Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomea viedään vähittäin ujuttamalla Natoon

  • Natottajien toiveuni - tosin tällä kertaa vain Naton taisteluosasto vierailulla Helsingissä.
    Natottajien toiveuni - tosin tällä kertaa vain Naton taisteluosasto vierailulla Helsingissä.
  • Naton Itämeren taisteluosasto Helsingissä - yleisöllä mahdollisuus perehtyä laivoihin, myös kuvaten.
    Naton Itämeren taisteluosasto Helsingissä - yleisöllä mahdollisuus perehtyä laivoihin, myös kuvaten.
  • Espanjalaisen ohjusfregatin Aegis - ohjusjärjestelmän laukaisuputket laivan etukannella.
    Espanjalaisen ohjusfregatin Aegis - ohjusjärjestelmän laukaisuputket laivan etukannella.

(Kansallinen Kokoomus tai ainakin puheenjohtajakandidaatti Elina Lepomäki ilmoitti nyt rehdisti ja suorin sanoin – Suomi Natoon jo lähivuosina |1. Kansanäänestys halutaan ohittaa synkimpien kokoomuskoppalakkisten osalta |2, asialla tiukasti natottavat kansanedustajat Ilkka Kanerva, Ben Zyskowicz ja Pertti Salolainen ja eduskunnasta pudotettu Kimmo Sasi)

|1 Natoon ~ http://yle.fi/uutiset/lepomaki_suomi_voi_paattaa_nato-jasenyyden_hakemisesta_ilman_kansanaanestysta/8914786 -

|1 Suomi Natoon ~ http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kokoomus-veisi-Suomen-Natoon-l%C3%A4hivuosina/775162 -

|1 Presidentti Niinistö toppuuttelee vikuroivia kokoomuslaisia ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1464399735572 -

|2 Hyytävä Kokoomuksen äärilaita ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -

 

[ … kansalainen Erkki ihmettelee voimallisesti miten pieni ja käytännössä noin 13 prosentin puolue (äänestysoikeutetuista) voi runnoa noin uhmakkaasti kansakuntaamme taistelualustan uhan alle, johon rajanaapurimme Venäjä on jo ilmoittanut Naton suurimmaksi uhakseen …

 … kansalainen Liisa oivalsi, että Kokoomuksen on lisättävä nykyistä noin 17 prosentin kannatustaan Naton kannattajilla, joita on noin kymmenen vuoden mittausjaksolla 17 - 27 prosenttia – nykyään noin 23 prosenttia, ja noissa olisivat he, jotka voisivat nostaa Kokoomuksen jälleen SDP’ n kantaan kannatusmittauksissa … ]

 

Suomi on elänyt yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa

Meillä oli parjattu YYA-sopimus, joka oli todellisuudessa taloudellinen ja sotilaallinen menestys. Edes YYA ei pakottanut meitä ajopuuksi ydinasevallan edessä – torjuimme ystävällisesti Neuvostoliiton halut tulla harjoittelemaan maahamme sotavoimillaan.

Nyt USA kutsututti itsensä kolmella aselajillaan – lähimmillään aivan Venäjän rajalla – F-15C taistelukoneet näyttämään yhdysvaltalaista voimaa. Emme kyenneet kieltäytymään, koska mitä ilmeisimmin allekirjoitettu Nato - Isäntämaa pöytäkirja |3 velvoitti meidät hyväksymään vierailupyynnön. YYA’ n aikana ei tarvinnut näin toimia.

 

Lämpimät tosiasiat

Suomessa kansakuntamme on aina vastustanut Natoa, kaikissa mielipidetutkimuksissa, jotka ovat edustaneet hyväksyttyjä ja arvostettuja mielipidetutkimuksien sääntöjä. Vastustus on ollut lisäksi aina yli 50 prosenttista. Naton kannattajia on taas ollut keskimäärin 22 prosenttia.

Natovastaisuuden linja jatkunee, vaikka media ja tietyt poliittiset piirit ujuttavat kaikin keinoin Venäjän uhkaa kansalaisillemme |*. Tähän saakka kansalaisemme ovat oivaltaneet tämän natottamiseksi ja jyrähtävät näille vähemmistöille kuin medialle: ”Puhukaa te, me taas pidämme hevosta”.

|* Uhkaava Venäjä? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaan-systemaattista-venajan.html -

 

Tarvittaessa kansan uskotaan nousevan tämän asian osalta jopa barrikadeille, kunhan kansallisen turvallisuuden vastuujohtajat löytyvät.

 

 

Kylmät tosiasiat

1.Olemme kiinni Venäjän ainoassa uhkaa tasapainottavassa ominaisuudessa

Me olemme kiinni ainoalaatuisesti Venäjässä, itärajaltamme koko 1300 kilometrin matkalta. Vieressämme ovat niin Pietari kuin Kuolan niemimaa. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini velvoittaa tarkasti ja tiukasti Kuolan niemimaan puolustamisen vihollisien yllätysrynnäköiltä - ydinsukellusveneiden tukikohtien vuoksi |4.

Pietarin rooli venäläisyydelle on meilläkin erinomaisen hyvin tunnettu, jo Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim ymmärsi Leningradin merkityksen Josif Stalinille – ei kahta sanaa tästä. Suomi ei tukenut Saksan kolmatta valtakuntaa Leningradin piirityksessä.

 

2.Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla

Meillä on pitkä historia autonomiasta, erityislaatuisesta siinäkin. Saimme idut ja puolituen irtautumisestamme ruotsalaisuudesta, ja näin heräsi itsenäisyysaate. Syntyi Sibeliuksen Finlandia |5, jota muuten Kokoomus nyt ajaa kansakuntamme kansallissävellykseksi |6 – ehkä siksi, että sillä voisi väljähtynyt ja ajelehtiva kokoomuslainen ideologia vahvistua (?)

 

Me olemme lisäksi niin idästä kuin lännestä – tunnustaen läntistä ajattelutapaa, muta osaten kansalaisenemmistönä ymmärtää mitä merkitsee itäinen vaikute. Tämä tekee meistä ainutlaatuisen valtion. Meillä on lisäksi konkreettinen historia idän kanssa, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin Venäjän tsaarit kannustivat meitä suomalaisiksi, aina Vanhan Suomen luovutuksella Suuriruhtinaskunnan yhteyteen.

 

Lopulta Neuvosto-Venäjä, Vladimir Leninin ja Stalinin nimikirjoituksilla sinetöivät Suomelle itsenäisyyden itsenäisyystunnustuksena 31.12.1917 tai 4.1.1918 – ensimmäisenä.

 

 

3.Me emme halua olla taistelualusta

Venäjä on jo ilmoittanut, että Nato on sen merkittävin uhka ja mahdollinen vihollinen. Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton, tosin vain allekirjoitus viholliskandidaatiksi puuttuu eli Natoon kirjautuminen, kansakuntaamme nähden poliittisen vähemmistö taholta.

On aivan selvää, että Suomen ollessa Natossa, vastoin kansakuntansa tahtoa, olemme varma taistelualusta, sillä olemme ponnahduslauta hyökkäyksille itään – esimerkiksi Kuolaan – Lapin läpi. Lapissa on erinomaiset lentokentät operoida rynnäköintejä – ja Nato - Isäntämaa pöytäkirja |3 velvoittaa antamaan tukea Natolle, niin rauhan- kuin sodankin aikana. Tätä ei meillä ole täysin tiedostettu.

Pysymällä liittoutumattomana, ja takaamalla, ettei maatamme käytetä hyökkäysalustana vieraiden taisteluvoimien osalta – niin tämä riittää Venäjälle, joka turvaa ainoastaan vapaata kulkuaan Itämerellä, suojaten samalla kaasuputkeaan. Me emme voi kuulua noihin Naton suunnitelmiin, joilla mahdollisesti ahdetaan venäläiset Suomenlahden pohjukkaan.

