Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Turkki huojuu idän ja lännen välillä - Venäjän tärkeys?

Göpekli Tepe – turkkilaisten esi-isät aloittivat kaupungistumisen?

 

- Osa I -

Nyt Turkissa järjestettiin vallankumousyritys, joko presidenttinsä junailemana peiteoperaationa tai sitten aitona presidentti Recep Tayyip Erdoganin syrjäyttämistarkoituksena – niin tai näin, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vaati – kunnioittamaan demokraattisesti valittua hallitusta, tukien sitä. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg oivalsi ilmaista, että Turkin demokraattisille instituutioille on annettava täysi kunnioitus.

[LINK ~ http://www.elisa.net/ulkovallat-vaativat-kunnioittamaan-turkin-demokraattisesti-valittua-hallitusta - ]uolia Turkissa tukemaan maa

 

[2013] Göpekli Tepe – täältäkö alkoi kaupungistuminen?

Turkki hakee EU jäsenyyttä 1]. Turkkilaiset mellakoivat oireellisesti. Turkin alueelta lähti ratkaisevin (kohtalokkain?) kehitys – nimittäin kaupungistuminen ja hiukan sitä ennen kyky viljellä maata – ruohokasvi alkuvehnä oli pikkiriikkisen mutantoitunut pitämään siemenensä kiinni varressa, kypsyttyäänkin – näin se oli helpompi valjastaa systemaattisen viljelyn piiriin.

 

Kaivaukset nykyisen Turkin alueella Göpekli Tepe´ssä 2] alkoivat niinkin myöhään kuin vuonna 1994 – ja vasta nyt ollaan ratkaistu tämän vanhimman keskittyneen ihmisasutuksen arvoitus – 12.000 vuoden takaa. Metsästäjä-keräilijä oli muuttuva maanviljelijäksi ja maanviljelijät mahdollistivat sellaistenkin ihmisten elämän ja toimeentulon, jotka eivät itse suoraan ravintoaan hankkineet.

 

Loiseläjien joukko”

Näin oli syntynyt ”loiseläjien joukko”, joiden ammattikehitys on tähän päivään mennessä levinnyt valtaviin mittoihin, joita kehittyneissä läntisissä markkinatalousmaissa vain noin 2-4 prosenttia väestöstä elättää (maatalouden osuus kokonaistuotannosta - populaatiokokona) –

… voimmekin kysyä kehitettiinkö todella Göpekli Tepe´ssa se kohtalokkain ”keksintö”, joka ajaa ihmiskunnan tuhoon – mahdottomana biosfäärin yhtälön osasena, varsinkin, kun olemme väkilannoitteilla oppineet vahvistamaan ruohokasvien kasvuisuutta ja satoa. Vieläkään emme ole oppineet biosfäärin biomassojen tasapainoa ja koosteisuutta!

 

Yhteiskuntaihmisen kehittäjät – turkkilaisten esi-isät?

...

Osa II -

[2013] Turkkilaiset ovat jo EU-Euroopassa

EU:n ja euromaiden veturi – Euroopan voimakeskittymä Saksa lämpenee varovaisesti I Maailmansodan aikaisen aseveljensä EU-neuvotteluille. Turkki on entinen suurvalta ja maallistuneemman islamilaisuuden Eurooppaa lähin valtio. Turkki ottaisi Euroopan parlamentista suuren siivun ja muun muassa meidän kuin kreikkalaistenkin määrä vähentyisi jälleen. Turkki on miltei Saksan kokoinen.

 

EU rypee kivuissa, kun se ei ”kasva” kokonsa mukaiseksi valtamahdiksi, johon Saksa ilmiselvästi tähtää. EU ymmärtää, että Kiina nousee maailman suurimmaksi – miltei kaikilla mittareilla ja EU haluaa tähän vallan kolmijakoon – USA, EU ja Kiina. Turkki olisi oiva lisä kasvattamaan EU:n muskeleita, mutta millä hinnalla?

...

