Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Mediashokki - Brysselin kauhua palstametreittäin

 

(Media käyttää metreittäin palstatilaa uutisoidessaan 31 + 270 uhrin ja haavoittuneen tilannetta EU – pääkaupungissa Belgian Brysselissä. Valkoinen eurooppalainen oli jälleen yllätetty pahemman kerran. Media ei sen sijaan Euroopassa ole kovinkaan kiinnostunut uutisoimaan maailman hätää 3 000 kuolevana lapsena – joka päivä, vuosikymmenien ajan. Ripuli korjaa satoaan ja lapset menehtyvät aikuisten saastuttamaan juoma- ja käyttöveteen |1. Tämä aihe ei herätä mediamme intohimoa uutisoida näitäkin viattomia, jotka kuolevat turhaan, kuten Brysselissä nyt maaliskuussa 2016 …

 … Itse terrori-iskut Euroopassa ovat vähentyneet voimakkaasti sitten 1970 – luvun, oheinen grafiikka linkin ~ https://www.theatlas.com/charts/4kHIXaT7e - alta kertoo todellisen tilanteen. Jokainen viaton ja osaton uhri on liikaa niin terrori-iskuina kuin lapsina, jotka kuolevat ympäristökäsittelymme piittaamattomuuteen)

 

ORIG BRYSSEL ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/brysselin-kostonisku-uskoen-tekonsa.html - ”Uskoen tekonsa oikeuteen” *]

Median tai asiantuntijan/ tutkijan otsikko tai ingressi kursiivilla kohdissa 1-10

1

Ilta-Sanomat: Kova väite Isisin ”punaisen listan” kohteista leviää – asiantuntija: Näin iskukohteet valitaan
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001144181.html -

  
[IL]... Suomi ei ole herättävä kohde, paitsi, että olemme kaikilla rintamilla mukana, niin Irakissa, Afganistanissa kuin Malissa. Ehkä pahin tilanteemme syntyy siitä, ettei turvallisuuskoneistomme ole vielä kohdannut yhtään iskua! Tämän myös Suomeen hengissä palanneet isis - kävijät tietävät.

 

2

HS: Isis on ennennäkemätön hirviö – mutta miksi se haluaa hyökätä Euroopassa?
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458637573696 -

[IL] Nyt HS onnistuu jo lähimenneisyyden analyysissaan - USA' n Irakiin hyökkäys ja vähän myöhemmin USAF rynnäköt Libyaan ja Syyriaan.

 

3

Yle: Haaretz - lehti: Belgia sai etukäteen tietoa lentokenttäiskusta

~ http://yle.fi/uutiset/haaretz-lehti_belgia_sai_etukateen_tietoa_lentokenttaiskusta/8765051 -

[IL]... Voimakkaita "mitä me sanoimme" väitteitä. On alkanut likapyykin pesu, kun samaan aikaan maailmalla kuolee yli 3 000 lasta likaisen juoma- ja käyttöveden mikrobeihin - joka päivä, vuosikausien ajan! Aihe ei kiinnosta eurooppalaista mediaa - ongelmat ovat kaukana kehitysmaissa, entisissä eurooppalaisen siirtomaavallan alusmaissa.

 

4

Yle: CMI terrorismiasiantuntija Hussein al -Taee: Poliittisten irtopisteiden keruu terrori-iskujen kustannuksella on voitto Isisille 

~ http://yle.fi/uutiset/terrorismiasiantuntija_poliittisten_irtopisteiden_keruu_terrori-iskujen_kustannuksella_on_voitto_isisille/8762190 -

[IL]... Kolmannesta syystä tapahtumat johtavat syy-seuraussuhteet kauas kolonialismiin. Ihmisten muisti on pitkä ja "tieto ja kohtelu" siirtyvät äidin maidossa sukupolvelta toiselle. Valkoinen eurooppalainen on tunkeutunut ja tunkeutuu edelleen syvälle muiden kulttuureihin pitäen omaansa jotenkin etuoikeutettuna ja ainoana oikeana, ikään kuin esimerkkinä.

 

5

Yle: Terrorismitutkija Helsingin yliopistosta - Leena Malkki: Isisin toimintatavat Euroopassa vielä osin mysteeri

~ http://yle.fi/uutiset/terrorismitutkija_isisin_toimintatavat_euroopassa_viela_osin_mysteeri/8763271 -

[IL] Tietyistä etnis-, uskonto-, sosiaali- ja kulttuuriryhmien tekemättömyydestä ja juurettomuudesta on tarpeelliseksi tunnun puutteen vuoksi helppo samaistua johonkin kuvittelemaansa suureen tehtävään, josta ajatellaan saatavan tunnustusta, edes jostakin! On kysymys myös reviirien puolustamisesta.

