Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kasvihuonekaasuista yllättävää etua?

  • Keväällä luonto pukkaa vihreän vaihteen päälle - nyt 29.4.2016 Rovaniemellä lämpöennätys, +19 astetta!
    Keväällä luonto pukkaa vihreän vaihteen päälle - nyt 29.4.2016 Rovaniemellä lämpöennätys, +19 astetta!
  • Evoluutio loi värit, jotta lisäntyminen onnistuisi ja muut saataisiin mukaan yhteisprosessiin, v. 2015 oli mehiläisiä kadoksissa
    Evoluutio loi värit, jotta lisäntyminen onnistuisi ja muut saataisiin mukaan yhteisprosessiin, v. 2015 oli mehiläisiä kadoksissa
  • Vihreys voittaa myös kaupungeissa - "olohuoneikkunataulu" Helsingin Lassilassa.
    Vihreys voittaa myös kaupungeissa - "olohuoneikkunataulu" Helsingin Lassilassa.

 - lisäävät ruoan tuotantoa, mutta silti haitat ovat suuremmat kuin hyödyt

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kasvihuonekaasuista-yllattavaa-etua-lisaavat-ruoan-tuotantoa-haitat-silti-hyotyja-suuremmat/5866550 - on myös lämpenemisen tuottamien kasvihuonekaasujen vastakkainen tutkimus/ selvitys ~ https://www.luke.fi/uutiset/ilmaston-lampeneminen-voi-vahentaa-soiden-metaanipaastoja/ - [LUKE]

 

Ravintoa enemmän, väestö kasvaa. Siis lisää hiilidioksidia. Eipä hätäillä. Nythän ihmiskunta haluaa polttaa biomassaa liike-energiakseen, jotta kuluisi vähemmän fossiilisia energioita, jotka taas lisäävät hiilidioksidin määrää.

Biomassan x] lisääntyvä poltto on lopulta vastoin kaikkia evoluution "sääntöjä", vaikka rajuja metsäpaloja on ollut jo vuosimiljoonien ajan. Emme tunne meitä elättävän biosfäärin biomassojen keskinäisiä suhteita, joilla on vahva merkitys elollisuuden monipuolisuuteen eli biodiversiteetin asteeseen.

 

Näin kirjoittelimme vuonna 2011 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/01/lisaa-hiilidioksidia-ruoka-loppuu.html -

[... luvuistaan väsynyt opiskelija tutkii Alepassa ruokapakettien viimeinen myyntipäivä alennuslappuja – 30 %, jopa -50 %. Jättiläisslummissa aamuyöstä 12 h työnsä aloittava laittaa palkastaan puolet ravintoon. Työssä käyvä suomalainen osastopäällikkö tutkii ”kurmee” - osaston juustoja - pienen palan hinta on puolet työttömän peruspäivärahan määrästä... ]

 

Lisää hiilidioksidia – ruoka loppuu!

Missä mättää, kun ruokaa on yllin kyllin kauppojen takapihojen roskiksiin kipattavaksi, yöllisten ja varhaisaamujen liikkujien iloksi - ja ruokakaapin täytteeksi. Missä mättää, kun yhdestä sinievätonnikalasta (lihaa noin 150 kiloa) saatetaan maksaa 2 000 työttömän peruspäivärahan ~25€/tpv verran japanilaisella kalatukkurien huutokaupassa?Osakekirjoja, kultaa ja timantteja on vaikea syödä

Kallis auto on myös huonosti sulava - vaikka sisältää rautaa. Ruoka lähtee maasta, siis biokerroksesta - joka on täynnä hiiliyhdisteitä, ravinteita, kivennäisiä ja kasvuvoimaa antavaa typpeä ja fosforia. Jätevesilaitokset tuskailevat typen ja fosforin kanssa - ne ovat jopa ongelmajätteitä. Kaikki pitäisi polttaa!


Hiilidioksidi on ehdoton kasvua ylläpitävä voima!

