Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Panama Papers, moraali ja kotiin palautuva Nordea

(Nyt media ilakoi innoissaan pudotuspeliä – ensin Islannin pääministeri |1 ja nyt kotoisesti Nordea ja tämän värikäs hallituksen puheenjohtaja – kauppatieteiden tohtori Björn ”Nalle” Wahlroos |2. Alun mestaus on käynnissä – vaikka ainuttakaan todistetta ei julkisesti ole esitetty!)

[ … kansalainen Erkki ihmettelee Nordea-ajojahtia, samalla lasketaan jo lukua Wahlroosille, jonka terävyys ja sanankäyttösäilä koetaan liian pisteliääksi. Aiemmin Erkin mielestä ei ole uskallettu puuttua rahamaailman suomalaiseen ikoniin, mutta nyt kun säröilyä mediahuurrutettuna on tarjolla – hiiret hyppivät pöydille …, entä Moraali* - pohtii Erkki …

 … kansalainen Liisa pohtii eroaako Islannin pääministeri Sigmund Gunnlaugsson, vai ei. Ensin ilmoitti ja sitten muutti päätöksensä sisältöä. Heräsikö pääministerin reaalimaailma, tutkittuaan lakimiestensä kanssa omia salaisia kansioitaan, ettei mitään laitonta ole todellisuudessa tehtykään. Entä Moraali * - pohtii Liisa … ]

… *

 

Kuka tai mikä käynnisti Panama Papers tietomurron, jonka panamalainen liiketoimijärjestelyihin erikoistunut asianajotoimisto Mossack Fonseca ilmoitti tietovuodon syyksi **. Millaiset tahot ovat tämän salaperäisen henkilön takana, tai hänen motiivit – tilattu työ, kenen toimesta ja millä rahalla. Henkeäkin on kuulemma uhattu. Panamassa se lienee mahdollista, sillä Yhdysvallat on kovin ottein puuttunut aiemmin tämän itsenäisen valtion sisäisiin asioihin |3.

|3. USA Panamassa (operaatio Just Cause) ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Just_Cause -

 

Aiemmin tuntematon ICIJ – mikä rooli tämän takaa löytyy?

Onko nyt menossa lännen median julkiasuroolin kirkastus ja tiedonvälitystoiminnan julkilaadun nostatus? Miksi tietovuoto – Medialeaks on karkeasti ottaen jaettu kahtia, on valtiojohtajat, lähinnä lännenvastaiset yksinvaltiaat, Venäjä ja Kiina … [katso myös ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/panama-papers-medialeaksin-vastaisku.html - ]

 … ja sitten likaisuuden puhdistus eli kapitalismin rökitys, suursijoittajina, pelureina, konnina ja yritteliäinä perijöinä, jotka yrittävät hamuta itselleen ansiotonta voittoa muiden kustannuksella – vältellen solidaarisuuden tulojakomekanismeja.

 

Vai onko meidän kaikkien tutkittava mitkä ovatkaan eri ihmisten ja toimijoiden maksamat kokonaisverot,

 … kun otetaan huomioon kulutusverot |4, muun muassa Suomessa arvonlisävero, jota suurkuluttajat maksavat paljon. Vai ostetaanko Ferrarit aina ulkomailta – säilytettäväksi ulkomailla, alhaisen verotuksen valtioissa.

Voivatko valtiot kisailla keskenään houkuttelevuudella – ”tulkaa tänne”, me piilotamme massinne, liiketoimenne ja saatte nauttia mammonoista rauhassa. Entä se ihmispopulaation suurmassa, joka lopulta kaikki viulut maksaa? Mikä on oikein ja mikä väärin sekä kenen näkökulmasta?

 

Väärin lienee se, että viedään yhteisestä varannosta!

Mitä tämä on? Se on maapallolliset yhteisvarannot, jotka valtiot ja niissä ihmiset jakavat kilpailun myötä ja jako menee aina epäoikeudenmukaisesti – kaikille ei voi riittää ahneuden riittävästi. Vai pitääkö olla niin, että vahva valtaa, ja heikko alistuu. Eläinkunnassa tilanne on vieläkin julmempi – vahva syö ja heikko tulee syödyksi. Voi sitä ahneuden määrää!

Mikä onkaan oikein, kun evoluutiokin koettaa kaikin, mutta hitain keinoin luoda rakennetta, jossa puolustuskyky olisi tehokkain mahdollinen ulkoisiin uhkiin nähden. Paapooko keskeneräinen demokratia ja ihmisten tasa-arvopyrkimys liiaksi tasaistamista ja aikaansaa näin evoluutiolle vaikeasti purtavan pähkinen.

