Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Hybridillistä informaatiosotaa – mistä sumutetaan ja ketä?

Ukrainan sisällissota 1], sanoisinko veljessota - kääntyy medioiden innoittamina, provosoimina jopa manipuloimina sanojiansa ja näiden päämääriä vastaan – vieläpä Krim [ ~ http://areena.yle.fi/radio/2261556 – [!] ] alleviivasi lännenmiehen oikeutuksen puuttua jälleen muiden asioihin – kuten Venäjänkin, epäsuoremmin.

 

[U][ … Verkkouutiset 2] (Kokoomuksen verkkoäänenkannattaja) ja Verkkomedia 3] (kansalaiskoosteinen informaatiokanava – internetissä, ilman puolueiden lehdistötukea) ovat tukkanuottasilla ”ukrainalaistumisessaan” – toinen löytää kaikki viat idästä ja toinen lännestä … ]

 

Helsingin Sanomat lehti on valtakuntamme vaikuttajamedia, on ainakin ollut 4]. Ruuti ja kynien terävyydet ovat kuivuneet ja tylsistyneet lööpityksissä. Tarkkakatseisuus on jäänyt erinomaisten kolumnistityyppisten kirjoittajien haltuun – mainitakseni vaikka Unto Hämäläisen 5], joka jaksaa kaivaa taustoja ja katsella kohdetta sen kaikilta näkökulmilta. Muutoin Hesari on tunnettu natottaja – eli siis jenkaaja 6], jonka päämääränä on viedä Suomea kohti Natoa.

 

Hybridisota …

[Kemppinen/BLOG ~ http://kemppinen.blogspot.fi/2014/09/hybridisota.html - sota, joka ”liukuu” päälle ]

[HS ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461289303032 - ]

Olemme saaneet sanastoomme uuden sotimistavan tai – muodon, hybridisodan, johon sisältyy voimakas informaatiotaistelu vaikuttavuutena ja mielipidemuuttajana. Hybridi on myös kahden energian kulkuneuvo, kuten se on sotanakin – ’moni rintamainen’.

 

Sotaenergiaa

Sotaenergiaa ammennetaan kansansuosiosta ja vihollisen epävarmuuden lietsonnasta, ja tässä informaatio on sanana/puheena ja kuvina säilääkin terävämpi, osuessaan. Vietnam amerikkalaisena massasotana 7] sai loppunsa television kautta – kansa kyllästyi, energia loppui 58.209 vainajan (153.303 haavoittunutta) jälkeen – kun ei löydetty edes järkevää syytä, miksi viidakoihin uhrattiin miesvoimaa; maapallon toisella puolella.

 

Ukraina on tämän päivän ”vietnam”,

siellä käydään idän ja lännen taistelua vallasta 8]. Reaganismi [ ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 – [15130] toisella puolella, jatkaakseen Neuvostoliiton hajottua – Venäjän hajottamisena ja toisaalta slaavilaisuuden eheänä pitämistä, vaikutepiirinä, jossa Ukrainan historiallinen perintö sitoo maata venäläisyyteen.

 

Läntinen osa Ukrainaa haluaa lännettyä Euroopan Unioniin

Kaikki on rekonstruoitu Kiovan Maidan aukiolle 9], jonka takaa voi löytyä CIA-raha tai laillisen keikautetun presidentti Viktor Janukovyts´ in palkkaamat kätyrit, jotka ehkä pettivät isäntänsä. Odessan murhapoltto 10] jatkoi hybridointia – siviilipolttomurhina.

Ilmatilahallinnan taistelussa väärä kone sattui väärälle reitille 11] – tulos; 298 tapettua. Eikä edelleenkään varmaa tietoa, kuka tai ketkä ampuivat MH17 koneen alas. Varmaa on se, ettei kukaan sitä juuri tuohon koneeseen tahallaan tarkoittanut. Informaatiosota on käynyt Ukrainassa julmaa sotaansa – ja siviiliuhrit ovat unohdutetut 12]. 

 

Hybridisota jatkuu koko ajan –

[Mielikuvituksellinen juttu US:ssa ~ http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/77156-putin-kaatuu-kuin-neuvostoliitto-suomalaiselta-pankkimiehelta-villi-ennustus - kuvastaa suomalaisen median lännettynyttä asennetta ]

Venäjä kiistää jyrkästi lähettäneensä oman armeijansa joukko-osastoja Ukrainaan, näin varmasti(-kin) on; USA:kaan ei ole omia asevoimia kiovalaisten puolelle lähettänyt. Sen sijaan nyt jo tiedetään, että molemmin puolin sisällissodan rintamalinjoja on vapaaehtoisia, palkkasotureita tai muutoin ’ramboja’, useista ulkovaltioista – niin Venäjältä, Ruotsista kuin Yhdysvalloistakin. Sotiminen on rahakasta puuhaa, niin tuloina kuin menoinakin.

 

Lännenmies mediassaan sanoo,

että Putin valehtelee ja tässä piilee informaatiosodan lujin piirre. Mitään täysiä todisteita Putinin valheista ei ole – ainakaan vielä, vaikka tuolla Pustan aroilla se totuus piilee. Molemmat osapuolet pieksevät toistaan. Kiovalaiset sanovat venäläisiä olevan 9000, Nato jenkaa muutamaa tuhatta. Samaan aikaan Latvia ilmoitti Nato valtiona toimittavansa aseita ja USA rahaa – EU:n kanssa, panoksia nostaen.

