Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Maailmanpoliisi – Yhdysvallat, roolitehtävä lähenee loppuaan

(Yhdysvallat saa marraskuussa 2016 uuden presidentin – naisen, Hillary Clinton tai miehen, Donald Trump |1, liikemiehen tai poliitikon. Aktiiviset liikemiehet eivät ehdi sotimaan, mutta juonittelevat poliitikot ehtivät. Esimerkkejä on jo liikaakin!)

 

[ … kansalainen John on miettinyt, että amerikkalaisten liki jatkuvat sodat ylläpitävät mukavasti työllisyyttä; onhan Yhdysvallat maailman suurin asekauppias ja maailman tuhoisimman ja kalleimman armeijan ylläpitäjä – sotien ”rauhantehtävissään” kaikkialla maailmassa

kansalainen Alice on taas tyytyväinen, että USA harjoituttaa armeijaansa aina kaukana omilta rajoilta, mutta on samalla surullinen, kun veteraanit jo nuorina häiriintyvät, yksinäistyvät ja ryhtyvät monien osalta kostoväkivaltaan, jopa poliiseja kohtaan – ehkä siksi, että heidät on unohdettu, kuten aikanaan vietnam-veteraanit … ]

 

Nyt tänä vuonna Valkoinen talo saa uuden isännän tai emännän

[Presidenttiehdokas Trumpin valintapuhe ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001224790.html - ][IS]

USA on murroksessa, sisäinen väkivalta on kiehunut yli äyräiden ja kotiaseista ei luovuta, koska se aikanaan luotiin jokamiehen oikeudeksi puolustaa itseään ja perhettä – lännenmies tyyliin. Asekulttuuria on tehostettu valtavalla arsenaalilla niin kodeissa kuin Yhdysvaltojen sotavoimissa. USA on mitä ilmeisimmin maailman sotinein valtio – viimeisen 80 vuoden aikana (?)

 

Trumppismi

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-jyraa-vaihe-one-maalissa.html - ]

Donald on toivottavasti eri maata kuin muinoinen Ronald (Reagan – presidentti ja B-luokan näyttelijä, kerrottiin). Ronald julisti Neuvostoliiton ”pahan valtakunnaksi” - Donaldilta ei ole vielä kuulunut mukaelmaa – ”Venäjä – pahan valtakunta” |2, |3, päin vastoin, Donald kertoi halustaan tulla toimeen toisen ydinasesuurvallan johtajan, presidentti Vladimir Putinin kanssa – aika näyttää.

|2 Mistä Venäjän uhkaa luodaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html - ]

|3 Venäjäkin pitää pilkkoa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html - ]

 

Ehdokaspuhe Trumpilta

[Presidenttiehdokas Trumpin valintapuhe ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072221942785_ul.shtml - ][IL]

Nyt vaaditaan Natoon liittyviltä jäsenmailta täyttä panostuksellista osallistumista omaan puolustukseen ja sotilas- ja hyökkäysvoiman ylläpitoon ja kehittämiseen. USA ei enää tule sietämään vapaamatkustajia, ja jokaisen on avattava valtiokukkaron nyörejään, turvatakseen sotilasliiton yhteisen taisteluhalun – ”yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” -muskettisoturien periaatteella.

 

...

Lainaus suomalaisesta mediasta linkkinä

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001224733.html -

A - Kommentti linkkiin … ”... Obaman aikakausi päättyy vääjäämättä. Uuden presidentin taas alkaa. Oli tämä presidentti mies tai nainen, jää nähtäväksi vetääkö USA taisteluvoimansa pois sodista, jotka se on paljolti kosto- yms. toimin aloittanut, osin jopa laittomasti ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. Irak, Afganistan, Libya, Syyria, Yemen, Somalia ja niin edelleen. Linkki on oman kirjoituksensa arvoinen, siksi räikeää yksipuolisuutta se läntisen median esityksenä ylläpitää” [allekirjoittanut]

 

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072121941969_ul.shtml -

B - Kommentti linkkiin … ” … On vain ajan kysymys, jolloin USA' n maailmanpoliisirooli päättyy. Eurooppalaiset huolehtivat itse turvallisuuskysymyksensä maanosassaan, joka ulottuu aina kauas Venäjän sisämaahan - Uralille saakka |4. Katsomalla karttaa tilanne kirkastuu. USA on jo menettänyt maailman suurimman talouden tittelin IMF' n mukaan Kiinalle |5. USA ei ole enää suurin ja mahtavin, taloudessa”

 

Trumpin puhe, kun virallinen nimitys oli julkistettu - suomalaisanalyysi

Trump vaatii Yhdysvalloista suurta ja mahtavaa lain ja järjestyksen yhteiskuntaa. Nyt pitää katsoa, että USA on aina ykkösenä, kun tehdään päätöksiä kotona - muallekin Yhdysvalloista on tehtävä turvallinen ja maailman mahtavin. Työ alkaa kotoa, ja jatkuu kotiin.

Trump mahtailee: ”Minä tiedän miten se tehdään” - siis miten USA' sta tehdään jälleen ”Great”. Donaldia saattaa aprikoida idästä The Great Eastern – maailman suurin talous IMF' n mukaan – Kiina |6, jonka tuhansia vuosia vanha kulttuuri, kaupankäynnin mentaliteetti ja lännelle kummallinen toisten asioihin puuttumattomuus kasvaa tämän vuosisadan maapallovaikuttajaksi.

 

Trumpin uhka omalle The Greatille on juuri idässä,

… mutta paljon kauempana, Euroopan läpi katsottaessa kuin Venäjä, joka voikin olla yllättäen liittolainen Yhdysvalloille! Kiina on jo niin suuri ja vaikutusvaltainen että USA ei tule edes kutistuneen EU' n kanssa yhdessä pärjäämään kiinalaisten talousoffensiiville, joka on käynnissä jo kaikkialla maailmassa |*.

|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -

 

Nyt ovat kiinalaisten talousmaihinnousut esimerkiksi yhtiöiden ostona käynnissä - painopistevaltioissa. Kiinan keskushallinnolla on sellainenkin harvinainen suunitteluelin kuin 100 vuoden toiminta- ja arvioennakointi!

 

Entä me EU-periferia Suomi ja suomalaiset?

Suomi on linjannut jo aiemmin kansakuntansa enemmistötahdon mukaisesti sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden sekä omanlaisensa idän toimintapolitiikan. Meistä on jälleen nousemassa se venäjäntuntoja, jolta tullaan kysymään neuvoja. Tämä rooli sopii meille ja itäiselle karhunaapurille ja näin me säästymme konflikteissa sodilta ja maihinnousuilta – nythän vain länsi on tehnyt meille maihinnousuja, tosin ruahanajan merkeissä.