 

Liika on aina liikaa - rahassakin

Miten massoiksi kasautuva ihmiskunta saa riittävän toimeentulon lisääntyvästä maapalloresurssien niukkuudesta. Siis rikas, rakas, tunne köyhä vai itsekäs lisääntyjä, muiden kustannuksella?

Käki, joka työntää muut pesästä – nyt sanotaan että rikkain prosentti omistaa yli puolet maapallovarallisuudesta |5. Kuka kertoo mikä on varallisuutta ja mikä elämälle lopullisesti arvokasta?

Näinköhän Björn Wahlroos miettii nyt Joensuun kartanossaan elämän syntyjä syviä ja odottaa meuhkaamisen laantumista ja astuu sitten ulos verbalisoimalla näkemänsä todellisuuden? Onko tämä Nallen todellisuus se prosenttitodellisuus, josta 99 prosenttia näkee vain unta?

On arveltu, että Wahlroosin kuningasajatus on tuoda Nordea kotiin – Sampoa takomalla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/nalle-takoo-sampoa-tukholmassa-nordea.html -

 

Lisäkirjoitukset tekstiin

** TietomurtoOnko nyt niin, että tietomurron tekeminen ja tietovaraston kähveltäminen on silloin sallittua, kun yhteiskunnallisesti tuloksena "riittävä hyvä" saavutetaan. Kuka tai mikä vetää tuon hyväksyttävyyden ja hyväksymättömyyden rajaviivan?” ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016040621372023_ul.shtml -

NORDEAIhmetellään Nordean tapaa toimia - mutta onko lopullista perustetta, ehkä Nordea pelasi "kaikkialla sijoitusmaailmassa maan tavalla peliä", viimeisenä - tai muut osasivat kätkeä tämän koiruuden? Pudotuspeli 2. ~ http://www.iltalehti.fi/talous/2016040621372419_ta.shtml -

|1 Ilta-Sanomat: ”Yön uutiset: Islannin pääministeri ei aiokaan erota, Panama syyttää hakkereita tietomurrosta...”
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001152803.html -... Islanti, Panama ja Saksa - mikä yhdistää?

|2 Nordean maine ja tilanteen kehitys tähän – Björn Wahlroos ~ http://www.kauppalehti.fi/uutiset/nordean-kielteinen-imago-ei-ole-syntynyt-vahingossa/sx6cMVyq -

|4 Maksat jokaisesta elämäsi ajokilometristä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148900-maksat-jokaisesta-ajokilometrista-on-vain-kulutusvero -

|5 Rikkain prosentti omistaa yli puolet … ~ http://www.hs.fi/talous/a1421638371174 -

EXTRA Ilta-Sanomat: Niinistöltä tylyt terveiset veroparatiisiin rahojaan siirtäneille suomalaisille: ”Nyt on laskun aika”
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001152642.html -... Presidentti Sauli Niinistö pitää paljastumista hyvänä. Itse yhtiö sanoo kyseessä olleen tuntemattoman tahon suorittama tietomurto. Hyväksyykö nyt tämän tyyppisessä tilanteessa lakimies Niinistö tietomurron? Saako samalla herra Edward Snowden ja herra Bradley Manning synninpäästön omista luvattomista tietovuodoistaan?

EXTRA Ilta-Sanomat: Tällainen on veroparatiiseissa toiminut Mossack Fonseca -yhtiö: Perustajina kirjailija ja SS-sotilaan poika
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001151381.html -... Panamalaisyhtiön taustaa - löytyihän se natsikorttikin. Ovatko lapset vastuussa isiensä teoista? Mitä isä oli tehnyt, ehkei mitään poikkeavaa, mutta kortti on nyt median käsissä jokerina.

Toistaiseksi nykyinen ulkoministeri Timo Soini (Perussuomalaiset) Ilta-Sanomat: Soini turhautui Nordeaan: ”Voi helvetti tätä ihmisen ahneutta”
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001152115.html -... Kiihko nousee, entä faktat?

Lopulta kaikki me haluamme purjehtia Paratiisisaarille ~ https://youtu.be/GRLkwKWeBAQ - Rod Stewart (I am Sailing) – suuri kansa haluaa tunnetta ja luottamusta!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL  |  US  |  PZ  |  BL  |  BLOG 72966

---06042016---

OTS ” Panama Papers, moraali - Nordea ja Björn Wahlroos”

 

DOC: JK_Panama_Papers_Nordea_06042016 – Microsoft Word Starter

833 |

 

.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajaa ei noin vain eroteta. Nalle Wahlroosin ovat Nordean johtoon valinneet omistajat, ei kansa.

