Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Idän ja lännen vedenjakajalta löytyy suuri tietoratkaisu!

(Nokia romahti – kännykät menivät onnekkaasti Bill Gatesin Microsoftille 1. ”Romahdus” tuotti paljon erinomaista työvoimaa tietotekniikka- ja ohjelmisto-alalle. Heitä kaikkia ei pidä laskea Viroon 2. ja osa onkin jo perustanut oman yhtiön – hyvä niin)

 

[ … kansalainen Erkki ihmettelee miksi Suomea jengataan niin voimakkaasti Natoon, kun kansalaisetkin sanovat topakasti ei – enemmistönä 3].  Tämä sotilaallinen puolueettomuus ja sitoutumattomuus viehättää myös kansalainen Liisaa, sillä se tuo yllättävän mahdollisuuden korkean jalostusasteen työpaikkoihin! … ]

 

Google perusti Haminaan merkittävän pilvipalvelinkeskuksen 4] – siis tietokonekasauman massiivisine tietovarastoineen, joissa on myös suomalaisten tietoja, yllättäen paljonkin. Google valitsi turvallisen paikan – niin sisäisesti, taloudellisesti kuin turvallisuuspoliittisesti. Ilman Natoa Suomi oli varmaankin eräs syy tulla maahamme. Nyt Suomi ei ole viholliskandidaatti Venäjälle 5].

[ … Google Kotkaan ~ http://www.google.com/about/datacenters/gallery/#/ - ]

 

Maailma verkottuu – on kulahtanut hokema

Nyt puhutaan tiedon kasautumisesta, lomittumisesta bitteinä valtaviin pilvipalvelimiin, joita rakennetaan tarkasti miettien – erittäin tarkasti, sillä nuo datakeskukset ovat pääoma huomisen menestykselle ja vallalle. Tietohan on valtaa – on sanottu jo ennen tietokoneaikaakin.

 

Olisimme osa puolueettomuuden tietovyöhykettä!

Suomeen tulisi määrätietoisesti hakea datavarastojen, tiedonkäsittelykeskuksien ja pilvipalvelinkeskittymien käyttäjiä kaikkialta maailmasta (maantieteellisellä soveliaisuudella) – Venäjältä, Kiinasta, USA’ sta, Saksasta, Intiasta – mitä useammasta, sen turvallisemmaksi meidän oma asema muodostuisi, sillä kukaan ei halua omia tietojaan tuhota. Olisimme ikään kuin tiedon turvasatama – osana verkostoa, joka sijaitsee puolueettomilla vyöhykkeillä.

 

Tiedon määrä räjähtää käsiin

[ … tietoyhteiskunnan kasvukipu … ~http://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta_07_02_faktuaari.html - ]

Nyt tarvitaan entistä suurempia keskuksia, joita samalla hajautetaan. Suomi on erinomainen valtio, jo ympäristönäkökulmien vuoksi. Meillä ei ole tulivuoria, meillä ei ole maanjäristyksiä, ei suuria tulvia – ei ylettömiä helleaaltoja. Meillä on osaavaa porukkaa, ainakin toistaiseksi turvallinen yhteiskuntajärjestys – harkitsevat enemmistökansalaiset, todisteena juuri tuo ”ilman Natoa hyvä tulee mentaliteetti”.

Meillä on lisäksi paljon luontaista jäähdytysenergiaa sekä osaamista hyödyntää hukkalämpö. On lisäksi monipuolinen energiantuottojärjestelmä – maakaasusta aurinkoenergiaan. Meillä on myös toistaiseksi varma sähkönsiirto ja osaamista turvallisuusjärjestelmistä, turvaohjelmistoista ja tietovarmennuksista.

 

Miksi emme hyödynnä massiivisemmin – ota yhteyttä esimerkiksi Kiinaan!

Kiinasta on jo tullut maailman vaikuttavin talous 6] ja kiinalaiset ovat käytännössä jo kaikkialla maailmassa 7]. Tämä edellyttää kiinalaisittain aivan uutta ajattelua tietovarastoinnista, tietoverkoista ja -hajautuksesta.

Kiina on huomisen datajohtaja ja datan tuottaja. Kun yhdistämme tähän kiinalaisten halun tehdä kauppaa kaikkialle maailmaan – on heille ehdotettava Suomesta puolueetonta ja turvallista kuin luotettavaakin datayhteistyökumppania.

 

Tietovarastonnin osuustoiminta

Perustetaan Suomen Osuuskunta Tietokeskus *] – Centrum of Information. Kuten yllä on todettu, on Suomi kokonaisturvallinen järjestely ja sijoitus maailman tietovarastoinnin ja – käsittelyn yhdeksi solmukohdaksi – olemmehan nätisti ja luontaisesti lännen ja idän vedenjakajalla 8]. Meiltä on valokaapeliyhteydet lyhintä reittiä Kiinaan – läpi Venäjän. Meille syntyy uusi datavalokaapeli Saksaan – ohittaen kiusallisen Ruotsin.

*] Osuuskunta siksi, ettei voittoa ensisijaisesti tarvita, vaan työtä, osaamis- ja tuotekehitystä sekä niiden markkinointia maailmalle, siksi osuuskunta, johon maailmalta ollaan helpommin liittymässä.

 

Me tarvitsemme korkeajalosteista työtä – unohtamatta lattiatasoa

Kun valtiomme nyt pakolla säästää, olisi sen mieluumminkin ryhdyttävän työmobilisaatioon 9] ja se tarkoittaa työtehtävien luonnin massiivista mahdollistamista. Rakennetaan valtiotoimisesti osuuskuntapohja Yleisdatakeskukselle – Tietokeskukselle. Luodaan pohjaedellytykset tälle tietovarastoinnille ja kutsutaan maailman valtioita ja yhtiöitä mukaan – soveliaasti.

 

Tulkoot meistä tiedon Sveitsi

Sveitsiläisillä on pankkirooli pidättyvyytensä vuoksi. Olkoot meillä tieto ja sen vartiointi, kuin oheistoimintojen ylläpito ja tuotekehitys vaiteliaan pragmaattisen toimintatapamme vuoksi. Emme turhasta poukkoile (vaikka hallitustamme siitä jo syytetäänkin), kuten Nato vastaisuus kansalaistemme järkähtämättömyyden hyvin todistaa.

 

Kiina suunnittelee uutta kaupallista reittiä Eurooppaan

Koillisväylä*] on 10 - 15 vuoden kuluessa merkittävä tie Kiinasta Eurooppaan ja Jäämeren satamat sen päätepiste, jatkuen maakuljetuksina eteenpäin. Vuokrataan Venäjältä luovutetusta ”oikeasta kädestämme uusi Saimaan kanava”, rautatielle ja rakennetaan vaikkapa Liinahamariin esimerkiksi kiinalaisella rahalla satama ottamaan vastaan tavaravirran Kaukoidästä.

Tehdään samalla Petsamosta Jäämeren odotettu rautatie Rovaniemelle. Samalla peruskorjaamme Rovaniemi – Helsinki rautatien vastaamaan suurnopeusjunia ja samalla henkäyksellä tunneli Tallinnaan, ja reitti Saksaan on selvä.

*] Koillisväylä ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Koillisv%C3%A4yl%C3%A4 -  

 

Pohjoisen datakeskukset oheistoimintoineen

Pohjoiseen on jäähdytysratkaisujen vuoksi edullista rakentaa lisää tietovarastoja pilvipalvelimille, näin syntyy toimeliaisuuden lanka ja väylä Jäämereltä aina Helsinkiin saakka. Petsamo – Helsinki olisi runkoyhteys, jonka varrelle voidaan hajauttaa turhaan pakkautunutta pääkaupunkiseutua. Suomi on suuri maa, joka jostain syystä kansalaisina haluaa ahtautua Kehä III’ n sisäpuolelle!

 

Lopetetaan toistaiseksi valtapoliitikkojen suunnitelma kuristavasta taloudesta,

[ … leikkaamista ja elvyttämistä, mitä unohdimme? ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/leikkaamista-ja-elvyttamista-unohtuuko.html - ]

 … siirrytään uuden luontiin *], toimeliaisuuteen ja luodaan uskoa huomiseen. Yllä kaksi ideaa, jotka luovat tuhansia työpaikkoja, johtamisesta ja suunnittelusta aina lattiatasolle saakka, sillä kaikille halukkaille on luotava työtä – vaikka hallitulla velanotolla.

*] Luovuuden loppu? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/luovuuden-loppu-vai-heraamisen-alku.html - ]

 

Toimeliaisuus ratkaisee, ei leikkaukset

Miksi muut saavat olla velkaantuneempia kuin me?  Toimeliaisuusdynamiikka on uusi käsite, joka ei velvoita pakonomaiseen kasvuhoentaan 0]. Loputonta kasvua ei ole – on vain tasapaino eloamme ylläpitävän biosfäärin kanssa.  Tämän vuoksi tuotekehityksemme huippu saavutetaan energiarintamalla, ja miten saadaan paras vihermerkki tietokeskuksien energiankäytölle.

 

EXTRAFIKTIO

… Lasiin kuutioitunut ihminen ~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/153242-tulevaisuutemme-lasikuutioissa - satiirinen sci-fi …  

 

Lisälinkit tekstistä

1] Stephen Elop oli onnenpotku Nokialle! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=963131 – [12 986]

2] Ex-nokialaisia! ~http://yle.fi/uutiset/ihmisten_kalastajat__viro_houkuttelee_nokialandian_hylkaamia_it-tyolaisia/8365378 -

2] Viro houkuttelee ~ http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/viro-houkuttelee-suomalaisia-it-osaajia-6021744 -

3] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [43 382]

4] SAP ~ http://www.mynewsdesk.com/fi/sap/pressreleases/sap-n-datakeskukset-toimivat-jatkossa-100-prosenttisesti-uusiutuvalla-saehkoellae-979879 -

4] IBM ~ http://www.mynewsdesk.com/fi/ibmfinland/tag/pilvipalvelinkeskus -

4] Mikko Seppälä – DIPLOMITYÖ /LUT ~https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/69812/nbnfi-fe201106131742.pdf?sequence=3 -

5] Nato - Isäntämaa pöytäkirja! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

6] Vaikuttavin talous? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167755-kiina-on-jo-maailman-suurin-talousvaikuttaja -

7] Kiinalainen mobilisaatio ympäri maailman ~http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 – [25 305]

8] Suomi on idästä ja lännestä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html -

9] Työ ja toimeliaisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/tyo-ja-toimeliaisuus-ratkaisevat.html -

0] Kasvuhoennan mahdottomuus! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman-mahdottomuus-kay-luonnolle.html -

0] Toimeliaisuus korvaa kasvuhoennan ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/03/toimeliaisuus-korvaa-kasvuhokeman.html -  

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

doc.: datacentrum_04110215 – Microsoft Word Starter

 

684s | 883s 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Ilkka Luoma

Nyt ehkä tarkoituksellisesti paljastunut panamalainen "medialeaks" antaa pontta näille puolueettomille tietovarastovaltioille, ja juuri tätä Suomi voisi olla - luotettu BIG DATA ja pilvipalvelinkeskus sijainniltaan, lainsäädännöltään, laillisuusavoimuudeltaan ja teknologisella/ ohjelmallisella kuin tietoturvallisuuden osaamisellaan.

Ilkka Luoma

Onko nyt niin, että tietomurron tekeminen ja tietovaraston kähveltäminen on silloin sallittua, kun yhteiskunnallisesti tuloksena "riittävä hyvä" saavutetaan. Kuka tai mikä vetää tuon hyväksyttävyyden ja hyväksymättömyyden rajaviivan?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016040621372023_... -

Ilkka Luoma

Rakennetaan tähän säie, joka käsittelee juuri "pilveä" - huomisen Suomen informaatiologistiikan teknologiamahdollisuutta ... "Nyt ostetaan pilveä"!

~ http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/yritysten-it-inv... -

Ilkka Luoma

~ http://www.iltasanomat.fi/digi/art-2000001166640.html -

... Operaattorien tukiasemat ja keskukset kommunikoivat yhä enemmän päätelaitteiden kanssa myös sovellustasolla! On syytä pitää ote kuluttajissa, sillä pilvipalvelimet kasvavat huimaa vauhtia.

Ilkka Luoma

Pilvi-hr on aiheuttamassa markkinoiden uusjaon. Suomen ja maailman hr-ohjelmistojen markkinoilla perinteiset pelurit SAP ja Oracle ovat hallinneet pitkään. Nyt niitä kampittavat suoraan pilveen syntyneet haastajat, kuten kotimainen Sympa HR ja amerikkalainen Workday. Kumpikin aloitti vuonna 2005, mutta on vasta viime vuosina lähtenyt voimakkaaseen kasvuun.

~ http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/pilvi-hr-sta-tul... -

Ilkka Luoma

... Kun lisäämme tähän pilvipalvelimet, bigdatan ja miljardit uudet teknologiapäätelaitteet ilman ihmistä eri tyyppisinä reseptoreina ("hermopäätteinä") - on langattomuuden yhteisvaikutemaailma lähellä ihmisen itsensä hermoverkoston ja aivojen keskinäistoimintaa.

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1465095540594?ja... -

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1465095540594 -

Ilkka Luoma

Fujitsu perustaa Suomeen pohjoismaisen K5-pilvipalvelukeskuksen

Euroopan ensimmäinen pilvipalvelukeskus avattiin heinäkuussa Britanniassa. Suomessa keskus avautuu marraskuussa ja on täydessä tuotantovalmiudessa tammikuussa 2017. Jatkossa K5 tulee käyttöön myös Saksassa, Espanjassa, Singaporessa, Australiassa ja Yhdysvalloissa.

~ http://uutiskirje.tietoviikko.fi/g/u/1862749/33468... -

.

Ilkka Luoma

Kauas pilvet karkaavat, lauletaan iskelmässä. Mobiiliverkoissa tai teollisen internetin sovelluksissa pilvi on usein liian kaukana. Kun tuloksia vaaditaan heti, laskentavoimaa tuodaan oman verkon reunalle.

~ http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/pilvipalveluilla... -

.

Ilkka Luoma

... Suomesta menee jo nyt datakaapeli Venäjän läpi Kiinaan. ... Suomi voisi olla täällä idän ja lännen vedenjakajalla turvallinen datakeskus- ja pilvipalvelinalusta, kaikille. Miksi näin?

~ http://www.hs.fi/politiikka/a1480041781396 -

Ilkka Luoma

Täydennämme yksinpuhelua!

[Iltalehti]

" ... Suomea on kuvailtu usein yhdeksi maailman parhaaksi paikaksi perustaa datakeskus. Datakeskukset ovat paikkoja, joissa säilytetään ja prosessoidaan kuluttajien ja yritysten dataa.

Suomen sijainnista on hyötyä tänne keskuksen perustavalle yritykselle, mutta myös Suomelle.

Googlen torstaiaamuna julkaiseman, Copenhagen Economicsin tekemän selvityksen mukaan mikäli Suomi onnistuu täysin realisoimaan datakeskusten heijastusvaikutukset, vuonna 2025 datakeskusteollisuuden kokonaisvaikutukset vastaavat vuositasolla 2,3 miljardia euroa ja 33 000 uutta työpaikkaa. ... "

~ http://www.iltalehti.fi/digi/201704202200105812_du... -

.

Toimituksen poiminnat