Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Varusmiehet sotaan – puuhataan Puolustusvoimissamme

(Syyksi sanotaan Venäjän varustautuminen - miten se näkyy juuri meihin suomalaisiin ja Suomeen nähden - toisaalta "vara ei venettä kaada"! ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1459919141804 - II Maailmansodassa tehokkaimmaksi sanottu rintama-armeija Waffen - SS ei lähettänyt koulutuksesta keskeneräisiä miehiä rintamaolosuhteisiin – edes viimeisinä aikoina 1945)

 

Joukossa turvallisempaa vai uhka joutua joukon taistelualustaksi

(Yle aamussaan klo 9:07 lauantaina 21. marraskuuta 2015 haastatteli |1. puolustusministeri Jussi Niinistöä (ps.) – haastattelija kysyi terävän kysymyksen EU Lissabon sopimuksen |2. velvoittavan avunantoon liittyvästä lakimuutoksesta: ”Osallistuuko lakimuutoksen jälkeen Suomen armeija Syyrian kaltaisiin suoraan sotilas- ja hyökkäystoimintaan; siis sotiin muiden maille” *] – Jussi jätti kysymyksen auki ja kiersi sen kuin ’kissa kuuman puuron’)

*] Presidentti Sauli Niinistö, nyt 20.11.2015 ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1447993331624 - ]

 

[ … kansalainen Erkki kysyy mihin Puolustusvoimamme on tarkoitettu. Annammeko apua pyydettäessä, jotta saamme sitä, kun itse tarvitsemme. Ennen Talvisotaa |3. oletimme Ruotsin antavan apua – ei antanut virallisesti, vain vapaaehtoisten kautta. Ruotsi halusi jatkaa puolueettomuuttaan ja sotimattomuuttaan |4., joka alkoi jo vuonna 1814

kansalainen Liisa ihmettelee, miksi meidän pitää aina ajautua ajopuuna sotatilanteisiin |5. tai niiden ratkontaan. Eikö Suomi olisi viisaampi rauhan turvaajana |6., YK-operaatioissa, joilla on Turvaneuvoston |7. yksimielinen siunaus. Eikö meille olisi viisasta tavoitella konfliktien välittäjäroolia |8., kun jo lähtökohdiltamme olemme idän ja lännen vedenjakajalla *] … ]

*] Idän ja lännen vedenjakajalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html - ]

 

Maailma on sodassa, jatkuvasti

Täyttä rauhan aikaa ei löydy; koska ihmiskunta ja ihmiset vaativat aina aika-ajoin sotansa |9., jotka aina päättyvät – jopa 30 vuoden jälkeenkin. Sota vaatii aina lopulta ratkaisun; se on häviö, keskinäinen neuvottelu tai toisen osapuolen täydellinen eliminoiminen, jota nyt esimerkiksi tavoitellaan ISIS/ ISIL järjestön |10. totaalikaatamisena – YK’ n Turvaneuvosto antoi tavoitteelle täysin yksimielisen tuen.

ISIS/ ISIL ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1412302640570 -

 

Suomi ei ole Natossa – eikä sitä halua!

[Itsenäisyytemme viimeinen säie on olla ilman Natoa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on-olla.html - ]

Kansakuntamme on vakaalla enemmistömielipiteellään torjunut|11. pienen poliitikkovähemmistön Natoon pakkosyötön |12. – määrätietoisesti, vuodesta toiseen. EU valtioista suurin osa on sotilasjohtajuudeltaan USA’ n hallitseman Naton piirissä. Vain me, ruotsalaiset, itävaltalaiset ja irlantilaiset ovat rauhantahtoisesti pitäytyneet ulkona lännen sotilasliitosta. Esimerkiksi EU valtio ja Pohjoismaa Tanska on suorittanut hyökkäys- ja rynnäköintilentoja Irakissa ja ilmeisesti myös Syyriassa.

 

Nyt Ranska on pyytänyt apua – sotilaallisesti

Ranska pyysi apua nimenomaan EU’ lta – Lissabonin sopimukseen vedoten. Ranska on myös Naton jäsen, tosin oli siitä presidentti Charles De Gaullen aikana erossa – eropelissä. Ranskassa on aina ollut haaveita yhteiseurooppalaisesta puolustusjärjestelystä, jonka Saksa, ainakin liittokansleri Gerhard Schröderin aikana olisi myötämielisesti nähnyt sen jatkuvan aina Euroopan itärajoille – Uralille saakka |13..

 

Kun Ranska pyytää apua, on siihen vastattava

’Nato-jenkaajat’ |14. oivalsivat, että tässä on se salainen ujutusportti Natoon. Kun sotilaallisen voiman käyttöön liittyvä laki muutetaan sellaiseksi, että se sallii suoraan sotavoimamme so. puolustusvoimiemme taistelukyvyn luovuttamisen muiden EU valtioiden pyytämiin konflikteihin, sotiin ja taisteluihin, mitä turvalausekekin todellisuudessa tarkoittaa.

 

Näin päätös sotavoimiemme käytöstä siirtyy seuraavalle askeleelle,

 … eli EU Bryssel voi myöhemmin komissiopäätöksellä tehdä ratkaisun, jossa EU liittyy Natoon – myöhemmin, jopa vain yksinkertaisella enemmistöllä [?] Tämä vie lopulta kansamme vastaisesti meidät Natoon – sotilasliittoon, jonka sotilasjohtaja USA on maailman eniten sotia käynyt ja käyvä kansakunta.

USA sotii aina kaukana omilta rajoiltaan. Viimeisenä lähimmillään meitä USA ilmavoimillaan (USAF) harjoitteli taistelurynnäköintejä Viron Ämarissa |15., jossa suomalaiset hävittäjärynnäköintikoneet - Hornetit olivat myös mukana. Muistamme meille pyytämättä ja yllättäen sorvatun Nato – isäntämaapöytäkirjan! |16.

