Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

23000 erotti demarit hallituksesta - kirjoitussarja arjen työstä 5.

Jyrki Katainen johti puolueensa Sauli Niinistön täydellä avulla hallitukseen ja vaalivoittoon. Vain 23000 ääntä erotti demarit hallituksesta, jos jossitellaan, ja Sale olisi päässyt presidentiksi ... - no marinat pois ja katse seuraaviin vaaleihin ---  

[ 23032007  ... Sauli Niinistö henkilönä nousi historialliseen tulokseen (60.498 ~ 10% koko Suomen Kokoomuksen äänistä!); hänen henkilökohtainen persoona ja karisma veivät mukanaan joukon kokoomuslaisia Arkadianmäelle nostaen suurelta osin Kokoomuksen hallitusvastuuseen, kansa antoi luottamuksen nimenomaan Niinistölle... ]

.

Uusi eduskunta on valittu. Kansa on sanonut painavan sanansa - huolestuttavinta on puoluepolitiikan häviö ja kansalaispassivismi uurnien laistamisena ja äänestämättömyytenä (67,8%). Uudet kansanedustajat tulevat ajalemaan ylös ja alas vallan ja suosion hisseissä - kansa katsoo vierestä ja odottaa tekijöitä, jotka kuuntelevat ja lopulta tarttuvat myös vaikeisiin puhumattomiin aiheisiin. Kuvassa eduskunnan uuden osan modernit suomalaisvalmisteiset hissit.
...

.

Kansa on sanonut painavan sanansa äänestysprosentissa (v. 2007  67,8% - v. 2003 69.7%) - suurimman tappion sai puoluepolitiikka, joka on jäämässä maapallollisen kehityksen jalkoihin niin työn uudelleen jaossa kuin ympäristön todellisessa huolehtimisessa.

Vedenjakajuus eduskuntaan syntyy koko ajan suurentuvasta vähäosaisten määrästä verrattuna kulutusyhteiskunta-aktivisteihin. Kansakunta tarvitsee voimaa johtajiltaan sekä yrittämisen- ja luottamuksen tuulia elämänsä keskipisteeseen.

Sauli Niinistön panos merkitsi hyvin kiusallista tilannetta Kokoomuksen puheenjohtajalle. Kansa on ilmaissut halunsa kuka on pääministeri ja kuka on Matti Vanhaselle (24.037) oikea vaihtoehto - Sauli kuitannee oikeutetusti vähintään valtiovarainministerin salkun.

Niinistölle sopisi myös ulkoministerin salkku, hoitaisi Putinin kaltaiset henkilöt sopivalla karismalla ja otteella. Olisi mielenkiintoista laskea tarkoin, kuinka monta edustajaa Sauli vie mukanaan suureen saliin.

Toinen voittaja varjoisalta puolelta on Kokoomuksen voiton takaa perussuomalaiset. Kansa antoi pienoiskoossa uuden ajan esialun kansalaisliikkeiden nousulle. Perussuomalaiset ovat hyvä pohja neljän vuoden päähän nahan uudelleen luonnin kautta merkittäväksi aktiivikansalaisliikkeeksi.

Perussuomalaiset voisivat vaikeiden asioiden toteuttajaeduskunnassa vuoden 2011 vaalien jälkeen olla osaltansa vastuunkantaja heille, jotka eivät uurnille nyt menneet valintavaikeuksien, syrjäytyneisyyden tai sopivien ehdokkaiden puutteen vuoksi.

Keskusta sai "voiton" häviöstään huolimatta. Matti Vanhanen kuivuudellaankin vetoaa tavallisiin suomalaisiin ja hänestä tullee myös uusi pääministeri. Vanhanen tulee varmasti Niinistön kanssa toimeen ja Jyrkille lohkeaa vaalivoitosta ilmiselvästi kauppa- ja teollisuusministerin paikka.

 Paavo Väyrynen (10.937) palaa ulkoministeriöön tai Paavoksi Paavon paikalle suuren äänisaaliinsa kanssa ja lisäksi hän pystyy Kekkosen miehenä hoitamaan suhteita Venäjälle.

