Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Mistä luodaan systemaattista Venäjän uhkaa?

(Toistaiseksi ulkoministeri Timo Soinin vierailu Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin luona * – hyvä, että avauksia myös itään, kun salarakkaus länteenkin on paljastunut. Oleellisin tapahtuma on presidentti Sauli Niinistön esitämä kutsu Venäjän presidentti Vladimir Putinille tulla Kultarantaan heinäkuussa)

 

[2015] Jo tasavallan presidentti Sauli Niinistö -kin on joutunut puuttumaan valtamediamme ja eräiden valtapoliitikkojen voimakkaaseen 'venäjäuhan luontiin' 1] – esimerkkinä olkoot vaikkapa Ahvenanmaa 2] … kansalaiset 'Erkki ja Liisa' pitävät vakaan linjansa – eivät halua suurena enemmistönä Natoon 3] …

 

[U][ … kansalainen 'Liisa ja Erkki' lukevat alvariinsa valtamedian synkeää puhurointia itäisen naapurimme sotaisuudesta 4] – samaan aikaan kansalainen on tutkinut nettiä ja saanut selville maailman sotaisimman/ sotineimman valtion 5] … kansalainen 'Erkki' ihmettelee mikä muutti Suomen linjan 6], kun rauhaakin on eletty ennätykselliset 70 vuotta! … ]

 

Ukraina kaiken muuttaa voisi

[ Ukrainassa kohtaavat niin itä kuin länsi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-ita-ja-lansi-kohtaavat.html - ]

Krimilläkin on oma historia 7] ja nyt Yle' nkin mukaan siellä näyttäisi menevän hyvin - ”valtauksessa” ei syntynyt ruumiita, vaikka lupaa siihen ei saatu kuin hymyilyä aikaansaaneelta kansanäänestykseltä. Ensiömalli saatiin Serbian osa-alueesta Kosovosta, jonka väkivaltaisen irroittamisen aloitti – ilman mitään kansainvälistä mandaattia – USA, jonka ilmahyökkäysrynnäköinnit tappoivat yli 500 siviiliä! 8]

Valtiopäivämies ja entinen arvostettu kansanedustaja Mikko Elo ihmettelee miksi Venäjä on nyt niin suuri uhka Suomelle 9] ja miksi haetaan Ukraina aina lähtökohdaksi, vaikka meillä ei ole likikään täyttä tietoa Maidanin verimellakoiden kuin Odessan murhapoltonkaan taustatietoja aloittajasta/provosoijista. Sen me kuitenkin tiedämme, että USA' n keskusvakoiluviraston CIA' n pääjohtaja John Brennan vieraili Kiovassa miltei heti Maidanin jälkeen ja Odessan edellä.

 

Uhkaa Venäjästä on luotu yleensä ainan ennen vaaleja

[ … miten oli vuonna 2007 … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html - ]

Venäjä on karhu, jonka tavat on syytä tuntea. Kiinalaiset oivalsivat tuhansia vuosia sitten kaksi erinomaista kansanviisautta: ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä” sekä ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.

Nyt tuntuu siltä, että nämä kansanviisauden ovat istahtaneet syvästi suomalaisiin kansalaisiin 'Liisaan ja Erkkiin', siksi fiksusti he komppaavat meidän omaa kansanviisautta: ”Viisauden alku lähtee tosiasioiden tunnustamisesta” - presidentti J.K. Paasikivi.

 

Suomessa ei Venäjää pelätä

[ … emme pelkää, ehkä epäluuloa havaittavissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html - ]

Ilta-Sanomat järjesti puolitotuudellisen ”kansalaiskallupin” kysymällä netissä lukijoilta – Pelkäätkö Venäjää? Ja kansa vastasi noin 40.000 ruksauksen voimalla – 60% sanoi 'en'. Loppu 40% tunnusti pelkäävänsä Venäjää - 'kyllä', mutta miksi?

Tiedämme senkin, että EU-pakotteet ja niiden vastatoimet ovat iskeneet rajusti maahamme 0] – me pelkäämme taloudellisia seurauksia, muun muassa satoja valiolaisia on menettänyt toistaiseksi työnsä, kun jogurtit eivät enää juustojen kera virtaa Venäjälle. Muistamme senkin, etä nykyinen valtiovarainiminsteri Alex Stubb kertoi, että Venäjä pakotteet tuskin 'kosmetiikkaa enempää varjostavat maatamme' (ei sanatarkka lainaus).

 

Uhka!

Mikä onkaan meille se todellinen uhka? Se on leviävä terrorismi – ISIS 11]. Se on yllättäen ylistetty Nato, joka USA' n mahtavoittamana selätti eduskuntamme ja sai Nato-Isäntämaa pöytäkirjansa 12], jota muuten Ruotsi ei edes ratifioinut! Tuo pöytäkirja mahdollistaa kutsusta Naton sisäänpääsyn suvereenina toimijana maahamme – jossain (luodussa) konfliktitilanteessa.

Tuo ylläoleva konflikti voi olla Nato/USA' n syöksy Lappimme läpi Venäjän Kuolan niemimaalle 13], jossa sijaitsevat Venäjän viimeisen iskun uhka – eli ydinsukellusveneet – Typhoonit 14] ja Borei -luokka 15] sekä niiden Bulava monikärkiydinohjukset 16]. Tätä voimapotentiaalia USA pelkää ja on varmasti varautunut iskemaan niiden kotipesiin – sopivassa hetkessä. Tämä ominaisuus luo meille tilanteen, jossa olemme taistelukenttä ja -alusta – kuten Virokin.

