Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

BREXIT - nyt media lietsoo!

(nyt tapahtuu se pelätty ja odotettu kansanvallan huippuhetki. Englantilaiset päättävät kuuluvatko vai eivät Euroopan Unioniin. Brexit: in myötä käydään nyt historiallisen kovaa mediallista, jopa hybridillistä informaatiosotaa. Niin neljäs valtiomahti – mediana kuin EU-valtioiden johtoelimet rummuttavat vaaraa, vaaraa ja romahdusta, jos Englanti eroaa, ilman juuri mitään uskottavaa todistetta, vain arvailujen pohjalta *)

Aikanaan Englannin pääministeri David Cameron keksi itselleen juonen pysyä vallassa – ja pysyikin, mutta nyt kuiskitaan hänen olevan paniikissa (televisiouutisointi lähipäiviltä). Cameronin alkuperäissuunnitelma ei näytä menevän käsikirjoituksen mukaan …

Kirjoitimme vuonna 2013 seuraavasti:

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ovela-veto-parjata-vaaleissa-david.html - ]

”Englannin pääministeri David Cameron [konservatiivit] ilmoitti sen, mitä hänen pitikin ilmoittaa – itsensä, puolueensa ja kansakuntansa edun takia. Nyt peli on selvä, annettu porkkana saattaa äänestyttää Cameronin puolueen seuraavallekin valtakaudelle ja tuolloin on lupaus lunastettava – kansa kertokoot sitten kyllä tai ei EU:lle – aikaa on nyt pohtia tarkasti, mikä on todellisuudessa etu Englannille.

 

Cameronilla on eräs etu ja valttikortti, mitä ei muilla Euroopassa niin laajana ole – nimittäin USA:n tuki. Englanti on aina ollut amerikkalaisten vankkumattomasti uskollinen kumppani – niin sodassa kuin rauhassa.

Englannin esimerkki saattaa levitä muualle EU:hun, niin ilman euroa toimiviin kuin eurolla ratsastaviin. Eurohan ei ole koskaan ollut valuuttana kriisissä – kriisissä ovat vain ylivelkaantuneet, jotka näyttö- ja vertailutaloudessaan söivät enemmän kuin tienasivat 1] – unohtaen samalla, että koko läntinen Eurooppa on maailmanlaajuisesti työn uudelleenjaon taistelussa 2]

 

EU rakennettiin 3] euron voimaan luottaen ja Saksan johtamana vastapainoksi nousevalla maailmanmahdille, maailman suurimmalle liukuhihnalle, Kiinalle 4], mutta myös kestäväksi kilpailijaksi USA:lle, joka nousee omasta ahdingostaan, vaikka Kiina sen rahoittamisen lopettaisikin.

…”

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130769-eu-kansanaanestykset-englanti-aloittaaalta.

 

Entä nyt, kun kansanäänestys lähestyy?

Kävipä äänestyksessä miten tahansa, on sen myötä annettu myrskyvaroitus ja on ilmeistä, että kansanäänestykset niin EU: ssa olemisesta kuin euroeroista lisääntyvät. Kansalaiset eri maissa haluavat sanoa suoraan omia mielipiteitään. Monissa maissa liittyminen esimerkiksi euroon tehtiin kierosti 5] – kansaa harhauttamalla, kuten muun muassa Suomessa.

 

Nyt media käy täysillä informaatiosotaa käännyttääkseen englantilaisia

Myös meillä Suomessa, vaikka me emme vielä äänestä omastamme, kansakuntana, edes eurosta, vaikka siihen on kansalaisaloite tehty – sen kerätessä yli 50 000 nimikirjoitusta europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (Kansanpuolue – tarvittavat yli 5 000 nimeä kerättynä)) toimesta 6].

Väliaikaraportti eduskuntamme talousvaliokunnasta kertoo, ettei euro ole syyllinen kansantaloudelliseen ahdinkotilaamme 7][X]. Tottahan se on, ei itse euro ole syyllinen, vaan sen käytön osaamattomuus, valuutallinen jäykkyys ja Saksan ylivoimainen eurohallinta.

 

’Brexitistä sexittiin’ – Suomi ulos, ensin eurosta ja sen jälkeen EU:sta?

