Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trumppismi jyrää – vaihe One maalissa

 - näinkö Air Force One saa uudet siivet, kun Trump nostaa kansakunnan tosi mahtavaksi?

Yhdysvalloissa republikaanit valitsivat [link ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468903120979 - ] kiinteistömoguli ja itseään miljardöörinä pitävän Donald Trumpin nyt näin viralliseksi presidenttiehdokkaakseen marraskuun 2016 presidentinvaaleihin.

 

... Trumppismin vaihe 1 maalissa. Kukapa olisi sitä uskonut vielä esivaalien alussa. Pitkin esivaalien etenemistä Trumpia yritettiin erityisesti median myötä mollata kaikin keinoin, jopa Suomesta, josta tietääkseni ei annettu yhtään esivaaliääntä. Matka jatkuu nyt virallisena ehdokkaana - ja vastaan asettuu aiempi Lady Number One – demokraattien ehdokas Hillary Clinton, jota Trump yrittää kaikin keinoin trumputtaen mollata. Näin Yhdysvalloissa.

 

[US 1][09032016] Trump

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213353-trump - ]

” … [ … kansalainen Erik viehättyy Donald Trumpin vahvasta ja karismattisuuteen pyrkivästä esiintymiskielestä – puheineen. Kansalainen Alice innostuu otsatukasta, ja ihmettelee millaista uskonnollista kantaa Donald tulee esittämäänkään ja puhuuko hän kuitenkin palturia. Monet pohtivat mihin voisi uskoa ja luottaa, kun presidentinvaalit ovat täyttä ”hollywoodmaista sirkusta” – valittiinhan aikanaan B-luokan näyttelijä Ronald Reagankin presidentiksi |1 – vieläpä jatkokaudelle! … ]

 

Trump on maallisesti rikas ja sellaista rikkautta USA’ ssa ihaillaan

USA on yrittämisen mallimaa, oveluudella, pinnallisuudella ja ahkeruudella – unohtamatta kykyä luoda uusia menetelmiä (Facebook) tehdä vaikutetta (Google) ja rahaa (Bill Gates ja Microsoft). Trump edustaa kaikkea tätä, siksi hän viehättää monia ja nousee entisen presidentti Bill Clintonin vaimona tunnetun Hilaryn rinnalle lopulliseen koitokseen.

 

Trump räväyttää, mutta vain vaaleissa!|2

Mikäli Donald, miltei Ronald, on vähääkään normaali jenkki – niin vaalipuheet nyt ovat vain projektin ensivaihetta, jolla sytytetään, kuten lausahduksella ”tehdään Yhdysvalloista jälleen suuri” |3. Trump liikemiehenä oivaltaa, että Venäjällä on maailman suurimmat raaka-ainevarat ja Kiina voi syleillä Venäjän liki ystäväkseen, ja se ei käy USA’ lle. Tämän Trump tajuaa – hän onkin jo arvellut tulevansa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa hyvin toimeen.

 

Sen sijaan Kiina tuottaa hiuskiehkuraan harmautta … ”

[ … jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213353-trump alta]

 

[US 2][22032016] Trumppismi

[~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214086-trumppismi - ]

” … (Median kauhukakara, joka tuottaa aina lukijoita, ainakin irtinumeroiden ostajina – tv-kasvo ja miljonääri amerikkalaisuuden siunaamana – Donald Trump |1, rahan armosta ravistelee USA:n perinteellisiä kulma- ja peruskiviä. Ei enää amerikkalaishyökkäyksiä ja -rynnäkköjä kauas omilta rajoilta maailmalle - muiden maille |2 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458613098890 - )

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/trump.html -

 

[ … elintasojuoksusta pudonnut, mutta amerikkalaistunut Erik ihailee Donaldia. Trumpissa on virtaa ja ideaa huolehtia omistaan, heittää vieraat pihalle ja maksattaa meksikolaisilla raja-aita. Uskonnoksikin näyttäisi kelpaavan vain se ainoa oikea valkoisen hyveellinen kristillisyys, no ainakaan syyrialaisia muslimeja ei Yhdysvaltoihin lasketa! … ]

[ … toivonsa menettänyt aito amerikkalainen Elisabeth ihailee viehkeää otsatukkaa, siksi vetoavalta Donald näyttää, rankaisisi raiskaajiakin kovasti ja laittaisi paatuneet rosvot linnaan. Lupasi tehdä Yhdysvalloista uudelleen suuren ja mahtavan – nythän velkaakin on käsittämätön summa ja kiinalaiset on Trumpin sanoin nostettu ja maksettu dollareilla nykyiseen maallisuuteensa … ]

 

Väkevin ilmoitus Trumpilta oli sotilaallinen poistuminen Euroopasta, vieden hyökkäys-, taisteluvoima ja -kyky pois, kotiin omalle mantereelle. Eurooppalaisten turvallisuutta emme enää maksa – Trump sanoo. Autoimme ja pelastimme valkoisen emomaanosamme, jo kaksi kertaa – uhraten omiamme. Tämä viesti Donaldilta saattoi olla taitava neuvotteluun kutsu hinnasta |3, mitä USA:lle pitää maksaa jatkossa turvasta ja huolehtivasta kaupallisuudesta – TTIP sopimuksineen |4. … ”

[ … jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214086-trumppismi - alta]

 

Yhdysvaltalaiset saavat likaisemmat presidentinvaalit kuin kuunaan?