 

Meillä Suomessa on selvä tehtävä!

Valtio- ja ulkopolitiikan koneistomme on synnytettävä vahva näkymä Yhdysvaltoihin ja uudelle presidentille, että me tiedämme idän – tervetuloa kysymään ja keskustelemaan meille, aina – me junailemme uusia avauksia.

Me olemme valmiit ETYK II projektiin, jotta tilanne maailmalla saadaan rauhoittumaan. ETYK muuntuu MTYK -nimiseksi (Maailman turvallisuus- ja yhteistyökokous), koska kutsumme mukaan edesmenneen väkivahva isänmaallisuuspresidentti ja tohtori Urho Kekkosen hengessä maahamme myös Kiinan ja Intian valtiojohdon.

Tässä meille tehtävä ja päämäärä. Näin merkittävään voimainponnistukseen tarvitaan niin nykyinen presidentti Sauli Niinistö kuin ulkopolitiikan mestarit – kansanedustaja ja tohtori Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrynen – kaikki kolme. Tuomioja hoitaa lännen, Väyrynen idän ja Niinistö koordinoi kokonaisuutta. Tässä on Suomen uusi turvallisuuspolitiikan suunta ja päämäärä.

 

...

Tekstin lisäkirjoitukset

|1 Donald Trump haastaa koko median! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213353-trump -

|4 Eurooppa jatkuu Uralille asti! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html -

|5 ~ http://www.marketwatch.com/story/its-official-america-is-now-no-2-2014-12-04 -

|6 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous-3467790 -

 

PS Mikäli linkit ja linkkialleviivaukset eivät näy selaimessasi – niin tämä kirjoitus linkkeineen ja linkkialleviivauksineen on sivulla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 83285

 

DOC maailman_sotapoliisi_22072016.doc – OpenOffice Writer

PVM 22072016

 

813 | 7364

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (87 kommenttia)

Ilkka Luoma

MTV3 Suomessa:

"Trumpin puhe oli täynnä valheita – nämä 24 vaalilupausta hän antoi"
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... -

MTV kommentti (Mari Karppinen)

"Kommentti: Trump otti synkkään puheeseensa mallia Nixonilta mutta unohti järjen ja tunteet"
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/komme... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Maailmanpoliisi – Yhdysvallat, roolitehtävä lähenee loppuaan"

Let's keep our fingers crossed, että näin ei tapahdu!
En halua elää maailmassa, jossa ei ole poliisia. En kaupungissakaan, jossa sellaista ei ole.

Ilkka Luoma

Reilusti yli puolet maapallon väestöstä ei toivo, eikä halua yhden maailmanpoliisin virkaa. Kiina on jo ilmaissuut, ettei ole yhtä valtiota, joka pyrkii levittämään ja määräämään edustamaansa suuntaa, ideologiaa ja hallintomallia. Elämme jo kiinalaista vuosisataa ...

[2015]
" ... Niin TTIP kuin TTP tai sen kiinaversio muuttavat dramaattisesti maailmankuvaa

Nythän on eletty USA-johteista maailmanpoliisivaltaa. Kiina on jo ilmaissut, ettei vain yksi valtio voi sanella muiden tekoja ja päämääriä 16]. Onkin sanottu, että elämme kiinalaista vuosisataa ja Kiina onkin noussut maailman suurimmaksi taloudeksi 17] – paritteetikorjattuna. Samalla tässä on syytä muistaa, että asevarustelu kiihtyy …

USA on maailman eniten sotia käynyt valtio 18], ja viimeisen 100 vuoden osalta kaukana omilta rajoiltaan – muiden mailla ja muiden maille rynnäköiden. USA on myös maailman suurin asekauppias [SIPRI] ja käyttää enemmän rahaa omaan taistelu- ja hyökkäyskykyyn kuin Kiina ja Venäjä yhteensä. Miten siis käy, jos Kiina saa kaupallisen sillanpään Kreikkaan ja Venäjä kaasuputkensa myös Kreikan maaperälle? ... "

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tietysti poliisi joutuu käyttämään enemmän aseita kuin kukaan yksittäinen rosvo. Olisi huono juttu, jos asia olisi päinvastoin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Nyt onkin kysymys siitä, ettei vajaa viisi prosenttia maapallon väestöstä voi määritellä rosvoja/ "rosvoja" ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Esimerkiksi Persianlahden sodassa rosvon määritteli YK ja USA toteutti operaation omalla kustannuksellaan. Irak ajettiin ulos Kuwaitista ja USA lopetti homman siihen.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #9

Juha, haluat siis että Eurooppa elää rippuvaisena, kuin huumeaddikti kamastansa? Euroopan pitää panostaa itse sen omaan puolustukseensa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Onko liian vaarallista, jos Saksa ottaa ohjat käsiinsä - entä historian yö, eihän se enää synkennä Euroopan kevään kajoa?

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola Vastaus kommenttiin #9

"Esimerkiksi Persianlahden sodassa rosvon määritteli YK ja USA toteutti operaation omalla kustannuksellaan. Irak ajettiin ulos Kuwaitista ja USA lopetti homman siihen."

Juha Kuikka tarkoittaa varmaankin TOISTA Persianlahden sotaa, ensimmäisessähän tämä "poliisi" tuki avokätisesti Irakia mm. joukkotuhoaseilla ja poliisilaitos piti huolen ettei YK määrittele rosvoa rosvoksi.

Millainen poliisi antaa joukkotuhoaseita rosvoille?

Mutta hei, kuka vanhoja muistelee sitä tikulla silmään ja rapatessa roiskuu...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Maailmanpoliisi USA' n roolitus aikanaan Afganistaninin sodassa, jossa Neuvostoliitto oli mukana - oli kummallinen, nykyiseen meneillään olevaan nähden - tuolloin 1980 -luvulla USA aseisti ja rahoitti talebaaneja (Mujahideen) muun muassa olalta raketeilla - Stingereillä, niillä oli helppo pudotella Neuvostoliiton helikoptereita (talebaanit oliviat tuolloin kapinallisia tai terroristeja, ja Nliitto auttoi laillista hallintoa ... ja nyt USA käy jälleen sotaa Afganistanissa, auttaen laillista hallintoa ja taistellen näitä samoja talebaaneja vastaan ... väitti, että he suojelivat al-qaidalaisia - että näin maailmanpoliisi vaihtaa rooliaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Olet Juha oikeassa, USA määritteli Irakin sodan valhein YK' n kateederilta - massatuhoaseiden omistajaksi - ei tullut silti mandaattia, vaan USA määritti sodan ja taistelun omin luvin - keneltäkään mitään kysymymättä.

