Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kiihdytämmeko hulluuden ajokaistalla riittämättömyyden kuiluun?

(”Onko maailma tullut hulluksi – vai oliko se hullu jo valmiiksi”. HS-toimittaja Tommi Nieminen kertasi historioitsija ja intellektuelli Eric Hobsbawmin |1 jaottelemia aikakausia, jotka päättyivät vuoteen 1991, kun Neuvostoliitto romahti)

 

[ … kansalainen Erkki pohdiskeli mökillään Saimaan rannalla miten tässä on näin käynyt, minulla on enemmän ja paljon enemmän kaikkea, niin, huolta aiheuttavaa – omaisuutta. Tulotkin ovat mukavat, pankissa rahaa ja lapsillekin on mietitty jättää suuret perinnöt, jottei heidän tarvitsisi tehdä niin paljon kuin me tehtiin

kansalainen Liisa mietiskeli huolestuneena, kun maahamme pyrkii muukalaisia, eihän he tänne kuulu, vaikka vaikeaa varmaan heilläkin. Me olemme rakentaneet itse tämän hyvinvoinnin pesäkkeen ja eikö meidän tulisi ensin huolehtia oma reviirimme |2 ja sen vähäosaisten toimeentulo, mielenterveys ja tarpeelliseksi tuntemisen ilo ja yhteisöllisyys?

Niin mitä nyt teemme, kysyy Liisa, kun meidän on vihdoin tunnustettava, ettemme ole yksin tällä Telluksella, joka elää itselleen ja se itse on enemmän kuin ihmiskunta? … ]

 

Maapallo kriisiytyy, kuumenee |3 ja meret muovittuvat rojusta |4, jota hylkäämme luontoon ja meriin rasittamaan elonkehää uhaksi itsellemme ja muulle biosfäärille. Mikä meitä vaivaa, sotaa – ihmiskatastrofoituja ympäristöpommeja – liikaa väkeä rakkauden hedelminä. Mistä aloitamme? Se riippuu puhtaasti siitä, missä valtiossa esitämme kysymyksen, siksi itsekkäästi me kaikkialla ajattelemme.

 

Helsingin Sanomat räväytti ja yllätti lukijansa – erinomainen kooste nykypäivään saakka

[”Uusi Uljaan Hullu Maailma” -ei sanatarkka lainaus ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/a1469161453575 - ]

HS esittää tässä yllä olevassa linkissä yhtä mieliä avaavinta kirjoitustaan. Se tunnustaa lännenmiehen osallisuutta aikakautisiin ongelmiin, mutta myös niiden osin väkisin ratkaisuihin, jotka ovat luoneet uusia ongelmia ja ratkaisuja.

Teksti on niin sattuvaa, että se vihjaa jo valmiiksi rivien välistä elettävän aikakauden - reviirien uuspuolustamisen ja - muodostumisen aikakauden. Evoluutio |5 loi reviirit jo satoja miljoonia vuosia sitten. Nyt ne ovat ulosmurtautumassa pinnan läpi julkipuhumisen todellisuuteen.

Maailma ei ole tullut hulluksi, vaan se laskee ja imee informaatiovirtoihin yhä useammat ihmiset, ja näin langoilla langattomasti roikkuu yhä enemmän ja enemmän mielipiteen muodostajia. On syntynyt sekametelikeitos |6, jota voisi kutsua hulluksi ja vain siksi, että siinä on yhä vähemmän moniajokykyisiä ajattelijoita.

Olemme karsinoitumassa omiin kuoppiimme, joita voidaan kutsua reviirikompastuksiksi. Hetkinen, tuliko tässä torpattua tämä uusin ajanjakso, reviirikaipuu? Olemmeko elämänpelin lähtöruudussa jälleen? Ehkä, sillä periodien aallonpituus tuntuu lyhentyvän tai sitten elomme kellotaajuus käy jo ylikierroksilla, kun koko ajan pitäisi saada lisää ja nopeammin |7. Hulluus sekin, eikö, vai olemmeko hulluja jo valmiiksi? Kuinka kauan tätä näyttö- ja vertailutaloutta |8 täytyy vielä elää? [IL].

 

Rakkauden maailma – hulluuden keskellä, aika hullua, eikö?

