Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Venäjäkin – ”pahan valtakunta” on liian suuri – lännen mielestä!

(Harvemmin puhuttu skenaario. Me suomalaiset katselemme historiaviisaina idän ja lännen vedenjakajalta näytelmää, jonka käsikirjoituksen tietävät tarkoin juuri nämä kaksi eri maailman johtajaa – ydinasesuurvallat Venäjä ja Yhdysvallat)

 

[ … kansalainen Erkki pohtii usein mikä mättää, kun nokittelua on juuri suurien välillä, on Ukrainaa |1, johdantoa siihen – on Itämerta |2, jossa suurvallat osoittavat mahtailukykyään, häiritsevät ja vakoilevat. Meillä Suomessa on laajasti omaksuttu kansalaisten taholta irti oleminen kummankaan sotilaallisista liittoumista |3 …

 … Erkki kutsuu sitä ”paasikivimäiseksi viisaudeksi ymmärtää tosiasioita viisauden lähteeksi” – samoin arjen kansalainen Liisa on oivaltanut, että ”ystävät tulee pitää lähellä ja viholliset kaukana”. siksikin Liisa ei haikaile Natoon – lännen sotakoneeseen, koska meillä on yhteistä rajaa itäisen suurvallan kanssa kokonaista 1320 kilometriä … ]

 

Venäjä on liian suuri väestöönsä nähden

USA on maailman suurin raaka-aineiden ja energian kuluttaja – viimeisen 150 vuoden aikana *. Yhdysvallat loi vaurautensa ja sotilaallisen voimansa juuri massiivisella maapallovarantojen hyödyntämisen ansiosta, tuoden materiaaleja ja halpaa energiaa kaikkialta maailmasta, mutta kenen, minkä ja keiden kustannuksella?

 

Neuvostoliitto oli vielä massiivisempi maapallovarantojen omistaja ja haltija

Monissa elintärkeissä raaka-aineissa Neuvostoliitto oli liian voimakas ja määräävä – näin länsi ja USA ajatteli. Siispä Neuvostoliitto nimettiin jo lännelle vastenmielisen järjestelmän vuoksi ”Pahan Valtakunnaksi” |4 (USA’ n 40. presidentti Ronald Reagan |5).

|4 Eduskuntamme tulevaisuusvaliokunta raportoi ”Pahan Valtakunnasta” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112618867201_uu.shtml -

|5 Ronald Reagan ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan -

 

Syntyi Tähtien Sota ideologia

[Tähtien sota ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Defense_Initiative SDI - ]

Reagan näyttelijänä ymmärsi hollywoodmaisen perustavoitteen – hyvä voittaa aina pahan. Tähtien sota suunnitelma oli siksi massiivinen, että sen rahoitukseen vastaamiseen laskettiin Neuvostoliiton romahtavan, kuten kävikin. Syynä luhistamiseen oli tietysti jokin aivan muu kuin lietsonta suursotaan – tähtitieteellisten aseiden avulla. Neuvostoliitto piti saada hajotettua. Siinä onnistuttiin.

 

Länsi ja USA tarvitsi ja tarvitsee valtavasti materiaaleja,

 … mineraaleja, raaka-aineita ja energiaa |6. Nämä hyödykkeet tulee saada häiriöttä markkinatalouden ehdoin, ja siinähän markkinavoima edesauttaa oivasti |7. Onhan USA maailman suurin talous, tosin tänään se on joidenkin mukaan jo Kiina |8.

 

Neuvostoliiton hajottua – käsittelyyn on otettu nyt edelleen liian suuri Venäjä

[ … miksi länsi yrittää luhistaa Venäjän? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html - ]

Nato, joka on lännen käsikassara edetessä uusille raaka-ainelähteille ja markkina-alueille, on erinomainen apuväline houkutella turvattomia/ turvattomaksi lietsottuja valtioita sen sateenvarjon suojaan – Natohan ei ole sotinut, tosin se on hyökännyt harjoituksen vuoksi eräisiin liki vastustuskyvyttömiin kohteisiin – elävän lihan periaatteella – puolustaessaan hyvää ja vapaata maailmaa.

 

Nyt tulee saada Venäjän maapallovarannot hyvän ja vapaan käyttöön –

 … nostamaan materiaalista elintasoa. Lännessä ja idässä kaikki lasketaan nykyään – ainakin toistaiseksi – rahassa, määrissä ja kasvussa. Tietyistä raaka-aineista on jopa pulaa ja niitä sijaitsee myös nykyisen Venäjän alueella |9.  Noiden tärkeiden materiaalien saanto on turvattava ja Venäjän pilkkominen pienemmäksi avaa ovia venäläisten raaka-aineiden lähteille ja samalla saadaan idän voimaa kutistettua – Kremlin muurien sisälle.

