Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

NATO - Luotammeko valitsemiimme kansanedustajiin?

 - siirtyykö natopäätös pelkästään eduskunnalle?

(Nyt media rummuttaa voimallisesti Natoa, siihen liittymisen ”hyvistä puolista” ja kokoomuslaisen Alexander Stubbin tapaan Naton tuomasta turvallisuuslisästä |1 – media myös tietää kansalaistemme selvä enemmistökannan: ”Ei Natoon” – sanoo kansa. Onko Alex muuten natouskovainen? |2)

 

[… kansalainen Erkki on ihmeissään, kun media ja eräät vähemmistöpoliitikot, lähinnä Kokoomuksesta jenkaavat meitä Natoon, jopa ohittaen kansanäänestyksen siitä |3, perustellen, ettei ”kansa tiedä mitä äänestää”, tai sitten kauniimmin sanottuna, turvallisuusympäristömuutokset ovat niin nopeita, ettei yksi naulaava kansanäänestys tuo vakautta turvallisuusympäristöömme

 … kansalainen Liisa on huomioinut naisen, elämää ylläpitävällä ja säilyttävällä voimalla, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö|4 ja nykyinen toistaiseksi pääministeri Juha Sipilä |5 vakuuttivat kansalta kysyttämän, mitä teemme Naton kanssa, jos sellainen hetki tulee … ]

 

Kokoomus haluaa puheenjohtajakandidaattiensa voimalla + koppalakkistensa säestyksellä junnata kansakuntamme Natoon – ohi kansanäänestyksen |6, vaikka Nato itsessään vaatii, että liitokselle pitää olla kansalaisten tuki, selvänä enemmistönä. Miksi Kokoomus yrittää runnoa kansakuntaa, kun sen kannatuskin on alamaissa ja keskiluokka on sen ”hylännyt”?

 

Kokoomus haluaa nostaa kannatustaan – kyllä!

Ehkä Kokoomuksen älyköt ovat pohtineet, että he voisivat hyytävällä riskinotolla saada kannatuksensa nousemaan nykyisestä noin 17 prosentista 22 - 25 prosenttiin, jos väkevöittävät natolinjauksensa sotaisalle tasolle. Olisihan Kokoomuksesta hienoa, jos kaikki natokannattajat, siis nuo noin 22 - 25 prosenttia saataisiin Kokoomuksen leiriin, niin näin päästäisiin demareiden kanssa liki samalla tasolle, ehkä ylikin, jos nykykansalaiskyselyjä katselemme.

 

Luotammeko me äänestäjät valitsemiimme?

Tässä on se kaikkien kysymysten äiti ja vaalikone. Muistamme erinomaisesti viime eduskuntavaalit 2015. Tuolloin annettiin kilpaa vaalilupauksia |7, niin Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset. Luvattiin esimerkiksi pyhästi tukea ja olla leikkaamatta koulutussektorilta. No, nyt äänestänyt kansa tietää millaisia ovat takin kääntäjät.

 

Nyt puhutaan, että eduskunta tehkööt natopäätökset

Onhan eduskunta demokraattisesti valittu, tosin vain noin 70 prosenttia kansasta osallistuu vaalilupausarvontoihin. Tämä tekee kuitenkin seuraavista eduskuntavaaleista natovaalit, ellei turvallisuuspolitiikkamme aukea oikeasti päättäjillemme ja havainnointikyky huomaa, että meillä on vain yksi niin kutsutusti paras vaihtoehto – ja se on sotilaallinen liittoutumattomuus, millekään ilmansuunnalle liittoutumatta. Liittoutumattomuus on myös meidän viimeinen aito itsenäisyyden merkki! |*

|* ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214478-itsenaisyytemme-viimeinen-saie-%E2%80%93-on-olla-ilman-natoa -

 

Eduskunta päättäkööt?

Mikäli näin kävisi, kuten media Helsingin Sanomien johdolla rummuttaa, koska ilmeisimmin kansa tekisi itselleen vääriä päätöksiä – olisi kysymys luottamuksesta valittujamme kohtaan. Miten me voimme takinkääntäjäsukupolven ja perussuomalaisten jälkeen enää luottaa valintoihimme, kun todisteet luottamuksesta ovat jo tipahtaneet vaalikarjan äänestyspöydälle.

 

EKSTRA

Kansakunta valmistautuu tekemään itse ensimmäisen suuren päätöksen

Suomalaiset eivät halua uutta Talvisodan aattoa |8, jolloin härkäpäisesti ja liiaksi omiin luuloihin uskovat ministerit tai oikeastaan vain avainministerit – ulkoministeri Eljas Erkon johdolla hylkäsivät Josif Stalinin maanvaihtoehdotukset, joita jo vihjailtiin epävirallisesti loppuvuonna 1938.