Toisaalta nyt Trump saattaa kääntää uuden vaihteen päälle – on luotava valtiomiesmäisyyttä. Valtioita ei voi vain korskeudella ja ”great” huudahteluin viedä sotaan, jopa ydinsotaan. Mikäli Trump valiintuu, tulee pätevien neuvonantajien osaaminen ja taito vaikuttaa ensiarvoiseksi. Aikanaan Ronald luotti Nancyyn – entä nyt Donald – vaimoonsa Melaniaan? Missä tulee olemaankaan uusi ”pahan valtakunta”?

 

USA' ssa vaalit voittaa röyhkein, rahakkain ja median taakseen hurmaava?

Trump on saanut Yhdysvalloissa suuren osan mediasta varpailleen – on käynnissä melkoinen parjauskampanja. Donaldia haukutaan kaikin mielikuvituksillisin keinoin ja syin – todistein tai jopa ilman, arveluin. Näin media, joka käy informaatiosotaa Trumpia vastaan – ellei sitten käännä sopulointivirtaa päinvastaiseksi. Ehkä mediakin huomaa, että kansa äänestää niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa sellaista, jota aiheetta ja syyttään mollataan, osittainkin.

 

Miksi suomalainen media esivaaleihinkin äänioikeutta vailla olevana innostui mollaukseen?

Herää kysymys oliko se mediaalinen itsesuojeluvaisto täältä idän karhun vierestä. Mikäli USA Trumpin suunnitelmien mukaan jättää Euroopan puolustamisen omilleen – heräsi meilläkin media, että kuinka meille käy. Hyvinhän meille tuossa tilanteessa käy, sillä näin eurooppalaiset hoitavat itse – omin voimin – koko Euroopan turvallisuusratkaisut – aina Uralille saakka, minne Eurooppa jatkuu.

 

Seuraamme kuitenkin uteliaana Trumpin edesottamuksia niin heittoina kuin valtiomiehenä

USA on kuitenkin tänään se toinen kaupallinen suurvalta – Kiinan kanssa sekä se toinen ydinasesuurvalta – Venäjän kanssa. Me olemme uteliaita näkemään ja toivottavasti kokemaan uudistuksia, jotka vapauttavat meidät lännenmiehen ystävällisestä houlhouksesta Natoon yrityksenä ja muina sidoksina.

 

Me voimme tehdä itse, juuri itse omat asiamme

… varsinkin kun ensi vuonna Suomikin täyttää 100 – vuotta, ei tosin enää itsenäisenä, vaan sidottuna muiden valta- ja hallintajärjestelmiin, joissa olemme noin 1-2 prosentin mallioppilas. Vieläpä melkoisena nettomaksajana – väkilukuumme nähden.

 

Menestystä Yhdysvaltoihin – molemmille ehdokkaille

Jäämme jännäämään saako USA näin ensimäisen naispresidenttinsä. Englanti sai jo toisen naispääministerin ja eron EU' sta – kansan tahdosta, jolloin pöytä puhdistettiin kunnolla ja kerralla – tekeekö Donald Trump saman presidenttinä Yhdysvalloissa, jos valiintuu?

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | BL | VU | BL | BLOG 82969

 

DOC trumppismi_vaihe_one_20072016.doc – OpenOffice Writer

PVM 20072016

 

811 | 6942

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Ilkka Luoma

Näyte IS medioinnista - tänään:

"IS Clevelandissa: Jesse, 29, saapui mielenosoitukseen rynnäkkökiväärin kanssa – ”Miksi minä huolestuttaisin heitä?” ... "

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012236... -

...

Näyte IL medioinnista - tänään:

"Hillary-viha lietsottiin lähes lynkkausmielialaksi republikaanikokouksessa"

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072021933873_... -

Näillä mennään Yhdysvalloissa!

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

"Miksi suomalainen media esivaaleihinkin äänioikeutta vailla olevana innostui mollaukseen?"

