Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomi Nato-taistelualustaksi ja ohjusiskujen kohteeksi (?)

¨ paljastuuko seuraavaksi Nato – vuoto, paljastuspaperit Naton kustannuksista ja tavoitteista?

 

Olemme saaneet päämäärätietoisesti asetetun ulkoisen asiantuntijaryhmän Nato-selvityksen (a), olemme eläneet median Nato – Juhlaviikot (b) ja saimme vielä amerikkalaiset taistelujoukot ilmaisemaan USA-voimaa aivan Venäjän rajalle – F-15C taisteluhävittäjinä, US Army -taistelujoukkoina ja US Navy mukana ollen maihinnousurynnäkköoperaatioita –

 

Ja kaikki edellä mainittu vain muutamissa viikoissa ja nyt palan painikkeeksi luvataan kansamme ”hylkäämän” hallituksen Nato-ratkaisut (Nato-kanta) jo ennen Juhannusta! (d) … Näinkö meitä viedään kuin kuoriämpäriä uus-erkkolaisuutena (e) Naton suojiin, vaikka kansa suurena enemmistönä harjaa vastaan.

 

Palautetaanko mieliin puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) ajatuksia vain puolen vuoden takaa ja mitä tuolloin oli maailmalta tapahtumakeskiöissä pinnalla – turvallisuuteen ja kansallisiin uhkiin liittyen.

a – Edustiko Nato-selvitys täyttä tietoa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216328-nato-selvitys-toispuolisella-ja-vajaalla-miehityksella -

b – Yle Nato-hurmiossa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/yle-liki-hurmioitui-amerikkalaisen.html -

d – Hallituksemme Nato-kanta Juhannukseksi 2016 ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1462249060497 -

e – Uus-erkkolaisuus ~ http://niklasherlin.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/182219-erkot-ei-mikaan-mukava-tarina#comment-3264638 – Linkki vie kustantaja Niklas Herlinin US - Vapaavuoropalstan tekstin kommenttiosioon [IL]

 

 

[U] Joukossa turvallisempaa vai uhka joutua joukon taistelualustaksi

(Yle aamussaan klo 9:07 lauantaina 21. marraskuuta 2015 haastatteli |1. puolustusministeri Jussi Niinistöä (ps.) – haastattelija kysyi terävän kysymyksen EU Lissabon sopimuksen |2. velvoittavan avunantoon liittyvästä lakimuutoksesta: ”Osallistuuko lakimuutoksen jälkeen Suomen armeija Syyrian kaltaisiin suoraan sotilas- ja hyökkäystoimintaan; siis sotiin muiden maille” *] – Jussi jätti kysymyksen auki ja kiersi sen kuin ’kissa kuuman puuron’)

*] Presidentti Sauli Niinistö, nyt 20.11.2015 ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1447993331624 - ]

 

[ … kansalainen Erkki kysyy mihin Puolustusvoimamme on tarkoitettu. Annammeko apua pyydettäessä, jotta saamme sitä, kun itse tarvitsemme. Ennen Talvisotaa |3. oletimme Ruotsin antavan apua – ei antanut virallisesti, vain vapaaehtoisten kautta. Ruotsi halusi jatkaa puolueettomuuttaan ja sotimattomuuttaan |4., joka alkoi jo vuonna 1814

kansalainen Liisa ihmettelee, miksi meidän pitää aina ajautua ajopuuna sotatilanteisiin |5. tai niiden ratkontaan. Eikö Suomi olisi viisaampi rauhan turvaajana |6., YK-operaatioissa, joilla on Turvaneuvoston |7. yksimielinen siunaus. Eikö meille olisi viisasta tavoitella konfliktien välittäjäroolia |8., kun jo lähtökohdiltamme olemme idän ja lännen vedenjakajalla *] … ]

*] Idän ja lännen vedenjakajalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html - ]

 

Maailma on sodassa, jatkuvasti

Täyttä rauhan aikaa ei löydy; koska ihmiskunta ja ihmiset vaativat aina aika-ajoin sotansa |9., jotka aina päättyvät – jopa 30 vuoden jälkeenkin. Sota vaatii aina lopulta ratkaisun; se on häviö, keskinäinen neuvottelu tai toisen osapuolen täydellinen eliminoiminen, jota nyt esimerkiksi tavoitellaan ISIS/ ISIL järjestön |10. totaalikaatamisena – YK’ n Turvaneuvosto antoi tavoitteelle täysin yksimielisen tuen.

