Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Omistaminen luo rasitteita, mutta vain väliaikaisesti!

  • Omistus rasittaa - onhan kaikki kunnossa, eikä vandaaleja näy. Entä valtiomistus? Osayhtiöt omistavat tehdäkseen liiketoimintaa.
    Omistus rasittaa - onhan kaikki kunnossa, eikä vandaaleja näy. Entä valtiomistus? Osayhtiöt omistavat tehdäkseen liiketoimintaa.
  • Omistus ei enää rasita. Sosiaaliturvatunnuskin poistettiin rekistereistä - siirryttiin hiljaisten "aravayksiöön".
    Omistus ei enää rasita. Sosiaaliturvatunnuskin poistettiin rekistereistä - siirryttiin hiljaisten "aravayksiöön".

(Ihmiskunnassa on karkeasti ottaen kaksi jakoa taloudellisesti, joko omistamme ja kannatamme omistamisen lisääntymistä tai sitten hyväksymme, että ei omistamista itse asiassa ole |1 – juuri nyt ministeri Anne Bernerin (Kesk.) kaavailut valtion yhtiöistä koskien julkisia väyliä |2 – on shokki monelle. On kysymys omistamisesta, tai sen oleellisesta muutosjärjestelystä)

|2 ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/a1461299105660 -

 

[ … hautajaisissa kuuluisin lause, minkä kansalainen Erkki tuhahtaa on se, ettei käärinliinoissa ole taskuja.   Toisaalta kansalainen Liisa laittaa Laihialla vainajan arkkuun shekin maksaakseen tälle velkansa. Ainoa omistamisen asia minkä omaamme on henkilökohtainen sosiaaliturvatunnus, jonka myöntää yhteiskunta … ]

Omistaminen tuo ongelmia, on pelko, että se varastetaan, huijataan tai pelaamalla hävitään. On siis valvojan huoli, miten maalliselle näyttö- ja vertailutalouden |3 omistusreliikille käy. Emme omista kerrostalossa huoneistoamme, vain siihen hallintaoikeuden. Emme edes omista ruumistamme, sillä sekin on lainassa – tosin juuri meidän sosiaaliturvatunnuksen yksilöllisenä todisteena hallintaoikeudesta.

 

Ideaali kommunisti ei halunnut omistusta

Laitavasemmistolaiset halusivat jakaa, olla kollektiivinen ja nauttia yhteisestä hyvästä. Kuulostaako hienolta, kyllä, mutta se oli ideologiaa ja vain harvojen etuoikeus. Moni halusi kuitenkin olla toisin kuin yhteinen idea yhteisestä hyvästä.

Yhteistä hyvää ei huolehdita kuin sitä omaa. Miksi yhteistä ei huolehdita yhtä hyvin kuin yksityistä?

 

Berner haluaa yhtiöitystä sen kirjanpidon vuoksi

[Mikä Berner on oikein naisiaan? ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/a1461299105660 - ] |4

On paljon helpompaa hakea ja kohdistaa tuloja sekä menoja ja muodostaa liiketoimintasuunnitelma, jotta valtion budjetin yleismomentit eivät rasitu. Nyt haetaan tienkäyttäjälle tiliöintiä mihin tiliin mikäkin maksu ohjataan |5 ja mistä kehitystä ja korjaamista kustannetaan.

 

Anne Berner on liikenainen ja Vallila Interior on osakeyhtiö 

[Vallila Interior teettää alihankintaa halpatyömaissa ~ http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/valmistettu-ehka-suomessa-sinivalkopesu-saa-tuotteet-nayttamaan-kotimaisilta/ - ]

Ydinkysymys on siinä, että pitikö aikanaan Posti- ja Telelaitos yhtiöittää? Oliko se tietoliikenteen kehityksen kannalta tarpeellista? Eikö myös liikelaitos voi harjoittaa tuotekehitystä, motivoimista ja innostavaa johtamista. Osuuskuntamuotoinen |6 Osuuspankki takoo hyvää tulosta ja huolehtii jäsenistään. Mitkä ovat osakeyhtiön jäsenet – omistajatko?

