Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

BREXIT – SEXIT

Se on nyt siinä. Englantilaiset ovat vahvan väkevästi äänestäneet brexitistä – erosta Euroopan Unionista. Median ja EU-johtajien osin pelotteleva uhittelu ei kantanut hedelmää. Englantilaiset pitivät päänsä suoran kansanvallan osoituksessa. Itsenäisyyden kaipuu ja oman reviirin hallinta ylittivät maalliset puheet jostain materiaalisesta hyvinvoinnista.

 

Tulos oli hämmästyttävä –

 … 51,9 prosenttia kansasta äänesti kyllä brexitille (17.410.742 ääntä) vastassaan EU-kannattajat 48,1 prosentilla (16.141.241 ääntä). Äänestysinto oli koskettavat 72,2 prosenttia. Kansa on nyt puhunut ja tuonut esille suorademokratian välittömyyden – [BBC]

 

Median ei enää kannata manipuloida, ei pelotella eikä uhkailla

Nyt on rakentamisen aika. Kansakunta tulee eheyttää uudelle itsenäisyyden tiellä päättämään omista asioistaan ja neuvottelemaan yhteistoiminnan eurooppalaiseen perheeseen – kaupallisesti, ympäristöllisesti ja turvallisuuspoliittisesti, muistaen, että Eurooppa ulottuu aina Venäjän Uralille saakka!

 

Seuraava ennakoitavissa olevan asiayhteys on Skotlanti

Edellisellä kerralla skotit eivät ottaneet omaa itsenäisyyttä suorassa kansanäänestyksessä. Eilinen EU-kansanäänestys toi kuitenkin uudet kertoimet skotlantilaisten pyrkimyksille. Skotlannissa kaikki äänestyspiirit antoivat EU’ lle yli 50 prosentin kannatuksen – kertoen samalla sen, että he tulevat hakemaan EU-jäsenyyttä, kun seuraavalla kansanäänestyskierroksella eroavat Iso-Britanniasta. Kansa puhuu seuraavaksi Ylämailla! [M]

Näin näimme brexitin, pelottelun, uhkailun, mutta kuitenkin itsenäisyyden kaipuun unohtamatta omaa reviirihallintaa:

 

[16062016] Nyt tapahtuu se pelätty ja odotettu kansanvallan huippuhetki. Englantilaiset päättävät kuuluvatko vai eivät Euroopan Unioniin. Brexit: in myötä käydään nyt historiallisen kovaa mediallista, jopa hybridillistä informaatiosotaa. Niin neljäs valtiomahti – mediana kuin EU-valtioiden johtoelimet rummuttavat vaaraa, vaaraa ja romahdusta, jos Englanti eroaa, ilman juuri mitään uskottavaa todistetta, vain arvailujen pohjalta *)

Aikanaan Englannin pääministeri David Cameron keksi itselleen juonen pysyä vallassa – ja pysyikin, mutta nyt kuiskitaan hänen olevan paniikissa (televisiouutisointi lähipäiviltä). Cameronin alkuperäissuunnitelma ei näytä menevän käsikirjoituksen mukaan …

Kirjoitimme vuonna 2013 seuraavasti:

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ovela-veto-parjata-vaaleissa-david.html - ]

”Englannin pääministeri David Cameron [konservatiivit] ilmoitti sen, mitä hänen pitikin ilmoittaa – itsensä, puolueensa ja kansakuntansa edun takia. Nyt peli on selvä, annettu porkkana saattaa äänestyttää Cameronin puolueen seuraavallekin valtakaudelle ja tuolloin on lupaus lunastettava – kansa kertokoot sitten kyllä tai ei EU:lle – aikaa on nyt pohtia tarkasti, mikä on todellisuudessa etu Englannille.

 

Cameronilla on eräs etu ja valttikortti, mitä ei muilla Euroopassa niin laajana ole – nimittäin USA:n tuki. Englanti on aina ollut amerikkalaisten vankkumattomasti uskollinen kumppani – niin sodassa kuin rauhassa.