ISIS/ ISIL ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1412302640570 -

 

Suomi ei ole Natossa – eikä sitä halua!

[Itsenäisyytemme viimeinen säie on olla ilman Natoa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on-olla.html - ]

Kansakuntamme on vakaalla enemmistömielipiteellään torjunut|11. pienen poliitikkovähemmistön Natoon pakkosyötön |12. – määrätietoisesti, vuodesta toiseen. EU valtioista suurin osa on sotilasjohtajuudeltaan USA’ n hallitseman Naton piirissä. Vain me, ruotsalaiset, itävaltalaiset ja irlantilaiset ovat rauhantahtoisesti pitäytyneet ulkona lännen sotilasliitosta. Esimerkiksi EU valtio ja Pohjoismaa Tanska on suorittanut hyökkäys- ja rynnäköintilentoja Irakissa ja ilmeisesti myös Syyriassa.

 

Nyt Ranska on pyytänyt apua – sotilaallisesti

Ranska pyysi apua nimenomaan EU’ lta – Lissabonin sopimukseen vedoten. Ranska on myös Naton jäsen, tosin oli siitä presidentti Charles De Gaullen aikana erossa – eropelissä. Ranskassa on aina ollut haaveita yhteiseurooppalaisesta puolustusjärjestelystä, jonka Saksa, ainakin liittokansleri Gerhard Schröderin aikana olisi myötämielisesti nähnyt sen jatkuvan aina Euroopan itärajoille – Uralille saakka |13..

 

Kun Ranska pyytää apua, on siihen vastattava

’Nato - jenkaajat’ |14. oivalsivat, että tässä on se salainen ujutusportti Natoon. Kun sotilaallisen voiman käyttöön liittyvä laki muutetaan sellaiseksi, että se sallii suoraan sotavoimamme so. puolustusvoimiemme taistelukyvyn luovuttamisen muiden EU valtioiden pyytämiin konflikteihin, sotiin ja taisteluihin, mitä turvalausekekin todellisuudessa tarkoittaa.

 

Näin päätös sotavoimiemme käytöstä siirtyy seuraavalle askeleelle,

 … eli EU Bryssel voi myöhemmin komissiopäätöksellä tehdä ratkaisun, jossa EU liittyy Natoon – myöhemmin, jopa vain yksinkertaisella enemmistöllä [?] Tämä vie lopulta kansamme vastaisesti meidät Natoon – sotilasliittoon, jonka sotilasjohtaja USA on maailman eniten sotia käynyt ja käyvä kansakunta.

USA sotii aina kaukana omilta rajoiltaan. Viimeisenä lähimmillään meitä USA ilmavoimillaan (USAF) harjoitteli taistelurynnäköintejä Viron Ämarissa |15., jossa suomalaiset hävittäjärynnäköintikoneet - Hornetit olivat myös mukana. Muistamme meille pyytämättä ja yllättäen sorvatun Nato – isäntämaapöytäkirjan! |16.

 

Ranska koki terrori-iskun ja venäläisiä tapettiin Siinalla liki kaksi kertaa enemmän

[Ranskan mellakoinnit jo vuosia sitten ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyneet.html - ]

Näin saattaa yhteinen vihollinen ISIS/ ISIL yhdistää lännen ja idän |17.. Euroopan hallinta-aluetaistelu on pisimmillään juuri nyt slaavilaisuuden Ukrainassa |18., joka jäänee sivuraiteelle, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa de facto itäiseen Ukrainaan vain liitovaltiomaisen autonomian. Krim |19. on jo rakentunut Venäjään ja krimiläiset ovat valmiit uuteen YK’ n valvomaan kansanäänestykseen nykytilastaan.

 

On myös toinen mahdollisuus -eurooppalainen kokonaispuolustus

[ … ”ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” – vanha kiinalainen sananlasku]

Kun Ranska on nyt, aiemmin Natostakin eropelin tehneenä valtiona pyytänyt juuri Euroopan Unionilta apua – on se myös tie ilman Natoa eurooppalaisuuteen. USA on mainio kauppakumppani, kulttuurivaihtaja ja urheilun mahtimaa, mutta sotilaallisesti me emme tarvitse Yhdysvaltoja.

