Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Venäjä ilmoitti odotetusti osittaisen vetäytymisen Syyriasta

Kuinka suomalainen media kirjoittaakaan Venäjän vetäytymisestä Syyriasta

 

Kerättyjä suomalaisen median kirjoituksia Venäjän vetäytymisestä, joka ei ole kokonaisvaltainen poistuminen, vaan Venäjän kaksi sotilastukikohtaa suojausjärjestelmineen jäävät paikoilleen - iskuvoimaisina.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti, että he voivat jakaa ISIS -pommitukset amerikkalaisten kanssa. Toisaalta Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti jo heti alussaan syksyllä 2015, että Venäjä tekee rajoitetun ja määräaikaisen operaation Syyrian laillisen hallinnon ja presidentin kutsusta.

Otteita suomalaisesta mediasta, nyt jokainen lukija voi itse päätellä millaisella formaatilla meidän toimittajakunta käsittelee itäistä rajanaapuriamme – mediakohtioittain on linkki itse juttuun ja siteeksi on laadittu allekirjoittaneen huomioita kyseisestä tekstistä. Toimittajien teksti on kursivoitu.

 

1

HS: Putin: Venäjän pääjoukot alkavat vetäytyä Syyriasta tiistaina
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457931605218 -... Melkoinen poliittinen liike, tosin käytäntö näyttää todellisuuden. Näin toimien Putin ajaa Bashar al - Assadia nopeammin valvottuihin vaaleihin - asemastaan. Ilmoituksesta huolimatta Venäjän ilmaiskuvoima säilyy Syyriassa ja aiempi tavoite pommitusten jaosta USA' n kanssa voidaan toteuttaa. Venäjä viipyi vain noin puoli vuotta - USA on viipynyt jo kohta kaksi vuotta.

2

Suomalaistutkija Putinin vetäytymispäätöksestä: ”Ilmoitus jättää hirveän paljon auki”
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001138306.html -... Näinköhän meillä osataan arvioida Putinin liikkeitä?

3

Voiko Venäjän sanaan luottaa – onko se jo saavuttanut tavoitteensa Syyriassa? ~ http://yle.fi/uutiset/voiko_venajan_sanaan_luottaa__onko_se_jo_saavuttanut_tavoitteensa_syyriassa/8744076 - [ Voiko suomalaisten asiantuntijoiden sanaan luottaa – millaisella tarkoitushakuisuudella esimerkiksi UPI-FIIA toimii, erityisesti Charly Salonius-Pasternakin suulla ja kynällä ]

4

"Putinin ilmoitus oli yllätys" ~ http://yle.fi/uutiset/putinin_ilmoitus_oli_yllatys/8744075 - Havaintoja Moskovasta - suomalaisin Yle silmin ja korvin. Pelissä on myös systemaattinen sotimisen harjoittelu, jota monet maat harjoittavat omien valtapyrkimyksiensä ohella.

5

Venäjän mukaan jokainen pommi osui maaliinsa Syyriassa ~ http://yle.fi/uutiset/venajan_mukaan_jokainen_pommi_osui_maaliinsa_syyriassa/8745132 -... Länsimedia väittää 1700 siviilin kuolleen venäläisten Syyria pommituksissa. Entä kuinka on tapettu USAF pommituksissa? Millaisen kutsun USA sai Syyriaan? Entä Venäjä? Kuinka kauan USAF on rynnäköinyt Syyriaan, entä Venäjä? Länsi kiittää Venäjän osittaista poistumista, entä kiitettäisiinkö USA' n lähdöstä?

6

Venäjän Syyria-operaatio aikajanalla – "tavoitteet saavutettiin" vajaassa puolessa vuodessa ~ http://yle.fi/uutiset/venajan_syyria-operaatio_aikajanalla__tavoitteet_saavutettiin_vajaassa_puolessa_vuodessa/8744763 - [ muistamme USAF’ in rynnäköineen Syyriaan jo yli puolentoista vuoden ajan – millaisin tuloksin?]

7

USA:lta palaa Syyriassa yli 10 miljoonaa euroa päivässä – katso mihin rahat menevät ~ http://yle.fi/uutiset/usalta_palaa_syyriassa_yli_10_miljoonaa_euroa_paivassa__katso_mihin_rahat_menevat/8742392 -... "pitkään sotaan" - Venäjä operoi 9000 pommitusta puolessa vuodessa; USA on rynnäköinyt jo puolitoista vuotta - entä pommitusten määrä? Miten paljon tapettuja siviilejä USAF’ in ja tämän kumppaneiden pommituksissa saatiin aikaiseksi? Millaisella mandaatilla USAF rynnäköi Syyriassa?

