Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

TTIP – saa kannatusta, mutta ei ole tietoa mitä se sisältäisi

 . mikä on seuraava tietovuoto – kenties Nato - Papers!

(Greenpeace |1 tekaisi omat vuotovirtaukset – TTIP – leaks |2. Visusti lukittujen ovien takana neuvoteltu ja neuvoteltava Yhdysvaltojen ja EU - Euroopan välinen vapaakauppasopimus vastatuulessa – ympäristöjärjestö Greenpeace otti asiakseen tehdä ”NSA - Snowden ja Panama Papers” paljastukset)

 

[... kansalainen Erkki on ihmetellyt jo pidemmän aikaa kuinka on mahdollista kansalaisten antaa Suomessakin 53 prosentin kannatus asialle ja tulevalle mahdolliselle tapahtumalle, jota ei ole neuvoteltu loppuun – eikä siitä tiedetä juuri mitään! |3 …

 … kansalainen Liisa arvioi, että terveellinen elämä tarvitsisi esimerkiksi mahdollisimman luonnonmukaisen ja evoluution itsensä järjestelemän ravinnon. Nyt meille tarjoillaan amerikkalaista geenimutaatioruokaa |4, joka kuulemma onkin aivan kunnollista ravintoa myös eurooppalaisille! … ]

Tänään näyttää olevan muotia järjestää ulostuloja suoraan kansalaisten iholle; paljastaen keskeneräisiäkin asioita meille kuluttajille, jotka todellisuudessa aina maksavat kaikki onnen ja epäonnen viulut. Nytkin halutaan yritystoiminnalle ylitsemenevät oikeuden kuluttajaan nähden.

Maailman katsotaan olevan tuotannollistaloudellisessa kierteessä, jossa kuningasyritys joko antaa työtä, tai ei – tai sitten automatisoi ja robotoi hommat lakkoilemattomille ja kahvitauottomille tuotannontekijöille, jotka ihmisinä ovat todellisuudessa vain kulu- ja kulkueriä talousjohtajan tilikartoilla |5.

 

TTIP ei ole kuitenkaan robotisaatio

Vapaakauppasopimus on erityisesti USA: n voimakas pyrkimys helpottaa oloaan jatkuvasti kiihtyvässä talouden ja liiketoiminnan kiinalaisaallossa. Kiinalaiset ovat ostovoimakorjattuna nousseet jo maailman suurimmaksi taloudeksi |6.

On ollut jo pidempään selvää, että elämme nyt kiinalaisten vuosisataa |7 – edellinen oli Yhdysvaltojen ja läntisen markkinamekanismin, jota nyt koetetaan voimistuttaa markkinaliberaaliudella.

 

Markkinaliberalismi

[ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Classical_liberalism - ]

Nyt halutaan kaikki kaupan esteet pois, ainakin siten, että tuotannollistaloudellinen sujuvuus ei koe häiriötekijöitä miltään tuotannontekijän taholta. Kaikki valjastetaan lisääntyvään kasvuun, tuotantoon – ja lisäkulutukseen, jotta liukuhihnat automatisoituina puskevat täysillä materiaaleja ja tavaroita kulutusnälkäisille kansalaisille – ympäri maailman.

Tosin nyt markkinaliberalistit ovat huomaamassa, ettei uuden kulutus ole niin vahvaa kuin on laskettu. Toisen kierroksen kauppa |8, kierto- sekä sopeumatalous [neutraalitalous] |9 että kulutusvähentäminen |10 ovat myös tätä päivää – ihminen herää [?] suojelemaan ympäristöään |11 – liianko myöhään?

 

Kaikki tuotannontekijät halutaan vapaan kaupan piiriin

Ainakin TTIP: n piiriin, jottei kiinalainen massa-aalto pyyhkäise lännenmiehen tuotantokonetta työttömäksi. On kysymys maailman kovasta kahtiajakautumisesta – kaupallisesti, joka tarkoittaa maailmanlaajuista työn uudelleen jaon taistelua |12 ja sotilaallista leiriytymistä. Valtioiden on kohta valittava puolensa.

