Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kreml otti ohjakset – teki turvallisuusaloitteen, kutsulla

(Media julkisti Venäjältä tulleen apulaispuolustusministeri Anatolij Antonov ' lta aloitteen, jossa lähinnä Venäjän rajanaapureita kutsutaan Moskovaan --- )

[ … meillä Suomessa kansalainen Erkki on pohdiskellut median läpinäkyvää russofobistista julkaisualustaa, kun kyseessä on turvallisuus, uhkakuvat ja sotilaallinen liikehdintä. Erkki oli lukenut ”kaiken maailman uutiset” hyvin, sillä hän tiesi yhtä lailla Naton ja tämän jäsenvaltioiden aktiivisen liikunnallisuuden yhä lähempänä toisen ydinasesuurvallan rajoja …

ehkä lähimmillään Suomessa, kun Yhdysvaltain kansalliskaartin ilmavoimien F-15C taisteluhävittäjät saapuivat omakutsumana maahamme – Kuopion Rissalaan, josta lennettiin taisteluharjoituslentoja lähelle Venäjän rajaa … Erkki pohti asiaa * … ]

 

Konkreettinen turvallisuusaloite käynnistää tapahtumaketjun,

joka lupailee taitavasti toimien meille suomalaisille uutta edesmenneen presidentti Urho Kekkosen huippuhetkeä – Etyk-jatkokokouksena. Nyt tasavallan presidentti Sauli Niinistö on suuren mahdollisuuden edessä, avatessaan yhdessä Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa konkreettisen ehdotuksen tunnistaa kaikki lentokoneet, jotka lentävät Itämerellä – olivat ne sitten lännestä tai idästä.

 

Kreml otti aloitteen haltuun

... Melkoinen turvallisuuspoliittinen avaus 1] kuorrutettuna aivan konkreettisella asiakohdalla, meidänkin presidentti Sauli Niinistön esille tuomilla transpondereilla. Paino näyttäisi nyt julkitulleiden kutsumaiden pohjalta olevan Itämeri.

Tämän kutsun pohjalta on luotu Niinistölle jo seuraava aloite - ETYK II eli MTYK (Maailman Turvallisuus- ja Yhteistyökokous).

Venäläisiltä ovela, mutta tilannetta selvästi rauhoittava 'Itämeri turvalliseksi' -aloite, melkoinen poliittisen shakin siirto Venäjän presidentti Putinilta. Nyt jäämme odottamaan niin Natoon kuuluvien maiden kuin Suomen ja Ruotsin kannanottoa.

1] ~ http://yle.fi/uutiset/venaja_kutsuu_nato-maita_keskusteluihin__kutsun_saavat_myos_suomi_ja_ruotsi/9065599 -

 

Media ilmaisee puolustusministeriömme heränneen kiinnostuneena unestaan

[ ~ http://yle.fi/uutiset/puolustusministerio_kommentoi_venajan_kutsua__aloite_on_mielenkiintoinen/9066751 - ]

Kreml on käynnistänyt näin turvallisuusaloitteen. Suomelle on tarjolla erinomainen paikka - lopullisena päämääränä saada Helsinkiin Etyk-toisinto Etyk 2' na, jolle voimme ennakoida lyhennettä MTYK. Presidenttimme on jo toivottavasti tietoinen pitkän tähtäyksen suunnitelmasta 2] - samoin Kreml!

2]

Meillä Suomessa on selvä tehtävä!
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html - ]
Valtio- ja ulkopolitiikan koneistomme on synnytettävä vahva näkymä Yhdysvaltoihin ja uudelle presidentille, että me tiedämme idän – tervetuloa kysymään ja keskustelemaan meille, aina – me junailemme uusia avauksia.

Me olemme valmiit ETYK II projektiin, jotta tilanne maailmalla saadaan rauhoittumaan. ETYK muuntuu MTYK -nimiseksi (Maailman turvallisuus- ja yhteistyökokous), koska kutsumme mukaan edesmenneen väkivahva isänmaallisuuspresidentti ja tohtori Urho Kekkosen hengessä maahamme myös Kiinan ja Intian valtionjohtajat.

