Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trumppismi

(Median kauhukakara, joka tuottaa aina lukijoita, ainakin irtinumeroiden ostajina – tv-kasvo ja miljonääri amerikkalaisuuden siunaamana – Donald Trump |1, rahan armosta ravistelee USA:n perinteellisiä kulma- ja peruskiviä. Ei enää amerikkalaishyökkäyksiä ja -rynnäkköjä kauas omilta rajoilta maailmalle - muiden maille |2 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458613098890 - )

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/trump.html -

 

[ … elintasojuoksusta pudonnut, mutta amerikkalaistunut Erik ihailee Donaldia. Trumpissa on virtaa ja ideaa huolehtia omistaan, heittää vieraat pihalle ja maksattaa meksikolaisilla raja-aita.  Uskonnoksikin näyttäisi kelpaavan vain se ainoa oikea valkoisen hyveellinen kristillisyys, no ainakaan syyrialaisia muslimeja ei Yhdysvaltoihin lasketa! … ]

[ … toivonsa menettänyt aito amerikkalainen Elisabeth ihailee viehkeää otsatukkaa, siksi vetoavalta Donald näyttää, rankaisisi raiskaajiakin kovasti ja laittaisi paatuneet rosvot linnaan. Lupasi tehdä Yhdysvalloista uudelleen suuren ja mahtavan – nythän velkaakin on käsittämätön summa ja kiinalaiset on Trumpin sanoin nostettu ja maksettu dollareilla nykyiseen maallisuuteensa … ]

 

Väkevin ilmoitus Trumpilta oli sotilaallinen poistuminen Euroopasta, vieden hyökkäys-, taisteluvoima ja -kyky pois, kotiin omalle mantereelle. Eurooppalaisten turvallisuutta emme enää maksa – Trump sanoo. Autoimme ja pelastimme valkoisen emomaanosamme, jo kaksi kertaa – uhraten omiamme.  Tämä viesti Donaldilta saattoi olla taitava neuvotteluun kutsu hinnasta |3, mitä USA:lle pitää maksaa jatkossa turvasta ja huolehtivasta kaupallisuudesta – TTIP sopimuksineen |4.

 

Mitä Trump todella haluaa?

Tv-showmies Donald tietää hauskuuden, innostamisen vibraatiot kuin myös vakuuttelun hersyvät sana-akrobatiat. Nokkela puhuja |5, joskus enemmän kuin suuhun mahtuu, mutta meille suomalaisille tuttua ”soinismia”, irtonaisena, liki mihinkään vakavaan menemättä …

 … tai kuten meidän oma pikkutrumppi eli Alexander Stubb, jolta irtoaa myös herkästi ajattelemattomia sammakkoja, niitä Alexilta karkailee hötkyilyn tuloksena, kun maltti vilpittömänä ajassa unohtuu |6.  

Näitäkö on tämä amerikkalaisten yllätystoivo jostain suuresta ja paremmasta?

 

Vakavaa trumppismia

Heitto omien sotajoukkojen irrottamisesta Euroopasta, Etelä-Koreasta ja muualta missä nuorien jenkkisotilaiden uhrautuvaisuutta on koeteltu maailmanpoliisin roolissa |7 - olisi nyt uhrautuvaisuuden uusjaossa. Vaihtuuko napaisuus, vai tulee ihmispopulaatiosta yhtenäinen ja moninapainen?

Kiina, joka on noussut de facto maailman talousvaikuttavimmaksi |8, on jo ilmaissut, ettei maapallomme tarvitse vain yhden valtion mielivaltaa ja sanelua |9. Maapallomme ongelmat tulee ratkaista yhdessä ja tasapuolisesti huomioiden kulutusjälki |10, mikä on aikaansaatu viimeisen 100 - 300 vuoden aikana.