Emme antaneet periksi, vaikka sellaiset herrat kuin C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi ja Rudolf Walden suosittivat kuuntelemaan tarkasti venäläisten suunnitelmia Leningradin puolustukseksi |*. Venäläiset pyysivät noin 2 000 neliökilometriä ja Laatokan pohjoispuolelta vastineeksi noin 4 000 neliökilometriä vaihtokauppana. Jopa Hanko olisi voitu siirtää pois Stalinin vaatimuslistasta. Loppu onkin historiaa – ja tätä historiaa Venäjän uhan luontia kansakuntamme ei enää halua.

|* Tänäänkin entisen Leningradin eli Pietarin puolustusdoktriini on sama ja juontuu jo tuolta ennen Talvisotaa tilannetta – venäläiset pelkäävät Pietarin joutuvan umpipussiin, jos Itämerestä tulee natomeri, kuten se oli 1941 - 1944 ”Saksan kolmannen valtakunnan meri”.

 

Kansa valmistautuu tekemään itse oman päätöksen Natosta – oman etunsa nimissä!

[ … perustelut kielteiselle päätökselle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomea-viedaan-vahittain-ujuttamalla.html - … ]

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | VU | BL | BL2 | BLOG 78925

 

PVM 01062016

DOC Luotammeko valitsemiimme kansanedustajiin_01062016 – Microsoft Word Starter

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Ilkka Luoma


Tekstin linkkinumerot
|1 Natosta turvaa vai turvattomuutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/alex-stubbin... -
|2 Stubb – natouskovainen? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-s... -
|3 Kokoomuksen puheenjohtajakandidaatit kansanäänestyksestä ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1464402906700 -
|3 Myös kandidaatti Elina Lepomäki ~ http://yle.fi/uutiset/lepomaki_suomi_voi_paattaa_n... -
|4 Sauli Niinistö – kansalta kysytään! ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1464399735572 -
|5 Pääministeri Sipilä ~ http://yle.fi/uutiset/sipila_nato-jasenhakemuksest... -
|6 Konkarit lavalla – Natoon, ilman kansanäänestystä ~ http://yle.fi/uutiset/kokoomuskonkarit_lavalla_nat... -
|7 Uskottavuus koetuksella? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/ei-uskottava... -
|8 Talvisodan aatto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-v... - arvauksia ja osumia!

..

Ilkka Luoma

EKSTRA 2

Lainaan tähän luvan perästä sotaveteraani Yrjö Sarasteen sähköpostiviestin 31.5.2016:

"Mielipiteenmuokkaus on koventunut

Sotilasliitto Naton jäsenyydestä käytiin viikonloppuna vilkasta keskustelua. Keskustelu niveltyy osittain myös kokoomuksen puheenjohtajakamppailuun. Verkossa Nato-keskustelua on jatkettu vilkkaasti. On esitetty miten pääasiallinen syy kansanäänestyksen vastustamiseen on se ainakin tällä hetkellä perusteltu pelko että kansa äänestäisi Natoa vastaan. Kokoomuksen ongelmana taas on se, että yleisesti puolue ei nauti kansan luottamusta. Siksi se haluaisikin evätä kansanäänestykset.

Presidentti Niinistö ((Ylen Ykkösaamu 28.5.) kummasteli puheita, että päättäjien pitää päättää, koska ”kansa kuitenkin päättää väärin”. On todettu, ettei kansanäänestys voi lukita Nato-päätöstä. Mitään lain mukaista velvoitetta ei kansanäänestykselle ole. Miksi siis järjestää mitään äänestystä, koska se ei asiaa ratkaise? Kansanäänestystä voidaan pitää myös poliitikkojen tapana piiloutua yleisen mielipiteen taakse, kun vaikeita linjauksia tehdään.
Media on kirjoittanut, että kansanäänestys voidaan järjestää. On kuitenkin muistettava, että se altistaa Suomen ja suomalaiset mielipiteen muokkaukselle, joka on yksi Venäjän hallitseman hybridisodankäynnin muoto. Moinen puhe on naurettavaa tilanteessa, jossa maamme lehdistö ja YLE yötä päivää pelottelevat kansaa.

Totta kai Natosta järjestetään kansanäänestys, eihän Natoon edes oteta sellaisia maita, joissa tiedetään kansan olevan jäsenyyttä vastaan.
Yrjö Saraste" -lainaus päättyy

...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mikäli yleistä asevelvollisuutta ei olisi,niin silloin edustajat voisivat päättää. Niin kauan,kun kuitenkin vaikuttaa olevan ja pysyvän,velvolliset saakoot itse vaikuttaa. Sota kuitenkin on yli kaiken mistä meidän päättäjät eivät tiedä sitten yhtään mitään ja ne jotka sen ovat sitten kokoneet,eivät sinne toisia ala määräämään tai sitten on nuppi mennyt sekaisin.