Eurooppa on kokonaisuus, joka huolehtii itse oman turvallisuutensa! Muistamme mitä tapahtui erityisesti 1941 – 45, kun käytiin sotahistorian suurin, verisin ja menetyksiltään massiivisin sota – II Maailman sodan Euroopan Itärintaman sota |20.. Saksa ja Venäjä voivat nyt tuon tietäen olla eurooppalaisen rauhan takaajina |21..

 

Meillä on nyt kaksi tietä, ja tämän tien viitoitus on kysyttävä kansakunnaltamme!

(Monissa mielipidetiedusteluissa kansalaiset ovat aina sanoneet täyden enemmistövastustuksen Natolle. Lisäksi kansa on vaatinut kansanäänestystä Natosta *], jos jostain syystä poliitikot ovat siitä haaveilleet)

*] Kansa haluaa Natosta kansanäänestyksen! ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1426400466811 -

 

Nyt on pelin paikka, jossa päätetään ”juupas - eipäs” natoilu

Voimme muuttaa lakimme vastaamaan EU Lissabon turvalausekkeen sanamuotoa, koskemaan myös sotilaallisen avunannon tarpeen täyttämistä – tietyin reunaehdoin, joissa hyökkäykset, suoranaiset taisteluiskut ja ulkoisen meistä riippumattoman vihollisen tappaminen on estetty.

Voimme osallistua logistiikkana, huoltona, kouluttajana ja teknisenä asiantuntijana – myös tiedustelusodan osalta – emme ryhdy taistelurynnäköinteihin ja emme nimenomaan lähialueillamme, jossa meillä on oma itä-länsi-intressimme.

Kun nyt teemme turvalausekeosallistumisemme selväksi, on se myös käytännön hyvästien jättäminen Natolle, joka purkautunee muutoinkin, koska USA keskittyy yhä enemmän Aasiaan ja Kaukoitään, jossa Kiinan vaikutus nousee kaupallisuuden |22. myötä Yhdysvaltoja häiritsevälle tasolle.

 

Meidän rooli on rauhanneuvottelija ja välittäjä

Me voimme olla Pohjolan Sveitsi. Emme sodi, olemme kuin ruotsalaiset – yli 200 vuotta rauhan tilaa. Meillä on ”vasta” takana 70 vuotta, eikä meillä ole suoranaista uhkaa - idästä, vain eräiden poliitikkojen luulo ja itsepäinen jankkaaminen Venäjän uhasta |23., jopa kolminkertaisena (entinen puolustusministeri Jyri Häkämies Kanadassa).

Emme tarvitse myöskään heiteltyjä haukahteluja, kuten entinen ulkoministeri Alexander Stubb, joka televisiossa kahteenkin kertaan |24. – jopa rauhannobelisti Martti Ahtisaaren innoittamana |25. – vauhkoontui: ” … me pommitamme, me tuhoamme …” – tuolloin EU- Englanti oli liittynyt USA’ n rinnalle vuonna 2011 pommittamaan Libyaa, tavoitteena itsevaltias Muammar Gaddafin kaataminen, joka onnistui.

Loppu on historiaa – Libya on kaaoksessa, kuten Irak ja Afganistan. Lisäksi Libya on ISIS - taistelijoiden koulutuspaikka, kuten Irak ja ilmeisimmin myös edelleen Afganistan!

 

Pohjolan Sveitsi a]

[Heti pois Malista ja Irakista! ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/suomalaissotilas-malista-tilanne-on-erittain-jannittynyt/5570066 - ]

Suomi olisi erinomainen rauhanturvaamisen pieni suurvalta (presidentti Sauli Niinistö ja entinen pääministeri Anneli Jääteenmäki). Suomi on myös pohjolan Sveitsi – Kaukoidän ja kiinalaisten kauppareittien eräs eurooppalainen päätepiste. 

Me olemme sotilaallisesti puolueettomia, idän ja lännen vedenjakajalta – itsemme ollen niin lännestä kuin idästä. Tässäkö on se tie, joka voisi taata meille tuon jo yli 200 vuotta kestäneen ruotsalaisten rauhantilan – ja Ruotsi säilyy itselleen kivasti selkämme takana turvassa |26., kuten tähänkin mennessä.

a] EU joustavoitettu sveitsittymisemme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -

a] Sotkeutuuko Suomi terrorismikierteeseenhttp://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/sotkeutuuko-suomi-terrorismikierteeseen.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

”Yhteiseurooppalainen puolustus ja rauhanturva”

 

