Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Vain eurooppalaisen puolustuksen ratkaisu poistaa vastakkainasettelun

tunnetusti Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille asti

 

[Nyt] Naantalin Kultarannassa pohditaan muun muassa Suomen ja Ruotsin ulko- ja turvallisuuspoliittista asemaa Pohjolan sotilasliittoutumattomina valtioina – ei Natoon, mutta aktiivisuutta lisätään, jotta kyettäisiin neuvottelemaan kriisien hetkellä niin länteen kuin itään, varsinkin Suomesta toimittuna.

”Ruotsi ja Suomi todellisuudessa viestivät voimassa olevina hallintoina valtioidensa betonoitumisena Naton ulkopuolelle, kuten haluaa kansalaisten enemmistö Suomessakin. Pohjolan rauhanneuvottelu- ja välittäjävaltiot pitävät yhtä ja silti me tukeudumme tosipaikan tullen omiin voimiimme ja kykyyn elää seuraavatkin 70 vuotta rauhan aikaa... tuon jälkeenhän ei ole Natoa Euroopassa, vaan eurooppalaiset itse hoitavat omat juttunsa, keskenään”. Medialinkki ~ http://yle.fi/uutiset/8969514 -  

 

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu Suomeen heinäkuussa – ja tuon tilaisuuden jälkeen meidän presidentti Sauli Niinistö matkustaa Naton huippukokoukseen – ulkotoimijana – viemään viestiä?

”Suomi voisi olla sotilaspoliittisesti Pohjolan Sveitsi, välittäjäneuvottelija - nyt presidentti ottaa jo toista askelmaa kohti ’sveitsittymistä’! Meiltä voisi olla vielä lyhin tie myös Venäjän luottamuksen voittamiseen”. Medialinkki ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466305733809 -

 

Tänään myös Saksa on reagoinut ulkoministeri Frank – Walter Steinmeier’ in toimesta ylilyötyjä Naton toimia idän suuntaan. Tuntuu siltä, että Saksalle riittää Naton sapelien kalistelu. Saksa jos mikä tietää mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan. Viimeisin kokemus oli maailman historian verisin, totaalisin ja uhriluvuiltaan rujoin sota 1941 - 45, mitä ihmiskunta on kokenut. Saksa ei halua vastaavaa enää Eurooppaan.

Medialinkit ~ http://yle.fi/uutiset/saksan_ulkoministeri_arvostelee_naton_sapelinkalistelua_venajaa_vastaan/8968665 ja ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016061821754825_ul.shtml -

 

Samaan aikaan amerikkalaiset diplomaatit vaativat USA’ n hallinnolta rajuja pommituksia Syyrian laillista hallintoa vastaan. Saksa ei halunne nähdä näin hyytävää viestintää Naton sotilasjohtaja Yhdysvalloilta, joka on sotinut liki yhtäjaksoisesti 70 vuotta – ja aina kaukana omilta rajoilta, hyökkäilleen ja rynnäköiden muiden valtioiden alueille ja taistellen muiden maaperällä. Samaan aikaan Venäjän puolustusministeri Sergei Soiku vieraili Syyriassa!

USA halunnee jatkaa rynnäköinnillistä rauhanpolitiikkaansa nyt myös laajemmin Syyriassa. Taistelu- ja pommituskeskeinen amerikkalaismalli on syössyt tuhoon ja kaaokseen jo Irakin, Afganistanin ja Libyan. Halutaanko nyt näin Syyriassakin kaataa laillinen hallinto ja maan johto pommituksin ja rynnäköinnein? Euroopan pakolaiskriisi johtuu pitkälti juuri näiden kaaokseen joutuneiden valtioiden siviilipakoihin kotimaistaan, joita osaltaan voimallisesti USA on massapommittanut”. Medialinkki ~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaisdiplomaatit_vaativat_iskuja_syyrian_johtoa_vastaan/8967456 -

 

Pääministeri Juha Sipilä viestitti, että taistelurauta rajalle ei tuo ratkaisuja!