[ ~ https://youtu.be/ohbrwUS6EDw - teksti vpj. Antti Pesonen - IPU]

Tämä väliotsikon kronologiaa pidetään mahdottomana, vaikka filosofit kautta aikain ovat kertoneet, ettei mahdottomuutta ole – varsinkaan inhimillisinä muotoina.  Euro ja EU ovat osa inhimillisyyttä (erehtyväisyyttä), joka lupaavan alun 8] jälkeen osaltansa syöksi meidät tilaan, jossa emme jaksa taistella maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon taistelussa 9]. Yksinkertaista – eikö?

 

Kaukoidän toveri on niin paljon ahkerasti halvempi!

Meiltä puuttuu käyttökelpoinen ja muodikas elämän ”halpuuttaminen” ja ruokakauppojen hinta-alet eivät riitä. Katsotaan rakennustyömaillemme, sieltä on jo alkanut todellinen kustannusjahti. Meillä on yksinkertaisesti liian korkeat kokonaistyön kustannukset 10].

D-vitamiinin (devalvaatio) käyttö on euron myötä eliminoitu. Muutama lisätunti vuodessa ei riitä kääntämään toimeliaisuutta lähemmäksi täystyöllisyyttä, kun robotiikan automaatio 11] ajaa päälle – kohta ei tarvitse edes autoa ajaa itse – vapaa-ajallakaan (Tesla).

 

Mitä tapahtuu Juhannuksena 2016?

On vain kaksi vaihtoehtoa. Ero tai sitten ei. Mikäli Englanti eroaa EU: sta, valistuneesti voidaan ennakoida jo nyt, ettei alun laskupiikin jälkeen tapahdu mitään erityistä, sillä kauppa jatkuu – ihmiset liikkuvat ja raha virtaa.

Jäljelle jäänyt EU tarvitsee Englantia eron jälkeenkin – kuin myös toisin päin. Englanti kuittaa itselleen ETA – tyyppisen 12] sopimuksen EU: n kanssa, kuten on Norjallakin. Verkostoitunut maailma tarvitsee vajaan 60 miljoonan asukkaan markkinat myöhemminkin – erosta huolimatta. Päinvastoin voimme arvailla, että kauppa Venäjän ja Kiinan kanssa virkistyy, tuoden aivan uutta toimeliaisuutta osallisilleen.

Jos taas Englanti jää EU: iin – tuo se jatkuvan prosessin muiden kiirehtiessä kansanäänestyksiin, koska halutaan mittauttaa kansalaisten mielipiteitä. Moderni suorademokratia vaatii tätä yhä kiihkeämmin – osasivathan vapaat kreikkalaiset miehet huutaa torilla jo pari tuhatta vuotta sitten. Tosin tuolloin Ateenassa oli vielä orjia, kuten oli reilu 100 vuotta sitten Yhdysvalloissakin – myöhempään kuitenkin kuin tsaarin Venäjällä.

Nyt EU: ssa ei ole kuin ”velkaorjia”, joita EKP koettaa paimentaa ruotuun, taipuen tosiasioiden edessä käynnistämään setelikoneensa 13], jopa helikopterirahan jaon (?) 14]

 

EU kehitys

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/eu-eurooppalainen-reviiripuolustus.html - ]

On loogista ja luonnollista, että Euroopan Unionin kehitykseen kuuluu myös erotilanteita. On aivan varmaa, että jonain päivänä näitä tulee, ellei nyt jo Englanti tee itselleen vapautusta ja irtiottoa kahtia jaettuna, mutta yhtenäistyvänä kansakuntana.

Eurooppa on kansojen sulatusuuni, kuten on muuten Amerikan Yhdysvallatkin. USA: ssa on sama kieli ja jo muutaman sadan vuoden ikäinen yhteinen perustuslaki. EU: ssa ”perustuslain” pituus on vain pari vuosikymmentä ja siitä riidellään jatkuvasti. Venäjän Uralille jatkuva Eurooppa 15] ei ole yhtenäinen maanosa.

Kiinalaisten yhteinen taival kaikkine keskinäisine sotineenkin on jo tuhansia vuosia vanha – on yhteinen kieli (erilaisin murtein) ja merkistö. Ennen kaikkea on väkevän vahva keskushallinto.

