Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Media tuntuu kiihdyttävän natotustaan – työillallisen lähetessä

(Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi suomalaisten olevan ystäviä ja ystävät kutsutaan aina ruokapöytään – ilmaisten, että kyseessä on vain illallinen - televisiouutisoinnissa)

 

[… kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt, miten voi olla mahdollista, että meillä täällä sotilaspoliittisesti liittoutumattomassa valtiossa media, erityisesti Helsingin Sanomat käy kovaa infosotaa, jopa kansalaisaan vastaan – natottamalla edesmenneen kolumnisti Olli Kivisen opein Naton kaikkivoipaisuudesta 1] …

kansalinen Liisa on tahollaan ihmetellyt millainen on sellainen ystävä, joka lietsomalla lietsoo turvallisuusuhkaa junailemalla sotilasjohtajansa jopa ilman kutsua taistelukoneineen Suomeen 2], likelle Venäjän rajaa osoittamaan mieskuntoaan rajalle, jossa vastuuta kantavat suomalaiset ja venäläiset, eivät amerikkalaiset. Onko tämä sitä aitoa ystävyyttä, kysyy kansalainen Liisa – lisäksi Liisa kysyy, onko paljolti kansalta salassa tehty Nato-Isäntamaasopimus 3] ystävän kädenojennus … ]

 

Amerikkalaiset nato-sotajohtajina erityisesti ”näkisivät mielellään, että Nato sodituttaisi suomalaiset viimeiseen mieheen” *|, täällä idän ja lännen vedenjakajalla – yhteisen liki 1500 kilometrin rajalle, varmaankin puolustaessaan vapautta, veljeyttä ja demokratiaa, kuten nämä suosikkihoennat kuuluvat.

*| Kuuluisa Venäjän presidentin Vladimir Putin ilmaisu Naantalissa – annettuna ”kevennysheittona” vakavaan mietintään mikä on asemamme toisen ydinasesuurvallan rajalla ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1467352638824 -

  • Esitelmä Suomen turvallisuuspolitiikasta – Nato-kriittisestä näkökulmasta puolueettomana ja sotilaspoliittisesti liittoutumattomana– kiihkotta ”asiat asioina” periaatteella ~ https://youtu.be/1UUfC0LZExk - [IL]

     

Miksi media ja äänekkäät vähemmistöpoliitikot vääntävät kättä kansansa kanssa?

Tunnetusti media käy kuumilla, jopa tulihehkuisilla kierroksilla, kun puhutaan Venäjästä, idän uhasta ja Naton autuaallisuudesta, kun se järjestää rauhan nimissä suuria sota- ja rynnäköintiharjoituksiaan muun muassa Pohjois-Kalotissa (pohjoisin Eurooppa – Venäjän Kuolan niemimaan läheisyydessä), Itämerellä ja jopa maihinnousuina Etelä-Suomeen kuin taistelu- sekä rynnäköintiharjoituslentoina kutsumattomina F-15C sotakoneina Kuopiosta itärajamme suuntaan.

...

Kaksi esimerkkiä mediakirjoituksista – toinen kiihkeämpi ja toinen sovinnollisempi:

 

1 [HS] ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1467686048155 -

... Kun Nato lisää taistelu- ja rynnäköintiharjoituksia sekä uhkaavaa pelotettaan, niin mitä Venäjä tekee? Mitä valtiota täällä meille tärkeällä Itämeren alueella Venäjä on uhitellut ja esittänyt pelotettaan, voisitko sinä kertoa, kenties meitä kohtaan? Linkin jutun kuvassahan venäläinen sotakone lentää ”kahdeksan metrin” päästä Nato-USA sotalaivan USS Donald Cook' in yli - tämähän oli suosittu lööppi vähän aikaa sitten, joka tosin unohti kertoa mitä "rauhanristeilyllä" ollut ohjusalus oli operoimassa 4].

Suomen on oltava taitava täällä idän ja lännen vedenjakajalla, jottemme joutuisi suurien taistelualustaksi, sijaintimme vuoksi. Tuon sijainnin kansakuntamme tunnistaa, eikä siksi halua Natoon, vaikka eräät kokoomuslaiset sinne veisivätkin 5], jopa ohittaen nato-kansanäänestyksen! Kova on halu joutua mahdollisuuteen, jossa Nato mielellään taisteluttaisi suomalaiset viimeiseen mieheen.

Herää kysymys kuinka paljon on vieraiden valtioiden sotilaita ja siviilejä tapettu USA' n liki jatkuvissa sodissa **|, jotka ovat jo 70 vuoden ajan käyty aina kaukana Yhdysvaltojen rajoilta, muiden maille amerikkalaisten rynnäköidessä. 5] -allekirjoittajan vastinetta HS-linkin kirjoitukseen.

 

2 [Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/suurlahettilas_suomen_nato-yhteistyo_hyvaksytaan_venajalla_mutta_jasenyys_olisi_liikaa/9005182 -

... Sapelien kalistelua, miten Venäjä on konkreettisesti uhannut Ruotsia, Suomesta puhumattakaan. Venäjä on ilmaissut, että jos Suomi (Ruotsi?) liittyisi Natoon (kansan tahdon vastaisesti) muuttaisi se nimenomaan uhkaa Venäjälle, ei Suomena, vaan nato-jäsenvaltio Suomena. Tällöin Venäjä ei jää toimettomaksi, kun Naton sotakone tulisi näin suoraan Venäjän rajaan kiinni, juurikin Pietarin, Kuolan niemimaan ja Suomenlahden pussittumisen myötä.