 

Nyt on myös kiire, sillä Kiina jyrää

Idän toinen jättiläinen – väestöltään, tuotantokoneistoltaan ja maailmavaikutteeltaan oleva monituhatvuotinen kulttuuri, järjestelmä ja maantapa laajenevat lännen mielestä huolestuttavasti – jo Afrikassa, ja näin Kiinaa ei tule päästää esimerkiksi Siperian mittaamattomiin maapallovarantolähteisiin.

Lännen ja USA’ n kauhukuva on kiinalaisten ja venäläisten keskinäinen yhteistoiminta |0, sillä se muodostaa koneistoltaan huomisen maailman jättiläisen ja tämä ei sovi Washingtonille ja Lontoolle. Saksa, joka on maailman toiseksi suurin viejävaltio ja ylivoimainen teknologiaosaaja on tosin huomannut, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka |11.

Saksa on helpommin ”schröderiläisen” mallin mukaisesti hyväksymässä Venäjän eurooppalaiseksi valtioksi, johon taas tällä mallilla Venäjän nykyhallinto antaa allekirjoituksensa.

 

Saksa oivaltaa myös, ettei Venäjän kanssa kannata olla huonoissa väleissä –

 … käviväthän saksalaiset venäläisten kanssa maailman historian verisimmän, raaimman ja totaalisimman tuhoamissodan 1941 - 45, jossa ei säästetty mitään – ei mitään! Saksalle sopii hyvin USA’ n aseiden poistuminen Euroopasta, jota nyt myös Yhdysvaltojen merkittävimmät presidenttivaaliehdokkaat painokkaasti tavallansa kannattavat.

Niin esiehdokkaat Hillary Clinton kuin Donald Trump kehottavat eurooppalaisia vastaamaan itse omasta puolustuksestaan. Amerikkalaisten voimaponnistukset tulevat siirtymään Kiinan patoamiseen.  USA tietää, että elämme jo Kiinan vuosisataa.

Nyt kun alun Erkki ja Liisa pohtivat meidän piskuista roolia – on se selvä

Kansakuntamme on jylissyt kaikissa gallupeissa, ettemme mene Natoon |12, ja tänään jo kiivaimmatkin ”natottajat” * ovat hyväksymässä tämän kansalaistahdon. Lopultahan ”arkikansa se ruumiit pesee, jotka pieni vähemmistö on aina väärillä päätöksillä tehnyt”. Kyllä kansa tietää – näin voimme mainiosti lainata edesmennyttä suurmiestä – Veikko Vennamoa.

* Hyytävät koppalakkiset Kokoomuksesta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163065-naton-sijasta-venajan-turvatakuut-yllattavaa -

 

Meidän rooli tässä raaka-ainesaantojen sodassa on yksiselitteinen

Me emme ryhdy muiden kolmansien asioihin – me pidättäydymme turvaamaan asemamme kauppakansana kaikkiin ilmansuuntiin – itään ja länteen, nyt jopa huomisen Koillisväylän kautta pohjoiseen ja myös etelään, Afrikkaan saakka.

Me pidämme sanamme, olemme sotilaallisesti liittoutumattomia ja kehitymme eurooppalaiseksi ”Pohjolan Sveitsiksi” |13 – rauhanvälittäjänä * ja uskottavana neuvotteluyhteyksien luojana, kuten nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö jo tekeekin. Niinistön toimet kansakuntamme hyväksyy täysin |14 – oivaltaen samalla erään vanhan kiinalaisen sanonnan: ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä”.

 

Lisäkirjoitukset tekstistä

|1 Itä ja länsi kohtaavat ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ukrainassa-kohtaavat-nyt-it-ja-l-nsi-sotajalalla -

|2 USS D Duck aggressio ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215404-venalainen-signalointikone-tuli-hajuraon-sisaan -

|3 Idän ja lännen vedenjakajalta – suomalaiset! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/suomenkielenpaiva.html -

|6 Amerikkalainen valkoisen imuri ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Gilded_Age -

|7 U.S trade 1960 – 2014 ~ http://www.census.gov/foreign-trade/statistics/historical/gands.txt -  

|8 The Biggest Economy in the World? ~ http://www.bbc.com/news/magazine-30483762 -

|9 R-A ~ http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/metalli/2010-06-29/EU-listasi-kriittiset-raaka-aineet-ja-mineraalit-3295637.html -

|0 Kiina + Venäjä? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166477-upi-kiina-ja-venaja-lahentyvat-uhka-lannenmiehelle -