 

Berner haluaa kustannuspaikkakohtaista vastuunkantoa

Onnistuuko se sellaisessa käyttöympäristössä, joka on luotu kansalaisille ilmaiseksi käyttää?  Ilmaisia lounaita ei ole – ei teitäkään, vaan veroja keräämällä hoidetaan yhteiskuntavelvoitteita. Entä jos koko valtio yhtiöitetään?

 

Ilmeisimmin Bernerin mielestä valtiolle ei kuulu kuin lainsäädäntö – tai?

Ehkä näin, mutta haetaan eläinkunnasta viitteitä tehokkaasta hallinnosta.  Kymmeniä miljoonia vuosia eläneet muurahaiskoloniat eivät itse muurahaisina omista mitään, vain tehtäväkeskeisen ohjelmakoodin, joka on tullut perintönä. Muurahaiset menestyvät hyvin. Ne ovat sopeutuneet hämmästyttävästi samalla kokonaisbiomassalla kuin ihmiskunta – aiheuttamatta juuri mitään lajikirjo-ongelmaa |7!

 

Muurahaisyhteisö lienee proletariaatin diktatuuri, jota ylläpitää kuningatar - orjana

Omistus ymmärtämällämme tavalla on tuntematon ilmiö. Omistamisen sijasta on tehtäväkuva, joka on tarkkaan omistettu, ja niin tarkkaan, ettei luokkaristiriitoja tule, vaikka pesä sisältää myös vapaamatkustajia – loisia. Emme tunne loisien tehtäväkuvia hyvin. Omistus on muuttunut kolonioissa omistautumiseksi – täydelliseksi sellaiseksi.

Nappaamme juuri tähän tekstilinkin Kiinan kulttuurivallankumouksesta, joka maksoi monelle oman hengen, siis sen ainoan omistuksen ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461381136041 - |*

 

Haluaako Berner luokitella yhteiskuntansa?

Omistajat ja sitten joukot ryhmittäin, jotka edesauttavat yhtiöiden menestystä. Täytyyhän lopulta sen kuuluisan viivan alle syntyä sitä jotain – voittoa. Haluavatko joukot syöttää eli lihottaa omistajia? Ennen omistajat huolehtivat kaikista tuotannontekijöistä, työläisistäänkin - ehkä hyvänä esimerkkinä todellinen patruuna |** Juuso Walden, kuuluisan Rudolfin poika.

Juuso operoi kaikkea mukavaa yhteistä omille työläisille, jotta he jaksaisivat takoa hihnoilla – omistaja Juusolle osinkoja. Ymmärsikö Juuso jakamisen periaatteen? Ilmeisesti, sillä häntä muistellaan hyvällä – myös tehtaiden lattioilta. Entä Anne Berner, hänkin työllistää noin 100 henkeä yhtiössään.

|** Vastuu ja velvollisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/03/mihin-on-kadonnut-velvollisuuden-ja.html -

 

Mitä Berner haluaa tehdä näillä kaavailemillaan valtion yhtiöillä?

Tunnetusti osakeyhtiö on helpompi myydä kuin liikelaitos. Osakeyhtiö voi myös hakea uusia omistajia, suunnattujen osakeantien myötä. Haluaako Berner lopulta laittaa lihoiksi nämä myöhemmät valtioyhtiöt, jotka omistavat yhteiskunnan perusinfrastruktuurin, tiet, rautatiet, väylät niin vesissä kuin ilmassa?