TTIP -sopimusneuvottelua edelsi toisaalla TPP -sopimus [ ~ http://www.hs.fi/talous/a1305990671034 - ] Tyynenmeren rantavaltioiden kesken, joskin sitä jäivät puuttumaan juuri Kiina ja Venäjä. Kiina virittelee ”omaansa” |13 (Regional Comprehensive Economic Partnership) – ehkä kilpailutilanteessa Yhdysvaltojen suhteen.

 

Lännenmies pelkää talouskaavaa Kiina + Venäjä > USA + EU |14,

 … sitten joskus, mutta onko tälle perustetta? Väitetään ettei ole, mutta jos katsomme Venäjää, kokonaisuutena, maailman suurimpana raaka-aine- ja energialähteenä ja Kiinaa, maailman suurinta liukuhihnaa - ajatus tuon kaavan toteutumisesta ei saatakaan olla utopiaa!

 

Edelliset vuotovirtaukset

Muistamme Edward Snowden’ in NSA – paljastukset |15. Noita virtauksia ennen ei uskottu amerikkalaisten vakoilevan liki kaikkia – nyt sekin tiedetään, kansallisen turvallisuuden nimissä – aivan.

Seuraava vuotovirtaus oli NSA – johdannaisena junailta Panama Papers |16, jossa haluttiin tiettyjen valtioiden päämiehet ilkeään valoon, sen kummemmin tarkkoja todisteita edes esittämättä, ainakaan vielä.

No, homma on kuivumassa kasaan (vai onko) ja meidän ikioma ”trumppimme” Björn Wahlroos |17 totesi, että jää nähtäväksi kuinka tai eikö ollenkaan Nordea Oyj tule kokemaan menetyksiä. Demarit lähtivät ja pari ammattiyhdistystä. Nalle ei noista tiennyt mitään.

 

Verokiertelijät ja -kaartelijat ovat saatava rysään ja tuomiolle,

 .. jos rikollista toimintaa on tapahtunut. Loppu onkin moraalia ja sen kestävyyttä. Missä menee kunkin moraaliset rajat? Huomauttaisin kuitenkin, että monet varakkaat maksavat huomattavia arvonlisäveroja meidän tulontasausjärjestelmiin eli veronkeräyksiin.

 

Mikähän olisi kolmas vuotovirtaus?

On loogista ajatella sen olevan Nato Papers, jossa Yhdysvallat lukee eurooppalaisille kumppaneilleen madonlukija läntisen miehen hyökkäys- ja puolustuskulujen osanottajiksi. Eurooppalaiset pääsevät kuulemma amerikkalaisten siivellä, ison pahan Venäjän |18 kurimuksessa – näin toteaa nykyinen USA: n presidentti Barack Obama ja noin toteavat niin presidenttiehdokkaiksi kohoavat Donald Trump |19, Hillary Clinton tai Bernie Sanders.

Kaikkien mielestä eurooppalaisten pitää osata huolehtia myös itse itsestään tai sitten maksaa riittävästi amerikkalaisten ydinsateenvarjosta, meidän suomalaistenkin!

 

Onko Nato Papers realistinen odotevuotovirtaus?

Kyllä on ja onkin arvattavissa, että nootteja jo viuhuu yli Atlantin – eri Nato valtioiden kesken. Kuka maksaa ja mitä, ja saako Saksa EU - Euroopan veturina tahtonsa läpi yhteisestä Eurooppa – armeijasta |20. Jos näin - hyvä niin, sillä se tietäisi todennäköisesti amerikkalaisten sotilaiden ja aseiden poistumista maanosastamme ja yllättäen Venäjän astumista yhteiseurooppalaisen puolustusjärjestelyn |21 neuvottelupöytään!

Näinkö hyvä, no – tuolloinhan Euroopassa ei olisi vihollista ja vanha kiinalainen sananlasku: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – saa totensa.

 

Tämän mahdollisen Nato Papersin olemassaolosta saattavat jo meidän päättäjät tietää!