[ … rakauden maailma, apua – ihastuin väärään ihmiseen! ~ http://www.hs.fi/elama/a1469238205242 - ]

Rakkaus |9, kuten muukin aivotoiminta (miehillä on havaittu myös muuta toimintaa – tämän kukin voi sitten ajatella kuten tahtoo) on biosähköistä synaptiikkaa, joka rakentaa ja purkaa. Kemiat etsivät aina lopulta lisääntymiskumppania, muut on evoluution luomaa enemmän tai vähemmän tärkeää oheisvärinää.

Biosfääri on rakennettu ylläpitämään jatkuvan lisääntymisen jatkumoa, jota voidaan kutsua kuolemattomuudeksi |10. Elämä tunnetusti jatkuu sukupolvesta toiseen. Menetykset ja poistumiset ovat ihmisten osalta henkilötunnustasolla.

Rakkaus on todennäköisesti vahvin biosähköinen synaptisuus, vain itsesuojeluvaisto eli itsekkyys voi sen ylittää, turvatakseen eloa ja alitajuntaista lisääntymistä (suurimman osan ihmiseloa poistumat ovat tapahtunet jo lisääntymiskykyisenä aikana!).

”Yllättäen” itsesuojeluvastoon kuuluu lapsensa/lapsiensa turvaaminen, sillä turvataan lopulta omaa jatkumoa eli geenien siirtoa, jota ohjausrakenteena, hitaan huolellisesti, evoluutio on sopeuttaen valiinnuttanut jo vuosisatamiljoonien ajan! [IL]

 

Miten nämä kaksi niin erilaista aihekokonaisuutta liittyvät toisiinsa?

Sen ratkaiset sinä – lukija. Kukaan ei voi kertoa toiselle oikeaa tietä, voi toki kertoa omia kokemuksia ja koettaa peilata niitä toisen ongelmiin – lähinnähän me keskustelemme ongelmista, reviirillämme.

Mitään yleistä oikeaa tietä ei ole olemassa, on vain kyky koettaa huolehtia itsensä, annettujen perintötekijöiden, oppimisen ja kokemusten myötä sellaiseen symbioosiin, jossa tyytyväisyys ja halu kohtaa yhdessä olon myötä lisääntymistä – kunkin perhe- ja sukureviiriltä.

Evoluutio on järjestänyt tilanteen niin, etteivät kaikki lisäänny – tahdostaan tai tahtomattaan – se on se jarru, ettei syntyisi liikaa tilanteessa, josta puuttuu luontaiset viholliset, jotka harventavat ylipaisunutta populaatiota. Reviirikamppailuissa on aina kyse valinnoista, voittamisesta ja palkinnoista.

 

...

Ekstra

Maailman ja nimenomaan läntisen maailman hulluudesta kimpoaa pintaan USA' n aloittama hyökkäyssota Irakiin, kun Afganistanin jättipommitukset eivät riittäneet – oli aika esittää muunneltua totuutta YK' n kateederilta tämän yleiskokoukselle, haettaessa taistelusotalupaa Yhdysvalloille – sillloisen USA' n ulkoministeri Colin Powellin suulla.

Nyt likapyykin pesussa ollaan päästy maaliin. Ensin Englannin entinen pääministeri Tony Blair pyytää nöyränä ja katuvaisena anteeksi, seuraavaksi puolueeton Chilcot-tutkimus räväyttää todellisuuden ilmi ja lopulta läntinen media aukaisee silmänsä ja koko tapahtumasarja on kaikkien näkyvillä.

 

Tekstiin liittyvät lisäkirjoitukset – linkkeinä

|1 Eric Hobsbawm ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Eric_Hobsbawm -

|2 Reviirien puolustus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103988-reviiripuolustus-ikiaikainen-geeniperim%C3%A4 -

|3 Gaia kuumenee ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/gaia-kuumenee-kytketaanko-jaahdytys.html -

|4 Without plastics group ~ https://www.facebook.com/groups/8873949009/ -

|5 Evoluutiolla onkin tiukka kuri? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/evoluutiolla-on-sittenkin-tiukka-kuri.html -

|6 Hybridillistä informaatiosotaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -

|7 Nopeammin ja enemmän! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/11/ihana-kuluttamisen-draama-ja-tragedia.html -

|8 Näyttö- ja vertailutalous ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171642-elamaan-sovittautumisen-kulutussuhde -

|9 Rakkaus miehen näkökulmasta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/mies.html -

 

|10 Kuolemattomuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html -

 

Ekstra linkki ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220309-maailmanpoliisi-%E2%80%93-yhdysvallat-roolitehtava-lahenee-loppuaan -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | BL | BL | VU | BLOG 83515

 

DOC hullu_maailma_HS_24072016.doc – OpenOffice Writer

PVM 24072016

 

796 | 7160

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Globaali ylikansallinen uusliberalismi tuhoaa maapallon, kehittyneet valtiot taantuvat eivätkä kehittyvät kehity.