 

Trumputtajat

Presidentinvaalit 2016 USA:ssa ovat kahden kauppa. Todennäköisesti Yhdysvallat saanee kuitenkin ensimmäisen naispresidenttinsä. Lopulta vaaliuurnilla amerikkalainen luottaa naiseen, koska tämän takana on mies, joka tietää mitä presidenttiys on – Bill Clinton ei ollut huono presidentti.

Trump lataa kuitenkin vuosisadan vaalikamppailun ja on mahdollista, että Hillary Clinton menettää Donaldin jytkytyksessä malttinsa ja pilaa mahdollisuutensa. Toisaalta Hillary on kestänyt naisena paljon loukkaavampiakin tapauksia – miehensä vuoksi. Oliko Bill hyvä mies – sen vain Hillary tietää.  

 

Mitä Trump edustaa?

Rikkautta, tv-showmaista ilmiasua, verbaalisuutta yksinkertaisuudessaan |11 niin, että se vaikuttaa pinnallisiin amerikkalaisiin, joiden suurin elämäntahto on näyttö- ja vertailutalous (satiirisesti ilmaistuna).

Ehkä Trump vaikuttaa myös heihin, joilla ei ole juuri mitään, koska Donald lupaa enemmän huomiota omiin kuin vieraisiin, vierailla mailla. Yhdysvalloissa presidentillä on väkevä valta, ja tähän kahvaan Trump haluaa päästä.

 

Onko Donald kuin uusi Ronald?

B-luokan näyttelijäksi tituleerattu Ronald Reagan |12 kuittasi Valkoisen talon avaimet – kahteen kertaan, nousten yhdeksi arvostetuimmista amerikkalaispresidenteistä. Aina mustaa pukua käyttänyt Ronald kuunteli ja kunnioitti vaimoaan Nancyä. Nancy tulkitsi Ronaldille tämän näkemät unet – pahan valtakuntakin Neuvostoliittona sai päättöpisteensä. Kuuba |13 ja Pohjois-Korea |14 jäivät – kuten Irakin Saddam Hussein * ja Libyan Muammar Gaddafi *.

  • Molemmat tapettiin myöhemmin amerikkalaisten epäsuoralla tuella ja avulla.

 

Perhearvot ovat merkittäviä USA:ssa, siitä voisimme ehkä ottaa meillekin oppia

Kuunteleeko Donald vaimoaan? Naisilla on kuitenkin suuri valta äänestäjinä. He ratkaisevat pelin. Tulkitaanko Donaldille tämän unista, että Venäjän kanssa kannattaa olla kaveri, sillä se sattuu olemaan se toinen ydinasesuurvalta. Lisäksi Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja energialähde – unohtamatta mittaamattomia ravinnontuotantomahdollisuuksia.

USA tarvitsee paljon, todella paljon raaka-aineita. Ilmaston- ja ympäristönmuutos |15 voi olla vielä uudelle mantereelle arvaamaton – kuten muillekin!

 

USA on noussut suuruuteensa sotimalla ja ulkomaankaupalla

USA:lle elinehto on taattu halvan raaka-aineen saanto, jotta sen jalostava tuotantokoneisto voi tuottaa kilpailuasetelmassa liiketoimintaedellytyksiä. Liiketoimet taas tuottavat yritteliäille niitä suuria voittoja, joista USA on kuuluisa.

Rumemmin sanottuna voisimme kutsua osin USA:n ulkomaankaupan raaka-ainevirtoja Yhdysvaltoihin vuosisatojen laillisena tai lailliseksi tehtynä ryöstönä, joka alkoi jo kauan sitten mustien orjien ostona Afrikasta. Tätä ennenhän valkoinen eurooppalainen oli ryöstänyt Amerikoiden alkuperäintiaanien maat ja mannut ja teljennyt punaiset reservaatteihinsa.

