Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

TRUMP

 

(Media vihmoo tv-kasvosta ja USA’ n presidentin esivaalien tähtiesiintyjästä uhkaa ja ennakoimattomuutta. Trump on monille epähenkilö – vailla selkeästi tunnistettavaa tulevaisuuden suunnitelmaa. Trump: ”Voimme tehdä Amerikasta suuren jälleen!” |0)

|0 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ku-klux-klan-tukee-donald-trumpin-presidenttikampanjaa/5760252 -

 

[ … kansalainen Erik viehättyy Donald Trumpin vahvasta ja karismattisuuteen pyrkivästä esiintymiskielestä – puheineen. Kansalainen Alice innostuu otsatukasta, ja ihmettelee millaista uskonnollista kantaa Donald tulee esittämäänkään ja puhuuko hän kuitenkin palturia. Monet pohtivat mihin voisi uskoa ja luottaa, kun presidentinvaalit ovat täyttä ”hollywoodmaista sirkusta” – valittiinhan aikanaan B-luokan näyttelijä Ronald Reagankin presidentiksi |1 – vieläpä jatkokaudelle! … ]

 

Trump on maallisesti rikas ja sellaista rikkautta USA’ ssa ihaillaan

USA on yrittämisen mallimaa, oveluudella, pinnallisuudella ja ahkeruudella – unohtamatta kykyä luoda uusia menetelmiä (Facebook) tehdä vaikutetta (Google) ja rahaa (Bill Gates ja Microsoft). Trump edustaa kaikkea tätä, siksi hän viehättää monia ja nousee entisen presidentti Bill Clintonin vaimona tunnetun Hilaryn rinnalle lopulliseen koitokseen.

 

Trump räväyttää, mutta vain vaaleissa! |2

Mikäli Donald, miltei Ronald, on vähääkään normaali jenkki – niin vaalipuheet nyt ovat vain projektin ensivaihetta, jolla sytytetään, kuten lausahduksella ”tehdään Yhdysvalloista jälleen suuri” |3. Trump liikemiehenä oivaltaa, että Venäjällä on maailman suurimmat raaka-ainevarat ja Kiina voi syleillä Venäjän liki ystäväkseen, ja se ei käy USA’ lle. Tämän Trump tajuaa – hän onkin jo arvellut tulevansa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa hyvin toimeen.

 

Sen sijaan Kiina tuottaa hiuskiehkuraan harmautta

Sillä Kiina on jo päättänyt, ettei maailmaa enää tällä vuosisadalla johdeta yhden navan politiikalla. Maailma ei tarvitse yhtä maailman poliisia – se tarvitsee kaksi ja Kiina tulee olemaan se toinen |4. Vahvistaakseen kiinalaista vuosisataansa Peking on päättänyt rakentaa rautaisen hyväilyn alkaen Venäjän Siperiasta ja päätyen kiinalaisen liike-elämän leviämiseen kaikkialle Venäjälle. Rakkaus on joskus henkeä salpaavaa. Tämäkään ei käy USA’ lle!

 

Trump tietää, että USA on maailman suurin saastuttaja per kansalainen – vai tietääkö?

Donald tietää jopa, että USA’ n hegemonia on kasvatettu viimeisen reilu 100 vuoden aikana, syömällä kehitysmaiden eväitä ja päästämällä materiaalisen elintason jätökset yhteiseen ilmakehään – kaikkien haitaksi |5. Vasta viime vuosina Kiina – neljä kertaa väkirikkaampana on ylittänyt päästöt absoluuttisesti |6.

 

Miten ehdokas Trump erottuisi presidentti Trumpista?

Suuresti, sillä valinnan vahvistuessa, muuttuu mies, mikäli hänellä on yhtään itsesuojeluvaistoa. Retoriikka ”tehdään USA’ sta jälleen suuri”, voi olla kohtalokasta, jos yhteisymmärrystä ei synny Kiinan ja Venäjän kanssa.

Olisikin viisasta, että mahdollisen valintansa jälkeen Trump käy kiireesti kiinalaisuuden ja slaavilaisuuden peruskurssit – vähintään historiallisesti, kulttuurillisesti ja yhteiskuntajärjestyksellisesti. Muinoinen Ronald ei käynyt näitä kursseja, vaan Reagan luotti vaimoonsa Nancy Reaganiin. Entä Donaldin vaimo, onko hänellä kahvinporoista katsomisen taitoa?