 

Hybridioiminen jatkuu EU- ja USA –pakotteina Venäjää vastaan

[ Sahataan omia oksia – molemmin puolin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kosto-romahdus-katastrofi-ja-syva-lama.html - ]

Seuraavalla jakokierroksella Venäjä heitti peliin omat vastaseuraamukset, ja Valio vähentää vastaavasti maidon tuottajahintaa – Oltermanni ei enää kulje itään – tekevät sen itse tai Valio Venäjän tehtaissaan. Hybridiointi yltää jo suomalaisiin ja arkivenäläisiin tuottaen sinne pakon tehdä jotain – jotain muutakin kuin vain viedä energiaa ja ostaa ’mersuja, audeja ja bemareita’.

 

Nyt EU jenkaa uusia pakotteita, sahaten omaakin oksaa 13]

 

Kreikka tuo laajennettuun sisällissotaan omat panoksensa – voivat halutessaan torpata EU-pakotteet. Venäjä koettaa samalla lyödä kiilaa muutoinkin epäyhtenäiseen EU-rintamaan, joka virallisesti pitää yhtä. EU pinnan alla kipristelee jo tuskissaan, kun omenatkin jäävät mätänemään, kun venäläiset eivät edes omenoita ole tuottaneet itselleen – piti ostaa Puolasta.

 

Informaatiosota jatkuu räikeänä myös meillä Suomessa

HS jenkaa yhä voimakkaammin meitä vastahankaisia Natoon, YLE huutaa venäjäuhkaa, useat valtaprinttimediat vääntävät kaikki lööpit mikä vähänkään kalskahtaisi venäläisten nilkkaan – unohtaen kiihkossaan ja lännettymisessään presidentti J.K. Paasikiven sanat: ”Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”.

 

Nyt oli hybridioitu ’eipäs-juupas’ taistelu Viron Ämarin ilmasotaharjoituksista,

[Ryhdymmekö jo Venäjän viholliseksi – harjoitusmielessä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelemmeko-virossa-itsemme.html - ]

  … ymmärtämättä, että olisimme osallistumassa ensimmäisen kerran harjoituksiin, joilla on konkreettinen vastustaja – Venäjä. USA:n presidentti Barack Obama julisti Viroon tulon olevan turva- ja solidaarisuustoimi, asein, Venäjän aggressioita kohtaan – mitä aggressioita?

 

Informaatiosota riehuu läpi EU:n,

 … jossa yli 20 ulkoministeriä koettaa löytää vitsaa Venäjälle, jossa ulkoministereitä on yksi – Sergei Lavrov. Tuomiot on meillä demokratioissa jaettu jo ennen ”poliisitutkintaa”; emme tiedä Maidan aukion verilöylyn tekijöitä, emme tiedä Odessan murhapolton toteuttajia – emme edes tiedä MH17 koneen tuhoajaa/tuhoajia. On vain todennäköisyys viimeisestä, että Mariupolin rakettikeskitykset ovat tulleet idästä – siis separatistien alueelta [?] – siviilien sekaan.

 

Informaatiosotaa ilman luottoinformaatiota

Syyttely ja etusormien, ehkä jo keskisormienkin ojennus osoittaa aina tekijästään poispäin. Molemmin puolin etusormet ovat ojossa ja peukalot lihasliikeratojen myötä näyttävät osoittajaansa kohtaan.

Nyt tapellaan sisällissodassa, slaaviveljet keskenään 14] - idän ja lännen valtapelejä. Nyt oiotaan rintamalinjoja ja vallataan maa-alueita maksimaalisesti, jotta rauhanneuvotteluissa olisi jokin valttikortti hihasta vedettäväksi, kun muutoinkin info on ollut hihasta rykäistyä.

 

 

Suomessa jopa valtiovalta syyttää trolliarmeijoita väärän infon luomisesta ja levittämisestä

Tarkastelun ulkopuolelle on jäänyt kasoittain sellaista mediainformaatiota, joka ei totuuden silmää edes kestä – siksi mielikuvituksellisia lööppejä media suoltaa, varsinkin printtilehtiin, joita kansa ruokakaupan kassajonoissa tiirailee, kun nuukuuksissaan ei edes lehden ostoa harkitse, kun ne lööpit voi uudelleen katsoa älykännykästä, tabletista ja ruokapöydän laptopista.

 

Miten on meidän viralliset trollaajat 15]

UPI-FIIA 16], eräät ministerit natotuksessaan, jopa ohi kansakunnan 17] [!] – miten on Maanpuolustuskorkeakoulu, joka laskettelee natoontuneita mielipiteitä ja miltei melkein venäjävihaa. Miksi kukaan ei tarkastele asioita kuten kansakunta kansalaisina haluaisi eli kaikilta näkökulmilta huomioiden maantiede, historia, kauppapolitiikka ja kulttuuri, uskonnot ja tavat …

 … ei, - nyt sen sijaan löydetään mielikuvitus Ahvenanmaalta, jonne Venäjä hyökkää 18] saadakseen edes jotain valvottavaa, kun Nato vääntää koko Itämerta ”omaksi merekseen”. …

 

Olisiko aika avata molemmat silmät ja huomata evl. ev. Sampo Ahto´n 19] mukaisesti tarkastelukulman ulottaminen myös itään? Mikä teki meistä linkkuveitsen länteen – jos joskus olimme linkkuveitsenä itään, niin miksi nyt pitää heittää koko 180 astetta ja lännettyä, kun meillä olisi ensimmäisen kerran oikea mahdollisuus täyteen sotilaalliseen puolueettomuuteen – ehkä jopa EU-joustavoitettuun sveitsittymiseen 20] saakka?

