Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

(Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä – …

… 53.000 allekirjoitti aloitteen, matka kohti eduskunnan syviä syövereitä on alkanut. Samalla Väyrynen perusti yhdistyksen – haluaa sen Kansanpuolueeksi, ja jälleen kansa rientää kirjoittamaan kannatuslippuja. Samaan aikaan Itsenäisyysliike – Itsenäisyyden palauttajat keräävät omia kannatuskorttejaan. Mitä yhteistä näillä kahdella tapahtumalla on?)

 

[ … lappilaiset ja monet, monet muutkin ”Erkit ja Liisat” vannovat Väyrysen nimeen – onhan hänellä se kuuluisa presidentti Kekkosen mantteli päällään. Kansalaiset ovat usein arvuutelleet, mitä Urho Kaleva Kekkonen 2] oppipojalleen neuvoi ja opasti. Oli selvää, että nukuttujen öidenkin jälkeen Kekkonen olisi halunnut Paavosta seuraajansa …, ja tämän tietävät myös syvät arkikansalaistemme rivit … ]

 

Paavo Väyrynen on ikiliikkuja. Tuleva presidentinvaalien ehdokas, jo monennenko kerran. Aika monen, ja yrittämisellä on tämä kansakuntamme ennenkin menestynyt ja tältäkin osin Paavo vielä korjaa sen eniten tavoittelemansa palkinnon kotiin. Paavo on itsenäisyysmies – suurin kirjaimin.

 

Ehkä legendaarisin kuva Väyrysestä on ryhmäkuva Kremlistä,

… kun Neuvostoliitto oli vielä jaloillaan – ehkä jo savisilla, mutta meille suomalaisille tärkeänä vientikauppamme kohteena. Tuossa kuvassa Paavo seisoo takarivissä – kun allekirjoitetaan yhtä niistä niin monista bilateraalisen kauppapolitiikan 3] puitesopimuksista, jotka toivat Suomelle työtä ja kansallista vaurautta.

 

Puhutaankin, että Väyrynen oli Kekkosen suojatti

[ … kiistaton valtiomies Kekkonen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html - ]

Sitä ei tiedetä, miksi Kekkonen innostui Keminmaan pojasta ja teki hänestä Suomen nuorimman ulkoministerin. Tämän ansiosta meillä on ylivertainen ulkoministeriammattilainen, … on myös toinen – sosiaalidemokraattien älykkö ja myöskin tohtori – nykyinen kansanedustaja Erkki Tuomioja -kts. EXTRA.

Edellä mainitut kaksi herraa tietävät miten Suomen ulkopolitiikkaa hoidetaan. Mikäli Paavo 4] tai Erkki olisi ollut ETYJ40 5] aikoihin ulkoministerinä – ei mitään onnettomuutta Venäjänkään osalta olisi syntynyt.

 

Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen

Kuten hyvin tiedetään meidät suomalaiset vietiin ikäänkuin vääryydellä ja viekkaudella – kysymättä ja yllättäen euroon 6], kätkien sen EY-kansanäänestykseen. Euroliitosta ja viekkausvientiä siihen on tutkittu huolella ja lopputulema on vain ”oikeusistuimen” päätöstä vailla.

Kun tuota 'euro-oikeusistuinta' ei toistaiseksi ole – niin annetaan kansan sanoa sanasensa. Kysytään ollaanko 'muu maa eurossa' vai palautetaanko 'oma maa markka' 7] tai muu valuuttayhdistelmä! 8] Antaa kansan puhua – ”Kyllä kansa tietää”, a´la Veikko Vennamo.

...

 

Väyrysen itsenäistymislinja on nyt huomioitu monillakin tahoilla

Ensinnäkin Väyrynen on monille pienpuolueille ja kansanliikkeille oiva tuleva presidenttiehdokaskandidaatti. Eikä ole varmaan Keminmaan kirkossakaan kuulutettu, että Väyrynen olisi ikuinen keskustalainen, koska Keskustan aate on muuttunut nyt niin paljon. Tosin nykyinen, toistaiseksi pääministerin salkkua olallaan kantava Juha Sipilä 9] on uudistaja, yrittäjä ja ehkä liian vähän kansanmies – eikä hallitse kuin yrityselämän metkut [?] … .

