Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itsenäisyytemme viimeinen säie – on olla ilman Natoa

(Yle Puhe haastatteli 21. lokakuuta 2015 kahta kansanedustajaa – perussuomalaistenTom Packalen’ ia ja Rkp’ n puheenjohtajaa ja entistä puolustusministeriä Carl Haglund’ ia. Natokriittisyys ja ”natottaja” olivat vastatusten, miksi näitä nato-uskovaisiakutsutaan – tässä sotilaan näkökulma – tohtori ja evp. ev. Pekka Visurin puheenvuoro ~ http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eika-uppoa/ - )

 

[ … kansalainen Erkki ihmettelee sitä, miksi monet äänekkäät poliitikot eivät osaa nähdä kansakuntamme vakaata enemmistömielipidettä olla ilman Natoa. Samaan aikaan kansalainen Liisa, äitinä pohtii sodan vievän poikansa. Liisa ymmärtää, että natojäsenyys tekisi konfliktissa meistä idän ja lännen välillä automaattisesti vihollisen ja taistelualustan. Siksipä naiset eivät miehiä vähemmän halua Natoa … ]

 

Nato on USA johtajansa vuoksi sotaisa konklaavi. USA’ n sotien määrä 1] on vertaansa vailla, ja aina kaukana omilta rajoilta, muiden maille rynnäköiden ja toisten valtioiden alueilla sotien. Irakin sota, Kosovon pommitukset ja Syyrian 2] jo vuosi sitten aloitetut USAF ilmavoimarynnäköinnit ovat vieläpä toteutettu ilman mitään kansainvälistä mandaattia.

 

Suomi on poikkeuksellisessa asemassa, monen syyn vuoksi

Olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Olemme itse, niin lännestä kuin idästä, ja meillä on poikkeavan monivaiheinen suhde itään – alkaen Novgorodista Ruotsin alamaisena ja jatkuen Venäjän tsaarien kanssa Suuriruhtinaskuntana. Lopulta Venäjällä bolsevikkien oma vallankumousaamu myönsi meille itsenäisyyden 4. tammikuuta 1918 itsensä Leninin ja Stalinin nimikirjoituksilla.

 

Jotta voisimme katsoa syvällisesti suhdettamme itään,

… nimenomaan EU-alueen pisimmän Venäjän maarajan haltijana; on meidän nähtävä myös rajanaapurimme tarpeet. Rauha ja ystävyys säilyvät vain molemminpuolisella ymmärryksellä toistensa tarpeista. Meidän vieressä välittömästi on Venäjän toiseksi tärkein ja merkittävän kaupunki – Pietari.

Pohjoisessa, reilu 1000 kilometrin päässä ovat Venäjän, ydinasesuurvallan tärkeimmät atomisukellusveneiden tukikohdat, jotka ovat Naton ja USA’ n erityisen mielenkiinnon ja huolen kohteina. On varmaa, että Venäjä puolustaa ydinasesuurvaltana 3] kaikin keinoin näitä kahta maa-aluekohdetta, jotka varmasti ovat Naton sotilaskartalla maalikohteina.

 

Pohjoisen ulottuvuus ja Suomen mahdollisuudet

Venäjällä on Naton kanssa pieni pätkä maarajaa pohjoisessa, Norjan kanssa. Meille on mielenkiintoisena mahdollisuutena Petsamon, ”oikean kätemme” uudelleen järjestelyt, joissa Venäjä pääsisi samalla eroon harmillisesta natomaarajasta. Meille Jäämeren radan ulottuminen aina Petsamon satamaan Liinahamariin saakka olisi kaupallinen lottovoitto – pitkällä jänteellä.

Nyt jo tiedämme, että Kiina etsii kaupallisia väyliä Eurooppaan ja Koillisväylä on yksi sellainen – lyhin merireitti Eurooppaan. Me voisimme vuokrata Saimaan kanavan tavoin maa-alueen Petsamoon ja aina sulaan Jäämeren satamaan saakka ja luoda sinne eräs Koillisväylän päätepiste. Uskoisin, että Kiina olisi halukas rahoittamaan tätä hanketta [?]