 

LINKIT

[myöhemmin]

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL  |  IL |  Vf  ..  Pz  | US  ...  BL - BLOG 47909

---29012015---

---23042016--- II

doc.: Hybridillistä informaatiosotaa_29012015 – Microsoft Word Starter

1239s

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onko tämä osa sitä paljon puhuttua infosotaa ?

Ilkka Luoma

Lauri, voimme juuri ajatella noin kuin arveletkin ja kysyt, sillä informaatiosota velloo puolelta toiselle, mutta tuohon topic tekstiin sisältyy hienoinen puolueettomuuden ja erossapysymisen henki ;)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Täytyy sanoa, että minulle ei kyllä tämän kirjoituksen pohjalta tulisi mieleenikään epäillä Luomaa Venäjän värmäämäksi trolliksi.

Ilkka Luoma

Perusteletko hiukan - muutoin jää pelkkien huulien heilutteluksi, ja niin yksinkertainen kukaan kommentoija ei halua olla :)

Ilkka Luoma

Topicin ...

LINKIT
1] Ukrainan aktiivinen vähemmistö ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/ukrainan-akt... -
2] Verkkouutiset, Kokoomuksen verkkolehti ~ http://www.verkkouutiset.fi/ -
3] Kansalaisfoorumi, ilman poliittista kytkentää ~ http://www.verkkomedia.org/ -
4] Mureneeko Hesarin valta-asema? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149547-... -
5] ”Palasimme väkivallan vuosisadalle” ~ http://www.hs.fi/kulttuuri/a1399651088205 - toimittaja Unto Hämäläinen, voisiko kuitenkin kurkata mikä oli se valtio 1900 –luvulla, joka eniten väkivaltaa operoi, ja aina omien rajojensa ulkopuolella?
6] Manipuloiko media uhkakuviamme? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/manipuloiko-... - samassa kertomusta siitä, kuinka HS vapaa toimittaja Olli Kivinen otti ’natottajan’ viitan Hesarin silloisen vastaavan päätoimittaja Janne Virkkusen ja toimituksen pään kääntämisessä.
7] Vietnamin sota ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Vietnamin_sota -
8] Ukrainassa itä ja länsi kohtaavat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-i... -
9] Ukrainan anastettu valta? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/uk... -

10] Galitsian haamut Ukrainan yöstä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [5599]
11] MH17 ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [9177]
12] Suurvaltataistelua Ukrainassa – siiviilit häviävät aina! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/suurvaltatai... -
13] Sahaammeko omaa oksaa, jolla istumme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [6486]
14] Emmekö tahdo ymmärtää slaaviveljien ajatuksenjuoksua? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-... -
15] Prof. Patomäki pääministeristämme – ”Stubb matkalla sotaan” ~ http://heikkipatomki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1823... -
16] HS: Tutkija Arkady Moshes: EU on luonut vaikutelman, että se perääntyy Venäjän painostaessa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1422415514481 -. ... UPI-FIIA lausunnot ovat vaarallisen kokonaisajattelemattomia kesken prosessien, joiden tavoitteena on löytää todelliset syylliset Maidanista Mariupoliin, vaikkakin viimeeksi mainittu on todennäköisesti separatisteihin liittyvä. Tuomiot tulevat vasta vankkojen todisteiden jälkeen tuomioistuimista. Nyt sahaamme oksaa, jolla istumme.
17] Kokoomuksen koppalakkiosasto keulii vikuroiden kansakunnan ohi ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [1737] + http://yle.fi/uutiset/kokoomuskonkarit_lavalla_nat... -
18] Tämän päivän ”erkkolaisuutta” – vuodelta 1939! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/milta-taman-... -
19] Kolumni Kylkirauta 2/2014 siv. 63 ~ http://www.kylkirauta.fi/images/pdf/10/kr2_14.pdf -

20] EU-joustavoitettu sveitsittyminen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Puhun EU:n Suomi-pakotteista, jotka kieltävät viemästä kurranttia , rauhanomaista tavaraa Venäjälle. Menetetty kauppa on tullin mukaan 500 miljoonaa kuukaudessa, 6 mrd vuodessa. Hallitus etsii samaan aikaan säälittävää 400 miljoonan säästöä mm. opiskelijoista ja investoi 100 miljoonaa lisää lainana maahanmuuttoon keskustelematta asiasta paljoakaan.

Koskaan Venäjän historiassa ei ole ammuttu suamalaisilla juustoilla, joten juusto-boikotti on naurettava. Suomen on erittain vaikea päästä takaisin markettien putkeen boikotin jälkeen.

Historiaa pengottaessa löytyi yksi esimerkki, jossa olisi ammuttu laivatykeillä juustoilla, joihin oli tungettu laivan hopeahaarukoita ja veitsia, koska muu oli jo ammuttu. Onnistuttiin vahingoittamaan rosvojen purjeita.

