Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Venäläinen signalointikone tuli hajuraon sisään

(Mediamme käy nyt kuumana – esimerkkinä HS – Kari Huhta, joka riehaantui näppäimistö vaahdossa itämerenrauhan järkkyneen ja jälleen on palattu hyytävän vastakkainasettelun piiriin)

HS: Venäjän Itämerellä järjestämä välikohtaus on erityisen vastuuton, mutta myös harkittu esitys
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460599215645…. ... Voisiko HS - toimittaja Kari Huhta hiukan syventää kirjoitustaan, eikä riehaantua heti itämeriuhan luontiin - lähinnä vielä Venäjän toimesta. Juuri nämä tekstit vähentävät kansalaistemme luottamusta aiempiin luottomedioihin.  

Kursivoitu osa on HS tuotantoa

 

Toimittaja Huhta voisi perehtyä vakoiluun, signaalitiedusteluun, elektroniseen häirintään ja jopa langattomaan hakkerointiin, ennen kuin luo uhkaa suomalaisten lukijoiden silmille – vain venäläiskoneen ”hyökkäyssimulointina”.

 

Venäläisten koneiden käyttäytymiseen on jokin syy

Huhta ymmärtää syiksi vain pullistelun, näyttövoiman ja koppavuuden. Ammattitoimittajat luotaavat syvällisemmin tapahtumia, varsinkin HS tyyppisessä mediassa olisi viisasta perehtyä aiheeseen tarkemmin – ikään kuin ”untohämäläisittäin”.

Sen me tiedämme, että HS on natottaja media – jo senkin takia, että jo edesmennyt erinomainen myöhempi kolumnisti Olli Kivinen |1 kertoi aikanaan sähköpostissaan tehneensä kovan työn kääntäessään aiemman vastaavan päätoimittaja Janne Virkkusen kohti Nato-autuutta.

|1 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213621-kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-%E2%80%93-han-toi-naton-helsingin-sanomiin

 

Herra Huhta ei ilmeisesti ole perehtynyt kansakuntamme vakaaseen mielipiteeseen Natosta?

~ http://yle.fi/uutiset/suomalaisten_nato-kannat_ennallaan__epavarmojen_osuus_kasvanut/8408558 -

 

Venäläisten mahdollinen syy ”hajurakoon sisääntulosta”

Meiltä jää selvittämättä ja tietämättä se syy, miksi venäläiskone tuli ilmiselvästi "hajuraon sisään" - joka ei ole normaalitilanteissa diplomaattista, eikä hyväksyttävää. Aikanaan oli mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa Pietarissa – tuolloin kävi selville, että sotalaivojen, jotka tulevat lähemmäksi kuin 100 mpk - suuntivan ja vakoilevan elektronisesti kaikkea, ja tämä näkyy vastapuolen peilauslaitteissa.

Nytkin saattoi olla kyseessä yhdessä puolalaisen helikopterin kanssa elektroninen tiedustelu, ja tämä näkyi ehkä poikkeuksellisen voimakkaina vasteina venäläisten Kaliningradin peilaus- ja "vastasisältölaitteissa" (huono suomennos alkuperäisestä venäjänkielisestä sanasta, oikeastaan sanayhdistelmästä).

"Hajurakoon sisääntulo" saattoi olla tarkoituksellinen teko, jolla vastaelektronisella toiminteella häirittiin amerikkalaislaivan suuntaus- ja lähetys-/ vastaanottolaitteita. Tuo puolalainen helikopteri kielii, että saattoi olla käynnissä elektroninen tiedustelu - ehkä jopa hakkerointi!

Samoin venäläisen helikopterin yhdysvaltalaislaivan ympärillä lento kertoisi, että suoritettiin elektronista vastatointa. Hakkerointimahdollisuuteen palaamme myöhemmin, sillä tuo osaamisalue on kehittynyt huimasti - vertaa Stuxnet.

Lisäksi saattoi olla, että amerikkalaisten tiedustelusignaalitasot eivät olleet enää kirjoittamattoman suurvaltahyväksyttävyyden rajoissa – vaan poikkeuksellisen voimakkaat.

Kansalaisenemmistön puolesta toivoisin vilpittömästi ja esitänkin,

että niin Huhta kuin HS-mediajohto analysoivat, tutkivat ja selvittävät vastaisuudessa tarkemmin mitä todella eri asiayhteyksissä tapahtuu. Kiitän etukäteen toimintamuutosta. Kansalaisten harhauttaminen johdattelevilla kirjoituksilla ei ole isänmaallista toimintaa – ei edes journalismia, vaan manipulointia.

Jälleen saattaisi olla paikallaan tasavallan presidentin ulostulo rauhoittelemaan kiihkeimpiä idealisteja.

 

PS. Toki toimittajilla on sananvapaus, mutta sen tuotokset saattavat ikävimmillään näkyä lisääntyvinä yhteistoimintaneuvotteluina ja lukija- kuin mainostajakatoina. Kansalaismedia nostaa päätään – muutoinkin.

BTW. Amerikkalaiskoneet ovat eniten loukanneet Ruotsin ilmatilaa ~ http://yle.fi/uutiset/dn_ruotsissa_42_alueloukkausta_viidessa_vuodessa__venajan_lennot_tungettelevia/8547088 

Verrantouutisointia 1

Epäily: Ruotsin lentoliikenteen seisauttanut aurinkomyrsky olikin Venäjän kyberhyökkäys? ~ http://yle.fi/uutiset/epaily_ruotsin_lentoliikenteen_seisauttanut_aurinkomyrsky_olikin_venajan_kyberhyokkays/8810607 -... Ahaa, Venäjä on saanut Auringon myrskytkin jo arsenaaliinsa. Voi tätä hyytävää itäuhan luontia. Kuinkahan leveästi Yle - toimittajat hymyilevät pilttuissaan?