 

Euroopan Unionissa tuo keskushallinto (=komissio) jää usein EU- ja euroveturi Saksan jalkoihin

[Saksa tulee ulos väkevänä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-saksa-tuli-tanaan-vakevana-ulos-historiastaan - ]

Saksa on ottanut uudelleen Eurooppa-asemansa, nyt ilman aseita – ennen asein, epäonnistuen. Nyt onnistuen. Talouden, täsmällisen suunnittelun ja tehokkaan työn teettämisen voimistamana Saksa jyrää vientikuninkaana!

 

Kehitysakselissa on myös peruutusvaihde,

 … siis kyky katsoa peiliin ja havainnoida tehdyt virheet jälkikäteenkin. Me Suomessa emme haluaisi olla virheessä tieten, sillä jo nyt näemme nuo väärät päätökset. Siis toimikaamme.

Näimme jossain vaiheessa kehitystä positiivisuuttakin Euroopan Unionista 16] – myös meille suomalaisille, mutta nyt nuo eväät ja houkutukset on syöty. Osaammeko käyttää peruutusvaihdetta – eduksemme ja hyödyksemme?

 

Tekstilinkit

1] Syöty enemmän ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22531-velka-syo-huomisen-poydan-leivattomaksi -

2] Taistelu työstä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101019-maailmanlaajuinen-ty%C3%B6n-uudelleenjaon-taistelu -

3] Keinotekoinen liitto pakosta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/eu-on-keinotekoinen-liitto-pakosta.html -

4] 1:235 (kiinalaiset) ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/kansainvlinen-tynjako-ja-kiinan-235.html -

5] Markasta euroon ilman kansanäänestystä ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/tiivistelma-markasta-euroon-ilman.html -

6] Itsenäisyysmies Väyrynen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysmies-paavo-vayrynen.html -

7] Väyrysen vastine ~ http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218551-talousvaliokunnan-lausunto-on-hyvin-yksipuolinen

8] EU – maho jättiläinen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html -

9] Miljardi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217686-miljardi-ihmista-tekee-tyomme-halvemmalla-bjorn-wahlroos -

 

10] Liian korkeat palkkauskustannukset ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152070-toihin-vaikka-palkkoja-alentamalla -

11] ihmistyö katoaa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-esiteollinen-robotisaatio-hanhiparven-lento -

12] ETA ~ http://eu-opas.finlex.fi/5-lainvalmistelussa-tarvittavan-eu-tiedon-lahteita/5-5/ -

13] Setelirahoitus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/jarea-hataoivallus-painaa-bittirahaa.html -

14] Helikopteriraha ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214350-helikopteriraha-%E2%80%93-ilmainen-kansalaisraha -

15] Eurooppaa Uralille asti ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html -

16] Myönteistäkin! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/07/suomi-yhten-jsenen-ratkaisee-eu.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | FB | T | BL | VU | BLOG 80046

 

PVM 16062016

DOC BREXIT_16062016 – Microsoft Word Starter

|1049|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tässä omani:

http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218573-brexit-”uutisointi”-uussuomettumisen-suunnannayttajana

Ilkka Luoma

Unohda media - mieti kahden vuoden ylimenoaikaa, sopeutumista, jonka Englanti on joka tapauksessa EU-jäsen, käy Juhannusaattona kuinka tahansa!

"Tänään elämme EU:n laajuisessa velkakriisissä, kasvavassa työttömyydessä – Kiinan voimistuvan varjon alla – mutta uinuvana eurooppajättiläisenä, jos vain löydämme kadoksissa olevan eurooppahengen – vai onko sitä – päätä Sinä puolestasi, miten Sinä näet huomisen – kun olemme kiistatta todellakin maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa – mitä asemoisit itseäsi ja isänmaatasi, jos hallituksemme päättäisi kysyä kantaasi EU:sta – ..."

