Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Läntisten ja itäisten arvojen yhteenotto

  • Läntiset ja itäiset arvomaailmat kohtaavat - kuva voi kertoa enemmän kuin 1000 sanaa!
    Läntiset ja itäiset arvomaailmat kohtaavat - kuva voi kertoa enemmän kuin 1000 sanaa!

(Läntinen sotilasliitto, aikanaan idän ja paljolti Neuvostoliiton aloitteesta tehdyn Varsovan liiton vastine - Nato, jonka piti ajaa itsensä alas, kun Neuvostoliitto romahti – peräänkuuluttaa läntisten arvojen puolustamista 0], jopa sodankin uhalla)

 

[ … kansalainen Erkki miettii tarkasti miten vain läntisten arvojen asemoituminen sopii tänne meille peräpohjolaan, jossa on totuttu elämään vuosisadat mitä ihmellisimpien leijonien ja karhujen kanssa – unohtamatta meille mittakaavallisesti ylivoimaisen vihollisen kanssa yhteenottoa, jonka rakensi suomalaisen identiteetin ja oman maan puolustustahdon

kansalainen Liisa pohdiskelee mihin olosuhteisiin hän poikiaan ja tyttöjään synnyttää – onko heitä myöhemmin lähetettävä toisaalla, maan ääriin sotiin, ”puolustamaan rauhaa” ja ojentamaan pahoja palaamaan takaisin juuri ”meidän” arvoihin, tai jos ei palaamaan, niin varsinkin löytämään lännenmiehen arvot, jotka projisoituvat kaikkien silmiin paljolti USA – Nato-johtajan jatkuvina sotina – maailmanpoliisina, aikansa, joka on päättymässä … ]

 

 

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama piti Nato-kokouksessa arvopuheen

[ ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1468210866163 - ]

Kommenttipuheenvuoro yllä olevaan linkkiin [IL]

... Tässä HS-natotus 1] yltyy jo puolikiihkeyteen saakka. Lähtökohta on se, että Naton eli monien länsimaiden, USA:n johdolla operoitu arvopohja on juuri se oikea. Slaavilaisuuden ymmärrys näyttää rapautuneen 2], puhumattakaan vielä kaukaisemman idän vuosituhantisen kulttuurihistorian tuntemus.

Venäjä näyttäisi olevan väärässä, sillä nyt painotetaan uhan luontia 3] sellaisillekin alueille, jossa itäistä todellista uhkaa ei edes ole. Syyrian osalta Venäjää taas tarvitaan, sillä se edustaa sitä Syyrian laillista hallintoa, jonka sijasta USA Englannin kanssa kävi Irakin kimppuun ilman mitään mandaattia, osin synnyttäen isisläisyyden, jonka myötä Englannin entinen pääministeri Tony Blair pyytelee anteeksi vääriä tekojaan! 4] Nythän on julkistettu raportti 5] Blairista ja laittomasta osallistumisesta Irakin sotaan ja satojen tuhansien siviilien kuolemaan - suoraan ja välillisesti.

Nyt tosiaan Helsingin Sanomat tältä osin käy sitä kuuluisaa informaatiosotaa, ojentaen väheneville maksulukijoilleen paksunlaista manipulaatiota - todennäköisenä päämääränä ujuttaa Suomea Natoon, johon kansamme enemmistö ei halua 6].

 

Samassa yhteydessä Yhdysvallat vakuutti ikuista yhteistoimintaa ja puolustustahtoa, kun samaan aikaan se lisää taistelijoiden määrää Irakiin ja kertoo edelleen jatkavansa sotaa Afganistanissa 7], sen keston ollessa jo pidempi kuin miljoonia ihmisiä tuhonneen Vietnamin sodan.

 

Maailmanpoliisi

Kiina on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi – ostovoimakorjauksella, jossa huomioidaan taloudellinen vaikuttavuustodellisuus paremmin kuin pelkässä bruttokansantuoteverrannossa. Kiina kehittyy kaikilla rintamilla, osin ympäristönsä kustannuksella. Lisäksi se kehittää asevoimiaan vastaamaan populaationsa kokoa ja vaikuttavuutta maailmanlaajuisessa operoinnissa – jo vähintäänkin tavara- ja materiaalivirtojen suhteen.