Miksiköhän. Ei ole kovin vaikeaa saada syytä selville. :/

Ilkka Luoma

Kiinnostaisi tietää sinun ajatuksesi siitä - minulla on tähän arvaus, jonka uskon olevan oikeilla jäljillä - pelätään, että vakaa ennakoitavissa oleva lopulta arvaamaton amerikkalaistyyli muuttuu entistä arvaamattomammaksi, mutta näin ei käy, koska Trump on liikemies ja he ovat usein sangen johdonmukaisia voiton tavoittelussaan ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Liikemiehenä Trump varmaan oivaltaa että Venäjällä on matti kukkarossa, ja että Kiina syleilee kaikella ystävyydellä niitä raaka-aineita itselleen lisää - miksi se ei kävisi USA:lle;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Seija, menit kerralla asiaytimeen - USA_Länsimaat/ Venäjä dilemmassa:

Pahan valtakunta
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venajakin-pa... -

, josta luodaan uhkaa
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -

pitää pilkkoa:
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216393-... -

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Niin no, katsotaan nyt mihin saakka Putin myy valtionyhtiöitä, jotta budjettiin jäisi asevarustelulleen rahaa. Ei hyvältä näytä, joku venäläinen finanssialan asiantuntija arvioi että öljystä pitäisi saada 70 taalaa tynnyriltä jotta ei tarvitsisi myydä, ja Urals blendistä saa tällä hetkellä siinä 45.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/07/20/puti...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Venäjä on käynyt tiiviitä neuvotteluja kiinalaisten kanssa Siperian koivusta (ehto 1) ja Baikalin vedestä (ehto 2) - vesiputki olisi eräs maailman suurimmista putki-investoinneista, Suomelle olisi voinut lohjeta putken sisärobottivalvonnan kauppa, jos meillä olisi ollut osaaminen tai halua ryhtyä kiinalais-suomalaiseen tuotekehitysprojektiin - ei ollut ...

Koivun osalta meille oli tarjolla sahalaitostoimituksia (muun muassa Lekopa) - ei onnistunut, vaan tilaukset menivät muualle. Suosittu sahalaitosmoodi oli rekaoilla siirrettävä malli - voimakontteineen eli laitos olisi siirretty aina työnmaan mukana, jolloin raaka-aineen kuljetusmatka olisi ollut mahdollisimman lyhyt - on edullisempaa kuljettaa sahattua tavaraa kuin tukkia ... samalla eräänä ympäristöseikkana olisi ollut sahaylijäämän jääminen "metsään" ---

Tämä nyt meni ohi topicin, mutta kertokoot kolmiyhteydestä Kiina - Venäjä - USA, ja tältä osin liikemiehenä Trump varman ymmärtää kansalliset edut paremmin kuin poliitikko. Trumphan sanoo, ettei hän ole poliitikko :)

Ilkka Luoma

3. näyte fi-median Trump annista:

"Näkökulma: Paha uni nimeltä Donald Trump"
~ http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/199546-nakokulma-... -

.

Ilkka Luoma

Trump kieltäisi kiinalaisten halpatuonnin (?) - voimme arvata mitä sen jälkeen tapahtuu, sen voi tarkistaa USA' n ulkomaankauppaluvuista sekä rahoituksesta mikä on tullut ja tulee Kiinasta.

Kiinalaisten liiketoimet ovat jo lonkeroituneet kaikkialle - jopa USA' n ytimiin. Trump ymmärtää presidenttinä, jos valiintuisi, ettei maailman suurimmalle taloudelle kannata ryppyillä, sillä Donald on liikemies - ei poliitikko.

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut... -

~ http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/2014-... -

~ http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/12/0... -

.

Ilkka Luoma

Trump: USA ei automaattisesti puolusta Baltiaa - haluaa maat maksamaan enemmän -

Trump halunnee lisätä amerikkalaisten aseiden myyntiä so. vientiä - USA on viimeiset vuodet ollut ja on maailman suurin asekauppias - pl. 2013.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072121938784_... -

Ilkka Luoma

Topicin mukaisesti ---

"Salainen palvelu tutkii Trumpin epävirallisen neuvonantajan puheita - sanoi, että Hillary Clinton pitäisi ampua petoksesta" - Iltalehti

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072121938590_... -

Ilkka Luoma

... Obaman aikakausi päättyy vääjäämättä. Uuden presidentin taas alkaa. Oli tämä presidentti mies tai nainen, jää nähtäväksi vetääkö USA taisteluvoimansa pois sodista, jotka se on paljolti kosto- yms. toimin aloittanut, osin jopa laittomasti ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. Irak, Afganistan, Libya, Syyria, Yemen, Somalia ja niin edelleen. Topic on oman kirjoituksensa arvoinen, siksi räikeää yksipuolisuutta se läntisen median esityksenä ylläpitää.

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012247... -

.

Ilkka Luoma

... Suomessa asiantuntijat ovat pureskelleet huudahdusta: "Trumppismi jyrää". Näin ehkä onkin ja kahden ydinasesuurvallan presidentit Putin ja todennäköisesti Trump tullevat hyvin toimeen keskenään. Trump haluaa rooseveltmäisesti vetäytyä kotiin laittamaan omat asiat kuntoon. Kun Trump keskittyy omiin asioihinsa, Kiina hyrisee ja näin Trump tullee toimeen myös presidentti Xi' n kanssa ja maailma kiittää

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012265... -

.

Ilkka Luoma

Huomenna se viimeinenkin vaihe on sitten maalissa! Trump vannoo virkavalan Yhdysvaltain presidentiksi, ellei joku pyssysankari yritä päästä historian lehdille.

Kukapa olisi uskonut, kun topiccia kirjoitettin.

Toimituksen poiminnat