 

Ranska koki terrori-iskun ja venäläisiä tapettiin Siinalla liki kaksi kertaa enemmän

[Ranskan mellakoinnit jo vuosia sitten ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyneet.html - ]

Näin saattaa yhteinen vihollinen ISIS/ ISIL yhdistää lännen ja idän |17.. Euroopan hallinta-aluetaistelu on pisimmillään juuri nyt slaavilaisuuden Ukrainassa |18., joka jäänee sivuraiteelle, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa de facto itäiseen Ukrainaan vain liitovaltiomaisen autonomian. Krim |19. on jo rakentunut Venäjään ja krimiläiset ovat valmiit uuteen YK’ n valvomaan kansanäänestykseen nykytilastaan.

 

On myös toinen mahdollisuus -eurooppalainen kokonaispuolustus

[ … ”ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” – vanha kiinalainen sananlasku]

Kun Ranska on nyt, aiemmin Natostakin eropelin tehneenä valtiona pyytänyt juuri Euroopan Unionilta apua – on se myös tie ilman Natoa eurooppalaisuuteen. USA on mainio kauppakumppani, kulttuurivaihtaja ja urheilun mahtimaa, mutta sotilaallisesti me emme tarvitse Yhdysvaltoja.

Eurooppa on kokonaisuus, joka huolehtii itse oman turvallisuutensa! Muistamme mitä tapahtui erityisesti 1941 – 45, kun käytiin sotahistorian suurin, verisin ja menetyksiltään massiivisin sota – II Maailman sodan Euroopan Itärintaman sota |20.. Saksa ja Venäjä voivat nyt tuon tietäen olla eurooppalaisen rauhan takaajina |21..

 

Meillä on nyt kaksi tietä, ja tämän tien viitoitus on kysyttävä kansakunnaltamme!

(Monissa mielipidetiedusteluissa kansalaiset ovat aina sanoneet täyden enemmistövastustuksen Natolle. Lisäksi kansa on vaatinut kansanäänestystä Natosta *], jos jostain syystä poliitikot ovat siitä haaveilleet)

*] Kansa haluaa Natosta kansanäänestyksen! ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1426400466811 -

Nyt on pelin paikka, jossa päätetään ”juupas-eipäs” natoilu. Voimme muuttaa lakimme vastaamaan EU Lissabon turvalausekkeen sanamuotoa, koskemaan myös sotilaallisen avunannon tarpeen täyttämistä – tietyin reunaehdoin, joissa hyökkäykset, suoranaiset taisteluiskut ja ulkoisen meistä riippumattoman vihollisen tappaminen on estetty.

Voimme osallistua logistiikkana, huoltona, kouluttajana ja teknisenä asiantuntijana – myös tiedustelusodan osalta – emme ryhdy taistelurynnäköinteihin ja emme nimenomaan lähialueillamme, jossa meillä on oma itä-länsi-intressimme.

Kun nyt teemme turvalausekeosallistumisemme selväksi, on se myös käytännön hyvästien jättäminen Natolle, joka purkautunee muutoinkin, koska USA keskittyy yhä enemmän Aasiaan ja Kaukoitään, jossa Kiinan vaikutus nousee kaupallisuuden |22. myötä Yhdysvaltoja häiritsevälle tasolle.

 

Meidän rooli on rauhanneuvottelija ja välittäjä

Me voimme olla Pohjolan Sveitsi. Emme sodi, olemme kuin ruotsalaiset – yli 200 vuotta rauhan tilaa. Meillä on ”vasta” takana 70 vuotta, eikä meillä ole suoranaista uhkaa - idästä, vain eräiden poliitikkojen luulo ja itsepäinen jankkaaminen Venäjän uhasta |23., jopa kolminkertaisena (entinen puolustusministeri Jyri Häkämies Kanadassa).

Emme tarvitse myöskään heiteltyjä haukahteluja, kuten entinen ulkoministeri Alexander Stubb, joka televisiossa kahteenkin kertaan |24. – jopa rauhannobelisti Martti Ahtisaaren innoittamana |25. – vauhkoontui: ” … me pommitamme, me tuhoamme …” – tuolloin EU- Englanti oli liittynyt USA’ n rinnalle vuonna 2011 pommittamaan Libyaa, tavoitteena itsevaltias Muammar Gaddafin kaataminen, joka onnistui.

Loppu on historiaa – Libya on kaaoksessa, kuten Irak ja Afganistan. Lisäksi Libya on ISIS - taistelijoiden koulutuspaikka, kuten Irak ja ilmeisimmin myös edelleen Afganistan!

 

Pohjolan Sveitsi a]

[Heti pois Malista ja Irakista! ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/suomalaissotilas-malista-tilanne-on-erittain-jannittynyt/5570066 - ]

Suomi olisi erinomainen rauhanturvaamisen pieni suurvalta (presidentti Sauli Niinistö ja entinen pääministeri Anneli Jääteenmäki). Suomi on myös pohjolan Sveitsi – Kaukoidän ja kiinalaisten kauppareittien eräs eurooppalainen päätepiste. 

Me olemme sotilaallisesti puolueettomia, idän ja lännen vedenjakajalta – itsemme ollen niin lännestä kuin idästä. Tässäkö on se tie, joka voisi taata meille tuon jo yli 200 vuotta kestäneen ruotsalaisten rauhantilan – ja Ruotsi säilyy itselleen kivasti selkämme takana turvassa |26., kuten tähänkin mennessä.

a] EU joustavoitettu sveitsittymisemme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -

a] Sotkeutuuko Suomi terrorismikierteeseenhttp://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/sotkeutuuko-suomi-terrorismikierteeseen.html -

 

EXTRA

Saammeko lisäharmia Afrikan Malista? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lisaharmia-malista-afrikasta.html -  

”Suorat viivat kartalla” ~ http://yle.fi/uutiset/suorat_viivat_kartalla_vetivat_lahi-idan_mutkalle/8400589 -