 

Kiina on ilmaissut, että yhden valtio maailmanpoliisirooli on lähestymässä iltaansa,

… tarkoittaen, ettei Yhdysvallat voi yksin olla päättämässä maailman kohtaloita – ehkä rujoin esimerkki oli atomipommien pudotus Japaniin 1945 [link ~ http://areena.yle.fi/1-2843228 - ], jossa sekunneissa höyrystettiin tuhansia lapsia, naisia ja vanhuksia taivaan tuuliin – ihmishenkien säästämisen perusteluin!

 

Anteeksipyyntö ei kuulunut amerikkalaiseen arvomaailmaan

[ ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001184874.html - ]

Obama ei halunnut pyytää anteeksi kaukaisen edeltäjänsä hyytävää päätöstä suorittaa elävän lihan testi ja samalla osoittaa silloiselle Neuvostoliitolle, että ”täältä pesee – ollaanhan aisioissa”, kun Berliinikin oli jäänyt venäläisten hallintaan. Näin syntyi itä – länsi vastakkainasettelu. Toisaalta ei Japanikaan pyydä suoraan anteeksi Kiinan Nankingin veritöitä 1930 -luvulta.

Vastakkainasettelu näkyy nyt saavan lisää käyttövoimaa vakuutteluista, että juuri läntisiä arvoja täytyy puolustaa kaikin keinoin, jopa sotimalla. Herää kysymys onko juuri Nato-johtaja Yhdysvaltojen arvo tämä sota ja sotiminen, onhan monien tilastojen pohjalta amerikkalaiset saatu maailman eniten sotineen kansankunnan maineeseen.

 

Meillä media lietsoo omaa natotustaan, jengaten kansakuntaamme Naton arvomaailmaan

[ ~ https://demokraatti.fi/osassa-mediaa-kukoistaa-sotaretoriikka-tuomioja-ylen-baltian-kirjeenvaihtajan-kommentista-vaikeasti-alitettava-pohjanoteeraus/ - ]

Media-aiheeseen on kiinittänyt huomiota myös ansioitunut ja pitkäaikainen entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja, joka tilittää omaa näkemystä median informoinnista – kun jälleen HS viritteli ansojaan lukijoille päämääränä ujuttaa kansakuntaamme natomyönteisyyttä, nyt virolaisten puolustajina ---

Kommenttipuheenvuoro yllä olevaan linkkiin [IL]

Toinen niistä kokeneista ja osaavista ex-ulkoministereistä lausuu juuri kohdalleen ne tunnot, mitä kansan syvissä riveissä pohditaan. Kerralla napakymppi. Osa mediasta käy natokierroksilla voimallisesti, unohtaen, että juuri presidenttimme Sauli Niinistö koettaa välitystoimillaan liennyttää meiltä idän ja lännen vedenjakajalta, koettaen tehdä meistä Pohjolan Sveitsiä.

 

Sairauden alkulähteet

Uutisointi on ansiokkaasti kertonut Yhdysvalloissa tapahtuneista massamurhista, terrori-iskuista ja nyt viimeisenä viiden poliisin surmaamisesta. Kaikki nämä kertovat jostain sairaudesta, jonka jo Obamakin nostaa esille ongelmana – jopa kansakuntaongelmana. Onko Yhdysvallat käymässä lopulliseen ratkaisuun mustien ja valkoisten välirikon selvittämisessä? [!]

...

[!][Link ~ http://yle.fi/uutiset/ikoninen_kuva_leviaa_musta_nainen_seisoo_tyynesti_mellakkapoliisien_edessa/9017905 - ]

 

Herääkin kysymys, että olisiko sairauden alkulähde selvitettävä?

Olisiko aika tutkia oman pesän 'syyn ja seurauksen lait' ja tapahtumat. Samalla voitaisiin selvittää edes itselle kansakuntana, miksi niin monet toimijat, jopa valtiot kokevat Yhdysvallat niin pahaksi vastustajaksi, että on ryhdyttävä viattomien ja syyttömien amerikkalaisten kimppuun – kostotoimina jostain, mutta mistä?