 

Miten Trump suhtautuu EU’ hun ja tunteeko hän Suomen?

Suomen ikioma ”pikkutrumppi”, nykyinen ulkoministeri Timo Soini (Ps.) sanoi, että tullaan kaikkien kanssa toimeen, valitsivat amerikkalaiset sitten kenet tahansa |7. Timo on retoriikan mestari ja olisikin kiva tietää ”lähteekö Trumpillakin hauet kaislikosta – melonin kokoisin nenähernein”. Entä Trumpin banaanit ja lakritsit tai kiristääkö Trump jo nyt kypärän remmejään?

Vakavasti ottaen epäilemme, ettei Trump tunne meitä, edes Jean Sibeliusta eikä Paavo Nurmea. Onko sillä sitten niin suurta väliä – välissä on Atlantin valtameri ja jarruna vielä Englanti mutta mahdollisesti kiihdykkeenä Nato – Isäntämaa pöytäkirja |8, jonka olemassaolon neuvonantajat kiireesti tulisivat informoimaan – ei meidän Suomen takia, vaan siksi, että Suomi sattuu pitämään Euroopan pisintä maarajaa Venäjän kanssa!

 Jarrujen ja kiihdykkeiden sijaan Venäjä, toinen ydinasesuurvalta on tuossa koko 1300 kilometrin matkalta meissä suoraan kiinni – kansakuntammehan mielellään sanoo, että ”pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”.

 

Mitä Trump tekisi presidenttinä?

Ei ainakaan rakenna muuria Meksikoa vasten, eikä torppaa muslimien maahantuloa. Tai jos rakentaa, niin ei maksata sitä Meksikolla ja jos kieltääkin muslimien maahantulon, niin vain pahimmilta, jotka CIA ja NSA hänelle ystävällisesti neuvoo.

Vaaleissa on paljon retoriikkaa, se me ollaan nähty Suomessakin muun muassa pikkutrumpin – Timo Soinin puheista ennen vaaleja ja vaalien jälkeen. Vaalilupaukset ovat usein vain tyhjiä puheita – kansakuntamme onkin tykännyt sanoa Soinille ja muille vaalipuhepettureille |*, että ”puhu sinä, me pidämme hevosta” – entä amerikkalaiset, missä ovat heidän hevoset?

|* Miten te kehtaatte, ja kyllähän te kehtaatte! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/miten-te-kehtaatte-ja-kyllahan-te.html -

 

USA’ ssa presidentillä on vahva neuvonantajakaarti

Ronaldilla oli neuvonantajien lisäksi unia tulkitseva Nancy. Donaldilla lienee omat salaiset menonsa – olihan hänen isäkin jotenkin karkotettu Ku – Klux – Klanista |9, jota itse Donald ei muista. Mutta olihan se vihje jostain okkultismista. Kaikki mysteerinenhän on suosiossa Yhdysvalloissa, uskonlahkot, maailmanlopun ennustajat ja - odottajat kuin uskovaiset, jotka eivät hyväksy Kuussa käydyn ja Maankin ollessa vielä litteä. Ovatko Donaldin ajatukset lopulta kuinka litteitä?

 

Sitten se ennuste, Hilary vai Donald?

Tahmainen kisa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1456885299880 - [HS]

USA’ ssa voi nyt myös tapahtua ”haloset”, ja valtio saa ensimmäisen naispresidentin, onhan hänellä kiistatta tukenaan ja äänestäjille viimeistään äänestyskopissa turvallinen valinta-argumentti – Bill Clinton, ex-presidentti. Bill osaa neuvoa mitä nappia pitää painaa, jos ydinohjukset pitää laukaista – naisethan eivät aina löydä autostaan edes etuvalojen pesinkytkintä – tuolloinhan näkisi paremmin eteensä …

