Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansakuntien muutostaistelu --- on alkanut

[Nyt][U] --- Vaikeuksien kasautuessa, työttömyyden kasvaessa ja epäoikeudenmukaisuuden lisääntyessä ihmiset lähtevät puolustamaan itseään ja vaatimaan osuuttaan - on mielenosoitusten aika. Mielenosoitukset ryöstäytyvät epätoivoisissa tilanteissa provosoidusti hallitsemattomaksi väkivallaksi - muistamme Ranskan rajut mielenosoitukset autojen polttamisineen. Kun kipukynnys saavutetaan - kysytään asioiden hallintaan todellisia johtajia, joihin luotetaan ---

Mellakka on oire muutoshalusta ja patoutuneesta vihasta

Mellakointi ja vallankumous vaatii johtajansa, jotta se saisi pysyviä muotoja ja saavutuksia. Vallankumouksella haetaan nopeaa muutosta suurien kansanjoukkojen elinolojen ja yhteenkuuluvuuden tavoittelemiseksi. Kaikilla vallankumouksilla on epämääräiset tavoitteensa, joille ei ole juuri koskaan huolellisesti suunniteltua toimintasuunnitelmaa.

Kuubalainen Che Guevara oli idealisti, joka oli rauhaton oikeudenmukaisuuden etsijä vähempiosaisille. Hän taisteli yhtenä osana Fidel Castrolle vallan Kuubassa, kokien itse revolutionistina tyypillisen kohtalon, teloituksen. Che jäi elämään ihmisten mieliin, hänestä tuli marttyyri, jonka nimi hiljaisesti "näkyy" miljoonien huulilta.

Kuvassa venäläinen autonrähjä, jonka takaikkunassa näkyy Chen kuva. Televisio esitti dokumentin Che:stä ja hänen teloituksestaan Boliviassa, jossa muuten tätä kirjoitettaessa on presidenttinä vasemmistolainen alkuperäiskansaa edustava Uve Morales, joka on vannonut palauttavansa inkojen jälkeläisille heiltä ryövätyt maat ja omaisuudet. Aika näyttää onnistuuko talonpojan ja työläisen ystävän rauhanomainen revoluutio.

Kuvan auto oli kuvaushetkellä Helsingin keskustassa Eduskunta talon vieressä purettavien VR-makasiinien välissä odottamssa kierrätystä, mutta onnistuneesti juuri tämän kirjoituksen erinomaiseksi sopivuuskuvaksi kertomaan, missä hankaluuksissa niin laittomat kuin "laillisetkin"/ inhimilliset muutokset joutuvat, vallassa olevan puolustaessa maallista ja taloudellista asemaansa. DSC_11648.JPG. 1/500s, f3.5, 27mm. 2,71MB. Kuvattu 20. huhtikuuta 2006, klo 13:52. Photo by Ilu 2006. Nikon D70.
...

.

 

[03112005] --- Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa.

Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa. Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.

Ranskan vallankumouksesta on kulunut yhteiskuntahistoriallisesti lyhyt aika; sekin lähti liikkeelle muutoshalusta ja patoutuneesta epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Yhteiskunta ei ole staattinen rakenne, vaan eri kansankerrokset kokevat mm. länsimaisessa demokratiassa tasa-arvon, tulonmuodostuksen ja ostovoiman sekä vaikuttamismahdollisuudet eri tavoin.

Vallassaolija mielellään stabiloi tilannetta puolustaessaan edustamaansa tapaa ja järjestelmää. Vastakkaisella puolella pahimmillaan syyttään kärsimään joutuneet tai tulonjaon hylkykuppiin joutuneet pienen kipinän sytyttämät saattavat ohjatusti, sopivan johtajan manipuloidessa, ryhtyä barrikadeille.

Koko vanhan EU:n alueella on suuret maahanmuuttajien ryhmät omine tapoineen ja kulttuureineen. Osa heistä on houkuteltu maahan tarjoamalla työtä, joka ei kelvannut alkuperäisasukkaille tai yksinkertaisesti omaa alkuperäistä väestöä on ollut kasvun talouteen nähden liian vähän.