Peittääkseen tämän edellä mainitun skenaarion USA' n puolesta – UPI-FIIA Charly Salonius-Pasternak kehitti amerikklaisen ajatushautomon villin haudonnan Ahvenanmaasta, jonka koukun matoineen nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) nielaisi 17].

 

Suomi Natoon, vaikka ohi kansanäänestyksen!

[ … Kokoomuksen koppalakkiosasto jenkaa Suomea Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen liittymisestä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html - ]

USA johtaa 'maailman eniten militaarioperaatioita käyneenä valtiona' 18] orkesteria, jonka tavoite on Suomen kytkös Natoon. Ponne on kirkas kuin Hornet rynnäkköpommittajan jälkipolttosuihku.

Meidät halutaan ylläpitämään Viron ilmataistelukykyä, sillä Virollahan ei ole omia taistelukoneita – meillä on! Tämän vuoksi USA tullee subventoimaan omia (epäonnistuneita) Boeing F-35 Lightning II monitoimisotakoneitaan - meille, jotta liittyminen olisi taloudellisesti perusteltua. Mainittakoon, etä olimme jo Viron Ämarin ilmataistelu- ja ilmasta maahan rynnäköintiharjoituksissa mukana 19].

 

...

Meille on myös uhka Irakista

Tunnetusti edellinen Stubb 0 pätkähallitus siunasi vapaaehtoissotilaidemme kommennukset Irakiin 20], USA' n rinnalle opettamaan taistelu-aakkosia kurdeille heidän taistelussaan isisläisiä vastaan.

Samaan aikaa natovaltio Turkki käy ilmasotaa kurdeja vastaan – kun taas natojohtaja USA pommittaa isisläisiä Syyriassa 21] ja Irakissa – tämäkään toimintamalli ei oikein sisäisty meidän ”Erkille ja Liisalle” - ja näissäkin karkeloissa meidän pitää olla mukana –

… kuten vieläkin Afganistanissa 22], joka on jälleen länsidemokraattisesti hävitty sota paikallisia vastaan. Miksi lännenmiehen pitää niin hankasti puuttua muiden sisäisiin asioihin? Miksi lännenmies puolustaa omia arvojaan ”arvottomassa arvomaailmassa” niin aggressiivisesti? 23]

 

Venäjän uhka maalautuu kansalle mediasta – ei todellisuudesta

[ … Verkkouutiset ~ http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/nato_venaja-39382 - ]

Venäjällä on kaksi elintärkeää kohdetta aivan rajojemme läheisyydessä, Pietari ja Kuolan niemimaa. Kuolaan päättyy tuleva huomisen kauppaväylä Aasiasta – Koillisväylä. Murmanskista ja Arkangelista ovat rautatiet Pietariin ja muualle Venäjälle. Arvaamme, että Venäjä puolustaa 'kynsin hampain' noita väyliä ja ratayhteyksiä (Ala-Kurtti), sillä ne ovat henkireikä, jos Itämeri sulkeutuu.

 

Nyt on oivallemme,

.. että Itämeri on natolaajentumisen myötä miltei ”natomeri” - ymmärrämme, miksi Venäjä operoi nyt tiiviisti ilma- ja meriyhteyksiä Kaliningradiin – harjoitellaan sen huoltoa ja rajat ovat joskus uhmakkuuden tiellä. Siksi niin paljon aktiviteettia Itämerellä Venäjän taholta.

Voimme olla varmoja myös siitä, että Venäjä on jo sijoittanut taktisia matalasäteily-ydinohjuksiaan Kaliningradiin, sillä ne pitävät aisoissa skenaarioita, joissa Itämeri pitäisi sulkea pietarilaisilta – Nato/USA' n toimesta.

...

 

Nyt kysytään miksi tämä vahva venäjämyönteisyys *]

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Kansalainen 'Liisa ja Erkki' ovat aina olleet puolueettomia sotilaallisesti. Nyt vahventunut natofanatia nostaa kansalaiset takajaloilleen ja Natoon ei mennä, kuten tosikallupit kertovat jo yli kymmenen vuoden kokemuksella [HS].

Me emme Suomessa hyväksy kohkaamista – niin idästä kuin lännestä. Ja nyt, kun nato- ja lännenmiesfanatia yltyy falsettiin, on kansa noussut sitä vastaan – ei paapomaan Venäjää, vaan laittamaan puntit tasan! Yksinkertaista, eikö?

*] Suomessa puhutaan trollaamisesta, näin on – kumpikin puoli sekaantuu siihen antaumuksella. Niin natolaiset kuin niin sanotut 'putinistit', joka on ilmauksena vaillinainen – suurin osa natovastin- ja lännen ihannoimiskirjoituksista on sellaisten ihmisten, jotka ovat kyllääntyneet – todellisuuteen nähden, lukien ja kokien – Naton ja lännenmiehen päämäärien kaikkivoipaisuudesta ja ylitse vuotavasta hyvyydesta ja auttavuudesta.