Ilkka Luoma

... Osa systemaattista Brexitin eliminoimiskampanjaa. Mitä on myös meneillään oleva Case Salisbury ja EU-Bryssel lobbaus venäläisten diplomaattien karkotusoperaationa. EU halusi luoda briteille tunteen, että EU' ssa välitetään eli älkää jääkö yksin saarellenne.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005619606.html -

"Britti­parlamentti kuuli Cambridge Analytican ilmi­antajaa: Britannian ­EU-kansanäänestyksen lopputulos olisi voinut olla toinen, ellei taustalla olisi ollut huijaamista
Ilmiantaja Christopher Wylie kertoi upporikkaista yritysjohtajista, jotka sekaantuivat huvikseen eri maiden poliittisiin asioihin. Trumpin neuvonantajalle Bannonille Britannian brexit oli kuulemma poliittinen koekaniini. ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Englannilla ei ole valuuttahuolia, vain EU-huolia, meillä sen sijaan 1) eroon eurosta ja 2) eroon EU' sta ---

"Yhteisvaluutta euro on hehtaarisakset Saksan eduksi. Me tarvitse kirurgin veitsen - markan, tarkkaan yksilökäsittelyyn - kansantaloudellemme"

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015072120066380_... -

...
Brexitin vaikutuksia Suomeen liioiteltu!?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1465438321607 -

.

.

Ilkka Luoma

... Sattumalta mielenkiintoisesti ajoittunut kirjoitus Hesarista! Kannattaa projisoida Brexit - Sexit juttuun eri medioissa ja tähän avaukseen

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1466050363017 -

...
... Ei ole suurta tuntematonta, on vain paluu itsenäisyyteen ja omiin päätöksiin. Lisäksi kahteen vuoteen ei tapahdu mitään, sillä EU-sopimuksessa on kaksi vuotinen sopeutumisaika, jonka jälkeen ETA tyyppinen ratkaisu ajetaan sisään. Meneekö Norjalla tai Sveitsillä huonosti?

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20166545 -

.

Ilkka Luoma

Tälle erää voimakkain ja todisteettomin arvailutarkoitushakuisuusinformaatio pelon ilmapiirin lietsomiseksi.

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1466051315253?jako=50abe... -

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1466051315253 -

Jopa Nato, uhkakuva ja Suomi on sotkettu tähän Brexit - Sexit asiakeskiöön!

Ilkka Luoma

... Näinköhän näillä tapahtumilla on yhteyttä - jos on, niin peli on julmaa ja väärää, olipa se sitten tarkoitettu puolelle tai toiselle. Ilmeisimmin kyseessä sattuma. Jäämme odottamaan tutkimustuloksia. Syvimmät surunvalittelut omaisille.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466049346301?jako=30ed... -

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466049346301 -

...

... Nyt HS ampuu kovilla. Britannian lähtö ei muuta miltään osin nykyistä Suomen turvallisuuspolitiikkaa. Se ei ole muuttunut muutoinkaan kymmeniin vuosiin - on vain luotu tarkoitushakuisia uhkakuvia, ilman mitään konkreettisia näyttöjä tai todisteita juuri Suomea kohtaan.

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1466051315253?jako=50abe... -

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1466051315253 -

.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Brexit on briteille hieno juttu, he saavat maansa takaisin ITSENÄISEKSI kansakunnaksi ja pääsevät eroon Eu:n direktiivityranniasta.

Suomen tulee tehdä samoin, lisänä vielä ero mätävaluutta eurosta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Iso-Britannia on riittävän iso yksikkö pärjätäkseen omillaan, niin taloudellisesti kuin sotilaallisestikin.

Jos Suomi eroaisi EU:sta, pitäisi saada samanlaiset järjestelyt kuin Norjallakin. Eli joutuisimme edelleenkin noudattamaan Brysselin direktiivejä ilman, että pystymme vaikuttamaan niiden luomiseen.

Ilkka Luoma

Omavarainen valtio, pienikin - on riippumaton muista. Meillä siihen on mahdollisuus - suuri pinta-ala ja pieni populaatio, mutta vaatii suuria asennemuutoksia!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9

Omavarainen valtio, pienikin - on riippumaton muista.