(Viimeinen lause on hirtehisellä huumorilla, mutta tietyllä vakavuudella – kuitenkin kunnioittaen naisen osaamisalueita myös presidenttinä – eihän meidän Tarja Halonenkaan mitään pahaa tai väärää lopulta tehnyt, piti suhteet jopa Putiniin hyvinä ja oikoi myös USA’ n ex-presidentti George W. Bushin solmion siistimpään asentoon …)

 

EXTRA

UPI-FIIA, ohjelmajohtaja Mika Aaltola ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001130065.html -

Tekstinumerointi

|1 President Ronald Reagan in Memoriam ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2004/06/in-memoriam-ronald-reagan-562004.html -

|2 Räväytyksestä – suomalaisin miettein ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001129832.html -

|3 ~ http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-elections/the-ku-klux-klan-supports-donald-trump-in-nevada-caucus-a6897981.html

|4 Aggressiivinen lännenmies – USA? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html -

|4 Kiina nousee USA’ n rinnalle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/maailmanjrjestys-tarvitsee-ainoalle.html -

|4 Uusi maailmanjärjestys ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html -

|5 Ympäristötunnustus Yhdysvalloista ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/vihdoin-vihre-valoa-usasta-tunnustus.html -

|6 Kiina kohtaa myös ympäristöongelmat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/kiinan-talous-kohtaa-meidn-aikaisemmat.html -

|7 Nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Soini: ”Kaikkien kanssa toimeen” ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1456543243575 -

|8 Toisen ehdokkaan lausahduksia ~ https://www.suomenuutiset.fi/john-kasich-hyokkays-suomea-vastaan-on-hyokkays-yhdysvaltoja-vastaan/ -

|8 Nato – Isäntämaa pöytäkirja [fi] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

|9 Ku – Klux – Klan ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

 | FB | BL | BLOG 70622

--- 02032016 ---

DOC: TRUMP_02032016 – Microsoft Word Starter

825 |926

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Odotan hetkeä, jolloin Trump muuttuu hyljeksittävästä epähenkilöstä vakavasti otettavaksi valtiomieheksi suomalaisten poliitikkojen puheissa. Ensimmäisellä saattaa olla etulyönti.
Näin yhteisten sotilashankkeiden edetessä. Trump kun on sanonut, että muu maailma tapelkoon itsensä tyhjäksi.

Ilkka Luoma

Usein sanotaan, että syyttään parjattua juuri äänestetäänkin!

... HS: Psykologit ovat törmänneet Yhdysvalloissa uuteen ilmiöön: Trump-ahdistukseen
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457152594373 - …. ... Trumpataan ...

mutta:

HS: Trump ei ole uusi Reagan
~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1457237500808 - …. ... Pahan valtakunnan keksijän ihannointia HS toimittajalta ... Jatkuuko reaganismi, yrittäen pilkkoa seuraavaksi "pahan" Putinin Venäjää?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Toisin kuin muut kandidaatit, Donald J. Trump tienaa tästä kampanjoinnista, kun Trump-tuotteiden myynti kasvaa ilmaisen mainoksen ansiosta.

Trumpin viinitilalla, Trump Winery on presidentillinen mainos, jossa vedotaan Thomas Jeffersonin viinimyönteisiin lausumiin:
http://www.trumpwinery.com/

Toisaalta Trumpin viinitilaa on kritisoitu tilan epäeettisen hankintatavan vuoksi. Trump osti vaikeuksiin joutunutta tilaa ympäröivät maat halvalla ja laittoi niille ”Läpikulku kielletty” –kylttejä, mikä karkoitti mahdolliset muu ostavat. Trump sai tilan pakkohuutokaupassa muro-osalla arvosta.

On olemassa myös Trump-pihvejä ym.

PS. Demokraattien ehdokas saattaa olla myös Bernie Sanders, joka on juutalainen – oman ilmoituksensa mukaan ylpeä juutalaisuudestaan joskaan ei kovin uskonnollinen. Jos vastakkain olisivat Sanders ja Trump, jälkimmäinen saattaisi esittää vastaehdokkaan perheen holocaust-taustasta jotakin itselleen ominaista kuittailua.

Ilkka Luoma

USA saa joka tapauksessa historialliset vaalit - todennäköisesti joko Trump tai Hilary, siis ensimmäinen naispresidentti tilauksessa, jos Donald "liikaa innostuu".