 

7

Yle: Päivä Brysselin iskujen jälkeen – mitä tiedämme nyt? 

~ http://yle.fi/uutiset/paiva_brysselin_iskujen_jalkeen__mita_tiedamme_nyt/8765054 -

[IL]... ISIS-järjestön on helppo ilmoittaa itsensä tekojen taakse, sillä kukaan ei halua sitä kiistää. Näin ISIS tuntuu voimakkaammalta kuin se ehkä todellisuudessa onkaan. Tämä järjestely sopii niin käytännön tekijäverkostolle kuin Syyrian Raqqan isisläisillekin. Välissä on "vain" vahva henkinen side ja yhteenkuuluvuuden tunne.

Ollaan jossain mukana, josta saa vahvaa näkyvyyttä ja samalla palvellaan jotain sellaista johon suuresti uskotaan. Yksittäisten tekijöiden taustalla on tekemättömyyden puute - työttömyys ja osattomuus itsensä tarpeelliseksi tuntemisen tunteesta. On tartuttu sellaiseen, jonka uskotaan olevan oikein. Rujo ja hyytävä hätähuuto, jonka kaiusta hinnan maksavat täysin syyttömät ja viattomat sijaiskärsijät.

 

8

HS: Yksi tekijöistä pakenee paikalta – toistaako Isis samaa kaavaa Euroopan iskuissa?
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458713719005

[IL] Räjäyttämättä jätetty laukku ja "pako" ovat merkki jatkuvuudesta. Se tarkoittaa, että tapaamme/ tapamme jälleen, jossain ytimessä, mistä kipu on suurin mahdollinen. Viesti on selvä - "me palaamme". ’We’ll back’ on muunnos kuuluisasta Hollywood tuotoksesta: ’I'll back’

... Seuraava iskukohde voi olla mikä tahansa valtio, jossa on isis – veteraaneja (?) ja pakolaisten seassa tulleita soluttautujia sekä sellaisia, jotka nappaavat "viestin" ja osaavat organisoida, johtaa ja manipuloida karismaattisesti toisia mukaan. Aina löytyy pomminrakentajia, netti on täynnä teko-ohjeita.

Norjassakin onnistuttiin tuhoamaan pohjoismainen ajatus suvaitsevaisuudesta - häkellyttävän väkivaltaisella tavalla. Breiviikismi - nouseeko ääriliikkeistä? Miten tuo lääkitään? |2

Näin tekemättömille ja arkisesti ajelehtiville uskonsotureille syntyy se suuri tehtävä, johon silmittömästi hullaantuu "heräämisen myötä". Tämän tyyppistä toimintaa ei voi normikeinoin estää - vain tavallisen elämän sisällön ja tarpeelliseksi tuntemisen tunteen luonnilla ihminen saa arjen ilon olla sosiaalisesti mukana normaalissa yhteisössään. Kun näin ei tapahdu, voi yhteiskunnasta irronnut tarttua oljenkorteen, jonka uskoo tuovan tien "lopulliseen hyvään".

 

9

HS: Asiantuntijat: Isisillä on Euroopassa yli 400 iskuihin valmista taistelijaa
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458716378902 -

[IL] Kaikki ne valtiot ja niiden kansalaiset ovat vaaravyöhykkeellä, joista on lähetetty aseellisia joukkoja sellaisiin valtioihin tai alueille, jonne ne eivät kuulu. Nuo valtiot ovat - Syyria, Irak, Afganistan, Libya, Mali, Nigeria ja Jemen sekä Somalia. On kysymys vieraista aseistetuista joukoista, jotka sotkeutuvat muiden sisäisiin asioihin - siis myös suomalaisista, jotka ovat ilman omaa suoranaista yhteyttä Irakissa, Afganistanissa ja Malissa. Noista ja tuolta syntyvät syy-seuraussuhteen dominopeli, joka historiassaan juontuu aina kolonialismiin saakka. Kauan sitten kylvettyä voi joutua pakosta niittämään.