 

Me olemme niin idästä kuin lännestä

[ … suomalaisuuden juuret myös idässä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html - ]

Samalla kansalaisemme ovat huomanneet kartasta, että olemme lännen ja idän vedenjakajalla. Meillä on vaikutteita niin iädäst kuin lännestä. Me emme ole Ruotsi, emme Venäjä – emme edes Viro. Me ymmärrämme myös, että yhteiseurooppalainen rauhantakuu pitää ylettyä Uralille saakka – onhan se Euroopan itäraja! 24]

 

 

Olemme Suomi ja suomalaisiksi syntyneitä,

… venäläisten viereen ja olemme saaneet nauttia muun muassa bilateralian kautta kansantaloutemme perusbetonin lujuttumisen ja eläneetkin tosiaan 70 vuotta rauhan aikaa. Tämän kansalainen 'Liisa ja Erkki' ymmärtävät, eivät sen sijaan nyt tapahtuvaa lännettymisen riitasointuista sinfoniaa.

 

Me haluamme käydä kauppaa kaikkiin ilmansuuntiin,

… tehdä työtä, olla kilpailukykyisiä ja luotettavia – vain näin tämä 'katajainen kansa' yhdistyy ja puhaltaa yhten hiileen. Emme halua sotkeutua muiden sisäisiin asioihin, vaan hoidamme omamme ja nimenomaan omat kansalaisemme.

Tiedämme, että kaikilla maapallon ihmisillä on se oikea isänmaa, jossa kukin tulee parhaiten ymmärretyksi omalla äidinkielellä!

* ... Soinilta kannatettava irtiotto kahdenvälisyyteen. Timo on mitä ilmeisimmin nyt oivaltanut tärkeäksi ulkopolitiikkamme idän ulottuvuuden, voimakkaan kansalaistoiveen ja -painostuksen edessä. Näin Suomi virallisestikin korostaa kahdenkeskisyyttä meille monin osin tärkeässä idän politiikassa. Persupomolle pisteet, tämä saattaa lisätä valveutuneen kansalaisen arvostusta Timoa ja persupolitiikkaa kohtaan - puolueen kalluppitulos voi jopa nousta.

 

 

EXTRA

Tulella leikittyä vaalitemppuilua – Carl Haglund (rkp) ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/tulella-leikkivaa-vaalitemppuilua-rkp.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

AL .. IL .. Vf .. Pz .. BL .. US .. BLOG 58947

---14082015---

---07062016---

 

SENT

Cc: pekka.sutela@lut.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; markku.kangaspuro@helsinki.fi ; hanna.smith@helsinki.fi ; Salonius-Pasternak Charly ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; ben.zyskowics@eduskunta.fi ; ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; jarmo.lindberg@mil.fi ; juha.sipila@vnk.fi ; timo.soini@formin.fi ; paavo.vayrynen@europarl.europa.eu ; jussi.niinisto@defmin.fi ; alexander.stubb@vm.fi ; presidentti@tpk.fi ; hannu.raikkonen@teliasonera.com

Sent: Sunday, August 16, 2015 8:56 AM

Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Mistä luodaan systemaattista Venäjän uhkaa?

...

Mistä luodaan systemaattista Venäjän uhkaa?

 

doc.: venäjäuhka_14082015.doc – OpenOffice Writer

[1279 | 12304]

[1436 | 13823]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Ilkka Luoma

Osa 2

Tekstistä numeroidut lisäkirjoitukset ja lainaukset

1] Facebook ~ https://www.facebook.com/saved/?collection_token=6... -
1] Presidentti: ”Ruotsi – tervetuloa auttamaan Ahvenenmaalle” ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143942439421... -
2] Presidentti: ”Ahvenanmaa” ~ http://yle.fi/uutiset/niinisto_ahvenanmaan_turvall... -
3] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [39211]
3] HS kallupit ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=8597803974... -
4] 'Olisi tuskaisaa asua Suomessa!' ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14392517684... -
5] Maailman sotinein valtio? ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -
6] Muuttunut ulko- ja turvallisuuspolitiikka Suomessa? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [623]
7] Venäläistä rulettia Krimillä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/venalaista-r... -
8] Kosovon laiton pommitus ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_sota -
9] Mikko Elo ~ https://www.facebook.com/mikko.elo.39/posts/847827... -
0] Sahaammeko oksaa jolla istumme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [15324]

11] Pelottava ISIS leviää maailmalle ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [28738]
12] Nato-Isäntämaa pöytäkirja – suomeksi! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -
13] Nato/USA hyökkäys Lapin läpi Kuolaan! [?] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-... -
14] Typhoon ydinsukellusvene ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Typhoon-class_submarine -
15] Borei -ydinsukellusveneluokka ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Borei-class_submarine -
16] Bulava monikärkiydinohjus ~ https://en.wikipedia.org/wiki/RSM-56_Bulava -
17] Ministeri Jussi Niinistö: ”Venäjä ei suoranainen uhka” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080920150063_u... -
18] United States military operations ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_S... -
19] Ämarin ilmataistelu- ja rynnäköintiharjoitus ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [8465]
20] Ennakoimmeko terorismia Irakista? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [6607]

21] Mikä sitä Syyrian sisällissotaa oikein lietsoo? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [37093]
22] Miksi olemme yhä Afganistanissa? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [8339]
23] Aggressiivinen lännenmies? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [3311]
24] Eurooppa ulottuu Uralille saakka ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [3692]

...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mistä luodaan systemaattista Venäjän uhkaa?"

Tyhjästä.