Millaiset sotavoimat ovat nyt kullakin osapuolella Itämerellä? Miksi Nato haluaa lisätä uhkaa ja pelotetta? Millaisia konkreettisia sodan aloittamisuhan tilanteita Venäjä on Itämeren ympäristössä aiheuttanut? Sotakoneita, jotka lentävän niin venäläisinä kuin nato-jäsenvaltioiden koneina, ilman transponderia.

[!] Suomessa sovittiin kahden toimesta yhdessä, Niinistön ilmoittamana, että transponderit aktivoidaan. Nerokas suunnitelma kahden rajanaapurin kesken. Julkisesti Venäjän presidentti Putin hyväksyi heti vievänsä asian yhteiseen Nato-kokoukseen, sillä ilman transpondereiden päällä oloa lentelevät myös nato-valtioiden sotakoneet ja tilastollisesti vielä enemmän kuin venäläiset (Putinin oma ilmoitus julkisuuteen) -kuten kohta 5] aiemmin

 

Iltapäivälehdistö on erikoistunut uhkakuvien maalaamiseen

Lööpitys on päivän sana, koska niin Ilta-Sanomat kuin Iltalehti tietävät, ettei arkitavallinen kansalainen jaksa lukea usein kuin kissankokoisen tekstin ruokakaupan kassajonosta ja jättää lehden silti usein ostamatta. Pitää olla todella raflaava lööppi, että aviisi livahtaa ostoskoriin. Siksi toimittajat kisailevat toinen toistaan värikkäimillä lööpeillä eli etusivuhuudoilla. Tämä on sitä tämän päivän media- eli informaatiosotaa.

Mediasodan osapuoleksi löydettiin Pietarista jopa trollitehdas. Tätä tehdasta ja sen toimintaa ei jaksettu sitten tutkia loppuun – venäläinen asiantuntija osasi kertoa, että kyseessä oli Glonass-GPS järjestelmien tutkimus- ja testauskeskus, joka vaati paljon data- ja nettiyhteyksien käyttöä. Kahvitauoilla eräät operaattorit hoksasivat heittää maailmojen verkkoon juttuja, joista sitten tutkimuskeskus sai tittelin – trollitehdas. Niin – näin Venäjältä.

 

Esimerkki iltapäivälehden jutusta:

3 [IS] ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001214105.html -

... Nythän media on jo julistanut infokilpavarustelusodan. Palaamme aiheeseen laajemmalla artikkelilla **|, muun muassa Bulava ohjuksista, joiden tuhovoima on huomattavasti suurempi kuin Iskendereiden ... Mutta mihin meidän media pyrkii tällä hyvin tarkoitushakuisella, liki manipulatiivisella infosodallaan, jossa päämäärähakuinen tavoiteasetanta on itse uutisointia ja sen monipuolisuutta tärkeämpää? Kuka kertoo? -5] katso edellä kohtio 5.

 

Sodat syttyvät usein vahingossa tai sitten lisäreviirien valloitushalusta

Koko luomakuntaa ylläpitävä evoluutio loi järjestelmän nimeltä reviirit ja niiden puolustus, kuin myös järjestelmän, jota kilpailuksi kutsutaan. On kysymys paikasta lokeroinnissa, jossa kullekin lajille on varattu ”tila” kehittyä ja lisääntyä 6]. Ei muuta.

6] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016070521851265_uu.shtml -

 

Nyt ihminen on ainoana lajina oivaltanut, että sota on usein keino saavuttaa väkivallalla enemmän kuin populaation koko edellyttäisi, tosin historia kertoo elintilan hankkimisesta ja alempiarvoisten hävittämisestä. Muussa eläinkunnassa ei alempiarvoisuutta ymmärtämällämme tavalla ole, on vain heikkous tai vahvuus ja mitä yleisimmin sopeutuvuus asemoitumalla omaan lokeroon, jota sitten puolustetaan. Yleensä harmonia hallitsee ja kilpailu on säädelty siten, että ”heikkokin” osaa puolustautua riittävällä tavalla turvatakseen oman lisääntymismahdollisuutensa.

 

Nyt on meneillään idän ja lännen voimain mittelö

[Juuri Ukrainassa itä ja länsi kohtaavat -slaavilaisvenäläisyyden historiallisessa keskuksessa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kalitsian-haamut-ukrainan-yosta.html - ]

Itä edustaa kaikkinensa yli puolta maapallon väestöstä, ja länsi noin vajaata 20 prosenttia. Länsi on niskan päällä suotuisan historiansa (löytöretket ja kolonialismi sekä alusmaiden raaka-ainehyödynnös), vielä toistaiseksi.

Länsi puolustaa nyt saavutettua asemaa kaikin keinoin 7] ja Nato edustaa tätä hegemoniatavoitetta. Itä on hajanaisempi, koska se on joutunut olemaan usein lännen puristuksessa, jopa Kiina ja hajotettu Neuvostoliitto 8] (tosin kaatui myös ideaalisen yhteiskuntajärjestyksen romahtaessa, osin ihmisen perusluonteen – yksilötavoitellun kilpailuvietin vuoksi). Kiina oli puristuksissa Opium-sotien aikana. Nyt tilanne on muuttunut, oleellisesti.

 

Miksi meillä media lietsoo, sodan uhallakin puolipakkoliittymistä Natoon?

Tätä aihetta ovat pohtineet niin presidentti, kiertoteitse 9] – kuin kansakuntamme enemmistö, joka sanoo jatkuvasti, jo yli 50 prosentin voimalla – ei – Natolle. Mikä tekee Natosta, lännen sotilasliitosta meille niin erinomaisen, että osa mediasta uhraa jopa lukijakuntaansa – vähentyneenä maksullislevikkinä?

Entä vastamedia, joka nyt paljolti kansalaisvoimin nostaa väkevästi päätään. Vastamedia harjoittelee ja kehittyy. Menee vielä aikaa, jotta se kykenisi antamaan täyden informaatiovastavoiman osin yksipuoliselle normimedialle. Tänään vastamedia jaksaa tuoda vain sen toisen – valtamedian unohtaman puolen – näkyville.

...

 

Seuraava kehitysvaihe onkin kansalaismedia, joka kertoo ”kaikkien” näkökulmien mukaisesti tapahtumat, sillä yhä useampi suomalainen on valveutunut ”kansalaistoimittaja”, kommentoija, informaationtuottaja ja kritiikkisäveltäjä 10] - ottaen näin eri toimintamuodoin osaa tietosisällön luomiseen ja jakamiseen!

 

**| Tänään juuri ilmoitettiin, että Irakin Bagdadissa tapahtuneen verilöylyn – terrori-iskun – uhrimäärä on noussut jo 250' een. Tässä nimenomaisessa siviilien joukkomurhassa eivät amerikkalaiset ole mukana, mutta nyt on syytä palauttaa mieliin Yhdysvaltojen edellisen presidentin George W. Bush' in ilman mitään mandaattia aloittama Irakin sota, jossa Irakin itsevaltias ja kovan järjestyksen ylläpitäjä Saddam Hussein tapettiin amerikkalaisten myötä-avulla.

Myöhemmin tuohon laittomaan sotaan ryhtynyt Englanti – aiemman pääministerinsä – Tony Blairin sanoin on pyytänyt nöyrästi anteeksi väärää sotaa, johon Englantikin ryhtyi – uskollisena Yhdysvaltojen aseenkantajana. Nyt Irak ja Bagdad ovat sekasorrossa, mielivaltaisen ISIS-järjestön tehtaillessa kiihtyvään vauhtiin siviili-iskujaan, kun ”varsinainen sota” on vaikeuksissa islamistisen valtion näkökulmasta. Kantaako nyt eläkkeellä oleva presidentti Bush vastuunsa – ei kanna, on kirkas vastaus. Kuka tai ketkä kantavat – ei ketkään, vaikka hyökkäys oli puhtaasti amerikklaishegemonialla operoitu, kuten nyt sekasorrossa olevat Afganistan ja Libya.

 

Tekstilinkit

1] Kolumnisti Olli Kivisen muistolle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html -

2] Kutsumattomat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html -

3] Nato-Isäntämaasopimus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - [FI]

4] Signalointi puolin jas toisin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venalainen-signalointikone-tuli.html -

7] Aggressiivinen lännen puolustushyökkäys ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html -

8] Neuvostoliitto ja Venäjä – pahan valtakuntia ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venajakin-pahan-valtakunta-on-liian.html -

9] Harmistunut presidenttimme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/presidentti-sauli-niinisto-purkaa.html -

 

10] EKSTRA - Kritiikkisäveltäjä, mitä se on?

Tämä uusi ”ammattiryhmä” perustuu suureen määrään kansalaisia, joilla on kyky sukeltautua tietomaailmaan, tietovarastoihin, kansalaistietovirtoihin ja muodostaa uusia näkökulmia kritiikin sävelin – kyseenalaistamaan miltei tiedon kuin tiedon, sillä totuutta ei absoluuttisena ilmiönä ole olemassa; on vain yleisesti enemmistön hyväksymä näkymä, vaikka ”viisas tietäjä” sanoisi mitä tahansa.

Nyt on kysymys kritiikistä, joka on saatava ylätasolle, patoamaan luulojen, arvailujen ja varsinaisten manipulaatioiden järkyttäjäksi – kansalaisvoima yhtenäisenä ilmiönä voi luoda kilpailutilanteessa vahvan asiakriittisyyden aseman – nujertamaan nyt vellovan älämölötyksen, usein ilman mitään todisteita, perusteluja, ainoastaan haukahtelu mielessä. Kansa vastaa usein: ”Puhu sinä, minä pidän hevosta” tai ”ne ovat eri miehet, jotka ruumiita pesee, ja ne, jotka niitä tekevät”.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 82173

 

DOC uhkakuvia_natosta_06072016.doc – OpenOffice Writer

PVM 06072016

 

 

1343 | 12405

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

koskapa Heinäluoma,Kanerva etc"kremlin ymmärtäjät" kävivät moskovassa ja Putin suomessa niin ihan tasapuolisuuden vuoksi on hyvä käydä natoa morjenstamassa,,muutenhan luulevat suomea kremlin vasalliksi,,mitä monet täällä usarissakin tuntuu toivovan,,,!

Ilkka Luoma

Samalla tavalla Venäjän ilmavoimat voisivat tulla tänne meille harjoittelemaan - onnistuisiko jopa vain itse itsensä kutsuen?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tuskin Venäjän ilmavoimat lähtisivät "harjoittelemaan" Naton rauhankumppanin kanssa. Mitä harjoiteltaisiin; hyökkäystä vai sen torjumista vai kumpaakin ja kumpi olisi hyökkääjän roolissa, Suomi vai Venäjä? Lisäksi voisi olla vaikea sopia siitä, harjoitellaanko Venäjän alueella vai Suomen puolella.
Kaikki Naton harjoitukset ovat olleet alueen puolustamista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #8

Matti, kiitos viitseliäisyydestäsi. Vastasit asiallisesti epäasialliseen heittoon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Kerrohan Harri, mikä oli epasiallinen heitto - lukijat odottavat siihen vastausta :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #16

Ensinnäkin eivät Naton joukot tulleet Suomeen harjoittelemaan ilman Suomen suostumusta. Jos Venäjän ilmavoimat tulevat, niin ne eivät kysele etukäteen.

Toivottavasti tyydyttää lukijat?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Amerikkalaiset tulivat itse kutsuttamalla itsensä - venäläiset kysyivät joskus Neuvostoliiton aikana, että voitaisiinko - pr. Kekkonen totesi : "Kiitos ei" - se oli siinä, tätä lukijat odottivat?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #22

Hyvä jos kutsuivat itsensä. Ovatko venäläiset esittäneet pyynnön päästä harjoittelemaan? Suomi tuskin esittää kutsua ja vaikka kutsuisikin, uskotko itse, että venäläiset tulisivat?

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #27

"Hyvä jos kutsuivat itsensä."

Eli olet sitä mieltä että tänne voi tulla ilman valtiovaltamme lupaa, jos vain tulija on lännestä? Millaista itsenäisyyttä tuo kommentti edustaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Amerikkalainen viittasi Nato-Isäntämaasopimukseen ja otti ja kutsututti itsensä kylään - näin meillä mennään. Aikanaan YYA-aikana Nliitto ehdotti vastaavaa. Pr. Kekkonen sanoi: "Ei kiitos".

Nyt me jäimme hölmistyneinä katsomaan housut kintuissa, kun amerikkalaiset sota- ja taistelukoneet tulivat Suomeen, jopa heidän omin sanoin näyttämään voimaa Venäjälle - jota tuki amerikkalaiskoneiden lennot lähelle Venäjän rajaa.

Sitten USA poistui, ja me jäimme elämään venäläisten kanssa yhteiselle rajalle. Muistamme, että USA on käynyt kaikki sotansa viimeisen 70 vuoden aikana kaukana omilta rajoiltaan - rynnäköiden ja hyökkäillen muiden maille ja toisten mailla. Me sen sijaan olemme eläneet tuon 70 vuotta täyttä rauhan tilaa tämän "Pahan Valtakunnan kanssa" - että näin.

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #33

Ehdotus ei ole päätös. Suomi hyväksyi ehdotuksen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Oikea kysymys kuuluu:

Olisiko Suomi kutsunut itse oma-aloitteisesti USA' n sota- ja taistelukoneet Suomeen? Entä ennen Nato-Isäntämaa sopimusta, jota eduskuntamme ei edes ratifioinut. Entä miten järjesteltiin maahamme taisteluharjoiteltu ensimmäinen maihinnousu - sitten saksalaisten 1918 ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Suomen edun mukaista on harjoitella aina:

a) mahdollisen viholliskandidaatin kanssa, joka voi tulla yllättäen myös lännestä!

b) mahdollisen auttajan kanssa, joka taas voi yllättäen tulla idästä!

a ja b voivat olla myös toisin päin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Venäläiset tulisivat mieluusti harjoittelemaan suomalaisten kanssa.

Ilkka Luoma

Tähän kohtaan on syytä tuoda näkyville Nato-isäntämaan tarkoitus - pykälä 2 - suomenkielellä:

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

turhaa itkua,-kynnys rynniä suomeen ei nyt putinin vihreiltä miehiltä oikein sujuisi,,ihan hyvä asia !

Ilkka Luoma

... entä sotilaspoliittinen liittoutumattomuus ja huomio kaikkiin ilmansuuntiin? Entä 1340 kilometriä yhteistä rajaa ydinasesuurvallan kanssa - kannattaako kaivaa verta nenästä; oletko valmis maanpuolustustehtäviin, jos tai kun meidät ajettaisiin yhteenottoon? Olisitko mukana -ja millä tavoin?

Ilkka Luoma

Venäläiset eivät ole tulleet yli 70 vuoteen kutsumatta - USA tuli keväällä.

Muutoin kommenttisi on outo - kerrassaan outo.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #17

"Venäläiset eivät ole tulleet yli 70 vuoteen kutsumatta - USA tuli keväällä."

Suurenko osan Suomea USA ryösti?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Veivät poikuuden, aiemmin meille ei olla koskaan taisteluharjoiteltu maihinnousua.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #17

Höpö höpö, eivät tulleet vastoin meidän tahioa, päinvastoin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Toistaiseksi ulkoministeri Soini kertoi toisin: "Tulivat itse kutsuen itsensä" - tuskin Timo valehtelee tälläistä?

Ilkka Luoma

Media kiihdyttää ja kansa jarruttelee ...

" ... [ … kansalainen Erkki on äänestänyt mielipidemittauksissa kansalainen Liisan kanssa jo yli 10 vuotta täyden enemmistö kielteisyyden Natolle. Vaikka media väheksyy lukijoitansa, eikä noteeraa juurikaan – ainakin Helsingin Sanomien ja Yle’ n osalta, ylläpitäjiään eli kansalaisia – on päätös elosta ilman Natoa kypsynyt myös oleellispoliitikkojen liittoutumattomuusarsenaaliin. Erkki on tyytyväinen – kansalaisen tahto on nyt noteerattu …

… kansalainen Liisa on tiennyt jo pidempään, että ystävät pidetään lähellä ja viholliset kaukana. Liisa tietää myös, että ne ovat eri miehet, jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät. Kansa lopulta ja aina maksaa kaikki ne viulut, jotka pidemmälle ajattelemattomat poliitikot korskeudessaan tekevät – kuten Kokoomuksen koppalakkiosasto, joka veisi Suomen Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen … ]

Sauli Niinistö totesi ruotsalaisen kutsuvieraan lausahdukseen napakasti suunnilleen näin – ”Olette nyt hiukan ajastanne jäljessä” – näin se on, sillä Suomi ja suomalaiset ovat eläneet jo yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa itäisen karhun kanssa, 1 340 kilometriä pitkästä yhteisrajasta huolimatta tai juuri sen takia. Olemme toki puskuri ruotsalaisille, jotka luikkivat olosuhteidenkin pakosta karkuun niemeltämme jo alkaen 1809 – eivätkä virallisesti antaneet tukea, kun kansakuntamme oli seinää vasten 1939.

Kansa sanoo, ja vastuupoliitikot hyväksyvät ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/kansakunta-o... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, kirjoitat juttusi liittyvän Natotukseen ja Natohysteriaan. Aika osuvia ilmaisuja Venäjän propagandan vaikutuksesta. Sana "NATO" on demonisoitu ja herkemmissä henkilöissä se voi aiheuttaa voimakkaan tunnereaktion, jolloin aritmeettislooginen aivolohko on lähes täysin pois käytöstä. Psykologiassa puhutaan myös suggestiosta. Pitkäaikainen propaganda on verrattavissa tähän.

Mielenkiintoista on havaita, että Ruotsin natojäsenyys tuomitaan Venäjällä samoin kuin Suomenkin liittoutuminen. Se, että Ruotsi on tehnyt puolustussopimuksen, erikseen Naton voimakkaimpien jäsenten, Britannian ja USAn kanssa, ei näytä herättävän minkäänlaista reaktiota.

Johtuuko tämä siitä, että suggestiossa käytettiin vain sanaa "NATO"?

Ilkka Luoma

Johtuu yksinkertaisesta syystä - terveestä itsesuojeluvaistosta, jonka evoluutio loi ja joka on tehonut jo miljoonia vuosia. Nyt kaivetaan verta nenästä. Ei hiekkalaatikolla selvästi heikompi lähde uhittelemaan reilusti isommalleen (varsinkaan jos se ei edes käyttäydy vihollismaisesti). Muussa tilanteessa tuolloin tehdään vihollisesta ystävä - toisaalta on taito pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana. Saa lukea ja ajatella ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tilanne muuttuu kun hiekkalaatikkoon tulee vielä vahvempi joka puolustaa pienempiä. Entinen kiusaaja joutuu myös kunnioittamaan voimaa

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Valitettavasti vielä isompi korskuu niin suurta testosteronia, että entinen suurempi hakee omaa arsenaalia suuremmaksi - se kuuluisa kilpavarustelu, joka muuten näkyy myös siviilien keskuudessa. Kahden vieruslaatikon ei kannata olla riidoissa, kun toisesta hiekka loppuu - läheltä on helpompi saada lisää kuin kaukaan, jolloin toimituskin on epävarmempaa ... :)

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #12

Matti Villikari, uskotko siis aidosti USA:n haluun auttaa pienempiään maapallon toisella puolen, vai voisikohan siellä olla jostain muusta intressistä kyse?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #39

Kyllä auttaa. On näyttöä aiheesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Auttoi esimerkiksi aivan tavallisia afganistanilaisia, irakilaisia, somaleita, jemeniläisiä, libyalaisia, syyrialaisia, panamalaisia, serbeja (Kosovo) jne ... ?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #49
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Täsmälleen auttoi irakilaisia - tapettuja jo satoja tuhansia, ja kuka aloitti rynnäköivän sodan - vieläpä ilman mitään mandaattia - muuntaen totuutta YK' ssa Yleiskokoukselle Colin Powellin suulla. Auttamista tosiaan - täsmälleen.

Oletko lukenut raportin Irakin sodasta ja englantilaisten osallistumisesta siihen - julmaa tekstiä, auttoivat irakilaisia, aivan - näkökulma tuokin!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Intressi on selkeä - maailmapoliisiroolitus, jolle Kiina on laittamassa hiljalleen esteen ja stopin ...

[2013]
" ... Miksi USA ottaa itselleen maailmanpoliisin tehtävät ja valtuuttaa itseään tekemään tuho- ja rangaistusiskuja ”jukuroiville valtioille”? Miksi USA yleensäkin on niin hanakka puuttumaan toisten itsenäisten ja suvereenien sisäisiin asioihin? Onko USA tullut epävarmaksi, kun Kiina rynnii nyt omalla vuosisadallaan maailman veturiksi – kautta-aikain maailman väkirikkaimpna valtiona. ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148433-... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Kun amerikklaisten taisteluhiekkalaatikolle tulivat myös engaltnilaiset - auttamaan irakilaisia ...

"... Helsingin Sanomille täydet pisteet totuuden vihdoin esille tuonnista. Kansalaiset ovat pitkään tämän tienneet, mutta valtamediat eivät ole aiemmin katsoneet tätä totuutta tarpeelliseksi kertoa. Nyt asia on korjattu ja siitä kiitos Hesarille"

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1467779458653 -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

re#9

Ilkka, et vastannut kysymykseeni, ryhdyit puhumaan hiekkalaatikosta. Siis miksi Venäjä ja suomalaiset natokammoiset hyväksyvät turvatakuut USA:lta ja ÙK:lta mutta ei Natolta? Kuitenkin koko ajan natokammoiset kertovat, että USA = Nato.

Kun Suomi on jo tehnyt sotilasliiton Britannian kanssa ja pian kaiketi Ruotsin tapaan myös USA:n kanssa, pitäisi siis samoin perustein väittää, että Britannia ja USA ovat levittäytyneettinen
Venäjän rajalle.

Mikä logiikka tässä on, vai onko ollenkaan?

Miten sotilasliitto jenkkien kanssa ei ole veren kaivamista nenästä, mutta Naton kanssa on?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Nato ei ole USA, eikä USA = Nato, vaan USA on aina Naton sotilasjohtaja ja massiivisen ydinaseiskuvoiman takaaja. Venäjälle yksikään muu natovaltio kuin USA, ei muodosta uhkaa. Vain USA on aloittanut näitä sotia viimeisen 70 vuoden aikana - eivät muut natovaltiot.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Suomi ei ole tehnyt minkään valtion kanssa sotilasliittoa, on toki tehty Nato-Isäntämaa sopimus, joka tuotti helpon itsensä kylään kutsumisen USA kansalliskaartin ilmavoimille ...

Jos Suomi tekee sotilasliiton USA' n kanssa - olisi se veren kaivuuta todella syvältä!

Venäjä kykenee taistelemaan minkä tahansa yksittäisen natovaltion kanssa, jopa USA' n, mutta yhdessä Nato on konventionaalisin asein jo ylivoimainen - mikäli keskittää kaikki jäsenvoimansa yhtä vastaan - tässä tilanteessa Venäjä käyttäisi ydinaseita, ja se olisi läntisen nykyelämän loppu, kuten Venäjänkin.

Tässä Nato-Isäntämaa pöytäkirja suomeksi:

" ... 2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

Tässä laaja selvitys videona siltä toiselta puolen, joka myötäymmärtää faktojen ja todennäköisten faktojen pohjalta kansalaistemme natokantoja ---

Esitelmä Suomen turvallisuuspolitiikasta – Nato-kriittisestä näkökulmasta puolueettomana ja sotilaspoliittisesti liittoutumattomana– kiihkotta ”asiat asioina” periaatteella ~ https://youtu.be/1UUfC0LZExk - [IL]

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #32

Et vieläkään ottanut kantaa itse asiaan, miksi USA kelpaa turvatakuun antajaksi, mutta ei Nato.

Mikä on Nato-kriittisen ja kiihkotta turvallisuuspolitiikkaa tarkastelevan henkilön käsitys? Putin-kriittisen käsityksen mukaan tässä ei ole logiikkaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Suomi ei ole tekemässä turvatakuusopimuksia USA' n kanssa - ensinnäkin. Nyt näyttää pikemminkin siltä, että USA pyrkii Venäjän kanssa yhteistyöhön Syyriassa karkottaakseen isisläiset ja muut terrorikapinalliset pois. Saattoi olla, että Niinistö toimii nyt sanansaattajana, jota kyllä himmensi juuri nyt suoritettu puhelinkeskustelu ydinasesuurvaltojen kesken - ainakin Syyriasta, ehkä Ukrainastakin. EU ja USA kauppapakotteet päättyvät viimeistään tammikuussa 2017 ... erityisesti Saksan teollisuus vaatii sitä.

Toisekseen ei Venäjä ole ottanut yksilökohtaisesti kantaa USA yhteistyöpöytäkirjoihin, joiksi kutsutaan sopimuksia, joilla hämätään kansaamme.

Kolmannekseen Venäjä on sanonut rajanaapurilleen, että he/ siis me teemme omat turvallisuusratkaisumme yksin - itse, eikä venäläisten kanssa tai painostuksesta. Samoin Venäjä tekee omat ratkaisut, jos natoraja tulee meidänkin rajaksi - itään - siihen venäläisillä lienee oikeus? Vai mitä? Sanoisin, että on rehellistä sanoa mahdolliset Venäjän toimet jo nyt etukäteen, jotta kansakuntamme tietää ne, siis sen, että tekevät varmasti omat liikkeensä - jos ...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei hiekkalaatikolla selvästi heikompi lähde uhittelemaan reilusti isommalleen, vaikka isompi käyttäytyisi kuinka roistomaisesti hyväksyttyjä sääntöjä rikkoen.

If you get screwed, bend down and ask for more!

Ilkka Luoma

Tässä tapauksessa heikkalaatikon suuremman roistomaisesta käytöksestä ei ole mitään todisteita. Toisaalta hiekkalaatikolle tuli pyytämättä omin kutsuin korskea kerskailija, joka vielä varmemman vakuudeksi sanoi, että täältä pesee :)

Ilkka Luoma

Pääministeri Juha Sipilä viestitti, että taistelurauta rajalle ei tuo ratkaisuja!

Poliittista valtaa käyttävä Keskustan pääministeri oli huolissaan Naton raudan rahtaamisesta herkälle idän ja lännen vedenjakajalle, jota me Suomena juuri edustamme. Ratkaisukeskeinen Sipilä halunnee neuvotteluja, kaupankäyntiä ja pakotteettomia mahdollisuuksia luoda uudelleen tilanteita kotimaamme teollisuudelle, maataloudelle ja yrittämiselle.

Medialinkki ~ http://www.sss.fi/2016/06/sipila-kritisoi-natoa-yl... -


[U][10032015] Uutisointiin ponnahti voimallisesti jo aiemmin ’piireissä pohdiskeltu’ eurooppalainen kokonaispuolustus, sen rajat ja päämäärät ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1425881125827 -

[ … suomalainen sanoo meillä kaukana itäisessä Pohjolassa mielipidekyselystä toiseen enemmistövastustuksen Natolle 1]. Kansalaisemme eivät halua Naton, eikä sen sotilasjohtajan USA’ n sotiin 2]. Suomalaiset ovat ajat sitten oivaltaneet, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla 3], sekä sen, että itse olemme niin lännestä kuin idästä 4] … ]

Karttaan katsojat ovat oivaltaneet, että Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka. Uralille on yritetty lännestä useita kertoja – aina väkivalloin, sotimalla ja aina häviten. Viimeinenkin Saksan kolmannen valtakunnan 5] hyökkäyksenä vuonna 1941 synnytti maailman sotahistorian verisimmän ja totaalisimman sodan 6]. Näitä sotia eurooppalainen arvomaailma ei tarvitse.

Neuvostoliitto hajosi, ja niin päättyi kylmän sodan aikakausi

Neuvostoliitto luhistettiin ”pahan valtakuntana” – USA silloinen presidentti Ronald Reagan päätti, että pahuus kumpuaa idästä. Nyt Euroopassa soditaan sisällissotana, johon osallistuvat molemmat ydinasesuurvallat, toinen aktiivisempana ja toinen sanallisesti ja sotilastuellisesti toistaiseksi passiivisempana – on menossa Venäjän ja USA’ n vastakkain asettelu. Onko nyt tarkoitus luhistaa Venäjä? 7]

Jälleen ollaan asettamassa rautaesirippua maanosamme keskelle –

… tätä esirippua eurooppalainen huominen ei enää tarvitse. Länsi ja itä voivat asettua rauhanomaiseen rinnakkaineloon ja myöhemmin uusintegroitua kaupallisesti toinen toisilleen hyödyksi, kuten oli Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin aikana jo tapahtumassa.

Nyt Ukraina sisällissotineen ja Krimeineen 8] on katkaisemassa ja jo katkaissutkin hedelmällisen talouskehityksen, joka konkretisoitui Nordstream - kaasuputkena Itämeren pohjaan, saksalais-venäläisenä yhteistyönä. Tuota kehitystä on syytä jatkaa ja ratkaista meneillään oleva lännen ja idän välinen sapelien kalistelu Ukrainassa 9].

On syytä laittaa merkille maailman suurimman talouden 10] –

.. Kiinan vaitonaisuus asiassa, sillä se tietää Venäjän olevan maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta ja mieluusti ottaa omaan tuotantokoneistoonsa nuo välttämättömyydet. Voimme eurooppalaisina ymmärtää, että Kiinan ja Venäjän lähentyminen on jostain pois, siksi suuri kiinalaisten raaka-aine- ja energiatarve on, ja tulee olemaan. 11]

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/vain-euroopp... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, osaatko antaa
selityksen siihen miksi länsimaat ajoivat alas puolustustaan NL:n hajottua mutta sitten jostakin käsittämättömästä syystä ryhtyivät valmistelemaan hyökkäystä Venäjälle ja aloittivat taas varustautumisen? Mikä oli syy?