Ilkka Luoma

Elämme jo kiinalaista vuosisataa - ja heillä on myös 100 vuoden perspektiivi suunnitelmilleen. Ottanevat kokonsa mukaisen roolin pallostamme ---

[2012]
" ... Kiina valmistautuu olemaan maailman suurin kansantalous
ja tulee myös massiivisesti lisäämään asevoimiensa voimaa ja ulottuvuutta – aina avaruuteen saakka. Ohjelma pitää sisällään myös historian suurimmat asejärjestelmäkaupat Venäjän kanssa – näin Putin saa Siperia-ohjelmallensa maailman suurimman rahoittajan.
*]
Kiinan Kansankongressi kokoontuu vain kerran vuodessa – noin pariksi viikoksi kerrallansa. Kongressissa on edustajia suhteutettuna koko Kiinan alueelta – noin 3700 edustajaa, jos projisoimme heidän ”eduskunnan” omaamme, pitäisi meillä olla kansanedustuslaitoksessamme noin 15 edustajaa – olisipa ainakin tehokasta ja vaikutusvaltaista toimintaa.
...

Mutta miten me näimme Kiinan kehityksen pari vuotta sitten – miten se mahdollisesti linjaa Kiinan uutta näkökulmaa yhtenä maailman suurista talousvetureista – sekä mallinnäyttäjänä kuinka suurella riskillä tartuttiin massiiviseen väestönlisäykseen [2011]:
--- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/2976684/kiina-... ---

(Mediassa ja asiantuntijapiireissä asetetaan maailmanlaajuisen talouskriisin ovelle kiinalaiset vartijat - pelastaako Kiinan antama lainoitus eurokriisi-Italian ja -Espanjan?) ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/10/kiinalainen-... -

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"1. Yhdysvallat vaatii Kreikalle rahaa, jottei maa käänny Venäjän puoleen

Turkin rauhattomuudet antavat lisäsyyn sille, että Kreikan velkoja tulisi leikata, totesi Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Jack Lew talouslehti Financial Timesille keskiviikkona."

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/07/24/...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

USA raivostui, kun Venäjää ei suljettu kokonaan pois Rion Olympialaisista.

Suomalaiset urheilujohtajat kiittelivät KOK' n päätöstä.

Sekä Turkki, että Kreikka voivat lipsahtaa id'n leiriin - Kiinan osti jo merkittävän osan Pireuksen satamasta - sinne tulee yksi "kiinalaisten sormista" Eurooppaan ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #5

Ei kai kukaan kuvittele, että Venäjällä yksikään huippu-urheilija ei olisi valtion harjoittamassa systemaattisessa doping-ohjelmassa mukana?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Herra Kajanto, näyttää siltä, että sinä olet nyt täällä ainoa joka kuvittelee. Syyton on puhdas niin kauan kunnes toisin todetaan - kaikkialla, myös muissa valtioissa tai missä tahansa urheilulajeissa. Yksinkertaista, eikö? ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #8

Kyllä se minusta riittää todisteeksi, että koko Venäjän valtio on järjestelmällisen dopingin organisoija Venäjällä. Taisi tulla Luomalle epämiellyttävänä yllätyksenä? Kukaan huipulla oleva urheilija siellä ei voi välttyä dopingin käytöstä. Muissa maissa kun ei sitten ole todettu kokonaisen valtion organisoimaa dopingia, kuten Venäjällä, jossa vilunkipeli on enenmmän sääntö kuin poikkeus. uistakaamme vaan Moskovan 1980 kisojen stadionin portin aukaisut venäläien keihääheittäjän tullessa vuoroon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Jo länsimaisenkin oikeuden mukaan henkilö (urheilija) on syytön, kunnes toisin todistetaan. Olympaihengen mukaisesti yksilön rooli on korostunut, eikä niinkään valtion. Venäjän joukkueessa on enemmistö syyttömiä. Doping on systemaattista kautta linjan, jatkuvasti kärähtää ureheilijoita kaikkialta, eikä vain Venäjältä. Se, että joku Venäjän urheiluministeri julistetaan persona non grata Olympiakaisiin, lienee oikeudenmukaista ja siinä kohtaantuu tämä "valtioon" liittyvä rangaistus. Kollektiiviset rangaistukset ovat toki arkipäivää Israelin taholta palestiinalaisia kohtaan, mutta niitä ei pidä verrata tähän yksilöpainotteisiin koko maapallon urheiluväen tapahtumaan.

