Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

 

(MTV - toimittajan, Tapio Nurmisen toimesta julkaistiin tähän mennessä hyytävyyden hurjin skenaario |1 – mielipiteenä. Herää kysymys, miten pitkälle sananvapaus sallii tiedostusvälineen julkaista kaiken maailman ammattilaisilta paljolti perusteettomia ja todisteettomia kirjoittajan omia mielipiteitä. Missähän luuraa median vastuunkanto ja halu huolehtia lietsomisen patoaminen?)

 

[ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”?  Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

 

Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

 

Natottajatkin ovat hurjistuneet

[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-suomen-tie-vie-natoon - ] |8

USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

Nyt F-15C hävittäjiä seuraa Lappiin tulevat amerikkalaiset sotavoimat |11 – yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa, ja edelleen lähelle Venäjän rajaa – nyt testataan menetelmiä olosuhteissa, jotka vallitsevat Venäjän Kuolan niemimaalla, missä sijaitsevat yhdet maailman tuhovoimaltaan voimakkaimpien ydinsukellusveneiden kotisatamat ja huoltojärjestelmät ja siksikin ne kiinnostavat USA:ta yli kaiken |12.

Meidän tulee muistaa, että Venäjän pohjoisen alueen puolustusdoktriinissa huomioidaan mahdollisuus Nato/USA:n yllätysläpihyökkäys Kuolaan – Suomen Lapin läpi.

 

Nyt on käynnissä myös taloussota

[Aikanaan USA’ n presidentti Ronald Reagan halusi tuhota pahan valtakunnan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html - ]

Tunnetusti EU ja USA asettivat Venäjälle voimakkaita pakotesanktioita Ukrainan ja Krimin vuoksi. Krim oli palautettu siellä asuvien enemmistön tahdosta entisen emämaan huostaan |13, USA’ n ja EU’ n mielestä anastamalla ja Venäjän mielestä pelastamalla krimiläiset Maidan – aukion |14 kaltaisilta verimellakoinneilta ja Odessan malliselta hyytävältä murhapoltolta |15.

Niin tai näin, nyt halutaan Venäjää pilkkoa, kuten aikanaan Neuvostoliittoa. Venäjällä on edelleen liian suuret raaka-aine- ja energiavarat populaatioonsa nähden. Siispä Venäjää pitää kurittamisen kautta lohkoa.

Nyt onkin aloitettu voimallinen öljyaseen käyttö – tosin pakotteet ovat vasta kolmannella sijalla näihin Venäjän vaikeuksiin nähden – suurin ongelma oli ”laiskuus” kehittää omaa yhteiskuntaa – oli tuudittauduttu öljyn ~100 dollarin barrelihintaan.

Nyt Venäjän presidentti Vladimir Putin on käynnistänyt suuren muutosprosessin omavaraisuuden nostamiseksi ja siihen se tarvitsee Kiinaa – maailman vaikuttavinta taloutta ja suurinta liukuhihnaa.

 

Lopulta pakolaiset Venäjältä - sekin on hyytävä uhka

[Puolustusministeri Jussi Niinistön mielestä jopa miljoonia voisi olla lähdöillään Venäjältä! ~ http://yle.fi/uutiset/puolustusministeri_jussi_niinisto_turvapaikanhakijoiden_tulo_itarajalta_on_suomen_vakavin_haaste/8665708 -]

Nyt Lapin rajavartiosto otti vastaan pakolaisia myös Venäjältä. Pakolaisiahan tuli Ruotsista junailtuna jopa 20.000, nyt Venäjältä ”saatu” kokonaismäärä lienee noin 2.000. Onko nyt myrskyä vesilasissa vai jälleen tarkoitushaluista lietsontaa Venäjän uhan eteen. Niin tai näin – lukuarvot ovat kaikkien tiedossa.

Nyt vaaditaan taitavaa neuvottelukykyä ja sisäministeri Petteri Orvolla näyttäisi sitä olevan. Annetaanpa hänelle työrauha ja jätetään turha mediallinen kohkaaminen vähemmällä.

 

Venäjän talouden sakatessa – heistä on tullut militaristeja

[… väittää länsimedia |16 ]

Tunnetusti Venäjän kansantalous niiaa, mutta ei niin rajusti, kuin meillä halutaan nähdä ja annetaan ymmärtää. Samalla, kun Nato/ USA harjoittaa yhä tiiviimmin sota- ja taisteluharjoituksiaan yhä lähempänä Venäjää, nyt jopa lähestyen Kuolan niemimaata, jossa sijaitsevat Venäjän Pohjoisen laivaston tukikohdat.

Nyt Venäjä vastaa uhitteluun ja lisää aseistuksensa määrää ja laatua. Armeija on saanut käyttöönsä AS400 – jopa AS500 |18 ilmatorjuntajärjestelmät, joka nekin nähdään hyytävänä Venäjän uhkana.  Muistamme uhittelun Kuuban kriisin ajoilta, jonka Venäjän pääministeri Dimitri Medvedjev terävästi mainitsi Saksan Munchenin turvallisuuskokouksessa |19.

Tähän loppuun on hyvä mainita, että meidän eurooppalaisten rauha ja turvallisuus takautuvat kahden ”vahvan miehen” myötä – kunhan vain Saksan liittokansleri Angela Merkel saadaan vaihdetuksi ”schröderiläisiin” voimiin. Tällöin Saksa ja Venäjä kykenevät kahdestaan takaamaan koko maanosamme turvallisuuden ja rauhan – jatkuuhan Eurooppa aina Uralille saakka |20.

EXTRA

Suomessa käydään salassa natokeskustelua – esitetään Helsingin Sanomissa – toimittaja Anna-Liina Kauhanen ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1455597606833 -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja ja -aktivisti

Helsinki

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebok.com/first.ilkka

...

AL | PZ | BL | BLOG 69547

  • 15022016 –
  • DOC Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa_15022016

Tekstiin liittyvät numerokohtiot – lisäkirjoitukset ja medialinkit

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/link-venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html - 1-20

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hyvä kirjoitus, on helppo yhtyä mielipiteisiisi tässä Nato-fanittajien ihmemaassa.

Jenkit on hyvä frendi siihen asti, kunnes heidän dronensa rupeevat lentelemään ja pommittamaan entisiä frendejään. Hussein ja Gaddafi murhattiin Usa/Nato-koalition toimesta heti, kun pitivät oman maansa eduista kiinni.Hussein kyl joutikin männä, koko sen perhe oli täynnä julmia psykopaatteja.

Gaddafin murha oli vastenmielinen ja raaka teloitus, jonka syynä oli hänen halunsa irtaantua petrodollarista.

Pari viime vuotta olisi tarvittu Gaddafia pitämään tulppaa Pohjois-Afrikassa näiltä mamu-vyöryiltä.

Ilkka Luoma

Tony Blair has apologised for mistakes made over the Iraq war and admitted the conflict could have sparked the rise of brutal Islamic State fundamentalists.

In an interview with American news network CNN, the former Prime Minister said he was sorry for elements connected to the war.