Englanti syöksähti apuun ja nyt ent. pm. Blair pyytelee anteeksi tapahtumia ja on mahdollisesti joutumassa oikeuteen tapahtumasarjasta, jossa kymmeniä tuhansia irakilaisia siviilejä on tapettu ja synnytetty ISIS-liikkeelle syntysanat - että näin maailmanpoliisi menettelee

- Kosovo oli toinen esimerkki.

Irakista ei löytynyt väitettyjä massatuhoaseita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Persianlahden sota, joka alkoi Kuwaitin miehityksen jälkeen, oli YK:n mandaatilla käyty operaatio eikä silloin puhuttu joukkotuhoaseista mitään. Se oli George Bush wanhemman käymä sota ja hyvin kunniakas sekä menestyksellinen sellainen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Nyt puhuinkin Irakin sodasta. Persianlahden sodan syynä oli se, että Irak kävi tekemässä "karjalat", ottamassa takaisin historiallisen maakuntansa - USA sanoi ei ja ryhtyi sotaan - sai toki luvan YK' sta ja silloisesta Neuvostoliitosta (tai sen raunioilta) - samalla tehtiin sopimus Naton laajentumattomuudesta entisiin Neuvostoliiton vasalleihin ja liittolaisiin!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #21

Millä tavalla Karjala on ollut Neuvostoliiton historiallinen maakunta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Ei milloinkaan, mutta Suomen on tai ainakin Ruotsin, joskin tsaari lahjoitti Suuriruhtinaskunnalleen Vanhan Suomen pian Ruotsin itäosan valtaamisen jälkeen 1809 ... nyt olikin kysymys siitä, että Irak kävi valtaamassa vanhan historiallisen maakuntansa - Kuwaitin - verranto oli se, että Suomi kävisi hakemassa vanhan historiallisen maakuntansa - Karjalan takaisin :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #23

Olisihan se hienoa saada vääryydellä menetetty Karjala takaisin, etenkin kun se nykyhaltiansa hoidossa on silkkaa rappiota.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Täysin itsenäinen ja kokonaisvaltainen Karjalanmaa tasavaltana olisi oiva välikappale Suomen ja Venäjän välissä ;)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22

"Millä tavalla Karjala on ollut Neuvostoliiton historiallinen maakunta?"

Kun ei ole mitään järkevää sanottavaa, heitetään järjetönta tuubaa ja vääristellään sanomisia. Tämä on typpillistä suvakkien, natointoilijoiden ja eurofiilistelijöiden piirissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Kukaan ei väittänytkään noin - vaan oli toteamus, että Vanha Suomi lahjoitettiin tsaarin Suuriruhtinaskunnalle ... vuonna 1812

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi -

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #24

Onneksi on Makkonen! Mihin tämä maailma menisikään, jos ei olisi Makkosen kaltaisia totuuden torvia?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Saisiko hiukan perusteluja, ettei tulisi kuin Manulle illallinen ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #36

Kiitoksia, mutta söin jo illallisen. Grillattua lihaa, perunasalaattia uusista perunoista Teresan tapaan ja mansikoita jälkiruuaksi. Makkosen käyttämä suvakki nimitys on käsittääkseni johdanto vajakista. Nimittelyä voi pitää epäkohteliaana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

"Nimittelyä voi pitää epäkohteliaana"

Loukkaannuitko?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #41

Kiitos kysymästä, en loukkaantunut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Suvakki tarkoittanee suvaitsevaista tai suvaitsematonta? Epäkohteliasta?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #9

Tiedät varmasti senkin, että Yhdysvaltain kongressin edellytetään perustuslain mukaan päättävän sodasta ja rauhasta? Näin se on tehnyt viimeksi 1942.

Tämän päivän ja tuon ajankohdan väliin mahtuu 134 sotaa,joissa Yhdysvallat on ollut selkeästi osallisena, mm. sellainen pieni kahakka kuin Vietnamin sota, jota tuomitsematta edelleen oleva sotarikollinen Henry Kissinger pitkitti vuosikausia.

Nyt Yhdysvallat on sodassa ainakin Irakissa ja Afghanistanissa. Milloin kongressi päätti näistä sotatoimista, vai ovatko ne sittenkin vain poliisitoimia, joista kongressin ei tarvitsekaan päättää?

Yhdysvallat on 240-vuotias valtio, joka on ollut sodassa olemassaolonsa aikana tähän mennessä 223 vuotta.

Unohdetaan tässä yhteydessä lukuisat USA:n toimeenpanemat vallankaappaukset lähi-idässä, Aasiassa, Väli- ja Etelä-Amerikassa, kaikilla mantereilla, ja lista on melko musta.

Eroamispuheessaan 1930-luvulla (siis jo silloin) merijalkaväen kenraali Smedley D. Butler vertasi merijalkaväkeä ja Al Caponea, ja sanoi, että Caponella oli rikostensa tekemiseen vain neljä kaupunginosaa, mutta hänellä neljä maanosaa.

"War is a racket. It is the only one international in scope. It is the only one in which the profits are reckoned in dollars and the losses in lives."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

En käytä Wikipediaa lähteenä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Hesarin testissä Wiki pärjäsi kekskmäärin yhtä hyvin kuin Britannica Fennica ---

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #7

Trump on liikemies joka pistää europpalaiset ostamaan lisää aseita ja suomalaiset hävittäjiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

USA' ssa aseteollisuus on erittäin merkittävä työllistäjä ja voiton tuottaja. Samalla USA pystyy kontrolloimaan monia valtioita aseidensa kautta - esimerkiksi Suomen Hornetit. USA on maailman suurin asekauppias.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Suomelle ylivomaisesti parempi vaihtoehto on se, että USA on maailmanpoliisi, kuin että se olisi Luoman suosima Venäjä. USA ei ole koskaan ollut uhka Suomelle, ei yrittänyt miehittää maatamme tai ryöstänyt alueitamme kuten NL/Venäjä.

Suomella on tiivis sotilaallinen yhteistyö USA:n ja NATO:n kanssa, sellaista ei tule koskaan olemaan Venäjän kanssa. Taistelet turhaan tuulimyllyjä vastaan, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Herra Kajanto, turhaan taistelet Suomen kansan enemmistöä vastaan - kansakuntamme on sanonut yli 10 vuoden ajan täyden ei Natolle, vieläpä aina yli 50% voimalla. Kyllä kansa tietää - sanoisi edesmennyt Veikko Vennamo.