Venäjän systematiikka doupingissä ei tullut kenellekään yllätyksenä, siksi paljon siitä on puhuttu jo epäilynä, kuten nyt Lontoon ja Pekingin uusista kärähdyksistä - tosin urheilijoita ei ole nimeltä mainittu - ainakaan ei ole allekirjoittanen tietoon tullut.

Ilkka Luoma

[2007]

...

" ... Loppukirjoitus
Juuri nyt maailmassa vallitsee energian, raaka-aineiden, työvoiman, valtahegemonian ja henkisen vaikutusvallan uusjako. Yhteiset resurssit eivät riitä kaikille sen suurimman kulutuksen näkökulmasta. Maapallo on yksinkertaisesti tukehtumassa. Jännitteet kasvavat - itä kohtaa lännen. Etelä kohtaa pohjoisen ja tulotasoerot ovat juuri nyt suuremmat kuin koskaan. Ihmiskunnan suurimmassa pokeripelissä kortit on nyt jaettu epärehellisesti ja väärin. Pelin pyörittäjä vaihtuu tämän vuosisadan aikana"

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/luottamuksen... -

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tulihan sieltä Luomalta taas se pakollinen USA:n kritisoiminen ja sen aloittama hyökkäyssota siellä jossain. Yhtään kritiikkiä en ole Luomalta lukenut Venäjän Krimin miehityksestä.

Ilkka Luoma

Herra Kajanto, on totuudellista kertoa Yhdysvaltain hyökkäyssodista, koska ne ovat sellaisia ja aina kaukana USA' n rajojen ulkopuolella - rynnäköinteinä muiden maille ja toisten itsenäisten valtioiden alueille. Näinhän se on.

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

...

Krim on äänestänyt ja siellä tapahtui veretön hallinonvaihto, jota krimiläiset olisivat halunneet jo 1990 -luvulla, mutta se estettiin ---

~ http://yle.fi/uutiset/elava_arkisto_krim_halusi_os... -

~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halus... -

...

Krim

[03032014] " ... Nyt Krim on päänäyttämö, jossa lännen ja idän reviirejä kohtaannutetaan. USA presidentti Barack Obaman johdolla heristelevät sormea, kuten presidentti Vladimir Putin Libyan, Syyrian, ja Kosovon osalta. Suurvaltajohtajat heristelevät mieluusti ulkopolitiikan sormea, sillä saadaan helposti kansalaiset johdateltua pois kotimaan ongelmista.

Mekin otamme kantaa EU:sta – ranskalaisia, englantilaisia ja kaikenmaalaisia ”eeuu- eisteja” lappaa Kioavaa tai Kieviin – sanojasta riippuen. Mekin otimme osaa – presidenttimme Sauli Niinistö soitti Putinille, tietäen, että natottomana maana meillä voisi olla rooli välittäjänä ja Venäjähän kuuluu ulkopoliittisesti presidentimme valtapiiriin …

Pääministerimme Jyrki Katainen kiiruhti toppuuttelemaan Niinistön aloitetta, kertoen, että me voimme vaikuttaa asiaan vain EU-Brysselin kautta (näinkö kiinni olemme jo EU:ssa – eikö tässä asiassa ole enää mitään itsenäisyyttä – siis meillä?). Katainen jopa ilmaisi, että Niinistön puhelu oli sooloilua, no, kuitenkin erinomaista sellaista. Jyrki voisi joskus ajatella, mitä fantasioistaan laskettelee!