Englannin esimerkki saattaa levitä muualle EU:hun, niin ilman euroa toimiviin kuin eurolla ratsastaviin. Eurohan ei ole koskaan ollut valuuttana kriisissä – kriisissä ovat vain ylivelkaantuneet, jotka näyttö- ja vertailutaloudessaan söivät enemmän kuin tienasivat 1] – unohtaen samalla, että koko läntinen Eurooppa on maailmanlaajuisesti työn uudelleenjaon taistelussa 2]

 

EU rakennettiin 3] euron voimaan luottaen ja Saksan johtamana vastapainoksi nousevalla maailmanmahdille, maailman suurimmalle liukuhihnalle, Kiinalle 4], mutta myös kestäväksi kilpailijaksi USA:lle, joka nousee omasta ahdingostaan, vaikka Kiina sen rahoittamisen lopettaisikin.

…”

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130769-eu-kansanaanestykset-englanti-aloittaaalta.

 

Entä nyt, kun kansanäänestys lähestyy?

Kävipä äänestyksessä miten tahansa, on sen myötä annettu myrskyvaroitus ja on ilmeistä, että kansanäänestykset niin EU: ssa olemisesta kuin euroeroista lisääntyvät. Kansalaiset eri maissa haluavat sanoa suoraan omia mielipiteitään. Monissa maissa liittyminen esimerkiksi euroon tehtiin kierosti 5] – kansaa harhauttamalla, kuten muun muassa Suomessa.

 

Nyt media käy täysillä informaatiosotaa käännyttääkseen englantilaisia

Myös meillä Suomessa, vaikka me emme vielä äänestä omastamme, kansakuntana, edes eurosta, vaikka siihen on kansalaisaloite tehty – sen kerätessä yli 50 000 nimikirjoitusta europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (Kansanpuolue – tarvittavat yli 5 000 nimeä kerättynä)) toimesta 6].

Väliaikaraportti eduskuntamme talousvaliokunnasta kertoo, ettei euro ole syyllinen kansantaloudelliseen ahdinkotilaamme 7][X]. Tottahan se on, ei itse euro ole syyllinen, vaan sen käytön osaamattomuus, valuutallinen jäykkyys ja Saksan ylivoimainen eurohallinta.

 

’Brexitistä sexittiin’ – Suomi ulos, ensin eurosta ja sen jälkeen EU:sta?

[ ~ https://youtu.be/ohbrwUS6EDw - teksti vpj. Antti Pesonen - IPU]

Tämä väliotsikon kronologiaa pidetään mahdottomana, vaikka filosofit kautta aikain ovat kertoneet, ettei mahdottomuutta ole – varsinkaan inhimillisinä muotoina.  Euro ja EU ovat osa inhimillisyyttä (erehtyväisyyttä), joka lupaavan alun 8] jälkeen osaltansa syöksi meidät tilaan, jossa emme jaksa taistella maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon taistelussa 9]. Yksinkertaista – eikö?

 

Kaukoidän toveri on niin paljon ahkerasti halvempi!

Meiltä puuttuu käyttökelpoinen ja muodikas elämän ”halpuuttaminen” ja ruokakauppojen hinta-alet eivät riitä. Katsotaan rakennustyömaillemme, sieltä on jo alkanut todellinen kustannusjahti. Meillä on yksinkertaisesti liian korkeat kokonaistyön kustannukset 10].

D-vitamiinin (devalvaatio) käyttö on euron myötä eliminoitu. Muutama lisätunti vuodessa ei riitä kääntämään toimeliaisuutta lähemmäksi täystyöllisyyttä, kun robotiikan automaatio 11] ajaa päälle – kohta ei tarvitse edes autoa ajaa itse – vapaa-ajallakaan (Tesla).

 

Mitä tapahtuu Juhannuksena 2016?

On vain kaksi vaihtoehtoa. Ero tai sitten ei. Mikäli Englanti eroaa EU: sta, valistuneesti voidaan ennakoida jo nyt, ettei alun laskupiikin jälkeen tapahdu mitään erityistä, sillä kauppa jatkuu – ihmiset liikkuvat ja raha virtaa.

Jäljelle jäänyt EU tarvitsee Englantia eron jälkeenkin – kuin myös toisin päin. Englanti kuittaa itselleen ETA – tyyppisen 12] sopimuksen EU: n kanssa, kuten on Norjallakin. Verkostoitunut maailma tarvitsee vajaan 60 miljoonan asukkaan markkinat myöhemminkin – erosta huolimatta. Päinvastoin voimme arvailla, että kauppa Venäjän ja Kiinan kanssa virkistyy, tuoden aivan uutta toimeliaisuutta osallisilleen.