Ilkka Luoma

Lyhyt ja ytimekäs vastaus :)

Ilkka Luoma

Syntyi riemu Soinin vierailun yhteydestä, kun Lavrov kertoi, ettei Venäjä koskaan hyökkää Nato valtioon - varmaankin näin. Tuostahan toimittaja riemastui ja veti yksioikoisen johtopäätöksen, että ei-natomaihin sitten hyökätään. Vauhkoontuneena monet lukijat olivat jo näkemässä venäläisiä tankkeja takapihallaan. Nyt voidaan rauhoitua, sillä toimittaja irrotti yksittäisen lauseen kokonaisesta asiayhteydestä ja heitti peliin oman mielikuvituksen ... että näin taas luotiin Venäjän uhkaa ...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Tuostahan toimittaja riemastui ja veti yksioikoisen johtopäätöksen, että ei-natomaihin sitten hyökätään"

Mitähän maita Gruusia ja Ukraina sitten ovat?

Ilkka Luoma

Georgian sota

" ... Konflikti puhkesi laajamittaiseksi sodaksi, kun Georgian armeija hyökkäsi 7. elokuuta 2008 Etelä-Ossetiaan ja sen pääkaupunkiin Tskhinvaliin. Venäjän federaation 58. yleisarmeijakunnan pataljoonatason taktinen osasto teki pian vastahyökkäyksen saarrettujen eteläosseettien ja venäläisten tueksi Tskhinvalissa pohjoisesta Rokin tunnelin kautta kuljettamansa neljän moottoroidun rykmentin voimin vuorokauden kuluessa. ... "
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgian_sota -

...

Ukraina
[2014] " ... Nyt Ukraina valjastuu paljolti muidenkin syiden vuoksi taistelutantereeksi sekä idän ja lännen voimain mittelöksi. Kysessä on ensinnäkin erinomaiset viljelyalueet, kiinalaisten peltovuokraukset sekä ukrainalaisten slaavilaisuus – unohtamatta lännenmiehen valtapyrkimyksiä hajottaa lopulta Venäjää pienempiin osiin. USA:n vahva ja pidetty edesmennyt presidentti Ronald Reagan onnistui hajottamaan ”pahan akselin” Neuvostoliiton.

Tänään Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta

Lisäksi Venäjän lähentyminen maailman suurinta ”liukuhihnaa” Kiinaa kohden 2], on suuri uhka lännenmiehelle, sillä Kiinan ja Venäjän mahdollinen liittouma 3] sotkee pahasti läntisen miehen hegemonia suunnitelmia ylläpitää angloamerikkalaista valtapyydettä yllä koko maapallolla – maailma tarvitsee lopulta vastapainoa USA:lle 4].

Lännenmies on sitä mieltä,

että heidän/meidän poliittinen ”vapausrakenne herra snowdeneineen 5]”, … kuitenkin vain noin 20 prosentin populaatiomäärällä - on se oikea malli koko maapallollemme. Me lännessä unohdamme, että pallollamme on paljon vanhempia kulttuureita kuin nykyisen maailmanpoliisi USA:n muutaman sadan vuoden historia. Lännelle onkin paha uhka, jos ja kun itä nousee (elämmekö jo Kiinan vuosisataa?) 6]; ja tähän liittoon ei voida Venäjää laskea!

Venäjä on suitsittava, ja se näkyy hyvin nyt Ukrainassa
[ … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/... - ] ... "
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-i... -

Ilkka Luoma

Tässä tämä Lavrovin asiayhteyskokonaisuus, josta tosiaan toimittaja repäisi oman idean ei-natomaihin kohdistuvasta uhasta, kun niitä ei erikseen mainittu katogoriaan: "Ei milloinkaan hyökätä"!

" ... Tämän jälkeen Lavrov esitti oman teoriansa siitä, miksi Nato toimii nyt niin kuin se toimii. Hänen mukaansa Nato tarvitsi omalle olemassaololleen uuden oikeutuksen ja verukkeen sen jälkeen kun Neuvostoliitto oli kaatunut, ja nyt Nato on löytänyt tämän syyn Ukrainan vallankumouksen jälkeisistä tapahtumista ja Venäjän halusta suojella Ukrainassa sorrettuja venäläisiä.

– Aiemmin Naton olemassaolon oikeutus oli Neuvostoliitto, mutta Nato ei hajottanut itse itseään sen jälkeen, kun Neuvostoliitto lakkasi olemasta. Siksi heille täytyi löytyä jokin uusi olemassaolon syy ja missio, koska Yhdysvalloilla ei ole aikomustakaan päästää eurooppalaisia maita maita uimaan itsenäisesti turvallisuusasioissa, Lavrov sanoi.

Lavrovin mukaan Ukrainan tapahtumien myötä Nato keksikin mahdollisuuden käyttää ”Venäjän uhkaa” tällaisena olemassaolonsa perusteena.

– Nyt on löydetty Venäjän uhka, vaikka olen varma, että kaikki rehelliset poliitikot tietävät hyvin sen, että Venäjä ei koskaan tule hyökkäämään mitään Nato-jäsenmaata vastaan. Meillä ei ole mitään sellaista suunnitelmia ja Nato tietää sen, mutta he vain käytävät sitä verukkeena ja tuovat tekniikkaa ja joukkoja Venäjän lähelle, Lavrov sanoi. ... "

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011951... -

.

Ilkka Luoma

Täydennetään topiccia ---

Loistava analyysi, ilman kiihkoa ja reaalisuudessaan hämmästyttävä - osaa pohtia Suomen Nato-jäsenenä joutumisen taistelualustaksi, kun Venäjä on jo luokitellut Naton uhaksi ja viholliskandidaatiksi. Suomen odotetaan vain pitävän loitolla sellaiset asevoimat, jotka ovat mahdollisesti Venäjälle vihamieliset tai tulevat vihamielisiksi. Voisi todeta, että m.o.t. ---

~ http://vesa-kanniainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21... -

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Merkillistä,että täällä pohditaan venäjän turvallisuuspoliittisia intressejä,eikä suomen,,saati että suomesta oltais huolissaan,,venäjästä kylläkin !