Krimillä käydään reviirikamppailua – 1]

ensin sisäisesti, ja vähemmistö-/ enemmistöjohteisesti, sitten ulkoa apua pyytäen, kuten Libyan vallankumoukselliset ja paikalliset al-qaidalaiset – myös Syyriasta huudetaan länttä apuun. Miksi länsi puuttuu niin mieluusti muiden sisäisiin asioihin? Nyt Krim huutaa Putinia apuun! ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/venalaista-r... -
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/katariina-ii... -

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Totuus ja fakta on Luoma kuitenkin se, että Suomi on osa länttä ja pysyy, Näin totesi Suomen presidentti Sauli Niinistökin. Toinen fakta on se, että USA ei ole koskaan hyökännyt Suomen kimppuun, ei yrittänyt valloittaa maatamme, ei ryöstänyt alueitamme, eikä uhkaillut tai painostanut maatamme, kuten NL/Venäjä. Venäjä pitää edelleen hallussaan NL:n jo Talvisodassa ryöstämiä alueitamme.

Vaikka kuinka propagoit täällä Suomen ja Venäjän muka yhteisestä puolustuksesta, on Suomi valinnut lännen kumppanikseen puolustuksensa harjoittamiseen ja kehittämiseen, sekä solminut isäntämasopimuksen NATO: n kanssa, USA:n "hyökkäyssodista" huolimatta. Yhteistä puolustusta Venäjän kanssa ei tule. Voit luopua suosiolla siitä haaveestasi.

Kolmas fakta on se, että Venäjä on se, joka on sotilaallisella voimalla tunkeutunut Ukrainaan ja miehittänyt sen alueen, Krimin, ei USA.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Väitteesi on monin osin kestämätön - Suomi ja suomalaiset eivät ole valinneet länttä ja sitä edustavaa sotilasliittoa liitynnäiskumppanikseen eli emme ole jäseniä, emmekä sitä halua. Kansakunta vastustaa voimakkaasti Natoon menoa, jo yli kymmenen vuoden aikana ja aina yli 50% voimalla. Se kertoo asiaytimen.

Suomi on markkinatalousmaa, lähinnä läntisen merkistön mukaisin taloustoteutuksin. Vahvemmin Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla - ollemme itse niin lännestä kuin idästä ... perintöihimme voi erinomaisesti perehtyä täällä:

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

...
" ... Tänään me emme ole riippuvaisia Ruotsista kuin kaupan osalta ja se on paljon – samoin olemme voimakkaassa riippuvuussuhteessa Venäjän kauppaan ja venäläisten turistien eurovirtaan. Samoin pitkä itäraja tyynnyttelee kansan enemmistön vastustamaan jatkuvasti Natoon liittymistä – tänään näyttää siltä, että poliitikkojamme ei tämä kansan mielipide kiinnosta.

Kuka tai mikä on meidän vihollinen?

Nyt epäillään, ettei Suomi, kuten Ruotsikaan kykene vastustamaan eli puolustautumaan hyökkäykseltä. Pitäisiköhän ensin määrittää hyökkääjä eli mahdollinen vihollinen? Suomen osalta se tuskin on Viro, ei saata olla Ruotsi eikä Norjakaan. Jäljelle jää Venäjä.

Venäjää vastaan ei kummallakaan 'ei-natomaalla' ole muutoinkaan mitään mahdollisuuksia. Miksi muuten Venäjästä luodaan uhkaa meille 2] – milloin viimeeksi Venäjä on käynyt sotaa – jos vertaamme USA:han?

Ennen vihollisuuksia

Suomi on erikoismaa – olemme idän ja lännen vedenjakajalla 3], olemme samalla lähtöisin niin idästä kuin lännestä. Tänään merkittävimmät kauppakumppanimme ovat Venäjä, Ruotsi ja Saksa. Saksakaan tuskin hyökkää kimppuumme. Venäläisiä turisteja sen sijaan tulee rahoineen niin paljon maahamme, että se voitaisiin tulkita jonkinlaiseksi ”invaasioksi” - eduksemme. Annetaan tämän edun jatkua.

Kaupankäyntiin hyödyllisesti keskittynyt etuja saava valtio ei hyökkää kauppakumppaninsa kimppuun, mikäli liiketoimet sujuvat molempia tyydyttäen. Ainakin meitä suomalaisia se tyydyttää – lisääkin otetaan vastaan; mekään emme siis hyökkää venäläisten kimppuun; korkeintaan oikeussaleissa, kun liiketoimista kaikesta huolimatta kärhämää syntyy.