Jos taas Englanti jää EU: iin – tuo se jatkuvan prosessin muiden kiirehtiessä kansanäänestyksiin, koska halutaan mittauttaa kansalaisten mielipiteitä. Moderni suorademokratia vaatii tätä yhä kiihkeämmin – osasivathan vapaat kreikkalaiset miehet huutaa torilla jo pari tuhatta vuotta sitten. Tosin tuolloin Ateenassa oli vielä orjia, kuten oli reilu 100 vuotta sitten Yhdysvalloissakin – myöhempään kuitenkin kuin tsaarin Venäjällä.

Nyt EU: ssa ei ole kuin ”velkaorjia” **, joita EKP koettaa paimentaa ruotuun, taipuen tosiasioiden edessä käynnistämään setelikoneensa 13], jopa helikopterirahan jaon (?) 14]

** Tämän päivän orjuus ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466053090158 -

 

EU kehitys

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/eu-eurooppalainen-reviiripuolustus.html - ]

On loogista ja luonnollista, että Euroopan Unionin kehitykseen kuuluu myös erotilanteita. On aivan varmaa, että jonain päivänä näitä tulee, ellei nyt jo Englanti tee itselleen vapautusta ja irtiottoa kahtia jaettuna, mutta yhtenäistyvänä kansakuntana.

Eurooppa on kansojen sulatusuuni, kuten on muuten Amerikan Yhdysvallatkin. USA: ssa on sama kieli ja jo muutaman sadan vuoden ikäinen yhteinen perustuslaki. EU: ssa ”perustuslain” pituus on vain pari vuosikymmentä ja siitä riidellään jatkuvasti. Venäjän Uralille jatkuva Eurooppa 15] ei ole yhtenäinen maanosa.

Kiinalaisten yhteinen taival kaikkine keskinäisine sotineenkin on jo tuhansia vuosia vanha – on yhteinen kieli (erilaisin murtein) ja merkistö. Ennen kaikkea on väkevän vahva keskushallinto.

 

Euroopan Unionissa tuo keskushallinto (=komissio) jää usein EU- ja euroveturi Saksan jalkoihin

[Saksa tulee ulos väkevänä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-saksa-tuli-tanaan-vakevana-ulos-historiastaan - ]

Saksa on ottanut uudelleen Eurooppa-asemansa, nyt ilman aseita – ennen asein, epäonnistuen. Nyt onnistuen. Talouden, täsmällisen suunnittelun ja tehokkaan työn teettämisen voimistamana Saksa jyrää vientikuninkaana!

 

Kehitysakselissa on myös peruutusvaihde,

 … siis kyky katsoa peiliin ja havainnoida tehdyt virheet jälkikäteenkin. Me Suomessa emme haluaisi olla virheessä tieten, sillä jo nyt näemme nuo väärät päätökset. Siis toimikaamme.

Näimme jossain vaiheessa kehitystä positiivisuuttakin Euroopan Unionista 16] – myös meille suomalaisille, mutta nyt nuo eväät ja houkutukset on syöty. Osaammeko käyttää peruutusvaihdetta – eduksemme ja hyödyksemme?

 

Tekstilinkit

1] Syöty enemmän ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22531-velka-syo-huomisen-poydan-leivattomaksi -

2] Taistelu työstä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101019-maailmanlaajuinen-ty%C3%B6n-uudelleenjaon-taistelu -

3] Keinotekoinen liitto pakosta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/eu-on-keinotekoinen-liitto-pakosta.html -

4] 1:235 (kiinalaiset) ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/kansainvlinen-tynjako-ja-kiinan-235.html -

5] Markasta euroon ilman kansanäänestystä ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/tiivistelma-markasta-euroon-ilman.html -

6] Itsenäisyysmies Väyrynen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysmies-paavo-vayrynen.html -

7] Väyrysen vastine ~ http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218551-talousvaliokunnan-lausunto-on-hyvin-yksipuolinen