But he refused to apologise for the conflict as a whole - and said Iraq is still better off despite the blight of ISIS.

When asked if the Iraq War was a mistake in an interview with reporter Fareed Zakaria, Mr Blair said: "I apologise for the fact that the intelligence we received was wrong.

~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-sa... -

.

Ilkka Luoma

Topicin leipätekstinumerointi:


|1
”Kommentti: Meillä on ongelma, jonka nimi on Vladimir Putin ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/komme... -... Mistä näitä ”russofobistisia voimia” oikein sikiää? Toimittaja olettaa pienen osan maapallosta olevan kansainvälinen yhteisö, aika itsekeskeistä huudella täältä pohjanperukoilta tarkoitushakuisesti yksipuolisia mielipiteitä - kevein, miltei olemattomin todistein - unohtamalla, että kansainväliseen yhteisöön kuuluvat myös BRICS ja Etelä-Afrikan jälkeinen Afrikka ja näissä on jo pelkästään yli puolet maapallon väestöstä. Onkohan toimittajalta "mittakaavaoppitunnit" jääneet kouluissa käymättä? Tähän topiciin palaamme erillisellä kokonaisartikkelilla”

|2
Kansakuntamme ei halua Natoon edes siinä tilanteessa, jossa jonkin oudon syyn vuoksi Ruotsi liittyisi Natoon. Tätä penseyttä selitellään ”natottajien” toimesta tietämättömyytenä, pelkona ja jopa tyhmyytenä! Sanoisin tähän, että ”puhu sinä natottaja, me pidämme hevosta”, siksi vankkaa ja väkevää lännen sotilasliittoa kohtaan kielteiset ajatuksemme ovat. Kansalaiset tietävät myös jo Talvisodan aaton ajoilta, että ”ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät”. Tänään vallalla ovat niin kutsutut ”uusio-erkkolaiset” voimat – perintönä härkäpäisyydestä ulkoministeri Eljas Erkon ajoilta.

|3
Ilta-Sanomat: Amerikkalaissenaattori John McCain arvosteli Venäjän toimintaa Syyriassa: ”Harjoituspaikka ja ase Natoa ja Eurooppaa vastaan” ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14554985343... -... Näyttää siltä, että herra McCainilla on hyvin valikoiva muisti. Entä miten ovat USA:n omat pommituskohteet? – [katso linkki]. Lähi-idän sotilasiskut aloitettiin juuri USA:n toimesta, hyökkäämällä Irakiin, ilman YK - mandaattia, samoin USA aloitti Libyan massapommitukset, kuten oli ensimmäisenä rynnäköimässä myös Syyriaan, jo vuosi ennen Venäjää ja tämäkin ilman kutsua tai YK - mandaattia. Nyt Irak, Libya ja Syyria ovat kaaoksessa, kuten vähän kauempana oleva Afganistan, jossa USA käy pisintä sotaansa yli 100:an vuoteen!

|4
Tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö erehtyi nyt, sanat olivat valittu väärin, epädiplomaattisesti – tai sitten media onnistui tässäkin tulkitsemaan presidenttimme sanoja tahtomallaan tavalla … ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14553472523... - haitaksi meille, koko kansakunnalle – suora saa olla, jopa tiukka, mutta siihen pitää olla diplomatian hienostunut sävel – eikä popularisoitunutta paatosta – presidentinvaalien lähestyessä. Niinistö vaistoaa, että hän saa nyt oikeasti vastaansa europarlamentaarikko Paavo Väyrysen, siksi kampanjointi aloitettiin nyt näin aikaisin – varsinkin, kun nyt Paavo kutoo jo verkkoaan, johon moni taitamaton vielä putoaa.

|5
Hyvin itsekkäästi toimivat suursijoittajathan ovat erinomaisia ulkopolitiikan arvioitsijoita, varsinkin venäjäantiapatiaa puolihysteerisesti kokevat nationalistiunkarilaiset! ~ http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/172616-jaatava-ar...

|6
MTV Lontoossa: Britannia kohti kansanäänestystä – "Ero EU:sta olisi vaara myös Suomelle" ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mtv-l... -... Näyttää siltä, että meidän media haluaa koplata Venäjän ja EU' n mahdollisen hajoamisen yhteen, noillahan ei ole tältä topicin osalta mitään tekemistä keskenään. EU' n ongelmat ovat sisäisiä ristisiitoksia, eivätkä Venäjän ongelmat liity muuhun kuin siihen, että EU' n vienti Venäjälle on romahtanut. Näyttää, että media haluaa pelotella lukijoitaan ja luoda Venäjän uhkaa, jos EU hajoaa Englannin ja ehkä vielä Suomenkin osalta.

|7
Ilta-Sanomat: Asiantuntija: Venäjällä salainen ”iskulista” Suomen verkkoasiantuntijoista
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145550030136... -... Vielä vähemmän on henkilöitä, jotka operoivat suurimpia voimalaitoksia. Asiantuntija unohtaa, että se on NSA USA:sta, joka vakoilee kaikkea ja kaikkialla. Asiantuntija unohtaa myös Stuxnet madon, joka luhisti iranilaista ydinvoimalaitosta - madon takana arvellaan olevan Israel ja USA. Asioita voidaan pyöritellä vaikka kuinka ja mistä näkökulmasta. Kaikkein vähiten meillä on ulkopolitiikan taitajia - vain muutama!

|8
Seppinen ei taida ymmärtää, että kansakuntamme suuri enemmistö ei halua Natoon - eikä kertaakaan yli 10 vuoden mittauksenjakson aikana vastustus ole alittanut 50 prosenttia. Olisiko Seppisen natokiimassaan tervettä muistaa, ketkä valtioissa aina lopulta "ruumiit pesee"? Tämän vuoksi kansalaistemme suuri enemmistö vastustaa kiivaasti Natoa, ymmärtäen paasikivimäisesti "viisauden aluksi tosiasioiden ymmärtämisen".

Seppinen sen sijaan on irronnut kaikesta itsesuojeluvaistostaan - vaatiessaan pienvähemmistönä Natoa ja natotusta. Seppisen kaltaisen ovat vaarallisia kiihkoissaan kansakuntamme rauhanjaksolle, joka on kestänyt jo yli 70 vuotta, sen ollen toiseksi pisin jakso - ellei Suuriruhtinaskuntamme ajan englantilaishyökkäyksiä rannoillemme lueta sotimiseksi.

|9
Nato – Isäntämaa [MoU] Pöytäkirja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

|10
HS: Kiistelty Rissalan lentoharjoitus sai alkunsa USA:n aloitteesta, ollen samalla jatkoa vuoden 2015 Viron Ämarin rynnäkkötaisteluharjoitusta!
~ http://www.hs.fi/politiikka/a1455256886428 -... Nykyisen hallituksen ulkopolitiikan hoidolta on mopedi karkaamassa käsistä. Kansakunnan etu olisi vaihtaa heti ulkoministeri. Nyt pelataan kädellä, jossa ei ole jokeria - vain jätkä hai. Meillä on kaksi kokenutta ulkopolitiikan hoitajaa. Ulkosuhteita ei hoidella banaaneilla eikä lakritsilla!

