Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Varjossa olevat nuoret jäävät jalkoihin

  • Liian monen nuoren odotuksen, toiveiden ja iloisuuden kynttilä on sammunut - ei tiedetä mitä tehdään.
    Liian monen nuoren odotuksen, toiveiden ja iloisuuden kynttilä on sammunut - ei tiedetä mitä tehdään.
  •  ... tekemisen junaa, ja matkaa muiden luokse - ei vain näy. On tyhjä raide, mutta kuitenkin kiskot huomiseen!
    ... tekemisen junaa, ja matkaa muiden luokse - ei vain näy. On tyhjä raide, mutta kuitenkin kiskot huomiseen!
  • Nuoret kapinoivat! Tekevät graffiteja, ... hei minäkin osaan jotain - tässä Sinulle sanoma, osaatko tulkita?
    Nuoret kapinoivat! Tekevät graffiteja, ... hei minäkin osaan jotain - tässä Sinulle sanoma, osaatko tulkita?

Vuosi on kulunut eduskuntavaaleista. Mitä on saatu aikaiseksi. Paljon on tehty suunnitelmia, selvityksiä, perääntymisiä, kokonaan perumisia, leikkauksia ja paljon jahkaamista. Voiko valtiolaivaa johtaa yritysmäisellä johtaja-asenteella?

Erityisen paljon puhetta Natosta, vähemmän Kreikan nyt alkavasta meitäkin koskevasta ongelma-aallosta ja kaikkein vähiten ajelehtivista nuoristamme, jotka pitäisi olla meille se kaikkien tärkein rasti – hallituksemme ohjelmassa. Palataanpa aikaan huhtikuu 2015:

 

[U] Varjossa olevat nuoret jäävät jalkoihin

( Uutisointi puhuu suhteettomasti Natosta sekä Venäjän pakkosyötetystä uhasta Suomea kohtaan. Samoin Ukrainaa ulvova iltapäivälehdistö uutisoi etusivujensa täydeltä, kuten ISIS terroria 1]. Näiden kaikkien varjoon on jäämässä ajelehtivat nuoret 2] )

[ … steisseillä ja kaduilla velloo kymmeniätuhansia nuoria – etsii, pummaa, juo, piikittää – käryttää. Ei tiedä mitä huomiselta haluaa; ikävöi sisuksissaan työstä, tyttö- ja poikaystävästä, luottamuksesta ja omasta katosta pään päällä. Nuoret ovat monin osin menettäneet täydellisesti uskon tulevaisuuteen 3] – eletään vain tunti kerrallaan… ]

 

Väkivalta rehottaa monien osalta jo lapsuudesta lähtien. Isä tuli kotiin lähiöpubista ulko-oven raamit kaulasta 4], äiti pakeni – vei lapset mennessään. Huonoimmillaan ’eerikoiden hätähuutoa’ 5] ei kuunneltu edes lastensuojelussa; tai ei ehditty. Äiti ajoi lapsiensa kanssa autollaan päin linja-autoa. Tappoi lapsensa kotona, kun isä oli toisaalla. Missä mennään ’homo sapiens’?

 

Ihminen luotiin lisääntymään ja huolehtimaan, että lisääntyminen jatkuu

Kiihtyvä kilpailu luo painetta onnistuneeseen pariutumiseen ja tuo kilpailu vaatii kasvatusta ja ohjaamista, jotta kilpailukunto olisi keskiarvoa parempi. Kuulostaako tehotaloudelta? Ei välttämättä, vaan taitoa kasvatuksella vapauttaa piilevät voimavarat jälkeläisistään, jotta he selviytyisivät omasta elämän kamppailustaan.

 

Uteliaisuus on hyve ja inhimillisyys

Inhimillisyys on empatiaa ja empaattinen tasapainossaan on elämästä selviytyjä. Selviytyjät jatkavat sukua ja näin evoluution perimmäinen ja ainoa tavoite tulee ratkaistuksi.

Iltalehti ~ http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-1427819511000.html -

 

1970 – luvun vasemmistointellektuelli saattaa arvostaa henkistä tilaa hyvinvointina –

ajatusrikkautta ymmärtää miksi olemme, miksi teemme ja miksi kulutamme – kysyen kuitenkin miksi pitää saada koko ajan lisää ja enemmän 6]. Henkinen hyvinvointi on elämän edellytys ja päämäärä.

Vasuri oli aikoinaan ylpeä filosofisista taidoistaan, mutta nyt hekin ovat maallistuneet – materiaalisen vaurauden kasvaessa. Vasurit ovat vaipuneet todelliseen noin 17 prosentin kannatukseen – tänä päivänä.

BLOG/il ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/01/hyvinvointi-mita-se-on.html -

 

Helsingin Sanomilta erinomainen vertaileva artikkeli

Laittaa miettimään monenlaisia asioita ja elämisen arvoja. Kirjoitus ei kertonut eroista Suomen ja Viron välillä itse eläkkeelle lähdön määrien kasvun osalta. Ainakin meillä vuosi toisensa perään on enemmän ja enemmän eläkeläisiä, joiden asioista huolehditaan allekirjoittamattoman sukupolvisopimuksen myötä – ja se tarkoittaa nuorempia veronmaksajia. Voisivatko ajelehtivat nuoret löytää yksinäiset vanhukset?

HS ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1428026077002 -

 

Kasvu-, huomiointi- ellei peräti kiertotalous?

Nykykäsityksen mukaan vain talous ja sen kasvu voivat lisääntyvän tuottoisan ulkomaanviennin myötävaikuttamana luomaan hyvinvointia ja tulontasauksen mahdollistumista, mutta myös toimintaedellytyksiä nuoriso-ongelman ratkaisemiseksi – onko siis vaalien jälkeen tilanne tämä –

Kokoomus jää oppositioon ja Juha Sipilä Keskustasta johtaa demari Antti Rinteen kanssa valtiomme selvemmille vesille. Vientitoiminnan noustessa talouden keskiöön, herää kysymys, kumpi tulisi johtamaan Katajanokalle maamme ulkosuhteita - Erkki Tuomioja vai Paavo Väyrynen? Nyt poikkeuksellisesti ulkoministeriön hallinta vaikuttaa myös talouteemme! Toisaalta molemmille on tilaa, ellei vahingoksemme Sipilä kutista valtioneuvostoa juuri ulkomaankauppaministerin osalta! (?) …”.

Siis leikataanko vai elvytetäänkö - kansalaistemme hyvinvoinnin säilyttämisen nimissä?

HS ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1305943894026 -

BLOG189/il ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/leikkaamista-ja-elvyttamista-unohtuuko.html -

Tarina, joka sai välitodistuksen sitkeydestä ja sattumasta. Reiska antoi kasvot nuorisotyöttömyydelle – ja sai töitä …

Reiska ~ http://yle.fi/uutiset/reiska_antoi_kasvot_nuorisotyottomyydelle__ja_sai_toita/7893561 -

 

Vanhempien näyttö- ja vertailutalous

Viekö maallisen mammonan keräilyinto näyttö- ja vertailutaloutena 7] liikaa huomiota sellaiselta, jonka evoluutio määritti lisääntymisessä biologisten vanhempien tärkeimmäksi tekijäksi – eli kasvattamisen ja huolehtimisen 8] jatkamaan kyvykkäänä, kilpailukykyisenä ja tasapainoisena omaa lisääntymistään. Olemmeko unohtaneet jotain?

"Missä mennään näyttö- ja vertailutalousihminen, mikä pääsi unohtumaan?

Yle ~  http://yle.fi/uutiset/facebook-hitiksi_noussut_vartija_lasten_pahoinvointi_nakyy_tyossamme/7903626 -  

 

”Miksi talouden pitää kasvaa? 9]

Vuosimiljoonainen muu eläinkunta kasvaa vain populaationa, mutta niukkuus ja kilpailu niin ravinnosta kuin reviireistä ylläpitävät tasapainon.

HS ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1427945921738 -

 

Pahoinvoinnin oireilua jo lapsesta lukien

Jo lapsesta pitäen monet oireilevat yhä pahemmin ja irtautuneena yhteiskunta-järjestyksestä – syiden löytäminen ja niiden ymmärrys on ainoa keino muuttaa väkivaltaista lasten ja nuorten käyttäytymistä. Oliko jo väkivaltapelejä pelattu liiaksi ja katsottu ”veren roiskuntaa” televisiosta yli ymmärrysäyräiden?

IL ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015033119446955_uu.shtml -

Yle ~ http://yle.fi/uutiset/vantaalaisnuorilta_loppui_sietokyky__koulukiusaaminen_on_vakivaltaa/7913925  -

 

Olemmeko menettäneet otteen moniin nuoriin. Jäikö jokin tärkeä omien vanhempien työ kesken tai alkoiko se koskaan kunnolla – missä mennään kotikasvatus? 

 

...

Osa 1 päättyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Ilkka Luoma

Osa 2


Kuvassa ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015262609... – joukko nuoria jonottaa kärsivällisesti idoleitaan *] – metallirokkareita, joiden sanat koskettavat – viiltävätkö myös Sinua?


*] Black Veil Brides ~ https://youtu.be/OsO9wGRf5hI -

Toisaalta suomalaisen räppärin sanat ~ https://youtu.be/88oskK8YSjs – nämä herättävät ajattelemaan, mutta keiden silmät avautuisivat tekemään jotain sellaista, jota jo perimänä odotetaan – mikä on biologisten vanhempien vastuu?
Kuuntelin ja vaikutuin - tuli mieleen ne nuoret, jotka etsivät itseään ja paikkaansa. Meidän on osattava sopeutua näkemään sellaista, minkä olemme unohtaneet ja usein jopa syrjään työntäneet!

Meillä vanhemmilla on vastuita ja velvollisuuksia - suosittelen kuuntelemaan nuo sanat! Tämä on ehdoton asia, johon kiinnitetään eduskuntavaalien jälkeen huomiota "mäellä" - yhteenkuuluvuutta on rakennettava kaikkiin ikäluokkiin.


Lapsiperheillä on jälleen mahdollisuus kotiapuun – parinkymmenen vuoden tauon jälkeen ~ http://yle.fi/uutiset/lapsiperheilla_on_jalleen_oi... -

Tämän arvaisi jo herättävän tarkemman tutkimuksen missä mättää - kotikasvatus, esimerkki, koulu, vanhemmat, isommat sisarukset, konsoli- ja tietokone- kuin mobilepelit, väkivaltaohjelmat ja -elokuvat telkkarista - vai mikä?


~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/il-kou... -

Millaisiin lupauksiin tänään kaikkialla ’viittä hyvää ja kuutta kaunista’ lupaavat eduskuntavaaliehdokkaat saataisiin lupaamaan nuorten asiain hoitamiseksi? Tosin, ’emme voi syödä aamupuuroa toisen puolesta, mutta sen puuron voimme tuoda’ ja olla läsnä, jotta hetki voisi olla kotoinen ja kuunnella mitä edellisenä päivänä oli nuorelle tapahtunut ja olisiko jotain mitä voisi tehdä yhdessä siten, että yhteenkuuluvuus ja hyväksyntä toisesta tuntuisivat vilpittömältä ja todellisesta.


EXTRA-AJATUS

Kuten tunnettua maassamme on noin 60.000 syrjäytynyttä ja ajelehtivaa nuorta, ilman työtä, päämäärää ja suunnitelmaa huomisesta. Samaan aikaan ikääntyvien ihmisten määrä kasvaa, ovat yksin – kotona yhä enemmän, inhimillisyys- ja säästösyistä.

Yksinäisyys jäytää paljolti molempia ryhmiä, niin nuoria kuin vanhuksia. Olisiko ajatusta tutkia huolella miten nämä kaksi ryhmää voitaisiin yhdistää – toinen toisilleen hyödyksi, iloksi ja seuraksi. Näin vanhus saisi seuraa ja nuori sisältöä elämäänsä – auttajana ja kokemuksien ammentajana …
~ http://yle.fi/uutiset/98-vuotias_liikuntakyvyton_h... -

EXTRA 2.

Kansallisen yhtenäisyyden synergia ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/kansallisen-... -

VIITETEKSTIT

1] ISIS – hyytävää väkivaltaa, vetoaa joihinkin nuoriin ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [20518]
2] Nuorten aktiivienergian suuntaaminen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-akti... -
3] Eikö nuoria kiinnosta yhteiset asiat? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/03/miksi-nuoris... -
4] Alkoholia ja perheväkivaltaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/04/vanhemmat-in... -
5] Eerikan äänetön hätähuuto! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [11383]
6] Kuluttamisen draama ja tragedia ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/11/ihana-kulutt... -
6] Vyön kiristys edessä – oletko valmis puolittamaan kulutuksesi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [4641]
7] Näyttö- ja vertailutalous ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131588-... -
7] Kasvun jälkeen huomioimisen talous ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/65585-k... -
8] Biologisten vanhempien velvollisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/lasten-kasva... -
9] Kulutushoennasta toimeliaisuuteen! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/kulutushokem... -


PS

Tämä kirjoitus on jaettu monille nykyisille poliitikoille, koska on varmaa, että monet heistä jatkavat myös seuraavassa eduskunnassa. On arvattavissa, että uuden eduskunnan myötä herää keskinäishenki kansallisen yhtenäisyyden nimissä, jolloin myös puoluepolitikointi tulee vähenemään ja tapahtuu keskittyminen ongelmien ratkaisuihin. Monet kansanedustajat ja uudet ehdokkaat edustavat luovuutta, ryhmähenkeä ja vilpitöntä halua kansakunnan edun nimissä.
Onkin toivottavaa, että uuteen eduskuntaan rakentuu läpi puoluekentän konsensuksen henki ylittämään ideologisia ristiriitoja ja enempikin keskittymistä löytämään ratkaisuja muun muassa pahenevaan nuorisotyöttömyyteen ja nuorisomme ajelehtimiseen. Nyt on aika yhteishengelle, jossa koko eduskunta puhaltaa yhteiseen hiileen.


Kollektiivista hoivavastuuta ja yksilöllistä perintö oikeutta! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [2239]

Ilkka Luoma
helsinkiläinen kansalaiskirjoittaja

http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT

Cc: anneli.kiljunen@eduskunta.fi ; pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi ; arkkipiispa@evl.fi ; susanna.huovinen@stm.fi ; jyri.hakamies@ek.fi ; lauri.lyly@sak.fi ; liisa.hyssala@kela.fi ; anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu ; heidi.hautala@europarl.europa.eu ; JAAKONSAARI Liisa ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; paula.risikko@eduskunta.fi ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi ; alexander.stubb@vnk.fi ; lauri.ihalainen@tem.fi ; jaana.pelkonen@eduskunta.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi ; johanna.sumuvuori@eduskunta.fi ; Hiltunen Rakel ; laura.raty@stm.fi ; presidentti@tpk.fi

Sent: Wednesday, April 08, 2015 9:51 AM

Subject: KANSALAISKIRJOITUS - "Varjossa olevat nuoret jäävät jalkoihin"

...
AL | IL | Vf | Pz | BL | VV | US | BLOG 51807

- 06042015 -

doc.: inhimillinen_hata_06042015 – Microsoft Word Starter
910s | 1107s | 189 HKI | 1170s 1232

Toimituksen poiminnat