Ilkka Luoma

Suomen parasta huolehtimista on erinomaisesti vaalittavat idänsuhteet -

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sen lauluja laulaa, kenen leipää syö?

Ilkka Luoma

Paasikivi sanoi tuon älykkäämmin:

"Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku"

Kiinalaiset totesivat tuhansien vuosien kokemuksella:

"Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" - ja/tai -
"Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä"

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

1939 Baltian maat antoivat kaikessa periksi - maat miehitettiin hetkessä.
1939 myös Suomi antoi hyvin paljon periksi, Hyrsylän mutkaa ei evakuoitu ettei venäläinen suuttuisi, kotikylässäni rajalla sijainnut 30-40 miehen rajavartijoiden kasarmi siirrettin 40 kilometrin päähän venäläisten vaatimuksesta. Mutta Kannaksen päälinnoituksista ei voitu luopua, se olisi ollut itsemurha.

Venäjä ei ole tehnyt tiliä menneisyytensä kanssa. Ryöstettyä Karjalaa ei ole palautettu eikä edes neuvoteltu tapahtumasta. Venäjä on edelleen suurin uhka. Putin on aloittanut samanlaisen sodalla laajentumisen kuin 1939, Georgia, Krimi, itä-Ukraina. Seuraavana voi olla Imatran seutu, kohta venäjänkieliset siellä pyytävät apua!?

Ilkka Luoma

Leo, rauhoitu, meillä ei ole mitään hätää - Venäjä ei hyökkää maahamme, ei valloita sitä eikä aggressio. Meidän velvolisuus omaa turvballisuuttamme ajatellen on huolehtia, ettei vieraiden valtioiden tasiteluvoimat nouse maahamme - emme YYA aikana edes veänläisiä päästäneet maahamme, kun pyysivät yhteisiä sotaharjoituksia.

Leo oletko perehtynyt Vanhaan Suomeen?
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi - luehan tuo linkin alainen artikkeli :)

Nyt samalla perehdytään Georgian sodan aloittajaan

" ... Konflikti puhkesi laajamittaiseksi sodaksi, kun Georgian armeija hyökkäsi 7. elokuuta 2008 Etelä-Ossetiaan ja sen pääkaupunkiin Tskhinvaliin. Venäjän federaation 58. yleisarmeijakunnan pataljoonatason taktinen osasto teki pian vastahyökkäyksen saarrettujen eteläosseettien ja venäläisten tueksi Tskhinvalissa pohjoisesta Rokin tunnelin kautta kuljettamansa neljän moottoroidun rykmentin voimin vuorokauden kuluessa. ... "
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgian_sota -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei sitä uhkaa tarvitse kenenkään luoda, siis keinotekoista uhkaa. Se tulee Venäjän itsensä kayttäytymisestä.

Niin, ja tällä areenalla Ilkka itse on suurin uhka, hän käy säälimätöntä infosotaa Suomea vastaan. Ilkka levittää propagandaa systemaattisesti.

Kuten jokainen voi todeta tämänkin ketjun aloituksesta Ilkan sodankäyntiä voi verrata höyryjyrään, yötä päivää painaa päälle, vuodesta toiseen.

Tulee väkisin mieleen juttu kun papilta kysyttiin että eikö siinä Pirussa ole mitään hyvää sanottavaa. Pappi mietti hetken ja totesi että no on se ainakin ahkera.

Ilkka Luoma

Leo, maltahan vähän, sillä väärän todistuksen sanominen julkisesti voi johtaa tutkintapyyntöön, jota tosin en tee, koska ymmärrän taustasi ja liitoksesi menetettyyn Karjalaan.

En odota sinulta täyttä ymmärrystä nykyiseen kokonaisvaltaisen Karjalan asiaintilaan, sen voin vain sanoa, että Karjalan kysymystä ei ratkaista nykyisellä menolla - Karjalan ratkaisu olisi olemassa, mutta sen ajaminen on nyt jäissä - ymmärrettävistä syistä.

Ilkka Luoma

Putinin selite - Stalinin rajanveto
28.3.2013 17:42 | Ilkka Luoma

[ … ajattelemattomasti kansallismielinen ja urhosisuuntunut suomalainen haluaa Karjalan takaisin – vaikka taloudellisesti olisi viisaampaa saada luovutettu Sallan kaistale, jossa sijaitsee Euroopan suurimmat uraanivarat kimberliittipiipuissa, joista löytyy myös timantteja … ]

Karjalaa, emmekä muitakaan menettämiämme alueita saa perinteellisin keinoin venäläisiltä takaisin – vaaditaan taloudellista - sekä kulttuurillista luovuutta, ja kykyä ymmärryksen avautumiseen muitakin kuin vain itseään kohtaan.

Suomen itsenäisyyden lähtölaukaus

Itsenäisyytemme kaukainen protostartti luotiin jo 1700 -luvun lopulla, kun Georg Magnus Sprengtporten*] osasi sukkuloida oivasti Tukholman ja Pietarin väliä – kauaskantoista toimintaa – toivoisi sitä myös nykyhallitukseltamme. Venäjän tsaari oivalsi myös, että perivihollisen Ruotsin ja Venäjän väliin tarvitaan vedenjakaja – ja siihen sopi hyvin ajatus - ”idästä ja lännestä” kotoisin olevat suomalaiset – omalle niemimaalleen!

