Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Olisiko aika näyttää esimerkkiä – kansanedustajamme?

  • Kansakunnan luottamus on nyt kuin hauras ruusu pakkasessa - särkyy jo pienestä kosketuksesta.
    Kansakunnan luottamus on nyt kuin hauras ruusu pakkasessa - särkyy jo pienestä kosketuksesta.
  • Nyt on luottamuksen rakentamisen aika - kansakuntamme täyttää 100 vuotta, ei enää itsenäisenä, mutta toivottavasti eheänä!
    Nyt on luottamuksen rakentamisen aika - kansakuntamme täyttää 100 vuotta, ei enää itsenäisenä, mutta toivottavasti eheänä!

 

Vaikka esitetty palkkiokorotus on liki nimellinen, mutta se on plusmerkkinen. Jokainen kansanedustaja vasemmalta oikealla tietää missä kansakunta menee sekä kuinka nyt miinustetaan yt - urakalla. Työttömiä ja nimenomaan nuoria työttömiä |0 ja yli 50-vuotiaita on erityisen paljon!

Tosin puhutaan jostain kesällä tapahtuvasta noususta, mutta nyt voitte – hyvät edustajamme muuttaa tuon korotuksen etumerkin miinukseksi, vaikka edes pieneksi sellaiseksi, mallin vuoksi. Saisitte ehkä lisää kansalaisiltanne luottamusta – puolueeseen katsomatta!

|0 Nuorisotyöttömyydessä kytee pommi! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/nuorisotyottomyydessa-kytee-aikapommi.html -

 

Ilta-Sanomat: Toimikunta päätti korotuksista: Näin kansanedustajien palkkiot nousevat
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001157345.html -. ... Olisiko ollut solidaarista, kollektiivista ja huomaavaista, jos korotus olisi ollut miinusmerkkinen?

 

[U] 2014 - Arvokkaat kansanedustajamme

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/11/arvokas-kansanedustaja.html - ]

Eduskunta on erinomaisen tyypillinen verovaroin ylläpidettävä yhteiskuntalaitos, jonka pitäisi edustaa ylimpänä päättäjänä suomalaisuutta. Tälle edustavuudelle on kaksi uhkaa – lainsäädäntö on monin paikoin hyväksytettävä EU:ssa tai linjattava EU-direktiiveihin. Lisäksi aleneva äänestysinto vieraannuttaa eduskuntaamme kansanvallasta.

 

Eduskunta kaikkinensa maksaa kansalaisillemme ~92 miljoonaa euroa vuodessa, siis noin 550 miljoonaa markkaa. Ihmisiä Arkadianmäen toiminnoissa, edustajat mukaan lukien on tuhatkunta. Kansanedustajan peruspalkka on ~6.400 euroa kuukaudessa ja siihen kulukorvaukset ja sosiaaliturvamaksut päälle.

 

Todellisuudessa yksi kansanedustaja maksaa veronmaksajille ~ 460.000 euroa vuodessa. Kun otamme huomioon jaon äänestäneiden määrän mukaisesti, on hinta äänestänyttä |* kohden noin 31 euroa – paljon vai vähän, päätä Sinä.

|* 4,39 miljoonaa äänioikeutettua vuoden 2011 eduskuntavaleissa, joista äänesti 2,93 miljoonaa.

 

[U] 2005 – Vuosina 2000 – 2010 nostimme ennätyksellisesti palkkojamme 1] – myös kansanedustajat palkkioitaan

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/kansanedustajat-voisivat-kieltyty.html - ]

Kansanedustajan työnantaja on yksiselitteisesti äänestyskelpoinen Suomen kansalainen, joka antaa äänensä valitulle ehdokkaalle. Kansanedustajien palkan katsotaan jääneen jälkeen yleisestä kehityksestä. Suomessa tiedetään, että meillä on laajasti ja yleisesti ottaen keskimäärin liian korkeat palkat pärjätäksemme kansainvälisessä kilpailussa.

|1 Nostatimmeko liikaa palkkojamme? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/nostammeko-liikaa-palkkojamme-kuinka-ky.html -

Kansanedustajat ovat saamassa noin 300 euroa lisää rahaa kuussa päästen n. 5.200 euron palkkaan. Nykyisellä palkalla olisi tullut erinomaisesti toimeen. Kansanedustajat edustavat kansaa ja ovat parhaimmillaan tiennäyttäjiä tai heidän ainakin pitäisi olla. Tunnetusti politiikka ja edustuksellinen demokratia ei kiinnosta 30 % Suomen äänestysikäisestä kansasta.