|10
Eläkkeelle jäänyt kynästään terävä lausuja europarlamentaarikko Esko Seppänen ruoskii vaikenemista - ”Amerikkalaiskoneiden tulo on provokaatio” ~ http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/813... - ... En ota kantaa Seppäsen aatemaailmaan, mutta tässä asiayhteydessä Esko on erittäin oikeassa. Joskus olen toki miettinyt, että ovatko vasemmistointellektuellit älykkäämpiä kuin hevosen lailla hirnahtelevat oikeistolaiset?
Mutta eikö evoluutio luonut kilpailun, jota oikeisto puolustaa voimallisesti, siis ovatko älykkövasemmistolaiset "luonnottomasti" liian humaaneja? Mutta kun meille pirullisuuden oheen kasvoi myös huomioiva inhimillisyys!

|11
Ilta-Sanomat: Lapissa kansainvälinen sotaharjoitus – Yhdysvallat tulossa taas mukaan
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145541630393... -... Näyttää pieneltä, mutta valittuna linjana kansakunnallemme vaarallista. Näin murennamme viimeisetkin rippeet sotilaallisesta liittoutumattomuudesta. Miksi kansalaistemme tahtoa ja mielipidettä ei kunnioiteta? Tämä on nyt sitä Nato-isäntämaa pöytäkirjan käytännön sisäänajoa.

|12
Ote aiemmasta mielipidekirjoituksesta: ” … Nyt kansalaisten keskuudesta ilmestyi hyvin nopeasti toisenlainen fiktio – (joka voi olla mahdollinen, ja on vain esimerkki – ei todennäköinen)

… käännettynä länteen. Esitettäköön se tässä jokaisen lukijan omaan harkintaan jäävä kertomus, mikä voisi myös olla mahdollista – tapahtumat alkavat kaukaa Suomen Lapista …

”Norjassa olevien natovarastojen aseistus päivitettiin nopeasti, lähetettiin amerikkalaiset Delta-erikoisyksiköt ja USA:n laivaston Atlantin yksiköt siirrettiin Jäämerellä ja amerikkalaisten Predator miehittämättömät lennokit reititettiin Venäjän Kuolan niemimaan sotilastukikohtiin – salamahyökkäystä varten.

Nato hyökkäsi Norja tukialueenaan Suomen Lapin läpi Kuolaan kahden syyn vuoksi – oli olemassa tieto, että venäläisten Bulava - ohjusaseistetut a] strategiset ydinsukellusveneet olivat latauksessa ja piti toimia nopeasti. Deltajoukot hyökkäsivät Pohjois-Suomen läpi Kuolaan tukenaan taisteluhelikopterit ja maataistelurynnäkkökoneet A-10 b] – oli tuhottava nuo ydinsukellusveneiden tukikohdat, Ala - Kurtti c] ja Muurmannin rata d], joka oli ymmärretty myöhemmän tärkeäksi syntyvän Koillisväylän ratajatkeeksi Pietariin ja Moskovaan.

Taistelu eteni ja Ala - Kurtissa Muurmannin radan suojeluun keskitetyt joukot eivät pärjänneet amerikkalaisten Delta-joukoille eivätkä massiivisille rynnäköinneille Norjan ja Rovaniemen (ja muutkin pohjoisen kenttämme) kentältä – olihan pikapikaa käytetty uunituoretta Nato-isäntämaa [MoU] sopimuspöytäkirjaa e] hyväksi ja Rovaniemen sotilaskeskityksemme olivat otettu Naton haltuun.

Kun Delta-joukot pääsivät rankkojen taistelujen jälkeen Kuolan ydinsukellusveneiden tukikohtiin – huomattiin, että ”tankkauksista/latauksista” nousseet savu- ja höyrypilvet johtuivatkin Kärcher -painepesureista, kun venäläiset eivät itse moisia pesureita osanneet valmistaa. Sukellusveneitä oli pesty Jäämeren rakkolevä nöyhtästä tulevaa Isänmaallisen sodan vuosijuhlaa varten.

Mutta samalla huomattiin, että strategiset ”viimeisen iskun” ydinsukellusveneet olivat poissa – paikalla oli vain taktisia dieselveneitä – amerikkalaisten vakoilusatelliittien kameroiden zoomit olivat jumittuneet suurennosasentoon – oli syntynyt väärä tilannearvio).

Kunnes USA:n rannikolla havaittiin vesipärskeet nousevista Bulavoista, joita oli kolmessa Akula -luokan veneessä g] kaikkiaan 3 x 20, kussakin viisi ydinlatausta, ollen yhteensä 300 … aikaa ei enää ollut niiden torjuntaan. Kuumaa linjaa ei enää tarvittu – lopputulos oli selvä, maailma tuhotaan nyt 30 minuutissa, kun sadat mannertenväliset ydinohjukset nousevat siiloistaan ja liikkuvista tuliasemistaan, … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-... -

|13
Krimiläiset halusivat jo 1990 – luvulla Venäjän huostaan ~ http://yle.fi/uutiset/elava_arkisto_krim_halusi_os... – |17

|14
Vallankumous länsiohjauksella ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/valtaa-mella...

|15
Odessan murhapoltto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kalitsian-ha... -

|16
Tutkijan huoli: Venäjän talouskriisi vie maan militarismiin
~ http://yle.fi/uutiset/tutkijan_huoli_venajan_talou... -... Millaista militarismia edustaa USA, jonka hyökkäysvoiman ylläpito kustantaa enemmän kuin viisi seuraavaa valtiota yhteensä.

|17
HS: HS:n reportaasi Krimiltä: Sähkökatkot vaivaavat, mutta moni on silti Venäjän puolella
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1455338355930 - Yleisesti ottaen krimiläiset ovat tyytyväisiä. Krim halusi osaksi Venäjää jo heti 1990-luvulla, ei onnistunut. Nyt onnistui ja kiovalaisten attentaatti, jossa räjäytettiin Ukrainasta tulevat sähköyhteydet Krimille, ovat vain vahvistaneet krimiläisten yhteenkuuluvuutta. Uudet yhteydet rakentuvat pika - pikaa. Historiaa lukeneet ymmärtävät krimiläisten enemmistön kaipuun Venäjän yhteyteen.

|18
Melkoista uhoa - evp upseeri Ahola. Samoin toimittaja unohtaa tarkoitushakuisesti kaksi asiaa: 1) JASMM on hyökkäysase - ilmasta maahan rynnäköintijärjestelmä. Sen sijaa 2) AS-400/500 on maasta ilmaan ohjuspuolustusjärjestelmä torjumaan lentokoneiden hyökkäyksiä. Silti retoriikkaan kuuluu Suomessa kertoa Naton olevan puolustusliitto ja Venäjän aggressiivinen hyökkäysuhan järjestelijä. Millaisen hyökkäysuhan Suomelle tämä AS-400/500 muodostaa tämän JASMM järjestelmän rinnastuksesta? ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145525565653... -
1) JASMM ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/AGM-158_JASSM -
2) AS400 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/S-400_(missile) –
2] AS500 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/S-500_(missile_system) -

|18
Ilta - Sanomat/Uutistoimisto/Venäjä saa kokonaan uuden ohjusjärjestelmän, kantama peräti 600 kilometriä ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14552498031... -... Johan media kiihdyttää tarkoitushakuista lietsontaa. Herääkö fiksuimmat jo miettimään mitä Kuolassa on?

|19
Kuuban kriisin esille otto oli älykäs rinnastus, muistamme mitä siellä tapahtuu, USA pommituksista Sikojen lahden epäonnistuneeseen maihinnousuyritykseen saakka - unohtamatta Kuuban saartoa ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016021321112227_... -

|20
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164676-... -


|2043 |

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

"Mistä näitä ”russofobistisia voimia” oikein sikiää?"