Osa III -

[2005] Turkki on konkreettinen silta Euroopan ja Aasian välillä

EU osoitti olevansa hajanainen lauma päätöskoneistoa, jossa mielenkiintoisesti ja ehkä ennakoivasti toimi täyden yksimielisyyden periaate; Itävalta sai tahtonsa läpi omaan itselleen tärkeään edunvalvontaan Kroatian suhteen. Näytelmä täydestä "yksimielisyydestä" on joskus farssi, mutta onko tehokkaampaa vähemmistösuojaa?Turkki on ollut todellinen suurvalta jo sulttaanien aikana;

… heidän janitsaarisotilaansa kylvivät kauhua tehokkuudellaan ja järkähtämättömällä uskollisuudellaan yksinvaltaisesti toimivaa sulttaania kohtaan. Turkki on ollut Euroopassa jo Itävallan Wienin porteilla vetäytyen ajan saatossa nykyiseen kokoonsa. Turkkilainen ja eurooppalainen historia on ollut kosketuksissa pitkin vuosisatoja;

Kreikan Aleksanteri Suuri valloitti nykyisen Turkin alueen kuin myös puoli maailmaa vieden kreikkalaista ajattelutapaa nykyiselle Etu-Aasian alueelle Intian rajoille saakka. Turkki oli ensimmäisessä maailmansodassa keskusvaltojen ja Saksan yhteistyökumppani. Turkki on Naton jäsen ja USA:lle tärkeä maa strategisen sijaintinsa takia.Euroopassa on runsaasti Islamin uskon tunnustajia;

Turkista on muuttanut aikaisemman Länsi-Saksan aikana miljoonia vierastyöläisiä täyttämään itse saksalaisille kelpaamattomia työpaikkoja. Turkin liittyminen EU:iin mahdollistaa Islamin leviämisen entisestään ja täysin laillisesti täydentämään Euroopan uskontokirjoa niin hyvässä kuin pahassa (tulisi muistaa jo EU:n sisällä vuosikymmeniä jatkunut Pohjois-Irlannin "uskonsota").

Turkki voi toisaalta mahdollisena jäsenenä joskus 10-20 vuoden kuluttua tasoittaa Islamin ja Kristinuskon yhteiseloa, sillä aiheellinen tekijä globaalissa maailmassa yhteisine ongelmineen on maapallon yhteisomistus riippumatta väristä, uskonnosta tai taloudesta ja sosiaaliluokasta.

 

Entä nyt, kun Turkin presidentti taltutti oman tai toisten aloittaman vallankaappauksen?

... Turkkiinko kuolemantuomio takaisin? Kosto? Kenelle/ keille? - "Vapauden ja demokratian puolesta!" -Yhdysvaltojen presidentti Obama.

[Link ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468725460639 - ]

 

Junaillun vallankaappauksen yhteydessä lentotukikohta suljettiin. Miksi?

... Erdogan junailee - länsi huutaa: Demokratian voitto! Erdogan pyysi venäläisiltä anteeksi. Mikä on seuraava poliittinen siirto? Kremlin salainen sopimus?

...

[Link ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220074-venaja-seka-yhdysvallat-kohtaavat-%E2%80%93-kaytannon-pakosta - ]

[Link ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468719285272?jako=76ce9bacd5d3d61ebdbd3e28f8f685d0 - ]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 82900

 

DOC turkkilaiset_eilen ja tanaan_18072016.doc – OpenOffice Writer

PVM 18072016

 

643 | 5992

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Näinköhän Turkki eroaa, mutta mistä. Ehkä EU-jäsenyyskään ei enää kiinnosta?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468809051062 -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Linkistä: Hän sanoi kuitenkin, että Turkilla on hallussaan dokumentteja, joista käyvät ilmi muun muassa kapinallisten suunnitelmat vallankaappauksen jälkeisistä ministereistä.

Jos on niin missähän olosuhteissa saatuja?

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/tur...

Ilkka Luoma

EU ja USA ovat selvästi epäileväisiä, olisiko syytä ollut olla epäileväinen Kiovan Maidaninkin osalta ja tsekata ketä siellä kaikkiaan hääri!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Tässä kohtaa kannattaa lukea kansanedustajan ja pitkäaikaisimman ulkoministerimme Erkki Tuomiojan arvioima kirja Academy' stä eli entisesti Blackwateristä ja heidän seikkailuistaan muun muassa Irakissa ---