Nykymaailma on teknisesti erilaisia ja ryöstäminen tapahtuu lähinnä sopimuksilla tai/ja pankkien kautta. Sodan osapuolinakin on yleensä rosvojärjestöt tai uskonnollismieliset vallankumoukselliset. Lisäksi soditaan pääasiassa maiden sisällä. Tai sitten soditaan hivuttamalla ottamalla kansallisvaltioilta itsemäärääminen ja omaisuutta pois ja tunkemalla velkavastuita ja antamalla sijoittajille ja käyttämällä propagandaa nk. hybridisodan keinona.

Ilkka Luoma

Jussi, eroamalla nyt heti EU-pakotteista saisimme mukavasti myös sellaista Venäjän kauppaa, jota ei aiemmin tehty, sillä saisimme nekin tuote-erät, jotka on ennen pakotteita tilattu Virosta ja muista EU-maista, USA' sta jne ... toki siten, että voimme ne toimittaa laadullisesti ja toimitusvarmasti :)

Kuulostaako raadolliselta ja porukan pettämiseltä? Ei kuulosta, sillä Suomi pienenä kansantaloutena kärsii suhteellisesti miltei eniten. Jokainen voi perehtyä pitkällä tarkastelujaksolla Suomen ja Venäjän kauppaan - aina 1700 luvulta lähtien - selvitystä helpottaa paljon lukemalla prof. Markku Kuisman kirja "Venäjän kauppaa 1700 luvulta vuoteen 2015" ...

Nyt Venäjä korvaa noita EU-tuotteita Kiinasta ja muualta, jotka eivät halua sotkea vapaata kaupankäyntiä, johon ei sinällään politiikka kuulu, toki itse kuluttaja voi tehdä omia boikottejaan, se onkin jo eri asia. Valtioiden pitää edesauttaa kaupankäyntiä kaikkiin ilman suuntiin, sillä aktiivinen kauppias ei ehdi sotia!

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, ovatko ne pakotteet Suomen osalta muuta kun matkustuskieltoja tietyille venäläisille? Luopumalla matkustuskielloista Suomi saisi mielestäsi rutkasti lisää kauppaa Venäjälle. Ehkä Venäjä poistaisi joitakin suomalaisten meijerituotteiden tuontikieltoja mutta en oikein usko suureen kaupan lisäykseen.

Sitten voisi myös käydä niin, että suurempi lovi tulisi vientiin EU-maihin ja USA:n kun ne puolestaan pistäisivät tuontiboikotin suomalaisille tuotteille. Suo siellä vetelä täällä. Niin, mitenkä nuo talouspakotteet loppuvat? Mielestäni Venäjä voisi lopettaa ne helposti, antamalla periksi ennen kuin oma kansa kärsii liikaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Koskee myös monia teknologisia tuotteita, olemme joutuneet hakemaan niitä Kiinasta ja toimitukset suoraan sieltä Venäjälle - kiinalaiset eivät ole niin hölmöjä, että kahlehtisivat vapaata kauppaa :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #15

"Koskee myös monia teknologisia tuotteita" - mitä tarkoitat?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Suomi ei voida viedä esimerkiksi saksalaisia pakotteiden alaisia tuotteita, jotka voidaan toki tuoda Suomeen, mutta ei edelleen Venäjälle. Meneillään juuri tuon tyyppinen projekti, jossa etsimme korvaavan tuotteen Kiinasta, se löytyi ja kauppa mahdollistui. Kiina voitti uutta markkina-alaa, salsakalainen tehdas mentti suuret markkinat ja suomalaiset saivat hyvän mielen junailuistaan.

Annan vihjeen, ne konsultit jotka osaavat nyt korvaustuotteiden löytämisen - ovat suuressa huudossa Venäjällä, ja nyt se tärkein osa - Kiinasta löytyy tänään melkein mitä vain.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #8

" Venäjä voisi lopettaa ne helposti,antamalla periksi"
Ukraina haki Nato jäsenyyttä oranssivallankumouksen jälkeen jonka Janukovski peruutti mutta Maidanin jälkeen on tilanne toinen ja Sevastopolin vuokrasopimus päättyy tänä vuonna.
Saattaa olla että venäläiset pelkäsivät Krimin Sevastopolin siirtyvän Natolle.
Uskon että USAkin tämän ymmärtää mutta itäinen Ukraina on toinen juttu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Donpassin alueella on kysymys suuren venäläisvähemmistön jopa enemmistön tulevaisuudesta - on huomattavaa, että noin 300-500 tuhatta pakolaista on paennut Venäjän puolelle. Kiovalaisten joukossa on tiukkoja äärinationalisteja - galitsian haamut, kuten donpassilaiset (itä-ukrainalaiset) sanovat - vainoavat venäläismielisiä, ongelmat periytyvät jo II Maailmansodan ajoilta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Kyllä käynnissä on infosota johon Ilkka Luoma innolla ottaa sotaa. Blogissa on 18 osaa joissa monessa on 1 - 2 linkkiä ja vastaus N:o 3 siinä on 21 linkkiä. Ilkan blogin ja vastaus #3 sävystä, jos on jaksanut edes puolet linkeistä ja blogista lukea, niin kyllä käy ilmi kenen puolella Ilkka Luoma on infosodassa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jotkut ovat sitä mieltä, että määrä korvaa laadun. Eräs filosofi pyysi anteeksi, kun ei pystynyt kirjoittamaan asiaansa lyhyesti.