  • onko nyt korkea aika selvityttää mitä historia voisi tuoda esille, jos sen kaikki välilehdet uskallettaisiin aukaista kerralla esille. Puhdistaisiko se pöydän ja loisi uudelle alun, kuten Iso-Britanniassa, joka sanoi EU-eurooppalaiselle yhteisöllisyydelle ei – 52% BREXIT. Brexitkin on nostettu uhaksi läntisille arvoille. Kuka kertoo paljonko lännenmies edustaa arvoineen maapallon kokonaispopulaatiosta ~ 20%?

 

TEKSTILINKIT

0] Agressiivinen arvopuolustus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html -

1] Kuinka Helsingin Sanomat natottui ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html -

2] Lännenmies ei ymmärrä slaavilaisuutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/lannenmies-ei-saata-ymmartaa.html -

3] Venäjän uhkaa luodaan? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218099-mista-luodaan-systemaattista-venajan-uhkaa -

 

5] Nykyajan rankka verilöyly alkoi liki jatkuvana virtana, kun Bush nuorempi hyökkäsi Irakiin - ilman mitään mandaattia, ja Englannin entinen PM Tony Blair seurasi ... nyt katkerana anteeksi pyydellen ... Tämä nousee nyt sotilaallisten aggressioiden kärkeen - jälkiselvityksenä. Syy on kirkas - tuosta Irakista alkoi yhdessä jo aiemman Afganistan hyökkäyksen ohella koko isisläisen maailman nousu nykyisiin mittoihin ja kärsimyksiin. Nyt asetellaan aggressiovastuullisia oikeuden eteen - entä USA' n entinen presidentti George W. Bush (se nuorempi) ...? Mitä ennakoimme? ... ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1467768428209 -

 

6] Itsenäisyytemme viimeinen säie ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on-olla.html -

6] Nato ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218299-nain-nato-yhdysvaltojen-johdolla-ujuttautuu-yha-laajemmalle -

7] Afganistanin sota ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001%E2%80%93) -

 

EKSTRA - MUSIC

~ https://youtu.be/SgwhEoj0Ejs -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 82527

 

DOC – lantisten_ja_itaisten_arvojen_yhteenotto_12072016.doc – OpenOffice.org Writer

PVM 12072016

 

873 | 8347

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Sotatoimet Syyriassa ja Ukrainassa hiertävät Kiinan ja Venäjän välisiä suhteita.

YK:n turvallisuusneuvostossa Kiina on perinteisesti vetänyt Venäjän kanssa yhtä köyttä. YK:n turvallisuusneuvostossa yhteinen rintama ei olekaan enää poikkeuksetta pitänyt.

Venäjä joutui yksinään teilaamaan esimerkiksi suunnitelmat saattaa Itä-Ukrainassa MH17-matkustajakoneen pudottajien saattamisesta vastuuseen sotarikoksista. Kiina äänesti tyhjää.

Syyskuussa kiinalaisdelegaatio ilmoitti Ukrainan ulkoministerille olevansa valmis äänestämään maan turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi. Venäjä taas kampanjoi turhaan torpedoidakseen Ukrainan toiveet.

Kiinan intresseissä ei ole se, että Venäjä voi miehittää Krimin tai tarjota näinkin vahvaa sotilaallista tukea Assadille. Viime aikoina Kiina on kasvattanut kaupankäyntiään esimerkiksi Ukrainan kanssa. Kauppakumppaneita löytyy niin ikään Lähi-idästä. Siksi Peking kaipaisi Venäjän pommituskampanjan sijaan pikemminkin aiempaa uutterampaa diplomaattista ponnistelua myös Syyriassa.

Venäjän talous kärsii, ja Kiina taas ei halua eristäytyä lännestä, koska se haluaa globaaliksi peluriksi. Kiina ei anna Venäjälle mitään ilmaiseksi vaan on kaikissa kauppaneuvotteluissa ylivoimaisessa sanelijan asemassa.

Venäjän presidentin kantilta suunta on huolestuttava. Parhaillaan Putin kaipaisi ystäviä kenties kipeämmin kuin koskaan.

Niin ja tietysti arvoilla ei ole puupenninkään vertaa merkitystä, kun on kysymys taloudesta jota hallitsevat USA ja Kiina täydellisessä yhteisymmärryksessä.