Valtiovarainministeri Alex Stubb (Kok.) – voimme antaa jatkossa aseapua Virolle! ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1448002892518 -

Miksi olemme Irakissa? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1174702 – [9550]

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk) kannanotto Ranskan avunpyyntöön ~ http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/140754-nyt-tuli-kova-vaite-ranskan-pyynnosta-tarkoittaisi-sita-etta-suomi-olisi-natossa -

Suomi haluaa osallistua EU maiden mukana aseellisiin taisteluihin ~ http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/suomi-haluaa-osallistua-eu-maiden-mukana-aseellisiin-taisteluihin/ -

Kansanedustaja Pekka Haaviston (vihr.) mietteitä EU-sotilaista … Suomeenkin ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/haavisto-uutisextrassa-suomeen-voi-tulla-eu-maiden-sotilaita-suomesta-syyrian-sotaan-lahto-monen-mutkan-takana/5570072 -

HUOM! Tekstistä numeroidut kohtiot tulevat saataville linkin alta 23.11.2015 jälkeen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/linkkikokoelma-21112015.html -  

{tyhjä}

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

”Yhteiseurooppalainen puolustus ja rauhanturva”

 

 

--- 21112015 ---

doc.: Joukossa turvallisempaa vai uhka joutua taistelualustaksi_21112015 – Microsoft Word Starter

1100 | 1344

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Ilkka Luoma

HS: Varusmiehille kaavaillaan myös sotatehtäviä ‪

~ http://yle.fi/uutiset/hs_varusmiehille_kaavaillaan... -

... Ministeri Niinistö astui raskaasti miinaan - keskeneräisten varusmiesten käyttö sotatilanteeseen ei ole puhtaasti pelkästään Puolustusvoimien asia, vaan yksiselitteisesti laillisuusasia. Entä, jos maa on asetettu sotatilaan?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ainakin minun inttiaikana oli selvää, että sotilasvalan vannoneet voidaan lähettää ns. tehtäviin.
Minunkin komppanianpäällikkö sanoi meille alokkaille, että sotilasvalan jälkeen teidät voidaan lähettää tehtäviin, kunhan vanhemmista jääkäreistä otetaan joka ryhmään kk-mies.
Mitä lienevät olleet nämä komppaukon tehtävät joihin tarvitaan kk-miehet mukaan?

Ilkka Luoma

Mitä alokas valan vannottuaan osasi muuta kuin sulkeiset ja tahtimarssin ruokalaan ;)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #7

Valan vannoneet osaavat ampua, heittää käsikranaattia, hyökkäystä oman tulen turvin on harjoiteltu ja tyhjän kevyen kertasingon kanssa on myös tullut ryömittyä. Tässähän jo paljon sotilaan perustaitoja. Venäjä lähetti muuten jopa kuuden viikon palveluksen jälkeen asevelvollisia Tsetseniaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Israelissa pakollinen asevelvollisuus kaikille kestää vähintään kaksi vuotta. Siksipä he ovat tehokkaita, eikä tositoimiin lasketa ilman tuota armeijakoulutusta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nämä asiat ovat minulle ajankohtaisia, kun poikani on intti-ikäinen. Ja sainhan itsekin reserviläiskirjeen. Kyllä sitä toivoo, että maailmanpolitiikan kireä tilanne hiukan lientyisi.

Ilkka Luoma

Paras turva on pysyä Naton ulkopuolella ja tehdä kauppaa luotettavasti kaikkin ilmansuuntiin - ja olemalla menemättä kolmansien juttuihin, varsiknin nato-operaatioina, esimerkiksi Maliin, Irakiin ja Afganistaniin - YK tehtävät erikseen.

Ilkka Luoma

Kiristymisestä yleensä seuraa hidas, mutta vääjäämätön hitaiden muuttujien jälkeinen leimahdus:

" ... [ … reserviläinen Kalle katsoo kummissaan puolustusvoimiemme lähettämää kirjettä – hän ei olekaan missään mukana, vain varalla, mikä pettymys. Kansalainen Rami odottaa kuumeisesti kirjettä saapuvaksi, jotta tietäisi mitä Isänmaa on hänelle varannut. Kirjettä ei tullut ja pettymys oli vieläkin suurempi … ]

Englantilaiset huusivat lööppiensä läpi, että Suomi varautuu sotaan 2], eikä ole edes Natossa. Englantilaiset huutelevat saareltaan USA’ n ydinasesateenvarjon alta – ollen varmasti maalikohdekartassa venäläisten atomiaseiden iskukoordinaatio. Englantilaiset eivät oivaltaneet, että Suomella on yhteistä rajaa Venäjän kanssa noin 1300 kilometriä.

II Maailmansodan jälkimainingit jakoivat Euroopan kahtia,

… itään ja länteen – suunnitelmatalouteen ja markkinaoppiin. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/hallitsematt... -

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

(Enpäs näköjään pääse kommentoimaan suoraan blogia, niin laitan kommentin tähän)

----

lll
>Varusmiehet sotaan – puuhataan
Puolustusvoimissamme
ooo

Meidän Puolustusvoimiemme on koko ajan oltava näkösällä, muuten tulee marssi kassan kautta kotiin.
----

>Täyttä rauhan aikaa ei löydy….

Yritin tuossa pyöritellä nollia, että kuinka suuri osa Telluksen 7:stä miljardista ihmisistä on sodassa tällä hetkellä.

Jos meni oikein niin se on alle 1:n promillen.

Ei tämä tieto luonnollisestikaan niiden hätää vähennä jotka ovat sodassa, mutta se kertoo sen että valtaosa ihmisistä menee tänäänkin nukkumaan melko rauhallisissa oloissa, poislukein ne jotka ovat nälässä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Paluu entiseen, aikaan ennen kuuden kuukauden palvelusta. Kyllähän peruskoulutuksen, nykyisellään kait kahdeksan viikkoa, läpikäynyt varushenkilö on auttavasti palveluskelpoinen, ja jos itä..., eh, siis mahdollinen vihollinen on niin ystävällinen että ajoittaa yllätyshyökkäyksen vaikkapa viikkoa ennen kotiutumista, niin miksipäs ei käytettäisi.