8

[HS] Satojatuhansia kuolleita, miljoonia pakolaisia ja tuhoutunut maa – Syyrian viidellä sotavuodella ollut kova hinta
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458018308637 -... Hetkinen kiinnitetäänpä huomiota HS artikkelikuviin, linkin alta katsottuna.

9

[HS] Venäjä saavutti Syyriassa yhtä ja toista – mutta operaatio näyttää keskeneräiseltä
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458010865649 -... Voisi myös kysyä millaista jälkeä kolme kertaa pidempään pommittanut ja rynnäköinyt USAF on saanut aikaiseksi Syyriassa, muuta kuin pitkään jatkunutta "elävän lihan" taistelukoulutusta, jopa ilman mitään mandaattia!

10

Ilta-Sanomat: Onko tässä todellinen syy siihen, miksi Putin yllätti juuri nyt?
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001138939.html -... Venäjällä ase-/ sotimismenot maksetaan ruplissa, ei dollareissa. Kaikille armeijoille on eduksi päästä aika-ajoin harjoittelemaan "elävän lihan" skenaarioita, tässä harjoittelumuodossa USA on ylivertaisen edellä - nyt puntteja hiukan tasoiteltiin. Näihin tosiharjoituksiin Venäjä pyydettiin, Yhdysvaltoja ei.

11

Venäjä jatkaa "terroristikohteiden" pommittamista Syyriassa – tietoja iskuista Palmyran lähellä ~ http://yle.fi/uutiset/venaja_jatkaa_terroristikohteiden_pommittamista_syyriassa__tietoja_iskuista_palmyran_lahella/8745229 -... Osittainen vetäytyminen, kuten vetäytymisilmoituksessa on luvattu. Samoin ISIS - pommitukset jatkuvat ja yhteistoiminta amerikkalaisten kanssa tarkentuu.

 

EXTRA 1, 2 ja 3

[HS] Venäjän ulkoministeri syyttää Turkkia hivuttautumisesta Syyrian alueelle
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457840479082 -... Turkkilaisten rooli on suurempi kuin meillä osataan ajatellakaan. Katsokaamme turkkilaisten operointia kurdeja vastaan.

Raa’asta kansanmurhasta ISIS’ in nousuun ja pakolaiskriisiin - näin Syyrian viisivuotinen konflikti eteni 
~ http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016031121251870_ul.shtml -... Esimerkki uutisoinnista, josta on jätetty liki kaikki se oleellinen pois, joka vaikuttaa todellisiin tapahtumien kulkuun.

HS: Syyrian sota alkoi koulupoikien graffiteista – HS kertoo poikien tarinan
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458021431597 - [ Syyrian sisällissodan alulle on myös toinenkin syy – vuosisadan kuivuus iski maaseudulle, ja näin maalta lähti hallitsematon joukko hädänalaisia ihmisiä ~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-sytytti-syyrian-kriisin-1.126867 - on myös varhaisempia syitä, joilla on merkitystä tämän päivän tilanteeseen – rajojen piirtely kolonialistien toimesta ~ http://yle.fi/uutiset/suorat_viivat_kartalla_vetivat_lahi-idan_mutkalle/8400589 – ja Sykes & Picot’ in salainen sopimus ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot_Agreement - ]

 

Aika tulee näyttämään miten tämä Putinin ”yllätysveto” vaikuttaa

Rauhanneuvottelujen kierros numero II pitäisi alkaa nyt. Nykyisen laillisesti valitun itsevaltaisen sukupresidentin Bashar al - Assadin status ei ole ainakaan nyt neuvottelujen keskiössä. Arvaan jo nyt kirjoittaa, että Venäjä on valmis ”uhraamaan suojattinsa”, mikäli lopputuloksena olisi laaja rauhantila koko Syyrian vaikutusalueelle.

Lupaus, ettei USA itsevaltaisesti ilman minkään kansainvälisen yhteisön mandaattia ryhdy sotilasiskuihin – ainakaan ilman, että sopii tilanteesta ao. valtion ja Venäjän kanssa – varmaan edesauttaa kokonaistilannetta ja vähentää ydinasesuurvaltojen välistä jännitettä!

Mielenkiintoista on se, että suomalainen media näkee näin paljon vaivaa puolen vuoden Venäjän osallisuudesta, kun USA on ollut rynnäköimässä Syyrian alueelle jo yli puolitoista vuotta – ja tosiaan ilman mitään mandaattia. Mitä se kertoo mediastamme?