Nyt jokainen jo historiaakin tietävä ymmärtää, miksi nämä ominaisuudet Itämeren vapaasta kulusta ovat Venäjälle jopa pakkomielle. Venäjä tuli toimeen amerikkalaisen sotilasavun turvin juurikin Jäämeren kautta ja pitkin Murmanskin rataa Kuolan niemimaalta, kun koko Itämeri oli Saksan hallussa 1941 – 1944 välisen ajan. Toista kertaa ei Itämeri sulkeudu Venäjältä – tuumataan Kremlistä?

 

4.Rauhan tahto Itämerelle

Suomella ja Ruotsilla on vartijan rooli, nimittäin rauhanvartijan rooli. Molemmat maat ovat kansaltaan natovastaisia |8. Ruotsi on nyt myös ratifioinut Nato – Isäntämaa pöytäkirjan. Suomi ei ole pöytäkirjan ratifiointia suorittanut. Mikäli Suomi liittyisi Natoon – ajautuisi Pietari umpipussiin. Umpipussia venäläiset eivät hyväksy.

Mikäli taas Ruotsi ja Suomi pysyvät erossa Natosta – takautuu tällöin venäläisten vapaa purjehdus Kaliningradiin, josta tulee nyt Naton ohjusjärjestelmän (Aegis – järjestelmä) |9 vastatukikohta Iskendereineen |10, sillä Aegis on suoraan Venäjän taholta ilmoitettu heikentävän heidän ydinohjuksien tasapainottavaa tilaa maailman rauhalle |11.

Tässä kohtaa meille välittyy jälleen ainoalaatuinen asema. Suomi voisi olla liittoutumattomana todellinen idän ja lännen välien sekä jännitteiden tuntosarvi, välittäjävaltio sekä konfliktien sattuessa se ainoa taho, joka voisi saattaa käyntiin vakauttamisneuvotteluja, ennen kuin konflikti musertuu ydinsodan alle |12.

Olemme varmoja, että pysyttäytymällä erossa Natosta, Venäjä antaa puolestaan hyväksyntänsä Suomen uudelle roolille olla Pohjolan Sveitsi |13. Edellä olevan kaltaisia signaaleja on Kremlistä jo epävirallisia kanavia pitkin välittynyt korviimme.

 

Maailmanpoliittinen tarkastelu – Kiinan mahdollinen asenne

[ … uutisointi kertoo jännitteiden kasvaneen Kauko - idässä ja Tyynellä valtamerellä ~ http://yle.fi/uutiset/guardian_kiina_lahettaa_ydinasein_varusteltuja_sukellusveneita_tyynellemerelle/8908719 - ]

Tänään Kiina on noussut IMF’ n laskelmissa jo maailman suurimmaksi taloudeksi |14.  Kiina kehittyy kaikilla rintamilla, myös ympäristöongelmissaan, mutta myös aseteknologisesti. Kiinan rooli maailmapolitiikassa on talouspainotteinen. Venäjän rooli on enempikin sotilaallinen ja vain oikeastaan ydinasepoliittinen.

 

USA >< Kiina, entä Venäjä?

Mikäli Yhdysvallat ajautuu vastakkainasetteluun Kiinan kanssa, voisimme varmuudella sanoa, että Venäjä tulee Kiinan taakse. Tätä skenaariota USA puntaroi tarkasti, sillä kahden maailman suurimman yhteistyö on liikaa niin EU’ lle kuin USA’ lle |**.

Jokainen voi pohtia maailman suurimman tuotantokoneen ja maailman suurimman raaka-ainelähteen yhteissoiton määrittävän maailmankauppaa jo vähintäänkin heidän väkilukusuhteen mukaisesti – 1,52/7,4, tuo suhdeluku on enemmän kuin koko läntinen maailma yhteensä.

|** ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58872-kun-kiina-ja-usa-kattelivat-toisiaan -

 

Venäjä >< USA, entä Kiina?

Mikäli taas Venäjä ajautuu Yhdysvaltojen kanssa suurempiin ongelmiin ja samaan aikaan Kiina kokee USA’ n uhan kotivesillään, niin on helppo arvata, että Kiina tässä tapauksessa asettuu mieluummin Venäjän taakse.

Nämä skenaariot olisi meillä Suomessa UTVA’ ssa |15 ymmärrettävä tarkasti! Ehdotan kannustavasti Ulkopoliittista Instituuttia selvittämään puolueettomasti näitä suurvaltaskenaarioita, sillä niiden vaikutteet ulottuisivat meille saakka – mikäli emme ymmärrä varautua niitä. Paras varauma on pysyttäytyminen erossa Natosta ja muistakin sotilasliitoista.

[!] Mikäli et saa avattua linkkejä, niin ne kaikki toimivat täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomea-viedaan-vahittain-ujuttamalla.html

 

HUOM! Avoin keskustelutilaisuus muun muassa Natosta Helsingin Kirjasto 10:ssä 31.5.2016 klo 17 – 19, Elielinaukio 2 G – Tervetuloa! ~ http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kirjasto_10/Tapahtumat/Mita_Kreikassa_tapahtuu_ja_mika_on_Suome(94729)

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

...

AL | US | PZ | BL |VU | BLOG 78636

PVM 28052016

DOC Suomea viedään väkisin ujuttamalla Natoon_28052016 – Microsoft Word Starter

 

1486 |

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Pasi Ranta

No, tavantallaaja en todellakaan halua tuota helvetin Natoa Suomeen. Muutenkin jenkit sais häipyä helvetiin sotkemasta suomalaisten asioita. Petteri Orpo, hoida vihdoinkin työsi niinkuin palkanmaksajasi vaatii, soita vaikka Obamalle ja ilmoita, että teidän aiheuttamane paremman sosiaaliturvan hakijat tulee sinne.

Ilkka Luoma

Suomalaisista yli 50 prosenttia ei halua Natoon.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Useimmissa näissä kyselyissä Nato-vastustus eli EI natolle on ollut pikemminkin 70-90% ja hyvä niin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Naton vastustus kallupeissa, joissa otanta noin 1.000 - tulos on ollut, että 53-67 prosenttia Ei Natolle -viimeisen 10 vuoden aikana.

Ilkka Luoma

Osa 3.
...


EKSTRA 1
Maamme laulun vaihtaminen Jean Sibeliuksen Finlandia – hymniksi, ei paranna turvallisuuttamme |***, vaikka Kokoomus saanee aloitteen tästä kohta alkavaa puoluekokoukseen. Kokoomus saa samalla uuden/ vanhan puheenjohtajan, ehdokkaista erityisesti nykyinen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb on voimallinen natottaja.

|*** Mikäli haluamme muistaa, arvostaa ja kunnioittaa isiemme, isoisiemme ja äitien kuin äidin äitiemme uhrautuvaista työtä Isänmaamme ja itsenäisyytemme eteen – kuuntelemme hiljentyen Narvan marssin ~ https://youtu.be/WM3t-17Godc - sillä, he jotka olivat antamassa kaikkensa, pelastivat itsenäisyytemme, joka nyttemmin on luovutettu paljolti EU – Brysseliin.
Muistamme Stubbin haukahtelut ulkoministerinä, kun EU - Englanti aloitti USA’ n vanavedessä Libyan pommitukset: ”Me pommitamme, me tuhoamme …” – hyytävää tekstiä tuolloiselta ulkoministeriltä. Nykyinen Timo Soini vain julkistelee salarakkauksia – molemmat vääriä henkilöitä ulkopolitiikan hallitustyöskentelyyn – kansakunnan edun edessä. Nythän presidenttimme on jo joutunut toppuuttelemaan |1 vallattomia ministereitämme ja muistuttamaan perustuslain olemassa olosta.