 

Onko nyt alkanut se viimeinen valtiolaihdutus,

 … koska ei uskota kollektiiviseen ylläpitoon, ei haluta ymmärtää osuuskuntia eikä muita yhteistoiminnallisia omistusmuotoja. Nyt halutaan rahaa, joilla edesautetaan yksityisiä yhtiöitä luomaan entistä suurempia voittoja omistajilleen – myös työpaikkoja tovereille? Tuleeko lopulta meistä kaikista omistajia, varsinkin robotiikan kehittymisen myötä? |8

 Divaanikauppiaille on syntymässä oivat jättimarkkinat!

|* ”Menkää ja rikastukaa!” – Deng Xiaoping

 

EXTRA Maailmanlaajuinen työn uudelleen jaon taistelu

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/u-maailmanlaajuinen-tyon-uudelleenjaon.html -  

Leipätekstin numerokohtioiden lisälinkit ja -kirjoitukset

|1 Suuret tuloerot ja omistus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/vastine-suuret-tuloerot-nkkulma.html -

|3 Näyttötalous ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/102043-vuosituhantinen-n%C3%A4ytt%C3%B6talous

|3 Näyttötaloudesta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131588-nayttotaloudesta-sopeutumistalouteen -  

|4 Naamakirjasta lainattu - luvalla ” … annetaan iso tunnustus HS' lle - erinomainen kirjoitus. Samassa lehdessä on juttu Kiinan kulttuurivallankumouksesta, joka määritettiin yhdellä haastattelulla katastrofiksi - syventymättä tarpeeksi. Berner on lojaali vain omalle väkevälle uskolle yksityisomistajuudesta. Anne ei ymmärrä, että politiikan hoitaminen ei ole aina yrityksen johtamista.

Valtiosta ei voida potkia pois heikkoja ja sairaita. Valtiokansalaisyhteistoimintaneuvottelua ei ole olemassa, mutta lojaalius eli vahva uskollisuus järjestelmälle on olemassa, mikäli vahva pitää huolen heikosta. Vahvat johtajat arvostavat lojaaliutta! Kiinan kulttuurivallankumous oli taistelua yksityisomistajuutta vastaan, siinä ollen vain yksi omistamisen leima - vahva usko ja lojaalius johtajaansa, puhemies Mao Zedong’ iin. Bernerillä on taas yksi vahva lojaalius - usko omiin kykyihin … ”

|5 Kilometriverotus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156518-kilometriverotuksella-henkil%C3%B6verotileihin

|5 Päämääränä verottamaton työ! ~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/paamaarana-verottamaton-tyo.html -

|6 Osuustoiminta – sinivalkoista omistamista ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/osuustoiminta-toimii-sinivalkoisen.html -

|7 Romahtava ravintotuotanto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/bioenergia-romahduttaa-ravintotuotannon.html -

|8 Robotiikka vie työmme? ~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/144230-alykkaat-robotit-korvaavat-ihmisen -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | BL | BLOG 74462

---25042016---

DOC: Omistaminen luo rasitteita_25042016 – Microsoft Word Starter

840 | 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Ilkka Luoma

Juuri nyt (25042016) – [T&T] Posti pilkotaan ja Finnair myydään – Air China?

~ http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/hs-ha... -

Ilkka Luoma

Ja sitten! - ... valtion eli yhteiskunnan ei tarvitse tuottaa muuta voittoa kuin henkistä pääomaa lisää. Yritysmäinen johtamistapa tappaa yhteiskuntasosiaalisuuden, sillä ostovoimallinen voitontavoittelu ei salli heikkoja tuotannontekijöitä!

Ilkka Luoma

... Futuristin ennuste on vallankumouksellinen, sillä se poistaa (poistaisi) näyttö- ja vertailutalouden komponentit. Pitäisi kehua aineettomilla ominaisuuksilla. Kateuskin kohdistuisi ulkonäköön, aivolliseen kapasiteettiin, empatiaan ja kykyyn hyödyntää "alustoja"! Toisaalta omistamisen tuska, lisää saamisen ahdistus ja omistuksista huolehtiminen jäisivät historiaan.

~ http://yle.fi/uutiset/futuristi_omistamisesta_tule... -

...

Toimituksen poiminnat