Poliittista valtaa käyttävä Keskustan pääministeri oli huolissaan Naton raudan rahtaamisesta herkälle idän ja lännen vedenjakajalle, jota me Suomena juuri edustamme. Ratkaisukeskeinen Sipilä halunnee neuvotteluja, kaupankäyntiä ja pakotteettomia mahdollisuuksia luoda uudelleen tilanteita kotimaamme teollisuudelle, maataloudelle ja yrittämiselle.

Medialinkki ~ http://www.sss.fi/2016/06/sipila-kritisoi-natoa-ylella-raudan-rajoille-kuskaaminen-ei-ole-ratkaisu/ -

 

 

 

[U][10032015] Uutisointiin ponnahti voimallisesti jo aiemmin ’piireissä pohdiskeltu’ eurooppalainen kokonaispuolustus, sen rajat ja päämäärät ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1425881125827 -

[ … suomalainen sanoo meillä kaukana itäisessä Pohjolassa mielipidekyselystä toiseen enemmistövastustuksen Natolle 1]. Kansalaisemme eivät halua Naton, eikä sen sotilasjohtajan USA’ n sotiin 2]. Suomalaiset ovat ajat sitten oivaltaneet, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla 3], sekä sen, että itse olemme niin lännestä kuin idästä 4] … ]

 

Karttaan katsojat ovat oivaltaneet, että Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka. Uralille on yritetty lännestä useita kertoja – aina väkivalloin, sotimalla ja aina häviten. Viimeinenkin Saksan kolmannen valtakunnan 5] hyökkäyksenä vuonna 1941 synnytti maailman sotahistorian verisimmän ja totaalisimman sodan 6]. Näitä sotia eurooppalainen arvomaailma ei tarvitse.

 

Neuvostoliitto hajosi, ja niin päättyi kylmän sodan aikakausi

Neuvostoliitto luhistettiin ”pahan valtakuntana” – USA silloinen presidentti Ronald Reagan päätti, että pahuus kumpuaa idästä. Nyt Euroopassa soditaan sisällissotana, johon osallistuvat molemmat ydinasesuurvallat, toinen aktiivisempana ja toinen sanallisesti ja sotilastuellisesti toistaiseksi passiivisempana – on menossa Venäjän ja USA’ n vastakkain asettelu. Onko nyt tarkoitus luhistaa Venäjä? 7]

 

Jälleen ollaan asettamassa rautaesirippua maanosamme keskelle –

 … tätä esirippua eurooppalainen huominen ei enää tarvitse. Länsi ja itä voivat asettua rauhanomaiseen rinnakkaineloon ja myöhemmin uusintegroitua kaupallisesti toinen toisilleen hyödyksi, kuten oli Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin aikana jo tapahtumassa.

Nyt Ukraina sisällissotineen ja Krimeineen 8] on katkaisemassa ja jo katkaissutkin hedelmällisen talouskehityksen, joka konkretisoitui Nordstream - kaasuputkena Itämeren pohjaan, saksalais-venäläisenä yhteistyönä. Tuota kehitystä on syytä jatkaa ja ratkaista meneillään oleva lännen ja idän välinen sapelien kalistelu Ukrainassa 9].

 

On syytä laittaa merkille maailman suurimman talouden 10]

 .. Kiinan vaitonaisuus asiassa, sillä se tietää Venäjän olevan maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta ja mieluusti ottaa omaan tuotantokoneistoonsa nuo välttämättömyydet. Voimme eurooppalaisina ymmärtää, että Kiinan ja Venäjän lähentyminen on jostain pois, siksi suuri kiinalaisten raaka-aine- ja energiatarve on, ja tulee olemaan. 11]

 

EU komissiolta aikaan nähden looginen ulostulo

( Nyt EU komissiosta linjattiin uutta mahdollisuutta eurooppalaisen turvallisuuden, ulkopolitiikan ja puolustusvalmiuden kohentamiseksi ja selkeyttämiseksi …)

” … EU-komission puheenjohtaja Jean- Claude Juncker ’in perimmäinen tarkoitus on vauhdittaa Euroopan omaa puolustusrakennetta, mahdollisesti syvimmiltään 'out-in' periaatteella.