 

|11 Eurooppa! ~ http://keskustelu.plaza.fi/threads/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu-poistaa-vastakkainasettelun.1941050/ -

|12 Ei Natoon (SF) ~ http://yle.fi/uutiset/suomalaisten_nato-kannat_ennallaan__epavarmojen_osuus_kasvanut/8408558 -

|13 Yhteiseurooppalaisuus ja Pohjolan Sveitsi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseurooppalainen-puolustus-ja.html -

|14 PR Niinistö operoi kahden kesken! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | BL | BLOG 73903

---17042016---

 

DOC: Venäjäkin on liian suuri_16042016 – Microsoft Word Starter

791 | 896

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Itämeri - rauhanmeri 2017 -projektin verrattain lyhyen ideanlanseerausajan kuluessa on jo saatu vastakaikuna lukuisia viitteitä ja vahvojakin signaaleja siihen suuntaan, että nyt todella on laajapohjaista tilausta paitsi Ydinaseeton Pohjola -mielenosoituksille myös ko. kaavaillulle poikkisivistykselliselle rauhansolidaarisuusprojektille.

Tästä rohkaistuneena alustava toimeenpanotyöryhmä on päättänyt jättää projektin tarkemman suunnittelun ja enemmän jatkokehityksen pääosin vapaasti US-Puheenvuorossa vaikuttaville asiantunteville ja vastuullisille tahoille eri alojen erityisasiantuntemusta ja viestinnällistä sekä järjestöllistä osaamista edustavine avustajaimistoineen. Tehkää hyvin!

Esimerkiksi entisen ulkoministeri Erkki Tuomiojan peace-rintamerkin velvoittava olemus ja neuvostopartisaanien juhlahuuruiset rauhanmarssit Karjalan rintaman muisteluineen ja Gangutin/Hangon-palauttajien nuordesanttiuusaktiivisuus viimeaikaisten hävittäjäkähinöiden ja valehyökkäysuhitteluiden lisäksi puoltavat vastaansanomattomasti Itämeri - rauhanmeri 2017 -projektin ripeää eteenpäinvientiä.

MUITA OPTIOITA on vastenmielistä edes kuvitella, mikäli liittoutumattomuus/puolueettomuus asetetaan edelleen lähtökohtaiseksi oletusitseisarvoisesti natottomaksi kulmakiveksi keskustelulle. Keskustelun ja selvitystyön suuntana voitaneen tässä A-suunnitelman tapauksessa alustavasti pitää rakentavaa ja kaikkia osapuolia tasapuolisesti kunnioittavaa Yya2.0-rauhankumppanuutta.

Lienee selvää, että Suomen tulee välttää yksinjäämistä ja talvisotaa edeltävää muistuttavaa tilannetta, jossa suurvalta saneli neljälle Pohjoismaalle hyvin erilaiset elinolosuhteet, joista helpoimmalla selvisi kultahammaskauppakumppani, ks. http://verkkouutisetfi.herokuapp.com/kotimaa/reima...

Mikäli Yya2.0-rauhankumppanuussopimusta ei ehditä saada ratifioiduksi riittävän ajoissa turvallisuusgeopoliittisen tilanteen mahdollisesti kiristyessä konfliktien tasolle lähialueillamme, on maamme voitava turvautua esimerkiksi Tarja Halosen arvovaltaan tukeutuen ns. miinattomaan sukupolvineutraaliin koskemattomuudenturvalinjaukseen, jonka mukaan Suomineito hakee välittömän avuntarpeen todetessaan YK:lta ja kulttuurissivistykselliseltä kansainväliseltä solidaarisuusyhteisöverkostolta voimakassanaista eettismoraalista Lähestymiskieltoa pienten viherväristen miesten hybridijoukkoahdistelua vastaan kaksikielisenä mottonaan "koskemattomuusasia on meidän!"

Ks. tarkemmin viime kesänä julkistetun RC Think Tank Int'l: Defense Alliance/Finland -ryhmän laatiman Option Eurasia -raportin loppusuosituksissa peräänkuulutettu "Sotilasliitto Venäjän kanssa yhä avoin optio? - Hyöty/haittaselvitys nyt" ja Itämeri - rauhanmeri 2017 -projekti http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215481-i...