 

Suomi tarvitsee idänpolitiikkaan win – win tilanteita

Edellä oleva on loistoesimerkki, siinä Venäjä saisi ”puskurin” itsensä ja Naton väliin. Samalla tavalla Ruotsin kuningas 1809 päätti tehdä itäisestä maakunnastaan – Suomesta, puskurin Tukholman ja Pietarin väliin; ja tuostahan alkoi Ruotsin yli 200 vuotta kestänyt rauhanaika. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä oikeasti onko Ruotsi hakemassa lopulta Naton jäsenyyttä, joka ei sinänsä meidän kansalaisia ole innostanut sen enempää Natoon, vaikka Ruotsi siihen liittyisi!*]

*] Suomi ei Natoon – vaikka Ruotsi liittyisi [2013] ~http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ei_natoon_edes_ruotsin_perassa/6689463 -

 

Ruotsi valtiona heittäytyi puolueettomiksi, kun Talvisota 4] alkoi

Suomalaiset muistavat Ruotsin valtion ehdottoman periaatteen olla auttamatta Suomea, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen – Talvisota oli näin syttynyt. Näinköhän Ruotsi haluaisi sitoutua Suomen itärajaan 5] – joko natokumppanina tai Ruotsin ja Suomen välisenä sotilaallisena yhteistyönä?

 

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut,

… että hän kunnioittaa 6] Suomen omaa näkemystä Natosta, tähän on uskominen, sillä Putin tietää kansakuntamme vakaan ja kestävän natovastustuksen. Ehkä meissä kansalaisissa elää presidentti J.K. Paasikiven viisaus tunnustaa tosiasioita. ”Pidä ystävä lähellä ja vihollinen kaukana”.

 

Eteläinen naapurimme Viro on Natossa

Viro oli osa Neuvostoliittoa vuosikymmenet ja maassa asuu suuri venäläisvähemmistö – meillä ei, vaikka venäjänkieli kohta ylittää pakkoruotsimme. Viro pelkää ja heidät laitetaan pelkäämään. Viron eräät poliitikot suorastaan kerjäävät sotilaallista huomiota 7]. Muistamme Ämarin ilmasotaharjoitukset 8] kesältä 2015, jonka harjoitusviholliskohteeksi itse USA’ n presidentti Barack Obama nimesi Venäjän. Meidät kutsuttiin mukaan, mutta miksi?

 

USA on käynyt kaikki sotansa 100 vuoden ajalta kaukana omilta rajoiltaan

Viro ja Baltia ovat kaukana ja Baltialla on natotakuut, jotka lopulta antaa USA. USA on tänäänkin niin monessa sodassa mukana, ettei se halua hajottaa armeijaansa kaikkialle. Kiina aiheuttaa kaikkinaisessa kasvussaan 9] erityisiä pohdintoja USA’ ssa, miksi sen pitää olla aina maailman poliisi?*]

*] Maailmanpoliisin romahdus? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html -

 

USA haluaa, että Suomi huolehtisi Viron ilmahyökkäyskyvyn

… ja näin sitoa suomalaiset mahdolliseen Itämeren – Suomenlahden konfliktiin, jossa Nato haluaa pussittaa Pietarin ja Kaliningradin (samalla ymmärrämme Murmanskin radan ja Kuolan kuin Koillisväylän huomisen tärkeyden, reittinä sisäiseen Venäjään). Toinen pussitus tapahtuisi Turkin kapeikossa, missä Mustameri padotaan.

Mikäli Viro joutuisi konfliktiin Venäjän kanssa, olisi USA’ n etu, jos Suomi kantaisi sotilaallista vastuuta Viron suuntaan – ja natojäsenenä se tehtävä meille loksahtaisi, kuten Ruotsille natojäsenenä Latvia ja Liettua. Tämän meidän kansalaiset ymmärtävät – on eräs syy, miksi kansakuntamme ei halua Natoon *].