EKSTRA 2
”Krimin asema on lukittu ikuisesti” – Venäjän presidentti Vladimir Putin sanaili Kreikassa, Helsingin Sanomien uutisoimana ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1464398459137 - Miksi näin tiukka julkistus? Nythän pitkälti koko tulehtunut USA-EU ja Venäjän välinen kriisi on lähtöisin Ukrainasta ja Krimiltä. Krimiä emme enää tässä käsittele – tässä linkki enemmästä kiinnostuneille ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/venalaista-r... -, mutta miksi Putin sanoi näin?
Voimme vain arvata, että Venäjä on hiljalleen selvittänyt/ selvittää tiensä ulos lännen pakotteista, vaikka ne jatkuisivat ”ikuisesti”. Venäjä saattaa olla saanut varmuuden, että Kiina ja tämän liittolaiset ostaa/ ostavat ”kaiken tarvitsemansa” Venäjältä, ja se on paljon se. Emme tiedä tarkasti tätä, mutta sen me jo tiedämme, että suomalaisten kiinakonsulttien kysyntä Venäjältä on lisääntynyt voimakkaasti ja ensimmäisiä kauppoja suomalaisjärjestelyin on jo tehty Venäjän ja Kiinan välille, suomalaisten ollen välittäjiä ja ”mutkien suoristajia”.


EKSTRA 3
Mikäli liittyisimme Natoon, miten välttyisimme terrorismilta väestöämme kohtaan – olemme nyt kuulleet Ranskasta paljon, entä milloin Suomesta? Ajaudummeko terrorikierteeseen, jo osallistumisemme vuoksi Irakiin, Afganistaniin ja Maliin? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217535-... -


EKSTRA 4
Miten Yhdysvallat viljelee omaa rauhan sanomaansa? Otamme tarkasteluun presidentti Barack Obaman vierailun Vietnamissa … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217394-... -

...

Ilkka Luoma

Otsikkomme jo vuonna 2013 ---

Hivutetaanko Suomea Natoon?

Vastaus otsikkoon on hyvin selkeä kyllä – toistaiseksi vallassa olevien poliitikkojen joukosta löytyy kosolti poliitikkoja, jotka eivät ole mielipiteessään rehellisiä kansalle, vaan luikertelevat hymistyksissään vastaamattomuuden taakse. Kokoomus on ainoa rehellinen puolue, se kertoo suoraan haluavansa Natoon.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajaa perussuomalaisten Jussi Niinistökin pyöritteli (YLE-Päivän kasvo ohjelmassa) tyypillisen poliitikon tavoin sanaa hivuttaminen, kielsi sen, vaikka tietää erinomaisesti, että armeijaamme on vuosikaudet valmisteltu natoyhteensopivaksi, jotta heti, kun kansa saadaan ”vaihdetuksi” – liitytään oitis sotaisimpaan (jäsenmaidensa taholta) sotilasliittoon, mitä pallollamme on.

Natojohtaja USA on tappanut eniten vieraiden valtioiden siviilejä viimeisten 60 vuoden aikana

On tunnettua, että USA natojohtajana on sotinut miltei yhtäjaksoisesti II Maailmansodasta lukien – puuttuen esimerkiksi juuri nyt Syyrian tilanteeseen, arvellessaan, että taistelukaasuja on käytetty – tietämättä kuka käytti ja miten paljon. Muistamme USA valheet Irakin osalta – jopa YK:n yleiskokouksen edessä esitettiin ”todisteita”, joilla ei ollut totuuspohjaa.

Taktiset ydinaseet suunnataan Suomeen

Natoon liittyminen tuo välittömästi ydinaseiden kohdentumisen Suomeen – Venäjä, puolustaakseen itseään laajenevan Naton edessä suuntaa ydinarsenaaliaan nimenomaan natojäsenmaihin, koska on oletettavaa, että Suomikin ”joutuu” ottamaan vastaan ohjusasemat ”savitaipaleelle”. Natomaat ovat myös terroristien maalikohteita – kuten lähihistoria hyvin kertoo.

Miksi maatamme hivutetaan Natoon?

Monet poliitikot väittävät, että kansa ei ole täydessä ymmärryksessä mitä Nato on. Useat poliitikot väittävät, ettei Natosta ja siihen liittymisestä ole keskusteltu riittävästi. Riittävyys ilmeisesti peilautuu kannatusprosentista – jos kannatus olisi myönteinen Natolle – varmaan kansa on silloin täydessä ymmärryksessä ja asiastakin on puhuttu riittävästi.

Hivutus on taktiikka,

jolla uskotaan väsytettävän kansa ja kansalaismielipiteen syntyminen, jotta päästää livauttamaan hakupaperit sisään, kun kansan tarkkaavaisuus herpaantuu. Kansalaiset ovat tähänkin vastanneet hyvin vakaalla mielipiteellä - Ei, vuodesta toiseen.

Meillä ei ole pelättävää, jos noudatamme presidentti J.K. Paasikiven kuuluisia sanoja

Kansakuntamme tavallisina ihmisinä ei pelkää ainoaa ”uhkaamme” tai tehtyä uhkaa 1] – Venäjää. Me tiedämme Venäjän karhun ja tämän turistirahat Itä-Suomeen (ja lisääntyvästi muuallekin) sekä kauppatavaravirrat suuntaan ja toiseen. Aktiivinen kauppias ei ehdi sotia – sen on tehtävä liiketoimia, ja nyt olemme saamassa Suomeen jälleen venäläisen ydinreaktorinkin, jopa venäläiset laitoksen osaomistajiksi omistajiksi. ”Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku” – Paasikivi.

Kuunnellaan Saksaa herkällä korvalla

Saksa haluaa oman Eurooppa puolustuksen, kutsutaan nyt sitä vaikka EU - Natoksi – vain yhdellä muutoksella – USA korvautuu Venäjällä. Saksa jos mikä tietää, mitä on verinen sota Venäjän (Neuvostoliitto) kanssa – he kävivät maailman historian raaimman ja tuhoisimman sodan 1941-1945. Saksa ja Venäjä ovat Euroopan rauhan takuumiehet ja Itämeren alittava kaasuputki niiden rauhanpiippu – niin kauan kuin siinä kulkee kaasua, ei ainakaan Pohjois- ja Keski-Euroopassa sodita.

Miksi eräät poliitikot ja media työntävät väkisin Suomea Natoon?

On historian painolasteja, jotka jäytävät monien mieliä – oli muun muassa kekkosaika, jolloin esimerkiksi kokoomuslaiset saivat niin pahoja traumoja, ettei niistä tahdota edes toisessa eikä kolmannessa polvessa päästävän eroon. Presidentti Urho Kekkonen 2] oli tuolloin huomattavasti vaikeammissa olosuhteissa rauhamme takuumies, joka osasi hoitaa velivenäläiset.

Kuka hyökkää Suomeen ja miksi?

Kukaan kokoomuslainen ei ole ikinä kertonut kuka hyökkäisi kimppuumme ja miksi juuri Venäjä sen tekisi – kansa on tämänkin ymmärtänyt, koska olivat isinä ja isoisinä kuluttamassa suurvalta-armeijaa 1939-40 ja 1941-44. Tosin Saksa auttoi meitä niin helmikuussa 1940 ja kesällä 1944, ratkaisevasti.

Voisiko presidenttimme ottaa ohjat käsiin?

Ymmärtääksemme tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä on oma sanansa sanottavana natoasiaan – voisiko hän koko kansan presidenttinä antaa painavan äänen ja lopettaa tämä hivutus – ja ottaa ohjat ja ilmoittaa, ettei Natoon liitytä ilman kansanäänestyksen puoltavaa kannanottoa. Se olisi Saulilta miehen työ, jota tämä suuri natovastustajien joukko odottaa.

Osa mediasta ja eräät kansasta erkaantuneet poliitikot vihjaavat kansan ymmärtämättömyydestä

Meillä on muutakin tekemistä kuin kuunnella median puolivillaisia vihjailuja kansakunnan ”pihalla olosta ymmärtämättöminä mitä tämä Nato oikeastaan merkitsisi” – tässä osuu median upottavasti sanonta: ”Kyllä kansa tietää” – ja sen suomalaiset ovat useasti ja selkeästi ilmaisseet.