Verrantouutisointia 2

HS: Hufvudstadsbladet: Suomalaiset mukana harjoituksessa, jossa simuloitiin Venäjän hyökkäystä Baltiaan ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1460600018159 -... Tuossa Yhdysvalloissa tapahtuneessa karttaharjoituksessa Suomi sotkettiin sotaan suurta "Groslandia" vastaan. Tämäkö on kansakuntamme etu?

 

Kansalle oikeaa tietoa – terveisin,

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | BL | BLOG 73723

---14042016---

DOC: itamerirauha_14042016 – Microsoft Word Starter

500 |

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Ilkka Luoma

Venäjä: Hävittäjämme noudattivat kaikkia turvatoimenpiteitä Itämerellä ~ http://yle.fi/uutiset/venaja_havittajamme_noudatti... -

... Yle: 70 vai 100 km? Vakoilu? Signaalitiedustelu?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Venäjä ei näytä kunnioittavan karttoihin merkittyjä rajoja, eikä kansainvälisiä merialueita. Suomalainen merentutkimusaluskin on tämän kokenut. Venäläiset näköjään katsovan, että valtioiden rajoista huolimatta heillä on oikeus määrätä "etupiirialueellaan", jonka laajuuden he itse määrittelevät.

Ilkka Luoma

Millaiset rajat ovat tuolla kansainvälisillä merialueilla? Herääkö kysymys mitä amerikkalainen sotalaiva oli tekemässä ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Etkö todella tiedä? Kansainväliset sopimukset määräävät aluemeren rajaksi enintään 12 meripeninkulmaa rannasta tai sisäisten aluevesien ulkorajasta.

Ilkka, olin samassa paatissa muutaman viikon entisen punalaivaston upseerin kanssa. Kansainvälisillä merialueilla tehdään tiedustelua sekä pinnalla että pinnan alla. Kysymys "mitä us alus teki täällä on absurdi". Venäläisten reaktio aika tyhmää, mutta ymmärrettävää.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kai ne signaalit saa poimittua kauempaakin. Hyvä että iivana näytti jenkeille että älkää tulko tänne, tämä on venäläisten meri, Baltia ja Suomii kuuluu meille!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

70-luvulla kerran USA teki laivastovierailun Helsinkiin ja TV:n uutislähetyksessä haastateltiin kyseisen aluksen kommodoria. Hän sanoi:
"The Russians have followed us all the way in Baltic Sea."

TV-ruudussa oli suomennos: "Neuvostoliittolaiset alukset ovat olleet tiiviissä tuntumassa meihin Itämerellä."

Jotenkin tästä Ilkan tavasta viestittää asiaa kuultaa samanlainen kaunisteleminen kuin YLE:llä silloin.

Ilkka Luoma

Nato valtiot ilmavoimillaan seuraavat tiiviisti venäläisiä pitkänmatkan kaukopommituskoneita, varsinkin TU-95 Bear, Backfire ja TU-160 Blackjack koneita - tiiviisti "siipituntumassa" ...

Ilkka Luoma

Itämeri on vapaa meri, ei Naton eikä Venäjän (pl. kansalliset alueet). Nythän siellä on paljon suurempi natosotalaivasto kuin venäläisten vastine - kysymys on todellakin siitä mitä jenkkisotalaiva oli tekemässä, ja tekikö jotain vastoin kirjoittamattomia sääntöjä - ennenkin ydinasesuurvallat ovat leikkineet kissa-hiirileikkejä ...

Esimerkiksi case Kursk, johon voi tutustua linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115052-... - alta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkalla se on tuo sana hallussa. Hän kuvaa niin hauskasti miten jollain Hesarin toimittajaparalla näppäimistö ihan vaahtoaa. Sen olen kyllä osannut kuvitella että Ilkan näppis höyryää, hän voittaa mennen tullen Hesarin toimittajat ja ison joukon Pietarin ammattitrolleja. Viitteiden runsas käyttö omiin juttuihin osoittaa että miehessä on professorin ainesta!

Ilkka Luoma

Leo, eihän nyt sovi liiaksi "kehua", ylpistyy vielä ;)

Vakavasti ottaen on kysymys tasapuolisuudesta - tässäkin media ei ottanut laisinkaan huomioon mitä US Navy oli tekemässä puolalaisten kanssa. Meillä Suomessa on syytä suhtautua vakaan tasapainoisesti ja puolueettomasti molempiin ydinasesuurvaltoihin.

Liittoutumattomuutemme on meidän paras henkivakuutus!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, kirjoitin ihan tarkoituksella, että Venäjä ei kunnioita maastoon merkittyjä rajoja. Löydätkö sitä tästä yhtään esimerkkiä?

Mieti tätä vielä. Onko tämä "suurvallan" oikeus. (nyt en halua esimerkkejä USA:sta koska se ei ole meidän rajanaapuri)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Matti, mekin olemme vain kiinnostuneita siitä, mitä Venäjä tekee meidän rajoilla - rauhallista näyttää olevan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #23

Onneksi näin meillä on ollut tähän asti. Niin oli pitkään muissakin Venäjän rajavaltioissa. Voimmeko aidosti tehdä ulko- ja turvallisuuspoliittisia päätöksiä aidosti?

Entä Suomen jäsenyys puolustusliittoon? Onko puolustusasiat Suomen sisäinen asia, vai pitäisikö siinä ottaa huomioon mahdollisen sotilaallisen uhkaajan (Ruotsin) mielipide :)?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Vanha kiinalainen sanonta: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #38

Tarkoitatko tätä ohjetta venäläisille? Venäjän sotilasdoktriinissa aika monet vihollisvaltiot ovat lähellä ja ystävät (onkohan niitä, kaukana? Kuubakaan tuskin enää ja Valko-Venäjäkin empii), joo Suomi tietysti. Venäjä on siis vihollisten saartama. Ikäviä naapureita.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Liittoutumattomuus ei ole mikään tae. Ei ollut 1939. Silloin ei auttanut edes hyökkäämättömyyssopimus.