*] Kymmenen vuoden kansalaiskyselyt Natosta ~https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/10152892842862364 - tai ~https://www.facebook.com/photo.php?fbid=859780397443435&set=a.188201801267968.49260.100002344473022&type=1 -

 

Eurooppalainen rauha ja Ukrainan sisällissota

Ukrainasta 10], kiovalaisista ja Krimistä  1] on puhuttu paljon. Mediamme näkee asian hyvin mustavalkoisesti, unohtaen Kosovon vastaavuuden ja Syyrian USAF pommitukset. Ukrainassa tulee aina muistaa todelliset syyt Maidan aukion verimellakoihin ja Odessan murhapolttoihin.

Ukraina on viime kädessä slaavien keskinäinen mellastus 12], ja moni suomalainen ihmettelee miksi USA ja CIA *] touhuavat kiovalaisten puolella – aseistaen ja rahoittaen. Kyseessä on myös venäläinen ruletti ja - reviiripuolustus.

*] CIA pääjohtaja John Brennan Kiovassa ~http://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2014/04/16/why-cia-director-brennan-visited-kiev-in-ukraine-the-covert-war-has-begun/ - ja sitten se toinen selite ~https://www.rt.com/usa/158268-cia-brennan-ukraine-visit/ -

 

Eurooppa jatkuu tarkkaan katsoen Uralille saakka 13]

Eurooppa on paljolti EU ja Venäjä. Eurooppalainen rauha takautuu parhaiten Saksan ja Venäjän yhteistoiminnalla, joka olikin hyvin käynnissä edellisen liittokansleri Gerhardt Schröderin aikakaudella – tehtiin ”rauhanpiippu”, Nordstream kaasuputki, jota nyt kahdennetaan toistamiseen.

Voimme pohtia, että yleisrauha Euroopassa 15] säilyy niin kauan kuin putkessa virtaa muiden kolmansien kiristyksen ulottumattomissa olevaa kaasua.

Eurooppalaiseen rauhanmahdollisuuteen kuuluu vahvasti USA’ n poistuminen sotilaallisena ja ydinaseellisena sodan mahdollistajana koko Euroopasta. Sen sijaan kauppaa voimme edistää kaikin keinoin kaikkiin ilmansuuntiin.

 

Saksa kaivannee omaa eurooppalaista puolustusominaisuutta

Saksassa on aika-ajoin virinnyt keskustelua eurooppalaisten omasta puolustuksesta, jopa venäläisten kanssa yhdessä 16] – tässähän toimisi hyvin vanha kiinalainen sanonta: ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.

 

Suomi ilman Natoa

Kansalaistemme näkemys on kirkas, väkevä ja selvä – emme halua Natoon, koska se toisi ongelmia lapsillemme ja heidän lapsilleen 17]. Kansalaisviisaus näyttää estävän jatkossakin liittymisemme läntiseen sotilasliittoon 18].

Kaikkien puolueiden johtajat ovat lisäksi luvanneet presidenttiä myöten, ettei Natoon liitytä ilman kansanäänestyksen antamaa mandaattia *]. Näin on hyvä, sillä lopulta ”ne ovat eri miehiä, jotka ruumiita tekee ja ne, jotka niitä pesee”.

*] Tosin maassamme vaikuttaa mikrovähemmistö, mutta äänekkäänä vaatii jopa Natoon liittymistä ilman kansanäänestystä … ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1170117

 

Suomi on erinomainen rauhanturvaamisen suurvalta!

Suomi ilman Natoa antaa meille erinomaisen mahdollisuuden olla rauhanturvaamisen pieni suurvalta 19]. Olemme uskottavia maailman melskeisiin, kun meillä ei ole sidosta yksipuolisesti, eikä asennetta mihinkään sotilaalliseen ilmansuuntaan. Suomella on erinomainen kyky olla YK- vahvistamien ja -johteisten rauhanturvaamisoperaatioiden toteuttaja, meillä on jo paljon kokemusta kaikkialta maailmasta.