*] G.M. Sprengtporten--- http://www.kansallisbiografia.fi/kb/artikkeli/602/ ---

Tukholma hylkäsi meidät – oman etunsa vuoksi

Ruotsi oivalsi saman ja ”hylkäsi” meidät, siis jukuripäisen itäosansa valtakunnastaan. Tsaari lisäsi löylyä ja halusi aitosuomalaiset vieraannuttaa ruotsinkielestä ja ”turkulaisuudesta”. Pääkaupungiksi tuli Helsinki ja tsaari, täysin vapaaehtoisesti liitti Suomen Suuriruhtinaskuntaansa omia Venäjän alueita, joita hävityssä 1808-1809 Suomen sodassa 1], Ruotsin itäisessä ”maakunnassa” ei ollut.

1] Suomen sota 1808 --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sota ---

Tsaari liitti yhdistämisajatuksensa eheäksi suomalaisuudeksi –

… samalla silloisten sodankäyntimenetelmien vaateita huomioiden, kun ei ollut lähialuemerkitystä Pietariin nähden. Myöhemmin Stalin huomasi, että Leningrad piti suojata paremmin ja asetti suomalaisille pohdittavaa kuuluisilla maanvaihtoehdotuksillaan, jossa Leningradin puolustus oli paremmin huomioitu.

Maanvaihtoehdotukset eivät kantaneet hedelmää ja seuraukset olivat tunnetut ja veriset - niin meille kuin venäläisille – meidän verisuonet olivat vain ohuemmat!

Suomalaisten itsenäistymispyrkimyksiä 1800 -luvulla tuettiin passiivisella myötämielisyydellä Pietarista – tsaareille Suomi oli mieluinen paikka ja mieluinen kulttuuri – eroten vahvasti heidän omasta slaavilaisesta perinteestä – olimmehän myös sekoitus lännestä, joka koituu vielä tänäänkin meidän menestykseksi, kunhan vain oivallemme sen.

Lenin allekirjoitti Suomen itsenäisyyden

Sekasotkuinen vallankumous Venäjällä nopeutti meidän itsenäistymispyrkimyksiä – sinänsä niin Lenin kuin Stalinkin [!] olivat jo hahmottaneet Suomelle tien itsenäisyyteen, mutta vallankumouksen melskeet toivat siihen nopeuttavan lisämuuttujan – jota Saksan keisarikunta oivasti edesauttoi.

...jatkuu...

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/putinin-seli... - linkin alta.

.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...vaikka taloudellisesti olisi viisaampaa saada luovutettu Sallan kaistale, jossa sijaitsee Euroopan suurimmat uraanivarat kimberliittipiipuissa, joista löytyy myös timantteja …"

Itse sanoit syyn, miksi emme koskaan saa tätä Suomelle kuulunutta Sallan osaa takaisin.

Ilkka Luoma

Näin on, mutta jos voisimme - niin taloudellisesti viisainta olisi neuvotella Sallan kaistale, sitten raideliikenteen ja sataman vuokraussopimus Petsamosta ja viimeisenä Kannas, siten, että saamatta jäisi jo 1939 venäläisten ehdottama nykyisin Pietarin pohjoinen suojavyöhyke - sitä Kreml "ei koskaan luovuta kenellekään" ---

Sallan kaistale otettiin Muurmannin radan läheisyyden vuoksi ja sen tiedon myötä mitä saksalaiset antoivat venäläisille jo 1944 lopulla, ettei synny kaukaissotaa Saksan ja Venäjän välille - Puna-armeijan tullessa Lappiin!

Sallan uraanit tiedettiin Saksan toimesta jo 1942 - saksalaiset geologit tutkivat aluetta ja löysivät outoa värähtelyä, sillä tuohon aikaan radiokatiivinen säteily ei ollut aivan jokapäiväisesti havaittavaa :)

Eikä näitä maa-alueoperaatioita tänään tällä harjoittamallamme ulko- ja turvallisuuspolitiikalla edistetä, vaan aivan toisella tavalla - siihen on jo olemassa konsepti!

Ilkka Luoma

[2007]

" ... Suomen suurin uhka on liittyminen NATOon - meidän ei tarvitse kulkea sopulilauman mukana USA:n talutushihnassa. USA on osa uhkakuvaa koko maailmalle. Muistatteko sellaisen aikakauden viimeisen sadan vuoden aikana jolloin USA ei olisi sotimassa, ja mikä mielenkiintoisinta - se on aina tapahtunut heidän omien rajojen ulkopuolella. Syykin on selvä - USA haluaa olla maailman poliisi "vapauden ja vapaan kaupan" esitaistelijana turvaten oman raaka-aineiden, energiavarojen saannon sekä omien kauppatuotteiden vapaan kulkemisen - vaikka väkisin. USA harjoittaa jatkuvasti agressiivisesti armeijaansa päämääränä kyetä iskemään mihin tahansa maapallolle.

Suomen ja Venäjän keskinäinen, tavanomainen sekä suhteellinen sotilaallinen tasapaino on paljon lähempänä tosiaan kuin oli muinoin Vietnamin ja USA:n - muistamme kuinka koitoksessa kävi. Oman maansa puolustajat ajoivat USA:n pois isiensä mailta. USA:n kotirintama kyllästyi turhaan tapattamiseen kaukana kotoa, ilman mitään järkevää syytä. Kuinka on muuten nyt Irakissa? Mitä seuraavaksi?