Eurooppa tulee nähdä yhtenäisenä alueena, sitä ei tule jakaa kahtia, kuten se nyt on tehty. On luotu USA johteisesti vastakkain asettelu EU - Venäjä.

Ratkaisu eurooppalaiselle puolustukselle löytyy kiinalaisesta sanonnasta "Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä".

 

Euroopan tulee erota nykymuotoisesta USA johteisesta Natosta

 … ja perustaa oma eurooppalainen puolustusliitto, johon otetaan mukaan Venäjä! Lopulta totuus eurooppalaisesta rauhasta takautuu Saksan *] ja Venäjän yhteistoiminnalla 12]. Eurooppa ei näin toimien enää tarvitse maailman sotineimman ja suurimman asekauppiaan 13] valtion - USA' n ydinasesateenvarjoa.

Ottamalla Venäjän mukaan, turvaa EU ja muut eurooppalaiset toimijat maailman suurimman raaka-aine- ja energia-aitan - Venäjän maaperämineraalien ja muun muassa kaasun ja öljyn saatavuuden.

Nyt on suuri vaara, että tuo materiaali- ja energiavirta kääntyy Kiinaan. Tiedämme, että Saksa on tästä huolestunut, sillä kiinalainen mobilisaatio on jo leviämässä ympäri maapallon! 14] ". -IL

 

Presidenttimme mieliaihe nousi näin pintaan

Presidentti Sauli Niinistö on ääneen pohdiskellut eurooppalaisen puolustuksen ydintä, jo Saksan pankkiajoiltaan saakka. On oletettavissa, että Niinistö törmäsi saksalaisiin kantoihin Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta.

Saksalaiset mielellään sitovat turvallisuuteen myös kaupallisuuden, onhan Saksa Euroopan talousveturi 15]. Saksa on oivaltanut ajat sitten, että eurooppalaisuuden turvallisuus kulminoituu paljolti heidän ja Venäjän välisiin suhteisiin.

Presidentti Niinistön ajatelmia uutisoi Helsingin Sanomat ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1425876176397 -

 

Tänään USA saatetaan jo kokea rasitteeksi Euroopassa

Englanti uskollisena aseen kantajana – muistamme Libyan pommitukset 16], varmaan vastustaa keskinäiseurooppalaista turvallisuuspolitiikan kehittymistä, vaikka Venäjä on osa Eurooppaa, mutta myös Aasiaa. Englannin kytkökset ovat siksi tiukat Atlantin taakse, etteivät he katkaise natonapanuoraa.

 

Lopuksi voidaan esittää myös aivan erilainen skenaario

On tunnettua, että EU:ssa on puolustuspolitiikkansa osalta itsenäisiä valtioita – Itävalta, Ruotsi, Irlanti ja me suomalaiset, jotka eivät haikaile Natoa 17], vaan luottavat itseensä, kykyihinsä ja puolustuskykyynsä – ainakin suomalaiset 18].

Kun presidentti Niinistökin on huomannut, ettei kansakuntamme enemmistöpäätä käännetä millään natomyönteisyyteen, on jäljelle jäämässä eräs kulman kautta keino – suosia omaa EU - Eurooppa puolustusta.

Eurooppa puolustuksen myötä voidaan ujuttaa Suomea ”eurooppalaisempaan Natoon” – näin ei tarvita järjestää edes Nato kansanäänestystä. Mene ja tiedä, mutta kovaa on tiettyjen piirien hinku Natoon – jopa ohittaen kansalaistemme laajan enemmistömielipiteen 19].