 

Oma puolustuksemme on koko kansakunnan asia

[2010 … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/10/suomen-puolustus-on-koko-kansan-asia.html – [62 480]

Koska kansalaisemme eivät halua natoliitosta, on meillä suuri velvollisuus huolehtia itse oma turvallisuuspolitiikkamme, jonka perusta on sotilaallisesti puolueettomassa ja toistaiseksi EU-ulkopolitiikassa. Venäjä mittaa meidän kykyä estää USA’ n ja/tai Naton mahdolliset eskalaatiot 20] maahamme – matkalla Venäjälle (Pietari ja Kuolan niemimaa). Muistamme meille ”yllättäen ja pyytämättä” synnytetyn Nato-isäntämaa pöytäkirjan *], jonka venäläiset ovat varmaan tarkkaan lukeneet.

*] Nato-isäntämaa pöytäkirja – suomeksi, kun mikään virallinen taho ei sitä halunnut suomeksi kääntää, niin se teetätettiin yksityisin varoin – Itsenäisyyden ystävien toimesta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html

 

Meidän on kyettävä olemaan uskottava, niin itään kuin länteen –

… meille ei luvatta ja yllättäen tulla, sillä se käy kalliiksi hyökkääjälle. Kansa on valmis maksamaan armeijan kustannukset. Lisäksi me voimme perustaa jo sisäistenkin uhkien hallitsemiseksi Suojeluskunnat ja Lottasvärd’ in – uudelleen[LINK], niiden kunniallisen historian jatkamiseksi. Suomi takaa turvallisuutensa niin ulos kuin sisään.

[LINK] ~ https://www.facebook.com/groups/754975281237923/ -

 

Yle Puhe – Packalen ja Haglund

Oli erinomaista, että Yle esitti haastattelun, toistamiseen, sillä sieltä kävi jälleen selväksi Carl Haglundin vaaralliset ja ajattelemattomat heitot 21] ja pohtimattomat mielipiteet. Mietelmistä näkyi selvästi, ettei Kallella on kykyä hahmottaa syvällisesti puolustustarpeiden sisimpiä kytköksiä. Kalle oli sitä mieltä, että suin päin liitymme Natoon, jos Ruotsi niin tekee *] – kysymättä kansalta.

*] Kaksi näkökulmaa Ruotsin mahdollisesta liittymisestä Natoon

a] Nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö [Ps.] ~http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_niinisto_ruotsin_nato-jasenyys_kaantaisi_mielipiteen_suomessa/6690553 -

b] [HS] ” … Vastausten perusteella niukka 54 prosentin enemmistö ei näe Suomelle syytä hakeutua Natoon, jos Ruotsi sattuisi tekemään niin. … ” ~http://www.hs.fi/kotimaa/a1426400466811 -

 

Voimme jopa sanoa, että Haglund on vaarallinen poliitikko Suomen kansan turvallisuudelle 22]. Sinänsä Yle ei oivaltanut kysyä kummaltakaan kansanedustajalta mielipidettä kansamme antamasta selkeästä näkökulmasta liittyen Natoon liittymättömyyteen!

 

Suomen voima on sotilaallinen puolueettomuus,

sillä se takaa meille poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet idänkauppaan. Venäjä, Neuvostoliitto ja jälleen Venäjä on merkittävimpiä kauppakumppaneitamme, ja tämä nykynotkahdus *] ei toivottavasti jatku pitkään, ja että saamme menetetyt venäläisasiakkaat vielä takaisin 23]. Voisimme erota välittömästi venäjäpakotteista – vetoamalla meille aiheutuneisiin poikkeuksellisen suurin taloudellisiin tappioihin ja niistä aiheutuneeseen lisätyöttömyyteen.

*] Suomen Pankki – BOFIT ~http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/venajatilastot/Pages/default.aspx -

 

Lopuksi voimme todeta, että olemme osanneet elää idän karhun kanssa, niin pahassa kuin hyvässä. Emme pelkää Venäjää, ehkä vain hiukan epäluuloisuutta havaittavissa 24]. Tosin meillä on äänekäs ”natouskovais-russofobiaattien” pienvähemmistö 25], joiden informaatiosota 26] koettelee reaalimaailman todellisuutta.