Tämä tieto kiirehtii Nato-päätöstä [ ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1462249060497 -], sillä on nopeasti saatava päätös liittymisestä, koska on jo tiedossa, että natokustannukset ovat nousemassa hurjasti. Tätähän ei kansakuntamme sietäisi, kun se ei edes siedä Natoa nykykustannuksillakaan, joita tosin ei tiedetä.  Eikä kansalaisemme siedä Natoa edes ilman lisäkustannuksiakaan.

 

Mitä teemme?

[ … kansa nousee barrikadeille, kun sietoraja ylitetään! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/vallankumouksen-oikeutus-enta-meilla.html - ]

Olisiko kansalaisten aika nousta pitämään puoliaan, sillä vanha sanonta voi olla vielä kohtalokas: ”Ne on eri miehet jotka ruumiita tekee ja ne, jotka niitä pesee”.

 

Kansalainen, Ole Valmis mukaan – kun kutsu käy!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | PZ | BL | BLOG 76610

PVM 04052016

DOC TTIP_ja_natopapers_04052016 – Microsoft Word Starter

851 | 978

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Ilkka Luoma


Kaksi niin erilaista uutisointia TTIP: n kannatuksesta – Suomessa:
Verkkouutiset ~ http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/eurobarometri%...
Taloussanomat ~ http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/01/19/tt... -

Käyttäjän markkupatynen kuva
Markku Patynen

Vähän vanhoja nuo linkkijesi artikkelit. Tilanne on elänyt kovasti tuonkin jälkeen - ainakin Euroopassa. Suomessahan asiasta ei ole käyty kovinkaan paljoa keskustelua ainakaan siten, että se olisi päätynyt julkisuuteen.

Sinänsä kyllä nostat esille mielenkiintoisen ilmiön. Eli että kansalaiset pystyvät sujuvasti ottamaan kantaa asiaan, mistä he eivät tiedä oikeastaan mitään. Olisivatko olleet vaan nk. virallisen lyhytsanaisen totuuden varassa.

No, vapaakauppaa varmaankin kaikki tällaisessa pienessä ulkomaankaupasta riippuvaisessa maassa kannattavat. Mutta kun jokaiset neuvottelut ovat myös aina jonkinlaista lehmänkauppaa niin mukana tulee itselle ikäviäkin asioita. Kyllä minustakin TTIP:ssä on hyviä elementtejä, mutta nykyisessä versiossa noita eurooppalaisten arvojen vastaisia asioita on kyllä liikaa. Ja on ollut mielenkiintoista seurata, että eivät ne kaikki jenkitkään sitä varauksettomasti kannata.

No, virallinen tavoitehan on ollut saada TTIP sovittua ennen Obaman aikakauden loppua. Tämä kuulostaa todella haasteelliselta asialta. Ellei mahdottomalta. Itse epäilen suuresti, vaikka poliittista tahtoa jostakin löytyisikin - mikä sekin tuntuu olen vähän kateissa. Seuraava US:n presidentti voi sitten todeta, ettei hän kannata moista. Ja tähän menneiden möläytysten valossa Trump tuon ainakin voisi tehdä. Clinton sitten.... vaikea sanoa, mutta eikös hänenkin osaltaan ole moisesta huhuttu. Aika näyttää....

Ilkka Luoma

Tässä varsinainen linkkiluettelo:


Tekstin lisäkirjoitusnumerointi (erillinen linkkisivusto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/link-greenpe... - )

1 Greenpeace – Vihreä Rauha ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/08/greenpeace-v... -
2 GP vuoto ~ http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/05/02/... -
3 TTIP – Vaaran vyöhyke? ~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/10/ulkolinja-... -
3 TTIP läpivalaisussa ~ http://www.attac.fi/sites/default/files/raportit/T... -
4 GMO ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Geenimuunneltu_organ... -
5 Aikavarkaat! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/tyoaika-work... -
6 Kiina on jo suurin ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut... -
7 Kiinalainen mobilisaatio ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... -
8 Second hand ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/kirpputori-o... -
9 Neutraalitalous ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/65585-k... -