" ... Scahillin kirja kertoo yhtä paljon Irakista kuin Blackwaterista, joka ei suinkaan ollut ainoa Irakissa toiminut yksityinen asejoukko. Kuuluisin se epäilyksettä on, ei vähiten Fallujahin tapausten sekä syyskuussa 2007 sattuneen välikohtauksen seurauksena, Jälkimmäisessä yhtiön panssaroidut saattueajoneuvot, joilla oli tapana arvohenkilöitä saattaessaan ja suojellessaan pysäyttää ja häätää kaikki muu liikenne tieltään, hermostuivat kun irakilainen siviiliajoneuvo ei heti hoksannut pysähtyä ja avasivat tulen jättäen jälkeensä 17 kuollutta irakilaissiviiliä. Tästä ei aluksi tahdottu saada ketään vastaamaan mm. siksi että Blackwater vetosi amerikkalaisten sille antamaan täydelliseen syytesuojaan. Kesti seitsemän vuotta ennen kuin neljä yhtiön asemiestä tuomittiin vankeuteen tästä teosta. ... " -lainaus päättyy

~ http://tuomioja.org/kirjavinkit/2016/01/jeremy-sca... -

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Turkki huojuu idän ja lännen välillä - Venäjän tärkeys?"

Ainakin Putin tuntuu pitävän Turkkia tärkeänä, kiiruhti soittamaan jo eilen.

Vladimir Putin had a telephone conversation with President of the Turkish Republic Recep Tayyip Erdogan at Russia’s initiative.

http://en.kremlin.ru/events/president/news

Ilkka Luoma

Toisinpäin myös - Erdogan kiiruhti pyytämään anteeksi venäläiskoneen alasampumista. Molemmat osapuolet tietävät mitä rajalla oli tapahtumassa, kun Sukhoi yllätti toiminnan ...

Jäämme odottamaan presidenttien tapaamista elokuussa - Turkissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Putin ilmaissee huolestumisensa Turkin tuomarien joukkopidätyksistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Putinin täytyy noin tehdä, ehkä aivan vilpittömästikin, mutta erityisesti siksi, että nyt USA' n pyynnöstä on käynnistynyt liennytys kahden ydiasesuurvallan välille - kts. linkki:

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/venaja-seka-... -

.

Ilkka Luoma

Eräissä piireissä jo vertaillaan tätä epäonnistunutta vallankaappausyritystä Kiovan Maidanin ulkoa johdettuun "onnistuneeseen" vallankaappaukseen. Molemmissa on sama yhteinen tekijä - laillisesti ja demokraattisesti valittu hallinto presidenttiä myöten - erona vain se, että Ukrainan Kiovassa se kaatui, mutta ainakaan ei vielä Ankarassa.

USA pr. Obama vaati kunnioittamaan demokraattisesti valittua laillista hallintoa, mutta ei Kiovassa, miksiköhän?

Btw. Ukrainan Maidanin verimellakoita eikä varsinkaan Odessan murhapolttoa ei ole edes puolueettomasti tutkittu - saa nähdä miten Turkissa tutkimus suoritetaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Ratkaiseva ero näissä Kiovan ja Ankaran vallankaappauksissa on se, että Kiovassa vallankaappauksen teki kansa, Ankarassa sitä yrittivät sotilaat !

Kiovassa vallankaappaus on kestänyt yli kaksi vuotta, vaikka asiasta erimieliset yrittävät tehdä kaikkensa sen epäonnistumiseksi. Minskin rauhansopimuksen toteutuminen, ennemmin tai myöhemmin, sinetöi Ukrainan liukumisen lopullisesti EU:n jäsenvaltioksi.

Yksikään vallankaappaus ei onnistu ilman kansan tukea ja sen avulla. Kansan tukea Turkista ei löytynyt.

Ilkka Luoma

Miten määrität kansan? Teroristikin on jonkun valtion kansalainen, tai 100 hengen huligaanijoukko on osa kansakuntaa - demokraattisesti kansan tekemä vallankumous edellyttää enemmistöä kansasta, kuten krimiläiset jotka äänestivät 70 prosentin vilkkaudella 68 prosenttisesti liittymisen Venäjään.

