulet alkavat puhaltamaan, kun nukkuvat aktivoituvat saattaa koko kenttä mennä aivan sekaisin! Sitähän poliitikot pelkäävät, kun heillä on omat äänestäjäkuntansa, jotka antavat uskollisesti aina äänensä, mutta kun manan majoille alkaa olla noilla jo tunkua... Kokolailla puolet äänestäjistä on antanut epäluottamuksensa näkyä äänestämättömyytenä, ikävä kyllä tämä tila on seurausta siitä... Nyt tarvitaan ehdokkaita, jotka osaavat muutakin kuin omaa etua ajaa, tarvitaan maanjäristys joka repii koko mädän hallinnon rikki, raunioille on hyvä rakentaa uutta ja toimivaa! Kortistoon tarpeettomat virkamiehet rasittamasta suunnattomilla kuluillaan ja päällekkäisillä toimillaan taloutta, miljoona palkat ja järjettömät eläkkeet on laitettava tasolle, joka vastaa tehtyä työtä! EU päättää 80% asioista, silti hallinto on liittymisen jälkeen kasvanut käsittämättömästi, vaikka siihen ei varaa ole! Myös maahanmuuttobisnes on avattava, pieni piiri käärii miljardeja aiheuttaen yhteiskuntarauhan rakoilemista ja kasvavaa vihaa! En vastusta laisinkaan pakolaisten auttamista, siis todellisten, vastustan turvapaikka toiminnan väärinkäyttöä ja sitä ettei asiasta saa edes puhua!
Nyt voivotellaan että media vaatii poliittista ruumista, kun kouluampumiset ovat ennustaneet, kohta voivotellaan poliitikon ruumista! Vai miksi ihmeessä nykyisin poliitikot tarvitsevat panssariautoja ja suojamiehiä, ei näin ole koskaan ennen ollut, taitavat tietää että joskus se vastuun kanto konkretisoituu kohdalle, elämmehän juoppojen ja hullujen maassa, jossa vähäosaiset ja mielenterveysongelmaiset on julmasti jätetty täysin heitteille ja vanhukset ovat tilanteessa joka on kestämätön, suuret ikäluokat ovat mallia näyttäneet miten vanhuksia kohdellaan, mitä luulevat kun oma aika tulee heiketä, onko oppi mennyt perille?

Politiikan seuraaja (nimimerkki)

Saa nähdä mitä tuo aiottu mielenosoitus saa aikaiseksi, veikkaan, että osallistujia on vähän, vaikka kuin sinnikkäästi aktivistit yrittävät. Eduskunta ei hajoa, mutta myrskyvaroitus tämä on tavalliselta suomalaiselta!

Sitkeyttä aktivistit!

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

VALLANKUMOUS EI ODOTA ENÄÄ TYHJIÄ LUPAUKSIA

Porvareitten vallankaappaus on estettävä, eduskunta vaihtoon.

Nykyisistä ministereistä ei ole toimitusministereiksi.

Maurimaukas (nimimerkki)

Melkoinen kirjailija tämä Ilkka, täytyy todeta, että hämmästyttää tuo tuotteliaisuus, maksaakohan joku media Luomalle jotain? Maksoi tai ei, niin juttu oli hyvä ja lukemisen arvoinen. Ehkä voisi käydä kurkkaamassa mitä 3.10. tapahtuu.

Ilkka Luoma

4#
Erinomainen vastine, edustaa terävää kärkeä ja puhuu niin kuin asiat todellisuudessa ovat - nimenomaan huomiossa, jossa poliittinen järjestelmä on yllätysallerginen ja luottaa siihen, että kansa ei tee suuria muutoksia.

Jos nyt pidettäisiin vaalit, olisi uurnilla paljon sellaisia äänestäjiä, joiden ratkaisua ei kukaan osaa edes aavistaa - tällöin ratkaisee ehdokasasettelu, ja jos vielä kansa saisi suoraan asettaa ehdokkaat! --- saisimmekin oikeasti kansan näköisen eduskunnan, nythän suurin puolue on nukkuvien liitto - onnenko ohi?