VIITTEET
1] Miksi Venäjästä viritellään aina uhkakuvia? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-... -
2] Kiistaton valtiomies Urho Kekkonen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-su... -

EXTRA
Natoa kansan riveistä tuutin täydeltä ~
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/... – [5845/~ 143000 US_P]

Suomalainen ei pelkää Venäjää – jäänteenä voi olla epäluuloa
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-... -

PS
Miksi muuten länsimaat, USA:n johdolla haluavat sotkeutua itsenäisten ja suvereenien valtioiden sisäisiin asioihin?
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141222-... -


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka


Sent
Cc: timo.soini@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; JAAKONSAARI Liisa ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; presidentti@tpk.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; alexander.stubb@formin.fi

Sent: Friday, June 14, 2013 9:11 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Hivutetaanko Suomea Natoon?
...

Hivutetaanko Suomea Natoon?
(YLE julkisti uusimman kansalaismielipidetutkimuksen Natosta ja siihen liittymättömyydestä ~52-59 prosenttia sanoi ei ja epävarmojen määrä oli suunnilleen sama kuin aiemminkin – merkittävää oli se, ettei Ruotsin mahdollinen liittyminen Natoon tuntunut missään [59%] – kansalaisemme olivat edelleen samaa mieltä enemmistönä, ettei liitytä)


AL – Fb – US
BLOG 19 663 | 1 381 – IL

---14062013---

Pasi Ranta

Tuo on tiedossa, viimeksi muistaakseni 73% oli sitä vastaan. On se perkeeleen kumma, nuo päättäjät tekee kaikki vastoin kansan mielipidettä.Onks tuo EU maksanut niiden tilit riittävän paksuiksi? Vai onko lähes koko kansa niin helvetin tyhmä, että ymmärtää kaikki asiat väärin?

Ilkka Luoma

Lainaan tähän sotaveteraani Yrjä Sarasteen tekstin - rauhantoiminnastamme ja sopiikin hyvin tähän!

"Rauhanturvaaminen on nyt toisarvoista ?

Suomen pitkäaikaisin ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja kritisoi Lännen Median haastattelussa (15.4.) rauhanturvaamisen ja kehitysavun leikkauksia, jotka antavat maailmalle viestin, ettei konfliktien ehkäiseminen kiinnosta Suomea.

Suomen pyrkimys esiintyä rauhanturvaamisen suurvaltana liittyi nimenomaan kylmän sodan aikaiseen identiteetin luomiseen. Suomen panostus YK:n rauhanturvatoimintaan, ja sen myötä suomalaisille myönnetyt korkeat YK-virat, vahvistivat kuvaa puolueettomasta ja pohjoismaisesta valtiosta

Kylmän sodan päättyminen ja konfliktien luonteen muuttuminen mullistivat kuitenkin rauhanturvaamisen toimintatavat ja toimijat. Perinteinen rauhanturvaaminen kehittyi laaja-alaisemmaksi kriisinhallinnaksi ja sen toteuttajana on YK:ta useammin ollut Nato, ETYK tai EU.

Muutoksista huolimatta rauhanturvaaminen säilyi Suomen identiteetin ytimessä. Suomi ei enää EU:hun liittymisen jälkeen ole ollut puolueeton valtio ja osallistuminen muiden kuin YK:n johtamiin kriisinhallintaoperaatioihin on kuvastanut Suomen identiteetin muutosta.

Euroopan kiristynyt turvallisuustilanne on kiihdyttänyt entisestään keskustelua Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjasta, joka on kuitenkin osoittautunut ongelmalliseksi. Puolueettomuuteen ei ole paluuta ja liittoutumisen tiet ovat näillä näkymin tukossa. Suomen ja Naton välinen yhteistyö on saavuttanut pisteen, josta ei pääse eteenpäin ilman liittoutumista, joka taas ei näytä saavan riittävää kannatusta.

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan painopiste on siirtynyt valtioidenvälisistä organisaatioista kohti kahdenvälisiä suhteita erityisesti Ruotsin ja Yhdysvaltojen kanssa. Rauhanturvaaminen sekä kriisinhallinta ovat näiden suhteiden kannalta toisarvoisia.

Näin kirjoitti Jukka Pesu Turun Sanomissa (28.05). Nyt Kokoomus on jo valmis, osin jopa ilmankansanäänestystä, liittymään Natoon. Perussuomalaisten Soini "on samaistunut USA:n oikeistoon." Puolustusministeri Jussi Niinistö kiirehtii lakimuutosta, jotta suomalaisia sotilaita voitaisiin lähettää ulkomaille sotimaan.

Nukkuuko kansa ?

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy. Lainattu luvan kanssa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

NATO:n vastustus suomalaisten mielissä juontaa juurensa kylmän sodan ajoista, jolloin suomalaiset ohjelmoitiin uskomaan, että NATO on jotain pahaa ja aggressiivista. Valtaosa suomalaisista ei vieläkään tiedosta tuota sairauttaan, jota nimitetään Tukholman syndromaksi.

Ei ymmärretä, että NATO on kansanvaltaisten ja sivistyneiden sekä rauhantahtoisten länsimaiden puolustusliitto, jota saadaan kiittää siitä, että Venäjälle (tai oikeastaan Neuvostoliitolle) pantiin rajat imperialistisissa pyrkimyksissä.

Baltian maat, Norja ja Tanska ovat hyvin tyytyväisiä NATO:on eikä niitä voida pitää kovinkaan militaristisina tai sotaisina maina. Historiasta tiedämme, että nimenomaan Suomi tarvitsee sotilaallista tukea omassa puolustuksessaan. Nykymaailmassa on entistä epätodennäköisempää selvitä yksin suurvaltaa vastaan seuraavassa konfliktissa. Asiat pitää käsitellä asioina - ei tunnevaltaisena taistolaisuudesta juurensa juontavana NATO-fobiana.

Ilkka Luoma

Kansalaiset ovat arvioineet Natoa jo yli vuosikymmenen

(SSS hallituksemme päätti teetättää Nato selvityksen |1. Hyvä. SSS päätti myös valita puolueettoman, asiantuntijamaisen ja kattavan selvitysmiehistön, muun muassa UPI-FIIA Teija Tiilikaisen |2 ja natovaltio Ranskan edustajan – hyvä vai ei, riippuen siitä millainen lopputulos halutaan!)

[ … kansalainen Erkki on ihmetellyt jo vuosikausia, ettei kansallinen enemmistösanoma |3 gallupeista vaikuta, tai anna merkitystä valittavalle linjalle. Kansalainen Liisa on lisäksi toistellut kahta historiallista viisautta: ”Tosiasioiden tunnustaminen tuottaa viisaudelle alun” ja ”pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”. Liisa oli kurkannut karttaa ja huomannut, että meillä on yhteistä rajaa EU - Euroopassa eniten juuri Venäjän kanssa … ]

Monet kansalaisemme ovat ihmetelleet puolueettomuuden vajetta Nato selvittäjistä – on edustaja natovaltio Ranskasta, jolla ei ole metriäkään maarajaa Venäjän kanssa. Tavalliset suomalaiset olisivat osoittaneet arvioitsijoiden joukkoon myös venäläisen puolustuspolitiikan asiantuntijan; olisi näyttänyt tuolloin puolueettomalta Nato selvitysryhmältä.

Natoon, vaikka ohi kansakunnan

On tunnettua, että Suomessa on kansalaisten näkökulmasta ’rujo ja hyytävä’ natottajien ydinryhmä |4, joka siekailematta olisi viemässä Suomea Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen. Tuo sapeliryhmä on Kokoomuksen ikämies - osasto, ”johtajanaan” ilmeisimmin kansanedustaja Pertti Salolainen, mukana myös edustajat Ben Zyskowicz ja Ilkka Kanerva ja eduskunnasta lähtöpassit viime vaaleista saanut oikeustieteilijä Kimo Sasi.