Ilkka Luoma

Matti, olen edelleen sitä mieltä, että lukijat päättökööt. Kirjoittajana haluan sanoa asian (liki) kaikki puolet ja näin juttu pitenee - se lukee joka haluaa tietää "kaiken" :)

Ilkka Luoma

Eräs nimeltä mainitsematon poliitikko oli "juossut" yhden topicin läpi, siis kaikki linkit mitä aiheeseen ja sieltä aiheisiin kulkeutuivat - loogisesti, oli omien sanojensa lukenut kaikkiaan yhteen menoon kaksi tuntia! ;) ... ja kahvia oli kulunut useita kuppeja, mutta asia oli tullut kerralla selväksi.

Ilkka Luoma

Harva tunnustaa olevansa kaikin osin väärässä, ja näin joutuu käymään infosotaa, jotta tulisi perusteltua jokin vaikkapa osatotuus. Kaikki eivät tähän jaksa, sanovat itselleen: Enpä viitsi, antaa olla.

Jopa todisteellisesti oikeassa olevat joutuvat infosotimaan, siksi tiukasti on joitain käsitteitä istutettu aivoihimme :)

Jukka Nieminen

Aika hyvin tiivistetty. Hyvä kirjoitus.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hyvin tiivistetty, sarkasmiako?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tavallaan. Ehdottomasti laadukkaimpia näkemiäni kannanottoja Venäjän puolesta.

Ilkka Luoma

Nuo kaikki ovat suomalaisia kannanottoja ajatuksella, että tulemme toimeen kaikkiin ilmansuuntiin - idealla: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" - oltiinhan jo opittu, että "ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä" - molemmat vanhoja kiinalaisia sanontoja.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #19

"Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana"
alkaa olla jo aika kulunut lausahdus. Ehdotankin pientä viilausta. "Pidä kaikki, sekä lähellä olevat että kaukana olevat, ystävinä".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Matti, aivan hyvä - ja aloita ystävyyden työ läheltä ja etene sitten kauemmaksi, siis turvaa ensin kotikulmat :)

Ilkka Luoma

En edes yrittänyt tiivistää, aihealue on siksi laaja - mutta tulipahan aukaistuksia monilta kanteilta ja tulokulmilta ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jouni Snellman totesi että käymme informaatiosotaa. Se on totta. Minä tunnustan että olen trolli, käyn puolustussotaa vanhaa vihollista Venäjää vastaan. Teen sen mielihalusta tietokoneella ja ilman palkkaa.
Ilkka on vastapuolen trolli. Kuten kaikki ovat huomanneet että hänellä ei ole mitään ideologiaa. Hänellä ei ole vielä eläkettä, hänen pitää suoltaa aamuvarhaisesta juttua yöhön asti. Ajatelkaa, vuodesta toiseen miesparan pitää kirjoittaa jopa lähes sata juttua päivässä, ei siinä luovuus pääse esiin, urakkapalkan pitää olla tosi huono.

Seuraavaa juttua varten tein suuren työn. Viimeeksi kuuntelin Markku Kangaspuron esitelmän aiheesta ja keskustelin hänen kanssaan. Oikean tutkijaprofessorin kanssa on ilo keskustella. Ilkan kanssa ei synny keskustelua koska hän on enempi helluntaisaarnaaja!

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215878-v...

Ilkka Luoma

Leo, perusteletko väitteitäsi ja kerrotko myös muille lukijoille missä kohtaa nämä natokriittiset asiakohtiot eivät ole ajankohtaisia ja ovat vääriä tai väärin tulkittuja? Jos esittää noin väkevää esitystä tosiesta, on tällä oikeus tietää mihin nuo väitteet perustuvat - sata juttua, mistä esimerkiksi tämä? Teen yhden jutun noin per kaksi-neljä päivää - jutun kirjoitus ja taustoitus vievät aikaa noin 2-3 tuntia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Edellisessä jutussa ei ole yhtään mainintaa Natosta. Antamassani linkissä on juttua Natosta. Siihen sain perusfaktat Markku Kangaspuron esitelmästä. Eli analyysi mitä venäläiset pahiten pelkäävät ja mitä Nato yrittää.

Se on totta että et aloita juttusarjaa joka päivä. Eli toisten juttujen ja omien juttujen vastauksia löytyi haulla 2904 kappaletta. Kerran laskin ja kehuinkin sinua siitä että pärjäät hyvin Pietarin trollitehtaan juttunikkareille jotka kirjoittavat jotain 70-80 jutun tapaista päivässä.

Ilkka Luoma

Leo, arviosi on harhaanjohtava ja väärää todistusta antava. Olen tehnyt toki kaikkiaan noin 4 000 juttua, mutta aloitin vuonna 2004, siis 12 vuotta sitten. Lisäksi en kirjoita vain Natosta, Venäjästä tai sodista - vaan noin 50-70 eri aiheesta.

US Puheenvuoro on juttujen osalta yksi parhaista foorumeista, hyvä ja pääsääntöisesti asiakommentoitu, mutta erityisesti US tarjoaa ilmaiseksi erinomaisen alustan jutuille, niin teknisesti, lay-outtina kuin toimivuutena!

Ilkka Luoma

... HS-toimittaja unohtaa yhden asian - Romania osallistui Saksan kolmannen valtakunnan mukana, kuten Suomikin operaatio Barbarossaan vuonna 1941. Jalta kyllä mainittiin, mutta romanialaisten hyökkäystä Neuvostoliittoon ei sitten muistettu mainita. Juttu on kaikkiaan oiva esimerkki informaatiosodasta, jota amerikkalaistunut lännenmies Euroopassa harjoittaa. Nyt samaan aikaan US pr. Obama vierailee Hiroshimassa Japanissa, mutta ei pyydä anteeksi.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462943921418 -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Unohdetaan vanhat, Hitler ja Stalin hyökkäsivät yhdessä Puolaan 1939 yms.
Mutta nyt on nyt, Eurooppaan pitäisi saada rauha. Mutta Venäjä jatkaa agressioitaan naapureitaan vastaan. Mitkään puheet eivät estä Putinin sotakiihkoilua. Syyriassakin pitää auttaa toista diktaattoria!
Ei ole muuta mahdollisuutta kuin pakottaa VEnäjä rauhaan. On hienoa että USA panostaa niin paljon Venäjän saartamiseen.
1. Venäjä on saarrettava täydellisesti niin ettei se kykene aloittamaan maailmansotaa.
2. Kun se on saarrettu, se voidaan pakottaa sovintoon, tunnustettava rikoksensa ja palautettava mm. Krimi, poistuttava Ukrainasta ja Georgiasta ja Petseristä ja Karjalasta ja mitä niitä muita on.

Ilkka Luoma

Leo,

muistatko mikä valtio pudotti ainoa atomipommin, vieläpä siviilien sekaan, aikaansaaden yli 200.000 tapettua vanhusta, naista ja lasta (kaupungeissa ei ollut edes sotateollisuutta), joista tuhannet höyrystyivät taivaan tuuliin ensimmäisten sekuntien aikana - pommien pudotuksesta ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kai tiedät myös mitä espanjalaiset tekivät "Länsi-Intiassa". Siviilejä kuoli jopa enemmän ilman atomipommiakin.

Maailmassa on tapahtunut hirveitä asioita mutta pitäisikö meidän olla enempi huolestuneita omasta tilanteestamme tänä päivänä keskittyen siihen, mikä on meidän kannaltamme suurin uhka, ja varautua torjumaan sitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Matti, olet juuri oikeassa. Keskitytään omiin lähipiirin asioihin ja haetaan sotilaamme pois Afganistanista, Irakista ja Malista. Meillä ei ole siellä mitään tekemistä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #37

Sopii,jos siellä ei ole mitään tekemistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Aivan. Sen sijaan meidän ja nimen omaan presidentin tehtävä on toimia idän ja lännen sanansaattajana - kiperinä aikoina, kuten nyt. Ja nyt näyttääkin näin tapahtuvan. PR Niinistö tapaa Putinin pian Obaman jälkeen - tämä on meille osuvaa toimintaa, sotilaaallisesti liittoutumattomana osapuolena välittää ja tasoitella.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muistan toki mutta oletko sinä kuullut mitä tapahtui Katynissa?
Oletko kuullut että puna-armeijan lentokoneet pommittivat meitä evakoita, vanhuksia, naisia ja meitä lapsia ja ampuivat konekivääreillä? Oletko kuullut Elisenvaarasta?

Mutta puhutaan nyt vain naapurimaastamme Venäjästä, miten siitä tulisi ystävällismielinen maa. Huomaatko, mitä enemmän sinä ja kumppanisi haukutte ja valehtelette sitä voimakkaammaksi tulee asenteet Venäjän agressioita kohtaan. Vuosi sitten en olisi kannattanut amerikkalaisten harjoittelua Rissalassa. Jenkit on roistovaltio, mutta Venäjä koko ajan pahenee, ei ystävyys auta, tarvitaan rautaa rajalle.

Amerikkalaisten ohjuspuoustus on hieno juttu. Putin pitää saada rauhoittumaan! Toivottavasti Putin ei hyökkää Natomaahan.

Ilkka Luoma

Leo, sodissa molemmin puolin tehdään hirmutekoja - oletko tietoinen keskitysleireistämme valloitetussa Karjalassa?

Leo, ohjuspuolustusjärjestelmä on kolmen vaiheen jälkeen hyökkäysohjuksien lähetysasema!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö tämä ole juuri tarkoitus että Putin muistaisi kuolevaisuutensa?

Mielestäni kaikella saarrolla ja sotilaallisella uhkaamisella ainoa tarkoitus on saada Putin rahanomaiseen kanssakäymiseen naapureiden kanssa.

1. Jos Nato hyökkää, luuletko että mikään Naton ohjuspuolustus on niin täydellinen että sen läpi ei pääse muutama ydinpommilla varustettu ohjus Lontooseeen ja Washingtoniin? Luuletko että yksikään Lännen johtaja aloittaisi sotaa kun tämän tietää? Kuka haluaa valloittaa maan joka on kurjassa kunnossa, 90 % peltoalasta kesannolla, tehtaat paskana.

2. Jos Venäjä hyökkää, se on sen itsemurha.

Venäläisten pitää saada valtava nautinto, orgasmia vastaava, siitä että he ovat valloittaneet Krimin ja itä-Ukrainan. Vaikka se tulee maksamaan valtavasti.

Ilkka Luoma

Leo, olet juuri oivaltanut sen mikä on meidän pahin skenaario, jos jotain sattuu Itämeri-akselilla, ei USA tule apuun, vaikka olisimme missä liitossa - juuri tuon ydinsotauhan vuoks. Tämän Putin tietää - ja hän juuri tietää Borei- ja Typhoon sveneiden voiman ja niiden aiheuttaman pelon.