Russofobiaa sikiää ihan kasvatuksesta ja ympäristön vaikutteista kuten toitottamalla että venjä on iso ja läpensä Sepesusi joka tahtoo puhaltamalla nurin tuhota lännen arvomaailman, sitä kuitenkin vielä lietsoo että Venäjästä on tullu pelottava, outo, etäinen ja tuntematon muukalainen länsimaiden silmissä joka käyttäytyy kuin pahin koulukiusaaja. Harmi vain ettei maailma ole niin mustavalkoinen kuin haluamme sen nähdä, sellainen ajattelutapa aiheuttaa monien syyseuraussuhteen katoamisen mutta ennekaikkea vajoaa dualismiin. Ohan kaikki pelkääminen ollut tärkeää ihmislajin selviytymisen kannalta, nimittäin jos esi-ihminen on kuuli savannilla samoillessa heinikon kahisevan niin oli viisainta pinkoa pakoon vaikka se olisikin ollut leijonan sijaan pelkkä tuulen vire.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Lännen ja Venäjän välillä on menossa valtataistelu eräänlainen peli, t.stä pelistä Suomen ei ole hyvä jäädä katsomasn sivusta vaan viisainta olisi mennä mukaan omilla säänöillä niin että Suomi hyötyy molemmista osapuolista kääntäen sen itselle voitoksi. Tässä pelissä tarvitaan hyvää taktikointia, stradekia osaamista ja tarkkaa pelisilmää sillä vai oveluudella ja pelaamalla muita paremmin pärjäämme ja niin, neuvoohan vanha sananlasku "pidä ystävät lähellä ja viholliset viellä lähempänä". Näimpä toivotan maallemme onnea peliin olkoon onni myötä.

Ilkka Luoma

[26082014]

" ... Onko Suomella ja Niinistöllä nyt se kuuluisa tuhannen yksikön paikka?
Tiemme voisi aiemmin meitä pilkatun suomettumisen sijasta ”sveitsittyä” – hiljalleen ja rauhallisesti, kokemusta ja luottamusta hankkien ylivertaiseksi venäjäasiantuntijaksi lännen käyttöön. Tiedämme, että länsi joutuu kamppailemaan vahvasti talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4] vastaan, peläten sen muuttuvan jopa sotilasvoimakaavaksi.

Voimme olla portti itään ja portti länteen –

… niin kiinalaiselle kuin venäläiselle kulttuurille. Maailma ei ole vain läntistä kulttuuria, se on itse asiassa vähemmistö, vaikka sen maapalloyhteisten varantojen käyttö on ollut pitkään ylivertaisella tasolla. Maailma on astumassa nyt idän vuosisadalle ja erityisesti Kiina antaa hillintää liialliselle jenkki-maailmapoliisiroolille. Venäjä lyöttäytynee mieluusti Kiinan piiriin – he voivat ainakin antaa kiinalaisen rahoituksen reaalivakuudeksi Siperian ja Baikalin veden.

Sauli Niinistö on nyt elämänsä paikassa

Meillä suomalaisilla on oikeus kahden välisiin neuvotteluihin ja konsultaatioihin, niin tekevät myös Saksa ja Englantikin – molemmat EU valtioita, Saksa itään ja Englanti Atlantin yli isoveljeensä USA:han. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka on niin nuori että ei muista vanhoja asioita. Minä olen jo ikivanha, mutta sen muistan että ennen rauhan rajaa ystävällinen naapurimaamme fasistisen Saksan luvalla hyökkäsi Suomeen 1939. Ryösti kotini, tappoi sukulaisiani ja ajoi meidät tänne ruotsien kiusaksi.

Tältä pohjalta ajattelen että tosiasioiden tunnustaminen olisi edelleenkin viisasta. Suomen pitää turvautua vaikka itse Piruun eli Natoon jotta voisimme estää Venäjää ajamasta meitä evakoita kolmatta kertaa evakkoon. Onhan Venäjällä koko ajan Ilomantsin takana hyökkäysvalmiit prikaatit.

Ilkka Luoma

[21102015]

" ... [ … kansalainen Erkki ihmettelee sitä, miksi monet äänekkäät poliitikot eivät osaa nähdä kansakuntamme vakaata enemmistömielipidettä olla ilman Natoa. Samaan aikaan kansalainen Liisa, äitinä pohtii sodan vievän poikansa. Liisa ymmärtää, että natojäsenyys tekisi konfliktissa meistä idän ja lännen välillä automaattisesti vihollisen ja taistelualustan. Siksipä naiset eivät miehiä vähemmän halua Natoa … ]

Nato on USA johtajansa vuoksi sotaisa konklaavi. USA’ n sotien määrä 1] on vertaansa vailla, ja aina kaukana omilta rajoilta, muiden maille rynnäköiden ja toisten valtioiden alueilla sotien. Irakin sota, Kosovon pommitukset ja Syyrian 2] jo vuosi sitten aloitetut USAF ilmavoimarynnäköinnit ovat vieläpä toteutettu ilman mitään kansainvälistä mandaattia.

Suomi on poikkeuksellisessa asemassa, monen syyn vuoksi

Olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Olemme itse, niin lännestä kuin idästä, ja meillä on poikkeavan monivaiheinen suhde itään – alkaen Novgorodista Ruotsin alamaisena ja jatkuen Venäjän tsaarien kanssa Suuriruhtinaskuntana. Lopulta Venäjällä bolsevikkien oma vallankumousaamu myönsi meille itsenäisyyden 4. tammikuuta 1918 itsensä Leninin ja Stalinin nimikirjoituksilla. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyyte... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Enemmistö suomalaisista vastustaa Natoon liittymistä. Ilmeisesti pelätään että Venäjä siitä suuttuu ja hyökkää Suomeen.

Jos minä pelkään naapurin vihaisia koiria ja siksi korotan omalla puolellani raja-aitaa, niin eikö silloin ystävällisen naapurin pitäisi sanoa että hei, älä pelkää, keskustellaan?