Maidan ---

14] Maidanin aktiivivähemmistö ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159300-... -

13] Todellisuutta Krimin takaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/ilkka-luoma-... -

...
[2014]
Galitsian haamut 1] Suuren Isänmaallisen sodan (1941-45) varjoista kumpuavat venäläisten mieliin – kitkerästi pohdittaessa, mitä Ukrainassa tapahtuu; länsityönteisesti. Olisikin viisasta jokaisen tutkia historiaa tuolta nykyisen Ukrainan alueilta ja muistaa miten hanakasti Ukrainan neuvostotasavallan 'neuvostoliittolaiset' singahtivat Saksan kolmannen valtakunnan puolelle – liittymällä esimerkiksi Waffen SS:ään ja saksalaisten keskitysleirijoukkoihin muun muassa vartijoina …

Nyt Ukraina valjastuu paljolti muidenkin syiden vuoksi taistelutantereeksi sekä idän ja lännen voimain mittelöksi. Kysessä on ensinnäkin erinomaiset viljelyalueet, kiinalaisten peltovuokraukset sekä ukrainalaisten slaavilaisuus – unohtamatta lännenmiehen valtapyrkimyksiä hajottaa lopulta Venäjää pienempiin osiin. USA:n vahva ja pidetty edesmennyt presidentti Ronald Reagan onnistui hajottamaan ”pahan akselin” Neuvostoliiton.

Tänään Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta

Lisäksi Venäjän lähentyminen maailman suurinta ”liukuhihnaa” Kiinaa kohden 2], on suuri uhka lännenmiehelle, sillä Kiinan ja Venäjän mahdollinen liittouma 3] sotkee pahasti läntisen miehen hegemonia suunnitelmia ylläpitää angloamerikkalaista valtapyydettä yllä koko maapallolla – maailma tarvitsee lopulta vastapainoa USA:lle 4].

Lännenmies on sitä mieltä,

että heidän/meidän poliittinen ”vapausrakenne herra snowdeneineen 5]”, … kuitenkin vain noin 20 prosentin populaatiomäärällä - on se oikea malli koko maapallollemme. Me lännessä unohdamme, että pallollamme on paljon vanhempia kulttuureita kuin nykyisen maailmanpoliisi USA:n muutaman sadan vuoden historia. Lännelle onkin paha uhka, jos ja kun itä nousee (elämmekö jo Kiinan vuosisataa?) 6]; ja tähän liittoon ei voida Venäjää laskea!

Venäjä on suitsittava, ja se näkyy hyvin nyt Ukrainassa
[ … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/... - ]

Nyt unohtuu Ukrainan merkittävä vähemmistöosa, ja se peittyy lännenmiehen omien valtapyyteiden ja pelkojen alle. Ukraina on saatava – vaikka kansan tahdon vastaisesti lännen liittoon, jotta saadaan ”keihäänkärki” lähemmäksi Venäjän sydänmaita. Me täällä lännessä unohdamme, että Ukrainassa vallitsee slaavilainen meininki ja se eroaa merkittävästi läntisen Euroopan meiningistä.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-i... -

.

Ilkka Luoma

Yleistaustatiedoksi voisi lukea seuraavan puolalaisen kirjoituksen ---

Ensin omaingressi:

... 'Galitsian haamut' toimivat tänä päivänäkin äärinationalisteina Ukrainassa, jahdaten venäläismielisiä siviilejä. Kerrotaan näiden ääriainesten olleen Kiovan Maidanillakin ja Odessassa, kun vuoden 2014 murhapoltto tapahtui. Jatkamme myöhemmin lisäkirjoituksin.

ja sitten itse juttu linkkinä:
~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1468726055710 -

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kiovan hallinto on vähintään yhtä demokraattinen kuin kremlissä istuva,,Ukrainan venäjä on menettänyt lopullisesti !

Ilkka Luoma

Janukovyts oli valittu laillisesti ja demokraattisesti - vaalit kelpasivat jopa lännelle.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"vanhimman keskittyneen ihmisasutuksen arvoitus – 12.000 vuoden takaa."

Vanhin tiedetty..mutta sekään ei suinkaan ihan kaikkialla hyväksytty teoria.

Jukka Mäkinen

Ja ennen kaikkea Göpekli Tepen väki ei ollut turkkilaisia. Turkkilaiset tulivat maahan idästä tuhansia vuosia myöhemmin.

Ilkka Luoma

Kristittyjen mukaan kaikki lähti Aatamista ;)

Vakavammin otettuna startti homo sapienssille tapahtui Etiopian ylängöiltä ...