USA on NATOn kiistaton johtaja. USA menetti monia poikiaan Vietnamin viidakoissa - kuolleina, rampoina, skitsoina ja huumeriippuvaisina - miltei saman määrän kuin Suomi isänmaansa puolustustaistelussa 1939-1940 ja 1941-1944. Vietnam jäi valloittamatta samoin kuin Suomi. Todellinenkaan suurvalta ei kykene murskaamaan yhteishenkeä ja puolustustaistelun motivaatiota, kun isät ja pojat ovat taistelemassa omasta vapaudestaan, perheiden puolustamisesta ja oman maansa koskemattomuudesta.

Venäjä ei ole uhka Suomelle, halusivat sitä niin Sanoma Oy:n Helsingin Sanomat, Janne Virkkusen kynällä, tai eräiden maakuntalehtien päätoimittajat. Nyt tähän kansalaisten enemmistön vastaiseen koalitioon liittyi myös verhotummin YLE - jonka kustannukset haetaan juuri sieltä kansan syvistä riveistä, jotka tavallisina kansalaisina nyt sunnuntaina ratkaisevat vedenjakajaeduskunnan kokoonpanon.

Lopuksi:

Suomen paras puolustus on vahva itsenäinen armeija. Meillä on puolustusvoimien ylläpitoon rahaa, kansalla on tahto ja nyt se pitää siirtää uudelle eduskunnalle. Armeija saakoon kaikki järkevät aseensa ja varansa, mitä se tarvitsee ylläpitääkseen uskottavaa puolustusta ja yleistä asevelvollisuutta. Armeija saakoon myös rahansa sellaisiin aseisiin ja joukkoihin, että mikä tahansa vihollinen jättää Suomen rauhaan jo suunnitteluvaiheessa - vaikka voisikin sen valloittaa, mutta liian kalliilla hinnalla. Kansakunta voi pysyä lujana ja pitää Suomen kaiken sen todellisen uhan ulkopuolella mitä neljä kirjainta - NATO - merkitsevät. Suomen tulevaisuus on suoraviivaiset kauppasuhteet mm. niin Saksaan, Venäjälle kuin huomisen uudelle supervallalle Kiinaan. ..."

...jatkuu alla olevan linkin...

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-... - alta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Leo, maltahan vähän, sillä väärän todistuksen sanominen julkisesti voi johtaa tutkintapyyntöön,"

Älähän Ilkka pelottele, tutkintapyyntöön tarvittaisiin se että minä syyttäisin sinua aiheettomasti jostain rikoksesta. Mutta mehän toimimme Suomen lakien mukaisesti. Ei infosota ole rikos. Me käymme taiteen sääntöjen mukaan informaatiosotaa, sinä hyökkäät "raskaqalla tykistöllä" ja minä puolustaudun sissitaktiikalla.

Pari erkon desanttia on yrittänyt urkkia yksityiskohtia mutta eihän niitä voi antaa, eihän voi edes tietää kummalla puolella he todellisuudessa ovat.

Ilkka Luoma

Ei ongelmaa, ymmärrän kuitenkin sinun perusteita :)

Ilkka Luoma

KAIKKI ITÄMEREN RANTAVALTIOT JOUTUISIVAT VEDETYIKSI MUKAAN ALUEELLA SYNTYVÄÄN KONFLIKTIIN

Itämeren alueen turvallisuustilanne on muuttunut tavalla, jolla on niin suoria kuin epäsuoria vaikutuksia alueen maihin. Muutos on aktivoinut mahdollisia uhkia Itämeren alueen vakaudelle, mutta uhkat eivät ole vielä kärjistyneet avoimeksi sotilaalliseksi konfliktiksi.

Ulkopoliittisen instituutin uusin FIIA Briefing Paper analysoi Itämeren alueen turvallisuusuhkia. Julkaisun ovat kirjoittaneet instituutin vanhemmat tutkijat Katri Pynnöniemi ja Charly Salonius-Pasternak.

Julkaisu on ladattavissa instituutin verkkosivuilla: http://www.fiia.fi/fi/publication/597/security_in_...

Ilkka Luoma

... Voimme ennustaa tarkoitushakuista kirjoittamista. HS on voimakkaan manipuloiva natottaja ja Venäjän uhan luoja sekä sen lietsoja. Ennen Hesarin sanottiin olevan presidentin tekijä, nyt Sanoma Oyj kulkee yhteistoimintaneuvotteluista toiseen, lukijoiden ja mainostajien valitessa uusia medioita väylikseen.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466053213485 -

Entinen Yle' n kolumnisti Jarmo Mäkelä siirtyy HS.fi' n kolumnistiksi.

Ilkka Luoma

... Suomessa on kokemukseltaan kaksi ylivertaista ulkopolitiikan asiantuntijaa, toinen on Erkki Tuomioja ja toinen tässä arviota antava Paavo Väyrynen. Mitä ilmeisimmin herrat tulevat keskenään hyvin toimeen - riitasointuja ei ole ainakaan julkisuuteen asti kuulunut.

~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466388131826 -

Väyrynen arvioi Suomen raporttia liian yksipuolisena ja Venäjän uhan painotteisena.

Ilkka Luoma

Nyt jopa seksin pakkopannabulla sotketaan itäiseen uhkaan ja pakotteisiin!