Tukipuolueiksi suomalaisten vuoksi pitäisi saada pääomia edustavat ruotsalaiset sekä ilmastomuutosta torjumaan vihreät. Ympäristöministeriksi sopii Anni Sinnemäki (7.680) ja opetusministeriksi Stefan Wallin (11.107). Vihreiden kansalaispalkka tulee hallitusohjelmaan purkamaan valtion ja kuntien virkabyrokratiaa - tosin kansalaispalkkaan sidotaan soveltuva työvelvollisuus.

Keskusta ja Kokoomus sopivat hyvin yhteen, koska tämä vedenjakajaeduskunta valmistelee pohjia vaikeille päätöksille neljän vuoden päähän - nuo vaikeat asiat ovat maapallollinen työn uudelleen jako, varttuneen väen huolehdinta ja tulontasauksen täysin uudelleen arviointi.

Lisäksi koko koulutusjärjestelmä pitää pohtia uudelta pohjalta ja puolustus rakentaa liittoutumattomuudelle ja sitoutumattomuudelle. EU keskeinen yhteispuolustusperiaate nostaa Saksan johdolla päätään ja koko EU ottaa hiljalleen irtiottoa USA:sta.

Kaupallisesti uudet nousevat maat Kiina edellä ovat Suomen mahdollisuus. Me elämme viennistä ja jos halutaan pitää kiinni hyvinvointiyhteiskunnasta on kaupan ja kilpailukyvyn vastattava kiristyvään kansainväliseen kilpailuun, myös kustannuksien osalta.

Joudumme pohtimaan täysin uudelleen palkka- ja yrittäjäpolitiikkaa. Yrittäjyyden tietä on tasoitettava ja kannustettava ottamaan päätöskykyä myös pieniin tiimeihin, jotka ovat riittävän notkeita kilpailutilanteeseen ja tuotekehitykseen.

Jyrki Kataisen (10.796) Kokoomus [616.000 - vain 23.000 enemmän kuin demarit] ansaitsee onnen toivotukset; erityisesti Sauli Niinistö - Kokoomuksen uuden identiteetin ja karisman luoja saa palkkionsa ja nousee käytännössä tasa-arvoiseen asemaan hallitustyöskentelyssä Matti Vanhasen kanssa.

Matti Vanhasen Keskusta [640.000] ansaitsee onnittelut torjuntavoitosta, Vanhasen perustotinen persoona viehätti suomalaisia - Matti on rehellinen kuusen kaataja Joulujuhlaan ja kädentaito on huomisen Suomea palvellessamme toinen toisiamme, pitääksemme itsemme työstä aktiivisina.

Perussuomalaisten [112.000] Timo Soini (19.690) ansaitsee Vuoden hymypoika patsaan taistelusta vähäväkisen kansanosan puolesta. PS:sta voisi syntyä uusi kansalaisliike, josta kansalaisaktiviteetti saadaan uuteen nousuun neljän vuoden kuluttua ratkaistaessa kansakunnan suuria asioita.

Demarien [593.000] Eero Heinäluoma (10.849) on kiltti ja rehellinen ammattiyhdistysjyrä, joka ei nyt onnistunut - Suomi jatkuu myös SAK:n pyöröovien jälkeenkin.

Demarit aloittavat itsetutkiskelun, onkin muistettava, että demareissa on vankka koko politiikan älykkö, Erkki Tuomioja (12.885), jolle sälyttyy nyt ratkaisijan rooli uudistettaessa Sosiaalidemokraattista puoluetta, vanhan menneen ajan vähäverisiä pitkäaikaisia edustajia mm. Itä-Suomesta putosi, aika oli ajanut ohi - nyt on rakentamisen aika.

Johtopäätös

Suomi valmistautuu torjumaan yksinäisyyttä, osallistumattomuutta sekä ajelehtimista; tavoitellen hyväksytyksi tulemista, tunnustetta ja tarpeelliseksi tuntemisen hyvää oloa - ja nyt nimenomaan kansalaisen näkökulmasta.