Itse Euroopan turvallisuutta ajatellen Venäjän kytkeminen mukaan tuo ainoana tapana täyden rauhan kehityksen ---

4] Reivatkaamme kurssiamme kohti itää ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/reivatkaamme... -

Eurooppalainen puolustusliitto - Venäjällä

Saksa haluaa todellisuudessa muodostaa oman Eurooppa keskeisen puolustusliiton – yhdessä Venäjän kanssa; ehkei me Euroopassa niinkään tarvita USA:n sateenvarjoa, jonka varjo on jättänyt meidät toisen viulun soittajaksi.

Euroopan turvallisuusajattelu onnistuu parhaiten, kun Saksa ja Venäjä ovat samalla puolella – niin kauan kuin Itämeren alittavassa kaasuputkessa virtaa kaasua Saksaan, on meillä Keski- ja Pohjois-Euroopassa rauha.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #17

Ei Suomi tule luopumaan USA:n kanssa harjoitettavasta yhteistyöstä, eikä isäntämaasopimuksesta NATO:n kanssa. Vai oletko havainnut sellaista jossain , Luoma? Kyselyn mukaan suomalaiset kannatti yhteistyötä USA:mn kanssa. Sinä propagoit täällä Venäjän kanssa yhteistä puolustusta. Milloin on itänaapuri koskaan puolustanut pieniä naapureitaan sen historiansa aikana? Aivan päinvastoin. Se on yrittänyt miehittää aina tilaisuuden tullen naapurimaitaan.

Saksa ja Venäjä olivat samalla puolella 1939 ja mihin se johti: etupiirijakoon, jossa nämä maat jakoivat Europpaa sulle-mulle.periaatteella, hyökkisvät yhteistuumin Puolaan ja jakoivat sen.

Sinun juttusi ovat täyttä tuubaa ja haihattelua. Voitaisiin puhua jopa myyräntyöstä maamme vahingoksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Oletko perehtynyt Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan?

Tässä se muun muassa suomeksi, suosittelen lukemaan tarkasti ja mietimään huolella mitä mikäkin tarkoittaa - vaatii keskittymistä ja asiayhteyshallintaa:

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

...

Presidenttimme mieliaihe nousi näin pintaan

Presidentti Sauli Niinistö on ääneen pohdiskellut eurooppalaisen puolustuksen ydintä, jo Saksan pankkiajoiltaan saakka. On oletettavissa, että Niinistö törmäsi saksalaisiin kantoihin Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta.

Saksalaiset mielellään sitovat turvallisuuteen myös kaupallisuuden, onhan Saksa Euroopan talousveturi 15]. Saksa on oivaltanut ajat sitten, että eurooppalaisuuden turvallisuus kulminoituu paljolti heidän ja Venäjän välisiin suhteisiin.

Presidentti Niinistön ajatelmia uutisoi Helsingin Sanomat ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1425876176397 -

Tänään USA saatetaan jo kokea rasitteeksi Euroopassa

Englanti uskollisena aseen kantajana – muistamme Libyan pommitukset 16], varmaan vastustaa keskinäiseurooppalaista turvallisuuspolitiikan kehittymistä, vaikka Venäjä on osa Eurooppaa, mutta myös Aasiaa. Englannin kytkökset ovat siksi tiukat Atlantin taakse, etteivät he katkaise natonapanuoraa.

Lopuksi voidaan esittää myös aivan erilainen skenaario

On tunnettua, että EU:ssa on puolustuspolitiikkansa osalta itsenäisiä valtioita – Itävalta, Ruotsi, Irlanti ja me suomalaiset, jotka eivät haikaile Natoa 17], vaan luottavat itseensä, kykyihinsä ja puolustuskykyynsä – ainakin suomalaiset 18].

Kun presidentti Niinistökin on huomannut, ettei kansakuntamme enemmistöpäätä käännetä millään natomyönteisyyteen, on jäljelle jäämässä eräs kulman kautta keino – suosia omaa EU - Eurooppa puolustusta.

Eurooppa puolustuksen myötä voidaan ujuttaa Suomea ”eurooppalaisempaan Natoon” – näin ei tarvita järjestää edes Nato kansanäänestystä. Mene ja tiedä, mutta kovaa on tiettyjen piirien hinku Natoon – jopa ohittaen kansalaistemme laajan enemmistömielipiteen 19].

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #70

Ilkka,
kun näköjään olet hyvin perehtynyt Naton rauhankumppanuuteen kuuluvaan isäntämaasopimukseen, oletko samaa mieltä, että tämä sopimus ei tarkoita sitä, että Suomi antaa kaiken tukensa ja alueensa Naton joukoille, niiden hyökätessä Venäjälle.

Jos isäntämaasopimus tarkoittaisi sitä,Venäjä olisi siihen varmasti jo puuttunut, ovat sen sopimuksen varmasti lukeneet hyvin tarkasti.

Mistä on siis kysymys? Tarvitseeko Nato Suomen tukea jäsenmaittensa (ei Suomen) puolustukseen? Jos näin on, tilanne on melko omituinen, Suomi sitoutuu auttamaan Natoa ilman, että saisi itse siltä apua(turvatakuita), pysymällä liittoutumattomana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Juuri näin, tietysti sen jälkeen, kun Suomen hallitus, huom! hallitus on pyytänyt Nato/USA' n paikalle, silloin pöytäkirjan tiukat sopimuskohdat astuvat voimaan. Provosoimalla voidaan saada hallituksemme tekemään tuon kohtalokkaan pyynnön. Natoa ja erityisesti USA' ta kiinnostaa Kuolan niemimaa ja sen strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat - Suomen Lappi on oikotie sinne hyvine lentokenttineen Kuusamoa myöten.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #119

”Natoa ja erityisesti USA' ta kiinnostaa Kuolan niemimaa ja sen strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat - Suomen Lappi on oikotie sinne hyvine lentokenttineen Kuusamoa myöten”

Pikainen vilkaisu karttaan osoittaa, että Natomaa Norjan satamat ja lentokentät ovat huomattavasti lähempänä Murmanskia kuin Kuusamo. Kuinka mahtaisi atomisukellusveneiden liikkeiden valvonta onnistua Kuusamosta?

Vardössä on massiivinen Naton tutka-asema, josta voidaan havaita tapahtumat Venäjän laivastotukikohdissa hyvin tarkasti sen lisäksi, että tukikohdat ovat tietenkin jatkuvassa satelliittiseurannassa. Koska Nato ei ole hyökkäysorganisaatio, mielenkiinto liittyy kaiketi varautumiseen Venäjän offensiiveihin.