USA ei riskeeraa omiaan jonkin Suomen takia. Siispä meidän on pysyttävä liittoutumattomina. Venäjäle riittää, että huolehdimme, ettei meidän maaperällä tule vieraita joukkoja tai näiden aseita!

Niinpä mieluusti USA sitoo Suomen hoitamaan Viron ilmasotimisen kyvyn - ja tämähän ei juuri meille käy! Tuolta kautta me emme halua sotaan Venäjää vastaan. Virolaiset ovat nyt liian ylpeän itsevarmoja - toivottavasti joku amerikkalainen upseeri kertoo heille kylmät tosiasiat ja toivottaa tulemaan toimeen asiallisesti tuon toisen ydinasesuurvallan kanssa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, nyt kirjoitat asiaa.

Jos SUOMEN turvallisuuspolitiikassa jokainen kirjoittaja pystyisi pitäytymään vain siinä, mikä on meille eduksi, olisi hienoa.

Mitä tulee USAn ja Naton rooliin olen Ilkan mielipiteistä jyrkästi eri mieltä. Oleellista Suomen kannalta on , että fokusoidaan Suomen puolustukseen tänä päivänä, ei siihen mitä on historiassa tapahtunut. Hienoa jos kerrankin voitaisiin puhua Suomea koskevista uhkista tulevaisuudess.

Esitän sinullekin Ilkka vaikean kysymyksen:

Lisäisikö Natoliito Suomen Puolustusvoimien uskottavuutta?

Tämä kysymys tarkoittaa pelkästään sotilaskapasiteetin lisäystä, ei poliittista vaikutusta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Lisäisi, jos Nato-joukot konkreettisesti meidän sotilasjohdon alaisena toimivat - kriisin sattuessa ja niitä todella käytetään torjumaan mahdollista hyökkäystä meidän taktioimalla tavalla.

Ongelma on siinä, että juuri nuo natojoukot ja aseet aikaansaavat todennäköisemmin tuon edellä mainitun sotatoimen - emmekä me edes tiedä, mikä on natojoukkojen tai USA johdetun sotilasliiton lopullinen päämäärä - nyt se näyttää vahvasti olevan Venäjän rajoja lähestyminen - keinolla, jos toisella ...

Oleellista on HALLITA tilanteet ENNEN sotatilaa ja sitä edeltävää hyökkäystä - suunnasta jos tosesta.Tämä hallinta on tehokkaimmillaan, jos emme kuulu mihinkään sotilasliittoon - sillä idän ja lännen välinen konfliktoituminen tarvitsee välittäjän ja siihen tarvitaan Suomen kaltainen sotilasliittoihin nähden puolueeton toimija - mehän olemme muutoinkin idän ja lännen vedenjakajalta.

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #45

Nato saa siis aikaan Venäjän hyökkäyksen eli saman analogian mukaan oven lukitseminen aiheuttaa ryöstön.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #45

Hienoa kuulla kerrankin Sinulta, että Natoliittolaisuus lisäisi Suomen Puolustusvoimien uskottavuutta. Kysymys on siis SUOMEN edusta, vai kuinka. Jos tämä on Suomen etu, miksi Venäjä sitä niin voimakkaasti vastustaa? Se ei siis ole Venäjän etu. Osaatko kertoa miksi Suomen puolustuksen vahvistuminen haittaa Venäjää?

Kaikki loppu mitä kirjoitat Naton vaikutuksesta, on spekulointia, johon ei ole mitään konkreettista näyttöä. Naton joukot eivät ole tietääkseni tehneet Venäjän rajalla ainuttakaan rajaloukkausta. Venäjä on tehdyt useita.

Spekulointia on myös se, mitkä ovat USA:n aikeet? On aika naiivia kuvitella, että Nato tai USA hyökkäisi Venäjälle. Pitää olla motiivi, mikähän se mahtaisi olla? Sitäkin voisit hieman avata. Naton osalta hyökkäys on mielestäni täysin pois suljettu, vai uskotko, että Naton 26 eurooppalaista ja kaksi pohjoisamerikkalaista jäsenmaata voivat tehdä hyökkäämisestä yksimielisen päätöksen.

USA voi tietenkin hyökätä yksinkin jos kongressi näin päättää, mutta siihen se ei varmuudella tarvitse Suomen aluetta.

”Oleellista on HALLITA tilanteet ENNEN sotatilaa ja sitä edeltävää hyökkäystä.”

Siitähän tässä liittoutumisessa puolustusliittoon on juuri kysymys. Tilanteen hallintaa ei voi olla se, ettei tehdä mitään. Siitäkin on Suomella kokemusta kun ei uskottu, että naapurimaa hyökkäisi. Niin juuri, silloin oli kysymyksessä NL. Venäjä ei voi hyökätä Suomeen, paitsi puolustaakseen omaa aluettaan torjuakseen Suomen tykistökeskityksen Vainikkalasta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #50

Ilkka, olet siis siinä uskossa, että Nato/USA;n tavoitteena on hyökätä Venäjälle. Kirjoituksistasi päätellen uskot niin vakaasti.

Parasta mitä meille voisi tapahtua, olisi se, että Venäjä palaisi NL-komentoon. Kylmän sodan asetelmat olisi rajoilla. Kenties berliinin muurin kaltainen 1340 km pitkä rakennelma voitaisiin tehdä tähän idän ja lännen väliin. Vähän kuin Kiinan muuri.

Suomi tekisi bilateraalikauppaa ja rajoja valvoisi Venäjä, ettei kukaan pääse pois ilman lupaa. Kaikki karkuun päässeet Venäjä vaatisi Suomen palauttamaan. Nailonsukilla ja farkuilla olisi taas käyttöä.

Oli se ihanaa aikaa tuo YYA.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Häh, "jos jotain sattuu" eli jos Venäjä hyökkää Suomeen niin USA ei tule apuun! Siis kaikki Venäjän ystävät ja trollit ovat sitä mieltä että Suomen on oltava nöyrä ettei Venäjän "tarvitse" hyökätä Suomeen, ei Nato auta ei auta.

Olkaamme nöyriä. Venäjä voi siis ihan noin vaan hyökätä Suomen kimppuun koska ei tarvitse pelätä Natoa. Eikö tämä tarkoita että meidän kaikkien on syytä huutaa Naton jäsenyyttä?

Ilkka Luoma

Leo,

emme nöyristele - emmekä kumartele, mihinkään ilmansuuntaan. Meidän voima on omaehtoinen ja itsenäinen sotilaspoliittinen liittoutumattomuus. Venäjällä ei ole mitään syytä hyökätä maahamme, jos osaamme huolehtia, ettei Suomeen virtaa Venäjälle vihamielistä sotilasjoukkoa ja aseistusta.

Meitä kunnioitetaan itsenäisinä, ja juuri tämän vuoksi meidän on hankittava itsenäinen asema takaisin, joka luovutettiin EU-Brysselille. Emme ole marionetti, kun päätämme omista asioistamme itse. Olkaamme kuin sveitsiläiset - Pohjolan sveitsi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"osaamme huolehtia, ettei Suomeen virtaa Venäjälle vihamielistä sotilasjoukkoa ja aseistusta."

Pitääkö meidän pitää huolta siitä ettei meillä ole "Venäjälle vihamielistä aseistusta".

Entäs Venäjälle vihamieliset sotilasjoukot? Ovatko Suomeen sotaharjoituksiin tulleet amerikkalaiset Venäjälle vihamielisiä joukkoja? Ei niitä joukkoja tänne "virtaa", kutsuttuja ovat.

Kyllä kai meidän pitäisi olla nöyriä kun Venäjä uhkaa käyttää taktisia ydinaseita. Erikoista "ystävyyttä ja avunantoa".

Ilkka Luoma

... HS natottajamediana valitsi arvioitsijaksi UPI-FIIA Aaltolan, joka ei osaa katsoa kuin länteen, kauas Atlantin taakse. Entä jos HS olisi oivaltanut kysyä myös Aleksanteri-instituutin Markku Kangaspurolta. Olisiko se ollut lukijaystävällisempää ja tasapuolisempaa. HS käy informaatiosotaa.
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1463195666008 -

... Yle' kin oivaltaa, että juuri Viro haluaa Suomen Natoon, koska näin järjestyisi Viron ilmataistelukyky - suomalaisin taistelukonein. Me taas emme halua Natoon, koska emme halua sotaan Venäjää vastaan. Viron kautta tuo todennäköisyys taisteluyhteyteen venäläisten kanssa moninkertaistuisi. USA lopullinen tavoite on sitoa Suomi Viroon huolehtimaan virolaisten ilmaiskukyky, nythän Virolla ei ole tarvittavia sotakoneita.
~ http://yle.fi/uutiset/nato-jasenyys_historiallinen... -

... Suomalaiset vastaavasti jakavat keskenänsä huolen USA/ Naton laajentumis- ja provokaatiopyrkimyksistä, niiden tuoden uudenlaista uhkaa toisen ydinasesuurvallan kotivesille. Suomalaiset vastustavat Natoa yli 50 prosentin voimalla.
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1463114913899 -

...
Kolme esimerkkiä meidän median käymästä informaatiosodasta - natovastaista kansaamme kohtaan!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Me taas emme halua Natoon, koska emme halua sotaan Venäjää vastaan"

Ilkka Luomalla on varma tieto, että Natoon liittyminen tietää sotaa Venäjää vastaan.

Taitaa olla pelottelusta kysymys ja pelollahan mielipiteitä ohjaillaan. "Jos ei olla kilttejä, karhu tulee ja syö".

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tällaista soopaa Ilkka Luoma kirjoittaa:

"emme nöyristele - emmekä kumartele, mihinkään ilmansuuntaan. Meidän voima on omaehtoinen ja itsenäinen sotilaspoliittinen liittoutumattomuus. Venäjällä ei ole mitään syytä hyökätä maahamme, jos osaamme huolehtia, ettei Suomeen virtaa Venäjälle vihamielistä sotilasjoukkoa ja aseistusta."

Tottakai me nöyristelemme jatkuvasti itäänpäin. Putin lähetti piruuttaan 900 ns. pakolaista Lapin asemien kautta.

Oliko 1939 Suomessa Venäjälle vihamielisiä sotilasjoukkoja. Silti Hitlerin liittolainen hyökkäsi!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos minä korotan aitaa omalla puolellani, naapuri suuttuu!

Toimituksen poiminnat