Ilkka Luoma

ETYK 1.0 -> ETYJ Jubilee

Voisimme arvata kuinka tuskallista oli kokeneiden ulkopolitiikan valtiomiesten – sosiaalidemokraattien Erkki Tuomiojan 2] ja ainakin toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrysen ajatuksenjuoksu 3], kun huomasivat, miten ”rauhantekijän vesi huuhtoutui hanhen selkää pitkin” – tavoittamattomiin. Olimme päinvastoin saaneet ETYJ juhlakokouksen toisen ydinasesuurvallan - Venäjän takajaloilleen *].

*] ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14358049402... -

Tuomioja kirjoitti miltei heti mietteensä venäläisdelegaation maahantulon estämisestä – voimme tässäkin arvata, kuinka kipeältä tuntui TP-UTVA' n tekemä päätös pitkäaikaisimman ulkoministerimme mietteissä, kun paljoltikin kaikki se, mitä oli tehty omalla ministerikaudella – valui hiekkaan. Vai valuiko?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-... -

Ilkka Luoma

YYA 1.0

[ ... kautta historiansa Suomi on nokkelasti joko ulkoisen avun, uhan ja/tai sisäisen ristiriidan kautta löytänyt luovimiskurssit itsenäisyytensä takaamiseksi. Suomi oli neuvottelutaidon ja hengissäpysymiskurssien taito-oppilas priimuksena, kun muita maita miehitettiin, alistettiin ja valloitettiin... ]

Vaikka kolumneissa*) kuinka selostetaan nykyteesien mukaisesti yksipuolista ja luontaista kallistumista länteen järjestelmänä, jossa päätökset kulminoituvat mm. markkinaehtoisuuteen - on se vain puolitotuus.
Suomi on vedenjakajamaa, jossa kohtaavat idän ja lännen uskonnot, kulttuurit, kielet ja tavat niin individualismina kuin kollektivismina. YYA-sopimus**) oli aikakautinen itsenäisyysvoitto lopulta pienin myönnytyksin.

YYA – Yllättävän yleinen avustus

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/01/yya-yllattav... -

.

Ilkka Luoma

Kaikkein mielenkiintoisin asia tässä topicissa on USA' n viimeisen 150 vuoden aikana käyttämä maapallovaranto ja se, miten se on suhteessa väkilukuun. Kiinalaiset haluavat laskea osuutensa yksinkertaisella kaavalla ~ 1,4/7,2 ... USA olisi samalla kaavalla ~ 0,32/7,2 ja Venäjän 0,14/7,2 - niin ja meidän 0,0054/7,2 ...

...

Mikäli hyötysuhteet eivät parane, kierrätys tehostu ja luontainen hyödynnös lisääny kuin kulutuksen vähentäminen onnistu - seuraa vääjäämättä niukkuus ja taistelu varannoista, johon topic viittaa - juuri tänään Yle uutisoi ( ~ http://yle.fi/uutiset/maapallo_soi_jo_taman_vuoden... - .. - ) tämän vuoden biokasvuston jo syödyn ...

Venäjän pinta-ala on ylivertainen ja paikka paikoin maaperä paranee esimerkiksi viljelyä ajatellen - samoin makeaa puhdasta juoksevaa käyttökelpoista vettä Venäjällä on eniten ...

Ilkka Luoma

Topicciin nähden oleellinen tilasto on päästöjen määrä asukasta kohden, siis merkki kulutuksesta - ja kulutus tarvitsee materiaaleja kuin energiaa niiden muunteluun, joka taas tuo työtä ja ainakin maallista vaurautta ... on siis kysymys raaka-ainesaannosta, ja tässä Venäjä on noiden merkittävien raaka-ainelähteiden osalta aivan liian suuri - lännenmiehen mielestä. Viittaus topicciin.

Taloussanomat: Luon­non­varat loppuivat viikkoa aiemmin kuin viime vuonna
~ http://www.taloussanomat.fi/a/201510256 - ... Koko maailman kulutuspäivä - viime vuonna 2015, entä nyt 2016 - ennakoidaan olevan viikkoa aikaisemmin, mitä tehdään? Gaia kuumenee.

...

Hiilidioksidipäästöt USA' ssa per nenä ovat ylivoimaisesti suurinta maailmassa.

[lainaus] Tällä on ollut ja on hintansa - yhden suuren ja toisen nopeasti kasvavan osalta - kysymys materiaalimuunnoksista ja energiankäytöstä - yksi ylitse muiden ja keiden kustannuksella? ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015114790... -

Toimituksen poiminnat