 

USA on sulatusuuni, samalla kielellä

Me taas täällä Euroopassa olemme sulatusuuni, monilla kielillä. USA on absoluuttisena rahana maailman rikkain valtio ja kansa. Noilla siellä mennään. Tuo ominaisuus huokuu Trumpin olemuksesta. Näennäishyväntahtoinen ja naiivi ylimielisyys verhoutuvat välittömään olemukseen. ’Well’, näin meillä ja näillä mennään.

 

Jenkki pitää itsestään selvänä, että he ovat suuria,

 … vaikka Kiina ravistelee |16 amerikkalaista hegemoniaa. Ehkä pelko latautuu nyt idästä. Nykyinen presidentti Barack Obama, joka on suoraan sanonut, ettei Donaldista pidä tulla hänen seuraajaa |17, on kääntänyt katseen Kiinaan. Toisaalta Trump on sanonut, että Ukraina kiinnostaa amerikkalaisia vähemmän kuin Saksaa, miksi Saksa ei ”hoida hommaa kotiin”. Well, se on eurooppalaisten asia. Niin sen pitäisikin olla, sillä Eurooppa ulottuu Venäjän Uralille saakka |18.

|17 Trumpista ei tule seuraajaani ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/obama-trumpista-ei-tule-presidenttia/5742684 -

  

|2 Sanotaan Trumpista mitä tahansa, on kuitenkin syytä huolella lukea tuo HS uutisointi, joka tulisi tosin alkuperälähteistä tarkistaa. Trump on hyvin tarkasti asiaytimessä, kun tarkastellaan tilannetta maailmanlaajuisesti. USA:lla ei ole tosiaan Euroopassa sotilaallista sijaa, kuten ei ollut Neuvostoliitolla Kuubassa. Saksa kykenee hoitamaan Venäjän kanssa eurooppalaisten rauhantilan.

 

Tekstiin liittyvät numeroviittaukset tulevat saataville osoitteessa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/link-trumppismi.html27. maaliskuuta 2016 alkaen.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | BL | BLOG 71983

---22032016---

DOC: TRUMPPISMI_22032016

871 | 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Ilkka Luoma

HS: " ... Mikäli Donald Trumpista tulisi Yhdysvaltojen seuraava presidentti, hän voisi aiheuttaa maailmantalouden tuhon ja nostaa poliittisia ja turvallisuusriskejä ..." ~ http://www.hs.fi/aihe/donaldtrump/ -

Ilkka Luoma

Taloussanomat: Trump harkit­sisi lopet­ta­vansa öljyn osta­misen Saudi-Arabialta
~ http://www.taloussanomat.fi/a/20163337 -

. ... TRUMPPISMI ...

Ilkka Luoma

Jatketaan ja samalla luodaan aiheketju - TRUMP:

Obama laukoi Trumpista: Ei tiedä paljoakaan maailmasta ylipäätään

~ http://yle.fi/uutiset/obama_laukoi_trumpista_ei_ti... -

... Tuon kaltaiset reaktiot aikaansaavat yleensä vain juuri päinvastaisen vastareaktion eli entistä enemmän Trumpia kannatetaan. Trumpismi tekee todella radikaaleja avauksia, jopa häkellyttäviä ja pelottavia, mutta ovatko oikeita ja kehittäviä?

Ilkka Luoma

Yksinpuhelu 1

Saiko trumppismi nyt ensikolauksen? Leikittelevätkö äänestäjät ja vetävät Trumpin jalkojen alta maton voiton kalkkiviivoilta? Oikukas ja sormea heristävä äänestäjä - näyttävätkö äänestäjät näin valtaansa ja osoittavat näin hallitsevansa mystisen "massatelepatian", jota media ruokkii suuntaavalla uutisoinnilla? (!)

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016040621372172_... -

Ilkka Luoma

Yksinpuhelu 2

HS: Republikaanien presidenttiehdokkaasta tulossa suuri riita – hävinnyt Trump syytti ”vääristeltyjä” sääntöjä
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460425481535 -

…. ... USA' ta ravistelee kipuilu nimeltä trumppismi, jossa tahto usein ylittää järjen? Muta minkä järjen - näin on aina ollut vai sokeuden uudistuksen edellä?