Ilkka Luoma

Leo,

vanha kiinalainen sanonta:

"Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä" :)

Suomalaiset eivät pelkää Venäjää eikä venäläisiä, ehkä vähän epäluuloa havaittavissa:

[24032014] "Suomen kansa ei paljosta hötkyile – kallupit kertovat ettemme pelkää Venäjää, emmekä halua Natoon ”ukrainoista, krimeistä ja median kuin eräiden poliitikkojenkaan pelko- ja natojenkaamisista huolimatta 1]. Nyt natottajien ja venäjäpelottelijoiden joukkoon ovat liittyneet arveluttavat ”asiantuntijat” - esimerkiksi UPI-FIIA:n Mika Aaltola ja kumppanit. Poliitikoista Kimmo Sasilta (Kok.) natomopedi karkasi käsistä ja vikuroitti miehen kansan vastaiselle rintamalle *].

Näyttää siltä, että kansa, joka lopulta aina ”ruumiit pesee” ja vastaa kaikista poliitikkojen tekemistä virheistä – on maltillinen, historiansa ymmärtävä 2], realiteettien tajuaja kuin myös arkijärjen käyttäjä.

Kansalaistemme enemmistö ei pidä Venäjää pelottavana 3] – olemmehan osanneet heidän kanssaan pelata pelejä niin hyvässä kuin pahassa 4]. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/emme-pelkaa-... -

-

Jyrki Paldán

NATO(pääasiassa tosin Yhdysvallat) on historian valossa ihan samanlainen vihainen koira kuin Venäjäkin. Jos et halua elämääsi vihaisia koiria, ei sellaisen hankkiminen ole fiksua vaikka naapurilla olisikin sellainen.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Paremminkin tu on verrattavissa siihen että pelkää naapurin vihaisia koiria joten hankkii aidan korottamisen sijaan turvaamaan pihaansa joukon vihaisia susia mutta ei ole takuuta suojelevako sudet pihaa tai purevatko ne sittenkin kädestä. Se että lähtisi korottamaan aitaa olisi viisasta rajapolitiikkas kunhan ei ala kaivamaan juoksuhautaa ja poteroita.

Ilkka Luoma

" ... (Helsingin Sanomat julkaisi Vierailijapalstallaan UPI-FIIA´n vanhemman tutkijan Charly Salonius-Pasternak´in hämmentävän mielipidekirjoituksen markkinoituna asiantuntija-artikkelina ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-141982271681... – [Ilta-Sanomat] ...)

[ … Ukrainan 0] myötä olemme saaneet informaatiosodan myös kotikonnuillemme, jopa valtamediamme torvet soiden rummuttaa Venäjä uhkaa 1] – monin kirjoituksin ja lööpittelyllä varsinkin konsernin iltapäivälehdistössä. Maamme ulkopoliittisen johdon on pitänyt juttuihin puuttua; MPKK – evl. Torsti Siren 2], kokoomustrion kansakunnan ohikävely 3] Nato-kysymyksessä ja nyt tämä UPI-FIIA mielipideheitto … ]

Maamme ulkopoliittinen johto on hoitanut diplomaattisella keskitiellä ja herkällä kädellä erityistä idänsuhdettamme 4], ollaan oltu suoraan yhteydessä Venäjän presidentti Vladimir Putiin 5] – viimeeksi puhelimitse aivan tässä Joulukuun lopulla. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-... -

.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Eräs seikka Venäjä ja Nato-keskustelussa pisti yhdessävaiheessa silmään, nimittäin se kun venäjä sijoitti kalustoaan Suomen vastaiselle rajalle ennen Krimin miehitystä heräsi syystä useita näkemyksiä mutta syytä ei saatu kaiketi selville. Tässä on ainskin oma näkemys siitä mitä ensin ymmärsin ja mitä siitä nykyään kerrotaan:

Näin olen ymmärtänyt:
Venäjä sijoitti kalustoaan Suomen vadtaiselle rajalle koska se luottaa Suomeen ja pitää rajaa turvallisena.

Näin nykyään kerrotaan:
Venäjä sijoitti kalustoaan Suomen vastaiselle rajalle koska se pelaa jotain peliä, sillä on jotain mielessään tai koska se aikoo uhkailla kalustollaan Suomea.

Ilkka Luoma

Ala-Kurtista puhutaan paljon ja siitä luodaan uhkaa. Suomen armeijan asiantuntijat kävivät vierailulla ja raportti oli selkeä - avoin esittely, keskeneräisyys ja paljon vähemmän varustusta kuin oli annettu ymmärtää mediassamme.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olemmehan koko sotien jälkeisen ajan yrittäneet olla Venäjän mieliksi. Joka tapauksessa venäläisten toimien takia monet pelkäävät, lapsiasiamiehet, rajaloukkaukset, kenraalien uhoamiset, Karjalan miehitys. Eikö Venäjän pitäisi ehdottaa neuvotteluja luottamuksen palauttamiseksi? Tuskin meidän yksipuolinen "ystävyys" pehmittää heitä? Ensimmäisinä siellä ammutaan mielistelijät.

Miten kävi Baltain maiden ystävyyden?
Mikä on Ilkka sinun menetelmäsi jolla Venäjästä tulisi ystävä?

Ilkka Luoma

Leo,

menetelmä on helppo - emme liity Natoon, kuten kansammekin enemmistönä sanoo.

ja

käymme kauppaa, emmekä liity mihinkään kauppapakotteisiin. Emme myöskään puutu muiden sisäisiin asioihin, jotka eivät meille kuulu. Näillä eväillä.

[2013] " ... Aikoinaan Ruotsi jätti meidät traumaattisesti yksin, kun se halusi ”suomenniemen” puskuriksi itsensä ja Venäjän väliin -vuosi oli 1809. Myöhemmin olemme turvautuneet Saksaan, joka onkin pelastanut meidät jo neljästi.

Tänään me emme ole riippuvaisia Ruotsista kuin kaupan osalta ja se on paljon – samoin olemme voimakkaassa riippuvuussuhteessa Venäjän kauppaan ja venäläisten turistien eurovirtaan. Samoin pitkä itäraja tyynnyttelee kansan enemmistön vastustamaan jatkuvasti Natoon liittymistä – tänään näyttää siltä, että poliitikkojamme ei tämä kansan mielipide kiinnosta.

Kuka tai mikä on meidän vihollinen?

Nyt epäillään, ettei Suomi, kuten Ruotsikaan kykene vastustamaan eli puolustautumaan hyökkäykseltä. Pitäisiköhän ensin määrittää hyökkääjä eli mahdollinen vihollinen? Suomen osalta se tuskin on Viro, ei saata olla Ruotsi eikä Norjakaan. Jäljelle jää Venäjä.

Venäjää vastaan ei kummallakaan 'ei-natomaalla' ole muutoinkaan mitään mahdollisuuksia. Miksi muuten Venäjästä luodaan uhkaa meille 2] – milloin viimeeksi Venäjä on käynyt sotaa – jos vertaamme USA:han? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/kansakuntamm... -

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Suomi ei ole riippuvainen Venäjän kaupasta. Suomen ja Venäjän välinen kauppa on 6 miljardia € alijäämäinen. Venäjä ei osta Suomesta juuri mitään, eivätkä syyt ole pakotteet tai vastapakotteet. Alijäämä on ollut aina. Venäjä on siis Suomelle erittäin huono kauppakumppani.

Vastavuoroisesti voimme korvata kaikki Venäjältä tulevat volyymit, 90 % energia, muualta ja tasata alijämää merkittävästi. Suomen Bkt heikkenee Venäjän kaupan valtaisan alijäämän takia ja Venäjä ei ole osittanut mitään haluja sen epätasapainon korjaamiseksi.

Olisi jo korkea aika ymmärtää, että Suomen kauppa länteen on Suomelle merkittävä nyt ja tulevaisuudessa ja jättää Venäjän kauppa taka-alalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Kaima,

oletko lukenut prof. Markku Kuisman "Venäjän kauppa 1700 - 2015" - suosittelen, Venäjän kauppaa pitää tarkastella myös pitkällä aikajänteellä.

Lisäksi [15072014]

Ammummeko omaan nilkkaan venäjäpakotteissa?

(Ukrainan kriisissä on enemmän tarkoitushakuisia arveluja kuin uskottavia todisteita. Nyt tuomitaan ennen tarkkaa tutkimusta; mikä onkaan se todellinen lännenmiehen tavoite *], kun pakotteita asetellaan Venäjää vastaan - olemmeko täysin kartalla, mitä kaikkea voi seurata näistä etukäteen asetelluista kaupallisista esteistä, niin meille kuin Venäjälle ja koko maailmankaupalle?)

~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/am... -

.

Ilkka Luoma

1] Stubb jenkaa suomalaisia Natoon ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-s... -
2] Ahtisaari jenkaa myös Suomea Natoon! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165504-...
3] Natomopedi keulii ja vikuroi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163783-... -
4] Olemme niin idästä kuin lännestä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... -
5] Natoon liittyminen toisi suuret ongelmat lapsillemme ja lasten lapsillemme! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovai... -

Krimin osalta ...

~ http://yle.fi/uutiset/elava_arkisto_krim_halusi_os... -

~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halus... -

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Edelleen korostan lukijoille ja kommentoijille, että omamoderoinnilla poistan rienaavat asiattomuudet, joiden tarkoitus ei ole muuta kuin sotkea keskustelusäiettä, varsinkin jos tarkoituksena on mustamaalata henkilöitä keksimällä olemattomia tapahtumia.

Sen sijaan tiukkakin kriittisyys todennuksin ja todistein/ mielipideperusteluin on sallittua ja toivottavaakin.

Kaikkinaien sotkeminen, älämölö ja karjahtelu tullaan poistamaan jo omamoderoinnilla. Ei kannata munata omaa nimeään, varsinkaan silloin kun ei edes todellista tunnistekuvaa ole esittää. Olen ymmärtänyt, että US-moderointi edellyttää oman kunnollisen kuvan näyttämistä, joka tuo uskottavuutta myös itse kommentoinnille ja/tai topiccien avauksille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuntuu oudolta että Ilkka niin herkästi sensuroi. Outoa on myös että Ilkka niin raivoisasti puolustaa entistä vihollistamme ja rienaa omia johtajiamme. Eihän ne ole hääppösiä mutta ne ovat kuitenkin omia ja puhuvat suomea.

Ilkka Luoma

Kerrohan Leo, missä rienaan omia johtajiani?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvä, juuri näin pitää kunnon trollin etsiä täysin epäoleellinen seikka ja yrittää saada vastustaja puolustautumaan.
Mutta mutta, ensin sinun pitää vastata Tomin syytöksiin lukioasiassa tai haastaa hänet kunnianloukkauksesta käräjäoikeuteen.

Ilkka Luoma

Leo, sotkijoiden juttuihin ei kannata lähteä. Kävin lukiota 1/3. Yleensä älämölöttäjät vain munaavat itsensä. Parempi keskittyä asiaan, topicciin ja kovaankin kritiikkiin, asialähtöisesti, todistein ja näytöin - ei vain räkytystä, jenkaamista ja venkoilua. Muljuilu ei johda mihinkään. Yleensä täällä ollaan kasvokuvin, joka toisi uskottavuutta. Ilmeisesti US moderaattori ei vaadi pelkiltä kommentoijilta kasvotunnistamista (?)

Leo, onko mielestäsi täysin epäoleellista pyytää näyttöä väitteesi tueksi, jossa itse ilmoitat minun syyllistyneen johtajiemme aiheettomaan parjaamiseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäläisistä 64 prosenttia äänestäisi tänä päivänä Neuvostoliiton säilyttämisen puolesta, kertoo Nezavisimaja Gazeta. Jos tämä tutkimus on pätevä, niin Venäjä on jatkossakin uhka lähes kaikille naapurimailleen.

http://www.ng.ru/news/535863.html

Ilkka Luoma

Jouni, emme ole olleet Neuvostoliiton alaisia, päinvastoin olemme eläneet venäläisten kanssa yli 70 vuotta rauhan aikaa - sen sijaan USA on sotinut viimeiset 70 vuotta, miltei jatkuvasti - kaikkialla maailmassa, siis kaukana omilta rajoiltaan - hyökkäillen ja rynnäköiden toisten valtioiden alueille ja käyden sotia muiden alueilla.

Tuola ylempänä on Wiki-linkki molempien ydinasesuurvaltojen sotiin - historioidensa aikana.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olimme henkisesti Neuvostoliiton alaisia, vaikka Cokista ja vessapaperia kaupoista löytyikin. Puolet Euroopasta oli siirtomaata ja suurta vankilaa aina Berliiniin asti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #46

"Olimme henkisesti Neuvostoliiton alaisia"

Minä ainakaan ollut ja oli silloin muitakin miehiä. Neuvostoliitto on sitäpaitsi hajonnut aikaa sitten.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Sananvapaus on kaunista

Meillä oli niin kutsuttu Kekkosen kausi, jolloin omanlaisella ulkopolitiikalla, ja nimenomaan idänpolitiikalla rakennettiin kansakuntamme talouden pohjaa, luotiin todellinen itsenäisyys, joka oli huipussaan ETYK-vuonna 1975 - Esimerkiksi bilateralian avulla työstettiin paljon työpaikkoja ja ylitettiin öljykriisi ... sanotaankin, että Kekkosen kausi oli monin osin parasta aikaamme, jolloin työttömyys oli pientä, vanhukset vähemmän yksinäisiä - töitäkin oli, myös apumiehille. Nuoriso jaksoi riidellä politiikastakin, nyt vain pelataan ja katsotaan leffoja.

Kansallinen varallisuutemme luotiin paljolti Kekkosen aikana - oli myös suuret valtionomistuspuskurit, jopa työpaikkoina. Maanviljelijät tulivat toimeen ja kauppa kävi Neuvostoliittoon kuin "siimaa".

Lainaan tähän toisen henkilön kirjoittaman mielipidekirjoituksen vuosien takaa:

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-... -

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #51

Yksinäisiä vanhuksia saattoi olla vähemmän, koska kuoltiin nuorempina.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #51

"Todellinen itsenäisyys" oli pahimmillaan 1970-luvun alkupuolella, jolloin Neuvostoliitto ja Kekkonen estivät Suomesta jopa presidentinvaalit.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Kerrotko Jouni miten nuo presidentin vaalit estettiin Neuvostoliiton taholta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Jouni, tänään itsenäisyydestämme ovat kadonneet:

-oma raha
-Suomen Pankki - itsellisenä valtion pankkina
-oma itsenäinen lainsäädäntö
-oma ulkopolitiikka
-oma idän politiikka
-oma kauppapolitiikka
-oma kokonaan toimivaltainen oikeuslaitos

tai oikeastaan on parempi kysyä mitä on jäljellä - vastaatko Jouni, vertailtuna vaikkapa vuoteen 1975.

Ilkka Luoma

Otetaanpa Bonnierilla palkitun Jessicca Aron vastineeksi sitten näkemyksiä näistä paljon puhutuista russofobisteista, jota sanaa muten nykyinen ja toistaiseksi Kokoomuksen puheenjohtaja Alex Stubb käytti eduskunnan puhujan pöntöstä ...

[31072014] "Venäjä, Nato ja puolustuskykymme ovat kiivaita puheenaiheita niin poliitikoiden kuin sosiaalisen mediankin areenoilla. Ukraina löi löylyä ja valoi bensiiniä liekkeihin – erityisesti russofoobikoiden ja natouskovaisten *] leiristä.

Nato-kuoroon ovat yhtyneet menneiden vuosien äänet 'salolaisina, saseina, stubbeina' ja vieläpä lähtöfanfaroidusti Jyrki Katainen – joka vielä viime metrillä pääministerinä suositti natokytkentää! Kansa sen sijaan näyttää järkähtämättömältä. .. "

~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ru... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On varmaan totta mitä Ilkka kirjoitat amerikkalaisten tappeluista. Mutta on niitä muitakin kuten Israel, arabivaltiot ym. Mutta keskustelu alkoi Venäjän uhasta. Pysytään siinä aiheessa.

On hyvä asia että Venäjä ei ole hyökännyt Suomeen 70 vuoteen. Mutta sitä ennen se aloitti talvisodan, ryösti kotini, tappoi sukulaisiani ja ajoi minutkin evakkoon tänne suomalaisten harmiksi. Oliko se fiksusti tehty?

Vaikka Stalin on syyllinen sotiin niin Putin pitää edelleen hallussa varastettua omaisuutta eikä ole palauttanut Karjalaa. Onko se oikein?
Eikö ystävyyttä olisi oikaista jotenkin aikaisemmat rikokset ja vasta sitten alkaisi normaalit suhteet?

Etkö sinä Ilkka voisi tiedottaa Putinin suuntaan näistä asioista? Putinhan on muuten ihan hyvä mies ja vielä taustaltaan Tverin karjalainen!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kun väitetään että olimme Neuvostoliiton määräiltävissä -80luvun loppuun asti niin mitä Suomea todistettavasti haittaavia päätöksiä jouduimme tuona aikana tekemään? Elintaso nousi kohisten ja -90 luvun alussa Suomi oli rikas hyvinvointivaltio. Toista on nyt EU:ssa, Suomi on velkainen entinen hyvinvointivaltio ja lait määrää komissio.

Ilkka Luoma

Jarmo, juuri noin. On ilo huomata tavallisista isänmaan suomalaisista sitä aitoa tilanteen tasalla olemista ja järjen käyttöä omaksi eduksemme - tästähän oli kysymys, ja Kekkonen hallitsi nuo kuviot suvereenisti - toki pönkitti siinä samassa oman valtansa :)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvinhän sinä Ilkka pärjäät oppineiden kanssa viitetehtailuissa. Minä kansakoulupohjalta en sellaista osaa, kyselen vain tyhmiä suoraan. Vielä kun vastaat jo aiemmin esittämiini kysymyksiin niin minä jätän sinut rauhaan viettämään iltaa raskaan työpäivän jälkeen,

On hyvä asia että Venäjä ei ole hyökännyt Suomeen 70 vuoteen. Mutta sitä ennen se aloitti talvisodan, ryösti kotini, tappoi sukulaisiani ja ajoi minutkin evakkoon tänneteidän suomalaisten harmiksi. Oliko se fiksusti tehty?

Vaikka Stalin on syyllinen sotiin niin Putin pitää edelleen hallussa varastettua omaisuutta eikä ole palauttanut Karjalaa. Onko se oikein?
Eikö ystävyyttä olisi oikaista jotenkin aikaisemmat rikokset ja vasta sitten alkaisi normaalit suhteet?

Etkö sinä Ilkka voisi tiedottaa Putinin suuntaan näistä asioista? Putinhan on muuten ihan hyvä mies ja vielä taustaltaan Tverin karjalainen!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Me ortodoksikarjalaiset olemme olleet ensin Novgorodin sitten Moskovan ystäviä tuhat vuotta. Ruotsit ovat olleet meidän vihollisia. Talvisota muutti tilanteen.

Mitähän pitäisi tehdä jotta vanha ystävyys palaisi? Minusta lyöjän pitäisi tehdä sovintoa, aluksi ainakin tunnustaa rikoksensa!

Ilkka Luoma

Leo,

[01012005] - Venäjä kohonnut aktiivisimmaksi kauppakumppaniksi ja toimijaksi Suomelle ja suomalaiselle talouselämälle. Suomen ja Venäjän yhteistyö on syleillyt lähes aina meitä suomalaisia käsinkosketeltavasti. Historiamme alkaa jo 1000 vuoden takaa. Suomen Karjala on ikimuistoinen vedenjakaja idän ja lännen välillä tuoden meille erityisaseman ja tavoitteen vailla vertaa.

Venäjän katsotaan alkaneen noin 1100 vuotta sitten alueilta, joilla on myös suomalaisperäisten kansojen jalanjälkiä. Suomalaisuus löysi tiensä lappalaisten joukkoon Suomenniemelle ja venäläiset olivat myös mongolien alaisina ja veronmaksajina.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/suomalaiset-... -

Ilkka Luoma

Kaikkein hyytävimmillään Venäjän uhkaa on lietsottu Kokoomuksen äärisiivestä, joka veisi Suomen ja suomalaiset Natoon - jopa ilman kansanäänestystä!

[19122014] " ... [ … Kokoomus on rehellinen kannoissaan – se haluaa viedä Suomen Natoon ja piste. Toisaalta vielä nykyinen puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo kaukoviisaammin – Natoon, ei kuitenkaan ilman kansalta kysymättä. Herää kysymys – onko kallupoinnin alamäessä oleva Kokoomus 2] hajoamassa, kun paniikkinappulointia harjoitetaan näin väkevästi? … ]

Suomen kansakunta on vuodesta toiseen, kallupista kolmanteen ja kymmenenteen vakaasti suurena enemmistönä sanonut painavan ja viisaan ein Natolle 3] (57-68 prosenttia ei, kun taas natomyönteisiä on noin 17-30 prosenttia). Voimme päätellä, että kansalaiset omalla kansanviisaudellaan 4] ovat systemaattisia asiaytimeen näkijöitä.