Mm. Saksassa on laaja turkkilaisyhteisö, joka tuli siivoamaan Saksaa. Nyt nämä uuskansallisryhmät kokevat mahdollista vääryyttä, kun Keski-Eurooppa on niin henkisessä kuin taloudellisessa lamassa ja yhteisöidentiteettikriisissä. Meneillään on maailmanlaajuinen työnuudelleenjakotaistelu.

Mellakka, joka kohdistuu viattomiin sivullisiin on ehdottomasti tuomittava. Mellakka, joka suoritetaan johdetusti, järjestelmällisesti ja sen kohdistuessa valtaa pitävään yhteisöön, on sallittu, kun sen sanoma on koetusta ja todistetusta vääryydestä johtuvaa ja muut "kevyemmät" vaikuttamiskeinot on jo käytetty.

Väkivalta on ilmiö, joka on myös ehdottomasti huliganismiaatteena tuomittavaa. Mielenilmaus järjestäytyneenä on viimeinen keino herättää vallassaolijat huomaamaan epäkohdat, joilta useasti halutaan sulkea silmät keskittyen vain oman valtakoneiston ja maallisen omaisuusmassan suojeluun ja kartuttamiseen.

Maahanmuuttoryhmät, jotka ovat aktiivisesti ja tuloksellisesti osallistuneet tulomaansa yhteiskunnan ja talousjärjestelmän kehittämiseen nostaen mm. bruttokansantuotetta tekemällä alkuperäisille kelpaamattomia työtehtäviä, ovat oikeutettuja puolustamaan nyt asemaansa, kun alkuperäisväestö on heräämässä talouden harmaaseen arkeen ylisuurten palkkatyöpaikkojen karatessa uusiin kehittyviin maihin.

Lähinnä oma keskieurooppalainen valkoinen mies haluaa heittää nyt työttömyyden lisääntyessä maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa perustellen sitä alkuperäisena oikeutena väheneviin työpaikkoihin. Näin on syntynyt välirikko, jossa maahanmuuttajille jää vain barrikadeille nousu. Riippumatta mistään kansallisuusryhmästä, on rikollinen väkivalta ja huliganismi kiellettyä ja nuo ilmiöt on kitkettävä tarvittavilla toimilla pois.

Millään kansallisuusryhmällä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa mitään väkivaltaa tai tuhoa syyttömälle ja osattomalle ulkopuoliselle. Valkoinen mies voi syyttää omaa ahneuttaan houkutellessaan aikoinaan maahansa halpatyövoimaa nostamaan tuotosta ja kulutusta, siis talouden kasvua eli omia voittojaan. Vanhan sananlaskun mukaan sitä niittää mitä kylvää.

Nyt on mm. Suomessa meneillään kansalaiskeskustelu yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta moraalista ja etiikasta. Loputon kasvuntavoittelu ja ostovoiman ahnehdinta kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan; kansalaisvoima on löytämässä vaikuttamismahdollisuutensa.

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

iiris (nimimerkki)

Suomalaiset päättäjät ja poliitikot eivät ole ilmeisesti millään lailla varautuneet mellakoiden mahdollisuuteen Suomessa. Suomalaisesta politiikasta puuttuu realismi. Kaikki aika menee kai vaalirahasuhteiden hoitamiseen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Milloin ja miten, todellisuudessa - ei paperilla!

Ilkka Luoma
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

ASEM oli ainoa miltei todellinen harkoitus, ja välttävästi se vain meni. Suomessa poliisi ei hallitsisi kovaotteisia mielenilmauksia?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Vain viimeiselle rintamalle suomalainen tavallinen kansa nousee ...

Ilkka Luoma

Juoksuhauta, pystykorva ja jussi ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ruokajono, palveluseteli ja jussi...

Ilkka Luoma

ASEMissa harjoiteltiin, kovin ottein - Suomeen nähden, mutta pumpulihanskoin esim. USA:han nähden.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Ilkka Luoma

Asiayhteys raflaten:

Jalkapallohuligaani.

Ilkka Luoma

Suomen kansa ei lähde hevin barrikadeille, pitää olla syvästi ärsytetty ja pahoin epäoikeudenmukaistettu. Ensi kevät voi olla suurien vaikeuksien aikaa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onkohan metalli-Putkinen persujen mellakka- ja lakkokenraali kun alkaa rytinä?

entinen paperimies (nimimerkki)

Suuret mellakat kumpuavat pienestä kulovalkean tavoin, tarvitaan agitaattorit ja hyvä syy, joksi kelpaa poliitikkojen epärehellisyys ja työttömyys ilman omaa syytä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitenhän tuo Manhattanilta lähtöisin oleva kohtuuttomuuden kaatamiskapina eteneekään?