8] EU – maho jättiläinen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html -

9] Miljardi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217686-miljardi-ihmista-tekee-tyomme-halvemmalla-bjorn-wahlroos -

 

10] Liian korkeat palkkauskustannukset ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152070-toihin-vaikka-palkkoja-alentamalla -

11] ihmistyö katoaa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-esiteollinen-robotisaatio-hanhiparven-lento -

12] ETA ~ http://eu-opas.finlex.fi/5-lainvalmistelussa-tarvittavan-eu-tiedon-lahteita/5-5/ -

13] Setelirahoitus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/jarea-hataoivallus-painaa-bittirahaa.html -

14] Helikopteriraha ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214350-helikopteriraha-%E2%80%93-ilmainen-kansalaisraha -

15] Eurooppaa Uralille asti ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html -

16] Myönteistäkin! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/07/suomi-yhten-jsenen-ratkaisee-eu.html -

 

Ellet näe linkkejä tai saa niitä auki, löytyvät ne oheisen kirjoituksen kanssa täydellisenä täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/brexit-sexit-2.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | FB | T | BL | BL | VU | PZ | BLOG 80046

 

[M] ”Sailing” – Rod Stewart ~ https://youtu.be/FOt3oQ_k008 -

” … Englannin väkevin tuki ja turva ovat Atlantin takana - Yhdysvalloissa, jonka turvasatamaan on hyvä purjehtia! Nyt kiinalaiset ja venäläiset saattavat muuttaa kurssiaan Englannin osalta voimakkaasti - ja kun kaksi maailman suurinta herää huomaamaan, että Englanti teki sen, mikä oli heille juuri se oikea ratkaisu... EU on keinotekoinen liitto – ”

 

PVM 16062016

PVM 24062016

 

DOC BREXIT_16062016 – Microsoft Word Starter

DOC BREXIT_24062016 – Microsoft Word Starter

 

|1085| G ~ 222 000 [IL][17062016]

|1333 |G ~ 235 000 [IL][24062016]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Ilkka Luoma

HS aloitti välittömästi riekunnan brexististä -

" ... ... HS riekunta alkoi heti. Ei opi Hesarikaan helposti - edes vähenevien maksulukijoiden edessä. ... "

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1466734831403 -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olen tähän asti kannattanut yhtenäistä Venäjää ja yhtenäistä eeuuta. Vain se takaa rauhan ja edistyksen.

Mutta nyt on vallalla itsenäisyys, vapaus. Putinkin on sitä lietsonut muiden osaksi. Nyt minulla on oikeus ruveta vaatimaan vapautta orjuutetuille kansoille: tsetseenit, udmurtit, georgialaiset, baskit, skotit, irlantilaiset, tataarit, ukrainalaiset, karjalaiset ja suomalaiset. Enää en voi tyytyä Karjalan palauttamiseen, Nyt pitää saada yhtenäinen ja vapaa Suur-Suomi jne...

Ilkka Luoma

Etkö vaadi vapautta saamelaisille, aboriginaaleille ja Amerikoiden intiaaneille?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tietysti vapaus kaikille orjuutetuille kansoille!
Nyt voivat ranskalaiset ja saksalaiset ja ukrainalaiset ruveta vaatimaan suurempaa itsenäisyyttä ja kunnioitusta ja vanhojen vääryyksien korjaamista.

Ilkka Luoma

Miten ajattelet sitä, jos Venäjä alkaa vaatimaan Vanhaa Suomea takaisin vedoten, että tsaari oli päihteessä antaessaan sen vpaaehtoisesti omalle Suuriruhtinaskunnalleen?

Ilkka Luoma

Toteutunut BREXIT antaa mahdollisuuden aivan uuden tyyppisille valtioiden kahden välisille sopimuksille - esimerkiksi Kiina ja Venäjä jonottavat Lontoon cityyn tekemään uusia sopimuksia ja nyt näillä on täysi vapaus junailla ne aina kahden kesken mieluisiksi.

Ilkka Luoma

... EU' n perusongelma - klikkiytymin ponnahti heti pinnalle. Se, jos mikä lietsoo nyt huonoa henkeä, kun ollaan saatu "pataan" oikein kunnolla.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466747682461 -

...