Toisaalta haukkuva koira ei pure, se voi vain olla häpeäksi suurvaltapolitiikkaa27] sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa tunteville vaikuttajahenkilöille.

 

Tekstiin liittyvät lisäosat 1-27

löytyvät 25. lokakuuta 2015 lähtien sivulta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/link-itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL .. IL .. Vf .. Pz ..  BL  ..  BLOG 62483

---21102015---

 

doc.: itsenäisyytemme viimeinen säie_21102015 – Microsoft Word Starter

1 535s  | 1 739s

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mistä sitten turvatakuut Suomelle ?

Venäjältkö ?

Historia ?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mistä sitten turvatakuut Suomelle ?

Venäjältkö ?

Historia ?

Ilkka Luoma

[2014]

Mitä me suomalaiset voimme tehdä?

Paljonkin, sillä meillä on pohjana jo tuo alussa mainittu ”naapuuruussopimus”, jota on hyvä nyt täydentää ja poistaa samalla kokonaisuudessaan meidän ainoa mahdollinen ”vihollinen” - Venäjä, tulevaisuuden suunnittelukartoilta, vihollisena.

Presidenttimme voisi avata pelin!

Nyt olisikin valtiomiesviisasta avata peli ja neuvotella ”naapuruussopimukseen” liite, jossa molemmat osapuolet sitoutuvat puolustamaan omilta alueiltaan omaansa toinen osapuoli huomioiden - yhdessä koko Suomenlahden alue – Suomen rannikkoa myöten aina Ahvenanmaalle saakka.

Naapuruussopimuksen liitejatkeella yhteisistä päämääristä puolustuksen osalta saamme itsellemme täydet turvatakuut Itä-Suomen ja koko Suomen osalta ja venäläiset vastineena nauttivat samassa yhteydessä täyttä rauhaa Pietarin puolustuksen osalta Kannakselle päin. Näin Suomi ratkaisisi täyden koskemattomuuden, vain Nato voisi olla meidän vihollisemme 5] ja sitähän me emme kuunaan uskoisi!

On radikaalien toimien aika

Presidentti Urho Kekkonen olisi tämän oivaltanut, jos olisi vielä 110 vuotiaana maamme ruorissa kiinni. Meidän on osattava luopua ryssävihasta ja ymmärrettävä, että kauppa on se joka kannattaa. Venäjä on suuri kauppakumppani ja me voimme sieltä tuoda lähes kaiken raaka-aineen (tosin tietty riippumattomuusfilosofia olisi ylläpidettävä) – samalla saisimme meille jättimarkkinat jatkojalostustuotteillemme, kun muu EU-Eurooppa kitkuttaa saarrostuksessaan.

...jatkuu... linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163065-... - alta.

.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minulle tuottaa suuria vaikeuksia koittaa asettua ihmisen asemaan, jolle takuut joista ei ole mitään näyttöä merkitsevät yhtään mitään ja joka ylipäätään pitää jotain takuita minkäänlaisena edellytyksenä millekään.

Vapautta ei pidä koskaan vaihtaa turvaan, sillä moisella turvalla ei taida olla lopulta mitään eroa vankilaan.

Ei ole mitään ystäviä tai puolia. On vain bisnestä ja sellainen bisnes, jossa ei jää voitolla on huonoa bisnestä. Se on ollut sitä EU:n kanssa (ilmeisesti - ymmärrän, ettei se ole yksinkertainen asia), miksei se olisi sitä NATO:n kanssa?

Muuttui EU minkälaiseksi kalifaatiksi tai fasistiseksi juntaksi tahansa, meillä ei ole mitään keinoa päästä irti siitä rikkomatta perustuslakia ja ajautumatta sisäiseen konfliktiin.

No entäpä jos tämä "puolustusliitto", joka juoksee ympäri maailmaa "puolustamassa" USA:n etuja muuttuu vieläkin astetta pahemmaksi?