Ilkka Luoma

Hyvin todettu. Suomalaiset sitä paitsi nuorena ottavat asevelvollisuuden tosissaan - ainakin suurin osa. Saanen lainata kommenttiasi toisaalle - mainitsen toki nimen, olisiko ok?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Nämä ovat sanoja ruudulla ja ihan vapaassa käytössä ilman nimen mainitsemistakin,kiitos kohteliaisuudesta silti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Ok, kiitos. Lainaan perusperiaatteen mukaan eli nimi mainiten.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Laajentaisin maanpuolustusvelvollisiin ja heidän eläviin isiinsä ja äiteihinsä.

Ilkka Luoma

[2006]

" ... Nuorisomme ei kaihda armeijaan menoa, se on sukupolvien ajan ollut kunniakysymys ja velvollisuus niin tätä päivää kuin historiaammekin kohtaan. Ruotsi käyttää runsaammin rahaa armeijaansa, vaikkei se pysty mobilisoimaan kriisin hetkellä yhtä merkittävää miesvoimaa. Suomen on luotettava omiin kykyihinsä ja kansalaisemme laajasti kannattavat varusmiespalvelusta sekä riittäviä määrärahoja pitääksemme uskottavaa puolustuskykyä yllä. Suomi on jäänyt aiemmin yksin ja me emme voi luottaa kuin itseemme. Edesmennyt Isänmaamme sinivalkoinen omantunnon ääni jalkaväen kenraali ja Mannerheim-ristin Adolf Enhrnrooth kertoi vain suomalaisten itse puolustavan parhaiten maatansa. Hän tiesi mistä puhui. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/suomi-on-ain... -

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

"Venäläiset pyysivät noin 2 000 neliökilometriä ja Laatokan pohjoispuolelta vastineeksi noin 4 000 neliökilometriä vaihtokauppana. Jopa Hanko olisi voitu siirtää pois Stalinin vaatimuslistasta."

Kerrotko lähteesi, josta ilmenee, että Neuvostoliitto olisi luopunut vaatimuksestaan sotilastukikohdasta Suomen alueella Moskovan neuvotteluissa?

Hallitus, joka olisi tukikohtaan suostunut, ei olisi kestänyt päiväkään. Silloinen hallitus tiesi hyvin, ettei sillä ollut siihen mandaattia.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

En minäkään ole huomannut, että Hanko olisi missään vaiheessa poistunut Stalinin vaatimuslistalta. Tietoni perustuu J.K.Paasikiven kirjaan "Toimintani Moskovassa ja Suomessa 1939 - 1941" Paasikivihän veti neuvotteluita Moskovassa Suomen puolelta ennen Talvisodan syttymistä ja sitten Talvisodan jälkeen.

Mutta se mitä Paasikivi kirjassaan mm. sanoo kuluu näin:
Lainaus Paasikiven kirjasta, Luku X, Sota:

"Kantani - minun, entisen vanhasuomalaisen - oli kyllä Helsingissä tunnettu. Oli koetettava välttää ristiriitaa. Oli tehtävä erimielisyyttä herättäneissä kysymyksissä, myös tukikohdasta ( Hanko , kirj.huomautus ) , vastaehdotuksia ja koetettava löytää sovitteluratkaisu. Neuvotteluissa voi kyllä sanoa jyrkän "ei", jos on takana riittävästi voimaa, tässä tapauksessa aseellista voimaa. Mutta sitä meillä ei ollut. Pelasimme pienelle kansalle vaarallista uhkapeliä"
Lähde: J.K. Paasikivi, Toimintani Moskovassa ja Suomessa 1939 - 1941, WSOY,Juva 1979, s. 117.

Olen tästä aikasemminkin täällä kertonut ja edelleen suosittelisin kaikille ao. kirjan lukemista. Erityisesti niille, jotka vannovat Paasikivi - Kekkosen -linjaan. Ehkä olisi hyvä perehtyä siihen, mitä Paasikivi on oikeasti sanonut ja kirjoittanut. Tämä Paasikiven kirja on edelleenkin ajankohtainen.

Ilkka Luoma

Nimenomaan Paasikiven ajatus oli se, että Hanko olisi voitu vaihtaa aivan neuvottelujen loppuvaiheessa johonkin saareen. Löytyy Paasikiven muistelmista ...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #10

"Jopa Hanko olisi voitu siirtää pois Stalinin vaatimuslistasta. "

Siis kenen mielestä Hanko olisi voitu siirtää pois Stalinin vaatimuslistasta ?