Natosta on tehty paljon selvityksiä
[ Evl. ja tohtori Fred Blombergs ~ http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/erikoistutkija-... - ] [X]

Useiden poliitikkojen tavoite on ylläpitää Natoa estradilla, jos vaikka idän äkäinen karhu sattuisi oikeasti ärhentelemään ja näin saataisiin kansakuntamme enemmistö Naton taakse. Kansalta on kysytty joka vuosi mielipidettä Natosta, jo yli kymmenen vuoden ajan (välissä ollen ’krimit |5 ja ukrainat’) – eikä yhtenäkään natovastustus ole laskenut alle 50 prosentin |6. Naton myönteisiä on olut vaihtelevasti 17 - 27 prosenttiin haastatelluista. Edes Ruotsin epätodennäköinen liittyminen Natoon ei hetkauta suomalaisia |7

Miksi kansakuntamme ei halua Natoon?

Syy lienee yksinkertainen, olemme lukeneet historiamme. Talvisodan aaton vaiheet ovat kohtuullisen hyvin dokumentoidut |8, ja olemassa on vahva näkemys, että Talvisota olisi voitu välttää taitavammalla ulko- ja idänpolitiikalla. Ehkä – ehkä ei.

Nyt suomalaiset ovat eläneet rauhan aikaa toiseksi pisimmän jaksonsa, sitten Suuriruhtinaskunta-ajan; yli 70 vuotta – ellei englantilaisten hyökkäilyjä rannoillemme Krimin sodan aikana lueta sotimiseksi.

Suomalaiset tietävät erikoisasemamme

Me olemme kiinni Venäjässä – se on maantiedettä. Me olemme miltei kiinni Pietarissa ja Kuolan niemimaassa. Tiedämme Kuolassa olevan Venäjän tärkein puolustusargumentti |9 – atomisukellusveneet, joiden vuoksi niiden Kuolan tukikohdat ovat varmasti Naton/ USA’ n hyökkäyskartoissa – ja Suomi on välissä.

Venäjä seuraa tarkasti kykyämme, jossa voimme estää Naton/ USA’ n tunkeutumisen kauttamme Kuolaan. Mikäli me olemme sotilaallisesti puolueeton – ei Nato käytä ilmatilaamme Norjasta Kuolaan! Näin ainakin uskomme – uskooko Venäjä, emme tiedä. Mitä merkitsee allekirjoitettu ’Nato - Isäntämaa’ pöytäkirja? |10

Suomalaiset tietävät, että Pietari on miltei natomeren – Itämeren pohjukassa. Pietari on erittäin tärkeä kaupunki ja Venäjä puolustaa Pietarin, entisen Leningradin varmasti kaikin keinoin. Mikäli Suomi olisi Natossa, olisi Itämeri lopullisesti natomeri.

Suomi on Pietarin takuu – ja jos osaamme olla vakuuttavia puolustuskykymme osalta, emmekä ole Natossa – voi Venäjä luottaa kykyymme pitää vieraat joukot poissa Ahvenanmaalta |11 ja Suomenlahden rannoiltamme. Tässä ovat samalla ne syyt, miksi Suomi haluaa pitää asevelvollisuusarmeijan ja riittävän reservin ja kunnolliset aseet – se on osa uskottavuuttamme |12.

Suomen kansa tietää historiansa lukeneena,

… että Talvisodassakin armeijamme oli kaukana, ulkopuolella niiltä rajoilta, jotka sitten lopulta jouduttiin luovuttamaan – siis armeijamme toimi erinomaisesti ylivoimaista hyökkääjää vastaan jo vuosina 1939 - 1940. Nyt asetelmamme ovat paljon paremmat, jos olisi pakko sellainen vertailu tehdä. Ydinaseita ei rajoillamme käytetä – ehkä silloin, jos olisimme Natossa (?)…

Venäjän kauppa jatkuu myös EU-pakotteiden jälkeenkin
[Sahasimmeko oksan millä istuimme? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kosto-romahd... - ]

Kansalaisemme tietävät, että kautta historian läpi katsottaessa Venäjä – Neuvostoliitto ja jälleen Venäjä on yksi suurimmista ulkomaankauppakumppaneistamme, ja vieläpä siten eduksemme, että tuomme raaka-aineita ja viemme korkeajalosteita. Tämä on merkittävä etu kansantaloudellemme. Mikäli pysymme sotilaallisesti puolueettomina – on varmaa, että säilytämme erikoisasemamme, myös kaupassa. Venäläiset turistivirratkin vielä palaavat.

Lopuksi se tärkein hyöty

EU on miltei Nato. Olemme Ruotsin |e, Itävallan ja Irlannin ohella poikkeus. Meille on tosiaan siunaantunut pisin maaraja Venäjän kanssa. Ranskasta on helppo arvioida Naton edut meille, ovat turvallisen kaukana idän karhusta. Toki Ranska muistaa kuinka keisari Napoleon Bonaparte hyytyi ’idän kenraali pakkaseen’, kun Moskovaa valloitettiin. Saksa koki saman kohtalon Barbarossassaan vuosina 1941 - 1945. Siperia opetti molempia nykyisiä EU-johtovaltioita. Tänään Saksa yhdessä Venäjän kanssa on varmin eurooppalaisen rauhan takuuyhdistelmä |13.

|e - Ent. PM Matti Vanhanen maalailee (Rukan lumiltako?) ~ http://yle.fi/uutiset/vanhanen_ruotsin_nato-jasenh... -

Kun me emme ole Nato,

… tuo se meille oivan aseman liki ainoana varteenotettavana välittäjänä niin Venäjän kuin EU’ n välille – kuin myös USA’ n ja Venäjän väliin. Me, ilman Natoa, olemme myös erinomainen kaupallinen konsultti kahden suuren, Venäjä ja Kiinan välissä, jotka molemmat arvostavat sotilaallista liittoutumattomuuttamme.

Voimme olla Euroopan todellinen uusi rauhanvälittäjä – siis saamme uuden ”suomettumisnimikkeen”, jota voidaan kutsua ”sveitsittymiseksi” |14.

Mitä meidän pitäisi tehdä?

Aivan ensimmäiseksi kansalaistemme tahdon mukaisesti täydennetään nato-arviointiryhmä - lisätään pätevä venäläinen asiantuntija. Otamme myös yhden suomalaisen arvioitsijan lisää – evp. ev. ja tohtori Pekka Visurin |15 ja näin meillä on ryhmä, joka saa myös kansalaiskannatuksen ja ennen kaikkea luottamuksen.

Kansalaiset epäillevät Ulkopoliittisen instituutin byrokratiaa jopa ’sala-natottamisena’ |16
[UPI-FIIA ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ulkopoliittinen_inst... - ]

Kansakuntamme on kokenut Ukrainan sisällissodassa ammattipoliitikkojenkin huomaaman UPI-FIIA puolueellisuuden |17, tuo epäkohta olisi korjattava ja valittava laaja-alaisesti katsova arvioitsija, joka huomaa, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla, kuten myös sen, että olemme niin lännestä kuin idästä |17.