Georgian sotaa voisi verrata siten, että jos ruotsinkieliset rupeisivat kapinoimaan Ahvenanmaalla Suomea vastaan, niin Ruotsi tulis ja valloittaisi sen.

Ilkka Luoma

Leo, vaihdetaanko Ahvenanmaan pääsaari Karjalan kannakseen? ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Entäs liittoutumattomat Baltian maat? Kuin niiden kävi?
Puolalla oli jotain sopimuksia Englannin kanssa, mutta eipä ollut Englannin valmiusjoukkoja Puolassa kaiken varalta. Nyt on hyvä että Baltiassa ja Puolassa on edes hiukan Naton joukkoja muistuttamassa venäläisille että ei pitäis tulla naapurimaihin pyssyn kanssa. Ei ne baltit ja polskit ole tyhmiä niinkuin suomalaiset. Suomalaiset eivät usko vähällä, tosin me evakot tunnemme Venäjän.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomettuneisuuden agenda oli Kekkosen&Co:nien taholta tarkoitettu ennen kaikkea Neuvostoliiton kesyttämiseksi. Hänellä itsellään entisenä AKS:läisenä ja sota-aikana "ryssää" vastaan agitoijana ei liene ollut aavistustakaan siitä, että nuorempi sukupolvi ottaisi tosissaan ne kaikki liturgiat. Mutta tässä asiassa hän näyttää olleeen väärässä.

Ilkka Luoma

Tosiasia on kuitenkin se, että olemme eläneet (ja elämme) historiamme toiseksi pisimmän rauhanjakson, jo yli 70 vuotta! Kekkosen kausi oli taloudellinen menestys - bilaterioineen - muuten, se pisin rauhanjakso oli autonomian aika Venäjän tsaarin kanssa, jos emme lue sotimiseksi englantilaisten hyökkäilyjä Krimin sodan aikana rannikoillemme.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Eiköhän rauhanjakso Pähkinäsaaren rauhasta (1323) aina Täyssinän rauhaan asti (1595) ole vielä pitempi kuin autonomian aika.

Eikähän autonomian aikaa voi verratakaan, koska silloin Suomi oli osa Venäjän valtakuntaa. Kukapa sitä omaa maataan vastaan alkaisi sotia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Vain englantilaiset rynnäköivät tuolloin autonomian aikana rannoillemme. Kun tutkii Ruotsin sotahistoriaa, ei sieltä pitkiä rauhanjaksoja löydy - joutuivat itse hyökkäilyjen kohteeksi, mutta olivat itse myös aktiivisia sotijoita - olihan se jonkin sortin suurvalta.

Entä Itämeri nyt?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

"Suomen sota", joka päättyi Haminan rauhaan vuonna 1809 oli viimeinen sota, johon Ruotsi on kuuna kullan valkeana osallistunut. Siitä on pian 210 vuotta aikaa.

Suomi joutui Krimin sodan osapuoleksi juurikin siksi, että Suomi oli osa Venäjää. Muutoin eivät ne engelsmannit olisi seilanneet "kolmellasadalla laivalla" täällä päin.

Ilkka Luoma

Leo, me voimme luottaa vain omaan riittävän vahvaan armeijaan, sotilaalliseen liittoutumattomuuteen - ja Saksan apuun. Saksaakaan emme tarvitse, jos osaamme pelimme Venäjän kanssa ja pidämme Naton sotajoukot ulkona maastamme.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Leo, itsenäisyytemme (??) paras tae on Kekkosen-Paasikiven ulkopolitiikka: pidetään itäisen naapurin etu aina Suomen edun edellä. Sotaakaan ei tule kun ei vastusteta. Yksinkertaista. Ajetaan puolustusvoimat alas tarpeettomana. Säilytetään "itsenäisyys" ilman sotavoimia.

Ilkka Luoma

Matti, 'itsenäisyyden palauttajat' kannattavat armeijan vahvistamista, jopa Suojeluskuntien uudelleen perustamista - varusmiespalvelusajan nostamista ja aseistusta niin idästä kuin lännestä ja riittävää reserviä, joka osaa hyödyntää maastomme - tänne meille on vaikea tulla pienin uhrauksin ja menetyksin!

Entä Itämeri - me haluamme pitää sen avoimena merenä kaikille. US Navy ei ole kotivesilään - Venäjän laivasto on harvoin pinta-aluksina USA' n rannikolla - Typhoonit ja Boreit ovat sitten eri asia.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #26

"Venäjän laivasto on harvoin pinta-aluksina USA' n rannikolla"

Heheh!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Venäjä satsaa enemmän sukellusveneisiin - nyt Borei -luokka ja niihin Bulava monikärkiohjukset - 8-12 000 km, ja yli 20 kärkeä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No nyt tuli oikeansuuntaista puhetta! Ahvenanmaa joutais ihan hyvin Ruotsille. Minusta olis kuitenkin parempi saada Raja-Karjala takaisin jos ei sitten kokonaan luovutettua aluetta.

Mites olis Ilkka, et tulis meidän Karjalan palauttajien puolelle? Olisi rehellistä ja kunniallista informaation levittämistä oikean asian puolesta vääryyttä vastaan. Saksen Veikko on vähän liian akateeminen ja väritön ja saamaton.

Sinussa on tarvittavaa räväkkyyttä ja määrätietoisuutta! Kyllä Putin pärjää ilman sinuakin, onhan hänellä kymmeniä tuhansia atomipommeja ja miljoonia miehiä aseissa. Meillä vain paljon mainostettu Rollaattoripataljoona:)

Ilkka Luoma

Leo, Urho Kekkosen hautapaadessa on kynnös, se on jäänyt kesken. Kekkosen pyhin tavoite ja päämäärä oli Karjalan ja sitten Petsamon palautuminen, se oli hyvin lähellä - mutta voimat loppuivat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sopiiko toivoa, että jälkipolvet jatkavat tällä mainitsemallasi Kekkosen linjalla?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Eräät tahot ovat esittäneet ajatuksia Moskovassa Karjalan kokonaisvaltaisesta itsenäisyydestä.