Ilkka Luoma

Suomessa ei tarvittaisi kuin yksi uusi nk. lilius-syndrooma lisää - juuri nyt.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miten olisi asunnottomien kunniaksi eilisen MoT ohjelman Y-säätiö kähmintäepäilyt?

johannes kaataja (nimimerkki)

Muistamme villin 1968 vuoden, jolloin nuorisolla täyttyi mitta, alkoivat yliopistomielenosoitukset, vanha raha oli juhlinut liikaa. Nyt nuo mellakoitsijat ovat haalineet omat omaisuutensa ja on aika romuttaa heidän kulutusjuhlat.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Saammeko meidän sukupolveen oman 68 mellakoinnin, kun mitta täyttyi.

Ilkka Luoma

Seuraavat laajat globaalit mellakat lähtevät liikkeelle ravinnosta ja vedestä - meillä on molempia toistaiseksi riittävästi. Entä ylihuomenna?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Itseasiassa kysymys kuuluu, mitä teemme jos vientimme hiipuu ja kääntää ulkomaankauppatilastot negatiivisiksi?

Ilkka Luoma

1960-luku oli myös peace- ja kukkaisaikaa, jolloin väkivalta oli out - tilalle liukui vapaa rakkaus ja seksi - luonnon kansaa, ja huumeet yleistyivät. Vietnamin sota puhutti ja Woodstock - väkivallaton pop-musiikkitapahtuma, josta tuli evergreen ---

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mutta tuolloin syntyi eräs seikka, joka meiltä puuttuu - nuorison yhteenkuuluvuusryhmät, ja vielä voimakkaana, jälki-ilmiönä syntyi koululais- ja nuorisopolitiikka ja -politikointi.

Trapetsi (nimimerkki)

"...1960-luku oli myös peace- ja kukkaisaikaa,"#5

1960-luku oli pahinta stallariaikaa, jossa olisi tutkivalle journalismille töitä.

En hevin kiroile, mutta sanon suoraan, että paska-aikaa
( sorry).

Yleistä "konsensusta" on vaikea muuttaa, mutta omassa elämässä voi tehdä omanlaisiaan ratkaisuja, joissa "koira hännällään huiskii" konsensusta. Niin tein 1960-luvulla ja niin teen nytkin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Samalla kovien huumeiden ensimmäinen aalto repi läntistä maailmaa ja nimenomaan nuorisoa ...

Ilkka Luoma

Nuo 1960-luvun vasemmistoradikaalit olivat osaksi älykköjä sittemmin voittaneisiin materialisteihin ja markkinatalouskulutusjuhlijoihin nähden :-)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Björn Wahlroos, Erkki Tuomioja ja Leif Salmen?

johannes kaataja (nimimerkki)

1960-luku oli myös USA imperialismia vastustavien rauhanaktivistien kulta-aikaa, kuten Neuvostoliiton voima-aikaa

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Vietnamin sota yhdisti amerikkalaiset kansalaisina lopettamaan sen.

Ilkka Luoma

7#
Vasemmisto oli autuutensa kukkuloilla - Suomessa mm. Teiniliitto, jossa muuten Ilkka Kanervakin vaikutti, noilta ajoilta esim. Erkki Tuomioja, Ben Zysse, Louekoski, Sundqvist, Väyrynen, Sasi jne - eivät ole juuri koskaan oikeaa työtä tehneet, kuten meidän ajan Katainen jne ... no, Tuomioja on ollut oikeissa hommissa :-)

Muistettakoon, että nykyajan suurin suomalainen suurpääomakapitalisti Nalle Wahlroos oli tiukka kommunisti - ehkä protestia isälleen Buntta "Pata-Ässä" Wahlroosille...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

YLE:n kulttuuri oli tuolloin punakaartien hallussa!

johannes kaataja (nimimerkki)

On aina puhuttu ja "tiedetty", että vasemmistointellektuellit ovat "älykkäämpiä" keskustelijoita ja ajassa eläjiä, kuin materiaalisesti paremmin pärjäävät kulutus- ja näyttötalous -jatkuvan kasvun hokemaoikeistolaiset ;-)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Vasureille jää enemmän aikaa "joutilaina" pohtia filosofioita, mutta jonkun täytyy tehdä työt ja maksaa verot, jotta olisi mahdollisuus tähän "tuottamattomaan" filosofointiin!