Ilkka Luoma

Näin on. Veikkaanpa, että Wahlroos nauttii tästä tilanteesta - keräyttää faktaa ja astuu sitten ulos kertomaan monien mielestä hattumoisen oikeassa olemalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yle väittää, että Nordea on lainannut miljardeja kruunuja kazakstanilaiselle oligarkille. Noin suuret summat luovat poikkeuksellista vipinää Nallen alaisiin. Nallella ei ole hätää, koska suuret pankit eivät voi talousjärjestelmässämme mennä konkurssiin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #3

Jouni Snellman

Nordealla hyvä sijoitus. Käytännössä riskitön ja lainattu summa vaatimaton. Korko lainalle varmaan yli 12 %. Kazakstan on yksi Aasian suurimmista öljyntuottajista.
Öljyä ja kaivannaisia riittää tässä NATO:n rauhankumppanuusvaltiossa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #4

Vanha Rauhanpuolustaja Esko Aho nokittaa pankkikeskustelua: Sberbank on "ällistyttävän hyvin johdettu ja taloudellisesti menestyvä pankki".

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ei-voida-ajatell...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Sberbankin takana on suuri venäläisten muiden yhtiöiden verkosto! Luo vakavaraisuutta ja toimintaedellytyksiä - jo omista piireistä. Lopultahan Venäjällä monin osin maailman suurimmat raaka-ainevarannot.

Joidenkin vuosien jälkeen Venäjä lienee Australian ja Kanadan lisäksi ainoa suuri valtio, joka voi olla tarvittaessa omavarainen - kaikilta osin.

Mutta Nalle tuonee Nordean takaisin kotiin ;)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #6

Pankilla ei ole kotia, sillä ei ole taseessaan mitään kättä pidempää. Vain veronmaksajien puolesta annetut lupaukset siitä, että tappiot katetaan ja show jatkuu. Nordea on rahoittanut Venäjällä ainakin hiilivoimaa, joten sekin on tavallaan mukana noiden valtavien luonnonvarojen hyödyntämisessä.

Minä en rahojani venäläiseen pankkiin ainakaan vielä laittaisi. Siitä on monella huonoja kokemuksia vain parinkymmenen vuoden takaa. Mutta katsotaan, ajat muuttuvat...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Kiinassa on tänään jo maailman suurimmat pankit - taseiltaan ja asiakasmääriltään. On vain ajan kysymys miloin esimerkiksi Sperbank verkostoituu näiden kanssa -

The biggest bank in the world today is Industrial and Commercial Bank of China with $3.062 trillion in assets, according to SNL Financial.

Kiinalla on valuuttavarantoja suunnilleen tuon ICB of China' n verran!

Ilkka Luoma

Ottikohan ICIJ ja Suomessa Yle huomioon erään tärkeän seikan - nimittäin nyt noilla "tikun nokkaan" liitetyillä henkilöillä on liki kaikilla varaa huippujuristeihin ja saattaa käydä niin, että tutkivat journalistit hukkuvat asianajolaskuihin, kun alansa parhaat lakimiehet ottavat puolustaakseen päämiehiään - on sanottu, että huippulakimiehet tekevät päivästä yön - hävinneelle ...

~ http://www.iltalehti.fi/formulat/2016040621373868_... - Nico Rosbergin lakimies ---

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Täällä Kaakkois-Suomessa käteisen käytöstä luopunut Nordea haluaa rahastaa tilin lopettajia, siis sellaisia, joilla ei ole nettipankkia tai edes Nordean pankkikorttia, joilla voisi tyhjentää tilin ja jotka lienevät maksullisia. Pitää maksaa tiskillä tehtävästä pankkisiirrosta toisen pankin tilille. Lähin käteis-Nordea on sadan kilometrin päässä, siis pitäisi olla, mutta liekö kassa auki koko päivän ja koko viikon?

Olisi pitänyt lopettaa tili ennen kylän Nordean sulkemista joskus varmaan 15 vuotta sitten ja viimeistään viime syksynä Kouvostoliiton Nordean luopuessa käteisestä. Mutta, kun sen tilin piti olla tyhjä ja numerokin on jo hukassa, kun ei ole tullut käytettyä 20 vuoteen. No kuutta euroa en Nordealle maksa, maksan mielummin bensanmyyjälle tai valtuutan nykyisen pankkini hoitamaan lopetuksen ja tilinsiirron, jos se ilmaiseksi sujuu.