EXTRA

Oheisen linkin alta eri valtioiden puolustusbudjetit – osin ne voivat olla toki hyökkäysbudjetteja … ~ http://yle.fi/uutiset/suurvaltain_puolustusrahat_moninkertaisia_eurooppaan_verrattuna__katso_grafiikka/7855385 -

 

[]

SELOSTE

Kirjoituksessa käytetään paljon linkkejä viittausnumeroilla - erilaisiin aiempiin aihekirjoituksiin, niiden sopivuuden vuoksi, mutta myös aihekirjoitusten monien lukijakommenttien vuoksi. Useissa linkkikirjoituksissa on yhteensä satoja kommentteja, jotka kertovat lukijoiden näkökulmista – tosin paljon nimimerkein eli monet kommentit ovat ohi vakavan keskustelun, mutta kuvastavat aikaa, jossa elämme.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti

 

http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

SENT

Cc: ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; ben.zyskowicz@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; Sasi Kimmo ; timo.laaninen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; torsti.siren@mil.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; pekka.sutela@lut.fi ; jarmo.lindberg@mil.fi ; annika.lapintie@eduskunta.fi ; jyri.hakamies@ek.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; jussi.halla-aho@europarl.europa.eu ; JAAKONSAARI Liisa ; jyrki.katainen@ec.europa.eu ; paavo.vayrynen@europarl.europa.eu ; erkki.tuomioja@formin.fi ; alexander.stubb@vnk.fi ; presidentti@tpk.fi ; markku.kangaspuro@helsinki.fi ; hanna.smith@helsinki.fi


Sent: Wednesday, March 11, 2015 5:19 PM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Eurooppapuolustus venäläisten kanssa - yhdessä!

..

ALILVfPzBL … US … BLOG 50166

 

---10032015---

---20062016---

doc.: eurooppalainen_vastakkainasettelu_10032015 – Microsoft Word Starter

doc.: eurooppalainen_vastakkainasettelu_20062016 – Microsoft Word Starter

 

741s | 986s | 1452s

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Ilkka Luoma

Osa 2

VIITTEET AIHEKIRJOITUKSIIN

1] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [31612]
2] USA’ n käymät sodat ja konfliktit maailmalla ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_St... -
3] Idän ja lännen vedenjakajalla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... -
4] Olemme idästä, mutta myös lännestä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suo... -
5] Analyysia Saksan kolmannesta valtakunnasta – pohjaa nykyiselle Euroopalle ja Saksan johtajuudelle ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [42248]
6] Laaja katsaus asiatekijöistä, jotka johdattivat nykyisen maailman poliisin – USA’ n nykyiseen asemaansa, alkoi Saksan kolmannen valtakunnan itärintaman hyökkäyksestä 1941! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/uusi-maailma... -
7] Yrittääkö lännenmies luhistaa Venäjää? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [18048]
8] Venäjä tunnustaa salaisen Krim suunnitelmansa ~ http://yle.fi/uutiset/putin_myontaa_krim_vallattii... -
8] Venäläistä rulettia Krimillä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/venalaista-r... -
9] Ukrainassa kohtaavat niin itä kuin länsi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-i... -
10] Kiina, maailman vaikuttavin talous ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167755-... -
11] Vapaakaupasta reviiripuolustukseen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/vapaakaupast... -
12] Eurooppalainen rauha yhdessä Venäjän ja Saksan kanssa ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [8976]

*] ” Saksa on johtanut Euroopan toimintaa Ukrainan kriisissä viimeisen vuoden aikana ja EU:n instituutiot ovat joutuneet taka-alalle. Jälkimmäisten roolia pitää vahvistaa, mutta samalla on keskeistä välttää Euroopan ulkopoliittisten toimijoiden välistä kilpailua – UPI-FIIA ~ http://www.fiia.fi/fi/publication/493/eu_n_ulkopol... -

13] Maailman suurin asekauppias ~ http://books.sipri.org/product_info?c_product_id=475 -
14] Kiinalainen mobilisaatio etenee ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [17756]
15] Saksa johteinen liittokunta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86993-s... -
16] Libyassa – silloinen ulkoministeri Alexander Stubb: ” … me pommitamme, me tuhoamme…” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-s... -
17] Natoilua – ei edusta poliittista innovointia ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [20352]
18] Mikä on Sinun maanpuolustustahtosi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [11379]
19] Kokoomuksesta suoraan Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... -
SELOSTE
Kirjoituksessa käytetään paljon linkkejä viittausnumeroilla - erilaisiin aiempiin aihekirjoituksiin, niiden sopivuuden vuoksi, mutta myös aihekirjoitusten monien lukijakommenttien vuoksi. Useissa linkkikirjoituksissa on yhteensä satoja kommentteja, jotka kertovat lukijoiden näkökulmista – tosin paljon nimimerkein eli monet kommentit ovat ohi vakavan keskustelun, mutta kuvastavat aikaa, jossa elämme.