IL | AL | AL | PZ | BL | FB | US | BLOG 63873 -

--- 21112015 ---

--- 06052016 ---

doc.: Joukossa turvallisempaa vai uhka joutua taistelualustaksi_21112015 – Microsoft Word Starter

doc.: Joukossa turvallisempaa vai uhka joutua taistelualustaksi_06052016 – Microsoft Word Starter

1100 | 1344 | 1515

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Ilkka Luoma


Numerokohtiot tekstistä

1] Jussi Niinistö ja Lissabonin sopimus ~ http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/140350-kaannekohta... -
2] EU’ n Lissabon sopimus ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Lissabonin_sopimus -
3] Talvisodan aatto – jotain uutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-v... -
4] Ruotsin 200 rauhan vuotta! ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1417157170582 -
5] Ajopuu – natohysteerikot ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/ukrainasta-a... -
6] Rauhanturvaaja Suomi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-... -
7] YK Turvallisuusneuvosto ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistyneiden_kansak... -
7] YK TN – suurvaltojen käsikassara? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/ykn-turvaneu... -
8] Kansakunta idän ja lännen vedenjakajalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/rikommeko-pe... -
8] Suomi idän ja lännen sovittelijaksi? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/su... -
9] Ihmiskunta vaatii aina sotansa! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -

10] Leviääkö nyt ISIS maailmalle ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [37067]
11] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [44213]
12] Natouskovaiset lataavat ongelman lapsillemme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovai... -
13] Eurooppalainen puolustus – Uralille asti! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... -
14] Natoon jenkaajat! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55606-l... -
15] Tuliko meistä viholliskandidaatti Viron Ämarissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelem... -
16] Nato – Isäntämaa pöytäkirja [MoU] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -
17] Yhdistääkö ISIS/ ISIL? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuurv... -
18] Ukraina ei ole kansallisvaltio [?] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/ukraina-ei-o... -
19] Reviiritaistelua Krimillä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/reviiritaist... -

20] IIWW – Itärintama Euroopassa ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4rintama_(toinen_maailmansota) -
21] Turvatakuut Venäjältä – radikaalisti ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/turvatakuumm... -
22] Kiinalaisten maailmanmobilisaatio ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... -
23] Miksi hakemalla haemme Venäjästä uhkaa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-... -
24] Keuliiko Stubb’ in mopo? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-s... -
25] Rauhannobelisti jenkaa meitä myös Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/rauhannobeli... -
26] Mikä on Sinun maanpuolustustahtosi – ruotsalaistenkin puolesta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/mika-on-maan... -

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voi Viroa, Latviaa, Liettuaa, Norjaa, Tanskaa, Islantia j.n.e., kun ovat moisen kurimuksen otteessa. Sääliksi käy.

Ilkka Luoma

Viroa voi jokainen miettiä, kun sitä varustetaan amerikkalaisten taistelutukikohdaksi - pala palalta. Toisaalta Viro on itse pyytänyt natojohtaja USA' n rynnäkkövoimat maahansa - samoin kuin aikanaan Kuuba, kun USA oli pommittanut Kuuban lentokenttiä ja junaillut, rahoittanut ja aseistanut epäonnistuneen Sikojen lahden maihinnousun.

[2014]
" .. Nyt Ukrainan tapahtumien säikäyttämänä Viro pyytää suojakseen amerikkalaisia joukkoja; onhan Viro Nato-valtio ja amerikkalaiset työntyvät mielellään maavoimineen ja ohjusjoukkoineen lähemmäksi Venäjän ja presidentti Vladimir Putinin lempikaupunkia Pietaria. Puolaanhan on jo USA:n ohjustukikohtien sijoituspäätökset tehty.

Miten arvelisimme Putinin reagoivan, mikäli USA myöntyy virolaisten taisteluvoimapyyntöön – toiselta ydinasevaltiolta – Yhdysvalloilta?


Muistammeko 1960 -luvun alkupuolelta Kuuban (ohjus)kriisin 2], kun vallankumouksen tehnyt kansalaistaistelija Fidel Castro 3] pyysi Neuvostoliitolta varustautumis- ja aseapua torjumaan Yhdysvaltojen luomaa uhkaa, joka oli varteenotettava – sillä ei ollut kovin pitkä aika siitä, kun amerikkalaisten maihinnousuyritys Kuubaan Sikojenlahdella 4] oli tapahtunut – tosin päättynyt sotilaalliseen fiaskoon ja amerikkalaisten vetäytymiseen.