Käytännössä valtiot tutkivat omaa historiaansa nykyisen maa-alueensa sisältä ja virtauksista sinne ja sieltä.

...
Topicciin nähden turkkilaiset ovat ylepeitä historiastaan, varsinkin Osmaanien aikakaudesta, ehkä nykyinen pr. haluaa sulttaaniksi ;)

Ilkka Luoma

Laajennetaan turkkisyndrooman perspektiiviä suomalaisella oikeustieteilijällä, joka on erikoistunut kansainväliseen oikeuteen - juttu kannattaa lukea huolella :)

~ http://yle.fi/uutiset/kansainvalisen_oikeuden_prof... -

On huomattavaa, että Turkki on valitsemassa omia arvovalintoja, mutta Koskenniemen ajatukset ovat hänen arvioita - suunnasta ja tilanteesta!

Ilkka Luoma

EU "uhkailee" Turkkia, jos ottaa käyttöön kuolemantuomion - tässä en ota kantaa itse kuolemantuomioon, vaan projisoin aihetta:

... Miten EU' ssa suhtaudutaan USA' n ja Venäjän kuolemantuomiolakeihin? Tosin Venäjällä niitä ei toimeenpanna toisin kuin Yhdysvalloissa, jossa laillisia teloituksia suoritetaan liki päivittäin.

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1468812373708 -

Ilkka Luoma

Nyt läntinen media aloitti Turkin presidentin ja tämän vaimon parjaus- eli paheellistamiskampanjat - muistuttaako jotain aiempaa?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016071921930090_... -

Ilkka Luoma

... Lännen media aloitti riepomisen ja astui turkkilaisten asettamaan miinaan. Miksi?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468897303057 -

.

Ilkka Luoma

" ... Kumoukselliset yrittivät syrjäyttää itsevaltaisista otteista arvostelemansa presidentti Erdoğanin. ... "

--- Kumoukselliset ulkoa johdettuina syrjättivät Ukrainan laillisesti valitun presidentin ---

" ... Turkin tulisi noudattaa lakia ja säilyttää demokraattiset instituutionsa, koska ne ovat puolustusliitto Naton ydinarvoja ... "

--- Nato ei noudattanut mitään lakia, kun aloitti USAF johteisesti Kosovon ja Serbian raskaat pommitukset - tappaen samalla yli 500 siviiliä ja pommittaen Kiinan suurlähetystöä---

" ... lausunnossaan väläyttänyt mahdollisuutta ottaa kuolemanrangaistus käyttöön Turkissa ... "

---väläytettiin, ei uhkailtu---

" ... YHDYSVALLAT on sanonut harkitsevansa luovutusta vain, jos Turkki esittää kiistattomat todisteet Gülenia vastaan ... "

---USA esitti YK yleiskokouksen kateederilta Colin Powellin suulla kiistattomat liioittelut ja valheet Irakin massa- ja joukkotuhoaseista ja aloitti laittoman ilman mitään mandaattia raskaat taistelupommitukset ja itsenäisen valtion valtaamisen, johon Englanti otti osaa, nyt silloisen pm. Blairin mahdollisesti joutuessa vastuuseen laittomasta taisteluosallistumisesta Irakiin, jonka seurauksena muun muassa syntyi nykyinen ISIS---

.
Meidän media astui rujosti miinaan, ilman että jaksoi miettiä aihetta loppuun saakka - Suomessa on hyvin lukeneita ja asioista tietäviä kansalaisia, joihin ei uppoa tämän tyyppinen uutisointi. Maksavia lukijoita media menettää koko ajan vastamedialle, joka tosin on kehitysasteella 1' stä -10' een - kohdassa 6,2.