Ilkka Luoma

"Vaatimattomuus sopii nunnille" – Donald Trumpin taktiikkaan on aina kuulunut omaisuuden rankka liioittelu ~ http://yle.fi/uutiset/vaatimattomuus_sopii_nunnill... -

... Trumppismia. Media vihmoo ilmiötä urakalla. Suomesta ei kuitenkaan tule montaa ääntä USA presidenttitaistoon.

Ilkka Luoma

Trumputetaan lisää ---

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461039834314?jako=e105... -
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461039834314 -

.. Tiukka trumppismi käynnissä - onko USA valitsemassa todellisen kansallisen esikuvansa maan isäksi?

”Me aiomme neuvotella uskomattomia kauppasopimuksia. Aiomme rakentaa armeijastamme suuremman kuin koskaan ennen. Kukaan ei enää ryppyile meille”, lupasi Trump voittopuheessaan.

Ilkka Luoma

Yksinpuhelu 11:

... Trumppismi jyrää. Linja muuttuu, koska vaalit jo häämöttävät. Moitteista huolimatta Trumpin puheessa, siltä osin mitä tässä oli - ei ristiriitoja juurikaan ole.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461732547286?jako=4703... -
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461732547286 -

Trump linjaa ulkopolitiikkaansa - USA' sta jälleen suuri ja arvaamaton, mutta paljon yllättäen hyvää!

Ilkka Luoma

Yksinpuhelu 12:

... Jyrääkö trumppismi USA: ssa? Haluaako jenkki olla jälleen suuri (great)? Miten on käymässä Yhdysvaltojen maailmanpoliisiroolin?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462070066526 -

.

Ilkka Luoma

Yksinpuhelu 13

... Olisiko aika alkaa pohtia mikä todellisuus on vaalikiertueen trumppismin takana?
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462253050045 -

... Nyt on vaarana, että USA saa Valkoiseen taloon oikean isännän äänen, siksi paljon Yhdysvalloissa on perinteiseen politiikkaan kyllästyneitä ja muutoin ahdinkoon ajautuneita. Media on koettanut kautta linjan mollata Trumpin, jopa meitä myöten, täällä Suomessakin, vaikka emme omista edes äänioikeutta. Miloin Suomi saa oman Trumpin? USA' ssa trumppismi on jo lyönyt itsensä läpi. Trump on rehellisesti oma itsensä - siinä se salaisuus!
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462255799483 -

Trump menestyy sitä enemmän mitä enemmän media häntä yrittää mollata. Milloin suomalaiset saavat oman "trumppinsa"?
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016050421512997_... -

Muistammeko miten USA käyttäytyi, kun Kuuba pyysi hädissään apua Neuvostoliitolta? Tätä ennen USAF oli pommittanut joitain Kuuban lentokenttiä. Kuuba on tunnetusti Yhdysvaltojen kotivesillä. USA myös junaili ja rahoitti Kuubaan epäonnistuneen vihamielisen Sikojen lahden maihinnousuyrityksen tuolloin 1960-luvun alkutaipaleella.
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016050321509720_... -

... Trumppismi jyrää. Nyt Eurooppaan viriää toivo, ettei TTIP sopimusta tehdä, ainakaan niin kipein ehdoin, mitä nyt on puolipakolla tyrkyllä ja toisekseen on syntymässä toive, mikä herättää suurinta intoa aitoeurooppalaisen puolustusyhteistyön kannattajien keskuudessa, on USA' n aseiden asteittainen vetäytyminen maanosastamme pois. Tämä tekee tilaa eurooppalaiselle turvallisuusyhteistyölle. Eurooppahan jatkuu aina Uralille asti!
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462255799483 -

.