10 Toimeliais korvaa kasvuhokijan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman... -
11 Telluksen terveystarkastus ~ http://natgeo.fi/avaruus/maa/maa-terveystarkastuks... -
12 Työn uudelleenjaon taistelu ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55488-e... -
12 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/49453-k... -
13 RCEP ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Regional_Comprehensi... -
14 Itä > Länsi? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-... -
15 Snowden vastaveto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/icij-panama-... -
16 Panama Papers ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/panama-paper... -
17 Nalle hallintarekisteriin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215283-... -
18 Venäjän uhka ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213706-... -
19 Donald Trump ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213353-... -
20 Eurooppa-armeija ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462243960625 -
21 Eurooppalainen yhteispuolustus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... -

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Veronkiertäjistä suurinosa saadaan karsittua pois kun verotusta lasketaan sopvasti ja kun verotusta lasketaan, niin samalla joudutaan myös vähentämään byrokratiaa, joka tekee sen että vähemmän tehtaillaan näitä TTIPejä sun muita.

Ilkka Luoma

Verotus poistetaan kokonaan, paitsi reaaliaikainen ympäristöjälkeen, työllistämiseen ja kulutusmääriin jyvitetty progressiivinen kulutusvero. Ei muuta veroa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kovalla innolla tähän TTIP sopimukseen tavalliset tavikset ottavat kanntaa, marssivat pitkin katuja plakaatit käsisään, kivittävät poliiseja, sytyttelevät autoja palamaan, rikkovat paikkoja ja aiheuttavat suunnatonta epäjärjestystä.

TTIP sopimus ei koske 99 % tavallisen ihmisen valintoja eikä kulutustottumuksia, mutta mellakointi on kivaa.

Ilkka Luoma

Erityisesti vesi, luonnonvaroista se tärkein hengitettävän ilman ohella herättää paljon intohimoja, sillä arvellaan, että vesi tulee yksityisomistusten ja liiketoimien kohteeksi - onhan se nytkin versilaitoksien osalta. Vesi on Suomessa halpaa.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

"TTIP sopimus ei koske 99 % tavallisen ihmisen valintoja eikä kulutustottumuksia, mutta mellakointi on kivaa."

Nyt olisi kiva kuulla perustelut miten ei muka tule koskemaan? Ei varmaankaan aivan heti mutta selväähän on että markkinoille alkaa puskemaan yhä enemmän epäilyttäviä lumetuotteita ja oikeasti laadukkaille tuotteille aletaan samalla lyödä kapuloita rattaisiin ison rahan toimesta. Eli kuluttajien jaloillaan äänestäminen tultaisiin myös tekemään erittäin vaikeaksi monin keinoin, esim.vajavaisella tuotesisältöjen viestinnällä.

Ilkka Luoma

Timo, juuri näin! Mellakoidaan kun ei tiedetä mitä ovien takana suunnitellaan ja juuri "meidän arki-ihmisten pään menoksi" ...

TTIP on viritetty erityisesti amerikkalaisen liike-elämän tarpeisiin, sillä USA tarvitsee kaiken avun EU-Euroopasta, koska Kiina painaa päälle kaikkialta. USA' n pelko on kiinalaisten massiivinen kaupallinen maihinnousu Eurooppaan ja erityisesti se, jos Kiina ja Venäjä löytävät toisensa syvällisesti, joka on täysin mahdollista - onhan Venäjä maailman suurin raaka-aineaitta ja Kiina kohta maailman suurin markkina.

TTIP' ssa on pelissä jenkeille paljon enemmän kuin meille eurooppalaisille. Kannattaa tässä yhteydessä perehtyä myös Tyynen valtameren rantavaltioiden TPP sopimukseen, jossa eivät ole mukana - kuinkas ollakaan - Venäjä ja Kiina.

Ilkka Luoma

... Trump haluaa amerikkalaisen unelman. Keskiluokan pitää jälleen porskuttaa - entä kulutusjuhlan jälkeinen ympäristökatastrofi? USA on jo nyt ylivoimainen päästelijä vuosittain - per nenä. Vai voisiko sittenkin ympäristöasioiden tuotekehitys periä voiton kuluttavalta kulutusjuhlalta?