(Helsingin Sanomien tähtitoimittaja ja edesmenneen hyvin ansioituneen ”HS-natovastaava” |1 Olli Kivisen manttelinperijä Kari Huhta vääntää jo puolipakkomielteisesti vastakkainasettelua Venäjää – itäistä 1300 kilometrin naapuriamme vastaan – linkki koko kolumniin ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1477185593506 - )

Ote pakotekolumnista

”… Lisäksi Suomi on ollut mukana pakotejärjestelyissä muiden muassa Rhodesiaa, Etelä-Afrikkaa, Irakia, Serbiaa, Irania, Pohjois-Koreaa ja Syyriaa vastaan.
Venäjään kohdistuvat pakotteet kuitenkin todella ovat eri asia. Niiden vuoksi Suomesta on tullut osa länsimaita selkeämmin kuin koskaan aiemmin historiassa. Ehkä myös siksi pakotteita vastustetaan”

Vastinetta pukkaa kansalaiskirjoittajalta,

joka haluaa nähdä kokonaisuutta ilman vastakkainasettelua, ilman seksilakkoa ja muita pakotteita, jotka sotkevat aina pyrkimyksiä olla kansallisesti ja kansainvälisesti välittäjä ja jopa rauhanlähettiläs |* – erityisesti idän ja lännen välillä:

”... Natofanaatikkona tunnettu Venäjän uhan lietsoja HS - toimittaja Kari Huhta näkee tässä seksin pannabullassakin kolumnin lopun viitteinä Suomen lännettymisen ja vastakkainasettelun idän suuntaan.

Ennakoimmeko Suomeenkin naisten masinoimaa seksilakkoa, onhan tunnettua, että naiset vastustavat - muutoin kansakuntana yli 50 % natokielteisyydessä miehiä enemmän Natoa. Näinkö naiset laittavat seksittömyyden pakotteen natofanaattisille miehille - mukaelma HS-toimittaja Kari Huhdan kolumnista.

Onko Huhdalla jo maanisia taipumuksia yrittää äänitorvena vaientaa liittoutumattomuussuomalaisuuden olemusta idän ja lännen vedenjakajalla? Olisin Huhtana jättänyt nyt seksin ja siitä pidättäytymisen yksilökysymykseksi, enkä sotkenut evoluution luomaa herkkua politiikkaan. Hyi häpeä herra toimittaja Huhta … [hymiö – kukin valitkoon kuvaavimman]”

|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -

Kansalaiset kysyvät nyt Huhdalta

Herää kysymys miksi meillä lietsotaan jopa puolihumoristisella seksiboikotilla Venäjää, venäläisyyttä ja uhan luontia idästä |2 – kansakunnalle, joka on idän ja lännen vedenjakajalla ja sen itsensä ollen ja periytyen niin lännestä kuin idästä |3. Osaisiko ja haluaisiko herra toimittaja Kari Huhta vastata tähän siten, että laaja lukijakunta voisi saada selvitystä miksi näin toimitaan.

Ovatko pakkobullaohjeet Venäjän uhan luontiin tulleet esimieheltä,

… päätoimittajalta tai peräti kustantajalta? Olisiko kuitenkin kyseessä yhden toimittajan kannanotto – ja jos näin, niin entistä enemmän Huhta olisi jopa moraalisesti tilivelvollinen maksaville lukijoilleen|4. Onko paljon pyydetty – käytäthän yhtä suurinta uutisäänitorvea hyväksesi/ hyväksenne luotaessa puolittaista uhkaa, uhkaa ja pelotetta Suomen kansalle idän suunnalta – vähintäänkin vihjeellisesti |5.


Aiempi kansalaiskirjoitus toimittaja Kari Huhdan edesottamuksista ja äänitorveilusta kansakunnan suuntaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-o... – lisäksi tässä aiempi toinen kansalaiskirjoitus, jossa otetaan kantaa HS-artikkeliin, jossa huhtamaisesti ainakin koetetaan luoda uhkaa Venäjästä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venalainen-s... - loppuun kuitenkin totean, että toimittajat ovat suojatut myös vapaaseen mielipiteeseen ja lauseiden muodostamiseen. Tosin moni kansalainen kysyy, missä on vastuunkanto ja oikeudenmukainen tasapuolisuus? –

Linkit
|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/kuinka-suome... -
|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -
|3 ~ Suomalaisuuden juuret ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ - [RYHMÄ]
|4 Jo yli kymmenen vuoden ajan Suomen kansa on gallupeissa vastannut yli 50 prosentin painoarvolla ”Kiitos ei” Natolle!
|5 Linkki sivustolle, jossa esitellään noin 20 medialööppiä, jotka koskettelevat vähintäänkin vihjaavaa Venäjän uhkaa – tässä linkki (Facebook sosiaalisen median kuvaryhmälinkki)

PS
Mikäli et näe tekstin linkkejä tai ne eivät aukea – on koko tämä sama teksti toimivine linkkeineen saatavilla täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nyt-jopa-sek... -

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

AL | US | PZ | VU | T | BL | BL | BLOG 90198
DOC Nyt jopa seksin pakkopannapulla_24102016 – Microsoft Word Starter
PVM 24102016

|490|

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä sitä samaa asiaa turhaan jatkuvasti kyselet?

Tottakai Venäjää pelätään. Minuakin yritti pommittamalla tappaa, onnistui tappamaan satoja suomalaislapsia. Ja nyt on onnistunut peräti tuhansia syyrialaispsia samaan hengiltä järjettömillä massapommituksilla.

Miksei Venäjä voisi olla vain yksinkertaisesti hyvä naapuri?
Älä aina syytä suomalaisia!

Ilkka Luoma

Syytän vain sodan lietsojia!

Toimituksen poiminnat