Ilkka Luoma

Varusmiehiä torjumaan yllätyshyökkäystä? Varusmiesliitto: Kuulostaa ongelmalliselta
~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/varusm... -

... II Maailmansodan tehokkain rintama-armeija Waffen - SS ei lähettänyt koskaan kesken koulutuksen sotilaita rintamaolosuhteisiin.

Ilkka Luoma

[Lainattu teksti] Valtioneuvosto hyväksyi periaatepäätöksen Suomen puolustuksen teknologisen ja teollisen perustan turvaamisesta

Valtioneuvoston yleisistunto hyväksyi tänään periaatepäätöksen Suomen puolustuksen teknologisen ja teollisen perustan turvaamisesta. Päätöksessä määritetään Suomen puolustuksen kriittiset suorituskykyalueet sekä niiden hallinnan kannalta kriittiset teknologiat.Periaatepäätöksen mukaan sotilaallisella huoltovarmuudella on erityinen merkitys Suomelle.

Lue lisää: http://www.defmin.fi/?9_m=7759&s=8&l=fi
--

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ilkka, pikkuisen täytyy korjata tekstiä.
lainaus:wikipedia.
Kouluttamattomat ja kokemattomat SS-joukot kärsivät murskatappion Sallassa 1941.
Operaatio Hopeakettu

Pääartikkeli: Operaatio Hopeakettu

Jatkosodan hyökkäysvaiheessa SS-taisteluryhmä Nord osallistui operaatio Hopeakettuun (Operation Silberfuchs) saksalaisen 169. jalkaväkidivisioonan ja suomalaisen 6. divisioonan kanssa.[2] Operaation tavoitteena oli turvata Petsamon Saksalle hyvin tärkeät Kolosjoen nikkelikaivokset ja vallata Neuvostoliiton ainoa jäätymätön pohjoinen satama, Murmansk, joka tarjosi esteettömän pääsyn Atlantille. Operaation täytäntöönpano oli Norjan Lappiin sijoitetun Eduard Dietlin johtaman vuoristoarmeijakunta Norjan vastuulla.

Heinäkuun 1941 alussa taisteluryhmä hyökkäsi neuvostoliittolaisten asemiin Sallassa. Suomalaisten menestyessä kokemattomien SS-miesten tulikaste epäonnistui täysin ja yksikkö menetti kahdessa hyökkäyksessä viisi pataljoonaa. Neuvostoliittolaiset tekivät myös vastahyökkäyksen ja onnistuivat saamaan SS-taisteluryhmä Nordin pakokauhun valtaan. SS-miehet jättivät aseensa, asemansa ja pakenivat taistelukentältä kärsien tappioina 86 kaatunutta, 232 haavoittunutta ja 147 kadonnutta. Sallan pakokauhuisesta SS-taisteluryhmästä tuli esimerkki siitä, ettei ”rodullisista ja ideologisista esikuvista” tule automaattisesti hyviä sotilaita ilman harjoitusta ja valmisteluja. SS:n johtaja Heinrich Himmler teki kuitenkin parhaansa, että tapaus pysyi pois julkisuudesta Saksassa.[2]

Ilkka Luoma

Markku, olivat kyllä koulutettu tiukan SS-kaavan mukaan, mutta ei meidän pohjoisiin olosuhteisiin - ei metsiin, ei lumeen eikä pakkaseen ... Lisäksi venäläisten vastarinta oli äärimmäisen kovaa Kuolanniemimaalta - johtuen Muurmannin radasta ja Murmanskin satamasta.

Sinänsä oikeat miehet, mutta väärään paikkaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Oliko se joku uutinen, että varusmiehiä koulutetaan sodan ajan tehtäviin?

Ilkka Luoma

Ei, mutta keskeneräisiä varusmiehiä ei "etulinjaan, eikä tositoimiin" ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitäs tuossa joutavista jaarittelemaan. Jos venäläiset taas hyökkäävät silloinhan me kaikki ollaan sodassa! Minäkin olen ollut sodassa kaksi kertaa enkä ollut saanut kummallakaan kertaa minkäänlaista sotilaskoulutusta. Silti vihollinen yritti saada minutkin hengiltä. Äiti käski vilkuttaa lentäjille kun ne lentivät ylitsemme. Elisenvaarassa oli jo hilkulla!

Ilkka Luoma

Leo,

venäläiset eivät hyökkää kimppuumme, ellemme anna aihetta - ole huoleti ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka hyvä, heistä ei tiedä. Ne suuttuu vähällä, kun ennen talvisotaa suomalaiset keljuilivat liikaa. Nytkin on keljuilijoita, mutta nyt on paljon enemmän heidän puolella olevia Putinin ystäviä sekä täällä valmiina venäläisiä kymmeniä tuhansia. Eli eipä hyvältä näytä.