... Itsenäistymisliikkeet monissa maissa vapautuvat nyt näin luonnolliseen nosteeseen tavoiteltaessa kansallista voimaa ja vapautta omista asioista päättämiseen. Vuosimiljoonainen muu eliökunta elää harmonisessa kilpailutilanteessa - aina omilla reviireillään tai täydessä symbioosissa. Miksi Englanti halusi eroon EU-symbioosista - oliko se sittenkin liian keinotekoinen?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466746406089 -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka: "Miten ajattelet sitä, jos Venäjä alkaa vaatimaan Vanhaa Suomea takaisin vedoten, että tsaari oli päihteessä antaessaan sen vapaaehtoisesti omalle Suuriruhtinaskunnalleen?"

Usko nyt Ilkka ja muut Venäjän ystävät ja trollit: Tsaari ei antanut vaan MÄÄRÄSI Vanhan Suomen Uudelle Suomelle! Kumpikaan ei olisi sitä halunnut, me karjalaiset olimme hankalia alamaisia, emme maksaneet suosiolla veroja, jatkuvaa kapinointia ja valitusta. Meidät määrättiin suomalaisten hoiviin!

Tämän jälkeen Lenin ANTOI Suomelle itsenäisyyden, eikö niin. Sitten Stalin ryösti Karjalan eli rikkoi kaikkia sopimuksia ja nykyinen Putin pitää edelleen ryöstösaalista hallussaan.

Putin, palauta Karjala!

Ilkka Luoma

Leo, totesit juuri, etteivät karjalaiset olisi halunneet Vanhaa Suomea liitettäväksi tsaarin Autonomiaan ...?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mirala, jos tsaari ei olisi liittänyt Karjalaa suuriruhtinaskuntaansa, et sinäkään olisi nyt Suomenpuolella.

Ilkka Luoma

Nyt klo 18 oli Yle Uutiset - haastateltiin vain brexitin vastustajia - siis Englannista, vaikka juuri kansa oli yli miljoonan äänen voimalla kumonnut nuo kaikki "tuhkan ripotukset hiuksiin". Media Suomessakin jatkaa hyytävän manipuloivaa linjaa olettaen, että kansa Englannissa ei tiedä mitään ja, ettei englantilaiset uudet päättäjät osaa mitään.

Tosiasia on se, että ihmiset ovat luovia tilanteessa, jossa pöytä putsattiin kerralla suoran demokratia väkevällä voimalla - se toi nyt kaikki uudet keinot ja työkalut ratkaisemaan ne ongelmat, jotka ajoivat enemmistön brexitiin. Suomessa oli yksi positiivisuuden näkijä - Nalle Wahlroos, joka osasi nokkelasti heittää peliin Norjan mallin ---

.... valmistelemme kokonaan uudet sivun tekstinä kuinka Englanti tulee ratkaisemaan tilanteen nyt äänessä olleiden enemmistöläisten hyväksi. Kansa ei ollut väärässä - noin suurena enemmistönä - meillä tohtori Sixten Korkman astui miinaan - ennustellessaan, että epätietoisuus ja rauhattomuus jatkuu vuosikausia, jopa vuosikymmenen.

Asiat ovat hoidettu tulevan kahden vuoden aikana, jolloin on EU-eron sopeumavaihe, tällöin Englanti on täysin EU-jäsen ja saa ne hyödyt, jotka ovat olleet tähänkin mennessä käytössä ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka: "Leo, totesit juuri, etteivät karjalaiset olisi halunneet Vanhaa Suomea liitettäväksi tsaarin Autonomiaan ...?"

Meiltä ei kysytty mitään, toiset päättivät. Olen luullut että sinä Ilkka muuten vaan et lue toisten kirjoituksia, mutta nyt luulen että sinä et myöskään ymmärrä oikein toisten kirjoitamaa tekstiä:)

Uskon että esi-isäni olisivat halunneet kuulua edelleen tsaarin alamaisuuteen. Mutta hän määräsi varmaan piruuttaan tai humalassa meidät ruotsien hallittaviksi.