USA:n tuolloinen presidentti John F. Kennedy 5] oli tiukkana

… ja vei maapallon lähemmäksi III Maailmansotaa kuin milloinkaan. Kuubaa kohti oli höyryämässä neuvostoliittolaisia rahtilaivoja, joissa väitettiin olevan taistelukärjillä varustettuja ohjuksia – osa oli jo amerikkalaislähteiden mukaan saapunut Kuubaan. Kuubasta oli sama ohjuksen lentomatka Floridaan kuin Virosta Pietariin. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/viro-pyytaa-... -

.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ilkan vuosia vanha tyyli ei petä. Perustelut omiin teeseihn linkittämällä omiin kirjoituksiin. Sellaisille on ihan nimityskin, ei ihan kohtelias.

Ilkka Luoma

Linkit ovat jatkokirjoituksia asiasanasta heille, jotka haluavat lukea enemmän ja syvemmälle kyseistä aihetta.

Ilkka Luoma

EXTRA

Saammeko lisäharmia Afrikan Malista? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lis... -
”Suorat viivat kartalla” ~ http://yle.fi/uutiset/suorat_viivat_kartalla_vetiv... -
Valtiovarainministeri Alex Stubb (Kok.) – voimme antaa jatkossa aseapua Virolle! ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1448002892518 -
Miksi olemme Irakissa? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [9550]
Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk) kannanotto Ranskan avunpyyntöön ~ http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/140754-nyt-tuli-ko... -
Suomi haluaa osallistua EU maiden mukana aseellisiin taisteluihin ~ http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka... -
Kansanedustaja Pekka Haaviston (vihr.) mietteitä EU-sotilaista … Suomeenkin ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/haavi... -
HUOM! Tekstistä numeroidut kohtiot tulevat saataville linkin alta 23.11.2015 jälkeen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/linkkikokoel... -

...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomiko ohjusiskujen kohteeksi ?

Kukas tänne nyt väkivalloin pyrkisi ?

Ilkka Luoma

Ei kukaan eikä mikään, jos pysymme visusti sotilaallisesti liittoutumattomina ja estämme vieraiden sotavoimien maahantulon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Emme pysty estämään vieraiden sotavoimien maahantuloa ilman ulkopuolista apua. Siksi on pakko liittoutua, jotta se pystyttäisiin estämään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Miten me pystyimme estämään vieraiden sotavoimien tulon Suomeen - Kekkosen aikana? Miten se oli mahdollista?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Onnistui kiikun kaapun, kun kompromissoimme oman demokratiamme kanssa, presidentti valittiin poikkeuslailla yleisistä syistä ja olimme rähmällään kuin Ellun kanat. Nyt on tilanne maailmanpoliittisestikin toinen. Venäjä miehittelee alueita sieltä mistä pystyy.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Olemme tänään enemmän rähmällään EU-Brysseliin, aiemmin sen meillä olivat:

-oma raha
-oma valtion pankki, Suomen Pankki
-oma ulkopolitiikka
-oma idän politiikka
-oma kauppapolitiikka
-oma puolustuspolitiikka
-täysin oma lainsäädäntö
-täysin itsenäinen oikeuslaitos ---

Ei enää.

Poikkeuslainkin teki kansan valitsema eduskunta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

EU:ta ei voi rinnastaa Neuvostoliittoon. Rähmällään oleminen Neuvostoliittoon pohjautui pelkoon sotilaallisesta miehityksestä ja sen seurauksista, kyyditykisistä Siperiaan, kansanmurhasta, Suomen ja suomalaisuuden väkivalloin lopettamisesta j.n.e.

Suomi liittyi EU:hun pitkälti siksi, että pääsimme eroon noista peloista ja uhkakuvista ainakin jossain määrin. EU:sta ei lähetetä panssareita Helsingin kaduille, jos emme pidä suuta supussa. EU:sta saa erota vapaasti omalla päätöksellä ja ulkopoliittinen liikkumavara EU:ssa on moninverreoin suurempi kuin Suomella oli suomettuneisuuden aikana.