Entä Itämeri nyt? Miksi Nato koettaa sumputtaa Pietaria Suomenlahden perukoille - tässä on se suurin syy, miksi venäläiset lisävät kierroksia ... Itämeri, Jäämeri ja Mustameri ...

Media ei vieläkään ole selvittänyt mitä US Navyn ohjusalus oli noin lähellä Venäjän rannikkoa - vielä helikopterin kanssa (linkki) ... olisiko aika selostaa nuo operaatiot myös lukijoille. Ammattipiireissä jo tiedetään mitä siellä todella tapahtui.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #22

Katso nyt Ilkka vielä noita rajoja. Miten Nato on sumputtanut Pietarin? NL oli sopimassa tästä rajasta, eikö se enää kelpaakaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Jos imperialistinen Venäjä ei olisi valloittanut Inkerinmaata Ruotsilta, niin mitään Pietaria ei olisi olemassakaan, jota pitäisi turvata.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Miten ruotsalaiset valloittivat Inkerinmaan ja keneltä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #30

Ruotsi ei kuitenkaan perustanut mitään "Gustavsborgia" Nevanjoen suulle, vaan suomalainen Nevanlinna sai olla rauhassa. Myöskään Ruotsi ei asuttanut suomalaisugrilaista aluetta omalla germaanisella kansallaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Ei, koska itäinen raja seilasi yhtenään kuin laine vedessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #46

Tuskin oli Venäjä Inkerinmaata valloittanut, kun jo alkoi Pietaria rakentaa 1700-luvun alussa. Ei siellä enää välitetty rajan seilaamisesta. Sadan vuoden kuluttua vallattiin sitten koko Suomi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Sumputus on sujunut Natokaavalla - alkaen Nliiton hajoamisesta - vain Ruotsi ja Suomi ylläpitävät avoimen Itämeren statusta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #31

Ilkka Luoma: "vain Ruotsi ja Suomi ylläpitävät avoimen Itämeren statusta".

Sinulla on omituinen käsitys Natosta. Onko Nato sulkenut joitakin merialueita, kanavia tai salmia meriliikenteeltä?

Et ehkä ole sisäistänyt mikä on Naton tarkoitus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Avoimuutta ja vakoilua, silti tavataan samassa pöydässä!

Itämeri tapaukset olivat USA' n ja Naton vakoilua, singnalointia, jonka venäläiset peilasivat havaiten sen olleen poikkeavan tehokasta lähetystasoltaan. Epäillään langatonta stuxnet tyyppistä ujutusta venäläisten Iskander ohjuspuolustusjärjestelmään?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016041921444620_... -

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016041921444620_... -

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #82

Ilkka, Nato on peruskirjansa mukaan ”kollektiivinen puolustusliitto, jonka tarkoituksena on turvata jäsenmaidensa vapaus ja turvallisuus poliittisin ja sotilaallisin keinoin Pohjois-Atlantin sopimukseen sekä YK:n peruskirjaan nojautuen.”

Jos Yhdysvallat soti Naton toiminta-ajatuksen vastaisesti esim. Irakissa, se ei merkitse sitä, että Nato olisi ollut siellä sotimassa. Tämänhän pitäisi olla selvää tekstiä, eikö totta.

Siitä huolimatta ja ehkä tarkoituksella, Natoa mustamaalataan koko ajan USA:n tekemisillä. Olisi yhtä väärin tuomita YK, kun sen jäsenmaa Venäjä ei kunnioita rajanaapureittensa itsemääräämisoikeutta eikä omien kansalaistensa ihmisoikeuksia.

Vakoilu, hienommin ilmaistuna tiedustelu, on osa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kaikki valtiot tekevät sitä. Jos USA:lla on Itämerellä singnalointia, jota venäläiset hävittäjäkoneet käyvät kuuntelemassa tai häiritsemässä, so what. Miksi siitä piti tehdä draamaa? Olikohan kyse siitä, ettei Venäjä halua lähentää suhteitaan Natoon?

Sitten vielä Venäjän ulkopolitiikan muutoksista Putinin presidenttikaudella. Lännessä kuviteltiin 2000 –luvun alussa, että suhteet Venäjään kehittyvät talouden ja kulttuurin alalla ja kylmän sodan aika on lopullisesti ohi. Venäjää ei enää koettu sotilaallisena uhkana ja monet länsimaat vähensivät huomattavasti puolustusmenojaan. Muuttiko Venäjä politiikkaansa länsimaiden sotilaallinen uhan johdosta? Olivatko Venäjän sotilasoperaatiot pelkästään Naton syytä? Näin monet uskovat mutta onko se vain uskon asia? Sodan käynnistämiseen tarvitaan suurempi syy kuin luulo.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Matti, Naton sotilasjohtaja on aina amerikkalainen kenraali. Toisaalta jos perehtyy nyt Suomen armeijan allekirjoittamaan Nato isäntämaa MoU pöytäkirjaan ja sen tarkoitukseen, kertoo se JO toisenlaisesta tavasta toimia.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #85

Ilkka, tarkoittaako vastauksesi, että syy Venäjän viimeaikaisiin interventioihin on se, että naton sotilasjohtajana on aina amerikkalainen kenraali ja että Suomi on tehnyt Naton kanssa isäntämaasopimuksen.

