Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Sotkeutuuko Suomi terrorismikierteeseen?

  • USA/Nato taistelee Lähi-idässä. Suomeen Nato saapui näytöstyyliin ja puki lapsemme täyteen sotisopaan.
    USA/Nato taistelee Lähi-idässä. Suomeen Nato saapui näytöstyyliin ja puki lapsemme täyteen sotisopaan.
  • Saavatko Finnairin koneet laskeutua turvallisesti - olemmehan jo Irakissa, Malissa ja Afganistanissa - sotilainemme.
    Saavatko Finnairin koneet laskeutua turvallisesti - olemmehan jo Irakissa, Malissa ja Afganistanissa - sotilainemme.

 … ovatko Yhdysvaltojen erikoistaistelujoukot jo Syyriassa – ISIS -järjestön valtaaman Raqqan vapautustaisteluissa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1464240118372 - entä meidän mukanaolo USA' n rinnalla kouluttamassa taisteluoppia kurdeille Irakissa - isisläisiä vastaan?

 

(EU – valtio Ranska haki EU-sopimusten mukaisesti turvatakuita* EU’ lta ja näin myös Suomelta |1. Muistamme Ranskan olleen erossa Nato sotilasliitosta – aikanaan. Ranska ja Saksa halunnevat ’ilman Natoa’ Euroopan – ilman USA’ n ydinasesateenvarjoa – eurooppalaisen rauhan ulottuvan aina Uralille saakka! |2.)

*] Ranska heitti vakaussopimuksen roskakoriin! ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/ranska-heitti-juuri-eu-n-vakaussopimuksen-roskikseen-6066960 -

 

[ … kansalainen Erkki pohtii miksi sotilaamme on lähetetty Irakiin opettamaan tappamista ja sotimista kurdeille Irakissa |3., missä ilman omaa valtiota olevat taistelijat käyvät ISIS - järjestön kimppuun, suomalaisin opein. 

Kansalainen Liisa ihmettelee miksi me kustannamme väkivaltaisuuksista palaavia, ’kyllä Kela maksaa’ – idealla. Kansalaiset ovat yhteisesti suurena enemmistönä sanoneet täyden ein Natolle |4. – emme halua muiden sotiin, emmekä halua omasta maastamme taistelualustaa |5. … ]

 

Olisiko nyt korkea aika selvittää tapahtumaketjut - dominoefektit, jotka synnyttivät Syyrian vuosisadan kuivuuden |6., al – Qaida’ n synnyn, ISIS – järjestön voimistumisen |7. sekä mitä tapahtui Syyriassa, joka on nyt läntisen valtakoneiston hampaissa |8..  Tuntuu yllättävältä, mutta ISIS saattaa yhdistää suurvaltoja!*]

*] Yhdistääkö ISIS? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuurvallat-suojelevat-omiaan.html -

 

Venäjäkin aloitti pommitukset Syyrian laillisen presidentin tueksi – kertoi pommittavansa terroristeja

Kuka tai ketkä määrittävät keitä nämä terroristit ovat ja mitä merkitsee valtioterrorismi, joista puhutaan salaliittoina |9. ja muun muassa palestiinalaisten ahdistamisena – kaikki liittyvät kaikkeen; onhan kyse uskontojen sodasta |10.. Sen me tiedämme, että Syyria pyysi Venäjän apuun – kuten aikanaan Kuuba, kun Sikojen lahdelle oli yritetty vihamielistä maihinnousua USA’ n CIA’ n suunnittelemana, rahoittamana ja aseistamana.

 

Pariisissa ja Siinailla räjähtivät pommit – ISIS asialla

Media on nyt sivutolkulla Pariisissa |11. – 124 tapettua. Siinailla meni yli 200 venäläistä siviiliä – media sai sivulauseen kasaan. Mistä johtuu tämä informatiivinen epätasapaino? Ovatko ihmisarvot eri tavoin hinnoiteltu?  Venäjän presidentti Vladimir Putin tuli ulos voimakkaasti |12. – vastapainona median vähäsanaisuudelle.

 

Menetetty siviili on yhtä arvokas niin Kunduzin sairaalassa,

[ USAF rynnäköi tappavasti ”Lääkärit ilman rajoja” sairaalaan Afganistanissa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1443835426723 - ]

 … Gazan kaistalla, Pariisissa kuin Raqqa’ ssa tai Homs’ ssa. Tänään siviilit kärsivät – kuten aina sodissa. Moraali oli kaukana, kun käytettiin atomipommeja siviileihin – höyrystäen sekunneissa kymmeniä tuhansia vuonna 1945.

Moraali on löyhässä, kun tynnyripommit putoilevat siviilien sekaan – unohtamatta sotimisen kemiallisuutta, jota väitetään tuotetun myös amerikkalaisista lähteistä |13.. Palestiinalaisia on miltei teurastettu Israelin puolustaessa omien sanojensa mukaan olemassa oloaan ja kansalaisiaan.