Ilkka Luoma

Kosovosta vielä tämän verran, että lukijoille jää oikea, tasapuolinen ja puolueeton näkökulma - alan huippuasiantutija prof. ja tohtori evp. ev . Pekka Visuri:

~ http://www.rauhanturvaajalehti.fi/lehdet/42009/335... -

...
Kosovo:
" ... Etyj neuvotteli aselevon, joka särkyi tammikuussa 1999. Syynä olivat albaanisissien uudestaan aloittamat sotatoimet ja serbien vastaus niihin mm. Račakissa. Nato aloitti ilmaiskut serbijoukkoja vastaan. ... "

" ... Naton pommeja osui usein harhakohteisiin, kuten Kiinan suurlähetystöön. Sotilasliitto pommitti Serbian pohjoisosissa myös alueita, joiden yhteys Milosevicin hallintoon oli hyvin epäselvä. Varsinaista YK:n turvallisuusneuvoston hyväksyntää ilmaiskuilla ei ollut. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_sota -

+ ENG
~ https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_War -

MOT

Ilkka Luoma

Ja sitten harhailujen jälkeen itse topicciin:

... Turkki näyttää puhdistavan pöydän kovalla kädellä!
~ http://yle.fi/uutiset/turkin_yliopistovaelta_kiell... -

...
... Eipä taida mitkään itsenäiset valtiot ottaa yksipuolisia luentoja vastaa. Turkki huojuu idän ja lännen välillä. Turkki pyysi anteeksi venäläiskoneen alas ampumista. Kuka tai mikä tuon Turkin vallankaappausyrityksen oikeastaan järjesti?!

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presid... -

.

Ilkka Luoma

Menee hiukan ohi topiccin, mutta palauttaaksemme ketjun asiaperusteiden pohjalle on kiintoisaa huomata Balkanilta jotain sellaista mitä ei juurikaan ole uutisoitu - Kosovo oli osa hyvin epäonnistunutta kriisinhallintaa, kuten prof - tri ja ev. evp. Pekka Visurikin toteaa, mutta pureudutaan tapaan nähdä asioita ja miten niitä on käsitelty ja lopulta loppuun saatettu - Bosnia:

Näinkin voi käydä - itse kohde jäi autuaan tietämättömäksi, tai oikeastaan juuri hän tiesi mitä oli tehnyt ja mitä ei ---
~ http://www.slobodan-milosevic.org/news/smorg-aw071... -

[lainaus toisaalta - Janne Pohjola] ...Tuomio tuli jo 2007, mutta siitä ollaan ollut niin hiljaa kuin mahdollista. Kohta 471 äänin 13-2 sekä MIlosevic että serbit vapautettiin epäilystä kansamurhaan.

Se karmaiseva asia on että USA/NATO:n perustelu Bosnian sodalle oli yhtä tekaistu kuin Irakin joukkotuhoaseet. Sodan perustelu on kansamurha, jota ei sitten 2007 löytynytkään. Sama pelinappula jota käytettiin 2011 Libyan tuhoamiseen ja jolla on sodittu Syyriassa viisi vuotta.

Se on karmaisevaa kun lukee oikeuden päätöksiä siitä miten meille on valehdeltu ja saatu tekaistua oikeutukset tukea Jugoslavian hajottamista sodalla.

http://www.icj-cij.org/docket/files/91/13685.pdf -

~ https://fbreporter.org/2015/02/28/truth-and-lies-a... -

Ilkka Luoma

Turkin epäonnistunutta vallankaappausyritystä on rinnastettu Ukrainan Kiovan Maidanin vallankaappaukseen - paljon yhteisiä ja lännen osalta ristiriitaisia näkemyksiä, lausuntoja ja toimia --- tässä ruotsalaisten ajatuskulkua Ukrainasta:

Frontlinje Ukraina - Rickhard Sakwa:
~ http://jinge.se/allmant/nato-fragan-vi-har-en-del-... -

~ https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Sakwa -

~ http://www.svd.se/frontlinje-ukraina -

Ilkka Luoma

Tiukasti topicissa:

Turkin presidentti Erdogan kehottaa tekstiviestissä kansalaisia nousemaan "terroristiorganisaatiota vastaan"

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072121938722_... -

.

Ilkka Luoma

Edelleen tiukasti topicissa:

Erdoganin mukaan vallankaappausyritykseen saattoi liittyä ulkomaita.

USA' lle ei ole edullista, jos Turkki lähenee liiaksi Venäjään - tähän kiinnitti huomiota myös meidän presidentti Niinistö ---

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072021937534_... -

.