Sellaista puolustustautumista, jossa isketään etukäteen sanottaan hyökkäykseksi.

Musta on valkoista. Sota on rauhaa. Vapaus on vankila. Niinpä niin. Ja Uljas Uusi Maailma.

Ilkka Luoma

Oleellista on käydä aktiivisesti kauppaa - kaikkiin ilman suuntiin, ilman mitään pakotteiden rajoitteita, niin tällöin ei jää aikaa käydä sotia ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Pekka, jäiköhän lause kesken? ;)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Isänmaan puolue, mutta minkä isänmaan?

99,5 prosenttia kansasta ei voi olla väärässä.

Ilkka Luoma

Suomi on suomalaisille isänmaa.

Isänmaan toivotaan olevan itsenäinen, omine päätöksineen. Nyt meillä ei ole omaa rahaa, ei omaa valtion pankkia - ei omaa ulkopolitiikkaa, ei kauppapolitiikkaa ja niin meille tärkeää idänpolitiikkaa. Meillä ei myöskään ole täysin itsenäistä lainsäädäntöä, ei edes oikeuslaitosta. Puolustuskaan ei ole enää täysin päätösvallassamme.

Isänmaa on se valtio, jossa jokaisen pitäisi tulla toimeen juuri omalla äidinkielellä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Menettikö Suomi itsenäisyytensä saadessaan Rytin allekirjoittaman avustussopimuksen myötä tukea Saksalta jatkosodan ratkaisevissa taisteluissa? Vai voisiko sanoa, että Suomi suorastaan säilytti itsenäisyytensä tuon avun turvin? Mistä luulet johtuvan, että niin monet veteraanit allekirjoittavat toteamuksen: "Ei koskaan enää yksin"?

Ilkka Luoma

Ryti - Hitler sopimus oli pelastus, jonka Hitler myönsi apuna Suomelle, henkilökohtaisesti - suurimpana ilmentymänä lento-osasto Kuhlmey. Voimme sanoa sen olleen merkittävä osa itsenäisyytemme säilymiseen. Tilannetta ei voida verrata nykyisyyteen, sillä tuolloin Neuvostoliitto (venäläiset) oli meidän vihollinen, nyt ei.

Mikäli Natoon liittyisimme kansakuntamme suuren enemmistön vastaisesti - muuttuisimme samantien viholliskandidaatiksi Venäjän silmissä ja se näkyisi konkreettisesti varustelujen muuttumisena rajoillamme. Meitä ei voida verrata mihinkään toiseen maahan, jok na on jo Natossa - jo historiankin estää sen.

Ps. Tekikö Suomi valtiopetoksen Saksan kolmatta valtakuntaa kohtaan, kun Mannerheim irrotti Suomen Ryti - Hitler sopimuksesta? Miten saksalaiset siihen suhtautuivat ja suhtautuvat!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jälkimaailma, seiso täällä omalla pohjallasi äläkä luota vieraaseen apuun"

Ilkka Luoma

"Mikäli et voita vihollistasi - tee siitä ystävä" -vanha kiinalainen sanonta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos ystävyyden ehdot osoittautuvat liian rankoiksi, niin voittaminen ulkopuolisella avulla lienee varteenotettava vaihtoehto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

"Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" -vanha kiinalainen sanonta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Mikasiköhän kiinalaiset eivät pitäneet Japania ystävänään toisessa maailmansodassa, vaan sen sijaan luovuttivat USA:lle lentotukikohtia aina sisäkiinaa myöten?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Toisaalta kiinalaiset sanovat tänään, ettei maailmassa voi olla vain yhtä valtiota, joka sanelee maailmantilaa.

[2013]
" ... Miksi USA ottaa itselleen maailmanpoliisin tehtävät ja valtuuttaa itseään tekemään tuho- ja rangaistusiskuja ”jukuroiville valtioille”? Miksi USA yleensäkin on niin hanakka puuttumaan toisten itsenäisten ja suvereenien sisäisiin asioihin? Onko USA tullut epävarmaksi, kun Kiina rynnii nyt omalla vuosisadallaan maailman veturiksi – kautta-aikain maailman väkirikkaimpna valtiona. ... " ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/maailma-tarv... -
...