Ja mitä siihen poikkeuslakiin tulee, niin oletko vakavasti sitä mieltä, ettei siihen demokraattisen järjestelmän ulkopuolelta liittynyt mitään poliittista kähmintää ja pakottamista, lahjontaa j.n.e.? Miksiköhän SMP hajosi samaan aikaan ja miksiköhän SKYP asettui Kekkosen taakse? Miksi puoluetukimääräyksiä muutettiin sopivasti juuri silloin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Lähettikö Nliitto panssareitaan, tai edes sotilaitaan kaduillemme? Miten Nliitto uhkasi meitä? Päinvastoin bilateralia oli meille onni - selvisimme komeasti muun muassa öljykriiseistä ja vienti veti ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

En sitä väittänytkään, vaan sanoin, että Suomessa vallitsi sellainen pelko ja siksi meillä ei ollut omaa ulkopoliittista liikkumavaraa lainkaan. Myös de facto lehdistösensuuri oli olemassa. Neuvostoliitosta ei saanut kirjoittaa totta.

Neuvostoliitto masinoi myös sosialistista vallankumousta Suomeen tukemalla taistolaisia. Ja neuvostomallinen sosialismi merkitsi kaiken taloudellisen toimelaisiuuden kieltämistä yksilöiltä kuoleman tuomion uhalla.

Jos joku sen ajan nähnyt ihailee noin varauksetta Neuvostoliittoa, niin silloin ei ole puhtaat jauhot pussissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Ei ole ihailusta kysymys, vaan realismista ja kansan yrittämisen halusta, jota tuolloin vielä esiintyi ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana!

”Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa oli eletty” -lainaus

Urho Kekkosta 1] on hänen kuolemansa jälkeen paljon arvosteltu (ennen ei uskallettu) sekä kiitetty että moitittu. Kun on haukuttu, niin arvosteluperusteina ovat olleet vallanhimo, mahdolliset KGB-kytkennät, puuttuminen asioihin, jotka eivät päämiehelle kuuluneet; adjektiivit häikäilemätön, ja juonitteleva ovat myös olleet käytössä.

Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa on eletty. Ihmisillä oli töitä 2], tulevaisuudenuskoa 3], eikä puhuttu valtionvelasta 4] , ts. kansalla meni hyvin.

Jos presidentin kautta arvioidaan, niin mielestäni tärkeimmät kriteerit ovat alaisten hyvinvointi ja suhteet ulkovaltoihin. Ne olivat hänen kaudellaan kunnossa.

Rivikansalaiselle on yhdentekevää vaikka johtaja olisi liitossa itsensä paholaisen kanssa, jos hän kykenee hoitamaan tehtävänsä kansalaisten edun mukaisesti. Hirvittävää ajatellekin, että joku nykyjohtajan kyvyillä varustettu olisi paiskattu tilanteeseen, johon Kekkonen joutui heti kautensa alussa:

Yleislakko, voimakas ja arvaamaton itänaapuri 5], joka oli aina otettava huomioon ym. Silloin tarvittiin valtiomiehen taitoja. Niin kuin monesti myöhemminkin. Hän jätti kuitenkin hyvinvoivan valtion seuraajalleen.

Mutta onhan meillä toki vertailupohjaa, jo toinen presidentti hänen jälkeensä. Nytkö ovat asiat kunnossa? Kansalla ei kuitenkan taida mennä hirveän hyvin. Vai meneekö?

KAARLO NORDLUND [C]
Ulvila


HUOM!
Ylläoleva teksti on suora kopio lehtileikkeestä, joka löytyi isäni jäämistöstä, jota olen alkanut purkamaan monen vuoden jälkeen hänen kuolemastaan. Leike oli saksittu Helsingin Sanomien Mielipidepalstalta – ollen päivämäärältään 27. lokakuuta 1997 – kopioin tekstin poikkeuksellisesti uusjakoon, koska sen sisältö pysäytti väkevästi pohtimaan pitkäaikaisimman presidenttimme valtakautta – tuona aikana meillä oli isäntä talossa ja maata johti, osin itsepäinen valtiomies, vailla vertaa … tämä taitaa olla aika helppoa päätellä nyt, kun eletään vuotta 2014.

VIITTEET ovat merkitty allekirjoittaneen toimesta ja eivät millään tavoin sido itse tekstin kirjoittajaa.