Kansakunnan äänestysprosentti jäi alle odotusten ja se oli viesti valtaa pitäville - suurimmaksi puolueeksi valittiin jälleen nukkuvien puolue - se oli huolestuttavasti voittaja näissä vedenjakajavaaleissa.

Ilkka Luoma

KESKUSTELU --- TIEDE
___________________________
Linkit:     

Puolueiden äänimäärät, abs. --- http://www.yle.fi/vaalit/tulospalvelu/index.htm ---
Ehdokkaiden änimäärät, abs. --- http://www.yle.fi/vaalit/tulospalvelu/ehdokkaat/ehdokkaat_A.htm ---
_______________________________________

Kuva:
DSC_4616.JPG
. 17. elokuuta 2006, klo 14:59. Copyright by Ilkka Luoma 2006. Kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä.

Kuvalinkki:
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/425842557/ ---

Kuvateksti:
Uusi eduskunta on valittu. Kansa on sanonut painavan sanansa - huolestuttavinta on puoluepolitiikan häviö ja kansalaispassivismi uurnien laistamisena ja äänestämättömyytenä (67,8%). Uudet kansanedustajat tulevat ajalemaan ylös ja alas vallan ja suosion hisseissä - kansa katsoo vierestä ja odottaa tekijöitä, jotka kuuntelevat ja lopulta tarttuvat myös vaikeisiin puhumattomiin aiheisiin. Kuvassa eduskunnan uuden osan modernit suomalaisvalmisteiset hissit.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Sepu Saajasto (nimimerkki)

Mistä näitä Ilkka Luoman juttuja oikein tulee :-)

Erinomainen sarja demareista, kannattaisiko Jutta Urpilaisen tutkia näitä tarkoin, varmaankin.

Moni ei enää muista kuinka pienestä kaikki oli kiinni, todellakin tuo 23000, ja Niinistö sai 60.000 ääntä, entä jos?

Seuraavista vaaleista demarit ovat todella riippuvaisia, nyt on saatava joukot liikkeelle, entä yhdistymisneuvottelut vasureiden kanssa?

Korpikuusi (nimimerkki)

Demarit voivat mennä itseensä ja katsoa muutoksien hedelmiä sisältä, ei vanha juttu, että vaihdetaan kansa, päde tässä. Demareilla on kunniakas historia, nyt vain on pissapoika hukassa.

Ilkka Luoma

Kataisellekkin melkein naurettiin, kun hän untuvikkona porhalsi Siilinjärvelta parrrasvaloihin, mutta ei enää. Jutan kohdalla käynee samoin - osoittaa hyvää pelisilmää jo nyt. Demareiden suosio voi nousta nopeasti, kunhan pallo ja pissapoika löytyvät :-) /2#

SSKaartinen (nimimerkki)

Jutalla on näytönpaikka!

Noisetti-Lehrmann (nimimerkki)

Demareiden kannattaa huolella tutkia missä nuo 23000 ihmistä ovat, ainakin seuraavissa vaaleissa.

Kuortti-Makinen (nimimerkki)

Mikäli Vanhanen kykenee säilyttämääön paikkansa, torppaa se mahdottomaksi Kepu-Demuhallituksen seuraavista vaaleista. Demareilla saattaa jäädä mustapekka käteen, vaikka saisi pienen voitonkin. Ja jos demut haluavat seuraavaan hallitukseen, on Jutan voitettava reippaasti, siis päästä takaisin Suomen suurimmaksi puolueeksi. Arpa on heitetty - Alea jacta est.

Noisetti-Lehrmann (nimimerkki)

Jos vielä katsotaan edellisiä ed.vaaleja, niin herää kysymys kuinka paljon Niinistön 60.000 äänestä oli sympatiaääniä nimenomaan Sauli Niinistölle, hävityistä presidentinvaaleista.

Toimituksen poiminnat