Kyllä Paasikiven mielestä, mutta ei millään "ilveellä" Stalinin mielestä. Ja siihenkin oli Suomen taipuminen. Siinä ei auttanut Paasikivenkään diplomatia.

Paasikivi muuten asettaa Hangon vuokra-alueen ja Leningradin suunnan rajansiirron rooliin hyökkäyksen estäjän mielen kiintoisen kysymyksen. Jos näitä peilaa Saksan hyökkäykseen Venäjälle, niin mitä niillä, Moskovan rauhan ehdoilla, oli merkitystä Venäjän puolustuksen kannalta ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Kremlistä on vielä paljon saamatonta tietoa - muun muassa Stalinin omat yksityisarkistot, joita ilmeisimmin piti Stalinin luottomies Kaganovitsh ... Stalinin kerrotaan sanoneen, että kyllä Hangosta voidan keskustella, aivan loppumetreillä, mutta sitten Stalinin korviin tullut tieto, että Suomi on luovuttanut vakoilulentojensa kuvia Leningradin ympäristöstä saksalaisille viilensi Stalinin - prof Starikovin kirjoituksia meidän ja Venäjän kuin Neuvostoliiton suhteen kannattaa silmäillä!

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #19

Eli väite pohjautuu Ilkka Luoman itse itselleen kirjoittamaan historiaan.

Mannerheimin päiväkirjoista ja elämänkerrasta käy selkeästi ilmi, kuinka hänkin piti NL:n lopullisia minimivaatimuksia mahdottomina Suomen puolustuskyvyn suhteen.

NL:n ja Kommunistien historiankirjoituksesta käy ilmi, kuinka kaikkien valtioiden työläisten vapauttaminen oli vielä NL:n kommunistisen puolueen tavoitteena ja aloittaen NL:n reunavaltioista; Baltian valtioillehan vapautus sitten toteutettiinkin.

Ihan huuhaata sellaiset ajatukset ja väitteet, että Suomi olisi millään myönnytyksillä sekä välttää Talvisodan että pitää vapautensa. Joko tai. Suomi muuten olikin yksi harvoista maapallolla olevista vapaista monipuoluedemokratioista tuohon maailman aikaan. Sitä sietikin puolustaa. Liittoutumattomuus ja kaikkien suurvaltojen välisten konfliktien suhteen neutraaliksi jäämisen julistaminen ei suojellut maatamme sodalta. En tosin tiedä, mitä vaihtoehtojakaan olisi voinut olla. Toisin kuin nyt 2000-luvulla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Itsepintaisuus johti Nliiton hyökkäykseen ja Talvisota alkoi. Mannerheim katsoi sotilaan näkökulmasta - ei diplomatian eikä ulkopolitiikan näkökulmasta. Sensijaan M suositti käymään neuvotteluja pidemmälle kuin käytiin - koska M tiesi, että mahdollinen sota hävitään, kuten kävikin. Nyt tietysti on helppo olla jälkiviisas, tuo 4 000 km2 olisi paljon fiksumpi lopputulos kuin Karjalan menetys + Petsamo. Hanko tosiaan oltaisiin voitu korvata sopivalla saarella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Janne, on suojellut jo yli 70 vuotta, ja se on pisin rauhanjaksomme, ellemme ota lukuun Autonomian aikaa ja ellemme noteeraa englantilaisten hyökkäilyjä rannoillemme 1800 -luvulla, sodaksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Turhaa spekulointia Ilkan taholta. Stalinin Venäjä, kuten Putininkin, noudattaa bysanttilaisen kaupankäynnin ja tinkimisen periaatteita. Siinä jäävät Kepun iltalypsyt toiseksi.

Kun annat pikkusormen, niin...

Ilkka Luoma

Turhaa spekulointia arvioida valittujen poliitikkojen luottamusta, nykyisten takinkääntöjen jälkeen?

Ilkka Luoma

Harri, kaupankäynnistä - meillä on ollut kautta-aikain osaamista pelata venäläisten kanssa kaupankäyntiä. Maassa maan tavalla, kuten Kiinassakin ;)

Ilkka Luoma

Jaakko, tuo kommenttisi loppuosa oli se oleellinen seikka, johon kansalaiset kiinnittävät tänään huomiota, siis hallitus joka ei näe tosiasioita kansalaisten edun viisautena!