Voisitko vielä kertoa miten isäntämaasopimuksen tekstistä käy ilmi, että Natolla on "toisenlainen" tapa toimia. Siis millainen tapa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Naton sotilasjohtaja on aina ollut amerikkalainen. Käyttäytymismuutos tuli juuri natojohtajan taholta - USA kutsututti itsensä meille taistelukoneineen "kylään" omien sanojensa mukaan näyttämään voimaansa Venäjälle - siis suurvaltapeliä, johon me nyt sotkeuduimme ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Matti, hyvin todettu "itämeri-signaloinnin" osalta - vähiten aiheesta puhuvat juuri USA ja Venäjä, koska he tietävät tasan tarkkaan mistä oli todellisuudessa kysymys. Muiden maiden media teki tästä jutun, aivan kuten Panama Papers - snowdenismille vastaveto-operaatio - media sitä rääpii. :)

Ilkka Luoma

Lainattua toisaalta:

Tässä voisi olla selitys sille, miksi amerikkalaiset ovat näin herkkähipiäisiä venäläisten veitikoiden "ylilennosta". Tämä sama Donald "Duck" Cook -hävittajäalus koki nolon nöyryytyksen edellisen kerran Mustallamerellä, jolloin se oli "suojelemassa Yhdysvaltain turvallisuutta" eli antamassa "voimannäytettä" venäläisille Ukrainan sisällissodan ja Krimin Venäjään-liittämisen provosoimana - aseistuksenaan mm. pelottavat Tomahawk-ohjukset.

Tarkoituksena oli myös testata huippukallista AEGIS-tutkajärjestelmää samalla retkellä. Tuolloin aseistamattomat Sukhoi Su-24 koneet tekivät samanlaiset läheltälennot kuin viime tiistaina Itämerellä - ja lamauttivat uusilla häirintälaitteillaan amerikkalaisten arvokkaat AEGIS-värkit pimeiksi. Jutun mukaan koko aluksen miehistö irtisanoutui tehtävistään kipon päästyä romanialaiseen satamaan, koska katsoivat ettei aluksen puolustusjärjestelmä takaa miehistön turvallisuutta (!).

~ http://www.veteranstoday.com/2014/11/13/aegis-fail... -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ruotsi taisteli vajaat tuhat vuotta sitten Novgorodin kauppiastasavaltaa vastaan. Sitten Moskovan ruhtinaat valloittivat sen. Moskovan ruhtinaat joutuivat mongoolien vasalliksi ja oppivat sukupolvien ajan mongolien suurvalta-ajattelua. Siitä muodostui Venäjä. Tasangolla ei ole luonnollisia rajoja, joten valtaa pitää laajentaa mereen asti. Tämä oppi on hallitsijoiden päässä, ja kansa tukee sitä koska diktaattorit niin opettavat.

Lännen, me mukaan luettuna, on pakko pysäyttää imperialistisen Venäjän laajentuminen sotavoimalla ja taloudellisella voimalla. Puheet puolueettomuudesta ei auta, koska Venäjän hallitseva klikki muuten menettää valtansa.

Venäjän edustajat Tehtaankadulla halveksivat suomalaisia ns. ystäviä, nämä ovat hyödyllisiä idiootteja ja paskansyöjiä (dermojedy), jotka pettävät oman maansa. Stalin tappoi tällaiset nuoleskelijat. Nyt on tullut tällaisia poliittisten tuulien haistelijoita uudestaan. Heillä ei ole sijaa Euraasian Unionissa!

Ilkka Luoma

Lopun kommenttisi pitää täysin paikkansa - vain suoraselkäinen ja itsenäinen pärjää Venäjällä, sellaista jopa arvostetaan - ei pidä riekkua, ja olla kiinni aina muiden jutuissa. Tee omasi, ja hyvin ja ole sanasi mittainen ja Venäjällä pärjää hyvin ja luottamus pelaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, paljonhan sitä annetaan neuvoja siitäkin kuinka karhun kohtaamiseen metsässä pitää reagoida.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Kuten, edelleen kiinalaisittain: "Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä"

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #45

Voittamisen ja ystävvyyden välillä (vihollisen ehdoilla tapahtuvan sellaisen)on kuitenkin myös kolmas vaihtoehto: suojautuminen!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Hyvä!

Meidän paras suoja on sotilaallinen liittoutumattomuus ja avoin kaupankäynti aktiivisesti kaikkiin ilmansuuntiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #55

Me emme tarvitse suojaa muuta kuin Venäjää vastaan, joten Suomen paras suoja on liittoutuminen lännen kanssa ja avoin kaupankäynti kaikkiin ilmansuuntiin, kuten Norjakin tällä hetkellä harjoittaa menestyksekkäästi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Norjan ja Venäjän yhteinen maaraja on mitätön, tosin vesialuehallintaraja taas pitkä - Norjaa ei voida rinnastaa Suomeen miltään osin, se ei ole sotinut venäläisiä vastaan, ei ollut hallinnollisesti saman "katon" alla ja natojäsenyyskin tuli ikäänkuin automaatisesti - jo heti alussaan.

Petteri Hiienkoski

UPI:n vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak ansaitsee kiitoksen välikohtausta koskevasta Yle Uutisille antamastaan lausunnosta, jossa hän suhteutti tapauksen suurvaltosuhteisiin. Yksisilmäisen Venäjä-demonisoinnin sijasta, mitä Hesari edustaa, turvallisuuspoliittiseen keskusteluun tarvitaan laajempaa näkemystä tapahtumien ja kehityksen logiikan ymmärtämikseksi.

Ilkka Luoma

Huomasitko Charlyssä jenkkiväriä?

Petteri Hiienkoski

Aiempiin lausuntoihin verrattuna näkökulman muutos oli mullistava. Sen sijaan ulkoministeri Timo Soini veivasi vielä vanhaa levyä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Balttian maat ovat ilmeisen tyytyväisiä turvatakuistaan, josta kai tässäkin on lähemmin kyse. Venäjää ilmiselvästi ärsyttää moinen päättäväisys pienten rajanaapuriensa huolessa omien elinolojensa turvaamiseksi lähihistoria v. 1944 lähtien huomioiden.