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20164858 -

Kauppasotaa - ei TTIP' tä! -Trumppismia

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Miten mahtaa olla; nyt kun Suomen hallitus rajoittaa tupakan myyntiä, voiko joku amerikkalainen tupakkafirma haastaa Suomen oikeuteen bisnesten haittaamisesta?

Jokin aika sitten tulleesta dokumentista jäi mieleen, että investointisuoja periaatteessa päteen kumpaankin suuntaan mutta käytännössä amerikkalaisen firman amerikkalaiseen välimieskäsittelyyn haastanut ulkomaalainen ei ole vielä koskaan juttuaan voittanut. USA voittaa aina.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Ilkka Luoma

Niinpä. Nyt jos ulotamme tuotteen luonnonvaroihin ja niiden ympärillä oleviin yhtiöihin, ehkä ulkomaalaisiin, jopa amerikkalaisiin ja halutaan estää ympäristökatastrofi - mitä tapahtuukaan?!

Ilkka Luoma

Kansainvälisen oikeuden professori Koskenniemi kertoo mitä tämä kuuluisa TTIP merkitsee, mitä se on ja mitä se antaa ja ottaa ... kts. linkki

~ https://minimahti.net/2016/05/10/oikeusprofessori-... -

Ilkka Luoma

Tiedote 13.5.2016
[Vapaa julkaistavaksi heti]

Kansalaisyhteiskunnalta vetoomus CETA-sopimuksen väliaikaisesta soveltamisesta

TTIP-verkosto lähetti perjantaina 13.5. ulkoministeri Timo Soinille kirjeen liittyen CETA-sopimusta (EU:n ja Kanadan välinen talous- ja kauppasopimus) koskevaan käsittelyyn Euroopan ulkoasiainneuvostossa. Kirje oli osa kansainvälistä vetoomuskampanjaa, jossa ulkoasiainneuvoston jäsenille esitetään perusteluja vastustaa CETA:an suunniteltua väliaikaista soveltamista (provisional implementation). Väliaikainen soveltaminen tarkoittaa sopimuksen toimeenpanoa väliaikaisesti jo ennen kuin se on asianmukaisesti ratifioitu EU:n jäsenmaissa. Kansalaisyhteiskunnalla on pelkona, että neuvoston lokakuiseen päätökseen CETA:n allekirjoittamisesta liitetään päätös sopimuksen voimaansaattamisesta väliaikaisen soveltamisen mukaisesti.

Kirjeessä huomautetaan, ettei EU:lla ole osoitettu olevan laillista toimivaltaa päättää väliaikaisesta soveltamisesta. Kansainvälisen kansalaistoimijaverkoston mukaan päätöksen vaikutus saattaa ulottua myös jäsenvaltioiden toimivaltaan unionin ja jäsenvaltioiden jaettua toimivaltaa koskevissa kysymyksissä. Ottaen huomioon laillisen päätäntävallan epävarmuuden, neuvoston ei tulisi vaarantaa EU-maiden kansallista toimivaltaa tekemällä ennenaikaisia päätöksiä CETA:n väliaikaisesta soveltamisesta. Vetoomuksessa Euroopan ulkoasiainneuvoston jäseniä kehotetaan harkitsemaan asiaa tarkkaan, vastustamaan CETA:n väliaikaista soveltamista ja odottamaan jäsenmaiden normaalia ratifiointimenettelyä.

Lisätietoja:

Marissa Varmavuori, +358505422067, marissa.varmavuori(a)gmail(.)com

Ilkka Luoma

ATTAC - osa 2

Hyvä ulkoasiainministeri Timo Soini,

Tänä perjantaina 13. toukokuuta 2016 Euroopan ulkoasiainneuvosto keskustelee ehdotuksesta EU:n ja Kanadan kattavan talous- ja kauppasopimuksen (CETA) allekirjoittamiseksi lokakuun huippukokouksessa.