Jenkit saavat "halosensa" ;)

Verkkouutisista:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/black%20trump...

Ilkka Luoma

TRUMPIN PUHEET TUTKITTIIN:

VIIKOSSA YLI 60 VALHETTA JA LIIOITTELUA
Republikaanien presidenttikisan ykkönen ja suosikki väittää, että hän "sanoo niin kuin asiat ovat". Totuus on toinen.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016031421269022_... -

Ilkka Luoma

Trumpin ja Clintonin voittokulku jatkuu – Rubio luopui kisasta ‪~ http://yle.fi/uutiset/trumpin_ja_clintonin_voittok... -

... Trumppaillaan ja trumputetaan. Trump vs. Clinton.

Ilkka Luoma

TRUMPPISMI

HS: Donald Trump: USA:lla ei ole enää varaa puolustaa Eurooppaa
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458613098890 - ….

... Sanotaan Trumpista mitä tahansa, on kuitenkin syytä huolella lukea tuo HS uutisointi, joka tulisi tosin huolella alkuperälähteistä tarkistaa. Trump on hyvin tarkasti asiaytimessä, kun tarkastellaan tilannetta maailmanlaajuisesti. USA' lla ei ole tosiaan Euroopassa sotilaallista sijaa, kuten ei ollut Neuvostoliitolla Kuubassa. Saksa kykenee hoitamaan Venäjän kanssa eurooppalaisen rauhantilan.

Ilkka Luoma

... Trumppismi jyrää. Nyt Eurooppaan viriää toivo, ettei TTIP sopimusta tehdä, ainakaan niin kipein ehdoin, mitä nyt on puolipakolla tyrkyllä ja toisekseen on syntymässä toive, mikä herättää suurinta intoa aitoeurooppalaisen puolustusyhteistyön kannattajien keskuudessa, on USA' n aseiden asteittainen vetäytyminen maanosastamme pois. Tämä tekee tilaa eurooppalaiselle turvallisuusyhteistyölle. Eurooppahan jatkuu aina Uralille asti!

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462255799483 -

Muistammeko miten USA käyttäytyi, kun Kuuba pyysi hädissään apua Neuvostoliitolta? Tätä ennen USAF oli pommittanut joitain Kuuban lentokenttiä. Kuuba on tunnetusti Yhdysvaltojen kotivesillä. USA myös junaili ja rahoitti Kuubaan epäonnistuneen vihamielisen Sikojen lahden maihinnousuyrityksen tuolloin 1960-luvun alkutaipaleella.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016050321509720_... -

Trump menestyy sitä enemmän mitä enemmän media häntä yrittää mollata. Milloin suomalaiset saavat oman "trumppinsa"?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016050421512997_... -

... Nyt on vaarana, että USA saa Valkoiseen taloon oikean isännän äänen, siksi paljon Yhdysvalloissa on perinteiseen politiikkaan kyllästyneitä ja muutoin ahdinkoon ajautuneita. Media on koettanut kautta linjan mollata Trumpin, jopa meitä myöten, täällä Suomessakin, vaikka emme omista edes äänioikeutta. Miloin Suomi saa oman Trumpin? USA' ssa trumppismi on jo lyönyt itsensä läpi. Trump on rehellisesti oma itsensä - siinä se salaisuus!

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462255799483 -

.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

USA' ssa lännenmiehen perintönä "revolverit roikkuvat vyöllä, parhailla molemmin puolin". Joka vuosi Yhdysvalloissa tapetaan 10-30 000 ihmistä käsiaseilla, riippuen tietolähteestä. "Ammu ensin - kysy sitten" -mentaliteetti on väkevä.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016061521737365_... -

.

Ilkka Luoma

Olisiko kukaan voinut uskoa topicin kirjoittamisen aikaan 9.3.2016, että näin vain Trump trumppaili esikruunajaisten ovelle - nyt ollaan viimeistä niittiä vaille republikaanien virallinen ja nimetty pr. ehdokas marraskuun 2016 USA' n presidentinvaaleihin ---

~ http://yle.fi/uutiset/yle_clevelandissa_trumpin_va... -

Toimituksen poiminnat