Ilkka Luoma

Hyvin pohdittuja pointteja, joskin Kiinan Ukrainan kauppa ei ole kasvanut juuri oletetuista syistä, vaan siitä, että kiinalaisten jo ennen Ukrainan sisällissotaa vuokraamat ja ostamat maa-alueet Ukrainassa ovat alkaneet tuottamaan. Kiina haluaa pitää nuo maa-alueet tuottavina jatkossakin ;)

Ilkka Luoma

Juuri Obama markkinoi noita läntisen miehen arvoja, joita tuossa topicissa koetetaan purkaa kansan ymmärtämälle tasolle ;)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Olet oikeassa. Siinä se ero juuri on. Venäjä eikä Kiina ole kumpainenkaan esittäneet mitään arvoja jotka olisi esitetty siinä tarkoituksessa, että ihmsioikeudet, vapaa media, oikeuskäytännöt, sananvapus ja demokratia olisivat edellämainituille maille muuta kuin rasite.

Se on yksi syy miksi et pystynyt esittämään Kiinan etkä Venäjän arvoja, vaikka olet ollut vahvasti sitä mieltä, että olet avoin ja tasapuolinen arvioidessasi idän ja lännen politiikkaa ja taloutta. Jälleen löytyi vain yksi ilmansuunta ja yksi maa.

Uskottavuutesi objektiivisista avauksistasi alkaa tuskastuttavalla tavalla kärsiä.

Ilkka Luoma

[2011] [2012]

"Kiina julkaisee marraskuussa 2012 suuren muutoksen, jonka kehittely aloitettiin jo kahdeksan vuotta sitten. Me suomalaiset saimme olla yksiä ensimmäisistä, jotka ulkopuolisina saivat kuulla uuskungfutselaisuuden tulemisesta.
2004, silloinen Kiinan Kulosaaren suurlähetystön kaupallisen osaston päällikkö, herra Li Guangyun piti pyydettynä esitelmän Helsingin Kruununhaan Tieteiden talossa Luonnonfilosofian seuralle aiheesta "Mitä Kiina tekee huomenna". Saimme tuolloin ainoalaatuisen esityksen Kiinan viralliselta edustajalta.
"
Li Guangyun [2004]: Kungfutselaisuus ja sen vaikutukset nykypäivän Kiinassa" ~ http://www.lfs.fi/esitelmat/ -

Nyt marraskuussa Kiina saa uuden kommunistisen puolueen pääsihteerin, joka nimitettäneen helmikuun 2013 Kansalliskongressissa *] (vastaa suunnilleen meidän eduskuntaa) Kiinan uudeksi presidentiksi ja myöhemmin myös asevoimien ylipäälliköksi. Kiina saa myös uuden pääministerin Anhuin maakunnasta – nykyinen presidentti on myös Anhuista, ja näin ylläpidetään meille tuntematonta reviiriajattelua voimassa.
Kiina tulee luopumaan hiljalleen puolueensa marxilaisuuteen liittävästä kommunistisesta ideologiasta ja siirtyy hiljalleen kiinalaisen kaavan mukaan tähän ja huomiseen päivään sovellettuun kungfutselaisuuteen, joka saa eteensä uus –etuliitteen.

Kiina valmistautuu olemaan maailman suurin kansantalous
ja tulee myös massiivisesti lisäämään asevoimiensa voimaa ja ulottuvuutta – aina avaruuteen saakka. Ohjelma pitää sisällään myös historian suurimmat asejärjestelmäkaupat Venäjän kanssa – näin Putin saa Siperia-ohjelmallensa maailman suurimman rahoittajan.
*]
Kiinan Kansankongressi kokoontuu vain kerran vuodessa – noin pariksi viikoksi kerrallansa. Kongressissa on edustajia suhteutettuna koko Kiinan alueelta – noin 3700 edustajaa, jos projisoimme heidän ”eduskunnan” omaamme, pitäisi meillä olla kansanedustuslaitoksessamme noin 15 edustajaa – olisipa ainakin tehokasta ja vaikutusvaltaista toimintaa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/10/kiinalainen-... -

...