Ilkka, olemmeko esim. energian suhteen omavarainen ja riippumaton muista?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Harri, emme ole nyt, emmekä huomenna, mutta ylihuomenna voimme jo olla - säästämällä, tuotekehittämällä, ja erityisesti satsaamalla maalämpöön, aurinkoenergiaan - tuuleen sekä lämpöakkuihin ... jo näiullä saavutamme 20-30 vuodessa täyden omavaraisuuden jopa energian osalta. En ryhdy tässä ohtimaan kuinka nopeasti fossiilipolttoaineautot katoavat :)

Ilkka Luoma

Suomi ei ole itsenäinen valtio. Ensin voimme äänestää eurosta, sitten katsotaan eteenpäin.

Ilkka Luoma

... Herääkin kysymys kuinka rujosti poliittista Coxin murhaa käytetään kummanko etua ajamaan, vaikka on täysin mahdollista, ettei ole asiayhteyttä. Murha muuttuu vaa' an kieleksi? Ehkä, ehkä ei. Äänestys on kuitenkin paljolti henkinen päätösprosessi, koska kenelläkään ei ole kokemusperäistä tietoa seurauksista.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/brexi... -

...

Tuskin tuskaa, viran puolesta. Nykymuotoisen EU' n tulevaisuutta ei kukaan tiedä, mitä se tuo tullessaan. Tuskin on tuskaa Englannin erosta, ainakaan kahteen vuoteen, sillä Englanti pysyy EU' n jäsenenä tuon ajan, kävi äänestyksessä kuinka tahansa. Tuo kaksivuotinen jakso on sopeutumisen aika, uuteen tilanteeseen - ikään kuin evoluution pyrkyä tuskattomuuteen.

~ http://yle.fi/uutiset/8954238 -

.

Ilkka Luoma

... Raskas arviointivirhe, kuvastaa läntisen mielenlaadun olevan kaukana kiinalaisten ajatusmaailmasta. Kiina käy tehokkaasti kauppaa Englannin kanssa, oli se sitten EU' ssa tai ei.

~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_brexit_olisi_menety... -

.

Ilkka Luoma

...Aikanaan Englanti ei ollut EEC' ssä, eikä tuo ollut eristynyt, kuten ei Suomikaan EFTA' n jäsenenä.

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20166613 -

Ilkka Luoma

... Valtakunnan talousviisas (Korkman) laukoo mielipiteitä aiheesta ja tulemasta, josta kukaan, toistan kukaan eikä mikään tiedä mitään! On myös otettava huomioon EU-eroamisen kahden vuoden sopeutumissääntö. Englanti on kaikissa äänestystuloksissa seuraavat kaksi vuotta EU' n jäsen, kuten ennenkin, kaikkine Englannin erikoissovelluksineen!

~ http://www.hs.fi/talous/a1466217103292 -

.

Ilkka Luoma

Täydennetään Brexit kommenttikansiota ---

... Taloussanomien toimittaja Hurri osaa nähdä Brexitin kiihkotta ja liki puolueettoman analyyttisesti, tai ... ?!

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20166601 -

Ilkka Luoma

Täydennetään Brexit sisältöä:

... Englantilainen äänestäjä miettii mitä hän tekisi 202 miljoonalla eurolla, jonka he maksavat nettona EU-Brysseliin, joka viikko. Samoin äänestäjä laittaa vaakakuppiin tuon saman summan ja väitteen, että jäsenyys tuo enemmän hyötyjä kuin nuo mainitut eurot. Ehkä äänestäjä miettiin Norjan ja Sveitsin tilaa - ovathan nuo EU' n ulkopuolella. Meneekö heillä hyvin vai huonosti.

~ http://yle.fi/uutiset/mika_britteja_pannii_eussa__... -

Ilkka Luoma

Tämän päivän uutispommi "räjäyttää" myös Euroopan!

Tilanne nyt Brexitissä:

16 835 512 ääntä - brexit
15 692 093 ääntä - ei brexit

Varsinainen uutispommi!

Ilkka Luoma

Lopullisen oloinen brexit on nyt maalissa -

72,1 prosentin äänestysvilkkaudella britit irrottivat isänmaansa itsenäisyyden tielle, tuloksella (klo 8:51) - brexit 17.176.006 ääntä ja pysymisen puolesta äänesti 15.952.444 kansalaista.