Maurimaukas (nimimerkki)

Nykypoliitikot pelkäävät nimenomaan noiden äänestämättömien tuloa markkinoille, tällöin mm. Kokoomuksen kannatusosuus annetuista äänistä putoaisi reippaasti, sillä äänestämättömissä on paljon lähinnä todellisen yhteiskuntavasureiden kannattajia, missähän he ovat? Toisaalta tässä uudessa tilanteessa olisi tilaa myös mahdollisille ääriaineksille?

Ilkka Luoma

Uudet vaalit suurella äänestysprosentilla murentaa pitkäaikaisen poliittisen konsensuksen eduskunnassa, silti sinne jää "turvalliset tutut" ~ noin 40 prosenttisesti.

Sepu Saajasto (nimimerkki)

Aivan oikein, Vanhasen ei pidä kärsiä yksin. Kun heivataan koko eduskunta uusiksi, siltä osin kuin se todellisuudessa menee, saavat kaikki syylliset, tosin myös syyttömätkin "kansanrangaistuksen" :-)

Sepu Saajasto (nimimerkki)

Demarien Euroopan laajuinen alamäki vaikuttaa myös Suomessa. SDP on nyt liian heikko, ottamaan tiukasti kantaa asioihin, kyvyt puuttuvat toistaiseksi ja soinilaiset eivät taas saisi riittävästi edustajia, ehkä 18, mutta on mahdollisuus, että molemmat, Kokoomus ja Kepu jäisivät ennenaikaisissa eduskuntavaaleissa oppositioon ja vähemmistöön. Tällöin eduskuntaan tulee täysin uusia naamoja paljon, muistettakoon, että 101 kansanedustajalla päästää enemmistöön, tosin se on huono ratkaisu.

Ilkka Luoma

Media käy nyt myös omaa julistussotaansa, ennen Hesari teki presidentit, nyt media koettaa saada sulan hattuun kaatamalla eduskunnan, mutta se ei onnistu ilman kansalaisten apua.

On aika liitolle, jossa yhteinen päämäärä voisi toteutua - todellisuudessa ei ennenaikaisina vaaleina, vaan näyttönä mihin kansa pystyy, kun se mobilisoituu median kanssa.

Sepu Saajasto (nimimerkki)

On väärin kurittaa vain Vanhasta, siispä jälkien etsintää sylttytehtaaseen on jatkettava. Ehkä siellä kutee suurimmat kalat, jotka eniten rahaa vaaleihin ovat syytäneet, jos omaa, niin suut kiinni, mutta jos ...

Sepu Saajasto (nimimerkki)

Eilisen illan YLE/Silminnäkijä oli Kepuli-Nuorisosäätiön maksamine lautataapeleineen Vanhaselle murhaavaa, kun hän ilmaiseksi oli kuulemma omalle talotyömaalleen Lepsämään kalliit laudat kuitannut.

Ilkka Luoma

Antaapa Matin selostaa ensin Matintalo (Juhantalo) tapahtumat, omin sanoin - vasta tämän jälkeen vedetään johtopäätkset.

Sepu Saajasto (nimimerkki)

2884 suomalaista haluaa tässä vaiheessa nimellänsä ilmaisten uuden eduskunnan.

http://www.adressit.com/uusieduskunta

HUOM!
löytyy muitakin adresseja, joissa noin 1500 nimeä.

Vääräsaaren Pena (nimimerkki)

Myös Jyrki Kataisen on tultava esille. Hän päästeli jouluna 2007 kohtalokkaita sammakoita suustaan koskien tulevaa lamaa. Merkit olivat ilmassa ja Suomen Pankki varoitti asioista, Katainen ei noteerannut niitä lainkaan, vaan analysoi täysin väärin tulevan maailmanlaajuisen talousromahduksen. Onko Suomella varaa pitää tietämätöntä ja ymmärtämätöntä valtiovarainministeriä?

Ilkka Luoma

18#
Hyvä huomio, tutkiva journalismi liikkeelle.

Nyt on meininki päällä ja kansa aktiivisena. Tuuletus veisi homeet nurkista ja toisi uudistajien raikkauden hallituspöytiin :-)

Ilkka Luoma

2951 on saldo nimistä - kysyttäessä http://www.adressit.com/uusieduskunta saitilla kansan mielipidettä.

Sepu Saajasto (nimimerkki)

Vanhasen on saatava puolustautua ja todisteet on saatava esille.

Toimituksen poiminnat