Ilkka Luoma

Täydennämme tiukasti topiccia:

... Tästä poikii keskustelu mihin pyritään sillä, että mahdollisimman moni ajattelee ja toimii moraaliltaan samoin, tämän ideologian kaukainen lopputulos on vuosimiljoonia elänyt ja elävä muurahaisyhteiskunnan proletariaatin diktatuuri. Tämä pohdiskelu on filosofinen, eikä liity välttämättä Turkkiin, sillä me emme tunne likikään kaikkia tapahtumia nyt sieltä.

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012235... -

.

Ilkka Luoma

Tiukasti topicissa ---

Turkki: Euroopan ihmisoikeussopimus jäädytetään hetkeksi
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072121939639_... -

.

Ilkka Luoma

Turkki on oma itsenäinen valtio, joka kansansa myötä päättää omista asioistaan, kuten nyt Britannia eroamalla EU' sta. Entä me suomalaiset, milloin keskitymme omiin ongelmiimme ja jätämme muiden huolet ja erinomaisuudet heidän itsensä hoidettaviksi.

~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2016072121940... -
"Turkki kulkee kohti diktatuuria" [IL]

Ilkka Luoma

Turkki haluaa lämmittää näin maailmanpolitiikan helteellä välejään Venäjän kanssa. Mustanmeren geopolitiikka saattaa näin saada uusia käänteitä, nythän natofanaattiset jo riekkuivat, että Venäjä ahdetaan niin Mustanmeren kuin Itämeren pohjukoihin.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072621960324_... -

...

Ilkka Luoma

... Verkottunut maailma on riippuvainen monista lähteistä ja useista ostavista asiakasmaista. Mainittua kaasua ei ole pakko käyttää. Turkki lämmittelee sellaisia suhteita, joista se katsoo hyötyvänsä, samoin kaikki muutkin valtiot. Suomessa media viljelee paljolti aiheetonta russofobiaa. Kysymys kuuluu vaikkapa kaasun osalta, onko Venäjä sillä koskaan kiristänyt EU' ta? Onko kaasuntuloa yllättäen sopimuksen vastaisesti katkaistu? Uhkia luodaan myös tarkoitushakuisesti. Turkki päättää itse miten toimii minkäkin ulkovallan kanssa.

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20168078 - EU hermoilee ---

Ilkka Luoma

Mediasta niitettyä:

1.
Vaappuu taitavasti idän ja lännen välillä.Kuolemanrangaistus vie EU-jäsenehdokkuuden ja avaa portit muualle, joka tapauksessa.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1470537984059 -
.

2.
... Turkki tasapainoilee idän ja lännen välillä, hakien molemmilta hyötyä itselleen. Tämä on poliittista kaupankäyntiä, ja silloin, kun molemmat kauppaosapuolet saavat etuja itselleen, on toiminta mallillaan. Voiko kumartaa molempiin suuntiin yhtäaikaa?

~ http://yle.fi/uutiset/tutkija_turkki_ei_ole_niin_y... -
.

3.
Idän ja lännen kulttuurit kohtaavat. Osmaanien valtakunnasta ja sulttaanien janitsaareista ei niin kauan ole aikaa kulunut. Turkkilaiset olivat aikansa suurvaltamaisia. Krimkin oli osa Osmaanien valtakuntaa. Janitsaarit kävivät jopa Wienin porteilla. Turkki on jo osa EU-Eurooppaa, tahdoimme tai emme!

~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2016080522006... -
.

4.
Putin ja Erdogan pelaavat shakkia. Edukseen, mutta keiden vahingoksi?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016080822039345_... -
.

5.
... Turkki on halutessaan keskiössä - silta Aasiaan ja Lähi-itään. Turkille molemmat ilmansuunnat ovat tärkeitä. Venäjälle Euraasian talousliitto on liki välttämättömyys. Turkki on EU' ole portti, joka auetessaan tuo vaikeuksia, mutta myös kehitystä ja vaikuttavuutta. Turkki kaipaa suuruutensa päiviä.

~ http://yle.fi/uutiset/selkaanpuukottajasta_tuli_yh... -

...

Ilkka Luoma

Täydennän ketjua raikkaalla asiantuntija-arvioitsijalla (Lauri Holappa):

"Virkistävää vaihtelua ja kokonaisuuden raotusta yksipuolisen länsimediajargonian sijasta ---"

~ http://nyt.fi/a1470711417487 -

Toimituksen poiminnat