Kansakunta jyrähti väkevästi - asia lienee selvä, kuitenkin odotamme virallista tulosta ilmoille Manchesteristä ---

Mitä tämä merkitsee muulle EU' lle, ja meille suomalaisille. Käsittelyyn menee eurosta kansanäänestys --- entä kansanedustajamme?

Ilkka Luoma

Ei Britannia ole eristäytymässä - sille aukeaa koko maailma miinus EU täysin uuteen ja vapaaseen maa kontra maa sopimustilanteeseen, muun muassa Kiinan, maailman suurimman talouden kanssa. Onko läntinen media jotenkin katkera, kun britit valitsivat itsenäisyyden? Miksi media maalaa niin synkeää tilannetta, kun ei ole mitään näyttöjä siihen suuntaan.

~ http://yle.fi/uutiset/3-9409043 -

.

Ilkka Luoma

~ http://uutiskirje.talouselama.fi/g/u/2210646/50557... -

"Parlamentti hyväksyi brexit-lain. Britannian parlamentti on antanut maan pääministerille Theresa Maylle valtuudet aloittaa eroprosessi EU:sta, kertoo esimerkiksi uutistoimisto Reuters. Maan ylähuone sinetöi alahuoneen maanantaisen päätöksen muutoksitta. Brexit-ministeri David Davis ilmoitti Reutersin mukaan, että Britannia aikoo antaa Lissabonin sopimuksen 50. artiklassa määritellyn eroilmoituksensa kuun loppuun mennessä. Ilmoitus käynnistää kaksi vuotta kestävät eroneuvottelut"

.

Ilkka Luoma

Vieläkin ---

Paljastaa Sipilän ymmärtämättömyyden mitä kansanäänestys tuloksena merkitsee. Yritetään manipulatiiviselle herättelyllä luoda epävarmuutta eli sotketaan kansalaisten muutoin selkeitä ajatuksia?

~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sipila-brexitin... -

.

Ilkka Luoma

... Kiintoisaa, että Brexitistä katkeroitunut media löytää uutisointiin vain negatiiviset asiat, tai paisuttelee, luulottelee ja jopa keksii niitä uhaksi.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005501161.html -

"Britit palaavat sinisiin passeihin, ja voivat pian joutua kykkimään jonoissa, sanovat EU-viranomaiset

Britannia on vaihtamassa passinsa viininpunaisista sinikultaisiin. On mahdollista, että britit eivät pääse tämän jälkeen kulkemaan eurooppalaisten linjoja lentokentillä, kirjoittaa The Guardian ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Jatketaan yksinpuhelun kronologiaa ---

... Tuossa on lähdetty laskelmissa siitä, että britit säätävät itse tulleja tuotaville komponenteille. Toisaalta tuossa ei huomioida mitään menestystä uusille kauppaneuvotteluille eikä uusille avauksille EU' n ulkopuolisille tahoille, vaikkapa USA, Kiina, Venäjä ja koko muu BRICS.

.
~ https://www.is.fi/autot/art-2000005559521.html -

"Brexit varjostaa yhä synkemmin Britannian autotehtaita ... "

.

Ilkka Luoma

... Yllättävää kuinka voimakkaasti jopa Suomen media väheksyy brittien Brexit -kantaa. Aivan kuin Hesariakin suututtaisi, kun Englanti jätti meidät. Tämäkin teksti on jo puolimanipulaatiota, ei ota huomioon lainkaan brittien kykyä neuvotella puhtaalta pöydältä uusia kahdenkeskisiä kauppasopimuksia erityisesti USA' n, Kiinan, Venäjän ja Afrikan kuin Intian kanssa ...