Amerikklaismyönteisyys Kiinassa oli Mao Zedongin Pitkälle marssille hävinneen ja Formosalle (nykyiseen Taiwaniin) paenneen Tsiang Kai-Sekin aikakautta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Mutta ilman "toisaalta" -varausta, voidaan edelleen todeta, että kiinalaiset eivät pyrkineet pitämään lähellä ollutta Japania ylimpänä ystävänään. (Analogisesti sama tilanne Suomen ja Venäjän välillä).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Nanjingin verilöyly 1930 -luvulla karkotti japanilaiset kauaksi kiinalaisten ystävyydestä.

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Nanjingin_veril%C3%B... -

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Niinpä! Siis tuo ystävien pitäminen lähellä saattaa toisinaan osoittautua varsin teoreettiseksi ohjeeksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #25

"Siis tuo ystävien pitäminen lähellä saattaa toisinaan osoittautua varsin teoreettiseksi ohjeeksi."

Venäjä nyt pysyy Suomen lähellä tahtoi tai ei, mieluummin siis ystävänä kuin vihollisena.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

Mikä ero on ystävällä ja veljellä?

Ystävän voi valita, mutta veljeä ei.

Velivenäläinen ei siis välttämättä ole ystävä. Tietysti kaikki voivat olla ystäviä kenen kanssa tahansa omilla ehdoillaan, mutta ystävyys puhtaasti toisen ehdoilla onkin sitten tuskastuttava tilanne, josta on mieluisinta pyrkiä eroon. Juuri siksi Suomi alkoi voimakkaasti suuntautua länteen heti kun Neuvostoliitto romahti, Baltian maat vielä selkeämmin j.n.e.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Emme ole niin venäläisten kuin ruotsalaistenkaan veljiä - ehkä eestiläisten, kunhan lopettavat tuon Naton alta uhoilun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #31

Eestikö meille uhoilee?

Suoraan sanoen käsittämätöntä sokeutta tosiasioille ja Tukholman syndromaksi luonnehdittavaa psykoosia ajatella NATOA:a uhaksi ja Venäjää ystäväksi tilanteessa, jossa viimeisiä ruumiita vielä kasataan Ukrainan kentillä.

Koko sodan jälkeinen aika oli Suomelle nöyristelyä ja alistuneisuutta, jota pidettiin yllä venäläisten toimesta suoranaisella brutaalilla uhkailulla, painostamisella ja kiristyksellä, joista kenraalikuvernööri Kekkosen sisäpiiri ei kertonut suurelle yleisölle mitään.

Kauppaa tietysti käytiin, mutta niin sitä kävivät muutkin maat. Esimerkiksi 70-luvulla Ruotsi sai ostaa Neuvostoliitosta öljyä halvemmalla kuin Suomi teki omassa clearingkaupassaan. Venäjäkin tarvitsee ulkomaankauppaa myös tulevaisuudessa, joten tämän kauppaulottuvuuden voi jättää kokonaan pois puolustuspoliittisesta sananväännöstä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Ei meille, mieluumminkin houkuttelee !pahuuden tielle" Natoon ;)

Sen sijaas uhoilevat Venäjälle, ehkä historiallisista syistä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Ainakin nyt yli 70 vuotta se on toiminut hyvin - varsinkin kaupallisessa mielessä ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikös tuo ollut sellaisen ruotsalaisen kenraalin sanonta, joka rakensi ranskalaisten rahoilla linnoituksen Suomeen Tukholman suojaksi?

Ilkka Luoma

Olipa hyvinkin - kiinalaisethan ovat innokkaita kopioimaan ;)

Eihän pyörää kannata kahdesti keksiä - ja varmaan samat elämänohjeet kelpaavat niin idässä kuin lännessäkin.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Siitäkö?! Saksalainen journalisti puhuu valtamediasta: me kaikki valehtelemme CIA:n laskuun >>> https://www.youtube.com/watch?v=sGqi-k213eE

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

RT ei ole ilmeisesti erityisen luotettava lähde. Tuollaisenaan kyseessä on pelkkä yhden ihmisen tarina ilman minkäänlaisia todisteita mistään.