Ilkka Luoma

Tässä vielä kaimalle lisäinfoa, jotta avoimien silmien näkymä toteutuu:

[2006]

"Pääoman tuottovaateiden äänitorvi Sammon konsernijohtaja, KT Björn Wahlroos peräänkuulutti Kauppa- ja teollisuusministeriön Omistaja&Sijoittaja (2-2006) -julkaisussa: "olemassaolomme oikeutuksen perustuvan siihen, että kasvatamme omistajiemme varallisuutta niin hyvin kuin kykenemme". Tieteessä tapahtuu -lehti (7-2006 / prof. HTT Aimo Ryynänen) taas herkisti arvokeskustelua yhteiskunta- ja yksilövastuista yhteisestä elinympäristöstämme: Perustuslakimme 20.1§ kohdan sanoessa - "Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille". ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/11/markkinatalo... -

....

Lisäinfo vuodelta 2007:

" ... Maapalloistuminen on viha ja rakkaus. Mellakat eri puolilla maailmaa lisääntyvät - tavalliset heränneet ihmiset käyvät omaa sotaansa hillitäkseen markkinarahan otetta ja tavallisen työn karkaamista minne milloinkin halvimmuuden mukaan. Globaalitalous kilpailuttaa valmistuksen hengästyttäen ihmiset talous- ja työjuoksuun, jossa harmonian tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä järkkyy.

Vihaa globaalitalous aiheuttaa maattomuudessaan, tehokkuushaennassaan miltei ilman ympäristöarvoja sekä ihmisten muuttumisena pelkiksi panosnappuloiksi markkinatalouden kiertorattaisiin. Ärtymystä herättää myös rahavirtojen karkaaminen ylikansallisiin järjestelmiin, joissa osto- ja näyttövoima kanavoituu ohi kansalaisvaltioiden tulontasausjärjestelmien.

Pelastusta globaaliudesta haetaan uskoen sen hiljalleen tasaavan maapallisesti tuloeroja köyhien ja rikkaiden välillä. Maapalloistumisen uskotaan myös tehostavan hyötysuhteita ja logistiikkaa siten, että turhaa kulutusta vältettäisiin. Globaalitalouden kilpailun uskotaan tuotekehittävän entistä parempia ja sopivampia tuotteita sekä systeemejä, erikoistuen kullekkin alueelle osaamis- ja ahkeruusresurssiensa mukaisesti. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/globalisaati... -

.

Ilkka Luoma

[2014] Kiinalaisesta kulttuurista ja arvomaailmasta ---

" ... Kiina oli maolaisuutta aina puhemies Mao Zedong´in kuolemaan saakka. Maon seuraaja Deng Xiaoping lausui kuuluisat sanat joitain vuosikymmeniä sitten: ”Menkää ja rikastukaa” - vielä tänäänkään ei täysin ymmärretä mitä hän tuolla lopulta tarkoitti –

… itse Kiinassa Dengin lauseesta on syntynyt aaviste sen syvimmästä merkityksestä, kun Kiina on nousemassa maapallomme suurimmaksi kaikilla mittareilla – myös ympäristöongelmien osalta. Kulutus ei voi kasvaa loputtomiin, ja tämä oivallus on henkeytymässä myös meillä lännessä.

UPI-FIIA, vanhemman tutkijan Jyrki Kallion aprikointia Kiinan roolista jakautuvassa maailmassa

Nyt Suomessakin aprikoidaan UPI-FIIA :ssa 0] (Ulkopoliittinen Instituutti 1], Jyrki Kallio) kuinka Kiina suhtautuu Ukrainan kriisiin, onko se Venäjän puolella, vai pitäytyykö se tiukan puuttumattomana, kuten kiinalainen tapa ja mentaliteetti ovat olleet vuosisatojen ajan.

Jyrki Kallio oudosti, ehkä ei täysin sisäistäneenä uskoo, että länsi on Ukrainassa ”oikeammalla tiellä” ja Venäjä lavealla – herääkin kysymys onko kiina-asiantuntija Kalliolta muurautunut vasen silmä umpeen ja näkökentässä häilyy vain läntinen kaiho puolinäennäisestä vapaudesta ja demokratiasta. Nyt emme tässä käsittele tarkemmin itse Ukrainaa [ LINK ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/... – US_P/IL 51 ] - vaan keskitymme Kiinan näkökulmiin maailman toiseksi suurimpana taloutena ja kohta suurimpana vaikuttajana. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/mita-ulkopol... -

.

Toimituksen poiminnat