Erkkolaisuutta Talvisodan aatosta on tutkittu lopulta yllättävän vähän. Samoin silloisen presidentin passiivisuutta. Ninistö ei ole onneksemme passiivinen - vaan toimija, valtakirjansa puitteissa. Lopulta tästä herää kysymys onko presidentillämme jo liian vähän valtaa.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Baltian maissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa, ei ollu erkkolaista aatosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Ei myöskään sellaista erityissuhdetta Venäjään ja Neuvosto-Venäjään kuin Neuvostoliittoonkaan kuin meillä Suomella - autonomioineen.

Ilkka Luoma

Oli kysymys meille erittäin tärkeän Hangon vaihtamisesta johonkin "neutraalimpaan" kohteeseen - saareen, josta olisi voitu turvata samankaltaisesti Leningradia.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Aivan, sitähän Paasikivi yritti, mutta vastapuolelta ei tähän ollut ymmärtämystä. Hanko pysyi vaatimuslistalla ja Hanko vuokrattiin Moskovan rauhassa. Neuvosto-Venäjä halusi Hangon ja siihen oli pienen maan, jolla ei ollut saatavilla Paasikiven peräänkuuluttamaa ulkopuolista aseellista tukea, tyytyminen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Pasikivi arvioi omissa muistelmissaan, että Hanko olisi voitu vaihtaa. On huomattavaa, että Paasikivi tuli erinomaisesti toimeen Stalinin kanssa ja Stalin jopa piti Paasikivestä. Paras todiste tuolle on se, että Stalin kutsui vain kerran vieraan valtion suurlähettilään luokseen, kun tämä/nämä jätti/ -vät tehtävänsä - tuo henkilö, jonka Stalin kutsui päivälliselle oli juuri Paasikivi. Tietoa keskustelun aiheesta ei ole dukumentoitu, ainakaan tullut julki! Milloinkaan muulloin Stalin ei kutsunut ketään tehtvänsä jättävää suurlähettilästä. Paasikivi osasi paremmin venäjää kuin yleisesti tiedetään.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #21

Paasikivi ei kuitenkaan ollut se, joka asiasta päätti. Paasikiven, samoin kuin Mannerheimin myötämielinen suhtautuminen venäläisten vaatimuksiin johtui ensisijaisesti siitä, etteivät he uskoneet Suomalaisten sotilaalliseen kykyyn puolustautua. He kuitenkin tiesivät, että kansalaiset olivat asiasta eri mieltä, eivätkä katsoneet olevansa oikeutettuja sitä ohittamaan - demokratiassa kuin elettiin.

Baltian maissa tilanne oli toinen. Siellä eivät päättäjät myöskään uskoneet sotilaallisen vastarintakykyyn. Kansalaismielipiteistä ei kuitenkaan tarvinnut välittää, koska maat olivat oikeistodiktatuureja, joten venäläisten ehtoihin suostuttiin. Päts ja Laidonner uskoivat voivansa luottaa venäläisiin, mutta kuinka kävikään - lopputulema oli kaikkea muuta kuin se, mistä oli sovittu.

Stalin oli yhtä lämmin Suomea kohtaan kuin eskimon hauta. Päivälliskutsuilla ei tilannetta voinut muuttaa. Molotov-Ribbentrop sopimukseen perustuva etupiirijako määritti Suomen silloisen aseman. Sen voimaan saattaminen tapahtui joko hyvällä tai pahalla - kumpikin kävivät. Ainoa yllätys oli se, ettei Suomi alistunut.

On aikamoista jossittelua yrittää vakuutella, että toisinkin olisi voinut menestyksellä toimia. Vaihtoehtoja oli vain kaksi: huono ja aivan helvetin huono.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Jotta ymmärtäisi Stalinin aivoituksia Suomen osalta - on syytä perehtyä hänen henkilöhistoriaan, tapaamiseen Svihufvudin kanssa 31.12.1917, Stalinin vierailuun marraskuussa 1917 Suomessa (demareiden luona) - Stalinin asenteeseen Mannerheimiin ja moneen muuhun. Stalin oli allekirjoittanut yhtenä Itsenäisyystunnustuksemme.

Stalinin osalta käänteet Suomeen suuntaan on paljolti vielä tuntemattomia - joitain makupaloja ollaan saatu Kremlistä (liittyen juuri Kremlin reagointiin suomalaisten vakoilulennoista Nliiton puolelle 1939 kevät - syksy) - saattaa olla, että 4.1.2018 saamme lisää juuri ajankohdalta 1917-1918 ja 1938-39 - nuo vuodet meitä kiinnostavat suuresti. Laitan tähän piiiiiitkän kirjoituksen prof. Starikov' lta - linkkinä

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/stalin-ja-su... - sis. vähän muutakin, mutta avaavaa! :)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #26

Yritin lueskella tuota, mutta se on aikamoista höttöä. Siteeksi faktaa höystettyinä erilaisilla otaksumilla ja väitteillä vailla todellisuuspohjaa.