Ilkka Luoma

Leo, päin vastoin, tsaarihan "vapautti" meidät ruotsalaisuudesta, ja aloitti meille suomalaisuuden - näin lähti käyntiin itsenäisyysaate, jonka sinetöi Lenin ja muun muassa Stalin itsenäisyystunnustuksena 4.1.1918 ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei se ihan niin ollut. Tsaari turvasi ruotsinkielisen eliitin erioikeudet melkein sadaksi vuodeksi jotta nämä olisivat uskollisia tsaarille. Porvarillahan ei ole tunnetusti isänmaata.

Sen voi sanoa että tsaari vapautti meidät pakollisesta sotaväestä melkein kokonaan. Mutta vapaaehtoisina Venäjän armeijassa oli ainakin satakunta suomalaista kenraalia ja amiraalia, miehiä kymmeniätuhansia.

Ruotsinkieliset virkamiehet kurmuuttivat suomalaisia kuten ennenkin. Ja se jatkui pitempään kuin Ruotsissa.

Ei se tsaari mitään suomalaisuutta edistänyt, Suostui myönnytyksiin heikentääkseen viholliseksi kokeman Ruotsin vaikutusta. Loppuvaiheessa koitti heikentää suomen ja suomalaisuuden vaikutusta koska siitä tuli uhka.

Ilkka Luoma

Kansallinen suomalaistumisprosessi huipentui kuitenkin 4. tammikuuta 1918, kun Neuvosto-venäjä myönsi itsenäisyystunnustuksen. Olisiko Ruotsi sitä antanut, jos 1809' ää ei olisi tapahtunut? Eipä jossitella enempää - vaan todetaan, että itsenäisyys tulisi nyt palauttaa EU-holhouksesta :)

Ilkka Luoma

... Kaivamalla kun oikein kaivoi, löytyi artikkeli, joka oivalsi tuhkan ripottelun oheen myös toivon kipinän siemenenä, jolla voidaan nyt hiljalleen korjata sellaisia valuvikoja, joita EU-pohjaisina ei voitaisi korjata. Puhtaalle pöydälle tämän päivän työkaluin voi syntyä uusi rakennelma, josta saadaan pois EU-toivottomat valukappaleet. Pitää muistaa, että maailma on työn uudelleen jaon rajussa taistelussa ja ettei kasvuhoenta ole enää ratkaisu, sillä ympäristö biomassallisena toimijana on asettumassa vastahankamoodiin - ihminen on ryöstänyt elopohjaansa liiaksi omaan biomassaansa nähden. On paluu sopeutuvuuden moodiin, oman suhteellisuutensa puitteissa. Englanti heitti ensimmäisen kiven - jää nähtäväksi kuinka kauas loiskahduksen aallot kulkeutuvat.

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20166826 -

Ilkka Luoma

Media kirkui uhkaa, pelottelua ja vaikeuksien tulia vuosiksi,

… ellei peräti vuosikymmeneksi. Media täyttyi negatiivisesta huomismaalauksesta. Uutisissa ei paljon positiivisuutta julkisteltu. Aina viisaat teoria-asiantuntijat kertoivat suoraan, että kansa valitsi väärin 1] – ymmärtämättä, että kansan enemmistöpäätös on aina oikea, demokratian nimissä. Demokratia määrittää sopeuman ja luovuuskehityksen – talous taipuu enemmistön edessä. Kansa tekee aina oikeita päätöksiä – halujensa pohjalta.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/britannia-lo... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oikeisto ei taistellut 1918 tasavallan puolesta vaan vapaudesta valita uusi hallitsija, saksalainen prinssi. Suomesta tuli hetkeksi Saksan alusmaa, ihan kuten Kongo Belgialle, riiston kohde. Tasavalta oli sopimaton, ei rahvas pysty hallitsemaan ns. demokratian kanssa.

Anders Hulden: Kuningasseikkailu Suomessa 1918

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ketkä hoilasivat vuosikymmeniä: "Meitä keisarit ei enää hoivaa, eikä veriset julmuritkaan..."?

Jos ei olisi tullut Venäjän vallankumousta, Suomi olisi pysytellyt kiltisti Ruotsin kuninkaan alamaisena ja kauppa olisi sujunut turvallisesti. Ei pääoma tarvitse itsenäisyyttä vaan rahvas. Pääoma tarvitsee vain globasalit markkinat.