Alakurtin sotilastukikohdan valvonta voisi onnistua Kuusamosta ja se olisi myös Suomen puolustuksen intressissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

Otitko huomioon Ala-Kurtin, jota Nato/USA pitää vahvana puolustustukikohtana a) Muurmannin radalle b) Murmaskille ja c) koko Kuolan niemimaalle - huomaa myös Muurmannin radan linjaus kohti etelää, ratahan on myös rauhan aikana tulevan Koillisväylän maajatke sisälle Venäjälle. Norjan maaväylä on hyvin kapea, Suomen sen sijaan leveä - kapeaa on helpompi puolustaa kuin leveää ja niinpä Nato/USA mieluummin hyökkä leveän väylän kautta ---

Toki Nato/USA hyökkäys voidaan tehdä Jäämereltä, muta se on hyvin vaarallinen reitti, sen sijaan tukeutuminen Suomen pohjoisen kenttiin on paljon turvallisempi, noille kentille on myös erinomaiset maayhteydet ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #122

Oletat, että Nato hyökkää Suomen alueen kautta Venäjälle. Oletuksesi perustuu Venäjän propagandaa. Nato on puolustusliitto, ei hyökkäysliitto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #123

Nato on verho ja USA sen ainainen sotilasjohtaja ja rahoittaja kuin myös nyrkki, joka taistelee, rynnäköi ja hyökkäilee liki jatkuvasti - ja aina kaukana omilta rajoiltaan - toisten maille ja muiden mailla.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #125

Älä Ilkka laskettele muunnettua totuutta. Tiedät varsin hyvin, ettei Nato ole hyökännyt (aloittanut sotaa) koskaan eikä mihinkään.

Oletko siis siinä käsityksessä, että USA suunnittelee hyökkäystä Venäjälle Suomen aleen kautta, käyttäen "verhonaan" Natoa? Tämä on yleinen käsitys myös Venäjällä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128

Kosovo ja luehan USA' n aloittamat sodat, taistelut ja konfliktit, kun sinäkin tiedät, että USA on Naton nyrkki, maksumies ja aina sen sotilasjohtaja ...

Googlaa samalla Naton sotilas- ja taisteluoperaatiot maailmalla.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #130

Älä viitsi, puhe on NATON käynnistämistä sodista, ei USA:n. Niitä ei löydy googlaamalla koska niitä ei ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

Jugoslavian ja Kosovon pommitukset. Nykyinen Afganistan on myös Nato-operaatio.

Myös Libya ja Syyria.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #134

Höpöhöpö, nämä sodat eivät ole Naton aloittamia. Nato ei käynnistä sotia, se lopettaa niitä. Et taidakaan tuntea lähihistoriaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #137

Onko lähihistoriasta Afganistan lopetettu?

Näyttää siltä, että talibaanit valtaavat koko ajan lisää maa-alueita ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #119

Oletko siis samaa mieltä kanssani (#118), että on tyhmää sitoutua auttamaan Natoa ilman, että saisi itse siltä apua(turvatakuita), pysymällä liittoutumattomana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

Meidän ainoa turvatakuu on taitava ulkopolitiikka, ja juuri itään - länsihän ei meille hyökkää, eikö niin?

Toinen turvatakuumme on oma ja itsellinen riittävän vahva armeija, jonka kimppuun hyökkääminen aiheuttaa liian suuret menetykset, vaikka hyökkääjä voittaisikin - niinpä hyökkäys jätetään tekemättä, vieläpä, jos osaamme ulkopolitiikkamme eli huolehdimme ettei maahamme tule Venäjän vastaisia taisteluvoimia luomaan vihollisuusmahdollisuuksia - hyökkäysalustana, joka veisi meidät samalla taistelualustaksi. Eikö olekin yksinkertaista? ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #126

Ilkka, yksinkertaista todella. Pidätkö kotisi ovet lukittuna? Onko vartiointipalvelun hankkiminen vihamielinen teko mahdollista varasta kohtaan?

Luuletko tosissasi, että puolustuksemme saaminen uskottavaksi on provokaatio (veren kaivamista nenästä)?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #129

Oman itsellisen puolustuksen ja siihen liittyvän turvallisuuspolitiikan ja vahvan armeijan olotila riittävän voimakkaana ei ole missään nimessä provokaatio, mutta USA' n rynnäkköjoukkojen kutsuminen jopa ilman kutsua tulleet amerikkalaisvoimat - vieläpä likelle Venäjän rajaa "täältä pesee" periaatteella lähenee jo provosoimista ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #131

Ok, oman puolustuksen vahvistaminen liittoutumalla olisi siis ihan yes kunhan ei kutsuta jenkkejä harjoittelemaan:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #133

En ole puhunut liittoutumisesta mitään - en edes itään, vaikka reaalisesti parhaat rauhantakuut saisi tekmällä puolustussopimusen Venäjän kanssa - kuka sitten meille hyökkäisi? ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #135

Et puhunut liittoutumisesta mitään mutta puhuit oman puolustuksen vahvistamisesta. Uskottava puolustus saadaan vain liittoutumalla, ellei sitten olla valmiita moninkertaistamaan puolustusmenoja. Suomen puolustusbudjetti on 1,4% BKT:sta. Venäjällä se on yli 4%.

Toinen vaihtoehto olisi ajaa koko armeija alas kun kerran paras puolustus on luottamukselliset ja ystävälliset suhteet ja hyvin hoidettu ulkopolitiikka.

Jostain kumman syystä edes suomalaiset putinistit eivät kannata armeijan lopettamista. Miksi?

Kirjoitit: "parhaat rauhantakuut saisi tekmällä puolustussopimusen Venäjän kanssa - kuka sitten meille hyökkäisi? ;)"

Meillähän on jo valtiosopimus Venäjän kanssa, joten kumpikaan sopijapuoli ei sen voimassa ollessa voi hyökätä rikkomatta sopimusta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #136

Sveitsiläiset eivät ole liittoutuneet kenenkään kanssa - YK' honkin liittyivät yhtenä viimeisistä. No, ehkä ovat itsensä kanssa liittoutuneet ja vuoriston ;)

Suomella on aivan erinomainen paikka olla Pohjolan sveitsi!

...
[2014]
" ... ’Sveitsittymisellä’ tarkoitetaan kykyä ja halua olla puuttumatta suoralta kädeltä muiden sisäisiin asioihin ja ollen arvostelematta ainakaan ennen kuin puolueeton ja riippumaton tutkimus tapahtumien syistä on loppuun saatettu ja raportoitu uskottavalla tavalla.

Sveitsittymiseen kuuluu suvereenius olla omalla asialla – loukkaamatta muita osapuolia ja/tai kumppaneita. Sveitsittyminen on liittoutunutta puolueettomuutta ymmärtää monialaisesti tapahtumia ja nähdä erilaisten kulttuurien ja uskontojen kuin tapojenkin hankaukset, syntyvissä ristiriidoissa.