1] Puuttuuko meiltä ”kekkonen”? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/72014-p... -
1] Kiistaton valtiomies Urho Kaleva Kekkonen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-su... -
2] Kekkosen aikana työ oli valtiovallan suojeluksessa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/tyoton-on-al... -
2] Nuorisotyöttömyydessä kytee aikapommi! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/nuorisotyott... -
3] Filosofi Pekka Himasen nykyloiskiehuntaa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/pekka-himase... -
3] Miten nykynuoret pärjäävät ylihuomenna? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/miten-nuoret... -
4] Velalla syömme huomista ja toisten riisikupeilta! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/velka-syo-hu... -
5] Arvaamaton itänaapuri? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-... -
5] Venäjän ja Suomenniemen yhteistä historiaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suo... -

EXTRA
Presidentti Urho Kaleva Kekkosen viimeinen Uudenvuodenpuhe 1981 – viimeinen voimamies ja karisma, jota kansalaiset arvostavat tänään – ja moni kaipaa valtiovallalta sellaista otetta, mikä oli Urho Kekkosen malli yli 20 vuoden ajan ~ http://youtu.be/EcTAB8FlL3M - [yt]

Kuinka itsenäisiä olemmekaan tänään ja entä eilen?
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kuinka-itsen... -

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

”Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana!”

AL US Vf IL BL BLOG 32358
---13032014---

doc.: valtiomies_kekkonen_13032014.doc – OpenOffice Writer

405 | 3929

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Itäistä tuntemusta lisää oivasti lukemalla prof. Markku Kuisman kirja - Venäjän kauppa 1700 - 2015. Suosittelen.

Ilkka Luoma

... Puolustusministeriön virkamies tunnustaa jutussa Suomen täyden riippuvuuden EU-Brysselistä koskien tässä meidän omaa turvallisuuspolitiikkaamme. Emme ole tältäkään osin itsenäisiä - emme voi ajaa omia etujamme, vaan lisäämme ulkoisesta EU-pakosta vastakkainasettelua meille tärkeässä idän politiikassa.

~ http://yle.fi/uutiset/suomi_eu-linjassa_sotilasyht... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka ja muut Natosta puhujat ovat oppineita miehiä, joiden tasolle minulla ei ole mahdollisuus yltää. Mutta silti yritän saada selville mistä on kysymys. Koska minuakaan ei yleensä ymmärretä, yritän hahmottaa ongelmaa esimerkillä:

Minulla on naapuri, jolla on tontillaan vihaisia sotakoiria. Lapseni pelkäävät niitä. Tämän takia minä korotan omalla puolellani olevaa aitaa etteivät koirat pääse pihalleni.

Mitä tekee naapuri? Vaihtoehdot:
A) Suuttuu, syyttää minua agressiosta, lisää sotakoirien määrää.
B) Sanoo, kuule, tules kylään, selvitetään asia, ei lapsiesi tarvitse pelätä minua, minä olen kiltti setä.

Ilkka Luoma

B.

Kutsuja on tullut, mutta EU-Bryssel vahtii pakotteitaan mustasukkaisesti. Kauppaakin olisimme voineet tehdä poikkeavan paljon, mutta nyt sotakoirat saavat juustonsa jo muualta ...?

Ilkka Luoma

Näin Suomesta tehtiin ajopuu – Viron ilmahyökkäyskyvyn ylläpitäjäksi
(USA kutsui itse itsensä Oregonin osavaltion kansalliskaartin ilmavoimina kylään Suomeen ilmataisteluhävittäjineen. Omien sanojensa mukaan USA haluaa tulla näyttämään voimaansa Venäjälle. Näin me jouduimme jalkarätiksi ydinasesuurvaltojen omaan nokkapokkaan. Presidentti Urho Kekkosen aikana osasimme ystävällisen määrätietoisesti kieltäytyä Neuvostoliiton aseharjoittelukosinnoista. Olimme tuohon aikaan itsenäinen valtio)

~ http://yle.fi/uutiset/kiistelty_lentoharjoitus_tuo...


[U][25012015] Ajopuumme kellui koskeen Viron Ämarin USAF rynnäköintiharjoituksista
(Tarkastelemme amerikkalaisten ilma-aseen etabloitumista/ vakiinnuttamista Suomenlahden välittömään läheisyyteen ja Venäjän viereen – kaikkihan alkoi Viron Ämarin ilmarynnäköintiharjoituksista) *

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kuule Ilkka, onko naapurimme Putin sanonut, hei suomalaiset, älkää pelätkö, jutellaan mikä teitä pelottaa, korjataan suhteet?

Vuonna 1939 kotikylässäni oli pieni varuskunta aivan rajalla. Siinä oli ehkä 40-50 miestä. Venäjä vaati että se pitää siirtää kauemmas, ja se siirrettiinkin n. 30 km päähän. Suomi ei halunnut provosoida naapuria, annettiin kaikessa periksi ettei tulisi sotaa. Asukkaat evakuoitiin vain parin kilometrin alueelta rajasta. Hyrsylässä jäi monta kylää evakuoimatta sen takia ettei Venäjä suuttuisi.

Silloin kuten nytkin Venäjä pyrkii heikentämään Suomen puolustusta jotta olisi helpompi hyökätä! Venäjän ystävät ja trollit ovat isänmaan pettureita, jotka pitää panna turvasäilöön heti kun Venäjä hyökkää.

Ilkka Luoma

Putin on kertonut julkisesti, että hän ja Venäjä kunnioittavat suomalaisten enemmistön natokantoja. Tämä kertoo jo paljon. Oletko huomannut, että venäläiset olisivat mietä uhkailleet?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Juuri TV-uutisissa kerrottiin että Venäjä on lisännyt armeijansa iskukykyä Suomen rajoilla. Alkaako kohta rajaloukkaukset ja aluevaatimukset?

Ilkka Luoma

Ei ala.

Vahvistukset tulevat pohjoiseen - Kuolan nimemimaalle ja Pietarin ympäristöön. Syyt ovat selvät - Koillisväylän päättösatama Murmansk, Muurmannin rata ja Kuolan niemimaan ydinsukellusveneiden tukikohdat sekä Suomen allekirjoittama Nato-Isäntämaa pöytäkirja, tässä tuo kuuluisa pöytäkirja suomeksi:

Tarkoitus

2.Tarkoitus

" ... 2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ..."

- jatkuu linkin http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... - alta.

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Putin on kertonut julkisesti, että hän ja Venäjä kunnioittavat suomalaisten enemmistön natokantoja."

Tottakai Putin jopa rakastaa suomalaisia jotka vastustavat Natoa ja rakastavat Venäjää. Mutta miksei Putin kutsu minua tai muita jotka pelkäävät Venäjän uutta hyökkäystä? Entinenkin ryöstö on hoitamatta kunniallisesti.

Ilkka Luoma

Seuraava on lainattu valtiopäiväneuvos Mikko Elon Facebookista:

"Suomessa Hesarin toimittaja Anna-Liisa Kauhanen on suruissaan (6.5.2016), kun Suomessa NATOn kannatus ei kaikesta propagandasta huolimatta nouse. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) vain 27% suomalaisista on sitä mieltä, että Suomen pitäisi pyrkiä NATOn jäseneksi. 58% vastustaa.
Tämä osoittaa jälleen kerran, että suomalaiset ovat tervejärkisiä ja maltillisia. Nämä luvut ovat saaneet Kauhasen myös pohtimaan, miten Suomen jäsenyys voitaisiin toteuttaa ilman kansanäänestystä. Minusta kansanäänestys pitää toteuttaa, jos Suomi haluaa säilyttää demokratiansa"

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sanopas Ilkka haluavatko jenkit todella sotaa Venäjää vastaan ja mitä he kuvittelevat saavuttavansa? Varmaan tiedät tämän paremmin kuin minä.

Ilkka Luoma

En. Sen sijaan haluamme amerikkalaiset aseet pois Euroopasta - me osaamme huolehtia itsekin omista turvallisuusasioista. USA' lla on riittävästi tekemistä - yrittäessään säilyttää maailmanjohtaja-asemansa, sillä Kiina vie sen, mutta ei yksin vaan jakaa sen väestömäärien suhteessa ...

Ilkka Luoma

PR Niinistö on ymmärtänyt hyvin, ettei kansakuntamme halua Natoon, eikä neuvoja siitä, mitä meillä tehdään. Niinistö on myös oivaltanut, että olemme idän ja lännen vedenjakajalta erinomainen välittäjäneuvottelija lännen ja idän välissä. Niinistö on myös huomannut, että eurooppalainen turvallisuusydin lähtee koko Euroopasta, joka jatkuu aina Venäjän Uralille saakka!

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016051721581608_... -

Ilkka Luoma

... On huomattava, että Naton sotilaskomentaja on aina yhdysvaltalainen. USA haluaa sälyttää Viron ilmataistelukyvyn Suomelle. Tämän suomalaiset ymmärtävät ja siksi kyselyissä Natoa vastustetaan yli 50 prosentin voimalla.

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011821... -

.

Toimituksen poiminnat