 

Paavo voi yllättäen tehdä sen ensimmäisen liikkeen ja muuttaa omaa suuntaansa

… itsenäisemmän Suomen puolesta tavoittelemaan rakasta aihettaan – eroa eurosta ja EU' sta. Nyt maaperä on otollinen ja kansa avaamassa silmiään, mitä esimerkiksi merkitsee kollektiivinen ja sosialisoitu velka individuaalipankeilta [Kreikka case 0] ], joiden liiketoimi on turvattu kansalaisvaroin. Paavo halunnee Suomelle takaisin itsenäisyyden päättää omista asioista – ETA-alueen jäsenenä.

 

Paavoa kosiskellaan varmaan monilta tahoilta

Suomessa on itsenäisyysliikkeitä, jotka haluavat takaisin oman rahan, oman ulkopolitiikan ja erityisesti oman idän politiikan – unohtamatta täyttä omaa lainsäädäntöä. Kansa haluaa myös varmuuden, ettei Natoon liitytä 11] ja Väyryseen luotetaan, koska hän ymmärtää mitä Nato meille todellisuudessa merkitsisi.

Ainoa suuri kysymys on eurovelat, onhan valtiomme jo yksistään velkaantunut euromääräisesti huimiin lukuihin, ollen toki kauniisti euromaiden keskiarvojen alapuolella.

 

Eurovelat, miten käy, jos hyppäämme markkaan?

Moni pelkää devalvoitumista, jonka me itseasiassa tarvitsisimme, kun emme kustannuksiamme halua merkittävästi alentaa 12]. Suomi elää viennistä, koska omavaraisuusasteemme 13] on luvattoman heikko. Miten käy euromääreisten ulkomaanvelkojen, kun tilalle tulisi markka ja ehkä sen devalvoituminen (arvon alentuminen) vaikkapa 20 prosentilla.

 

Näemmekö Väyrysen uuden aallon harjalla?

Uskaltaisin sanoa, että kyllä, sillä edellinen presidenttinvaalit sen jo kertoi. Puoli miljoonaa kannattajaa ensimmäisellä kierroksella. Ja siitä olemme varmoja, ettei nykyinen presidentti Sauli Niinistö olisi päässyt toisella kierroksella niin vähällä, jos Väyrynen olisi ollut loppukahinoissa mukana.

Väyrysen kyky todelliseen politiikkakeskusteluun on siksi monipuolinen, että Niinistö olisi joutunut miettimään aina kaksi kertaa – kun olisi vastannut Paavon haasteisiin. Ehkä näemme tuon taistelun jo seuraavissa kahinoissa – vuonna 2018. Mutta kenen/ keiden ehdokkaana Paavo Väyrynen on – voi olla vielä suuri yllätys.

 

Leipätekstin viitenumeroiden oheiskirjoitukset

1] Väyrysen kansalaisaloite kerää nimiä kuin hunaja mehiläisiä! ~ www.iltalehti.fi/uutiset/2015071620047387_uu.shtml - *]

2] Kansalaisen paras kausi! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-kansalaisen-paras-kausi-elettiin-kekkosen-aikana -

3] Bilateraalikauppa ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Bilateraalikauppa -

4] Sipilän valttikortti syrjässä toistaiseksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/juha-sipilan-vayryskortti-helpottaa.html -

5] ETYJ40 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-kekkonen-parahti-viiltonsa.html -

6] Markasta euroon – valtiopetosko? ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/tiivistelma-markasta-euroon-ilman.html - [tiivistelmä]

7] Oma maa markka – muu maa euro ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/oma-maa-markka-muu-maa-euro.html -

8] Kiinnitymmekö Kiinan juaniin? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/korvaammeko-euron-kiinan-yuanilla.html -

9] Pääministeri Juha Sipilä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 - [56254]

0] Jakautuva Eurooppa myytävänä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/jakautuva-eurooppa-myytavana.html -

 

11] Kansalaisviisaus estää meitä liittymäsät Natoon ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 - [38225]

12] Alennammeko palkkojamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=976157 – [10743]

13] Reviirihallinnalla omavaraisemmaksi? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavaraisuuden.html -

 

 

EXTRA!