Radikaalisti

Voimme ajatella puolustustamme myös hyvin radikaalisti. Vanha kiinalainen sotapäällikkö Sunzi (Sun Wu) 4] sanoi jo tuhansia vuosia sitten: ”Ellet saa vihollistasi voitetuksi – ryhdy tälle kumppaniksi” -tässä piilee meille suomalaisille viisaus - ”toisiasioiden tunnustaminen on viisauden alku” 5] (presidentti J.K.Paasikivi). ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... -

.

Ilkka Luoma

Mennäänpä itse "hulluuden lähteille" ---

[2014]
" ... Tasapaino- eli vaakayhtälö on tuntematon ilmiö

Me emme ole halunneet riittävästi opiskella meitäkin elättävän biomassan keskinäisiä vaikutesuhteita 6]. Emme tunne niitä yhtälöitä, mitkä synnyttivät elokerrosjärjestelmän pallollemme – nyt ’Gaiamme’ kuumenee 7], kun emme ymmärrä vähentää reilusti kulutustamme 8].

Kierrätys ”alusta-loppuun ja alkuun” loputtomana elinkaarena on meille vielä tuntematonta aluetta. Tällä alueella muuten muu eliökuntamme elää luontaisesti ajan hetkeään – jättäen huomissuunnittelun evoluution haltuun. Eläinkunta ei pohdi ylihuomista, sen sijaan se lisääntyy maksimaalisesti – ”tietäen”, että vastavoimat patoavat kilpailutilanteissa ”ylikansoittumisen”.

Ihmiskunta suunnittelee – paljolti omista lähtökohdistaan

Meille LTS, PTS ja urasuunnittelu ovat tätä päivää – me pohdimme mitä huomenna, mutta emme näe silti ylihuomiseen, mihin tänään tehty huomisen suunnittelu ylihuomenna johtaa. Luonto ei suunnittele – sillä on ohjeet perintönä, siksi kehitys on hidasta, niin hidasta, että mekin elämme ihmisinä vielä 20.000 vuoden takana – eräin ominaisuuksin. Toisaalta me kiihdytimme E] toiminnallista ”kellotaajuutta” sellaisiin kierroksiin, ettei luontojärjestelmän sopeumakaavoitus ehdi perässä – toistaiseksi? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/elaman-kiert... -

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Pahimmat hurjastelijat ovat tätä nykyä kiina,intia,brasilia etc,,,ei niinkään länsi enää!

Ilkka Luoma

Jos ajatellaan koko maapalloa, niin pahin hurjastelija löytyy tästä grafiikasta --- LINK alla

USA ylivoimasesti suurin hiilidioksidipäästä per nenä - jo vuosikymmeniä.
~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015114790... -

Ilkka Luoma

[2015] ... Kun Neuvostoliitto romahti – annettiin lupauksia lännen leiristä

1990 USA' n silloinen ulkoministeri James Baker lupaili 3], ettei Nato ja sen myötä lännen vaikute leviä niiltä silloisilta rajoiltaan. Tuolloin USA tarvitsi Persianlahden sotaa 4] varten myötämielisyyttä Kremlistä – syntyi suullinen vaihtokauppa. Vaihtokaupan aikaa elettiin tovi.

Venäläisyyden ulkopuoliset ”varsovan liittolaiset” liittyivät kilpaa Natoon –

Baltian maina, Puolana, Tsekkinä ja niin edelleen. Bakerin vaihtokaupasta ei ollut enää niin väliä – olihan Irak saatu toistaiseksi nujerrettua, eikä Kremlkään juuri normaalia diplomaattista jargoniaa enempi valittanut natolaajentumista.

Tiukka raja!

Myöhemmin, kun natolähestyminen kolkutteli jo slaavilaisuuden portteja – nousi Kremlistä kysymyksiä, eikö Bakerin kanssa tehdyllä vaihtokaupalla ollut enää merkitystä. Baltian maat vielä nieltiin – eihän siellä niin suurta takaisinkytkentää ollut Venäjään – sen sijaan Ukrainassa nousi seinä pystyyn – oltiin slaavilaisuuden ja Kiovan venäläisyyden 5] synnyinsijoilla. Tässä meni raja ja nyt Venäjä päätti, että siihen se pysähtyy ja Ukraina jaetaan 6]. Euroopan myynti ja uusjako oli alkanut.

Euroopan myynti jatkuu - nyt kohteena on Kreikka ...

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/jakautuva-eu... -

Toimituksen poiminnat