Ilkka Luoma

Leo, ei ole ongelmaa - meidän rauhantahtoisten takana on yli puolet kansakunnastamme - eivät halua Natoon! :)

Ilkka Luoma

Alustuksen numeroidut kohtiot tässä:


Numerokohtiot tekstistä
1] Jussi Niinistö ja Lissabonin sopimus ~ http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/140350-kaannekohta... -
2] EU’ n Lissabon sopimus ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Lissabonin_sopimus -
3] Talvisodan aatto – jotain uutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-v... -
4] Ruotsin 200 rauhan vuotta! ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1417157170582 -
5] Ajopuu – natohysteerikot ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/ukrainasta-a... -
6] Rauhanturvaaja Suomi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-... -
7] YK Turvallisuusneuvosto ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistyneiden_kansak... -
7] YK TN – suurvaltojen käsikassara? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/ykn-turvaneu... -
8] Kansakunta idän ja lännen vedenjakajalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/rikommeko-pe... -
8] Suomi idän ja lännen sovittelijaksi? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/su... -
9] Ihmiskunta vaatii aina sotansa! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -

10] Leviääkö nyt ISIS maailmalle ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [37067]
11] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [44213]
12] Natouskovaiset lataavat ongelman lapsillemme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovai... -
13] Eurooppalainen puolustus – Uralille asti! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... -
14] Natoon jenkaajat! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55606-l... -
15] Tuliko meistä viholliskandidaatti Viron Ämarissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelem... -
16] Nato – Isäntämaa pöytäkirja [MoU] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -
17] Yhdistääkö ISIS/ ISIL? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuurv... -
18] Ukraina ei ole kansallisvaltio [?] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/ukraina-ei-o... -
19] Reviiritaistelua Krimillä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/reviiritaist... -

20] IIWW – Itärintama Euroopassa ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4rintama_(toinen_maailmansota) -
21] Turvatakuut Venäjältä – radikaalisti ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/turvatakuumm... -
22] Kiinalaisten maailmanmobilisaatio ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... -
23] Miksi hakemalla haemme Venäjästä uhkaa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-... -
24] Keuliiko Stubb’ in mopo? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-s... -
25] Rauhannobelisti jenkaa meitä myös Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/rauhannobeli... -
26] Mikä on Sinun maanpuolustustahtosi – ruotsalaistenkin puolesta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/mika-on-maan... -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

1939 kaikki suomalaiset olivat rauhantahtoisia, ainakin suurin osa, kuten nytkin. Mutta Ilkka hyvä, se ei riittänyt silloin. Pitäisi myös rajan takana olla sitä rauhantahtoisuutta! Miten sitä saataisiin lisää?

Ilkka Luoma

Olisiko pitänyt kuunnella Stalinin lähettilään X Jartsevin maanvaihtoajatuksia jo syksyllä 1938?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei olisi pitänyt!

Muutoin emme tässä kirjoittelisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

On myös toinen mielipide, jos kuunneltiin, olisi Talvisota jäänyt sotimatta ja Karjalan pinta-ala olisi suurempi kuin ennen Talvisotaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #29

Terijoenhallituksen pääministeri Kuusinenhan sai aikaan Suursuomen aikaisekseen kartalla valtiosopimuksella Stalinen kanssa. Sosialistisen Neovostotasavallan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Aimo, ei ollut kysymys valtioliitoksesta, vaan yhteistoiminnasta. Bolshevikkejä kiinnosti eniten työväestön yhteenliittäminen - maailman proletariaatin diktatuuriksi. Tuo Kuusien paperi on saatavilla netistä. On hyvä lukea Erkki Räikkösen kirja vuodelta 1935 - Svinhufvud ja itsenäisyys senaatti.

Ilkka Luoma

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi asevelvollisuuslain muuttamisesta

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen
asevelvollisuuslain muuttamiseksi.Asevelvollisuuslaissa säädetään kertausharjoitusten yhdeksi
tarkoitukseksi sotilaallisen valmiuden joustava kohottaminen. Asevelvolliset on
kuitenkin määrättävä harjoitukseen vähintään kolme kuukautta ennen harjoituksen
alkamista, eli tosiasiallisia mahdollisuuksia hyödyntää kertausharjoituksia
valmiuden kohottamiseen ei ole.

Lue lisää: http://www.defmin.fi/?9_m=7755&s=8&l=fi
--

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka on kovin huolissaan Suomen puolustuskyvyn kohottamisesta. Pelkääkö hän että voisimme torjua Venäjän agression.

Ilkka Luoma

Leo, millaista aggressiota Venäjä on nyt meitä kohtaan esittänyt?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka uskoo lujasti:
"venäläiset eivät hyökkää kimppuumme, ellemme anna aihetta - ole huoleti"

Riittääköhän hyökkäyksen aiheeksi jos kaivamme liian syviä poteroita ja laitamme nato-lankaa rajalle ihan kuten venäläisillä on Läskelän sillan suojana?
Voisiko Putin suuttua ja hyökätä kun meikäläiset höpöttävät vanhoista sodista ja Karjalan palautuksesta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Haluaisinpa nähdä, että joku Venäjällä lohduttaisi kansalaisia tyyliin: "Ei Suomi hyökkää meidän kimppuumme, ellemme itse anna siihen aihetta".

Ilkka Luoma

Mitähän nuo venäläiset meiltä hakisivat - väkisin, jos emme ole Natossa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #31

Voi tietysti kysyä niinkin päin, että mitä venäläiset hakisivat meiltä - väkisin tai ei - jos olemme Natossa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Hyvä kysymys!

Venäjä hakisi tuossa tilanteessa suojaa Pietarille ja Kuolan niemimaalle - sillä molemmat edustavat Venäjän turvatuimpia alueita. Naton tulo näiden alueiden rajoille, tuottaisi massiiviset keskitykset niin Kannakselle kuin Kuolaan, ja se toisi eskaloitumisen huomattavasti paljon lähemmäksi kuin nykyinen natoton olotila.

Venäjällä riittää kun Suomi kykenee estämään aggressiiviset operaatiot itseään kohtaan - kaikilta ilman suunnilta. Erityisesti Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini on hyvä omaksua, niin ymmärtää miksi Suomi halutaan säilyvän natottomana.