Hyvään sveitsittymiseen kuuluu korkea moraali omista asioista ja esimerkkinä olo oman kansallisen identiteetin vaalijana ja puolustajana. Kansakunta on identiteettinsä ja itsetuntonsa mittainen ja sieltä saadaan kestävä luottamus muiden käyttöön – hyväksymällä moniarvoisuus, kuitenkin kunnioittaen omaa perinnettä.

VIITTEET
1] Suomi sovittelijaksi? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/su... - ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Usan romahdusta on jo komintern ja sittemmin muu kansainvälinen kommunistinen liike odottanut viimeiset sata vuotta ja ylikin,,-ja vielä saatte odottaa toiset sata !

Ilkka Luoma

Eipä ole kysymys Yhdysvaltojen romahduksesta, vaan maailman tasapuolistuminen siten, että yhä useammat valtiot ottavat osaa yhteisiin päämääriin - eikä vain yhden komennossa ja sotien tahdissa.

Ilkka Luoma

Esimerkkejä suomalaisen median aikaansaannoksista:

MTV3

... Suomalaisen median huippusaavutus - nyt erittelemään ja todistelemaan valheita.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... -

.

Sitten UPI-FIIA Salonius-Pasternakin aivotuotos:

... Salonius-Pasternak on yhtä "aurinkoinen" määritellessään puolitietämättömänä uhkakuvia Venäjästä.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tutki... -

.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ihana maailmankuva, merkki uudesta ja terveestä yhteiskunnasta! Kiitos Ilkka!

Jos jaamme tälle johtokolmikolle roolit: Niinistö on Presidentti, Tuomioja korvaa Valtioneuvoston ja Väyrynen Eduskunnan. Emme tarvitse enää puoluetukia emmekä tarpeetonta ja monimutkaista demokratiaa.

Eduskuntavaalien väliinjättäminen olisi todellakin uutta ja innostavaa. Presidentin valtaoikeuksien ja hyvien idänsuhteiden aikaan Presidentinvaaleja tupattiin jättämään tarpeettomina väliin.

Nyt koko kansa pitämään uutta johtokolmikkoamme pystyssä ja hengissä. Eläköön uusi (tai uusvanha) Suomi-diktatuuri! Ja asetutaan me kansalaiset jo valmiiksi rähmällemme kuulemaan, mitä oikealla valtiojohdollamme (tätähän meille et kertonut, kuiskaan noille muille: Putin) on meille kerrottavanaan.

Ilkka Luoma

Ei tässä kukaan sanonut, että parlamentarismi piti purkaa, ehkä kutistaa 100 edustajaan ja kansanäänestyksiin.

Nyt oli pikemminkin kyse projektista, joka tarvitsee osaajat ja he ovat meillä jo valmiina - Tuomioja ja Väyrynen, siis tähtäämme MTYK -tapahtumaan, Suomeen ja näin saamme samaa statusta kuin ETYK toi muinoin - Kekkosen tahdosta ja halusta luoda Suomesta puolueetonta valtiota tänne idän ja lännen vedenjakajalle.

Kai, suosittelen lukemaan topicin uudestaan, se ehkä poistaisi nyt tuon väärän tulkinnan, jonka jostain kummasta keksit :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Juu, mutta Väyrysen takana ei ole mitään, Tuomiojan takana ei ketään. Niinistöllä on toki takanaan suuri osa suomalaisista.

Ilman puolueittensa asettelua ei Tuomiojalle eikä Väyryselle voi antaa minkäänlaista paikkaa poliittisessa elämässä. Paitsi perustuslakia muuttamalla.

ETYK-suomea kuvasin rähmällään olevana. Päätökset Kekkosen aikaan tehtiin Suomen ulkopuolella ja Tehtaankadulta käytiin kuuntelemassa, kuinka ollaan kun halutaan olla itsenäinen ja puolueeton valtio.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Nyt onkin kysymys ammattitaidosta, ja ulkopolitiikan kohdalla meillä on vain kaksi kiistatonta osaajaa - toinen erikoisesti itään (presidentinvaaleissa yli 500.000 ääntä) ja toinen ehkä enemmän länteen (suosituin ministeri viime ulkoministeripestissään). Näin tärkeässä projektissa ei voida katsoa kuin osaamista, taitoa ja kykyä neuvotella.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jos jotain kansakuntaa on riistetty niin Venäjän kansaa ja pahinta on se, että sen ovat tehneet sen omat johtajat, eikä Putin heistä historian valossa juurikaan poikkea. Trump on "bisnesmies" mutta poikanen Putinin ja muiden oligarkkien rinnalla. Kävely Nevan rannoilla ja sen palatseja ihmetellessään tulee väkisin miettineeksi kuinka paljon niiden rakentaminen on ihmisuhreja vaatinenkaan. Venäjän tuhatvuotinen historia on verinen ja toivottavaa olisi, että ne verityöt joskus loppuisivat tai ainakin pysyisivät Venäjän rajojen sisällä. Venäläinen ihminen, ystävällinen ja vieraanvarainen, ansaitsisi kyllä paremmat johtajat, Putinista siihen ei ole.

Ilkka Luoma

Arto, tässä kohtaa tulee vääjämättä mieleen Yhdysvaltojen kovin lyhyt historia, sulatusuuni, mustien rahtaaminen orjiksi ja erityisesti liki alkuperäkansojen - toisen aallon intiaanien reservoiminen ja suoranainen ryöstö - valkoinen mies oli ja on ristin ja miekan mies ...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kävely Nevan rannoilla ja sen palatseja ihmetellessään tulee väkisin miettineeksi kuinka paljon niiden rakentaminen on ihmisuhreja vaatinenkaan"

Koko keski-Eurooppa on täynnä kirkkoja, palatseja sekä linnoja jotka on rahvas rakentanut eikä silloin ollut missään työsuojeluvaltuutettuja. Suomi on tästä "raikas" poikkeus meillä ei ole yhtään mitään historiaa koska Ruotsi piti Suomea perämetsänä jota voitiin verottaa mutta ei rakentaa. Vasta Venäjän autonomiana Suomi kehittyi teollisuusmaaksi, lähinnä verovapauksien ansiosta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Aivan, ja maahanmuuttajien, kuten Finlaysonin ansiosta.

Ilkka Luoma

Myös kotoiset sukumme osasivat liike-elämän jalot taidot.