Ilmakehästä tarvitaan ravinnon kasvattamiseen ehdottomasti hiilidioksidia, tuota ylisuosittua elintasokasvihuonekaasua. Puheissa se haluttaisiin kätkeä [CCS |*] maanpoveen, kun sitä liiaksi tuotamme muun muassa koneellistetun liikkumisemme vuoksi. Ruokatuotanto on kasvanut maapallolla muun muassa keinolannoitteiden käytön vuoksi viimeisen 150 vuoden aikana viisinkertaiseksi - samoin kuin miltei väkilukummekin [ … ]

|*
CCS = Carbon Capture and Storage, VTT Seminaari - Espoon Hanasaaressa 2009 ja 2010---
wiki - http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_capture_and_storage -

 

Teksti jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128120-u-loppuuko-ravinto-lisaa-hiilidioksidia – alta (2012), mikäli haluat sen loppuun lukea, sisältää myös reilu 30 kommenttia aiheesta. Tässä miltei sama kirjoitus vuotta aiemmin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/75477-ravinto-loppuu-lis%C3%A4%C3%A4-hiilidioksidia – 27 kommenttia.

 

[2013] Bioenergia romahduttaa ravintotuotannon!

 

EU - Euroopalla on energiapaine. Pitää päästä osittain eroon fossiilisista energioista – mehän tarvitsemme itsestämme ulkoista energiaa liikutellaksemme itseämme ja tavaroitamme paikasta toiseen. Olemme oivaltaneet ”ratkaisuksi” biopolttoaineet – kierrätettävän materiaalin, joka ylläpitää maanpäällistä biomassakasvua – siis meidänkin elämäämme.

Olemmeko ymmärtäneet, että biomassa, joka muodostaa elokerroksen paperin ohuena pallomme pinnalle on biosfääri 1]. Elon kerroksessa pelaa hallitun kilpailun harmonia ja keskinäistäydellinen sopeuma toinen toisiinsa, josta taas muodostuu biodiversiteetti 2] eli elämän monimuotoisuus.

1] Biosfääri - http://en.wikipedia.org/wiki/Biosphere - 

2] Biodiversiteetti - http://en.wikipedia.org/wiki/Biodiversity – 

x] Biomassayhtälö? - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/biomassojen-taspainoyhtalo-yha.html -

Teksti jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/bioenergia-romahduttaa-ravintotuotannon.html – alta.

Evoluutio on toiminut biosfäärin ylläpitäjänä, 
[Evoluutiohttp://jontikka.blogspot.fi/2012/11/huolimaton-lisaantyminen.html - [BLOG/il ]

 … jossa sopeuma on ollut elämän valttikortti. Heikompi raivautuu pois jäljelle jäävän biomassan 5] ravinnoksi ja elämän ylläpitäjäksi. Inhimillisyytemme herää kun naarasleijona nappaa sen heikoimman antiloopin pienokaisen – leijonan pennutkin tarvitsevat ravintoa ja lihansyöjinä niitä ruoho ei elätä.

|5 Biomassalla tarkoitetaan sitä hiilielämän kokonaismassaa (=painoa) mikä maapallollamme vallitsee – ihmiskunnan biomassa on suuruudeltaan noin muurahaispopulaatioiden tasolla – siltikin olemme häviävän pieni osanen hiilielämän kokonaisuudesta. Evoluutio on järjestellyt biomassojen kokonaissuhteita tavalla, jotka eivät ole meille täysin auenneet. Syömme jatkuvasti enemmän kuin meille kuuluisi. Biosfäärin evoluution tavoin sopeutuneena lukumäärämme olisi selvästi pienempi kuin nykyinen reilu seitsemän miljardia. 

[!] Perintö miinus velat = tasapaino ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/perinto-velat-tasapaino.html -

...
Suomessa talous menee vuosien 2008 - 2009 aallonpohjien jälkeen niin kutsuttuun ”tuplawee - W” käyrästöön – pienen nousun jälkeen romahdamme jälleen alas. Kasvuhoenta EX2] ei saa enää vastakaikua kansalaisilta. Tämä ennuste näyttää toteutuneen täysin, nyt 29. huhtikuuta 2016 kirjoitettuna.