Talvisodan mahdollisti Molotov-Ribbentrop sopimus. Se antoi Neuvostoliitolla oman etupiirijaon puitteissa vapaat kädet toimia ja aika vapaasti se toimikin.

Stalin oli taitava vallankäyttäjä, joka pyrki saamaan takaisin Venäjän vanhat rajat mutta ihmisenä vainoharhainen psykopaatti, jolta kukaan - ei edes lähipiiri, ei ollut turvassa. Aika naivia ajatella, että hänellä olisi ollut joitakin erikoisympatioita jotain Suomea kohtaan puhumattakaan siitä, että niillä olisi ollut jotakin vaikutusta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Suomi sotkettiin "iltalypsyssä" Balttian maihin M&R sopparin salaista osaa hierottaessa. Mielenkiintoista on se, että Kremlin originelli kyrillinen oma kappale salaisesta pöytäkirjasta on kadonnut - siihen on olemassa selite, joka vielä odottaa vahvistusta. Mutta kun katsoo lisäpöytäkirjaa kiinnittää siinä huomion virheelliseen asemointiimme, jolle on myös selite! Toivomme sen saavamme 4.1.2018 :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Kolmikko Mannerheim, Paasikivi ja Walden olivat Stalinin "suojissa" Jatkosodan jälkeen - juuri Mannerheimin osalta Stalini oli todennut, että M jätetään rauhaan. Vaikka S tiesi tarkoin M' n uudesta miekantuppikäskystä!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #28

"Aika naivia ajatella, että hänellä olisi ollut joitakin erikoisympatioita jotain Suomea kohtaan puhumattakaan siitä, että niillä olisi ollut jotakin vaikutusta."

Näin on. Lenin (ja Stalin) allekirjoittivat Suomen itsenäisyysjulistuksen 1917, kun heillä vallankumouksen melskeissä ei ollut mahdollisuutta muuhunkaan. Asia jäi kuitenkin hampaankoloon Venäjällä. Jo 1926 NKP:n keskuskomitea käynnisti projektin Suomen valloittamiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Nuo ovat sitä vanhaa jargoniaa, jotka ovat junaillut paljolti meidön omista pyrkimyksistä - ensinnäkin meillä ei ole likikään täyttä tietämystä vastinkappaleiden toisesta, itäisestä puolesta - prof. Starikov koettaa sitä hiukan valottaa - tosin hänelläkin on se ongelma, etteivät Stalinin yksityisarkistot ole auki edes hänelle kokonaisuudessaan ... joitain paloja on toki saatu Suomeen. Noihin paloihin toivottavasti palataan piakkoin :)

Historiaa kirjoitetaan lähivuosina osin uudestaan, kun saamme täyden oleellisen tiedon puolin ja toisin! Tämä ei ole mitenkään ennen kokematonta historian tutkijoiden näkökulmasta.

Btw. Yllättäen vasta vähän aikaa sitten saimme Sisällissodastamekin uutta tietoa - siinäkin "voittaja" saneli virallisuuden. Asiantuntijat ovat huomanneet, ettei Veljessodassamme ollut voittajaa lainkaan!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

Ilkka vetoat dokumentteihin, joita kukaan ei ole nähnyt. Sen sijaan tuo 1926 NKP:n keskuskomitean päätös Suomen valloittamisen käynnistämiseksi on dokumentoitu. Sen tuloksena oli 1930-luvun puolella julkaistu yksityiskohtainen marssiopas Helsinkiin. Siinä oli dokumentoitu jopa kaikki sähkö- ja puhelinpylväät, sekä maantien alittavat siltarummut.

Tieteellinen historiantutkimus nojaa pelkästään dokumentteihin (, jotka ovat nähtävissä.)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Armeijat tekevät aina marssioppaita. Meilläkin oli oppaat kauas vanhan rajan taakse ... Jatkosodassa.

Puhun dokumenteista, joita on jo nähty - ei tosin julkisesti kaikille. Nyt etsitään sopiva väitöksen tekijää. Ehkä aineisto on kasassa, kun Suomi täyttää itsenäisyystunnustuksen osalta 100 vuotta :)

Kaikki historiantutkijat tietävät, ettei milloinkaan ole täyttä historiallista tietoa jollekin ajanhetkelle saatavilla, sitäpaitsi historiaa kirjoitetaan uusiksi monin eri syin. Historia ei ole staattinen oppiaine, se muuttuu. Tosin filosofisesti ottaen se oikea tieto tapahtuneista on aina jossain, nyt on vain kysymys löytämisestä ja löydetyn ymmärryksestä kuin halusta ymmärtää mitäkin ...