Ilkka Luoma

Nyt Nordea tarjoaa ilmaista tilinkatselua pankkitunnuksilla.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Hyvä niin, ei ole enää tiliä Nordeassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Moni äänesti - eikä vie enää Nallen pankkiin hiekkaa pankkisalien lattioille ;)

Don Mega

hyviä kysymyksiä. pikku korjaus vain kohtaan "ja sitten likaisuuden puhdistus eli kapitalismin rökitys"

kapitalismiin ei kuulu rikollisuus, eli se ei silloin enää ole kapitalismia, eikä siten hyökkäys kapitalismia kohtaan. ja silloin kun suuryritykset toimivan yhdessä hallituksen kanssa sekään ei ole kapitalismia enää, vaan mussolinin mukaan korporatismia, toiselta nimeltään fasismia, taloudellisessa mielessä.

Ilkka Luoma

Sormet ristissä selän takana?

"Valtiovarainministeri Alexander Stubb sanoo Ylellä yllättyneensä Nordean roolista Panama-papereissa.

"Kyllä se oli yllätys. Yleisellä tasolla, ottamatta yksittäistapauksiin kantaa, voi todeta, että jos pankki tietää pankkitiliä käytetettävän laittomiin tarkoituksiin, sen on kieltäydyttävä tilin avaamisesta. Samoin pankin on ilmoitettava viranomaisille jos epäily syntyy myöhemmin", sanoo Stubb Ylelle. ..."

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/stubb-ylella-yll... -

Ilkka Luoma

Ruotsalaispoliitikko vaatii Wahlroosia selittämään Nordean tekosia veroparatiiseissa
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruots... -

... Björn Wahlroosin kujanjuoksu, jonka hän hallinnee suvereenisti?

Ilkka Luoma

Nalle: "Kolaus, saa nähdä oliko haitaksi vai ei"

Ilkka Luoma

HS: Putin: Panama-papereiden paljastuksiin ei liity minkäänlaista korruptiota

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460000393234 -

…. ... Tarua vai totta? Nyt kiinnostaa ketä on tämän maailman suurimman vuodon takana? Mistä projekti on rahoitettu? Uhrit ovat hyvin valikoidusti esillä. Onko tämä lännen median aloittama informaatiosota? Nordea ja Wahlroos ovat jo kuivilla. Saako ICIJ taakakseen lauman maailman parhaita juristeja, jotka hakevat hyvitystä päämiestensä kunnianloukkauksista?

Ilkka Luoma

Sauli Niinistö oli Wahlroosin äkkirikastumisen takapiru – Kansan Uutiset
~ http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3050581-saul... -

... Kaivellaanhan hiukan historiaa - Björn "Nalle" Wahlroos. Mikä olikaan Nallen isän Bror "Buntta-Pata-Ässä" Wahlroosin merkitys taustalta.

Ilkka Luoma

Yhdysvalloista tulossa suurin veroparatiisi – ei tarvetta Panamalle
~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvalloista_tulossa_suuri... -

... Yle nostaa osakkeitaan kohisten. Tasapuolisuutta peliin. Entä amerikkalaisnimien julkitulo ja niihin liittyvät jopa rienaavat arviot? Löytyisikö listoilta esimerkiksi Bushien suku ... ?

Ilkka Luoma

Professori varoittaa veronkierron seurauksista: "Tien päässä yhteiskunnan romahdus ja kaikkien sota kaikkia vastaan" ~ http://yle.fi/uutiset/professori_varoittaa_veronki... -

... Professori Markku Kuisma pureutuu asiaytimeen - tilaisuus tekee hiljaa ryömien varkaan, laillisesti.

Ilkka Luoma

... Panama Papers kokonaisjunailu on saanut kiinnekohdan laillisesti toimivasta suomalaisyhtiöstä, jonka toiminta oli yhteydessä panamalaiseen järjestely-yhtiöön. Piireissä arvellaan tämän länsimedian kehittämän paljastuskierteen takana olevan yhdysvaltalainen NSA, tehden näin vastineen Snowden paljastusten kiusallisuudelle. Tapahtunutta mahdollista tietovarkautta ei olla tekijän osalta saatu kiinni.

~ http://www.hs.fi/talous/a1461730993237?jako=fcb90f... -
~ http://www.hs.fi/talous/a1461730993237 -

Ehrnroothit, Stadight jne ...

Toimituksen poiminnat