Ilkka Luoma

Aivan, Suomenniemi (Ruotsin itäinen osa) oli sangen kehittymätön alue vielä 1800 -luvun alussa, ja onkin hyvä katsoa mitä oltiin 1917, kun joulukuussa annettiin itsenäisyysjulistus ja saatiin 4.1.1918 siihen myös tunnustus - tie parempaan hyvinvointiin oli tuon reilu sadan vuoden aikana kehittynyt huimasti - ja oli myös synnytetty itsenäisyysaate - tsaari tiesi hyvin tarkasti Finlandiat jne ---

Kannattaa lukea prof. Markku Kuisman kirja Venäjän taloudesta ja kaupasta 1700 - 2015!

...
EXTRA
~ http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=... -

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Kiinan keskushallinnolla on sellainenkin harvinainen suunitteluelin kuin 100 vuoden toiminta- ja arvioennakointi!"

Juuri tätä jengi ei ymmärrä!
_____________________________________

- Putin on yrittänyt rakentaa "Kiina-Venäjä-Intia + satelliitit"-blokkia jo pitkään ja se nähtävästi rakentuukin(?).
Joka tapauksessa, Euroopan etumatka kuroutuu koko ajan ja lopulta Eurooppa onkin "aika pieni".
- Samaan aikaan Kiina on laivaamassa kansaa Afrikkaan.
Aika on heidän puolellaan.

USA yrittää koko ajan puolustaa "our national interests" (= 'teidän resurssit on meidän'-ajattelu.)
En osaa edes kuvitella miltä homma näyttää 50 tai sadan vuoden kuluttua, mutta yksi asia on hakattu graniittiin:
"Kaikki muuttuu!" eli historia ei ole vielä loppu. ;)

Henry

Ilkka Luoma

"Kiiruhdetaan hitaasi", sanovat kiinalaiset. Toisaalta "ylitettäessä tuntematonta jokea, tunnustellaan pohjan kiviä varpailla" ...

Tai sotakenraali Han Shandongista sanoi sotilaiden ryhmäpäällikölle katsoessaan sotimisen väliajalla lentopallopeliä - "Antakaa peliin toinen pallo, niin eivät riitele yhdestä!" -tuo kuolematon lause pitää sisällään paljon, paljon enemmän mitä meillä lännessä ymmärretään. Mitenhän Trump, kun menee ensimmäistä kertaa mahdollisena presidenttinä Pekingiin - onkohan muuten käynyt siellä ikinä?!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Luin kerran jutun, jossa Tsou-en-laita haastateltiin. Häneltä kysytiin: "Kuinka Ranskan vallankumous on vaikuttanut historiaan...?"
Tsou-en-lai vastasi (1970-luvulla): "Liian aikaista sanoa siitä vielä mitään."
;)
Ja Mao kuulemma sanoi Formosasta(Taiwan): "Emme me lähde sotimaan Formosan vuoksi. Se palautuu emämaahan ennen pitkään. Odotamme vaikka sata vuotta..."

Henry

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Tuo on kuuluisa lause - joka uudistettiin Suomessa Wen Jiaobao' lle - palaan tähän myöhemmin. On kaksi Ranskan vallankumousta/"vallankumousta" - tuo alkuperäinen ja 1960 -luvun opiskelijamellakat ;)

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Luoman huoli taitaa olla kovin ennenaikainen. Yhdysvallat ei saa Trumpista diktaattoria, tuskin edes presidenttiäkään.

Jos Trumpista vastoin ennakko-odotuksia tulisi presidentti, arvelen kongressin ja edustajainhuoneen puolueiden rajat ylittävästi asettavan Trumpin toiminnalle rajat vaikkapa käytössä olevina määrärahoina.

Ilkka Luoma

Saksan kaltaiset tapahtumat lisäävät Trumpin mahdollisuuksia.

Ilkka Luoma

Trump vakuuttaa turvallisuutta,

Tämän tyyppiset viattomiin tehdyt terroriteot kollektiivitoimina tuottavat lopulta jatkuessaan poliisivaltioita ja rajoitettua elämää myös aivan tavallisille ihmisille. Median sanaton viesti: Oikeutus rangaistusiskuun. 9/11 New Yorkissa tuotti kierteen, jossa olemme nyt.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201607220193123_u... -

...
... Tapauksessa näyttää olevan niin sanottuja sivullisosallistujia harhauttajina sekä operaatiota lopulta häirinneitä yli-innokkaita kansalaisia, jotka haluavat olla auttamassa, "auttamassa", jopa johtamassa ajojahtia väärille jäljille! Vaaramomenttien alla aivan tavallistenkin ihmisten käyttäytymismoodi vaihtuu auttavasta aina harhauttajaksi saakka - tieten tai tiedostamattaan. Operaatio ei saata olla ohi, sillä "kaksi" puuttuu ja tapahtuma saattaa synnyttää uusia kokelaita -solidaarisuuden näkökulmasta iranilaista kohtaan, tältäkin osin ihmisen mieli on kovin ennakoimaton ja yllättävä. Kollektiiviradikalisoituminen ja pitkään pinnan alla koettu viha ja/tai henkinen paine - mielenterveys tms. tekijä laukaisee liikkeelle yksittäisen toimijan. Ehkä kaikki tämä onkin osa terroristijärjestön pirullista suunnitelmaa?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/munch... -

Kaikki tämä sataa Trumpin laariin -

Ilkka Luoma

Viimeisin mielipideselvitys kertoo Trumpin olevan enää "vain" kolmen prosenttiyksikön päässä ..., no - se merkittävin tiedustelu tehdään vaaleissa. Riittääkö Trumpin rahat? Hillaryn riittää!

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

USA:n maailmanpoliisius on hyväkin asettaa kyseenalaiseksi, samoin koko yhteiskunnan sotatalousluonne (suurin osa budjetista sotilasmenoihin).

Suomelle voisi olla etua nojata vähemmän USA:han, Natoon ja EU:hun. Natohan on eräänlainen iso tulilankaverkosto, joka johtaa kriisipesäkkeistä, jotka ovat 12000 km:n päässä, tänne koto-Suomeen. Mutta vaikka enemmistö Suomesta vastustaa Natoon liittymistä juuri nyt, voi pitkällinen mediakiehunta johtaa tavalla tai toisella vastakkaiseen tulokseen kansanäänestyksessä tai kansanäänestyksen estämiseen. Syynä jälkimmäiseen voisivat olla esim. Brexit ja Trumpin mahdollinen valinta, jotka ovat establishmentin esimerkkejä siitä, että kansan ei saa antaa päättää.

Siis, jos olemme Natossa, mitä sitten tapahtuu? Ihan sitä samaa mitä ennenkin. Vähittäistä demokratian kaventamista ja siirtoa etäämmille näennäistasoille, rautakahleisia vapaakauppasopimuksia, sumeaa liturgiaa, epätasa-arvon lisäämistä ja syrjäytynyeiden syyllistämistä. Tuo kaikki voi olla hyväkin, koska silloin katarktinen romahdus voi tulla nopeammin. ;)
Toisaalta voimme ajautua hirmuiseen monisatavuotiseen pakkovaltaan, kuka ties...