 

Mitä teette – äänestävä kansa odottaa ratkaisujanne

Onko aika puhaltaa siihen kuuluisaan yhteiseen hiileen ja palauttaa luottamus poliittiseen päätöskoneistoon |2 ja näin saada äänestysprosentti paljon koreammalle, jolloin te oikeasti nauttisitte laajan kansakuntamme arvostusta ja valintaa.

|2 ”Miten Te kehtaatte – ja kyllähän Te kehtaatte!” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/miten-te-kehtaatte-ja-kyllahan-te.html - soinismin kukkasia, jotka nyt ojennetaan kaikille kansanedustajillemme.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | BL | BLOG 73613

--- 13042016 ---

DOC: kansaedustajien_palkkiot_13042016 – Microsoft Word Starter

403s |

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän vesakauppinen kuva
Vesa Kauppinen

Edustajamme voisivat suorittaa 4kk palkattoman työnäyteen kansalle malliksi ja inspiraatioksi samalla tulee kuitattua tuo korotuksesta
aiheutettu paha mieli...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ihan uskomatonta.. Työttömille ja muillekin köyhille kaikkea risuja ja pakotteita ynm.. negatiivisia asioita.. Mutta samalla uutisissa lähiaikoina:
-Kansaedustajien palkka nousee (joka on jo nyt liikaa)
-Uusi auto puheejohtajalle arvo 70000€?
- Joku kunta etsii uutta johtajaa palkka 14000€/KK??

Joku mättää ja pahasti tässä maassa?

Tuohon vielä kaikki ne veronkierrot ja muut johtajien palkat kuten postin jne.. Kyll alkaa ottamaan pannuun!

Ilkka Luoma

No, mitä teemme? Meitä äänestäjiä on miljoonia.

Ilkka Luoma

Kansanedustajien palkkiot ja kulukorvaukset

Kansanedustajan palkkio on 1.2.2016 lukien 6 407 euroa kuukaudessa ja yli 12 vuotta palvelleella kansanedustajalla 6 887 euroa kuukaudessa. Puhemiehen palkkio on 11 792 euroa kuukaudessa ja varapuhemiesten 9 830 euroa kuukaudessa.

Kansanedustajan palkkion lisäksi valiokuntien puheenjohtajille maksetaan 720 euron lisäpalkkio kuukaudessa. Suuren valiokunnan, perustuslaki-, ulkoasiain- , valtiovarain- ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan lisäpalkkio on 1 188 euroa kuukaudessa.

Valtiovarainvaliokunnan verojaoston ja hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajan lisäpalkkio on 720 euroa ja valiokunnan muiden jaostojen puheenjohtajien lisäpalkkio 475 euroa. Jaoston puheenjohtajan lisäpalkkiota ei makseta, jos jaoston puheenjohtaja on oikeutettu valiokunnan puheenjohtajan lisäpalkkioon.

Eduskuntaryhmissä, joissa on 16 tai enemmän kansanedustajia, puheenjohtajalle maksetaan 1 188 euron lisäpalkkio ja eduskuntaryhmissä, joissa on 3-15 kansanedustajaa, 720 euron lisäpalkkio. Lisäpalkkiota ei makseta yhden tai kahden edustajan eduskuntaryhmän puheenjohtajalle.

~ https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/palkki... -

.

Ilkka Luoma

Lopulta herää kysymys millaisia päätöksiä syntyisi kansanedustajilta ja ministereiltä, jos he tienaisivat sen saman mikä on Suomessa palkansaajien mediaanipalkka - eli noin 3 100 euroa kuussa - brutto! Olisiko ymmärrys arkikuoleviin suurempi, kun olisi enemmän "iholla" tavisäänestäjiin ...?

Ilkka Luoma

Ilta-Sanomat: Kansanedustajat hämmästelevät palkkiokorotuksiaan – ”Ei tunnu mitenkään hyvältä”
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000115797... -

. ... Kansa jää odottamaan konkreettisia toimia.

Ilkka Luoma

MTV uutiset vertasi: Kuinka paljon kansanedustajien palkkiot ovat nousseet suhteessa palkkoihin?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv-uu... -

... Vähennetään kansanedustajien määrä 100' aan!

Toimituksen poiminnat