Ilkka Luoma

Olivatko saksalaiset miehittäjiä 1941-1944?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itse asiassa he olivat vapauttajia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Siis Saksan kolmas valtakunta palautti Virolle täyden itsenäisyyden, vuodesta 8/1941?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #54

Sota-aikana ei tuo "täysi itsenäisyys" pienien kansakuntien kohdalla ole ajankohtainen asia, vaan selviytyminen. Saksan "kolmas valtakunta" pelasti muutamaksi vuodeksi Viron Stalinin terrorilta ja virolaiset olivat asiasta silloin hyvillään. Kahdesta vaihtoehdosta parempi tuntuu aina miellyttävämmältä. Viro on aina ollut kulttuuriltaan keskieurooppalainen alue ja saksalainen valta niinmuodoin tervetulleempi kuin Venäjän Siperia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Niin, Virohan on täynnä vanhoja saksalaisten kartanoita ja linnoja ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #57

Muun muassa tuokin on merkki Viron kuulumisesta Länteen. Sen aistii nykyisessäkin "Tanskan Linnassa" selvemmin kuin bysanttisessa Helsingissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Virossa on noin 30% venäläisvähemmistö - pitäisikö heidät muutattaa pois - Venäjälle? Entä Viron itäraja - miltei kokonaan venäläismielisiä - varsinkin Narvan alue.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #61

Venäjän kautta aikain vallalla ollut pyrkimys asuttaa miehitetyt alueet venäläisillä on syynä tuohon venäläisten lukumäärän suuruuteen Virossa. Sellainen on Venäjälle ollut osa eräänlaista hybridisotaa jo ammoin. Myös sitä voidaan kutsua tietynlaiseksi viipaletaktiikaksi tulevaisuutta silmällä pitäen.

Viro kohtelee kuitenkin venäläisiä maassaan silkkihansikkain ja antaa heille mahdollisuuden kansalaisuuteen, jos he osoittavat aitoa tahtoa virolaistumiseksi ja onnistuvat siinä tietyn becnhmarkingin mukaisesti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Juha, eurooppalainen osasi myös hyvin asuttaa koko Pohjois-Amerikan ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #65

Uudisraivaajia ei voi verrata miehittäjiin. Pohjois-Amerikassa ei ollut valtiota, joka olisi vallattu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Eurooppalaisten valloittajien selitys - intiaaneilla oli aivan eri yhteiskuntakäsitys ja -järjestys - ei see oikeutetuksi valloitusta ja tapahtunutta suoranaista teurastusta ja rosvousta. Milloinkahan valkoinen hoksaa, ettei tämän noin 20% maapallo-osuus tarkoita, että kaikkien pitää noudattaa valkoisen määräyksiä!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eestiläiset sanovat saksojen olleen toreet poisit,toivat ruokaa, kun venäläiset taas ryöstivät.

Eihän Neuvostoaikanaan Eestissä kasvatetuista sijoista jäänyt Eestin muutakuin saparo sorkat ja suolet kaikki meni Leningratiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Tulikohan jotain vastineeksi?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Balttian maat ovat ilmeisen tyytyväisiä turvatakuistaan, josta kai tässäkin on lähemmin kyse. Venäjää ilmiselvästi ärsyttää moinen päättäväisys pienten rajanaapuriensa huolessa omien elinolojensa turvaamiseksi lähihistoria v. 1944 lähtien huomioiden.

Ilkka Luoma

Alla olevassa linkissä:

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016041421417143_... -

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016041421417143_... -

Mainittiin, ettei iranilaista konetta olisi näin kohdeltu - USA' han ampui Persianlahdella alas kansainvälisestä ilmatilasta iranilaisen siviilimatkustajakoneen - 300 kuolonuhria. USA maksoi omaisille korvauksia, mutta ei pyytänyt anteeksi.

Ilkka Luoma

Lievästi topicin ohi - mutta hipoen:

1)

Epäily: Ruotsin lentoliikenteen seisauttanut aurinkomyrsky olikin Venäjän kyberhyökkäys? ~ http://yle.fi/uutiset/epaily_ruotsin_lentoliikente... - ... Ahaa, Venäjä on saanut Auringon myrskytkin jo arsenaaliinsa. Voi tätä hyytävää itäuhan luontia. Kuinkahan leveästi yle-toimittajat hymyilevät pilttuissaan?

ja sitten:

2)

HS: Ruotsin lentoliikenteen pysäyttänyt häiriö on uusi löytö avaruussäässä – aiemmin syyksi epäiltiin Venäjän kyberhyökkäystä
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460607525393 - ... Muistamme hyvin kuinka media vihmoi Venäjän uhkaa tästäkin - miten kävikään.

Että näin mediamme ;-)

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjälle pitää antaa joskus tunnustustakin. Kun ensimmäinen sputnik piippasi taivaalla, se herätti amerikkalaiset unesta: sillä sekunnilla käynnistyi LUOVUUS.
On hyvä että ruskit testailevat naton koneita. Sehän on arvokas palvelu natolaisille.

Ilkka Luoma

Venäläiset halusivat estää pahemmat vahingot, mitä jenkkien signalointi oli jo tehnyt - liian suuret lähetystehot (?)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Alkaa tuntua siltä, että Venäjällä ei ole tosissaan aikomusta aloittaa kolmatta maailmansotaa. Jos he aikoisivat hyökätä, eihän silloin olisi järkevää paljastaa viholliselle sen heikkoja kohtia. Eli venäläiset leikkivät jenkkien kanssa: ähää kutti, siitäs saitte, mites nyt suu pannaan:)

Ilkka Luoma

Ydinasesuurvaltojen aloittama pienikin sota/ taistelu voi eskaloitua suursodaksi ja nykyisillä ydinaseiden määrällä se olisi koko maapallolle kohtalokasta.