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #40

Palataan sitten asiaan, kun on jotain esittää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Talvisodan aaton tilanteilla avaamme historiaa ja tarkemmin noista vakoilulennoistamme, joista on jo saatu uutta tietoa Suomeen, ...

Btw.

1] Paasikivi: ”Erkon sota” ~ http://www.pkymasehist.fi/talvisota_lahestyy.html -
2] Eljas Erkko ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Eljas_Erkko -
3] Jalkaväen kenraali Rudolf Walden ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Walden -
4] Stalinin aluevaihtoehdotukset Suomelle ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisodan_tausta -
5] Jääkäriliike ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4%C3%A4k%C3%A4r... -
6] Ruotsi hylkäsi itäisen maakuntansa 1809 ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [4851]
7] Suomalaiset sotalapset Ruotsissa ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotalapset -
8] Hermann Göringin vihjeet 1940 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hermann_G%C3%B6ring#T... -
9] Vanha Suomi ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi -

10] Simo Häyhä ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Simo_H%C3%A4yh%C3%A4 -
11] Kenraalimajuri Aaro Pajari ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/03/suomen-valti... -
12] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [24648]
13] Kokoomuksen koppalakkiosasto ajaisi Natoon – kansan yli ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... -
14] Juha Rihtniemi ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Rihtniemi -
15] EU-joustavoitettu sveitsittyminen ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [1641]
16] Suomi sovittelijaksi Ukrainaan? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [2389]
17] Suomi – rauhanturvaamisen suurvalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-... -

Tekstistä:
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-v... -

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #26

Näistä Suomen ja Venäjän rajan rajaloukkauksista voi lukea tarkemmin Juhani Suomen kirjasta Talvisodan tausta. Se käsittelee vuosia 1937 - 1938, jolloin Venäjä oli jo hyvin aktiivinen rajaloukkauksissa, suomalaisten kalastajien pidättämisessä ja ampuivat jopa rajan ylitse yhden suomalaisen rajavartijan. Samaan aikaan Boris Rubkin , alias Boris Jartsev , yritti saada suomalaiset hyväksymään Neuvosto-Venäjän aluevaatimukset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Blenheimeillä lennettiin paljon vakoilulentoja Suomesta Nliiton puolelle - Blenkku oli varustettu jo keväällä 1939 sen ajan huipputekniikalla, korkeakuvauskameralla - Saksasta. Suomalaiset ovat itsekkin pitäneet mahdollisena, että kuvia "unohtui" saksalaisten pöydille - olivathan he kiinnostuneita juuri Leningradin puolustusrenkaasta jo M&R sopimusta tehdessä.

Ikävää meille oli se, etä Stalin sai vihiä meidän kuva luovutuksista saksalaisille - tämän tiedon Stalin sai loppusyksystä 1939 ... Stalin valpastui Blenkkujen vakoilulennoista, kun Leningradin ilmapuolustusjoukkojen komentaja lähetti kirjeen suoraan Stalinille, valitellen ettei he mahda mitään korkealla lentäville suomalaiskoneille - tuo kirje on saatu haltuumme Suomeen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Minkä Suomelle kuuluvan alueen luovuttamista 'rauhanomaisesti' itänaapurille Ilkka tässä nyt on pohjustamassa?

Ilkka Luoma

Tänään emme luovuta mitään, ainoastaan voimme käydä kauppaa saada Saimaan kanavan kaltaisesti vuokrayhteyden Petsamoon, satamaan - rautatietä pitkin! :) ... tosin pitää tehdä Roista yhteys Koillisväylän yhteen vaihtoehtosatamaan, joksi kiinalaiset suosittavat juuri "Suomen Petsamoa"!

Lisäksi voimme käydä aivan uuden tyyppisesti neuvonpitoa Karjalan kokonaisuudesta - kunhan osaamme juuri nyt pelata pelimme pakote- yms. EU-asioissa, pitäytymällä muun muassa erossa Natosta ...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nämä Luoman ideat voidaan toteuttaa vain, jos Suomi on Venäjän Federaation osavaltio (vaikka erillissopimuksen turvin).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Pertti, ei - noin ei tarvitse olla. Todisteeksi kelvannee Saimaan kanavan vuokrasopimus. Emmehän ole koskaan ollut Venäjän federaation osa - toki kiihkeimmät Karjalan palauttajat sillä, perinteellisellä tavalla kokevat, että olemme, koska luovutettu Karjala on sitä - tosin Karjalan tasavaltana.