Tapettu juutalainen ja kostoksi 5-10 palestiinalaista – oikeudenmukaistako, kun vielä tiedämme kuristusotteen Gazasta ja laittomat juutalaissiirtokunnat Länsirannalla. Eivätkö Israel ja tuleva Palestiinan valtio näe rauhamahdollisuutta muurin takaa? |14.

 

Pariisissa on räjähtänyt aiemminkin

[ … mellakat Ranskassa ja Pariisissa … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyneet.html [2005 - huomasiko kukaan, että näiden ja tämän hetkisten välillä oli miltei tasan 10 vuotta? ]

Ranskan vallankumouksesta on paljon aikaa, vaikka on kuultu kiinalaisten sanovan, että liian vähän, jotta voisi vetää lopullisia johtopäätöksiä. Onko meillä, heillä tai muilla aikaa odotella, kun uskonnot tappelevat |15., vaikka päämäärä kaikilla on sama – hyvä Elämä nyt ja tulevaisuudessa – oli se sitten taivaassa tai paratiisissa.

Muistamme Pariisin mellakat vuosien takaa – autot paloivat, oli kysymys siirtoväestä *] – algerialaisista, joiden isäntänä Ranska oli – kuten myös osaltaan Syyriassa |16..

*] Miksi Saksa ottaa pakolaisia? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/miksi-saksa-ottaa-pakolaisia.html -

 

Suomalaisten rooli – kysymme ensin miksi olemme Afganistanissa?

[ … miksi tosiaan olemme Afganistanissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-olemme-afganistanissa.html - ]

Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla, itsemme ollen niin lännestä kuin idästä. Meidän isät ja isoisät tietävät mitä oli sota suurvaltaa vastaan. Ensin yksin. Sitten toisen, luhistuvan suurvallan kanssa - yhdessä.

Suomelle ei jäänyt vaihtoehtoja Jatkosodassa, ja toisaalta mielissä eli kosto ja menetetyn takaisin otto. Kansakuntamme on allerginen kaikille sotilasliitoille, toisten sodille ja muiden asioihin sotkeutumiselle.

Haluamme elää omaamme – omalla reviirillä |17., omalla äidinkielellä |18.. Ratkomme omat ongelmamme ja autamme, kun olemme itse kunnossa. Meillä eletään sääntöjemme mukaan ja noudatetaan suomalaista kulttuuria – emme puutu muiden asioihin, kun ei meidänkään asioihin puututa. Olemme pohjolan Sveitsi |19. – me olemme myös osaava YK-rauhanturvaamistehtävien käsikassara |20..

 

Kiihkoilut sikseen, miekat huotriin ja malttia peliin –

 … vaikka ihmiskunta aika-ajoin aina vaatii sotarumpujen pärinässä sotansa |21.. Väkivaltainen mieli voidaan purkaa rauhanomaisin keinoin. Sodan jälkeen on aina rauha ja jälleenrakennus, joka tuottaa työtä ja toimeliaisuutta. Milloin se seuraava sota syttyy, kun kaikki alkaa aina niin pienestä? |22.

 

PS ja |1.

Ranskan odotettu veto hakea EU Lissabon sopimuksen mukaista turvatakuuta muilta EU-valtioilta on kaksiteräinen miekka tai kaksipiippuinen haulikko – ensin hyvä puoli: Mikäli hyväksytään tämä EU-turvatakuu, kuten se nyt on luvattu Ranskalle – siirtää se meidän osalta Nato pohdinnan hamaan tulevaisuuteen, sillä EU korvaa sen ja muutoinkin Suomi olisi tyytyväinen ratkaisuun, koska se ei muuta mitään idän suuntaan, jonne meillä – juuri meillä on EU valtioista pisin maaraja - Venäjän kanssa.

Huono puoli olisi se, että olisimme, siis olemme osapuoli ISIS – järjestön vastaiseen toimintaan ja muutumme terrori-iskujen konkreettiseksi kohteeksi. Jo siksikin kohde, koska meidän turvallisuuskoneisto ei ole tottunut fanaattisiin taistelijoihin, jotka antavat henkensä uskomansa asian puolesta. Makasiinien *] poltto ja ASEM *] olivat pientä kuhinaa isisläisen toiminnan eliminoimiseen nähden, jossa ammutaan ensin ja sitten kysellään – amerikkalaiseen tyyliin.

*] Makasiinit paloivat Helsingissä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/muutoksen-monumentti-nousi-hetkeksi.html -

*] ASEM – Helsinki ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/suomalainen-poliisi-harjoitteli.html -

 

EXTRA

ISIS/ISIL – mustavalkoinen maailmankuva edustaa salafi – jihadismiksi kutsuttua fundamentalistista Islamin suuntausta. Läpileikkaus ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1412302640570 -

”Jumalattomat markkinageenit [TSV] ~ http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/view/49432/14604 - Hannu V. Virtanen – Tieteessä tapahtuu 1/2015.