EX2 Jatkuvaa kasvua ei ole – tämän ymmärtänevät talousoppineetkin? ~http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136865-resurssiymmartamaton-kasvuhuuto - [US_P/il]

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

PS – Mikäli et saa linkkejä auki, niin koko juttu on luettavissa täältä – linkkeineen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/kasvihuonekaasuista-yllattavaa-etua.html -

...

AL | US | PZ | BL | BLOG 75981

PVM 29042016

DOC lisaa_hiilidioksidia_ravinto loppuu_29042016 – Microsoft Word Starter

636 |

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kasvihuoneilmiön voimistumisen haitat ovat ovat kertalukua suurem,at kuin hyödyt:
http://www.skepticalscience.com/arg_ilmastonmuutok...

Ilkka Luoma

Herää kysymys, millainen oli maapallon biosfääri, kun hiilidioksidimäärät olivat 3-5 kertaiset nykyiseen nähden. Venuksessä lienee superkasvihuoneilmiö ... Marsista taas viimeinenkin on kadonnut ... liki tyhjä kaasukehä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"Kun vertaillaan nykypäivän ilmastoa 500 miljoonaa vuotta vanhoihin ajanjaksoihin, on otettava huomioon, että Auringon aktiivisuus oli silloin vähäisempää kuin nykyään. Entä ajanjaksot lähempänä nykypäivää? Viimeisin ajanjakso, jolloin ilmakehän hiilidioksidipitoisuus oli yhtä korkealla kuin nykyään (noin 400 ppm), oli noin 15 miljoonaa vuotta sitten mioseeniepookin keskivaiheilla. Minkälainen sen ajan ilmasto oli? Globaali lämpötila oli 3-6 celsiusastetta korkeampi kuin nykyään. Merenpinta oli noin 20-35 metriä korkeammalla. Arktisella alueella ei ollut pysyvää "jäälakkia" ja Antarktiksella sekä Grönlannissa oli vain hyvin vähän jäätä. Hiilidioksidin ja ilmaston läheinen yhteys johti tutkijan tekemään johtopäätöksen: "Geologiset havainnot, joita meillä on nyt viimeiselle 20 miljoonalle vuodelle, tukevat vahvasti ajatusta siitä, että hiilidioksidi on tärkeä ilmastoa ohjaava tekijä läpi maapallon historian". (Tripati 2009)." Ss

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Minkä takia pitää linkata vanha SkS:n käännös, vaikka tietää sen olevan täyttä puppua.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Pelko pois.
Kasvihuoneilmiö ei ole näinä aikoina lähelläkään samaa tilaa, kun se oli dinojen aikakautena. Dinojen valtakausikin päättyi katastrofiin, muttei kuitenkaan kasvihuoneilmiöön. Dinojen aika päättyi painovoiman äkilliseen nousuun. Sitä eivät tiedemiehet toistaiseksi hyväksyneet.
Saas nähdä, mikä ilmiö tuhoaa ihmiskunnan ja milloin tuhoaa. On aika turhauttavaa laskea atomimiilujen jätteiden säteilyn puoliintumisaikoja.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Afrikan ruoantuotto puolittuu vuoteen 2020 mennessä."
"Ilmastopakolaisia arvioitu 50 miljoonaa vuoteen 2010 mennessä."
Nämä ennusteet on siis tehty jo n. 10 v. sitten, jonka jälkeen Afrikan ruoantuotanto on reilusti kasvanut, joten nyt on melkoinen kiire sen romahtamiselle neljässä vuodessa reilusti alle puoleen.

Ilmastopakolaisuuden 50 miljoonan ennuste on sitten jo mennyt persuksilleen kuusi vuotta sitten, kun ensimmäistäkään ei ole löytynyt eikä ole vieläkään, vaikka ilmastoalarmistit väittävät jopa Syyrian sotaa siellä vallitsevan kuivuuden syyksi, joka johtuu ilmastonmuutoksesta. Näitä kuivuuksia siellä on kuitenkin ollut iät ja ajat.