Ilkka Luoma

10#
Tuo juttusi saa täällä olevat oikeistomaterialistit kulutusjaloilleen, mutta vakavasti ottaen intellektuellivasurit ovat herkemmin kiinni mainitsemassasi ajassa ja harmoniassa ymmärtämässä, että tyhjästä on paha nyhjästä ja loputonta kasvua ei ole.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Materialistisesti perinteellinen kasvunrykimäkulttuuri on aikansa illassa.

kauko kivekas (nimimerkki)

Luoma kiteytti kahdessa jutussaan koko ihmisyhteisön dilemmat ja ongelmat, kuin myös inhimillisyyden, jos vain lukijat sen osaavat löytää.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
kauko kivekas (nimimerkki)

Kymppi,

olet oikeassa, vasureilla (siis ei toisten aivoilla ajattelevilla) on laajempi kyky ja substanssi ymmärtää muutakin kuin markkinatalous ja kulutuskysymä voittopyyteineen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näyttää tänään tovereillekin maistuvan maallinen mammona ;)

Veikko Väänänen (nimimerkki)

Hämmästyin kirjoituksen ennustuksen toimivuutta! Luoma ymmärsi nämä asiat jo vuosia sitten.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

"Sateen jälkeen tulee aina pouta" - mutta ei Pekka Pouta :)

kauko kivekas (nimimerkki)

Näillä kirjoituksila sa nettipoliisit varpailleen, varsin kun kyseessä on uskottava kirjoittaja. Voidaanko tästä osoittaa kansankiihotusta?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ei voida, mutta seurantaan tämä menee.

Ari Kuusi (nimimerkki)

Työttömyyden ylittäessä 350000, marssii kansa kaduille.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Millaista vastuuta Katainen kykenee kantamaan?

Ilkka Luoma

16#
Tuo luku ylittyy maaliskuussa 2010, sen viimeisellä viikolla, valitettavasti - viikko sitten todettiin henkilökohtaisesti työministeri Anni Sinnemäelle, että talvella 2010 työttömän kansan vitsit ovat loppu.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tilastot ja todellisuus ovat kaksi eri asiaa.

kauko kivekas (nimimerkki)

ASEMissa poliisi harjoitteli mellakan torjuntaa ja haki rajoja huomisen mielenosoitusten varalta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näyttää siltä, että kaikki poliisin toimintaa koskevat oikeusjutut kuivuivat/kuivuvat kasaan.

Ilkka Luoma

Nuoriso voi olla se ryhmä, josta liike lähtee käyntiin, koska heidän työttömyys nousee ryhmässään talvella noin 25 prosenttiin. Nuori mieli haluaa tekemistä ja ryhmään kuulumista.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Hyvin ennustettu, arabivaltioiden muutosmyllerrys luo uskoa vallankumouksiin.

kauko kivekas (nimimerkki)

Veikkaanpa, että nettipoliisi on jo tämän jutun kintereillä, sillä seuranta on tiivistä, missä keskustellaan mielenosoituksista ja -ilmauksista. Varsinkin kun kyseessä on hyvin uskottava ja vaikutusvaltainen kirjoittaja, on suuri mahdollisuus, että syntyy seuranta. Se on hyvä sekä huono. Epäkohdat korjautuvat vain teoilla.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Silloinhan kirjoittaja on voittanut jo asiansa, jossa ei ole mitään laitonta.

kauko kivekas (nimimerkki)

Nelonen, siis telkussa nyt:

Elokuva Ihmisen pojat ----

http://www.telkku.com/?oid=2009101121003&autoload=...

matti toikka (nimimerkki)

Ennusteleeko Luoma Suomeen vai minne suuria mellakoita? Kiihotustako?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jotkut näkevät, toiset eivät.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

btw.,

kuvatekstissä nimivirhe - Uve Morales on EVO Morales :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset