Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Venäläistä orkestrointia – putinointia shakkipelinä

Natomaat ja sen ystävät illallistavat työn merkeissä – pääteemana Venäjä, tuo kummajainen, joka on ristitty jo myös pahan valtakunnaksi – Neuvostoliiton malliin. Venäjäkin on liian suuri lännenmiehille. On olemassa pelko, että Kiina liittoutuu Venäjän kanssa. Onhan loogista, että kaksi maailman suurinta löytävät Idän vuosisadan – tai … ?

 

USA hyväksyi pakosta Venäjän avun Syyrian ratkaisuksi, sillä painolasti Irakista paisuu

[~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_ja_venaja_sopivat_yhteistyon_tiivistamisesta_syyriassa/9008166 - ]

Englannin entinen pääministeri Tony Blair on jo menossa vastuulliseen leivättömään pöytään, siksi raaka oli Irakin sodan seuraumukset, joita nyt puretaan – Afganistan seuraavana, sitten Libya – jonossa seuraavina Mali, Yemen, Somalia. Yhdysvallat tarvitsee nyt Venäjän tuen, sillä lännenmies ei edusta kuin vajaata 20 prosenttia maapallon väestöstä.

 

...

(Helsingin Sanomat 1] välitti omin lisäkommentein Venäjän presidentin Vladimir Putinin tuntoja nykymaailmasta, rooleista ja suurvaltapelistä – Neuvostoliiton hajottua Venäjän oli aloitettava miltei alusta, turvanaan vain maailman suurin pinta-ala ja vanhentuvat ydinaseet)

 

[U][ … Venäjän ja (Putinin) tarkastelu tulee aloittaa kaukaa historiasta 2], vaikka Putin on vain sattuman oikusta päässyt aikanaan entisen presidentin Boris Jeltsinin suosioon. Oliko niin, että Jeltsin näki Putinissa pelastuksen, koska hän oli jo osoittanut suurvenäläistä mentaliteettia sekä oli saanut erinomaisen KGB koulutuksen – hyvän saksankielen lisäksi? … ]

 

[25102014] Venäjä on kuritettu kansakunta, mutta voittajiksi koulittu – varsinkin generalissimus Josif Stalinin aikana. Olihan niin, että ainoa suvereenina kuollut Saksan kolmannen valtakunnan nujertanut johtaja oli juuri Stalin. Josifin nujersi lopulta hän itse – sillä viimeisenä vuotenaan hän ei luottanut enää kehenkään, kaikkialla näkyi pettureita … elääkö Stalinin haamu edelleen?

 

(Stalinin valta oli niin pelottava, että viimeistä hiljaisuuttakin kesti muutamia tunteja, ennen kuin palvelijat uskalsivat isäntänsä yksityistiloihin – puhutaan myös myrkyttämisestä – Kaganovits´iä veikkaillaan)

 

Venäläiset ovat sydämellistä väkeä, ystävällisiä ja vieraanvaraisia

Heistä paistaa idän aurinko ja lännen kaipuu. Jo tsaareista lukien halu Länsi-Eurooppaan oli suuri, erityisesti Krimin valloittaja 3] Katariina Suuri rakasti läntistä koreutta, taidetta ja musiikkia – vaikka oma valtakunta kykeni kaikilla saroilla vähintäänkin yhtä komeisiin suorituksiin.

Venäläinen musikka oli ja on alakerroksissaan vähään tyytyväinen ja osaa iloita pienistä huomaavaisuuksista ja heidän historian kiinnostuksesta. Venäläisillä on pitkä historia, toisin kuin ydinasesuurvalta amerikkalaisilla – jenkki on eurooppalaisten jatke värjättynä mustalla. Venäläiset ovat idän jatke sekoitettuna kaipuulla hyväksytyksi tulemisesta, nimenoman lännestä! Maaorjuuskin poistetiin suunnilleen yhtä aikaa niin Venäjältä kuin USA:sta.

 

Venäläisillä on johdettuna itsetunto, joka hakee vertaistaan

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/03/venj-lytmss-kadonneen-mahtinsa.html - ]

Kansakunta on kestänyt maailmanhistorian kovimman, raaimman ja verisimmän sodan – Saksan kolmatta valtakuntaa kohtaan. Tuo 1941-1945 välinen Suuri Isänmaallinen sota otti miljoonilta hengen – väitetään Stalinin tietoisesti kurittaneen kansaansa, laskien Wehrmachtin aivan Moskovan porteille.

 

Stalin halusi kansansa pysyvät herran nuhteessa,

ja jopa puolipelossa, joka taas rauhoitti Josifin tehtäväänsä – tehdä Neuvostoliitosta maailman mahtavin ja sitä se olikin heti vetypommin, Sputnik 1:n ja Juri Gagarinin jälkeen. Kuuhunkin vielä pääsivät ensimmäisinä, mutta vain kauko-ohjattuna. Neuvostoliitto halusi olla maailman suurin ja sitä herkkua se sai vähän aikaa.

 

...

Venäjä on meille suomalaisille erityisen merkittävä naapuri,

… on ollut, on ja tulee olemaan. Venäläiset vaikuttavat meihin (halusimme tai emme) – kuten jo viimeiset yli 1000 vuotta 4] ja erityisesti viimeiset reilu 200 vuotta 5]. Venäjän tsaarit pitivät Suuriruhtinaskuntansa lempilapsena – kehittivät sitä, irtauttivat ruotsalaisuudesta ja myönsivät hitaan kehityskaaren itsenäisyyskehityksen, päätyen niin Vladimir Leninin ja muun muassa Josif Stalinin allekirjoittamaan itsenäisyysmyöntöön 4. tammikuuta 1918.

Me suomalaiset olemme niin lännestä kuin idästä (halusimme tai emme) – Karjalassa, siis itärajoilla vaikuttaa itä – jopa uskontona ja luonteen ominaisuuksina. Lännemmäksi mennessä turkulaisten ruotsikaipuu tulee vastaan Turun saaristossa ja erikoisasemassa olevalla Ahvennanmaalla. Pohjoisessa saamelaisten kulttuuri 6] on rajaton Venäjän Kuolan niemimaalta läpi Suomen aina Ruotsin ja Norjan pohjoisosiin saakka. Suomi on siis sekoitus monia ja monenlaista!

 

Me suomalaiset olemme idän ja lännen vedenjakajalla (tahdoimme tai emme) …

Kun talossamme oli isäntä, presidentti Urho Kekkonen 7], kansa tiesi, että itä oli hallussa ja länttä emme niinkään tarvinneet, ainakaan turvallisuuspolitiikassamme. Kekkosen aikana meillä oli oma raha, itsenäinen lainsäädäntö ja ennen kaikkea vapaus tehdä omia päätöksiä – kunhan emme astuneet Kekkosen varpaille, emmekä liiaksi sormella osoitelleet itään. Herran pelko oli viisauden alku – kansamme eli parasta ja toimeliainta aikaa Kekkosen valtavuosina 8].

 

Kekkonen junaili kansallemme töitä

… idästä, silti hän käänsi hitaasti, mutta varmasti viisariamme myös länteen – kliimaksiaika oli ETYK, jossa Kekkonen sai balsamia koettelemuksiinsa. Suomi oli näin hyväksytty aidosti puolueettomaksi ja liittoutumattomaksi valtioksi, joka oli Kekkosen toinen päätavoite.

 

Ensimmäinen Kekkosen elinikäinen tavoite 1945 lähtien oli Karjalan palautus,

kerrotaan hänen olleen ”allekirjoituksen päässä” - tätä oli ollut todistamassa äämumyöhäiseen kestäneen saunomisen yhteydessä tuon ajan YIT-toimitusjohtaja. Saunominen tapahtui Imatran kupeessa Svetogorskissa – oli jälleen junailtu venäläisiltä töitä, tilauksia ja vaurautta kansallemme.

Jo presidentti J.K. Paasikivi sanoi ”tosiasioiden tunnustamisen olevan viisauden alku” - Paasikivi ymmärsi Leningradin läheisyyden ja pitkän 1300 kilometrisen itärajamme tosiasiat. Paasikivi oli myös se kolmas henkilö, joka vahvasti ja vakavasti oli varoittamassa vuoden 1939 hallituksen oikeistohenkeä ja luuloa lännen ja Ruotsin avusta …

… kumpaakaan ei tullut, kun Stalin Molotov-Rippentropin voimaannuttamana kyllästyi vitkutteluumme tekemiään maanvaihtoehdotuksia kohtaan. Alkoi Talvisota. Ruotsi ilmoitti välittömästi pysyvänsä ulkona, eikä muualtakaan apuja virallisesti herunut.

 

Muuten … ne kaksi muuta,

jotka kehottivat kuuntelemaan herkällä korvalla Stalinin maanvaihtoehdotuksia, olivat – C.G.E. Mannerheim ja Rudolf Walden. Kaikilla kolmella oli suuri merkitys, kun 1939 hallituksen pontevuuspyykkiä pestiin – itsenäisyys säilyttäen. Tosin saimme päällystakin Paasikivenä ja myöhemmin Kekkosena. Stalin luotti Paasikiveen ja muut Neuvostoliiton myöhemmät johtajat Kekkoseen, varsinkin vuodesta 1965 lähtien.

 

...

Venäjä on tänään edelleen maailman suurin raaka-aineaitta ja energianlähde

Venäjä on raaka-aineiden suurvalta, kuten myös ydinaseiden. Puna-armeija sen sijaan rapautui pahasti, kun Neuvostoliitto kaatui USA:n presidentti Ronald Reaganin epäonnistuneeseen Tähtien sota suunnitelmaan. Venäläisten resurssit loppuivat ja Jeltsin hoiti loput panssarivaunun päältä puhuen.

 

Putin otti vastaan Venäjän, jonka talousluvut olivat alhaalla

… nyt palkat, varallisuus, valuuttavaranto ja talouden toimeliaisuus on noussut osin jopa kymmenkertaiseksi 9]. Valtiolla ei ole velkaa, maassa on oligarkkien kaikkivoipa ahneus ja tavallinen kansa on edelleen vähään, mutta aiempaan nähden enempään tyytyväinen.

 

Historiasta totutulla tavalla Putin kurittaa hellällä kädellä – Staliniin nähden

Ei syödä suomalaista juustoa 0], puolalaisia omenoita tai ranskalaisia maatalousherkkuja. Nyt elintarvikkeet täytyy tehdä itse, maailman suurimmasta pinta-alasta, josta peltokelpoista on valtavat määrät. Venäjä tulee oleman merkittävä elintarvikkeiden tuottaja, nykyisen tuontinsa sijasta.

 

Putin ajaa suurempaa omavaraisuutta,

ja se voi tulla vielä pahana yllätyksenä EU:n omille turpeiksi kyllästetyille sisämarkkinoille – Japanin tauti lähestyy 11], ei jaksa kuluttaa lajiansa enempää ja näin viennin merkitys kasvaa – Venäjä oli hyvä kohde, mutta Putin saattaa napsauttaa rajat kiinni. Saksa on ensimmäisenä vaaravyöhykkeessä – siksi Saksa harjoittaa aivan omaa Venäjän politiikkaa – ehkä kohta schröderiläisessä hengessä.

 

Venäjää kuritetaan Ukrainan tilanteen vuoksi,

… vaikka lännenmies ei saata kokonaisuutena ymmärtää slaavilaista luonnetta ja toimintamallia 12]. Putin sanoi selkein sanoin, että Kosovossa toimittiin väärin (siellä tehtiin ennakkotapaus Krimille 13]), kuten Serbiankin osalta – puhumattakaan Bosnia-Hertsegovinan länsipommituksista.

Putin oli lopulta kyllääntynyt lännenmiehen jatkuvaan toisten asioihin puuttumiseen – oli Venäjän vuoro käydä turvaamassa ”omansa” - Ukrainan äärinationalistisia aineksia padoten ja yrittäen luoda Itä-Ukrainan venäläismielisille turvasatama, joka on jo Krimille luotu.

Putin muistaa myös tekemänsä sopimuksen USA:n presidentti George Bush juniorin kanssa lännenmiehen puuttumattomuudesta Ukrainan sisäisiin asioihin – tosin tutkimukset Maidanin 14], Odessa ja MH17:sta 15] osalta ovat kesken ja Putin panttaa varmoja todisteita Maidanin ulkomaisista palkkasotureista äärinationalistien tukena – pitänee todistetta jokerikorttina, kun talven pakkaset kouraisevat ukrainalaisia …

 

Kun tarkastelemme rooliamme tähän saakka Ukrainan osalta

siintää siinä uusi liittoutumattomuuden siemen, joka on saanut jo konkreettista hyväksyntää Venäjän voimaulkoministeriltä – Venäjän ”andrei gromykolta” - Sergei Lavrovilta. Suomi on hyvää vauhtia EU-joustavoitetusti sveitsittymässä 16] idän ja lännen välisten konfliktien uskottavaksi ja natottomaksi välittäjävaltioksi. Tämä on meidän ratkaisu, se on myös ratkaisu kaikkiin ulko- ja turvallisuuspolitiikan haasteisiimme.

 

...

Lopulta voisimme havaita venäläisyyden positiivisen aikakauden nimenomaan Saksan ”schröderiläisenä” vuoropuheluna, jolloin Putin tuli erinomaisesti toimeen Saksan kanssa – suhteet olivat jopa veljelliset. Elettiin aikaa, jolloin koko EU-Euroopan osalta rauhan takuumiehinä olivat Saksa ja Venäjä 17], tästä on nyt muisto jäljellä ja onkin arvattavissa, että Saksassa kasvaa kaipuu tätä aikakautta kohtaan, jonka konkreetisena tuloksena oli muiden kiristämättömissä oleva kaasuputki – rauhanpiippu Venäjän ja Saksan välillä.

 

Venäjä on osa BRICS maita,

… joita johtaa maailman suurin talousvaikuttaja ja kohta myös suurin kansantalous - Kiina, ollen sitä jo ostovoimakorjattuna tilastotietona 18]. Lännenmiehen pahin painajainen kohtaantuu talouskaavassa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 19], joka voi myös muuttua sotilasvoimakaavaksi, onhan molemmat idän mahdit ilmoittaneet tavoillansa, että USA:n maailmanpoliisirooli *] on illassaan, eikä mikään yksittäinen valtio voi enää muita määräillä vain omien lähtökohtiensa vaikuttamina.

 

...

Miksi meillä Suomessa on niin äänekäs,

… jopa pääministerimme Alexander Stubbin 20] ilmaisemalla tavalla, russofoobikoiden älämölöjoukko. Tämä meluava pienvähemmistö saanee voimansa äidinmaidosta, ollen vihaa menetetystä Karjalasta, Kekkosen myllykirjeistä, Venäjän toimittamasta nootista ja pelosta, jossa Venäjä valloittaa maamme, vaikka mitään järkevää syytä tähän ei ole.

 

Usein russofoobikkomme ovat myös natotuksen vallassa 21],

haltioituen tilanteeseen, jossa Natoon liittymisen myötä saisimme olla sitä viholliskandidaatistoa 22], mitä Nato Venäjälle tänään merkitsee. Natottajat haluavat ehdoin tahdoin meidät natoaggressioiden valtaan joutuneiden terroristien maalitauluksi. Ilman Natoa olemme luonnollisesti nato-ongelmien ulkopuolella.

 

Nato ei toisi meille kuin epävarmemman huomisen lapsillemme

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html [v2008 - ]

Nato on menneen aikakauden tuote, jonka itälaajentuminen tullaan tuomitsemaan vääränä valtapolitiikkana – ajalta, jolloin lännenmies ei ymmärtänyt, että Venäjän kenraali Talven hankeen ovat tuupertuneet Euroopan suurimmatkin voimat.

 

Natottomana maana Suomelle,

… siis meillä suomalaisilla säilyy mahdollisuus Karjalan uudelleen järjestelyihin. Palkkiona natottomuudesta saisimme kaikille 'karjalan kunnaiden' asukeille oman täysin itsenäisen vapaavaltion – kauppakeskittymänä idän ja EU:n väliin.

[VISIOINTIA] Karjalanmaa tasavaltana 23] olisi kiinalaisten ponnahduslauta Eurooppaan, venäläisille turvallinen näyteikkuna kaipaamaansa länteen sekä turvavyöhyke Suomelle. Kaikki hyötyisivät – tämän suunnitelman Putin tuntee, se on ollut Kremlin epävirallisilla vastaanotoilla jo käsittelyssä, eikä vähiten kiinalaisten innoittamina.

 

Uuden Karjalanmaan suunnitelma on osa laajempaa kokonaisuutta,

jolla ratkaistaan aluejaot myös kaukaisessa Itä-Siperiassa, samalla ratkeaa pohjois-kiinalaisten puhtaan veden saanto Baikal-järvestä. Baikalin vesi ja Siperian mittaamattomat raaka-ainereservit toimivat myös vakuutena kiinalaisten alkavalle massiiviselle Venäjän rahoittamiselle – Kiinahan vähentää koko ajan USA:n rahoitusta 24], ollen enää hiuksen hienosti Japania edellä.

 

...

Meille suomalaisille on maalattavissa toimelias huominen

Karjalanmaan rakentaminen, idän ja lännen neuvotteluvälittäjä, kiinalaisten Euroopan luottomiehenä oleminen vaikkapa Venäjän ja Kiinan välisten kauppasuhteiden konsulttina ja sisällöntuntemusasiantuntijana.

Valitsetko Sinä Naton meille huomisen tieksi - vai riippumattomuuden, omine päätöksinemme omasta turvallisuudestamme?

 

EXTRA*]

USA:n kutsumuskohtalo 3/3 ~ http://areena.yle.fi/tv/2152555 – YLE Teema

Lännenmies yrittää luhistaa Putinin Venäjän ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 – [9806]

 

Lännenmiehen hienovarainen ja syvälle ulottuva manipulaatio alkaa jo Hollywood elokuvista, joissa syötetään kunniaa isänmaallisuutta, oikeassa olemista, patriotismia, uhrautuvaisuutta, rehellisyyttä – ja voimaa nujertaa kaikki vastustajat, pahan lietsojat … muistamme aina sotien päättyvän lauseeseen: ”Ei enää koskaan”! Tämän niin moni suomalainenkin imaisee, ymmärtämättä ja näkemättä tapahtumien ja todellisuuden sisälle.

 

MUSIC

Sotien jälkeen sanotaan aina ”Ei enää koskaan” … silti idealisteja on olemassa … ~ http://youtu.be/lltJZ6XZ1kQ - Ruotsista Melissa Horn esittää viiltävän kauniisti asian!

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

Kuinka Venäjä asennoituu USA:n kutsumuskohtaloon**]

ja miten Suomi sijoittuu tuossa kahden tulen välissä

 

**] (YLE Teemalla käytetty termi dokumenttisarjassa USA:n ulkopolitiikasta)

 

...

AL IL Vf Pz BL US VU BL AL | BLOG 43399

 

---25102014---

---07072016---

 

doc.: Putinin_venaja_25102014.doc – OpenOffice Writer

1989 | 17869

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (82 kommenttia)

Ilkka Luoma

...
TEKSTILINKIT

1] Tälläiseen maailmaan Putin uskoo ~ www.hs.fi/ulkomaat/a1414129560560 - [HS]
2] Yhteinen historiamme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suo... -
3] Krimin reviiritaistelu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/reviiritaist... -
4] Kiovan Venäjä ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_his... -
5] Suomen itsenäisyys saavutettiin idästä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/itsenaisyyte... -
6] Tarjotaanko saamelaisille itsenäisyyttä? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/tarjotaanko-... -
7] Kiistaton johtaja – Kekkonen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-su... -
8] Kekkosen vuodet olivat parasta aikaa Suomelle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/kansalaisen-... -
9] BOFIT – Venäjän taloustilastot ~ http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/venajati... - [BoF]
0] Sahaammeko oksaa, jolla istumme? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [3095]

11] Ihmiskunta kiihdytti kuilun partaalle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/ihmispopulaa... -
12] Miksi lännenmies ei ymmärrä slaavilaisuutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/lannenmies-e... -
13] Todellisuutta Krimin takaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/ilkka-luoma-... -
14] Maidanin aktiivivähemmistö ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159300-... -
15] MH17 – miksi kone lensi sotatoimialueella? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [6033]
16] Sveitsittyminen ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/su... -
17] EU-rauha takautuu Saksan ja Venäjän kanssa -yhdessä ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [9326]
18] Kiinalainen mobilisaatio ulottuu yli maapallon ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [13918]
19] Natoexpansio kiihdyttää uutta talouskaavaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/natojasen-on... -
20] Luoko Alex Stubb turvaa vai turvattomuutta natotuksellaan ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [1196]
21] Natouskovaiset russofobistit ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [3426]
22] Nato-isäntämaasopimus – olemmeko jo viholliskandidaatti? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [3474]
23] Välivaihe ennen Karjalanmaata ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/03/ikuinen-karj... -
23] Karjalanmaa kokonaisena! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60183-k... -
24] Maailmanpoliisi on miltei selvitystilassa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usa...
24] Kiina maailmanpoliisi USA:n rinnalle ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [14632]

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"kun Stalin Molotov-Rippentropin voimaannuttamana kyllästyi vitkutteluumme tekemiään maanvaihtoehdotuksia kohtaan."

Se kyllästyminen oli tapahtunut jo aikaisin syksyllä ennen ensimmäistäkään kutsua neuvotteluihin. Koko itärajan pituudelta hyökänneet divisioonat oli mobilisoitu paikoilleen syys- lokakuiden aikana. Suomussalmen suunnalla ei tiettävästi ollut mitään tekemistä Leningradin turvallisuuden kanssa ja siellä päin oli neuvostosotilaille jaettu marssioppaita, joissa kerrottiin kuinka ruotsalaisia rajavartijoita tervehditään Tornionjoella.

Maanvaihtoehdotuksessa tarjottiin Suomelle lisämaata Laatokan pohjoispuolelta, mutta sielläkin hyökättiin maan valloittamiseksi. Kollaanjokea kauemmas ei tosin päästy ennen rauhan solmimista. Vuoden 1939 aikana oli myös Petroskoista rakennettu Suojärven rajalle kaikessa hiljaisuudessa rautatie joukkojen kuljettamista varten.

Joten kyllä neuvotteluissa oli tarkoituskin kyllästyä.

Ilkka Luoma

Jopa Hangon osalta oltaisiin myönnytty johonkin toiseen lähialueeseen - siis venäläisten taholta. Talvisodan aatto on paljolti venäläisnäkökulmasta tutkimatta - alkaen mystisestä Jartsevista ---

Ainoa täysin varma asia on Mainila ja sen jälkeinen Neuvostoliiton hyökkäys, johon paljolti vaikutti Stalinille tuotu tieto, että suomalaiset antoivat Saksalle vakoilulentojensa kuvia - juuri Leningradin esialueilta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ainoa täysin varma asia oli se, että NL yritti miehittää Suomen sekä Talvisodassa että Jatkosodassa, ihan sama mitä olisi neuvoteltu. Neuvottelut olivat pelkkää teatteria. Hyökkäys Suomeen oli suunniteltu jo vuonna 1938 ja päätetty siitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Yhden osapuolen kommentti. Jatkosodan aloitti Suomen puolelta Saksa ja me siinä mukana enemmän tai vähemmän innokkaina. Kremlin (Stalin/Kaganovitsh) arkistot Jartsevista (Rybkin) eteenpäin ovat kiinni - toistaiseksi, odotamme 4.1.2018 :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Neuvostoliitto kaatui USA:n presidentti Ronald Reaganin epäonnistuneeseen Tähtien sota suunnitelmaan."

P.S. Blogikirjoitus suorastaan kuhisee tahatonta trolli-komiikkaa.

Ilkka Luoma

Reaganille oli teollisuuden puolelta supatettu korvaan, että Neuvostoliittoa pitää pilkkoa, jotta sen liian suuria raaka-ainevarantoja saadaan helpommin lännen tuotantokoneiston käyttöön.

Kerrotko yhden esimerkin tahattomasta komiikasta?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ehkä kyseessä on sitten tahallinen ja julma trolli-komiikka:

" Tuo 1941-45 välinen Suuri Isänmaallinen sota otti miljoonilta hengen - väitetään Stalinin tietoisesti kurittaneen kansaansa, laskien Wehrmachtin aivan Moskovan porteille."

Jne.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Pekka, toiset pääsevät tutkimaan lähempää arkistoja kuin toiset ;)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #18

Se todellakin haittaa nykyistä Venäjä- tutkimusta ja Neuvostoliiton aikaisten tapahtumien tutkintaa todella paljon. Arkistoista löytyneiden dokumenttien objektiivisesta tulkinnasta ei voida puhuakaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Olet Pekka oikeassa, vaillinainen arkistojen tutkimus vaikeuttaa objektiivisen kokonaisuuden hahmottamista. Osa arkistoista on kiinni länsitutkijoilta, jopa venäläisiltä itseltään - muun muassa Stalinin yksityisarkistot (esimerkiksi code - Kaga)

Jussi Säntti

BRICS on Wall Streetin keksintö, josta kohteet itsekin innostuivat. Taisivat pitää jonkun kokouksenkin. Muuten käsite ilman mitään merkitystä.

Ilkka Luoma

Lännen suurin miettimisen pulma on mahdollinen välien lisäkiinteytyminen niin taloudellisesti kuin sotilaallisesti - Venäjän ja Kiinan välillä. Tosin tuo vaatisi Venäjältä joitain tarkistuksia Siperian osalta. Putinille saattaa lopulta olla fiksumpaa parantaa välejä lännen kanssa - myös lännelle se on suotavaa, sillä Kiina on tämän vuosisatansa jo "ansainnut" ---

Jussi Säntti

"Putin ajaa suurempaa omavaraisuutta"

Kauppoihin saadaan kalliimpaa tavaraa tai vaihtoehtoiseti hyllyt saadaan tyhjiksi.

Ilkka Luoma

Venäjä lienee luonnonvaroiltaan niitä ainoita valtioita, jotka voivat olla täysin omavaraisia, ja tämä suurprojekti on avattu - odotellaan 10-15 vuotta ---

Jussi Säntti

Siitä on kauan, kun varat olivat yhtä kuin luonnonvarat, tuotanto oli silloin tosiaankin omaan tarpeeseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Ihmisen eloa eli biomassojen biodiversiteettiä ajatellen ei ole muuta kuin luonnonvaroja - muu on kirjanpidollista kikkailua ja taseilla leikkimistä, kuka tai ketkä milläkin tarkoitushakuisuudella.

Jussi Säntti Vastaus kommenttiin #13

iPad kirjanpidollista kikkailua?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Eipä juuri tuo vitamiineja eloosi - ehkä jotain tiedollista, jos osaa etsiä oikein ;)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #13

Juuri näin pakolaiset kasvattavat kansantuloa.
Yrityksillä se olisi kustannus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Varsinkin, jos hoito- ja ylläpitokulut jäävät Suomeen - itse rahathan on otettu ulkoa - velkana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #40
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän KariRautio kuva
Kari Rautio

Pitää oikein näin US puheenvuoron kautta kiittää blogistia siitä että IPU :n jäsenenä(Suomen itsenäisyyspuolue), hän julkisesti tunnustaa olevansa Kremlin ja Putinin asialla. Ainut mitä ihmettelen,asian voi tietysti korjata, on puolueen/järjestön nimessä oleva Itsenäisyys (Suomen ) sana. Se kun ei sovi mitenkään tuon Venäjän ylistyksen kanssa yhteen.
Ette sentään ole vielä kollegojenne Bäckmanin ja Janetskin lailla paennut ulkomaille.Rehellisyys ansaitsee aina hatun noston,soisin sitä myös Keskustan kunniapuheenjohtajalle.
käynnissä oleva Naton huippukokus on Suomelle näytön paikka.Haluammeko kuulua vapaiden demokratioiden joukkoon vai liittyä Euraasian unioniin ? Kulovaroitus on annettu,se palovakuutus pitää ottaa pian.

Ilkka Luoma

Suuri virhe välireplikoinnissa. Ei mitään venäjäylistystä, vaan punttien tasapainottamista täältä idän ja lännen vedenjakajalta, jonka kansa on pääsääntöisesti niin lännestä kuin idästä.

Jussi Säntti

Putin vastaan länkkäri, eikös se nyt ole epätasainen shakkiottelu?

Ilkka Luoma

Maailman suurimpien luonnonvarojen haltijana ei niinkään huono asema, sillä tiedät sinäkin hyvin millä me eletään. Asetahan riisinjyvä shakkilaudan ensimmäiselle ruudulle ja sitten toisella kaksi jne ...

Kiinakin tulee tarvitsemaan Baikalin vettä, jossa sitä on vapaana, puhtaana ja makeana vetenä noin 20 prosenttia koko maapallon varannosta.

Jussi Säntti

Elellä mukavasti maan tuotolla, omilla työllä ei niinkään väliä, vanhan Venäjän maanomistajien ajattelua. Tai Neuvostoliiton valtauksilla ja orjatyöllä elelyä. En tiedä ajatteleeko Putin näin, mutta sillä ei pärjää. Ikiaikainen venäläinen ajattelu neuvostoajattelu kirsikkana kakun päällä voi olla kyllä tiukassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Isovenäläiset kaipailevat Katariina Suuren aikoja ... jotkut ilkeämielet sanovat, että Iivana Julman ---

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #26

Katariina Suuri oli saksalainen. Ehkä venäläisten kannattaisi etsiä taas hallitsiansa ulkomailta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Tuon ajan kuninkaalliset olivat kaikki enemmän tai vähemmän naittautuneet keskenään ;)

Ilkka Luoma

Risto Volanen blogi:

Ovatko Sanoma ja Yle turvallisuusriksi?

~ http://www.ristovolanen.fi/118302917/3934361/posti...

...
Yllä olevasta blogista kopioitu linkki
~ http://sgseura.fi/index.php/15-ajankohtaista/29-pe... -

.

Jussi Säntti

Tämäkin kuuluisi sinun johonkin toiseen blogiin. Muutenkin turhaa auktoriteetteihin vetoamista.

Ilkka Luoma

Jos luet otsikon, huomaat näiden kahden liittyvän elimellisesti Venäjään, sen tapaan toimia ja meihin vaikuttamiseen.

Käyttäjän KariRautio kuva
Kari Rautio

Volanen pelaa avoimesti Kremlin ja Venäjän tahdissa. Suomen tulee karistaa nämä YYA- ajan hörhöt pois.He elävät oman suuruutensa aikaa ja haluavat ajan pysähtyvän.Vaikka Einsteinin mukaan aika on suhteellinen se kuitenkin kuluu ja menee eteenpäin.Suomi on 20 vuotta myöhässä turpo asoissa.On tullut aika päättää kumpaan Suomi kuuluu.Osana länttä sen pöydissä päättämässä vai siirtyä autonomian aikaan.Harmaa alue ei kelpaa Euroopalle,Venäjälle eikä Suomelle.
Ja siitä Venäjän luonnonvaroista sen verran että paljon on niistäkin ollut hyötyä,valtion kassan pohja paistaa,ihmisten elintarvikehuolto tökkii,ja valtio tuottaa pelkkää bulkkitavaraa. Hyvä esimerkki on tuo lentotukialus joka lähetettiin Syyriaan.Alukselta ei voi nousta täydessä lastissa,alus on lähinnä uiva katastrofi. Se siitä luonnonvaroista.

Ilkka Luoma

Volanen pelaa sellaisella tietomäärällä, ettei meidän yhteinenkään määrä riitä, vaikka kerrottaisiin viidellä ;)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

BRICS maiden yhteinen kansantuote on 16 000 ( $1 000 mrd). Siis Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä Afrikan.

Yhdysvaltain, Kanadan ja EU:n yhteinen bruttokansantuote on 33 000 ( $1 000 mrd). Pelkästään Yhdysvaltain bruttokansantuote ylittää BRICS maiden bruttokansantuotteen. Mittakaavaero on huikea.

BRICS maissa asuu maailman köyhimpien ihmisten enemmistö, maailman heikoin koulutus, maailman suurimmat tuloerot, maailman pahimmat ihmisoikeusrikkomukset, maailman heikon demokratia ja maailman surkein oikeuslaitos.

USA öljyntuotanto ohitti Venäjän öljyntuotannon jo viime vuonna. Öljyvarantojen määrä on suhteellinen ja suuresti riippuvainen öljyn hinnasta. Kaikki varannot eivät ole tuotantoon soveltuvia kalliiden kustannusten takia. Siperian ja arktisten alueiden öljykentät ovat ikiroudan alla ja tuotantokustannukset ovat yli $130-200/brl.

Omavaraisuuden merkitys maailmantaloudessa on menettänyt arvoaan ellei joku maa halua sulkeutua totaalisesti muusta globaalista kaupan yhteistyöstä. Esimerkiksi energia, öly, kaasu, kivihiili, metallit jne. ovat täysin maailmanmarkkinoiden hinnoittelun alaisia ja armoilla. Venäjä, Kiina tai Yhdysvallat eivät tee tässä mitään poikkeusta. Ratkaiseva ero on siinä, että näiden maiden taloudet ovat eri tavalla riippuvaisia raaka-aineiden hinnasta. Venäjän yksipuolisen talouden rakenteen vuoksi raaka-aineiden hinta on fataalinen Venäjän taloudessa. Merkit viittaavat siihen, että edessä on Venäjän valtionyhtieöiden myyntejä. Rosneft, öljy-ja kaasukenttiä, kaivoksia etc.

Kauppa on vapaata. Suomen kaupankäynti ja talous on riippuvainen länsimarkkinoista. Ei Venäjän kaupasta. Venäjällä ei ole mitään sellaista tuotetta joka ei olisi korvattavista muista maista ja Venäjä ei ole riippuvainen mistään suomalaisesta tuotteesta jota se ei muualta saa. Näinhän asia juuri on. Venäjä ei ole kiinnostunut pitämään kauppaa yllä muuten kuin juhlapuheissa.

Venäjän ja Suomen välinen kauppa on surkeaa ja kokonaisuuden kannalta lähes merkityksetöntä.

Ilkka Luoma

Kiina on jo yksin tänään maailman suurin talous - IMF raportoi sen jo vuonna 2014.

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut... -

Venäjä, sitten Nliitto ja jälleen Venäjä ovat kumulatiivisesti ylivoimaisesti meidän suurin ulkoinen kauppakumppani!

Jos haluaa oikeasti tietää mitä merkitsee venäläinen kauppa meille, kannattaa lukea prof. Markku Kuisman Venäjän kauppa 1750 - 2015 ...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Et siis itse lukenut liittämääsi linkkiä tai sitten et ymmärtänyt kirjoittamaani tekstiä jossa mainittiin ainoastaan vertailuna maiden bruttokansantuote. :) "Perinteisellä bruttokansantuotemittarilla Yhdysvallat on yhä reilusti Kiinaa suurempi".

Mitä ihmettä sinä tarkoitat kumulatiivisella kaupalla. Nyt elämme vuotta 2016. Viime vuoden tilaston mukaan.

Suomen viennin arvo oli v. 2015 n. 53 miljardia €. Siitä Venäjän viennin arvo oli n 3 miljardia euroa.

Suomen tuonnin arvo oli v. 2015 n 54 miljardia €. Siitä Venäjän tuonnin arvo oli n. 6 miljardia euroa. Siitä öljyä, kaasua ja muuta energiatuontia oli n. 5 miljardia euroa.

Ostamalla öljy kansainvälisiltä markkinioilta Venäjän kaupalla ei ole toisin sanoen kuin torikaupan rooli noin 1 miljardi euroa.

Kun Venäjän kauppaa ei saada tasapainoon, niin olisi varsin järkevää ja aiheellista keskittää kahdenväliset kaupat niiden maiden välisiksi jotka sitä ovat kiinnostuneita kehittämään. Venäjän kauppa on Suomelle suuri riski ja poliittinen painolasti.

Venäjän ja Suomen välinen kauppa on tabu josta suomalaiset eivät tunnu pääsevän eroon. NL hajoaminen oli Suomen talouden kannalta suuri onni.

Bilateraalikauppa esti suomalaisen teollisuuden rakenteiden uudistamisen ja teknologian kehittämisen. Veimme vanjalle verkkareita, nailoneita, terynelihousuja ja lenkkitossuja ja Kreml lähetti meille sorveja, rautatiekiskoja, junanvaunun pyöriä ja niitä kuuluisia sinkkiämpäreita.

Junanvaununpyöriä on VR varastot vieläkin pullollaan. Kiskot on joudutta vaihtmaan jo kertaalleen. Puoliakaan lähetetyistä sorveista ei otettu koskaan käyttöön.

Oli tosi kumulatiivista. Se mitä professori Markku Kuisman kirjaan Suomen ja Venäjän kaupan historiasta päättyy kuvainnollisesti faktaan josta Suomi pelastui siirtämällä kaupankäyntinsä länteen.

"Kun neuvostoimperiumi sitten sortui, talous joutui vapaaseen pudotukseen, Venäjä kuohui sekasortoisena. Suomessa idänkaupan toistaiseksi viimeisin kultakausi oli ohi; idänvienti suli hetkessä olemattomiin, luottotappioita kasautui, konkurssit kaatoivat yrityksiä ja työttömyys räjähti käsiin".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Kaima, kyllä - luin huolellisesti. Ostovoimakorjaus on oikea tapa suorittaa oikeudenmukaista ja totuudellista verrantoa ---

~ http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/2014-... -

~ http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/12/0... -

...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #34

Ilkka Luoma

Ostovoimakorjattu bruttokansantuote on yksi tapa osoittaa tavallisen kansan elintasoa ja populaatiota. Ostovoimakorjatulla tilastoinilla esitetään mitä hyödykkeitä (tavaroita ja palveluja) tietyllä rahamäärällä saadaan eri olosuhteissa.

Ostovoima on erilainen, jos toisessa maassa samalla rahamäärällä saadaan erilainen määrä hyödykkeitä. Koska elinkustannukset vaihtelevat maiden välillä, käytetään maiden välisessä vertailussa tavallisesti ostovoimakorjattua bruttokansantuotetta, jossa kunkin maan hintataso otetaan huomioon ostovoimapariteetin avulla.

Ostovoimakorjatussakin BKT:ssa on kuitenkin ongelmansa. Ensinnäkään se ei mittaa alueen sisäisiä elintasoeroja mitenkään. Siten korkeakaan BKT:n taso ei takaa, että kaikilla kansalaisilla olisi varaa vaikkapa ruokaan.

Kun Kiinan bruttokansantuotetta halutaan esittää ostovoimakorjattuna se ohittaa USA:n ostovoimakorjatun bruttokansantuotteen. Samalla se todistaa Kiinan olevan edelleen väkirikas kehitysvaltio jossa on matala palkkataso ja elinkustannukset sen mukaiset.

Bruttokansantuote taas mittaa kunkin kysymyksessä olevan maan taloudellista suorituskykyä. USA on taloudellisen suorituskyvyn mukaan maailman tehokkain valtio.

Kun nyt kuitenkin oli kysymys Venäjästä niin miltä näyttää seuraava tilasto:

Bruttokansantuote henkeä kohden

USA 54 000 USD
Suomi 40 000 USD
Venäjä 24 000 USD
Kiina 13 000 USD

Talouden mittareiden valinta on siis myös politiikkaa ja venäjästä et saa millään tilastolla maailman johtavaa talousmahtia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Kumulatiivisuus on ainoa oikea tapa arvioida jonkin/joidenkin maan/ maiden vaikutusta ulkomaankauppana - koska esimerkiksi Suomelle bilateralian aikana saimme rakennettua kansantaloutemme pohjabetonit, jotka vaikuttavat vieläkin.

Luitko prof. Markku Kuisman kirjan - Venäjä ja Suomen talous 1750 - 2015? (Aiemmin käytin väärää kirjan nimeä, sorry)

~ http://www.siltalapublishing.fi/kirja/226/ -

~ http://blogit.image.fi/koponen/kirja-arvio-markku-... -

...

Jussi Säntti Vastaus kommenttiin #35

Lähdit off-topiciin omassa blogissasi jo kommentista 28 lähtien, tässä on aiheena Putin vastaan länkkäri. Sinun toisessa avoimessa blogissa on Venäjä ja Suomi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Se oli vastaus toisen esittämään kommenttiin, jossa Venäjän ominaisuuksia liitettiin BRICSiin ---

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Kyllä Venäjä on aika yksin uhossaan. En keksi ainuttakaan syytä miksi muut BRICS-maat haluaisivat sitoa itsensä Venäjän itsetuhoisaan politiikkaan. Länsi ei uhkaa Kiinaa, Intiaa, Brasiliaa tai Etelä-Afrikkaa. BRICS ei ole mikään järjestö tai vastaava, vaan sijoittajien keksimä lyhenne itsenäisille maille, mitä yhdistää vain taloudellinen samankaltaisuus kehittyvänä taloutena. Venäjän voi laskea ulos tuosta joukosta jo.

Mitä konkurssikapasiteettinen Venäjä voisi niin elintärkeää tarjota noille maille, että ne olisivat itseään sulkemassa ulos länsimarkkinoilta. Samalla ne ulkopoliittisesti ajaisivat itsensä paitsioon ja osaksi hylkiömaiden "joukkoa" (RUS).

Ilkka Luoma

Pitäisikö Heikin perehtyä Etelä-Kiinan meren tapahtumiin - saari-/ tekosaarikiistoineen?

Heikki, tutkitko Taiwanin tilannetta tarkemmin ja USA sitoutumista Kiinan suureen ulkosaareen ---

Ilkka Luoma

Venäjä voi tarjota maailman suurimmat luonnonvarat, biomassavarat, jotka ovat oleellista "kauraa" myös meidän ihmisten "moottoreille" ;)

Kannattaa perehtyä myös Venäjän kansantalouden lukuihin - googlaa 'BOFIT' 'Venäjän tilastot', niin huomaat, että moni EU-valtio voisi olla kateellinen monille tilaston luvuille.

Jussi Säntti

Olisiko hyvä lukea ensin kaikki linkkisi ja sitten alkaa googlailu vai päinvastoin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

"Lukeminen kannattaa aina" -Jörn Donner ;)

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Venäjä voi tarjota raaka-aineita markkinahintaan "liittolaisilleen", mutta mitä semmoista mitä muut eivät muualta saisi?

Jos kuvittelet maailman jakamista blokkeihin kylmän sodan tyyliin, et ole tuonut yhtäkään perustetta miksi brics-maat sulkisivat itseltään pääosan maailman markkinoista.

Toki Venäjä voi myydä raaka-aineita Kiinalle alennuksella jos haluaa, mutta mitä sitten? Kysyntä on pois muualta ja hinta laskee.

Venäjälle lienee tullut yllätyksenä itselleenkin, että sen raaka-aineiden varaan rakennettu suurvalta-strategia osoittautui flopiksi. Tämä ei tietenkään ole siinä mielessä yllätys, että Kremlissä on tätä nykyä aika ohut ymmärrys taloudesta. Elävät siellä edelleen clearing-kaupan aikaa.

Kukaan Kremlin haikailema "kumppani" ei lähde mukaan pelaamaan Venäjän pelejä omien intressien vastaisesti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Jo yksistään Kiina on eräs maailman suurimpia markkinoita! Ympäristöasioissa se on maailman suurin markkina - me hukkasimme etsikkoaikamme...

http://www.ympäristöteollisuus.fi

Ilkka Luoma

Tämä liittyy oleellisesti topicciin ja samalla tuo esille lännettyneen median värilasit - osalainauksina ---

~ http://yle.fi/uutiset/asiantuntija_venaja_esittaa_... -

Ilkka Luoma

Ovatko venäläiset edelleen hyviä shakissa?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Eivät. Viimeksi venäläinen on ollut shakin maailmanmestari kymmenen vuotta sitten. Seuraava mestari löytyy vuodelta 1999.

Vladimir Kramnik voitti mestaruuden vuonna 2006. Hän on asunut nyt Pariisissa vuodesta 2006 ottelun jälkeen.

Ilkka Luoma

Venäjällä lienee eniten shakin pelaajia?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luin Ilkka Luoman blogeja jo viime vuosikymmenen lopulla Kiinasta käsin, jossa silloin asustelin. Ne olivat pääsääntöisesti aika harkittuja ja tasapainoisia. Tosin Kiinaa koskevissa osioissa havaitsin joskus monia "uusia asioita".

Siihen aikaan oli Karjalan palautuskeskustelu uudelleen voimissaan ja Ilkan ajatus itsenäisestä Karjalasta teki myös minuun positiivisen vaikutuksen.

Mutta jotenkin tänä päivänä näyttää siltä, että hänet on kaapattu "Venäjän syliin" samaan tapaan kuin monien (muidenkin) ipulaisten kohdalla on asian laita. Onko tässä takana jokin suurempi pyörä, sitä en tiedä, mutta nimenomaan ipulaisissa tämä ilmiö on hyvin näkyvä. "Itsenäisyyden" puolustaminen IPU:lle tuntuu olevan minkä tahansa muun vaihtoehdon hyväksyminen, mukaan lukien Venäjän Federaatioon liittyminen, kuin pysyminen EU:ssa.

Eikö kuitenkin jokainen rehellinen suomalainen voi tunnustaa, että länsieurooppalainen kulttuuri ja elämänmuoto on meille luontaisempi?

Ilkka Luoma

Yksikään ipulainen kuin IPU' n ohjelmakaan ei edes puolella kirjaimella viittaa mihinkään Venäjän Federaatioon. Tuollaisen esittäminen on tyhjää sanahelinää.

Itsenäisyytemme on sen sijaan numero yksi - tosin nyt itsenäisyys on luovutettu monin osin EU-Brysseliin. Sen sijaan IPU ja varsinaiset ipulaiset kannattavat vakaata, puolueetonta - kaikkiin ilmansuuntiin katsovaa ulkopolitiikkaa.

Me voimme olla Pohjolan sveitsi - olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla kuin myös niin lännestä kuin idästä tulleita, itseasiassa ainutlaatuisessa asemassa Venäjän naapureista.

Eräs asia täytyy tunnustaa, se on punnuksien tasapainottaminen Venäjän ja lännen kesken. Tänään media ja monet poliitikot ovat siksi russofobisteja, että puntteja on tasapainotettava puolueettomalla tiedolla, jolla tasapainotetaan tilannetta.

Meillä ei muutoin ole mitään erityiskäännynnäisyyttä itään tai länteen - eikä edes vasemmalla kuin oikeallekaan :)Meille riittää maamme itseänisyys ja tavoite siihen - uudestaan. Me haluamme päättää itse meille tärkeistä asioista, ei muuta!

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Moskovassa asustava Jon Hellevig esitti muutamia vuosia sitten käsityksestäsi hyvinkin poikkeavia mielipiteitä IPU:n edustajana.

Haluatko, että kaivelen niitä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Hellevig ei liity tänään eikä enää eilenkään IPU' uun, silti hänellä on henkilönä yhtäläinen oikeus lausua mielipiteensä. Itse en ota siihen sen kummemmin kantaa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

"Sen sijaan IPU ja varsinaiset ipulaiset kannattavat vakaata, puolueetonta - kaikkiin ilmansuuntiin katsovaa ulkopolitiikkaa."

He,he. Minusta kun on näyttänyt tällä alustalla olevien IPU:laisten suuntautuvan positiivisin sävyin vain yhteen ilmansuuntaan.

Sitä toista vertikaalitason ilmansuuntaa, jonka varassa seisoo koko Suomen talous ja tulevaisuus, ei ole kyllä millään mittarilla käsitelty puolueettomasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #58

Kiva suositella yhdessä Nenosen kanssa. Mahtoiko ymmärtää kommentisi sisältöä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Nykypäivänä sisälukutaito on heikentynyt monilla - on alkanut uussisälukutaidottomuuden ja lukemansa ymmärtämättömyyden aikakausi ---

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

[ … ”Itsenäisyys otetaan, harvemmin sitä tarjotaan – itsenäisyys säilytetään työllä, harvoin se säilyy toimettomalle. Itsenäisyys menetetään tahdottomana, ilman ideaa olla eheä kansakunta – väkevän vahvalla kansalaistahdolla se myös palautetaan” … ]

Itsenäisyytensä menettänyt kansa joutuu kuuntelemaan sellaisiakin, joita se ei haluaisi

Tänään Suomen ollessa 20. vuotta Euroopan unionin 1] jäsenenä ja mukana Euroopan rahaliitossa eurossa 2], on kansakuntamme herännyt tavoittelemaan takaisin menetettyä ja osin kadotettua itsenäisyyttä. Valtiomuotomme oli määritetty perustuslaissa, jossa oli merkinnät myös omasta rahasta – markasta.

Nyt emme ole itsenäisiä sanan perimmäisessä merkityksessä;

meillä ei ole omaa itsemme säätelemää rahaa, meille ei ole omaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Lisäksi meiltä puuttuvat itsellinen idänpolitiikka 3] sekä erityisesti meillä ei ole enää täyttä lakien säätämistä – me joudumme sovittamaan oman lainsäädännön Euroopan unionin direktiivien määräyksiin.

Oikeusturvamme viimeinen lukko ja mahdollisuus on viritetty myös eurooppalaiselle tasolle. Lopullisissa oikeusratkaisuissa olemme oikeustieteellisessä konsensuksessa.

Olemme noin yhden prosentin osa kansojen sulatusuunia –

… pääkaupunkinamme Belgian Bryssel, jonne saamme aika-ajoin 13 edustajaa kaikkiaan 751 joukkoon. Sinne on meidän kadonnut itsenäisyys paljolti hautautunut. Olemme pohjois-itäinen EU-kulmaperiferia – kuin kunta jossain kaukana Pohjois- tai Itä-Suomessa.

~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/itsenaisy... -

...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Venäjää voidaan syyttää agressioista Krimillä sen jälkeen kun on käsitelty USA:n ja liittolaisten agressiot Irakissa, Libyassa ja Afganistanissa. Tasapuolisuus kuuluu länsimaiseen perintöön.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Millä perusteella Irak, Libya ja Afganistan oikeuttavat Venäjän miehittämään Uudenmaan ja liittämään sen itseensä, ja sodan käymisen muussa osassa Suomea?

Koitas nyt selittää niin, että tyhmäkin ymmärtää YK:n velvoitteet ja rajoitteet oikein.

Ilkka Luoma

Nykyajan rankka verilöyly alkoi liki jatkuvana virtana, kun Bush nuorempi hyökkäsi Irakiin - ilman mitään mandaattia, ja Englannin entinen PM Tony Blair seurasi ... nyt katkerana anteeksi pyydellen ... Tämä nousee nyt sotilaallisten aggressioiden kärkeen - jälkiselvityksenä. Syy on kirkas - tuosta Irakista alkoi yhdessä jo aiemman Afganistan hyökkäyksen ohella koko isisläisen maailman nousu nykyisiin mittoihin ja kärsimyksiin. Nyt asetellaan aggressiovastuullisia oikeuden eteen - entä USA' n entinen presidentti George W. Bush (se nuorempi) ...? Mitä ennakoimme?

... ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1467768428209 -

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Millä perusteella Irak, Libya ja Afganistan oikeuttavat Venäjän miehittämään Uudenmaan"

Tuosta en ole kuullutkaan, koska Venäjä miehitti Uudenmaan?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Kysyin perusteita miksi kolmannen maan tekemiset oikeuttaisivat Venäjän miehittämään Uudenmaan ja liittämään sen itseensä. Mitäpä jos vain vastaisit kysymykseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

En ole koskaan väittänyt, tai edes vihjannut että Venäjällä olisi oikeus miehittää Uusimaa tai mikään Suomen alue joten kysymykseesi on mahdoton vastata.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #64

" En ole koskaan väittänyt, tai edes vihjannut että Venäjällä olisi oikeus miehittää... "

Seuraavassa näkemyksesi sanasta sanaan:

" Venäjää voidaan syyttää agressioista Krimillä sen jälkeen kun on käsitelty USA:n ja liittolaisten agressiot Irakissa, Libyassa ja Afganistanissa. Tasapuolisuus kuuluu länsimaiseen perintöön. "

Kommenttisi mukaan Venäjää ei voida syyttää agressioista (sota Ukrainassa, Krimin liittäminen itseensä) Krimillä ennen kuin on kaikki muut vääryydet historiassa korjattu, jos hieman liioitellen asian ilmaisen.

Me kaikki haluamme kuulla sinulta vastauksen kysymykseen, miksi Venäjää ei saa syyttää kansainvälisen oikeuden rikkomisesta, niin kuin ajattelet.

Ilkka Luoma

Onko tuollainen suunnitelma olemassa? Kerrotko lisää?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #72

Sinä ja Makkonen olette näköjään täysin kritiikittömiä Venäjän propagandan ymmärtäjiä. Edes Kremlin kiihkomielisimmät sodanlietsojat eivät usko omia puheitaan siitä, että heillä olisi oikeus loukata tänä päivänä jonkin maan itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta, koska historiassa jokin kolmas maa on käynyt sotia jossain päin maailmaa jotakin neljättä maata vastaan.

Logiikkanne on sitä, että kun tuolla kirkonkylällä joku mukiloi jonkun, niin se oikeuttaa minun tulla tinttaamaan sinua kuonoon.

Ette tuomitse täysin tuomittavaa asiaa, vaan alatte puolustelemaan Krimin liittämisen Venäjään ja sen sodankäynnin jatkaminen kyseisen maan maaperällä olevan oikeutettua toimintaa. Tuo saa jokaisen epäilemään, että IPU saa rahoitusta propagandan levittämiseen idän suunnalta, kun järkeilynne on niin venäjämielistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Logiikka on siinä, etä ulkoista politiikan hoitoa eri maiden osalta pitää osata katsoa kiihkotta, puntit tasapainottaen, kuten esimerkiksi se, ettei media juurikaan ole pohtinut USA' n legiimiä oikeutta/oikeudettomuutta hyökätä suvereenin ja itsenäisen valtion Irakin kimppuun - tunnetuin seurauksin.

Valistuneimmat lukijat ja asiantuntijat ovat huomanneet esimerkiksi mediamme hyvin yksipuolisen asioiden käsittelyn. Herää kysymys joutuuko nyt Bush nuorempi oikeuskäsittelyyn, kuten Eng. entistä PM Tony Blairia uhkaa Irakiin hyökkäyksen osalta.

Uskoisin, että tämä kommentti helpottaa Heikki Aukeen tuskaa katsoa maailmaa vain yhdellä silmällä - aukeaako nyt toinenkin ;)

Ilkka Luoma

Edes Autonomiassa, emme olleet Venäjän alaisia, ainoastaan tsaarien --- ;) Muuten, tuo autonomian aika oli pisin rauhanjaksomme - nyt elämme sitä toiseksi pisintä ---

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Liioittelet reippaasti. Valtioiden rikoksia pitää verrata toisiinsa ja säilyttää suhteellisuudentaju. USA:n rikoksista Suomi on kärsinyt konkreettisesti kansainvaelluksen muodossa ja miljardeja on tässä palanut.

Ilkka Luoma

Mitä ilmeisimmin suurin rikos ihmisyyttä kohtaan tapahtui Japanissa Hiroshimassa ja Nagasakissa ---

Ennakoimmeko atomipommien käyttöä enää pelkkiin siviilikohteisiin - Yle TV1 esitti dokumentin Hiroshimasta, jossa amerikkalaisten atomipommi höyrysti tuhansia lapsia, naisia ja vanhuksia taivaan tuuliin muutamissa sekunneissa ... suosittelen vakavasti oheisen dokumentin katsomista, jolloin asettuu erittäin korkean, nykyään jo eläkkeelle jääneen kiinalaisen johtajan lause ajankohtaiseksi - "Yhdysvaltojen maailman poliisin rooli on päättymässä ..."
~ http://areena.yle.fi/1-2843228 -

Obama ei pyytänyt anteeksi ---
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011848... -

Ilkka Luoma

Maailmanlaajuinen raaka-aineryöstö lienee toiseksi suurin rikos ihmiskunnan tasapuolisuutta kohtaan, mutta kun tuo evoluutio loi kilpailuhalun - suo siellä, vetelä täällä!

Ilkka Luoma

Kuinkakohan paljon suljettujen ovien takana Putin ja Niinistö yhdessä kehittelivät liennytystä - jää vain näiden kahden henkilön ja heidän tulkkiensa tietoon!

Presidenttimme tekee meille irtiottoa perinteisestä EU-ulkopolitiikasta. Hakeudumme Pohjolan sveitsiksi - välittäjärooliin idän ja lännen väliin ja näin turvaamme parhaiten oman turvallisuutemme, olemmehan niin lännestä kuin idästä. Timo Soini pitää vaihtaa nopeasti pätevämpään ulkoministeriin, on vain kaksi vaihtoehtoa, joista toinen ei ole nyt realismia ... Erkki Tuomioja ulkoministeriksi, jolloin synergia toimii myös presidentin kanssa!

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468295252579 -

.

Ilkka Luoma

... Melkoinen turvallisuuspoliittinen avaus kuorrutettuna aivan konkreettisella asiakohdalla, meidänkin presidentti Sauli Niinistön esille tuomilla transpondereilla. Paino näyttäisi nyt julkitulleiden kutsumaiden pohjalta olevan Itämeri.
Tämän kutsun pohjalta on luotu Niinistölle jo seuraava aloite - ETYK II eli MTYK (Maailman Turvallisuus- ja Yhteistyökokous).
Venäläisiltä ovela, mutta tilannetta selvästi rauhoittava aloite, melkoinen poliittisen shakin siirto Venäjän presidentti Vladimir Putinilta. Nyt jäämme odottamaan niin Natoon kuuluvien maiden kuin Suomen ja Ruotsin kannanottoa.

~ http://yle.fi/uutiset/venaja_kutsuu_nato-maita_kes... -

.

Toimituksen poiminnat