Ilkka Luoma

Yksinpuhelu ja syntyvä TRUMPPISMI kirja :)

16

... Mitä enemmän Trumpia mollataan, sitä enemmän häntä kannatetaan. Trumpilla on Hollywood unelma - The Patriot ja Independent Day. On käynnissä Taisteluni osa 1 ja monien itseään fiksuina pitävien mukaan osa 2 ei voi, eikä saa ilmestyä. Siitähän syntyisi se Ilmestyskirjan peto. No, sen päättävät amerikkalaiset, jotka haluavat olla The Great.

~ http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1464920660962?jako... -

~ http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1464920660962 -

.

Ilkka Luoma

Jatkamme trumppismi arkiston luomista:

"Puuttuu enää vain huhu, että Trump tilasi tämän jutun! Se saattaisi jopa ylittää huimimmatkin salaliittoteoriat!"

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1465700846787 -

Hannu Tanskanen

Bill Clinton oli moraalinen porsas, joka ruikki teinityttöjen hamosille Valkoisessa Talossa. Hillary Clinton on katkera vaimo, jolle valta on kuitenkin niin tärkeä, että nieli nöyryytyksen. Hyvin vaarallinen ihminen ydinnapilla, kostoa hautova katkera akka.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

... Trumppismin taktiikka on selkeä, kun on kisa, silloin painetaan, näytetään sitkeyttä ja voittamisen lujaa tahtoa. Kun maali saavutetaan, ääni muuttuu sekunnissa presidentilliseksi, koska voitto saavutettiin. Mielenkiintoiseksi tulee se, miten hän pitää vaalilupauksensa - käykö kuin pikku trumpuli Soinilla - berberi pyörii kuin tivolihyrrä.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1465964973032 -

Ilkka Luoma

USA' ssa lännenmiehen perintönä "revolverit roikkuvat vyöllä, parhailla molemmin puolin". Joka vuosi Yhdysvalloissa tapetaan 10-30 000 ihmistä käsiaseilla, riippuen tietolähteestä. "Ammu ensin - kysy sitten" -mentaliteetti on väkevä.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016061521737365_... -

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Hetki ennen kruunajaisia - ehdokkaaksi republikaanien Clevelandin puoluekokouksesta!

Ellei jotain aivan käsittämätöntä ...

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468891096519 -

Ilkka Luoma

... Trumppismin vaihe 1 maalissa - median kauhukakaraksikin tituleerattu kiinteistömoguli Donald Trump on nyt Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas marraskuun 2016 presidentinvaaleissa. Kukapa olisi uskonut vielä esivaalien alussa. Pitkin esivaalien etenemistä Trumpia yritettiin erityisesti median myötä mollata kaikin keinoin, jopa Suomesta, josta tietääkseni ei annettu yhtään esivaaliääntä - Matka jatkuu nyt virallisena ehdokkaana - ja vastaan asettuu aiempi Lady number one - demokraattien Hillary Clinton, jota Trump yrittää kaikin keinoin mollata. Näin Yhdysvalloissa.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468903120979 -

Ilkka Luoma

Mitähän muita sairauksia Trumpille keksitään? Mollaajien olisi huomioita, että mitä enemmän todisteetta haukutaan, sen enemmän Trump kerää ääniä. Olisiko Trumpin "sairaus" oveluus ja peli, jolla hän nostaa tunteita ja ainakin kannattajiinsa yhteishenkitahtoa?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016082922235475_... -

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016082922235475_... -

.

Ilkka Luoma

... Usein valittujen US presidenttien vaalilupaukset eivät toteudu. Toisekseen valiintuessaan Trump osannee seuloa itselleen pätevät neuvonantajat, niitä tulee valitulle suuret määrät tyrkylle! Kolmanneksi US presidentinvaalit ovat nyt henkilömielikuvavaalit ja tässä Trump on ylivoimainen, hän tosiaan näyttää siltä, että USA voisi ollakin Great - ainakin toiveissa ja mielikuvissa.

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012628... -

.

Toimituksen poiminnat