Ilkka Luoma

Meidän on syytä muistaa, että USA on käynyt kaikki sotansa jo yli 70 vuoden ajan kaukana omilta rajoiltaan (muiden mailla ja toisten valtioiden sisälle taistelurynnäköiden) ja Suomenlahdenkin osalta USA haluaa Suomen ottavan osaa Viron ilmataistelukyvyn luontiin - Vireollahan ei ole ensilinjan ilmavoimasotilaskalustoa, mutta Suomella on ---

...
Ämarin ilmasotaharjoitus on poikkeuksellinen

Harjoituksen on kutsunut koolle USA, natojohtaja, joka antaa ydinasesuojan sen eurooppalaisille jäsenkumppaneille. USA presidentti Barack Obama vannoi julkisesti huolehtivansa muun muassa Viron 4], ettei tarkoitushakuisesti luotu Venäjän uhka kohtaa virolaisia.

Tämäkin virolaisittain 5] luotu Venäjän uhkakuvitelma liittyy lopulta Ukrainaan 6] ja lännen reaganismiin 7], jolla koetaan nakertaa Venäjän asukaslukuun nähden liian suurta raaka-aine- ja energiamääräävyyttä.

Lausuessaan Venäjän, Obama asetti samalla sotaharjoituksen vastapuolen –
[ … ekstra “Kuinka Venäjä asennoituu USA:n sotilaalliseen oravanpyörään” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/kuinka-venaj... - [47675]

… itäisen rajanaapurimme. Oli synnytetty vastakkainasettelu ja nyt meidät suomalaiset sotilaallisesti liittoutumattomana maana halutaan mukaan – olemmeko astumassa kansalaisnäkökulmasta viritettyyn ansaan?


Lainaan tähän herättävän kirjoituksen, joka oli lähetetty allekirjoittaneen yleiseen sähköpostiin:

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomest... -

.

Ilkka Luoma

Näihin asioihin Trump ei enää halua Yhdysvaltoja viedä ---

[IS] "Terrorismi: Yhdysvaltain ja Britannian virheet vuoden 2003 sodan jälkeen olivat avainasemassa Isisin voimistumisessa"

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012251... -

...
Ennakoinnin superviikonloppu - mihin tämä johtaa, ja miten nyt pitäisi varautua ja valmistautua? Tiedetty on nyt tullut esille rujona kokonaisuutena. Suomessakin asiantuntijat ovat pitkään kirjoittaneet tästä, ja se torpattu idän propagandana --- ennakoimmeko nyt oikeasti todellisuuden ja pr.ehdokas Trumpin kautta USA' n vetäytymistä maailmapoliisin roolista?

Entä meidän suomalaisten rooli - MTYK?

Ilkka Luoma

Kokonaisuutena on jälleen syntynyt hieno komenttiketju :)

Sopivasti kritiikkiä, jonkin verran älämölöä, mutta yleisesti asiapohdintoja - laidasta laitaan, näin pitääkin olla.

Ilkka Luoma

Ja tiukasti aiheeseen ja Trumppiin ---

Amerikkalaisesti laatulehdeltä poikkeavan yksipuolinen ja jyrkästi kantaa ottava, jopa rienaava kirjoitus. Voisi arvata, että tuo entisestään kannatusta Trumpille eli trumppismi etenee. Näinköhän seuraavaksi Yhdysvaltojen presidentiksi voisi yllätykseksi valiintua musta hevonen - pääpuolueiden ulkopuolisesta ehdokkaasta. Tuleviin presidentinvaaleihin voidaan asettaa pääpuolueista täysin ulkopuolisia ehdokkaita?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072421951418_... -

Ilkka Luoma

Topicin mukaisesti ---

... Sangen mielenkiintoinen kirjoitus
~ http://yle.fi/uutiset/trumpin_suomalainen_kannatta... -

.

Ilkka Luoma

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/199821-barack-oba... -

Näinköhän Trumpissa on hiukan Roosevelt' mäisiä piirteitä, kunnes Japani hyökkäsi Pearl Harbouriin?

Ilkka Luoma

Syytökset sinkoilevat, onko hätä noussut käteen, ellei peräti päähän. Muistamme herra Snowdenin ja NSA katastrofin. Ilman mitään painavia todisteita lähdetään jo osoituskierrokselle - Venäjälle. Onko demokraateilla näin tosiaan pallo hukassa trumppismin vyöryn alla?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1469410845236 -

...
Trump tekisi presidenttinä mahdollisesti amexit, eli putsaisi pöydän kuten britit tekivät omassa maassaan brexitit. Ehkä nyt USA' nkin on aika ottaa irtiotto maailmalta ja lopettaa aloittamansa sodat kaikkialla maailmalla, aina kaukana omilta rajoiltaan. Voisi tapahtua USA' n maailmanpoliisiroolin lopetus ja paluu kotiin, jossa sisäinen väkivalta on revennyt hallitsemattomaan moodiin.

.

Ilkka Luoma

Viimeisin kalluppi kertoo, että Trump on jo ohittamassa Hillarya ...

Ilkka Luoma

Mennäänpä takaisin itse topicciin - trumppismiin, Donaldiin, tämän tekoihin ja mahdolliseen USA romahdukseen maailmanpoliisiroolistaan:

... Nyt meni Snowdenin paljastamana NSA jo liian pitkälle - urkki ja vakoili Euroopan ystävävaltioiden päämiesten puheluita ja datavirtaa. Pata kattilaa soimaa, vieläpä ilman mitään todisteita! "On lähes varmaa ... ", kirjoitetaan suomalaisessa mediassa.
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012285... -

...
USA ei halua menettää maailmanpoliisirooliaan:

...... Kun tämä on luettu, kaivetaan esille Trumpin avauskokouksen lännen median avausinformaatio - mitä huomaamme?
~ http://yle.fi/uutiset/yle_philadelphiassa_sota_don... -

...
... ... Suomalainen media on ottanut aika yksipuolisen, puolueellisen ja negatiivissävyisen informaatiomoodin Trumppia ja trumppismia kohtaan. Aivan kuin me suomalaisetkin äänestäisimme USA' n presidentinvaaleissa marraskuussa 2016. Onko tämä sitä lännettyneen median keskinäissolidaarisuutta - entä lukijoiden kannat?
~ http://www.taloussanomat.fi/a/20167929 -

.

Toimituksen poiminnat