Pelastaako Erkki Tuomioja demariliikkeen?

~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1018466 - [9796]

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

SENT

Cc: hannu.raikkonen@teliasonera.com ; antti.pesonen@ipu.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@defmin.fi ; ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; olli.rehn@tem.fi ; mauri.pekkarinen@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; timo.soini@formin.fi ; juha.sipila@vnk.fi ; pekka.haavisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; paavo.vayrynen@europarl.europa.eu ; anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu ; jyrki.katainen@ec.europa.eu

 

Sent: Friday, July 17, 2015 10:52 AM

Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Itsenäisyysmies Paavo Väyrynen!

...

 

Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen!

 

AL .. IL .. Vf .. Pz .. BL .. BLOG 57081

 

---17072015---

---28032016---

 

doc.: paavo_vayrynen_17072015.doc – OpenOffice Writer

[792 | 7753]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Viime presidentinvaaleissa Väyrysen aktiivisena tukijana oli Kremlin luottomies Koroljov. Koroljov kirjoitteli Väyrysen ylistystä kaikkien puolueiden keskustelupalstoille tuhansia viestejä.

Sanoma oli lyhyt ja ytimekäs: Vain Väyrynen pystyy saamaan suhteet Venäjään hyvälle mallille! Kaikki muut ovat Suomelle vahingollisia, pahimmassa tapauksessa Venäjä suuttuu ja miehittää Suomen. Koroljov oli oikeassa!

Ilkka Luoma

Leo,

oletko huomannut, että olemme eläneet jo yli 70 vuotta rauhaisaa vahvan kaupallisuuden aikaa Neuvostoliiton/ Venäjän kanssa? ;)

Ilkka Luoma

... HS yrittää tuoda lukijoilleen Väyrystä väheksyen ja häntä itseään ylimielisenä pitäen esille. Aihe on kuuma, sillä itse euroon meno ei tapahtunut eduskunnassa kaikkien sääntöjen mukaan. Aikanaan eurokäsittely saattoi rikkoa jopa lainlaadinnan ohjeita, ellei peräti syntynyt tekijöiltään perustuslaillinen valtiopetos, jyrkimpien arvioiden pohjalta.

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1461733967300?jako=dd428... -
~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1461733967300 -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä Suomen kansa on tyhmää. Olisimmepa osanneet valita Väyrysen presidentiksi aikoinaan, hän olisi hoitanut virkaa aikansa ja olisimme päässeet hänestä kerralla eroon. Nyt hän on ikuinen riesa.

Ilkka Luoma

Aivan, isäkin eli 100-vuotiaaksi - Kyllä Paavo ehtii olemaan vielä kaksi kautta pressanakin ;)

Ilkka Luoma

Saimme uuden puolueen, entä yhteistyökumppanit. Verkostomainen puolue tai oikeastaan kansanliike.

~ http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/2249847/IL+Paavo+... -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuohon Väyrysen puolueeseen liittymistä kannattaa harkita. Miten sinä Ilkka, kannattako sinun roikkua siinä IPUssa?

Ilkka Luoma

Henkilökohtaisesti pohdiskelen, että IPU' lla ja Väyrysellä voisi olla jotain yhteistä ...

Ilkka Luoma

... Itsenäisyysmies Paavo Väyrynen ymmärtää kansalliset tarpeet ja reviirilliset ominaisuudet, olematta rasisti, vaan kansallisvaltioiden ja omavaraisuuden pyrkimysten kannattaja.

~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000120446... -

.

Ilkka Luoma

... Suomessa on kokemukseltaan kaksi ylivertaista ulkopolitiikan asiantuntijaa, toinen on Erkki Tuomioja ja toinen tässä arviota antava Paavo Väyrynen. Mitä ilmeisimmin herrat tulevat keskenään hyvin toimeen - riitasointuja ei ole ainakaan julkisuuteen asti kuulunut.

~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466388131826 -

.

Ilkka Luoma

Brexit on nyt maalissa - 51,8% briteistä äänesti EU' sta eron. Tämä antanee väkevää vahvuutta myös Väyrysen eurosta kansanäänestykselle!

Toimituksen poiminnat