Natottomuus merkitsee myös meille rauhanvälittäjän roolia - idän ja lännen väliin, muun muassa Ukraina. Meille tuo rooli sopii paremmin kuin se kuuluisa nyrkki silmään, sillä olemmehan itsekin lännen ja idän vedenjakajalla, itse ollemme niin idästä kuin lännestä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #35

"Meille tuo rooli sopii paremmin kuin se kuuluisa nyrkki silmään" Epäilemättä, mutta Kremlin on ymmärrettävä, ettei kukaan halua tuhota Pietaria tai Kuolan niemimaata.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Ei kukaan halunnut tuhota Neuvostoliittoakaan - sehän oli tapahtumana talousohjattu kaato - "reaganismina", lanseerautui tuolta "Pahan Valtakunta" ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Ei kukaan olisi uskonut, että USA kuritti Panaman ja valtasi Grenadan. Samoin ei kukaan uskonut USA' n hyökkäävän Irakiin - ilman mitään mandaattia, vieläpä tekaistuin syin!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä Venäjä haki Georgiasta ja Krimiltä ja Ukrainasta?
Miitä Venäjä haki kun ryösti kotini? 1939 oli Mantsinsaaressa 1500 asukasta - nyt 1 (yksi)

Venäläiset haluavat VOITTOJA esi-isiensä malliin. Näin luki erään venäläisen auton kyljessä.

Ilkka Luoma

Venäjä ei hakenut Krimiltä mitään - vaan halusi turvata krimiläiset Maidanin kaltaiselta verilöylyltä - onnistuen siinä hyvin. Olihan krmiläiset suurena enemmistönä Venäjän turvatoimien takana - äänestyksessä.

Krimiläiset halusivat irti Ukrainasta jo 1990 -luvulla, mutta se estettiin, nyt ei ..
~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halus... -

~ http://yle.fi/uutiset/elava_arkisto_krim_halusi_os... -

~ http://yle.fi/uutiset/krim__vuosi_venajan_komennos... -

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"USA tuo Baltian suojaksi taisteluvalmiuteen 9 000 sotilasta" - Aamulehti

http://www.aamulehti.fi/maailma/usa-tuo-baltian-su...

Ilkka Luoma

[2014]

" ... Neuvostoliiton hajottua eestiläiset jatkoivat lyhyeksi jäänyttä itsenäisyyttään liittyen Euroopan Unioniin, Natoon ja Schengen sopimukseen 1]. Neuvostoaikana virolaisten kaikki tuotteet vietiin muualle laajaa neuvostovaltakuntaa ja vastineeksi Moskova rakennutti infrastruktuuria yms ---

Nyt Ukrainan tapahtumien säikäyttämänä Viro pyytää suojakseen amerikkalaisia joukkoja; onhan Viro Nato-valtio ja amerikkalaiset työntyvät mielellään maavoimineen ja ohjusjoukkoineen lähemmäksi Venäjän ja presidentti Vladimir Putinin lempikaupunkia Pietaria. Puolaanhan on jo USA:n ohjustukikohtien sijoituspäätökset tehty.

Miten arvelisimme Putinin reagoivan, mikäli USA myöntyy virolaisten taisteluvoimapyyntöön – toiselta ydinasevaltiolta – Yhdysvalloilta?


Muistammeko 1960 -luvun alkupuolelta Kuuban (ohjus)kriisin 2], kun vallankumouksen tehnyt kansalaistaistelija Fidel Castro 3] pyysi Neuvostoliitolta varustautumis- ja aseapua torjumaan Yhdysvaltojen luomaa uhkaa, joka oli varteenotettava – sillä ei ollut kovin pitkä aika siitä, kun amerikkalaisten maihinnousuyritys Kuubaan Sikojenlahdella 4] oli tapahtunut – tosin päättynyt sotilaalliseen fiaskoon ja amerikkalaisten vetäytymiseen. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/viro-pyytaa-... -

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Putin tuskin piittaa pätkääkään siitä, mitä Aamulehdessä kirjoitetaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Ei piittaakaan.

Putin kysyy toki suomalaisia ajatuksia muita reittejä pitkin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #41

Epävirallisia reittejä käytetään tänä päivänä paljon. Kuka onkaan tämä "korkea-arvoinen Nato-lähde?" Hyvää on se, että Lännen Media on päässyt ulkomaan reissulle. Puola on muuten hieno maa, varsinkin Mikolajki ja Masurian järvialue.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/859948/Natolahde+...

Ilkka Luoma

Leo,

Georgian "sodasta" tämän verran:
" ... Konflikti puhkesi laajamittaiseksi sodaksi, kun Georgian armeija hyökkäsi 7. elokuuta 2008 Etelä-Ossetiaan ja sen pääkaupunkiin Tskhinvaliin. Venäjän federaation 58. yleisarmeijakunnan pataljoonatason taktinen osasto teki pian vastahyökkäyksen saarrettujen eteläosseettien ja venäläisten tueksi Tskhinvalissa pohjoisesta Rokin tunnelin kautta kuljettamansa neljän moottoroidun rykmentin voimin vuorokauden kuluessa. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgian_sota -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän ystävä Ilkka kirjoittaa täyttä asiaa:
"Venäjä ei hakenut Krimiltä mitään - vaan halusi turvata krimiläiset Maidanin kaltaiselta verilöylyltä - onnistuen siinä hyvin"

1939 Venäjä oli hyväntekijä, tuli vapauttamaan Suomen työväestöä meidän fasistien verilöylyltä ja orjuudelta!

Ilkka Luoma

Ei suinkaan, vaan aloitti Talvisodan hyökkäämällä, koska emme osanneet neuvotella maanvaihdoista, jossa meille tarjottiin Kannaksen eteläkappaleesta moninkertainen siivu Laatokan pohjoispuolelta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos ihmiset neuvottelevat jonkun tuotteen vaihtokaupasta ja toinen ei suostu, niin onko sinusta Ilkka fiksua tappaa toinen tällaisen takia?

Paljonko maksaa hehtaari miljoonakaupungin läheltä ja paljonko suo Kainuun korvessa?

Eikö Stalin olisi voinut ostaa rahalla kannakselaisia tiloja, yksi kerrallaan?

Ilkka Luoma

Stalin tarjosi hehtaarista kolmea.