Ilkka Luoma

Me Suomessa teemme toimenpiteemme omista lähtökohdista ja omien tarpeiden mukaisesti. Ruotsalaiset pötkivät pakoon 1809. Me emme 1940 ja 1944.

Presidentti Niinistöä moitiskellaan Ruotsista - veljeilystä Venäjän presidentti Putinin kanssa!

~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466388427449 -

...
Väyrynen arvioi Suomen nykyhallituksen asemoitumista ulko-ja turvallisuuspolitiikkaan ...

... Suomessa on kokemukseltaan kaksi ylivertaista ulkopolitiikan asiantuntijaa, toinen on Erkki Tuomioja ja toinen tässä arviota antava Paavo Väyrynen. Mitä ilmeisimmin herrat tulevat keskenään hyvin toimeen - riitasointuja ei ole ainakaan julkisuuteen asti kuulunut.

~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466388131826 -

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

N-liitto/venäjä hajottaa kaiken mihin koskee;itä/länsiberliini(itä/länsisaksa),,,pohjois/eteläkorea,,,krim+itäukraina/ukraina,,ossetia/georgia !
Syyria on käytännössä hajotettu,osin venäjän toimesta !

Ja nyt he pyrkivät repimään suomen,ruotsin ja baltian irti juuristaan ja käytännössä antautumaan ehdoitta kremlille,-toivottavasti kansat heräävät ja näkevät Putinin touhujen läpi !

Ilkka Luoma

Mitä tapahtui Afganistanissa, Irakissa ja Libyassa - ja kenen toimesta?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Niin,,mitä tapahtui -70 luvun lopulla afganistanissa ?

Ja husseinko oli(kurdien kaasuttaja)mallikelpoinen ?
Tai Gaddafi,,,Lockerbien pommimies,,,ollos hyvä vaan,,hyviä esimerkkejä !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Englannin ent. PM Tony Blair oivalsi jo pyytää anteeksi tekemiään virheitä Irakissa - Puska nuoremman perässä ...

~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-sa... -

.

Ilkka Luoma

Afganistanissa USA on käynyt rynnäköivää taistelua raskain ilmapommituksin jo pidempään mitä kesti kuuluisa Vietnamin sota ... ei sen kummempaa.

Ilkka Luoma

PM Sipilä moittii Natoa taistelu ja rynnäköintiraudan viemisestä Venäjän rajoille!

SSS -lehti.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minä kannatan lämpimästi sitä, että Venäjä hautaa haaveensa Euraasiasta ja hakee rohkeasti EU:n jäsenyyttä. Siperian voisi Venäjä lahjoittaa vaikkapa Kiinalle!

Ilkka Luoma

Kiina investoi voimakkaasti Siperiaan ja kohta Baikal -järven puhtaaseen makeaan veteen!

Ilkka Luoma

Lindbergin markkinoima kolmikanta on meille Suomena vaarallinen, kansakunnan vastainen ja kohtalokas. Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana, on erinomainen tuhatvuotinen sanonta Kiinasta. Meidän maantieteellisyys ei tue ystävän hakua merta edempää. Emme tarvitse sotaisia ja hyökkäilyhaluisia kumppaneita. Lindberg on nyt tässä ajastaan jäljessä. Maantiede ja yhteinen pitkä maaraja toisen ydinasesuurvallan kanssa edellyttää kansakunnan kuulemista, sillä kansa lopulta pesee ne ruumiit, jotka ne kovin harvat ajastaan jälkeen jääneet tekevät! Suomelle merkittävin ulkopolitiikan osa-alue on idänpolitiikka. Ruotsi voidaan laskea idänpolitiikan apulaiseksi, vaikka he luikkivat pakoon jo vuonna 1809 - eivätkä avustaneet ratkaisevasti toden tullen myöskään 1939!

~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466392525690 -

.

Toimituksen poiminnat