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005566478.html -

"Ulkoministeri Boris Johnson varoittaa brexitin jarruttajia: Uusi kansanäänestys olisi tuhoisa erehdys

Johnson yritti vakuutella Britannian EU-erosta huolestuneita äänestäjiä. Kun toimittaja kysyi brexit-suunnitelmien selvyydestä, löi ulkoministeri kuitenkin asian ”porkkanaksi”. Konkreettista selkeyttä tulevasta puhe ei tarjonnut ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Jatkan kronologista "yksinpuhelua":

... Maksumuuriton ilmaisuutisointi. HS kuten moni muukin media on epävirallisesti Brexitin vastainen. Uutisointi työntää koko ajan lähinnä sellaista informaatiovirtaa, joka painottuu Brexitin purkamiseen tai sen vähättelyyn, uhkaan ja siihen liittyvän kansanäänestyksen epäämiseen muun muassa syytteellä äänestäjien harhaanjohtamisesta. Brexit vastaisuus on silmiinpistävää, ja HS edustaa EU-myönteisenä tämän painotuksen julkistamista.
...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005617654.html -

"Entinen aktivisti ilmiantoi brexitiä ajaneen ryhmän rahoitusrikkomuksista – Britannian ulkoministeri Boris Johnson kiistää väitteet

Brexit-aktivistin mukaan Vote Leave -ryhmä kiersi kampanjarahoitukselle asetettuja rahoja lahjoittamalla toiselle ryhmälle, joka toimi sen alaisuudessa ... "

.

Ilkka Luoma

Jatkan kronologista yksinpuhelua ;)

...
... Britit puhdistivat pöydän, irti EU'sta ja uusiin kauppasopimuksiin, näin kansa enemmistönä sanoi, ehkä reviiripuolustuksella on myös osansa? Media yrittää kaikin keinoin - Anti-Brexit trolling manipulaatiolla muuttaa brittikansan kirkkaasti ymmärtävän Brexit kannan, jotta ero peruuntuisi!

.
~ https://yle.fi/uutiset/3-10138323 -

"Theresa May yrittää yhdistää kansansa brexit-salamakiertueella - Skripal-tapauksen tuomasta myötätuulesta huolimatta hänet on tuomittu epäonnistumaan
Yleinen mielipide ei Britanniassa ole kääntynyt EU-eroa vastaan, kirjoittaa Ylen toimittaja Lontoossa Pasi Myöhänen.

29.3.2018 klo 07:04päivitetty 29.3.2018 klo 07:42 ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

Anti-Brexit media koettaa vielä kaikin keinoin heittää vettä myllyyn, jotta ero eliminoituisi ... " ... Vaikka käytännössä jokainen brexitiä koskeva uusi tieto ja selvitys on osoittanut eron tulevan briteille historiallisen kalliiksi, eron keskeyttämisen realistisuus on yhä huterammalla pohjalla. Ikkuna eron peruuttamiseen näyttää olevan sulkeutumassa. ... "

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180403220085336... -

"Voisiko Brexit vielä peruuntua? Ei, se juna meni jo - tässä tärkeimmät syyt

Keskiviikko 4.4.2018 klo 06.13
Ikkuna Britannian EU-eron peruuttamiseen näyttää olevan sulkeutumassa. ... "

.

Ilkka Luoma

Valheen varaan tehty sortuu
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005750862.html -

...
Ilkka Luoma 11.7.2018 - 3:28

Onko tässä nyt sitä tyypillistä Anti-Brexit trolling manipulaatiota yksipuolisesti ja paljon kertomatta käytetyssä muodossa?

n Brexitissä on kysymys enemmän itsenäisyydestä päättää omista asioistaan. Pinnan alla on lisäksi syvällisempi tekijä - saarivaltakunnalle perinteinen oman reviirin puolustaminen muun muassa halpatyövoimalta, joka laskee hitaasti, mutta varmasti yleisemmin palkka- eli ostovoimatasoa.

Brittien halu olla erossa liittovaltiokehityksestä näkyy pysymisenä omassa valuutassa - punnassa. Britit halusivat äännestyksellään puhdistaa pöydän uusille ratkaisuille.

Lisäksi Brexit tapahtumassa on mukana perinnemediankin voimakas tarve luoda pelkoa, epävarmuutta ja huolta EU-erosta, joka ei ole lainkaan mieleinen asia EU-Brysselille.

Maailma elää jo kiinalaisten vuosisataa ja saattaa olla edullista rakentaa mahdollisuutta kahdenvälisyyteen Kiinan kanssa? Ainakin US pr. Trump iloitsee Brexitistä. US lienee myös valmis edulliseen molemminpuoliseen kahdenvälisyyteen?

.

Toimituksen poiminnat