" ... Mannerheim kannatti 1938-39 Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin ehdotusta maanvaihdoista **] Karjalan kannaksella - Mannerheimiä ei kuunneltu. Mannerheim ymmärsi Leningradin merkityksen - ei hyökännyt kaupunkiin aseveli Saksan kolmannen valtakunnan pyynnöistä huolimatta. Mannerheim teki myöhemmin epäsuoran valtiopetoksen aseveljeään ja auttajaansa kohtaan loppukesästä 1944.

Presidentti Urho Kekkonen jatkoi presidentti Juho Kusti Paasikiven viitoittamaa linjaa ja piti Suomen taitavasti omanlaisessamme puolueettomuudessa noottikriisistä 1] huolimatta 1961 - olihan Kekkonen saanut USA rakastetuimmalta presidentiltä John F. Kennedy´ltä 2] puolueettomuustunnustuksen, juuri nootin napsahtaessa Moskovasta Helsinkiin. Junailiko Kekkonen tämän - ei junaillut, mutta hymyili arvoituksellisesti sen saapumisesta - Kekkonen tiesi näin kausiensa jatkuvan "ikuisuuksiin".

Ennen Talvisotaa

Mannerheim oli silloisen voimaministeri, kenraali Rudolf Waldenin 3] kanssa lähes ainoita, jotka olisivat tutkineet vakavasti ja huolellisesti Stalinin tekemät maanvaihtoehdotukset **] - Stalin haki turvavyöhykettä Leningradille ja olisi antanut huomattavasti suuremmat maa-alueet Vienan Karjalasta - voimme vain arvailla miten olisi käynyt, jos Mannerheimiä olisi kuunneltu. Ruotsi säilyi taitavasti puolueettomana koko II Maailmansodan ajan - luoden sen vaurauden, jolla se erottui henkihieveriin sotineesta Suomesta. ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114472-... -

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei Mannerheim, vaan Risto Ryti pelasti Saksan sotilasavun luvaten ettei Suomi tee erillisrauhaa. Suomi hyökkäsi Syvärille syventääkseen puolustustaan, mutta ei osallistunut Leninradin saartoon eikä pommituksiin Blemheim kalustollaan.

Kerrotaampa Mannerheimillä ja Stalinilla olleen salainen sopimuskin jossa Stalin lupasi vanhat rajat, kun Suomi naamiosodallaan turvaa Pohjoisen rintaman.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Aimo, totta, Stalinilla ja Mannerheimilla oli erityissuhde, joka perustui myös siihen, että M ymmärsi Venäjää ja Pietaria (Leningradia) - samoin Stalin oli tyytyväinen kun M järjesteli 1940 toukokuulle jaetun Puolan rajalle Stalinin ja Hitlerin erittäin salaisen tapaamisen ! ... Samoin S villitsi Talvisota "häviöllään" Hitlerin hyökkäämään liian aikaisin - ovela veto, ja loppu onkin historiaa. ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos olisimme suostuneet vaihtokauppaan, meille olisi käynyt huonosti. Baltian maat, kuten Eesti suostui päästämään venäläisiä sotajoukkoja mm. Saarenmaalle muodostettaviin tukikohtiin. Hetken päästä venäläiset valloittivat Baltian maat kokonaan!

Jos antaa pahalle pikkusormen...

Ilkka Luoma

Leo,

tuo menee nyt jossittelun puolelle. Suomea ei voida koskaan verrata Viroon tai muihin; me olemme täysin poikeavassa asemassa, muihin ja Venäjään nähden.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kun Suomi ei suostunut, Venäjän olisi pitänyt tarjota hyvästa tonttimaasta enemmän ja jatkaa neuvotteluja. Eikö hehtaari Espoosta ole arvokkaampi kuin 100 hehtaaria joutomaata korvessa? Oliko se reilua lähteä tappamaan naapuria?

Sitten "turvavyöhyke" ulottuikin Laatokan toiselle puolelle ja ihan Petsamoon asti!

Mikä Suomesta teki poikkevan Baltian maihin verrattuna?

Ilkka Luoma

Poikkeavaksi meidät tekee Tsaarin Suuriruhtinaskuntana olo, tavallamme! Tuo aika oli muuten pisin rauhanjaksomme 700 vuoden aikana!

Suomalaiset suorittivat vakoilulentoja syvälle Neuvostoliittoon lähinnä englantilaisilla Blenheim pommikoneilla - aina keväästä 1939 - loppusyksyyn 1939. koneet olivat varustettu kesän jälkeen saksalaisilla kameroilla - ja mikä pahinta, suomalaiset ilmeisen selvästi luovuttivat saksalaisille Leningradin alueen vakoilukarttatietoja ... siinä sitä syytä kerrakseen. Palaan tähän vielä myöhemmin - tarkemman dokumentaation kera.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Voipa olla. että möivät Saksalle kuvauksia Leningradista, kuten radiovakoilutietoja Muurmanskin laivasaattueistakin,vakoilumme avasi myös Egiman ennen liittoutuneita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vuosina 1854 ja 1855 Krimin sodan aikana englantilais-ranskalainen laivasto kävi pommittamassa Suomen rannikoita ns. Oolannin sodassa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Nyt oli puhetta vuodesta 1939. Silloin Baltian maatja Suomi olivat kaikki itsenäisiä. Suomi sekä Baltian maat olivat sitä ennen venäläisten miehittämiä. Eli eikö ollut sama tilanne Suomella ja Baltialla. Venäjä petkutti baltteja ja miehitti lopuksi ne kokonaan. Samaa yritti Suomenkin osalta.
1939 NL suoritti lukemattomia vakoilulentoja Suomen yllä. Sekä siviilejä että sotilaita oli kielletty ampumasta niitä. Joten oli hyvä jos mekin pystyimme vakoilemaan.
Vakoilulennot oli tietysti paha juttu mutta oliko sodan aloittaminen senkään takia oikein?

Ilkka, sinä teet kahta vuoroa propagandaa venäläisten puolesta!
Sanovat sinua venäläisten trolliksi? Siltä alkaa vaikuttaa!
Eikö meissä suomalaisissa ole mitään hyvää ja puolustettavaa?
Onko IPU:kin Venäjän asialla?