Ilkka Luoma

Lähinnä USA tarvitsee sotia, aseteollisuutensa vuoksi - onhan USA maailman suurin asekauppias. Enää USA ei ole maailman suurin talous, ja se edustaa vain vajaata viittä prosenttia maailman väestöstä - Kiina edustaa jo vajaata 20 prosenttia ja on jo maailman suurin talous. USA tarvitsee massiivista asepelotetta pitääkseen maailman poliisin roolista kiinni. Tänään USA on maailman eniten sotinut valtio, sillä on nytkin ollut yhtäjaksoista sotaa jo liki 15 vuotta ...

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #24

Siis ainoa joka on noudattanut USA :n aseteollisuuden käskyä on Venäjä joka on aloittanut niitä kaivattuja sotia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Kerrotko mitkä sodat Venäjä on aloittanut armeijallaan? Mihin maihin Venäjän armeija on hyökännyt?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #31

Ukrainassa venäläiset käyvät sotaa. Georgiassa kävivät.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Ukrainassa separatistit käyvät sisällissotaa kiovalaisia vastaan, omasta autonomiasta ja äidinkielensä turvaamisesta. Kiovalaisia tukee länsi ja USA ja käsikassaroina useat vapaaehtoiset lännestä ja erityisesti entisistä itäblogin maista. Separatistit taas saavat apua Venäjältä - aseina ja vapaaehtoisina. Ukrainaa käsiteltäessä on aina muistettava, että siellä Maidanin verimellakoissa syrjäytettiin laittomasti laillisesti valittu presidentti. Toisekseen Maidanin verimellakoita ei ole edes tutkittu uskottavin voimin. Paikalliset puhuvat vieraista palkkasotilaista - Academy USA' sta? Kts. kirja-arvostelu ~ http://tuomioja.org/kirjavinkit/2016/01/jeremy-sca... -

Georgian sodan aloitti varsinaisekka hyökkäyksellä Georgian oma armeija - silloisen pr. Shaakasvilin käskystä. S odoti savansa Nato/ USA' n apuun, kun "nokkelasti provosoi" Venäjän mukaan torjumaan hyökkäystä etelä-osseetteja vastaan, jotka pyysivät sitten Venäjän armeijan apuun.

Löydätkö vastineita Venäjältä näihin amerikkalaisten aloittamiin sotiin, rynnäköinteihin ja hyökkäyksiin:

-Panama
-Kosovo
-Irak
-Afganistan (pidempi sota jo kuin kuuluisa Vietnam!)
-Libya
-Syyria
-Yemen
-Somalia

jne ---

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Siis mitkä sodat Venäjä on aloittanut armaijallaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Kerrotko nyt vastaavasti ne sodat, jotka USA on aloittanut rynnäköiden ja hyökkäilleen toisten itsenäisten valtioiden alueille - suoraan omin armeijoin ja lentovoimin - raskain pommituksin ja ohjusiskuin. Olisi ehkä tasapuolista, jos teet tuon luettelon rinnatusten Venäjän vastaavien kanssa :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #37

Maailmassa käydään paljon sotia. USA ei ole koskaan hyökännyt Suomeen. Tänne on hyökännyt vain Venäjä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Englanti julisti sodan Suomelle Jatkosodassa ja englantilaiset hyökkäilivät rannoillemme autonomian ja Krimin sodan aikana 1800 -luvulla.

USA on puristellut meitä pahasti COCOM aikana, torpaten esimerkiksi Rauma-Repolalta erinomaisen businessalueen - syvänmerentutkimusaluksina.

Jatkosodassa meidän hyökkäystoimien vastapainoksi saimme vastaamme paljon amerikkalaisaseistusta venäläisten taholta. USA näin epäsuorasti taisteli meitä vastaan.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #40

Ja tällä perusteella USA on luotettava kumppani?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

USA - luotettavuus näkyy nyt Afganistanissa, Irakissa ja Libyassa - kaikki valtiot liki täydessä sekasorrossa.

Irakin sodan osalta Eng. ent. PM Tony Blair jo oivalsi pyytää anteeksi vääriä päätöksiä osallistua USA' n rynnäkkösotaan. Aihe on nyt myös tutkittu - Blair joutunee oikeuden eteen hyökkäysosallisuudestaan Irakiin.

Ilkka Luoma

Tähän voimme rehellisesti todeta, että ...

... 4] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161444-... -

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Vautsi! Enpä voisi paremmin kirjoittaa täyttä asiaa, vaikka yrittäisin kuin Ilkka Luoma. Sieltä tulee täyttä totuutta joka sana koko ajan.

Ilkka Luoma

Kiitos kannustuksesta, jonka tosin voi kokea myös pikkuiseksi piilov*ttuiluksi ;)

Totuus on kirvelyä, lahjaa ja tietämistä, mutta sen ymmärtäminen taas vaatii lahjaa, tietämistä ja se aikansaa kirvelyä :)

Totuus on kunkin päässä, ymmärryksessä ja lahjassa oivaltaa ...

Toimituksen poiminnat