Ilkka Luoma

Pääoma tarvitsee kuluttajat, jotka ostavat tuotteita ja palveluita, jotta myyvien yhtiöiden taseet ja osingot kasvavat .. :)

Ilkka Luoma

... HS hiljalleen herää todellisuuteen ja näkee brysselismiin jo sisällekin. Byrokratia kasvoi kalliiksi tiettyjen kansallisvaltioiden kukkaroille, avasi rajat, myös holtittomuudelle ja laski EU' n virkarollaattorit kauaksi arkikansoista, jotka sen kuitenkin maksoivat. Idealismi ajoi yli realismin ja tulos tipahti nyt Englannista mahon jättiläiset mehiläispesään, josta puuttui ja puuttuu uskottava johto.

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1466907248611 -

...

... Voidaan jo nyt nähdä, että eurooppalainen johtajuus kaatuu Saksan harteille. Mikäli liittokansleri Angela Merkel osaa rauhoitella Saksan voimalla muut, erityisesti Ranskan, on saavutettavissa ratkaisu, jossa Englanti pysyy peleissä mukana, tosin ulkokehällä, josta se rakentaa yksittäissuhteita Yhdysvaltoihin, Saksaan ja Kiinaan, näin aluksi, muu maailmahan jää englantilaisten luovien ratkaisujen käsiin. Tosiasia on se, että 65 miljoonainen brittikansa tarvitsee tuontia ja vientiä tai toisin päin. Kauppa on se, joka ratkaisee - tämähän olisi ollut se EU' n tehtävä, eikä vapauttaa hallitsematonta liikkuvuutta!

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466911508290 -

.

Ilkka Luoma

... Erosta voidaan hahmottaa avioeron kaltaisia huoltajuus- ja omaisuuserimielisyyksiä, kun jotain järkevää pitäisi saada aikaiseksi, ettei tulevaisuus näyttäisi "jälkikasvun" osalta synkältä. On tullut loukatuksi ja on näkyvissä koppavuutta, ettei sovittelua voida aloittaa, kun vasta varsinaisen avioeron jälkeen. Koetusaika halutaan kutistaa minimiin, kun omille teilleen lähtenyt haluaisi antaa oman villiintymisen ensin hiukan laantua, jos vaikka jokin ihme löytyisi, että suhde voisikin jatkua avoliittona!

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1467002409650 -

.

Ilkka Luoma

Sexit nyt ---

~ https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058

19 606 nimeä kansalaisaloitteessa - Ero-EU' sta äänestys Suomessa (klo 15:26)

Ilkka Luoma

... Nyt jengataan keinoa jos toista, että saadaan kansanäänestyksen enemmistötulos eliminoitua, jollain kikka kuutosella.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1467175070374 -

.

Ilkka Luoma

... EU-Euroopan talousveturi Saksa jyrähtää, eipäs panikoida brexitistä. Todennäköistä, että Saksa hyötyy. Yllättäen myös Englanti, parantuneen vientikilpailun myötä!

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20167202 -

.

Ilkka Luoma

... Brexit-hyöty nro 1: Konservatiivipoliitikko, uusi PM lupaa yhtenäisyyttä ja parempia elinoloja pienipalkkaisille. Pöytä on nyt puhdas uusille ideoille, luoville ratkaisuille ja yhtenäisyyden luomiselle.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468383956340 -

.

Ilkka Luoma

Brexit näyttää saavan jykevää kannatusta USA' n suunnalta. Onko USA' n etu heikko EU?. Ainakin Venäjä siitä pitää, se tasapainottaa eurooppalaista kauppa- ja turvallisuuspolitiikkaa. Näin toimien Euroopan vetureiksi nousevat jälleen Saksa ja Venäjä, onko tämä Trumpin eurooppafilosofia, jolla hakee vahvuutta Kiinaa kohtaan, jolle USA ei enää yksin mahda mitään. Elämmehän jo Kiinan vuosisataa.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170116220005416... -

.

Ilkka Luoma

... Samalla Englanti säästää miljardeja EU-jäsenmaksuissa. Kun ero astuu voimaan

~ http://yle.fi/uutiset/britanniassa_etsitaan_brexit... -

...

Toimituksen poiminnat