Neuvoston tuleva päätös allekirjoittaa CETA voi liittyä päätökseen soveltaa sopimusta väliaikaisen soveltamisen (provisional implementation) mukaisesti. Kehotamme teitä vastustamaan CETA:an sisältyvää väliaikaista soveltamista perjantain keskusteluissa, koska:

* Neuvostolla ei ole velvoitetta CETA:n väliaikaiseen soveltamiseen ja sellainen mahdollisuus tulisi ottaa käyttöön vain kiireellisissä tapauksissa. Mitään kiirettä ei CETA:n suhteen ole, ei siis myöskään velvoitetta väliaikaiseen soveltamiseen. Kiireellisiä syitä olisivat ympäristöä tai yhteiskuntaa uhkaavat katastrofit siinä tapauksessa että CETA:n väliaikaisen soveltamisen vaikutus ulottuisi niitä estämään. EU:n ja Kanadan kauppasuhteet ovat jo nykyisellään vahvat. Väliaikainen soveltaminen saattaisi vaikuttaa haitallisesti yhteiskunnan ja ympäristön suojeluun Euroopassa. Siksi pyydämme teitä käyttämään harkintaanne ja noudattamaan varovaisuusperiaatetta, vastustamaan väliaikaista soveltamista ja odottamaan jäsenmaiden normaalia ratifiointimenettelyä CETA:n suhteen.

* EU:lla ei ole osoitettu olevan laillista toimivaltaa päättää väliaikaisesta soveltamisesta CETA:n suhteen eikä etenkään toimivaltaa soveltaa sopimuksen kattaman alan kokonaisuuteen sen väliaikaista voimaan saattamista. Vaikutus saattaa ulottua myös jäsenvaltioiden toimivaltaan jaettua toimivaltaa koskevissa kysymyksissä. Ottaen huomioon laillisen päätäntävallan epävarmuuden, neuvosto ei saa vaarantaa kansallista toimivaltaa tekemällä ennenaikaisia päätöksiä CETA:n väliaikaisesta soveltamisesta.

* Ei ole riittäviä takeita siitä, että Euroopan parlamentti otetaan asianmukaisesti huomioon CETA:n väliaikaisesta soveltamisesta päätettäessä. Näin ollen EU:n vaaleilla valittujen kansanedustajien demokraattinen päätäntävalta vaarannetaan. Otettaessa huomioon neuvotteluprosessin avoimuuden puute ja neuvoston jäsenten suoran tilivelvollisuuden puute EU-kansalaisia kohtaan voi CETA:n väliaikaisesta soveltamisesta päättäminen ilman asianmukaista julkista keskustelua horjuttaa entisestään EU:n kauppapolitiikkaa.

Pyydämme teitä noudattamaan harkintaa tätä kiistanalaista sopimusta tarkastellessanne. Ei ole perusteita väliaikaisen soveltamisen kiireelliselle hyväksymiselle, koska CETA:n väliaikainen soveltaminen ei turvaa ympäristöä, yhteiskuntaa eikä taloutta sopimuksen eikä sen ennenaikaisen soveltamisen kielteisiltä seurauksilta. Pyydämme teitä siis yksinkertaisesti odottamaan, jotta normaali kansallinen ratifiointimenettely lähtee käyntiin ja vastustamaan CETA:n väliaikaista soveltamista.

...

Ilkka Luoma

Olisiko syytä rinnastaa MES ja TTIP?

... TTIP ja MES eli Kiinan kohta saama markkinatalousstatus ... ?
~ http://www.hs.fi/talous/a1463115499907 -

Ilkka Luoma

Viedäänkö kohta kansanedustajia kuin kuoriämpäreitä tunkiolle - TTIP ...

~ http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/195966-kansanedust... -

Ilkka Luoma

... Toistaiseksi päättöpiste TTIP' lle?
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ttip-... -

...
... TTIP velloo, eikä ole mitään mitä esittäisi kansalle, jolle vakuutellaan sopimuksen tuovan hyötyjä juuri kuluttajille ja työn syntymiselle. Kukaan ei juuri tiedä mitä sopimus sisältäisi.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/miten... -

.

Toimituksen poiminnat