Doctor Who, aikamatkustava humanoidi, avaruusolento ja viimeinen lajissaan ehkä uskoo tällaiseen soopaan. - Minä en usko.

http://www.skepticalscience.com/arg_ilmastonmuutok...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #7

Valitettavasti vuoden 2015 päivitystä ei ole suomennettu:

http://www.skepticalscience.com/global-warming-pos...

In 2005, the United Nations Environment Programme predicted that climate change would create 50 million climate refugees by 2010.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #8

Tuossa uudessa ei puhuta enää Afrikan kasvien kasvun vähenemisestä yhtään mitään.

SkS on puhdasta propagandaa, se on tullut jo ihan selväksi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #9

Annapa esimerkki virheestä. Niitä olen kysellyt vuosikaudet, ei vain ole löytynyt. Denialistit levitävät pelkästään harhatietoa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #11

Onko siis 50 miljoonaa hieman virheellinen numero, kun oikea numero on nolla. Kuinkahan pitkälle fyysikko pääsee laskelmissaan näillä virhemarginaaleilla?

Noissa vanhoissa SkS:n esittämissä ennusteissa on siis päästy vasta toteamaan yhden ennusteen paikkansapitävyys ja toinen on kohta liipasimella, mutta nyt jo voidaan varmuudella sanoa, että metsään menee sekin ja oikein kunnolla.

Liuta muita ennusteita odottaa "toteutumistaan". Suurimmassa osassa ei ole edes annettu aikarajaa, mutta vahva epäilys on, että juuri mikään ei toteudu.

Miksi kukaan ei ole löytänyt yhtään virhettä SkS:n propagandasta? - Kaikki SkS:n tavara perustuu kyllä tarkoin valittuihin lähteisiin, joita ilmastouskovaiset pitävät Jumalan sanana. Melkein kaikki ovat niitä, joiden pitäisi joskus toteutua. Miten niistä sitten voi löytää virheitä, jos määräaika ei ole umpeutunut? - Kaksi asiaa on siis huolella metsässä eli ne ainoat, jotka jo voidaan todentaa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #24

Hohhoijaa. Tuo yksi numero jo selvitettiin:

In 2005, the United Nations Environment Programme predicted that climate change would create 50 million climate refugees by 2010.

Ilmeisesti et edelleenkään ymmärrä skenaarion ja ennusteen eroa.

Nimität tieteeseen luottamista ilmastouskovaisuudeksi ja luotat itse enemmän fossiilisen energian tuottajien sponsoroimiin hömppäsaitteihin. Pateettista!

Maapallolle jää joka sekunti lähes neljän Hiroshiman pommin verran auringosta tullutta energiaa enemmän kuin poistuu. Syy on voimistunut kasvohuoneilmiö. Eikö siis maapallo lämpene?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #25

Skenaario on alunperin termi, jota käytetään teatterin ja elokuvan tekemisen yhteydessä ja joka tarkoittaa näytelmän toiminnallista käsikirjoitusta.

Ennustevirheiden mittakaava hahmottuu pieleen menneisiin optimistisiin talouden kasvuennustuksiin. Ilmakehäkin on monimutkainen ja kaoottinen kuten talous, mutta myrskyt ja pakkaset tulevat ihan riippumatta siitä miten niitä ennustamme. Sen sijaan talousennusteet voivat johtaa politiikassa muutoksiin, jotka taas muuttavat ennusteita…

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Onhan meille ihmisperäisen ilmastonmuutoskieltäjät :)

Joka tapauksessa ilmasto ja ympäristö muuttuu ihmisen kanssa ja jo ilman ihmistäkin - käynnistyminen automaatiolle on jo alkanut, vaikka lopettaisimme heti kaiken ihmisperäisen päästön!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Sahelinin alue aavikoituu vuosittain "puolibelgian" verran?