Mielenkiintoinen tarina, mutta tarina vain.

Ilkka Luoma

Lännenmiehen luotettavuutta koettiin YK yleiskokouksen kateederilta, kun silloinen USA' n puolustusministeri ja kenraali Colin Powell vakuutteli Irakin Saddamin joukkotuhoaseista - niitähän ei löydetty. Bush jr. hyökkäsi Irakiin, juuri Powellin vakuuttelujen päätteeksi - vaikka ei saanut siihen mitään kansainvälistä mandaattia.

Ilkka Luoma

Nato jäsenyyttä kannattaa vain noin neljäsosa upseereistamme.

~ http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Na... -

Ilkka Luoma

Tässä nuo leipätekstin numerokohdat linkkeinä:

1] USA on sotinut paljon ~https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -
2] Kuka sitä Syyrian sotaa lietsoo? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=952149 – [44 274]
3] Venäjä asennoituu USA’ n kutsumuskohtaloon? ~http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1145632 – [9 838]
4] Talvisodan rannalla – jotain uutta! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-viimeisella-rannalla-jotain.html -
5] Näinköhän ruotsalaiset sitoutuisivat itärajaamme? ~http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047174 – [8 672]
6] Putin kunnioittaa kansamme natomielipidettä! ~http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1077063 – [28 812]
7] Viro pyysi amerikkalaiset maahansa ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047115 – [17 747]
8] Harjoittelimmeko Ämarissa viholliskandidaatiksi? ~http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1177743 – [10 160]
9] Kiinalainen mobilisaatio – ympäri maapallon ~http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 – [24 869]

10] Galitsian haamut Ukrainan yöstä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1062291 – [13 374]
11] Krimin kansanäänestykset ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/katariina-ii-suuri-ja-kansanaanestykset.html -
12] Venäläistä rulettia ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1032334 – [13 024]
13] Eurooppa jatkuu Uralille saakka! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1190875 – [5 896]
14] ZERO
15] Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa ~http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=943618 – [18 495]
16] Saksa ja Venäjä yhdessä rauhan takuumiehinä ~http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048367 - [16 786]
17] Nato toisi vaikeuksia lapsillemme! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html -
18] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [42 791]
19] Rauhanturvaamisen pieni suurvalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html -

20] Tämän päivän ’uus-erkkolaisuus’ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-paivan-erkkolaisuus-nayttaa.html -
21] Carl Haglund, heittoja vaaleista 2015 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/tulella-leikkivaa-vaalitemppuilua-rkp.html -
22] Haglund vaaraksi turvallisuudellemme? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/carl-haglund-kansakunnan-vihollinen.html -
23] Sahaammeko oksaa, jolla istumme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099355 – [17 495]
24] Emme pelkää Venäjää ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/emme-pelkaa-venajaa-ehka-vahan-omiamme.html  -
25] Russofobiaatti ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099976 – [9 236]
26] Hybridillistä informaatiosotaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -
26] Mistä venäjähysteriaa levitetään? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaan-systemaattista-venajan.html -
27] – Ydinasesuurvallat suojelevat omiaan ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuurvallat-suojelevat-omiaan.html -

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund
Ilkka Luoma

Arto, kiitos huomaavaisuudesta :)

Ilkka Luoma

Suomen on kaikin keinoin pidettävä kiinni erikoisasemansa täällä idän ja lännen vedenjakajalla, ollen sotilaallisesti liittoutumaton kansan enemmistötahdon mukaisesti ja samalla käytävä kauppaa vapaasti omien päämääriensä mukaisesti kaikkiin ilmansuuntiin. Aktiivinen kauppamies ei ehdi sotia. Toisaalta pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana.

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016040521369646_u... -

Toimituksen poiminnat