EXTRA
” … Kaikin keinoin koetetaan luoda idän eli Venäjän uhkaa. Mitään näyttöähän ydinasehyökkäysharjoituksesta ei ole, vain Naton (!) selostus, mikä ei liene puolueeton arvio. Mistä tätä Venäjän karhun uhkaa oikein junaillaan?… ” [IL] ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14544009866... -

Mistä luodaan systemaattista Venäjän uhkaa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaa... -

Linkit tekstistä

1] [HS] Natoselvityksestä ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1452838649194 -
2] Laajemmin UPI-FIIA ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/mita-ulkopol... -
3] Kyllä kansa tietää! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161444-... -
4] Koppalakkiosasto Kokoomuksesta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... -
5] Krim halusi osaksi Venäjää! ~ http://yle.fi/uutiset/elava_arkisto_krim_halusi_os... -
6] ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=8597803974... -
7] Ei Natoon, vaikka Ruotsi liittyisikin! ~ http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ei_natoon_edes_r... -
8] Talvisodasta jotain uutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-v... -
9] Kuola ja Alex Stubb’ in jenkaus Natoon ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/alex-stubbin... -

10] MoU pöytäkirja Natolle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -
11] Ahvenanmaa syndrooma ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/milta-taman-... -
12] Oma asevelvollisuusarmeija ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/suomi-on-ain... -
13] Rauha! ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/jo... -
14] Sveitsittymisemme! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -
15] ”Ei osu eikä uppoa” ~ http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eik... - Pekka Visuri
16] Myös UPI-FIIA analyysiä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-... -
17] Vedenjakajalta rauhanvälittämistä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseuroop... -

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

...
AL | PZ | FB | BL | BLOG 68300 |
02022016

doc: Kansalaiset ovat arvioineet Natoa jo yli vuosikymmenen_02022016 – Microsoft Word Starter

885 | 1055 |

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Neuvostovallan aikana vuosikymmeniin Venäjä ei pullistellut niin pahasti kuin nyt Putinin aikana. On ihan luonnollista pelätä Venäjän lisääntyneitä agressioita Suomea kohtaan ja muualla maailmalla.

Miksei Venäjä anna edes jonkunlaisia viestejä rauhanomaisesta naapuruudesta Suomen suuntaan?

Trollit tietysti kysyvät tarkennuksia väitteilleni. No sanottakoon se Putinin prinssi Pavel ja ne FSB:n tuhatkunta "pakoliasta" Lapissa,

Ilkka Luoma

Leo, eikö olekkin hyvä viesti rauhanomaisesta naapuruudesta, kun nyt olemme eläneet jo reilusti yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa Venäjän ja sitä aikaisemman Nliiton kanssa :) Tämä aika on jo muuten toiseksi pisin rauhanjakso historiassamme - se pisinhän oli jo Tsaarin Autonomian aikana - yli 100 vuotta, ellei oteta lukuun englantilaisten hyökkäilyjä rannoillemme Krimin sodan aikana 1800 -luvulla.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

"tuhatkunta "pakoliasta" Lapissa,"

Tarkoitatko niitä joita Ruotsi kuljetti Suomen puolelle suurissa määrin?

Ilkka Luoma

Ruotsista junailtui meille Haaparannan kautta noin 20 000 pakolaista/ "pakolaista". Venäjän puolelta Lappiin tuli noin 2 000 ..., että näin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kukaan natointoilija ei ole vielä pystynyt perustelemaan edes löysästi mitä intressejä Venäjällä olisi hyökätä Suomeen.

Ilkka Luoma

Aivan oikein. Olen odottanut tuota selitettä, jotta pääsisi siihen antamaan vastauksen - asiapohjalta ja kiihkotta :)

Ilkka Luoma

Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta

24.2.2014
Kansalaisiamme moititaan negatiivisista asenteista, jopa pääministerimme Jyrki Kataisen taholta, jonka pitäisi olla esimerkin antaja ja luottamuksen kohde. Katainen lietsoo henkeä, jossa kansakuntaamme tämän mukaan vaivaisi negatiivinen ilmapiiri 1]. No, kuitenkin yhdessä asiassa olemme hyvin yksimielisiä – Emme halua Natoon, vuodesta toiseen sankka enemmistö kertoo näin.

Nato USA:n johdolla ja EU pyrkii ulottamaan valtapiiriään yhä kauemmaksi slaavilaiseen Itä-Eurooppaan – nyt oli vuorossa Ukraina 2]. Aika näyttää miten projektissa käy – saammeko lisää EU-rahareikiä ja saammeko taakaksemme Venäjän vastatoimia.

Pelkääkö USA ja EU yhdessä, että maailmankaava ”Kiina > EU + USA” 3] toteutuu, varsinkin silloin, jos Venäjä ja Kiina muodostavat ehyemmän yhteistoiminnan, niin taloudessa kuin sotilaallisestikin?

Suomalainen ei halua USA johteiseen Natoon,

emme halua Naton valvomiin operaatioihin, jotka saattavat meidät näin väkisin Venäjänkin vastaisiin toimiin. Olemme kansakuntana niin idästä kuin lännestä 4] – me tiedämme mitä Venäjä-Neuvostoliitto-tsaarien Venäjä on ja olivat 5].

Me tiedämme, että keisarit vapauttivat meidät 1809 Ruotsin kuninkaan holhouksesta ja veron- ja sotilaiden kannosta. Tsaarit kannustivat meitä löytämään oman kansallisuutemme.

Me suomalaisert ymmärrämme,

että olemalla erossa lännen suoranaisista sotilaallisista järjestelmistä ylläpidämme sellaista luottamusta itäistä naapuriamme kohtaan, ettei meillä todellisuudessa ole sodan pelkoa, sieltä suunnalta – kansalaiset tajuavat venäläisten sisäiset mielenliikkeet paremmin kuin meitä johtavat poliitikot. Kansakuntamme on itsessään keskustellut natoaiheesta riittävästi – enemmän ja ymmärtävämmin kuin Natoon jenkaavat poliitikkomme 6]

Kansa lopulta maksaa kaikki virheet, mitä poliitikot ovat tehneet ja tekevät –

Muistamme Talvisodan, joka olisi ollut ehkä vältettävissä, jos olisimme kuunnelleet C.G.E. Mannerheimia, J.K. Paasikiveä ja Rudolf Waldenia … silloiset valtapoliitikkomme eivät kuunnelleet Josif Stalinin maanvaihtoehdotuksia Karjalan laulumailta.

Natoon liittymiselle ei ole mitään perustetta

Paremmat perusteet löytyvät Natosta erossa olemiselle. Olemme yksiä Euroopan parhaita vuoropuhelun järjestäjiä, kun Venäjä ja EU ajautuvat sanallisiin välirikkoihin; meillä ei ole natorasitetta, ja venäläiset luottavat meihin ennemmin kuin joihinkin natomaihin.

Riittävän vahva ja omaehtoinen kansallisarmeija

Sotilaallinen sopimusliittoutumattomuus edellyttää rittävän vahvaa ja itsellistä omaan asevelvollisuuteen perustuvaa armeijaa. Meidän on ylläpidettävä tarpeeksi suurta reserviä – mahdolliseen sissisodankäyntiin 7] – tämä ylläpitää sitä pelotetta, jottei suurvalta-armeijakaan ota riskiä loputtomasta kaupunki – ja metsäsodasta. Atomiaseita ei meihin voida käyttää, koska Pietari on aivan liian lähellä – ja USA:han ei meihin atomiaseita suuntaa?

Ruotsista meille ei ole vaaraa,

ja Ruotsi pysyykin Naton ulkopuolella 8], niin kauan kuin mekin. Ruotsi ei voi hyväksyä olotilaa, jossa me ainoina nautimme erityisasemaa Venäjän silmissä natottomana maana. Ruotsille riittää se, että se vuotaa tietoja USA:han ja saa näin tiedustelutietoa rapakon takaa.

Venäläiset matkailijat ovat oiva tulonlahden meille – erityisesti Itä-Suomelle

Tämänkään vuoksi ei kannata valloittaa maata, johon Venäjän kansalaiset mieluusti, sen turvallisuuden, puhtauden ja toimivan järjestyksen vuoksi tulevat ja ostavat jopa kiinteistöjäkin. Venäjää puhuvia on kohta enemmän kuin ruotsinkielisiä – olisikin aika päättää ruotsinkielen pakkovalta, ja tarjota Itä-Suomeen vaihtoehdoksi venäjänkieltä.