Ilkka Luoma

Leo,

vastaan kommenttiisi, koska katson sen tarpeelliseksi, vaikka menee hiukan ohi topicin. Ensinnäkin IPU ja minä emme ole sama asia - toisaalta IPU kannattaa täyttä itsenäisyyttä, kuten se oli vahvimmillaan jo vuonna 1975 - ETYK' in aikana.

Niin minä kuin IPU kannattaa suomalaisuutta, meidän tapoja, kulttuuria ja kansansyvien rivien tahtoa, olla liittymättä Natoon.

Alla kirjoitus Itsenäisyyden Palauttajista, joka tekstinä kertoo kaiken tarpeellisen:

" ... Itsenäisyys oli pitkän kehitystyön tulos,

aina Jean Sibeliuksen Finlandiasta 7] lukien, jonka silloinen isänmaa-aatteen lehdistö oli tilannut merkiksi syntyvälle kansakunnalle. Tuolloin suomenniemeläisillä oli visio itsenäisyydestä – olihan Venäjän tsaari ’meidät vapauttanut’ miehityksellään satojen vuosien ruotsalaishallinnon ja kuninkaiden valtakäskyjen alta. Tsaarit antoivat aika-ajoin tukea itsellistymisen pyrkimyksillemme ja jatkoimme idän ja lännen 8] välimaastossa, omanlaisella tavallamme.

Ruotsin irtoamisen alkuaikoina tsaari Aleksanteri I antoi pyytämättä meille Suuriruhtinaskuntaansa Vanhan Suomen 9], haluten näin eheyttää ja voimistaa kansallisesti yhtenäistä aluetta. Jokainen voi tänään miettiä, millaisia olisimme, ellei tuota vapaaehtoista alueliitosta Suuriruhtinaskuntaamme olisi tehty.

Ruotsikin, entinen emämaamme hyötyi myös Suomen Sodasta 1809 – se sai itsensä ja tsaarin väliin puskurin 0], itäisen maakuntansa – nykyisen Suomen. Ruotsi onkin saanut elää rauhassa yli 200 vuotta selkämme takana - idästä katsottuna. Samalla oli syntynyt idän ja lännen vedenjakaja - Suomenniemi 11].

Suuriruhtinaskunta-ajan itsenäisyyden esimerkkejä olivat oma raha,

oma postimerkki, oma valtion pankki – Suomen Pankki 12] ja monet muut toiminnot, joilla nautimme poikkeavasta suuriruhtinaskunta-ajasta, Venäjän tsaarin alamaisena. Oli meillä hankausaikammekin, mutta lopulta koitti suuri päivä 6. Joulukuuta 1917, jolloin Suomen eduskunta antoi itsenäisyysjulistuksen – maailman kuohuissa, oli koittanut tilaisuus, johon tartuttiin rivakasti. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/itsenaisyyde... -

.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

4.12.1917 Suomen hallitus eli senaatti oli jättänyt itsenäisyysjulistuksen ilmoituksena eduskunnalle.

6.12.1917 Suomen eduskunta hyväksyi senaatin ilmoituksen.

4.1.1918 Venäjän toimeenpaneva keskuskomitea tunnusti Suomen valtiollisen itsenäisyyden kuten myös Ruotsi ja Ranska.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka runoilee taas miten hyvä on Venäjä aina ollut:
"Ruotsin irtoamisen alkuaikoina tsaari Aleksanteri I antoi pyytämättä meille Suuriruhtinaskuntaansa Vanhan Suomen 9], haluten näin eheyttää ja voimistaa kansallisesti yhtenäistä aluetta. Jokainen voi tänään miettiä, millaisia olisimme, ellei tuota vapaaehtoista alueliitosta Suuriruhtinaskuntaamme olisi tehty."

Todellisuudessa suomalaiset ja venäläiset kinasivat siitä kummalle puolelle Vanha Suomi pitäisi liittää. Kumpikaan ei halunnut niitä köyhiä takapajuisia piruparkoja jotka aina valittivat veroista ja kapinoivat.

Voittaja tietysti määräsi että liitetään ne Suomeen. Tässä perussyy miksi minä olen joutunut tälle puolelle:)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Rajakarjalaiset pakenivat sotia Tveriin saakka.

Ilkka Luoma

Karjalaa emme saa perinteellisesti takaisin, mutta Karjalan Tasavalta voi saada täyden itsenäisyyden ja siihen voivat liittyä myös tietyt Itä-Suomen kunnat ;)

Menee ohi topicin, mutta liittyy turvalisuutemme, eli kuitenkin Puolustusvoimiin ja varusmiehiin ...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pysymällä Naton ulkopuolella Suomi välttää varsinaisen sodankäynnin Venäjän kanssa.

Ilman ulkopuolista sotilaallista apua Suomi on voimaton Venäjän imperialistisen armeijan edessä ja maamme miehittäminen tapahtuu parissa päivässä ilman taistelutoiminnoissa kaatuneita varusmiehiä.

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Väitän, että Suomi välttäisi vihanpidon Venäjän kanssa myös Naton jäsenenä. Paasikiven tosiasiat olivat toiset kuin meidän.

Ilkka Luoma

Nato Kuolan niemimaan vieressä ei tue tuota teoriaasi. Miten kävi kun muinoinen Nliitto vei aseensa Kuubaan?

Ilkka Luoma

Varusmiehistä kootaan uusia valmiusjoukkoja – niiden sotilaat kohtaisivat yllätyshyökkäyksessä vihollisen ensimmäisenä
Varusmiehistä koostuvien valmiusjoukkojen perustaminen saattaa muuttaa palvelusaikoja

KOTIMAA 25.7.2016 2:00 Päivitetty: 25.7.2016 7:11

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1469326983013 -

.

Toimituksen poiminnat