Ilkka Luoma

Kieli poskessa ilmaistuna - toisiko Ahvenanmaan pääsaaren luovutus Kremlille menetetyn Karjalan ja Petsamon takaisin ;) Entä kansanäänestys tästä - Suomessa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Miten me voimme takinkääntäjäsukupolven ja perussuomalaisten jälkeen enää luottaa valintoihimme, kun todisteet luottamuksesta ovat jo tipahtaneet vaalikarjan äänestyspöydälle."

Ilkka, pahoittelen negatiivista kokemustasi. Itselläni taas ei ole mitään järkevää vaihtoehtoa edustukselliselle demokratialle. Iso-Britanniassa huomataan pian, miksi kansanäänestykset ovat vaarallisia.

Ilkka Luoma

Kansa on jo oman mielipiteensä antanut varoituksena ja epäluottamuksena - erityisesti persuille; puolet on kadonnut kotiin takaisin, lähinnä demareihin. No, vaalit voivat olla kohta - ennen aikojaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"No, vaalit voivat olla kohta - ennen aikojaan."

Koska meillä on ollut Kekkosen diktatuurin jälkeen ennenaikaiset vaalit?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Siinäpä se! Sipilä oli mies ja kertoi, että osataan erota, jos juna ei kulje.

Ilkka Luoma

[2010] " ... Opetus ja malli meille suomalaisille

Jäämme pohtimaan Suomen mennyttä roolia kahden jättiläisen välissä, jossa olemme nytkin, olemme tänään idän ja lännen rajalla. Olemme vedenjakajalla - ilman Natoa, ja tässä on se syy, miksi kansakunta suurena enemmistönä Natoon menoa ei hyväksy.

Olemme itsekin idästä ja lännestä ja meillä asiat nähdään eri lailla kuin Brysselistä käsin - tästä kumpuaa myös osaksi omanlaisemme identiteetti, jonka kansa tuntee paremmin kuin valitsemamme poliitikot. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/10/josif-stalin... - ! [SC]

Ilkka Luoma

Taustavalaistusta olotilaamme:

" ... Huomionarvoista
on sekin, että britit,
eivätkä suinkaan neuvostoliittolaiset,
vaativat lopulliseen rauhansopimukseen
Suomen puolustusvoimia
koskeneet rajoitukset. ... "

~ http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/view/57069/...
(Pieni sisukas Suomi - Pekka Visuri, Tt 3/2016)

Ilkka Luoma

Tiedoksi:

" ... Suomalaiset kriittisiä USA:n sotaharjoituksille

Suomalaiset suhtautuvat kriittisesti Yhdysvaltojen sotaharjoituksiin maassamme. Talostutkimus Oy:n toukokuussa tekemään mielipidetiedusteluun vastanneista suomalaisista 46 prosenttia piti alueen luovuttamista USA:n harjoitustoimintaan kielteisenä, kun myönteisesti asiaan suhtautuvien osuus oli 37 prosenttia. Yli kaksikymmentä prosenttia vastaajista suhtautui harjoituksiin erittäin kielteisesti, vastaavasti erittäin myönteisesti suhtautuvia oli vain yksitoista prosenttia. ... "

~ http://www.rauhanpuolustajat.org/ajankohtaista/suo... -

.

Ilkka Luoma

Aamulehden natomittaus - 07/16 - hyvä yritys, mutta mahalasku, lukekaahan!

"Kari Happonen

Aamulehti

Nato-jäsenyyden suosio on suomalaisten keskuudessa noussut aivan uudelle tasolle. Sotilasliittoon suhtaudutaan myönteisemmin kuin koskaan.
Natoon liittymisen puolella on 38 prosenttia suomalaisista, ilmenee Aamulehden ja MTV:n teettämästä kyselystä. Jäsenyyttä vastustavia on 52 prosenttia vastanneista. Joka kymmenes ei osaa ottaa kantaa.

Kyselyssä 29 prosenttia on sitä mieltä, että pitäisi pysyä EU:ssa ja liittyä Natoon. 9 prosenttia vastaajista kannattaa ajatusta, että EU:sta pitäisi erota ja liittyä Natoon. Tästä tulee yhteensä 38 prosenttia.

– Suomessa on ensimmäistä kertaa epäilyksiä siitä, onko EU-jäsenyys pysyvää ja unioni ikuinen, tulkitsee Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kyselyn tulosta.

Hän pitää 38 prosentin Nato-kannatusta yllättävän suurena.

– Joillekin turvallinen EU-jäsenyys on ollut vaihtoehtona Natolle. Ehkä turvallisuudentunne on haihtunut Brexitin myötä ja Nato-vaihtoehto korostuu. Mielenkiintoinen tulos, Aaltola toteaa" (copy-paste)

~ http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kysely-paljastaa-s... -

...

Toimituksen poiminnat