Nato on menneen maailman ase, se kouristelee – erityisesti EU-Euroopassa

Näin EU-euro-Euroopan voimamies Saksa suunnitteleekin [?] EU-Euroopan omia puolustusjärjestelyjä, joihin Venäjä kytkeytyy jäsenenä *] – tämä on Euroopan paras ratkaisu, sitoa venäläiset eurooppalaisiin järjestelmiin. Ellemme tee näin Venäjä voi kääntää katseensä huomisen maailman jättiläisen, Kiinan puoleen – yhdessä Kiina ja Venäjä ovat maailman suurin – kohta kaikilla mittareilla. Tämä on USA laskelmissa se vaikein skenaario!

*] Eurooppalainen rauha Venäjän kanssa ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... -

Saksalla on avaimet käsissään Venäjän suhteen

Venäjä kunnioittaa Saksaa, sen voimaa, osaamista ja järjestäytyneisyyttä, kuten Kiinakin. Saksan kolmas valtakunta ja Stalinin Neuvostoliitto kävivät 1941-1945 maailman sotahistorian verisimmän, raaimman ja totaalisimman sodan.

Kiinalaiset taas muistavat japanilaismiehityksen aikana 1930-luvulla hakaristin pelastaneen paljon kiinalaishenkiä – ja näinpä Kiinassa ei ole mitään turhia silmäpuoliintohimoja Adolf Hitleriä kohtaan.

Arvoitukseksi jää se, millainen Saksa todellisuudessa on,

kun se ottaa taloutensa voimalla suvereenin aseman EU-Euroopassa. Me muistamme Saksan kaikki neljä auttamiskertaa – vuonna 1918, 1940, 1944 ja vielä 1994 9]. Saksa on ollut pelastajamme jo neljä kertaa. Tiukan paikan tullen tarvitsemamme apu tulLee Saksasta, kuten aiemminkin – ilman mitään allekirjoitettuja sotilasliittoja 0].

...

VIITTEET

1] Pääministerimme lohkaisema kansalaismoite tulee vääjäämättä osumaan hänen omaan nilkkaansa – sillä poliittisen päätöskoneiston ylin vallankäyttäjä ei voi koskaan esittää moitetta kansakuntaansa kohtaan. Jyrkin olisi pitänyt olla mieluumminkin esimerkkinä, valona ohjaamassa positiivista kaikua, mutta esimerkki on enempikin aikaansaanut kansalaisten epäluottamuksen hallitustamme kohtaan ja se saattaa ”syyllisistä katsoen” näyttää negatiiviselta ilmapiiriltä … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158946-... -

2] Onnistuisiko Suomessa ”ukrainat”? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161309-... -

3] Ovatko vielä ylihuomenna EU + USA suurempi kuin Kiina? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132751-... -

4] Historiamme kumpuaa myös idästä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-... -

5] Emme pelkää Venäjää, vain hiukan epäluuloa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-... -

6] Jenkaajat – ministeri Alexander Stubb, presidentti Martti Ahtisaari ja vaikkapa meppi Liisa Jaakonsaari ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55606-l... -

7] Metsäsissi nujertaa cybersotilaan ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... – 40.000 lukijaa!

8] Ruotsikaan ei halua Suomen liittyvän Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ruotsikaan-e... -

9] Eläkkeellä oleva Raimo Sailas paljasti haastattelussa – kesäkuu 2013 tämän Saksan viimeisen ja ratkaisevan talousavun vuonna 1994 ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... -

0] Alkukesästä 1944 Mannerheimin vaateesta silloinen presidentti Risto Ryti allekirjoitti sopimuksen Adolf Hitlerin kanssa ase- yms. avusta Suomella, kun Neuvostoliitto aloitti voimakkaan kesähyökkäyksen Karjalan kannaksella, tuolloin Ryti sitoutui Hitlerin rinnalle saadun ratkaisevan avun **] vastapainoksi (muun muassa lento-osasto Kuhlmey). Venäläisten hyökkäys torjuntavoitettiin ja Ryti erosi, ja tilalle tulluut Mannerheim rikkoi Ryti-Hitler sopimuksen, tilanteen pakosta – olimmeko tehneet valtioiden välisen petoksen – ratkaiskoon sen historiantutkimus.

**] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159890-... -

...

EXTRA

Natoa tuutin täydeltä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/search?q=Nato -

”Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta”

[ … eräiden näköalattomien natomaanikkopoliitikoiden sinnikkäistä jenkaamisyrityksistä huolimatta … ]

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT

Cc: timo.laaninen@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; eija.tiilikainen@fiia.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; unto.hamalainen@hs.fi ; okivinen@kolumbus.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; petteri.orpo@eduskunta.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; JAAKONSAARI Liisa ; pekka.haavisto@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; satu.hassi@europarl.europa.eu ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paavo.arhinmaki@minedu.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi

Sent: Monday, February 24, 2014 12:48 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kansanviisaus erottaa meidät Natosta!

...

Kansanviisaus erottaa meidät Natosta!

(Jälleen kerran kansa on mielipiteensä ilmaissut [HS] - vain ~18 prosenttia haluaa Natoon - poliittisista jenkaajistamme huolimatta)

AL US Vf IL - BLOG 31393

---24022014---

doc.: kansakuntamme_natottomuus_24022014.doc – OpenOffice Writer

832| 7888

Ilkka Luoma

Jos haluat kuvasarjat alkutekstin kuvien Naton sotalaivoista löydät ne täältä:

Ohjusfragatti Alvaro De Bazan (/Esp.)
~ https://www.facebook.com/first.ilkka/media_set?set... -

...
Ohjushävittäjä Iron Duke (/Eng.)
~ https://www.facebook.com/first.ilkka/media_set?set... -

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minäkin vastaa tähän:
Venäläiset tietävät että Venäjä on taloudellisesti kääpiö ja sotilaallisesti heikko. Venäläiset uskovat että silloin kun Naton ohjuspuolustus on aukoton, silloin Nato valloittaa Venäjän. Sotaan liittyvät tietysti kaikki naapurit ottamaan omansa. Tämä on venäläisten kauhuskenaario.

Kun Saksa hyökkäsi Venäjälle hankkimaan elintilaa, venäläiset tiesivät Taisteluni-kirjan perusteella mitä siitä seuraa. Venäläisistä tehtäisiin orjia.

Mutta mitä seuraa kun Länsi on valloittanut Venäjän? Venäläiset pelkäävät että heille tehdään sama mitä he itse ovat tehneet naapureilleen. Eli maa jaetaan tietysti niin että naapurit saavat ensin omansa, Suomi Karjalan ja Petsamon, Eesti Petserin alueen, Puola omansa, Japani Kuuriilit jne. Kiina tietysti Venäjän Aasian puoleisen osan. Valloitetuille kansoille, tasavalloille ja autonomisille alueille annetaan itsenäisyys. Venäläiset tietysti karkotetaan näiltä alueilta Äiti-Venäjälle, samaan tyyliin kuin tapahtui NL:n sortumisen jälkeen, ovathan venäläiset tulleet alueille valloittajina.

Jäljelle jäävän Euroopan puoleisen Äiti-Venäjän hallintoa ei tarvitse paljoa muuttaa. Siellähän on jo nyt kehittynyt kapitalistinen talous. Lopetetaan diktatuuri ja määrätään länteen kirjansa ja rahansa siirtäneet johtajat ja oligarkit muuttamaan takaisin kotiinsa rakentamaan omaa synnyinmaataan. Biljoonien ruplien paluu saisi Venäjän talouden ennen näkemättömään nousuun, Venäjästä tulisi merkittävä talousmahti. Venäläiset saisivat itse panna omat riistäjänsä köyden jatkoksi. Tämä on Naton pitkän tähtäyksen suunnitelma, näin uskovat monet.

Teknisesti Venäjän valloitus onnistuisi Naton huipputekniikalla helposti. Mutta mitä riskejä siihen sisältyy? Jos Venäjälle jäisi pienikin mahdollisuus saada kymmenistä tuhansista atomipommeista yksikin Washingtoniin ja toinen Lontooseen niin Länsi ei uskaltaisi aloittaa sotaa!