Ilkka Luoma

Rovaniemellä mitattiin kuumin huhtikuupäivä eilen - 19,5 astetta plussaa ...

Ilkka Luoma

Superpandemia, biosfäärin voimallinen poltto ja hallitsemattoman "vahinkosodan" vauhkoontuminen ydinasetaisteluksi ... Siperiaan, Kanadaan ja Australiaan jää joitain poloisia - ehkä Afrikkaan, sinne mistä lähdimmekin.

Ilkka Luoma

Dinojen kestävyysrytmi saattoi olla aivan eri luokkaa kuin meidän. Dinot elivat luonnon ehdoin - me emme.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

#16 Ilkka
Nii ja dinot piereskeli huomattavasti enemmän kasvihuonekaasuja, kun meitin maitotuotantokoneet, elikkä kansakoulutermein naarasnaudat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Eiköhän 7,2 miljardin ihmisen pierukuutiot ole jo enemmän kuin aikanaan dinojen ... ;)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ostin vaimolleni kasvihuoneen, lainkaan ajattelematta että edistämme ilmastonmuutosta. Mutta kuitenkin, vaimostani tuli kasvihuoneensa myötä kiltimpi.

Ilkka Luoma

Erinomaista, ja mieskin sai vihanneksia aamupalapöytään - ainakin kesällä. Tulee kevyempi mieli ;)

Ilkka Luoma

Ravintotuotanto saattaa hallitsemattoman kulutusperintömme myötä romahtaa,
[… ravintotuotanto romahtaa … ~ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2009/11/romahta... - ]

… varsinkin, jos poltamme biosfäärillistä kasvustoa omaan energianälkäämme. Millaisen perinnön arvelet meitä odottavan, kun oikein tosissaan tankkaamme biodieseliä autojemme tankkeihin kulkuenergiaksi?

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Kasvihuonekaasuista yllättääväkö etua, käsittääkseni vain yhdestä kasvihuonekaasusta (CO2) voi olla etua, eikä sekään loppujen lopuksi mitään niin yllättävää ole. Hiilidioksidi on tärkeä kaasu kasveille mutta ihmiselle taitaa olla paremminkin myrkyllinen, ei tosin monoksidin veroinen.

Ilkka Luoma

4] [2006] Biomassan poltto estää luontaisten elämänedellytysten paluun luontoon
-- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/pelloilta-vi... ---

Biopolttoaineet villitsevät niin poliitikkoja kuin maanviljelijöitä. Maapallolla kasvusto on vakio saaden kasvunedellytykset luonnonkierrosta ja auringosta. Nykyinen polttoaine pumpataan ammoin kuolleiden kasvien ja eläimien maatuneista jäänteistä. Vilja taas lähtee pelloista, siis mullasta, vedestä, hivenaineista ja auringon paisteesta.

Tämän päivä vilja ja kasvikset syödään ruokana tuottaen ne jälleen ihmiskierron jälkeen maahan, näin luonnonkierto säilyy ja uusille kasvukerroille jää elinmahdollisuudet. Öljy, joka on pumpattu miljoonia vuosia sitten kuolleiden eliöstöjen jäänteistä, saa kierron moottoreista – lämmöksi, liikkeeksi ja haitallisiksi kaasuiksi lämmittämään ilmakehää 5].
...
5] Gaia kuumenee – kytketäänkö jäähdytys? - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/gaia-kuumene... -

Ilkka Luoma

Biomassojen yhtälöt, vihdoin jotain tulee esille lännestäkin!

~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005695416.html -

"Ihmisiä on vain 0,01 prosenttia kaikesta elämästä, mutta olemme jo tuhonneet 83 prosenttia luonnon­varaisista nisäkkäistä ja puolet kaikista kasveista

Jo 60 prosenttia kaikista maapallon nisäkkäistä on ihmisen karjaa. Uusi tutkimus arvioi ensimmäistä kertaa kaiken elävän biomassan jakautumisen Maan päällä ... " -HS

.

Toimituksen poiminnat