Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

ICIJ Panama Papers - vastaveto Snowdenille

(Yle innostui yli äyräidensä kun Panaman tuntemattomuudesta ilmestyi yksityinen yhtiö – Mossack Fonseca 1], jonka pöytälaatikoista löytyikin yhtäkkiä maailman silmää tekevien paratiisimaisia sijoituksia, jotka halutaan epäillä veronkierroksi – joita paratiiseista todellisuudessa haetaankin – laillisen - ja laittoman salaisesti)

1] ~ http://www.mossfon.com/ -

 

[ … kansalainen Erkki on pidempään ihmetellyt mihin omaisuudet karkaavat, kun niukkuutta on joka paikassa, ja silti media huutaa kasvua ja ilmoittaa varallisuutta olevan enemmän kuin koskaan!

Kansalainen Liisa taas on oppineena oivaltanut kirjanpidosta laillisia kohtia – sanotaanko 'avustavia päätösvientejä', joilla mukavasti ostovoima ylittää valtioiden rajat ja tekee pesää turvallisesti verottajalta karkuun tai turvaan – miten vain halutaan tulkita … ]

 

Aiemmat vuotovirtaukset

Herra Edward Snowden 5] ravisteli maailmaa paljastamalla kaikkialle hyvin tunnetun USA' n Kansallisen turvallisuusviraston NSA' n salaisuuksia koko maailman tietoon. Ei jäänyt epäselväksi mistä tieto oli lähtöisin, eikä niitä ole kiistettykään. USA on joutunut nielemään kiukan ja perumaan ilmeisen Snowdenin kuolemantuomiouhkailunkin, kun tälle ollaan jopa Rauhan Nobelia järjestelemässä.

Vieläkin aiemmin Equadorin Lontoon suurlähetystössä pakopaikkaa pitänyt Julian Assange 6] oli ravistellut maailmaa Wikileaksilla, ja tämäkin paljastus ja vuoto koski lähinnä lännen ja USA' toimia salaisina ja kansalta pimitettyinä tapahtumina.

 

Eikä tässä vielä kaikki

löytyi Yhdysvalloista toinenkin nokkela tietokonenörtti, joka oli tunkeutunut salaisille kansioille ja paljasti jälleen kiusallisuuksia maailmalle, Wikileaksille – kyseessä herra Bradley Manning 7], joka taidettiin osin luokitella häiriintyneeksi. Assangen on taas epäilty raiskanneen naisia Ruotsissa. Snowdenin mollaamiseksi ei olla keksitty muuta kuin uutisoida hänen koti-ikäväänsä Moskovasta.

 

Medialeaks onkin vastaveto?

Tekikö nyt lännen media kauko-ohjatusti ja venäläisten väitteiden mukaisesti USA rahoitteisesti oman ”Medialeaksin”? Jos näin, niin NSA' n rinnalle verrannoksi olisi kannattanut valita tunnetumpi toimija – nyt tähän hätään löytyi panamalainen yksityisyhtiö, jonka tunnettuus on liki nolla.

Näinhän tietysti pitää ollakin, nolla - tunnettuus, jos Mossack Fonseca on junaillut maailman huippujohtajien (lähinnä lännenvastaisten valtioiden diktaattoreita ja merkityksetön Islannin pääministeri kuin jo kuollut Englannin pääministeri David Cameronin isä). Kaikkien osalta mainitaan, että epäillään. Snowden ei epäillyt, vaan tiesi ja sitten tiesi koko maailma.

 

Onko tässä nyt kysymys vastaiskusta aiemmille ”snowdeneille”?

Ehkä tai sitten ei. Nyt paljastuvat asiakirjat, kuulemma enimmäkseen sähköposteja, joita on hyvin helppo muunnella – tämän tietää jokainen kotikoneenkin käyttäjä. Sen sijaan NSA tietoja on ollut liki mahdoton muunnella, tai sitten NSA on vaiennut virheistä, ettei sotkeutuisi vielä enemmän soppaan. Miksi me vakoilemme ja urkimme 8] – vilpitöntä uteliaisuuttako? 9]

Jäämme odottamaan innolla lisäpaljastuksia, sillä vain ne tuovat lisävalaistusta nyt alkaneelle esitykselle, jota voidaan hyvällä syyllä pitää vielä salajuonena, modernisti. Yleleaks on viihteellinen ohjelma – koko kansalle.

 

Tutkivat journalistit – ICIJ

[Panama Papers ~ https://panamapapers.icij.org/ - ]

Onkohan tutkivien toimittajien järjestön ICIJ' n joukossa paljon venäläisiä ja kiinalaisia toimittajia – edes toisinajattelijoita. Tämäkin jää nähtäväksi. Kiusallista on kuitenkin ollut se, että Snowden ja Assange mediointi on jo jatkunut näin pitkään – haluaako nyt lännettynyt media jo otsikollaan ”maailman suurin tietovuotopaljastus” kertoa, että nyt kestää vieläkin pidempään – tämäkin jää nähtäväksi. Korvaako näin määrä laadun?

 

Kokevatkohan Snowden, Assange ja Manning nyt mustasukkaisuutta,

… kun heidän tuntilleen on ujuttunut myös media – se luotettava markkinatalouden ja kulutushokemaa toitottovan markkinamekanismin media. Onko nyt totuudellisuuteen ja puolueettomaan ja tasapuoliseen mediointiin keskittyvä lännenmedia lanseerannut oman sofistikoituneen informaatiosodan 0] – jää tämäkin nähtävksi.

Hauskaa tulee olemaan, kun suomalaiset nimet pulpahtavat julkisuuteen – valistuneesti veikkaan, että suurin osa todetaan laillisiksi, mutta moraalisesti löyhiksi kapitaalisiirroiksi turvaan tulontasaukselta, kun perusteluiksi hyväosaisille riittäää heidän reippaasti maksamat arvonlisäverot.

 

...

Otteita lännenmedian uutisoinnista

A]

HS: Panaman paperit: Putinin lähipiiri kääri salaisilla siirroilla miljardeja

~ http://www.hs.fi/talous/a1459652938198 - . ... Lännen näkökulmasta tämä on se tarkoitushakuisin kohde, oli saatava keinolla jos toisella vastine Wikileaksille ja mr. Snowdenille. Aika näyttää saadaanko täydestä tuntemattomuudesta nousseen yhden (kymmenistä - sadoista) alan yhtiön asiapapereista samanlaista todistearvoa kuin esimerkiksi USA' n NSA' n dokumenteista. Länsimedia teki näin itselleen oman "Medialeaksin". Herää kysymys millaisten valtioiden toimittajat ovat tutkineet aineistoa, onko joukossa esimerkiksi venäläisiä ja kiinalaisia toimittajia. Onko tämä nyt uusin informaatiosodankäynnin muoto?

B]

HS: Toimittajaryhmä julkaisi ”Panaman paperit” – Veroparatiisista vuodetuissa asiakirjoissa nykyisiä valtionpäämiehiä, poliitikkoja ja urheilijoita

~ http://www.hs.fi/talous/a1459652168447 - .... Tarkoitushakuisuudessaan uutisoinnin ensisensatioonsa HS jätti Yle' n mainitseman Englannin pm. David Cameronin isän mainitsematta - eikä siellä ollut muitakaan länsipoliitikkoja, Islantia (riittävän merkityksetön) lukuunottamatta mainittu. Ei tosin Kiinan pr. Xi Xiping' kään. Median oma Medialeaks, ikäänkuin Wikileaksin ja Mr. Snowdenin vastineeksi.

C]

Yle: Maailman suurin tietovuoto – Veroparatiisien saloja avataan sunnuntai-illasta lähtien

~ http://yle.fi/uutiset/maailman_suurin_tietovuoto__veroparatiisien_saloja_avataan_sunnuntai-illasta_lahtien/8784847 - ... Median oma "wikileaks, Snowden ja Yleleaksin vähemmän humoristinen versio". Kuinkahan paljon tästä paljastuksesta on maksettu, ehkä osin verovaroilla. Miksi juuri yksi yhtiö maailman suurimmilla alan markkinoilla pitää näin paljon aineistoa hallussaan, ja (ehkä) vielä suunnattuna tiettyihin valtioihin. Tarkkaavaisimmat huomaavat, ettei "paljastuksissa" ole ainoatakaan amerikkalaista, kun taas luontevasti Snowden käräytti miltei vain USA' n kohteita ja tapahtumia. Oliko tämä "medialeaks" nyt Snowden vastine?

D]

Yle: Pessimisti ei pety Venäjälläkään eivätkä pohattojen piilorahat hämmästytä

~ http://yle.fi/uutiset/pessimisti_ei_pety_venajallakaan_eivatka_pohattojen_piilorahat_hammastyta/8784878 - ... Niin lännestä kuin idästä on ennenkin viritelty huolellisia verkostoja, jotka sensaatioistavat kärpäsistä härkäsiä, samalla sekoittaen keitokseen luuloja, epäilyjä ja asiadokumentteja. Informaatiosotaa tyypillisimmillään. Media halusi oman wikileaksinsa, "snowdeninsa" ja Suomessa todellisemman Yleleaksin.

E]

Yle: Putinin ystäviä, Islannin pääministeri, Porošenko, Messi, Fifa-johtajia – historiallinen tietovuoto veroparatiiseista kertoo eliitin rahavirroista

~ http://yle.fi/uutiset/putinin_ystavia_islannin_paaministeri_porosenko_messi_fifa-johtajia__historiallinen_tietovuoto_veroparatiiseista_kertoo_eliitin_rahavirroista/8784969 - ... Media valmistautuu pitkään vuotojulkaisuun. Nyt esitetyt "paljastukset" ovat selkeästi tarkoitushakuistettu, jo esitysjärjestyksenkin osalta (jostainhan on aina kuitenkin aloitettava). Sanojen käyttö on myös harkittua riippuen epäillystä (kuka tai mikä epäilee) henkilöstä tai "lähipiiristä". Yleisesti ottaen on hyvä, että kiperä asia tulee julkisuuden framille - varmoin näytöin ja todistein.

F]

Yle: Vuodetut asiakirjat: Nordea perustanut asiakkailleen satoja veroparatiisiyhtiöitä – johtajina bulvaaneja

~ http://yle.fi/uutiset/vuodetut_asiakirjat_nordea_perustanut_asiakkailleen_satoja_veroparatiisiyhtioita__johtajina_bulvaaneja/8784863 - ... Huomenna (maanantaina 4. huhtikuuta 2016) "kateellinen" kansa tapittaa/tapitti kotisoffalta MOT' ia ... toivoen käräytyksiä, mutta onko asia näin yksioikoinen? Ehkä ei ... Keskustelu varmasti jatkuu!

 

...

Muut lisäkirjoitukset

5] Snowden ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143850-ansaitseeko-snowden-kuolemantuomion -

6] Julian Assange ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Julian_Assange -

7] Bradley Manning (2012) ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012062615758039_ul.shtml -

8] Miksi vakoilemme ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168576-ihmiset-utelevat-valtiot-vakoilevat -

9] Uteliaisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html -

0] Informaatiosota ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -

 

EXTRA

Idän ja lännen vedejakajalta löytyy suuri ja luotettava tietoratkaisu!

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214772-idan-ja-lannen-vedenjakajalta-loytyy-suuri-tietoratkaisu - [*]

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | BL | BLOG 72871

---04042016---

 

DOC: lannen_medialeaks_04042016.doc – OpenOffice.org Writer

[950 | 9115]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

YleLeaks on hyvä viihdeohjelma, mutta sortui viime lauantaina herjaamaan törkeästi Carl Haglundia.

Ilkka Luoma

Kuinka nyt käy markkinatalous- ja kasvuhokemamedian ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän kannalta tällaiset paljastukset ovat vain hyvä asia. Nehän osoittavat että USA:n ja EU:n Venäjän vastaiset pakotteet eivät hetkauta Venäjää. Venäjä on rikas, Putinin hallinnolla on valtavat satojen miljardien vararahastot tallessa ystävällisillä paratiisisaarilla. Sieltä Putin sitten ottaa niitä käyttöön sitä mukaa kun venäläiset tarvitsevat valuuttaa mm. ruoan ja lääkkeiden ostoa varten lännestä.

Ilmeisesti Nordea on omalta osalta konsultoinut Putinin hallintoa, tuskin Suomessa on Venäjän miljardeja? Lipponen ja Aho on palkattu juuri tällaiseen neuvontaan.

Ilkka Luoma

Leo,

HS selventää ---

HS: Mikä on veroparatiisi ja koska varojen piilottaminen on laitonta? Tästä on kyse jättimäisessä tietovuodossa
~ http://www.hs.fi/talous/a1459737407226 -

…. .... Vastaisku - Wikileaks ja Snowden vastine. Puntteja pannaan tasan, niinkö - vai löytyykö myös lännen johtajia. Kiinan ja Venäjän on jo löytynyt.

Ilkka Luoma

Veronkiertoskandaalin keskiössä oleva asianajotoimisto: Tietovuoto on rikos ja hyökkäys Panamaa kohtaan

~ http://yle.fi/uutiset/veronkiertoskandaalin_keskio... -

... Puolustautuminen - Yle kohentaa mainettaan olla kaikinpuolinen tiedonvälittäjä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Putinin lehdistösihteeri Dimitri Peskov lanseerasi juuri uuden sanan: putinofobia. Luulenpa, että Kremlissä noudatetaan vanhaa hyvää sääntöä: any publicity is good publicity.

Ilkka Luoma

Kreml: Panama-vuodot juoni Venäjää vastaan

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kreml... -

... Kreml/ Peskov vastaa.

Ilkka Luoma

Ilta-Sanomat: Panama-skandaali kuohuttaa maailmalla – lue kooste: Venäjä, Kiina, Ukraina, Islanti...
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011519... -

. ... Kärkihankkeet ovat IS Leaksissakin nostetettu tikun nokkaan. Onko tämä nyt sitä siviilimäistä informaatiosotaa, johon vakavakatseinen ja uskottavuuteen pohjautuva media nyt panostaa. Millainen sotasuunnitelma on tehty Medialeaksin komentokeskuksessa ja mistä tämä projekti rahoitetaan? Milloin lukijoiden on lupa odottaa vankkaa todisteaineistoa esitettyjen väitteiden ja arvailujen tueksi?

Ilkka Luoma

Taloussanomat: KRP uskoo: Panama-pape­reista paljastuu vero­ri­koksia

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20163618 -

. ... Poliisikin otti kantaa, ennen kuin edes täyttä varmuutta aineiston todistearvosta!

Ilkka Luoma

Jos jäi katsomatta, niin tässä ~ http://areena.yle.fi/1-3179044 - MOT Suuri tietovuoto - Panama Papers

Ilkka Luoma

Islanti nimitti uuden pääministerin

~ http://yle.fi/uutiset/islanti_nimitti_uuden_paamin... -

... Islannin pääministeri erosi sittenkin. Moraalin voitto -ko?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No mutta Ilkka, et kai sinä ole siirtynyt roistojen puolelle? Eikö niistä epäillyistä rosvoista ole vain pieni osa venäläisiä?

Ilkka Luoma

Leo, roisto ollaan siinä vaiheessa, kun oikeuden tuomarin nuija kopsahtaa pöytään - todeten samalla onko syyllinen ja millaisen tuomion saa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älähän saivartele. Kun roistovaltio ryösti kotini, tappoi sukulaisiani ja ajoi minut evakkoon, eipä ollut oikeuden tuomaria nuijaa kopsauttelemassa ja tuomitsemassa.

Sinä olet ikäsi puolustellut itäistä roistovaltiota ja haukkunut läntistä roistovaltiota niin nyt sitten rupeat yhtäkkiä puhumaan oikeuden tuomarin kopsauttelusta:)

Ilkka Luoma

Leo, olen Kekkosen linjan kannattaja - hänen tavoite ja päämäärä oli Karjalan ja Petsamon palautus ...

Ilkka Luoma

Venäjällä musiikkinerot soittavat johtajien tahtiin – Panama-skandaalissa paljastunut sellisti ei ole ainoa
~ http://yle.fi/uutiset/venajalla_musiikkinerot_soit... -

... Yle käy Saarikosken kynällä melkoista informaatiosotaa - ilman todisteita, vain olettamuksia. Olisiko aika tuoda näytöt pöytään?

Ilkka Luoma

... Läntinen media haluaa keinolla jos toisella ylläpitää myrskyä vesilasissa. Yhtään merkittävää "isoa kalaa" ei olla saatu kiinni laittomuudesta, eikä sen myötä oikeuden eteen. Ilmeisimmin USA' n NSA junailtu snowdenismin vastin halutaan pitää hengissä pitkään ja näin häivyttää herra Snowdenin kiusalliset ja faktiset NSA paljastukset historian hämäriin. Median on syytä avata nyt kokonaisuudessaan saamansa Panama Papers arkistot; uskottavuutensa takia.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461378265294?jako=980f... -
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461378265294 -

Ilkka Luoma

... Tietovuotaja ei ole omien sanojensa mukaan toiminut suoraan CIA' n kanssa, vaan mahdollisesti tämän bulvaanin kautta. CIA on mestari käyttämään peiteyhtiöitä työkaluinaan.

~ http://yle.fi/uutiset/panama-vuotaja_valmis_yhteis... -

Toimituksen poiminnat