Ilkka Luoma

Tutkija: Nähtävissä on, että Venäjä on toiminut yksin provokaatioissa
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tutki... -

... Kannattaisikohan Charlyn perehtyä Venäjän asukasjakaumaan ja kansalaisten aktiivisuuden sijaintiin. Nimenomaan Euroopan Venäjää "piiritetään" ... Siperia on liian laaja ja harvaan asuttu, että sitä voisi ja kannattaisi piirittää.

Ilkka Luoma

Yhdysvaltalaislähde: Venäläiskoneita ei voitu ampua alas - ärsyttävyys ei riitä syyksi ...

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016041421417143_... -

...
Mainittiin, ettei iranilaista konetta olisi näin kohdeltu - USA' han ampui Persianlahdella alas kansainvälisestä ilmatilasta iranilaisen siviilimatkustajakoneen - 300 kuolonuhria. USA maksoi omaisille korvauksia, mutta ei pyytänyt anteeksi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Persianlahdella ammuttiin siviilikone virheiden ja väärinkäsitysten vuoksi. Ihan samoin kuin venäläiset ampuivat alas samalla tavalla Japanista Siperiaan päin lentäneen matkustajakoneen, joka oli eksynyt navigointivirheen takia.

Huomaatko Ilkka, toinen roistovaltio USA ei ammu vain sen takia että toinen ärsyttää. Toista se on Venäjä. 1939 puna-armeija hyökkäsi Suomeen kuulemma sen takia kun suomalaiset olivat keljuja ja ärsyttäviä. Turkkilaiset ovat ottaneet oppia venäläisistä ja ampuivat yhden koneen alas ihan vain varoitukseksi!

Ilkka Luoma

Jatkoa ---

Ilta-Sanomat: USA: Su-27-venäläishävittäjä ohitti RC-135:n vain 15 metrin päästä – teki ympärillä tynnyrikierron
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011605... -

. .... Miksi ei kerrota mikä vakoilukoodi oli KC-135 amerikkalaiskoneessa päällä? Jatkoa USS Donald Cook ohjushävittäjän signaalikoodioperaatiolle?

...

HS: Venäjä varautuu kylmiin suhteisiin
~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1460774936530 - ... HS jatkaa väkevää natotuslinjaansa. Osaisikohan HS oivaltaa, mikä onkaan mahdollisesti ollut länsimaiden rooli Ukrainassa. Maidan kuin Odessa ovat edelleen puolueettomasti selvittämättä.

Ylläolevaan kommentti (lainauksena)

"Venäjän kannalta Naton levittäytyminen sen raja-alueille on vihamielinen toimi. Se vastaa Venäjän katsannossa venäläishävittäjän yli lentoa yhdeksän metrin etäisyydeltä amerikkalaisesta sotalaivasta. Nato Moskovan porteilla ja hävittäjä yhdeksän metrin päästä amerikkalaisesta sotalaivasta ovat rinnakkaisia asioita"

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka, et hämää vanhaa konkaria epämääräisillä puheilla!
Kerro eksaktisti,
Mitä tarkoittaa vakoilukoodi?
Mitä tarkoittaa että se on päällä, onko se lähetin ja mitä se tekee?

Netistä löytyi käyttämäsi tunnus RC-135, se on amerikkalainen sotilaskone.

Ilkka Luoma

Kuten jo mediakin totesi, kyseessä oli tiedustelu- eli vakoilukone. Nyt oli myös siitä kysymys, että "kuunteliko kone vai jopa lähetti!" -siis signaalia, jossa jokin vakoilukoodi. Pitää huomioida Stuxnet tyyppisten sabotointiohjelmien olemassaolo - muistamme iranilaisten ydinvoimalan, joka tuhottiin "biteillä" ... ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Stuxnet - joka voi nykyään ehkä olla jo ns. langaton (?)

Tämän vuoksi venäläiset halusivat saada selville mikä vakoilukoodi oli päällä ja se vaatii peilausta, tai jopa lähetyksen häirintää!

KC-135 on muutakin kuin tankkauskone, joka muuten on käynyt Suomessakin - jo yli kymmenen vuotta sitten ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_RC-135#KC-135... -

Kts. myös ~ https://en.wikipedia.org/wiki/95th_Reconnaissance_... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Toiset sentään koittavat ymmärtää mitä on tapahtunut. Sinä Ilkka et ymmärrä venäläisten selityksiä, sinä vain toistat heidän propagandaansa. Olet siis Putinin trolli kuten monet ovat epäilleet.

Vanhana radiomiehenä käsitän että lentokoneesta voi matkan päästä tehdä kahta asiaa, yrittää lukea läheltä vihollislaivan radioliikennettä ihan kuten hakkeri lukee ihmisten taskuissa olevia luottokortteja. Luulen että amerikkalaiset älysivät katkaista virran laitteistaan heti kun näkivät viholliskoneen lähestyvän.
Toinen tapa on lähettää voimakkaita radioaaltoja tai muuta sähkömagneettista säteilyä. Tällöin on tarkoitus aiheuttaa jännitteitä jenkkien laitteiden mikropiireissä ja siten tuhota niitä. Mutta tällöinhän on kyseessä sädeaseella tehty hyökkäys, sotatoimi. Kumma kun jenkit ei ampuneet hyökkääjää alas kuten turkkilaiset tekivät?

Mutta saattoivathan jenkitkin iskeä säteilypulsseilla ohi kiitävään koneeseen ja tuhota sen mikropiirejä.

Ilkka Luoma

Entä jos amerikkalaiset lähettivät mobiili-stuxnettia?