Venäjäkään ei uskalla aloittaan sotaa koko maailmaa vastaan, lopputulos olisi täydellinen tuho.

Miksi sitten Venäjä kiihdyttää asevarustelua ja länsi vastaa siihen? Ainoa looginen selitys on, että Putinin hallinto näin säilyttää valtansa. Pienten reuna-alueiden valloitus on Putinin loistavaa vaalityötä. Länsi ei kehtaa vastata niihin sodalla. Toistaiseksi riittää asevarustelun kiihdyttäminen ja tällä hetkellä talouspakotteet.

Ilkka Luoma

Venäjän paras sotilaallinen voima on sen puolustautuessa - suuri pinta-ala, vihollisen on vaikea vallata maa-alueita riittävästi. Toinen voima on ydinaseet, joilla tuhotaan tarvitaessa koko läntinen maailma, mutta samalla myös itsensä - viimeisen uskun aseet otettaisin käyttöön.

Taktisesti pelottavin Venäjän sotilasvoima on ydinsukellusveneet, jotka edustavat teknolgisesti maailman parhammistoa - äänetön kulku jne ..

Venäjä ei ole se, joka tekee ensimmäisen iskun, näin on vakuutettu. Toisaalta USA oli se valtio, joka pudotti ensimmäisen atomipommin ja ainoa edelleen.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Venäjän sotilaallisessa ja poliittisessa johdossa tiedetään sangen hyvin NATOn luonne: puolustusliitto. Tämä ei tosin käy mitenkään hyvin (sisäpoliittisista syistä) ilmi mainittujen tahojen retoriikassa. Siitä vastuu onkin täysin kuulijalla.

Suomessa on valitettavan moni ihminen vieläkin Moskovan henkisessä ohjauksessa.

Ilkka Luoma

Tuo Naton sana puolustusliitto, on vain sanahelinää. Naton sotilasjohtaja ja ydinhyökkäyskilven antaja USA sotii liki jatkuvasti - ja aina hyökkäilen ja rynnäköiden. Muistamme, että Naton sotilasjohtaja on aina amerikkalainen. Nato on todellisuudessa yhtä kuin USA.

Tänään useat salarakkauden paljastajat ovat rähmällään Washingtoniin ja EU-Brysseliin; saattaa olla, että vielä kohtalokkaasti - nyt esiintyy niin kutsuttu uus-erkkolaisuus - kts. 1939 - ulkoministeri Eljas Erkko.

Ilkka Luoma

Kohtalo ---?

Suomi Nato-taistelualustaksi ja ohjusiskujen kohteeksi (?)

¨ paljastuuko seuraavaksi Nato – vuoto, paljastuspaperit Naton kustannuksista ja tavoitteista?

Olemme saaneet päämäärätietoisesti asetetun ulkoisen asiantuntijaryhmän Nato-selvityksen (a), olemme eläneet median Nato – Juhlaviikot (b) ja saimme vielä amerikkalaiset taistelujoukot ilmaisemaan USA-voimaa aivan Venäjän rajalle – F-15C taisteluhävittäjinä, US Army -taistelujoukkoina ja US Navy mukana ollen maihinnousurynnäkköoperaatioita –

Ja kaikki edellä mainittu vain muutamissa viikoissa ja nyt palan painikkeeksi luvataan kansamme ”hylkäämän” hallituksen Nato-ratkaisut (Nato-kanta) jo ennen Juhannusta! (d) … Näinkö meitä viedään kuin kuoriämpäriä uus-erkkolaisuutena (e) Naton suojiin, vaikka kansa suurena enemmistönä harjaa vastaan.

Palautetaanko mieliin puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) ajatuksia vain puolen vuoden takaa ja mitä tuolloin oli maailmalta tapahtumakeskiöissä pinnalla – turvallisuuteen ja kansallisiin uhkiin liittyen.

a – Edustiko Nato-selvitys täyttä tietoa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216328-... -
b – Yle Nato-hurmiossa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/yle-liki-hur... -
d – Hallituksemme Nato-kanta Juhannukseksi 2016 ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1462249060497 -
e – Uus-erkkolaisuus ~ http://niklasherlin.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttu... – Linkki vie kustantaja Niklas Herlinin US - Vapaavuoropalstan tekstin kommenttiosioon [IL]


[U] Joukossa turvallisempaa vai uhka joutua joukon taistelualustaksi
(Yle aamussaan klo 9:07 lauantaina 21. marraskuuta 2015 haastatteli |1. puolustusministeri Jussi Niinistöä (ps.) – haastattelija kysyi terävän kysymyksen EU Lissabon sopimuksen |2. velvoittavan avunantoon liittyvästä lakimuutoksesta: ”Osallistuuko lakimuutoksen jälkeen Suomen armeija Syyrian kaltaisiin suoraan sotilas- ja hyökkäystoimintaan; siis sotiin muiden maille” *] – Jussi jätti kysymyksen auki ja kiersi sen kuin ’kissa kuuman puuron’)

*] Presidentti Sauli Niinistö, nyt 20.11.2015 ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1447993331624 - ]

[ … kansalainen Erkki kysyy mihin Puolustusvoimamme on tarkoitettu. Annammeko apua pyydettäessä, jotta saamme sitä, kun itse tarvitsemme. Ennen Talvisotaa |3. oletimme Ruotsin antavan apua – ei antanut virallisesti, vain vapaaehtoisten kautta. Ruotsi halusi jatkaa puolueettomuuttaan ja sotimattomuuttaan |4., joka alkoi jo vuonna 1814 –

… kansalainen Liisa ihmettelee, miksi meidän pitää aina ajautua ajopuuna sotatilanteisiin |5. tai niiden ratkontaan. Eikö Suomi olisi viisaampi rauhan turvaajana |6., YK-operaatioissa, joilla on Turvaneuvoston |7. yksimielinen siunaus. Eikö meille olisi viisasta tavoitella konfliktien välittäjäroolia |8., kun jo lähtökohdiltamme olemme idän ja lännen vedenjakajalla *] … ]

*] Idän ja lännen vedenjakajalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... - ]

Maailma on sodassa, jatkuvasti

Täyttä rauhan aikaa ei löydy; koska ihmiskunta ja ihmiset vaativat aina aika-ajoin sotansa |9., jotka aina päättyvät – jopa 30 vuoden jälkeenkin. Sota vaatii aina lopulta ratkaisun; se on häviö, keskinäinen neuvottelu tai toisen osapuolen täydellinen eliminoiminen, jota nyt esimerkiksi tavoitellaan ISIS/ ISIL järjestön |10. totaalikaatamisena – YK’ n Turvaneuvosto antoi tavoitteelle täysin yksimielisen tuen.

ISIS/ ISIL ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1412302640570 -

Suomi ei ole Natossa – eikä sitä halua!
[Itsenäisyytemme viimeinen säie on olla ilman Natoa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyyte... - ]

...jatkuu... ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomi-nato-t... -

.

Ilkka Luoma

... Näitä ajopuumatkoja suomalaiset eivät olisi kaivanneet. Nato-isäntämaasopimus on tehnyt tehtävänsä. Kansalaiset joutuvat pesemään ne ruumiit, jotka lyhytnäköiset poliitikot tekevät. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, vanha liperiläinen kansanviisaus.

~ http://yle.fi/uutiset/naton_suurharjoitus_rantautu... -

...
... "Venäläiset kostavat", mistä toimittaja poimi tämän verbin? Venäläiset puhuvat vastatoimista ja reagoinneista. Nato sen sijaan heittää lisää "löylyä" alueilla, jotka ovat elintärkeitä Venäjälle ja lähestyvät kaikilla Euroopan rintamilla Natona sekä taistelu- ja hyökkäysvoimana Venäjän rajoja.

~ http://yle.fi/uutiset/nato_on_aloittanut_suurharjo... -

.

Toimituksen poiminnat