Ranskalainen giljotiini – leikkaako terrorismin? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/ranskalainen-giljotiini-leikkaako.html -

Retoriikan mestari ja ulkoministeri Timo Soini: ”Mätiä tomaatteja pitää kohdella armotta!” – näin lööpitteli Iltalehti 17. marraskuuta 2015.  Muistamme vuoden 2011 ulkoministerin, Alexander Stubb’ in haukahtelut *], kun EU - Englanti aloitti Libyan pommitukset USA’ n kaveriksi. Tavoitteena Libyassa oli yksinvaltias Muammar Gaddafin eliminoiminen – joka onnistuikin. Nyt Libya on koomassa ja sekaisin. Libyassa on myös ISIS – järjestön koulutusleirejä.

*] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-ihmiskunta-vaatii-aina-sotansa-olemmeko-valmiina -

Nato – Isäntämaa pöytäkirja – suomeksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

...

HUOM!

Mikäli haluat lukea tekstin lisäkirjoituskohdat – numeroitu 1’ stä – 22’ een, löydät ne ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/sotkeutuuko-suomi-terrorismikierteeseen.html - sivustolta.

Tekstinumeroiden asialinkit

Kommenttiosiossa

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.com

 

AL | IL | PZ | BL | FB | US |BLOG 63 662

--- 17112015 ---

--- 27052016 ---

doc.: Sotkeutuuko Suomi terrorismikierteeseen_17112015 – Microsoft Word Starter

525 | 1 184 | 4/4

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Ilkka Luoma


Tekstinumeroiden asialinkit
1] Kreeta Karvala [IL] kommentti: ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111720681903_u... -
1] EU maat hyväksyivät Ranskan avunpyynnön ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015111720681550_... -
2] Eurooppalaista rauhaa Uralille asti ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... -
3] Hallituksemme sotaan Irakissa – osapuoleksi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [9039]
4] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [43 918]
5] Viimeinen säie – ilman Natoa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyyte... -
6] Syyrian kuivuudet ~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatil... -
6] Water in Syria ~ http://francescadechatel.com/water_in_syria/ -
7] Pelottava ISIS leviää maailmalle ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [36 661]
8] Ketkä Syyrian ulkoa johdettua sisällissotaa lietsovat? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [47 611]
9] Operation GLADIO ~ https://youtu.be/GGHXjO8wHsA - [yt]
10] Miksi tökimme islamisteja? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/116908-... -
11] Verilöyly kohti maailmojen sotaa ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14476552124... -
12] Presidentti Putin raivostui ja vannoi kostoa ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015111720681250_... -
12] Venäjä lisäsi voimaa! (Tupolev Tu-95 ja Tu-160 Blackjack) ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14477362594... -
12] Kertoiko Putin kiusallisen totuuden? ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015111620676246_... -
13] Johan Galtung ~ http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/johan-gal...
14] Rauhaa muurin takaa? – 18 396 kansalaiskommenttia, laidasta laitaan ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_isr... -
15] Voittaako ehdottomuus suvaitsevaisuuden? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [18 122]
16] ”Suorat viivat vetivät rajat suoriksi” ~ http://yle.fi/uutiset/suorat_viivat_kartalla_vetiv... -
16] Sykes – Picot Agreement ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot_... -
17] Schengen rikkoi reviirit ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/reviirien-ja... -
18] Äidinkielellä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150326-... -
19] Suomi Sveitsin tielle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -
20] Rauhanturvaamisen suurvalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-... -
21] Vaatii sotansa! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -
22] Hitaan hallitsemattomasti sotaan! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/hallitsematt... -
...

Ilkka Luoma

... Näin astumme lähemmäksi maahamme kohdistuvaa terrori-iskua. Miksi olemme Irakissa, kun ISIS ei ole maassamme järjestänyt mitään iskua? Kuka kantaa vastuun, kun ensimmäiset siviilit menettävät henkensä? Emme ole vielä terroristien activity listoilla, mutta nyt lähestymme sitä, valitettavasti!

~ http://yle.fi/uutiset/suomalaisten_uusi_tehtava_ir... -

.

Ilkka Luoma

... Sotkeutuuko Suomi näin yhä syvemmälle Lähi-idän hetteikköön? Ei ole eduksi tämä toiminta, vain haitaksi.

~ http://yle.fi/uutiset/lansimaat_kouluttaneet_irani... -

...
... Näinköhän meillä osataan asia hoitaa, kun määrät nousevat suuriksi.

~ http://yle.fi/uutiset/laittomasti_suomeen_jaavat_t... -

...
... Ongelmia odotettavissa - poliisi tarvitsee lisää rahaa!

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/poliis... -

...
... Resurssipula, lisää poliiseja ja/ tai maakuntajoukot so. Suojeluskunnat perustetaan uudelleen.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ex-pol... -

.

Ilkka Luoma

HS: " ... Isisin kärsimät tappiot ovat raportin mukaan muuttaneet terroristijärjestön viestinnän painopistettä ja vähentäneet propagandan määrää. Uusi ilmiö on kuitenkin Suomen ilmaantuminen propagandamateriaaleihin. ... "

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005264385.html -

.

Toimituksen poiminnat