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Ilkka Luoma

HS' n mukaan vajaa puolet Venäjän sotakoneista olisi poistunut Syyriasta. Näin poistuneiden lukumäärä lienee noin 30-40. Kokonaismääräksi arvioidaan 60-80, ja aiemmin Venäjän sotilastukikohdissa olevat koneet ovat ehkä lukumäärältään noin 60 eli kokonaisvahvuus pommistusten kestäessä on ollut noin 120-140 ja nyt olisi jo positunut tuo 30-40.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458098588861 -

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olisi Venäjä toisaalta voinut ilmoittaa joukkojensa lisäämisestäkin. Siinäkin olisi minulla ollut pohtimista, että mitä oikein Putin tarkoittaa.

Ilkka Luoma

Koneet lentävät parissa tunnissa takaisin, jos niin halutaan, mutta näin ei tule käymään, vaan al-Assadin pitää tulla nyt toimeen omillaan. Vain venäläisten AS-400 ilmatorjuntajärjestelmä voi pitää ilmatilavalvontaa ja -torjuntaa yllä aina noin 400 kilometriin saakka - lähtöpaikastaan.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Venäjän hallinnon ja presidentti Putinin Syyria-veto on maan tuhatvuotisen diplomatian ja syyrialaisten voitto. Länsi, mukana Suomen valtamedia, on yllätetty ja katkera.

Ilkka Luoma

Aivan oikein. Venäjä nosti itsensä kerralla USA' n rinnalle Lähi-idässä - kutsuttuna! Muistamme miten kävi Irakissa, Afganistanissa, Libyassa, Yemenissä jne ...

Ilkka Luoma

Pääministeri Sipilä: Venäjän Syyria-päätös yllätti – ei vaikutusta EU:n talouspakotteisiin

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo yllättyneensä Venäjän ilmoituksesta vetäytyä Syyriasta. EU:n Venäjän vastaisiin talouspakotteisiin päätös ei vaikuta, koska sanktiot liittyvät Ukrainaan ja Krimin valtaukseen ja sitä tilannetta tarkastellaan Sipilän mukaan seuraavan kerran kesällä.

~ http://yle.fi/uutiset/paaministeri_sipila_venajan_... -

.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Jep, tuntuu siltä, että tekipä Venäjä sitä sun tätä ja vielä toisinpäin, se tuntuu olevan russofobioihin sairastuneille aina ja poikkeuksetta jotain kaameaa.

Mielestäni monilla tuntuisi olevan tarvetta käydä kallonkutistalla Venäjä-peloissaan.

Ilkka Luoma

Meidän russofobiaatti leijuu jossain tuntemattomissa atmosfääreissä, mutta he ovat suomalaisia, ja kuten meillä "kaikki ilmansuunnat tärkeitä" -ihmiset - ovat russofobiaatit myös isänmaamme ihmisiä ja siksi puolustettavia ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hienoa että Venäjä joskus vetäytyy vapaaehtoisesti. Milloinkahan Venäjä mahtanee vetäytyä 70 vuotta sitten miehittämältään kotikonnultani? Stalin sen valloitti mutta Putin pitää sitä edelleen laittomasti hallussaan.

Olisi hienoa päästä käymään kotikonnuilla ilman viisumia. Olisi mukava tehdä vaikka kesämökki esi-isien maille.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Leo Mirala

Venäjä ei vetäydy mistään vapaaehtoisesti. Nyt Venäjä vetäytyy Syyriasta päästäkseen sopimukseen Saudi-Arabian kanssa öljyn tuotannon jäädyttämisestä nykytasolle. Se nostaisi varmasti öljyn hintaa $43-$50 tasolle tynnyriltä.

Saudi-Arabia vastustaa Al-Assadia ja sitävastoin Venäjä taas tukee. Öljyn tuoatonnon jäädytys ja sen seuraksena tuleva öljyn hinnan nousu on Putinille paljon tärkeämpää kuin Al-Assadin asema. Venäjä pitää kuitenkin oman geopoliittisen asemansa Syyriassa riippumatta siitä onko Al-Assad vallassa tai ei.

Se mitä tulee Venäjän voimassa oleviin pakotteisiin, ei Venäjän vetäytymisellä Syyriasta ole mitään vaikutusta. Eikä edes loogista yhteyttä. Pakotteiden syyt ovat sekä Krimin tapahtumat ja erillisenä myös Minskin rauhansopimuksen eteneminen.

Sekä EU ja Yhdysvallat ovat tällä viikolla ilmoittaneet jatkavansa Venäjän pakotteita kuudella kuukaudella. Osa EU maista olisivat jopa olleet valmiit niitä kiristämään. EU:n kanta pakotepolitiikkaan on yhtenäinen ja tiivis.

Ilkka Luoma

EU neuvottelee Venäjän pakotteista heinäkuussa 2016 - jo nyt on tieto, että Saksa lopettaa ne. [?]!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitäs sinä Ilkka Varsio höpäjät? Vetäytyihän Venäjä satelliiteista ilman sotaa 90-luvulla.
Mitä Ilkka Luoma vastaa kysymykseeni: Milloinkahan Venäjä mahtanee vetäytyä 70 vuotta sitten miehittämältään kotikonnultani? Stalin sen valloitti mutta Putin pitää sitä edelleen laittomasti hallussaan.

Olisi hienoa päästä käymään kotikonnuilla ilman viisumia. Olisi mukava tehdä vaikka kesämökki esi-isien maille.

Tätä olen kysynyt jo monta kertaa mutta Ilkka Luoma ei ole huomannut koska Putinin asema on kriittinen, sitä pitää puolustaa yötä päivää.

Ilkka Luoma

Leo,

me hävisimme aseveljemme Saksan kanssa aloittamamme Jatkosodan - vaatisi kekkosmaisia toimia, jotta Karjala ja Petsamo takaisin saataisiin - mutta raideyhteys Petsamon Liinahamariin olisi vuokrattavissa, kuten Saimaan kanava. Tosin ensin pitää tehdä Jäämeren rata Rovaniemeltä eteenpäin - pohjoiseen.

Aikanaan Kekkonen oli lähellä Karjalan palautumista!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka älä vaihda puheenaihetta. Minä kirjoitin talvisodasta jossa Venäjä oli hyökkääjä ja Venäjän liittolainen oli Natsi-Saksa. Nämä sosialisti-toverit yhdessä hyökkäsivät Puolaan ja valloittivat sen ja siten aloittivat toisen maailmansodan. Oletko kuullut?

Eikö olisi hyvä aloittaa ystävyys Venäjän kanssa puhtaalta pöydältä? Sovittaisiin vanhat kiistat, eihän Venäjä tarvitse Karjalaa, sehän on lähes autio, olen kuljeskellut siellä kymmeniä kertoja.

Ilkka Luoma

Leo,

Talvisodasta ja nimenomaan sen alkuun johtaneista syistä - siis miksi venäläiset hyökkäsivät, tässä eräs ehdotus syistä:

" ... Talvisota oli paljolti J.K.Paasikiven lausumana niin kutsutusti Erkon sota 1] E]. Eljas Erkkohan 2] oli 1939 Suomen ulkoministeri ja väkevä kokoomuslainen, joka ei välittänyt C.G.E. Mannerheimin, Paasikiven eikä pitkäaikaisen puolustusministerin, Mannerheimin luottoystävän, kenraali Rudolf Waldenin 3] varoituksista kuunnella huolellisesti mitä Stalin esitti aluevaihdoista 4]. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-v... -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No tulihan se sieltä! Jos Venäjän mielestä naapurin hallitusherrat ovat keljuja, niin siinä on laillinen peruste valloitussodalle. Maidemme välillä oli jopa hyökkäämättömyyssopimus.Tämä periaate varmaan pätee edelleen, Georgia,Krimi, Ukraina. Seuraavana on voi olla Suomi kun on keljuja kokoomusministereitä!

Ja sinä Ilkka palvelet vanhaa vihollista! Eikö olis hyvä avittaa hiukan sitä ns. itsenäisyyspuoluetta?

Ilkka Luoma

Karjalastakin on suunnitelma ;)

23] Karjalanmaa kokonaisena! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60183-k... -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sehän olisi oikea Suur-Suomi ja vieläpä kaksikielinen. Alkuperäiset kielet suomi ja karjala. Venäjän kieli on myöhemmin valloittajien mukana tullut kuten ruotsin kieli Suomessa.
Mutta sitä ennen voisi sen miehitetyn Karjalan palauttaa meille karjalaisille sellaisenaan. Siitä olisi hyvä aloitella yhteistyötä.
En usko että venäläiset suostuvat että Kiina tulisi hankkeeseen mukaan. Venäjällä on riittävästi ongelmia heidän kanssa idässä, jos kiinalaiset saisivat jalansijaa Karjalassa niin Venäjä jäisi kahden rintaman väliin! Heilläkin on aluevaatimuksia kuten Mongolia.

Ilkka Luoma

Ajautuvatko USA ja Venäjä törmäyskurssille - Syyriassa?

http://api.ning.com/files/uab1GQVgd5uw1GurMPl2Lpxw...

[U] Venäläiset torjuvat syyrialaisten puolesta USAF hyökkäysohjukset?

· Kirjoittanut - Ilkka Luoma - 29. elokuu 2013, klo 14:33
· Lue blogia [AL]

JK ~ http://yle.fi/uutiset/merkel_haluaa_naton_estamaan... - [08022016]

Millainen sotilasyhteistyösopimus on Venäjän ja Syyrian välillä?

Ovatkohan amerikkalaiset ottaneet huomioon, että Syyriassa olevan venäläisen laivastotukikohdan sota-alukset (ohjushävittäjät) saattavat torjua nuo amerikkalaisten ja englantilaisten risteily- ja muut ohjukset - myös mahdolliset hävittäjäpommittajat.

Olisi noloa jenkeille,

jos heidän ohjuksensa tuhottaisiin jo kansainvälisillä alueilla, ennen Syyrian suvereenia ilmatilaa - saattavathan venäläiset kokea hyökkäyksen heitä koskevaksi - koska ohjusten lentoradat ovat hyvin uhkaavia.

Emme myöskään tiedä,

onko sotilasyhteistyösopimus sellainen, jossa Venäjä on sitoutunut puolustamaan Syyriaa varsinkin silloin, kun se ilman omaa hyökkäystään joutuu hyökkäyksen kohteeksi - kuten tässä USA:n julkisessa attentaattivaroituksessa on kysymys - toteutuessaan.

USA ja Englanti ovat puuttumassa ilmeisesti ilman YK:n turvaneuvoston siunausta suvereenin valtion rankaisutoimiin - sellaisiin toimiin, mitä itse USA on käyttänyt aiemminkin pontimena saavuttaakseen amerikkalaista hegemoniallista tunnetta ... ja siirtääkseen kansalaistensa huomion pois oman maan sisäisistä ongelmista.

Ilkka Luoma

ORIG ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ve... -

doc – Syyria_Venäjä_USA_08022016 – Microsoft Word Starter

159 |

Ilkka Luoma

HS: Venäjän iskut Syyriassa jatkuvat vetäytymisestä huolimatta – Yhdysvaltojen mukaan käytössä on tykistö
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458281237772 -

…. ... Jatkuu ...

Ilkka Luoma

Täydennetään uusimmilla uutisilla ja arvioilla:

http://yle.fi/uutiset/uusi_sota_uhkaa_syyriaa__kap...

Uusi sota uhkaa Syyriaa – kapinalliset uhkaavat kurdeja voimankäytöllä.

... Nato sotilasjohtaja USA tukee, rahoittaa ja aseistaa kurdeja ja Suomi USA' n rinnalla kouluttaa Irakin kurdeja sotimaan. Turkki taas Nato valtiona pommittaa kurdeja. Mihin Suomi onkaan sekaantunut?

Ilkka Luoma

HS: Syyrian armeija eteni Palmyran linnoitukselle
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458918486108 -

…. ... Venäjän Ilmavoimien ja Syyrian maataisteluvoimien yhteistoiminta näyttää tuottavan tulosta.

Ilkka Luoma

Lisää mediointia Syyriasta - topicciin liittyen:

Ilta-Sanomat: Isis pakeni Palmyrasta – Syyrian armeijalla kaupunki ”täydellisesti hallinnassa”
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011467... -

... Laillisen Syyrian hallinnon armeija on ajanut isisläiset lehtitiedon mukaan pois Palmyrasta, yhdessä Syyriaan kutsuttujen Venäjän ilmavoimien ja tämän erikoisjoukkojen kanssa.

Ilkka Luoma

Mietteitä "kurdiosastolta":

HS: Toimittaja komentaa Syyrian kurdien naisjoukkoja – mutta onko hän terroristi vai Isis-järjestön pysäyttäjä
~ http://www.hs.fi/ilta/a1458792980091 -

…. ... Näin suomalainen media jenkaa lukijoitaan Venäjä vastaisiksi, muuntamalla asiasisältöä...

.

Ilkka Luoma

Väliaikainen piste väliaikaiselle tilanteelle - tuottaako Venäjän apu konkreettista hyötyä Syyrian lailliselle hallinnolle ja tämän armeijalle?

HS: Putin onnitteli al-Assadia Palmyran valtaamisesta ja korosti Venäjän roolia
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1459048159175 -

…. ... Syyn ja seurauksen laki - Venäjä tuli kuvaan mukaan puoli vuotta sitten, kutsuttuna. Näin toimien yhteistyössä laillisen Syyrian hallinnon kanssa, tuottaa se myös tulosta. USA on omin luvin pommittanut jo yli puolitoista vuotta, eikä juuri mitään tulosta ole syntynyt.

.

Toimituksen poiminnat