 

10

HS: Brysselissä loukkaantunut suomalaismies kertoo, kuinka matkalaukut pelastivat hänet ja puolison: “Pommeissa oli runsaasti metallipalloja ja pultteja”
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458710352610 -

[IL]... On surullista todeta tällaisen suoraan viattomia tappaneen iskun jälkeen kysymyksellä mitkä valtiot ovat olleet pommittamassa rauhan ja sopuisuuden nimissä Libyassa, Irakissa, Syyriassa ja kaikkialla siellä minne nuo sotakoneet eivät kuulu. Mistä nuo tappavat systeemit on lähetetty ja lopulta miksi - kuinka kauaksi dominopeliä on katsottava, jotta syy eli ongelman ydin tulee vastaan.

Minne saakka meidän on kaivauduttava historiaamme? Mikä antaa oikeuden puuttua kolmansien alun alkaen sisäisiin asioihin. Lopultahan on kaikkinensa kysymys reviirikamppailusta, kun uteliaisuus johdatti kulun toisten rajoille! Nyt rajoja ollaan laittamassa kiinni.

Aiempi Brysselin terrori-iskujen jatkokirjoitus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/jk-2-brysselin-terrori-iskut.html

 

...

Herää paljon kysymyksiä – ja erityisesti miksi näin on jälleen tapahtunut. Oli Pariisi, oli pilapiirroslehti – oli paljon aiemmin 9/11 – oli Siinailla venäläiskoneen tuho, oli useat iskut Irakissa, Libyassa, Syyriassa, Turkissa, Afganistanissa – Nigeriassa, Malissa, Pakistanissa ja monissa muissa valtioissa – löydämmekö jonkin yhteisen nimittäjän? Jokin asia hiertää kaukaa historiasta. Olisiko nyt ryhdyttävä ennakkoluulottomaan selvitykseen ja perehtyä avoimin valkoisen eurooppalaisen silmin mitä tapahtui ja tehtiin löytöretkistä eteenpäin läpi kolonialismin ja kehitysmaatapahtumien, joihin valkoinen on ottanut niin positiivisesti kuin negatiivisesti osaa.

 

Maapallo on yhteinen evoluution määrittämä biosfäärillinen eliölajiston kasvu- ja kehitysalusta, jossa ei yhdellä – ainakaan pienellä vähemmistöllä – ole, eikä voi olla täyttä määräävää valtaa.

 

|1 ” Mitä me kirjoitimme jo vuosia sitten, kun oli jo tuolloin tiedossa, että joka päivä kuolee, lähinnä kehitysmaissa, 4000 lasta saastuneen, vanhempiensa sotkeman, veden bakteereihin ja viruksiin - tämä asia ei kiinnostanut ketään, ei mediaa - eikä tavallisia ihmisiäkään … ” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114891-paska-juttu-joka-ei-kiinnosta-juuri-ket%C3%A4%C3%A4n

|2 ”Katkennut oksa yhteiskunnassamme” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/katkennut-oksa-yhteiskunnassamme.html -

EXTRA

Ranskan siirtolaismellakointi 2005 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyneet.html -

Leikkaako ranskalainen giljotiini terrorismilta pään? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/ranskalainen-giljotiini-leikkaako.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

 |  US  |  PZ  |  BL  |  BLOG 72123

---24032016---

DOC: Bryssel_jatkokirjoitus_3_24032016 – Microsoft Word Starter

1052 |

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Ilkka Luoma

JK1

Belgian viranomaiset: "Uudet iskut mahdollisia" ~ http://yle.fi/uutiset/belgian_viranomaiset_uudet_i... -

... Varteenotettavan terävä ja yllättävä huomio[!] Mitkä valtiot ovat aseillaan pommittaneet Syyriassa ja Irakissa?

Ilkka Luoma

IL kronologia - edelleen palstaa löytyy 31 + noin 300' lle uhrille:

IL seurasi Brysselin tapahtumia: Belgian turvallisuuspalvelu tiesi iskusuunnitelmista - Abdeslam vakuuttaa syyttömyyttään
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201603220091730_u.... ...

Ilkka Luoma

Lisää terrorismiarviointia:

HS: Terrorismintutkijoiden ongelma on se, ettei tieto tahdo kelvata
~ http://www.hs.fi/ilta/a1458961881850 -

…. ... Paljon tekstiä, vähän villoja - historiaperspektiivi unohdettiin liki kokonaan.

Ilkka Luoma

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011618...

... Mitkä kaikki valtiot ovat menneet Irakiin ja Syyriaan taistelemaan ja ottamaan osaa tappamisen kouluttamiseen?

Toimituksen poiminnat