Ilkka Luoma

... HS ottaa täysillä osaa hiljalleen kehittyvään infosotaan ja tässäkin jättää todellisuuden niin sanotun Donald Cook tapahtuman taakse, jossa tavoiteltiin amerikkalaisalukselta tiettävästi liian voimakasta signalointia Venäjän Kaliningradin ohjuspuolustusjärjestelmiä kohtaan. Molemmat ydinasesuurvallat tietävät samalla tavalla tarkoin mitä oikeasti tapahtui, mutta eivät ota sitä esille, koska käyttävät kumpikin samoja menetelmiä. Nyt arvellaan signaalitason olleen poikkeavan korkeatehoinen.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461731305445?jako=807b... -
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461731305445 -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tässä tulee ihan helläsydämiseksi vanhetessa. Aiemmin Stubbia lyötiin kuin vierasta sikaa, minun tuli sääli ja puolustin häntä. Pääsyyllisiä olivat kaikki kansanedustajat kun kukaan ei ollut viitsinyt edes lukea lausuntoja.

Vaikka Venäjä on roistovaltio, niin silti ei ole sopivaa että toinen roistovaltio meidän nokan alla tulee sitä kiusaamaan!

Hauskaa Vappua!

Ilkka Luoma

Iloista ja mieli Kirkkaana Wappua!

Ilkka Luoma

... Meillä media ei oivalla kysyä sotilasasioiden asiantuntijoilta mitä nuo tiedustelu- eli vakoilukoneet tekevät toisen valtion liki välittömässä läheisyydessä. Näyttää olevan Helsingin Sanomilla natoselvityksen julkistusanalyysien yhteydessä tärkeämpää saattaa Venäjä uhan aiheuttajaksi. Molemmat suurvallat tietävät mitä vakoilukoneet operoivat, eivät vain sitä selkokielellä kerro. Noilla signaalitiedusteluilla on kirjoittamattomat säännöt ja niiden herrasmiessopimusta valvotaan.

Nykypäivä on teknologisesti jo niin kehittynyttä, että voidaan toisen osapuolen sotilaallisiin puolustus- ja/tai hyökkäysjärjestelmiin istuttaa tietojärjestelmäviruksia ja -vakoilijoita, jopa langattomasti. Kaliningradissa on Venäjän merkittävät puolustusjärjestelyjen etähavainnointisysteemit puolustuksellisine torjuntaohjuksineen.

USA on sijoittamassa Eurooppaan omat ohjusjärjestelmänsä, yhä lähemmäksi Venäjää. Tässä on se kohta, jota venäläiset kuvaavat Naton laajentumiseksi aivan Venäjän rajoille saakka. Samalla tavalla Yhdysvallat koki ahdistusta Kuuban ohjuskriisin aikana 1960-luvin alkupuolella. Kuuban selkkaukseen kannattaa perehtyä huolella, sillä silloin oli III Maailmansota lähellä.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461916623032?jako=96fd... -

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461916623032 -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Nyt käydään kissa ja hiiri leikkiä. Mutta eikö nykyinen touhu alkanut kun Venäjä valloitti (vapautti) Krimin, siis hyökkäsi itsenäiseen maahan. Vastaava olisi että Ruotsi hyökkäisi Ahvenanmaalle ja vapauttausi suomalaisten alistamat ruotsinkieliset.

Jenkit kiusaavat minustakin jo liikaa Putin-parkaa, alkaa käydä sääliksi, mutta itsepähän aloitti nokkapokan. Nurkkaan ahdistettuna Putin voi tehdä mitä tahansa. Ihan kuten Hitler julisti loppuvaiheessa totaalisen sodan.

Ilkka Luoma

KC-135 (RC-135) voi olla ilmatankkauskone tai sellaiseksi naamioitu vakoilukone. Vakoilukoneet signaloivat ja niiden lähetystehoista on ydinasevaltojen kesken herrasmiessopimus lähetystehojen maksimeista. Herää kysymys lähettikö USAF vakoilija ylisuurilla tehoilla signalointia. Venäjäkin harjoittaa signalointia, niinpä molemmat osapuolet tietävät tarkasti mitä tuossakin todellisuudessa tapahtui, siksi eivät kerro. Meidän media on asiasta tietämätön.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016043021495867_... -

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016043021495867_... -

Ilkka Luoma

KC-135 (RC-135) voi olla ilmatankkauskone tai sellaiseksi naamioitu vakoilukone. Vakoilukoneet signaloivat ja niiden lähetystehoista on ydinasevaltojen kesken herrasmiessopimus lähetystehojen maksimeista. Herää kysymys lähettikö USAF vakoilija ylisuurilla tehoilla signalointia. Venäjäkin harjoittaa signalointia, niinpä molemmat osapuolet tietävät tarkasti mitä tuossakin todellisuudessa tapahtui, siksi eivät kerro. Meidän media on asiasta tietämätön.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016043021495867_... -

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016043021495867_... -

Ilkka Luoma

Yhteys topicciin!

... Sanottu torjuntaohjusasema on myös nopeasti hyökkäysohjusasema. Joutunevat venäläismaalitusten kohteiksi.

~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_julistaa_ohjuski... -

.

Ilkka Luoma

... Asiantuntijapiireissä tämä niin kutsuttu signalointi on tuttu elektronisen sodankäynnin muoto, ehkäisijänä ilman henkilövahinkoja. Ensin se tutkii, sitten eliminoi, mutta missään nimessä se ei kykene täyteen sähköjärjestelmien lamaannuttamiseen. USS Donald Cook casea on selostettu useissa kirjoituksissa - täälläkin.

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012237... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Lukekaapa Jere Laineen kirja:
SOTA 2016, Lintukodon loppu?

Venäjä hyökkää Suomeen saadakseen etelärannikon satamat haltuunsa. Syttyy oikea sota, tuhansia kaatuu. Asiasta ovat sopineet roistovaltiot keskenään USA ja Venäjä.

Ilkka Luoma

Leo hyvä - voin luvata sinulle, ettei Venäjä hyökkää kimppuumme, jos emme laske muita ulkoisia Venäjän vastaisia aktiivisia voimia maahamme.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, EU ja USA ovat Venäjän vihollisia. Pitäisikö näiden kansalaisille asettaa porttikielto?

Toimituksen poiminnat