Miksi kansalaiset ovat niin vakaasti Natoa vastaan?

Siihen on yksiselitteistä vastausta vaikea antaa, mutta yritetään: 1) Suomalaiset eivät halua ajautua Venäjän vastustajaksi, kuten ajauduimme Saksan kolmannen valtakunnan virrassa Jatkosotaan, 2) Suomen kansa haluaa olla kaukoviisas ja katsoa sotilaallisesti liittoutumattomana niin itään kuin länteen – emme asettaudu näin toimien viholliskandidaatiksi 5], vaikka Nato-Isäntämaasopimus 6] jo saattoi siirtää meitä tuohon suuntaan [?]. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... -

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Onko Venäjällä intresseissä saada Suomen alueita, jotta sen asema Itämerellä paranisi?

Ilkka Luoma

Pekka,

Venäjän intresseissä on ylläpitää vapaata merenkulkua Itämerellä Pietariin ja Pietarista - Venäjälle riittää, että Suomea ei pidetä Naton tai USA' n hyökäysalustana itään - ei etelässä eikä pohjoisessa. Intressit liittyvät Kuolan ydinsukellusveneiden tukikohtien puolustukseen ja etelässä Pietarin kaupungin puolustamiseen. Venäjän pohjoisten alueiden puolustusdoktriini perustuu muun muassa Suomen Lapin läpi tulevan hyökkäyksen torjuntaan.

Venäläiset ovat ehdottaneet Suomelle puolueettoman valtion asemaa, ja tuosta asemasta käsin se nimenomaan voisi kriisien yhteydessä toimia "idän ja lännen" välitysmiehenä ja neuvottelujärjestelijänä - Putinin viesti presidentilemme on ollut tuon edellä olevan kaltainen, ei julkisuudessa esiintynyt tieto, tiedot saatu Moskovasta Kreml lähteistä. Asiaa tullaan kysymään Niinistöltä sopivassa tilanteessa!

Suomen sveitsittymiskehitys:

17] Uusi puolipuolueettomuuden linjaus? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -

.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #89

Miksi Suomi sallisi maataan käytettävän hyökkäysalustana mihinkään suuntaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Pekka,

USA kutsututti itsensä kylään omien sanojensa mukaan näyttämään voimaansa Venäjälle - aivan itärajamme tuntumaan ilmaherruushävittäjillään - F-15C - Miksi näin?

6] Nato-isäntämaasopimus [MoU][FI] ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/su... -

[25012015] " ... Ämarin ilmasotaharjoitus on poikkeuksellinen

Harjoituksen on kutsunut koolle USA, natojohtaja, joka antaa ydinasesuojan sen eurooppalaisille jäsenkumppaneille. USA presidentti Barack Obama vannoi julkisesti huolehtivansa muun muassa Viron 4], ettei tarkoitushakuisesti luotu Venäjän uhka kohtaa virolaisia.

Tämäkin virolaisittainkin 5] luotu Venäjän uhkakuvitelma liittyy lopulta Ukrainaan 6] ja lännen reaganismiin 7], jolla koetaan nakertaa Venäjän asukaslukuun nähden liian suurta raaka-aine- ja energiamääräävyyttä.

Lausuessaan Venäjän, Obama asetti samalla sotaharjoituksen vastapuolen –
[ … extra “kuinka Venäjä asennoituu USA:n sotilaalliseen oravanpyörään” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/kuinka-venaj... - [47675]

… itäisen rajanaapurimme. Oli synnytetty vastakkainasettelu ja nyt meidät suomalaiset sotilaallisesti liittoutumattomana maana halutaan mukaan – olemmeko astumassa kansalaisnäkökulmasta viritettyyn ansaan? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelem... -

Ilkka Luoma

Kokoomuksen äärilaita - Ilkka Kanerva, Ben Zyskowicz, Kimmo Sasi ja Pertti Salolainen haluavat viedä Suomen vaikka väkisin Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen ... ~ http://yle.fi/uutiset/kokoomuskonkarit_lavalla_nat... -

Linkin alta:

"Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä"

Ilkka Luoma

Kun kansalaisilta kysyttiin - niin yhteiskunnallisista uhista Venäjä jäi kauaksi loppupäähän ... tähän kirjoitukseen ja sen taulukoihin kannattaa tutustua:

~ http://yle.fi/uutiset/mika_suomessa_mattaa_tyottom... -

Ilkka Luoma

.... Aikanaan laskimme saksalaiset maahamme, tilanteen puolipakosta tai kohtalokkaan väärä analyysi. Saksa oli sentään Itämeren valtio, USA tulee kaukaa Atlantin takaa. Moni muistaakin, että Yhdysvallat on käynyt kaikki sotansa kaukana omilta rajoiltaan, jo vuodesta 1943 lähtien. Vallitseeko nyt meillä niin sanottu uuserkkolaisuuden henki?

~ http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/sotaharjoi... -

~ http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/sotaharjoi... -

.

Ilkka Luoma

... Ryhmä, joka laati selostuksen, on vajaamittainen - joka tapauksessa. Ryhmässä natovaltion edustaja, mutta ei " vastinta" tälle.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nato-s... -

Ilkka Luoma

... Pisti jutusta silmään amerikkalaisten ilmoitus, että Itämeren pohjaan tuleva NordStream 2 kaasuputki Venäjältä Saksaan on USA: n kansalliselle turvallisuudelleen uhka. Kuka kertoo millainen ja onko myös NS1 putki sitä? Samoin otsikko antoi ymmärtää, että niin Suomi kuin Viro sanovat 'aurinkoisella säällä kannattavan hankkia sateenvarjon', vaikka itse leipätekstissä näin sanoi vain Viro.

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1462855514604 -

Ilkka Luoma

Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini on ollut asiantuntijakäsittelyssä jo pitkään Suomessa, erityisesti Nato-isäntämaa pöytäkirjan allekirjoitusten jälkeen. Venäjä varautuu puolustamaan kaikin keinoin Kuolan strategisten ydinsukellusveneidensä tukikohtia. Asiantuntijat pitävät maailmanrauhan tasapainoakselin kulmaa oleellisena mittarina kun arvioidaan suursotien mahdollisuutta. Venäjän ainoa tasapainoakselin ylläpitäjä on Kuolan niemimaan Typhoonit, Boreit ja niiden Bulava- ohjukset. Nato ja USA haluaisivat sulkea näiden sukellusveneiden liikkeet Jäämerelle, ja tämä aiheuttaisi tasapainoakselin heilahduksen vaaralliseen asentoon. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini samalla valvoo tulevan Koillisväylän ja sen maayhteydet Kuolasta Venäjän sisäosiin. Kiina on suuresti kiinnostunut Koillisväylän turvallisuudesta. Uusi pohjoinen merireitti on samalla Suomelle todella suuri mahdollisuus.

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170... -

.

Toimituksen poiminnat