Tässä meille tehtävä ja päämäärä. Näin merkittävään voimainponnistukseen tarvitaan niin nykyinen presidentti Sauli Niinistö kuin ulkopolitiikan mestarit – kansanedustaja ja tohtori Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrynen – kaikki kolme. Tuomioja hoitaa lännen, Väyrynen idän ja Niinistö koordinoi kokonaisuutta. Onko tässä Suomen uusi turvallisuuspolitiikan suunta ja päämäärä. [IL_BLOGSPOT]

 

Nyt Kreml niveltää turvallisuusaloitteellaan kahteen skenaarioon

Ensimmäinen on Yhdysvaltain presidentinvaalit, joista odotetaan yllätysvoittoa ”pöydän putsaajille” ja perinteen kaatajille. Ehdokas Donald Trumpin [< link – trumppismi ] voittaessa Valkoisen talon avaimet, on odotettavissa amerikkalaisen sotilashegemonian purkautuminen maailmalta.

Kiinakin on jo ilmaissut, että yhden valtion sanelupolitiikka on illassaan ja maailma on astumassa moniarvoisemmaksi ja moninapaisemmaksi yhteistyöverkostoksi 3], sillä edessä olevat ongelmat vaativat lujaa yhteistoimintaa, jota ei johdeta maailman kuluttavimmasta valtiosta, vaan yhteistoiminnassa myös idän suurien jättiläisten kanssa.

3]

… joka voidaan aloittaa Euroopasta - Euroopan tulee erota nykymuotoisesta USA johteisesta Natosta

… ja perustaa oma eurooppalainen puolustusliitto, johon otetaan mukaan Venäjä! Lopulta totuus eurooppalaisesta rauhasta takautuu Saksan *] ja Venäjän yhteistoiminnalla 12]. Eurooppa ei näin toimien enää tarvitse maailman sotineimman ja suurimman asekauppiaan 13] valtion - USA' nydinasesateenvarjoa.

Ottamalla Venäjän mukaan, turvaa EU ja muut eurooppalaiset toimijat maailman suurimman raaka-aine- ja energia-aitan - Venäjän maaperämineraalien ja muun muassa kaasun ja öljyn saatavuuden.

Nyt on suuri vaara, että tuo materiaali- ja energiavirta kääntyy Kiinaan. Tiedämme, että Saksa on tästä huolestunut, sillä kiinalainen mobilisaatio on jo leviämässä ympäri maapallon! 14]".-IL

 

Venäjä asetettiin nurkkaan, nyt nurkan laidat romahtavat

[Venäjän ja USA ovat tehneet toistaiseksi salaisen sopimuksen Syyrian tilanteen ratkaisuksi – tuossa neuvonpidossa on todennäköisesti ratkaistu myös Krimiin ja Donpassin itäiseen autonomiseen osavaltiostatukseen [?] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/venaja-seka-yhdysvallat-kohtaavat.html - ]

Yhdysvallat tarvitsee Venäjän – niin yksinkertaista se on!

USA sotii miltei jatkuvasti kaikkialla, ja pöydän putsaaja Donald Trump on uhannut tuoda omat sotilaat kotiin – oman 'The Great' isänmaan rakennusprojektiin. USA ei enää rahoita Trumpin aikana Natoa kuten nyt, Euroopankin on tultava toimeen omillaan. Venäjä ei ole uhka Trumpille. Kiina voisi olla, mutta liikemiehenä Trump on ajat sitten oivaltanut, ettei aktiivinen kauppamies ehdi sotimaan.

Näinkö trumppismin periaatteisiin kuuluu rauha, sotaisista ja uhkaavista negaatiopuheista huolimatta? Trump on pöydän putsaaja, jotta täysin uusi kattaus saa sijansa – ja tähän Venäjä varautuu skenaario A' ssa. A' ssa Venäjä laskee painon kallistuvan länteen.

 

Skenaario B

Kreml luottaa aseisiinsa, hakee uusia liittolaisia, jopa Natosta. Kreml huomasi, ettei USA selviä ilman heitä Lähi-idästä, Libyasta ja Afganistanista. Jopa ehdokas Hillary Clinton haluaa katkaista sotaisan kierteen jota maailmanpoliisi USA on harjoittanut liki jatkuvasti aina II Maailmansodasta lukien.

Venäjä on uudistanut asevoimaansa talouttaa kiristämällä – ehkä jo liiaksikin. Toisaalta Kreml tietää, että Neuvostoliiton hajoaminen oli looginen seuraus – kokoon kursitusta Josif Stalinin liittovaltiorakennelmasta, josta eroamista pidettiin aikanaan mahdottomana.

Nyt on jäljellä Venäjä, joka pysyy kasassa paljon paremmin ja sietää kansantalouden kolhuja. Kolhut on korjattavissa, sillä Venäjä on se toinen ydinasesuurvalta ja maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta. Venäjän varantoja muu maailma tarvitsee – tämän Kreml tietää. Skenaario B' kin pitää Venäjän kasassa. B' ssä Venäjä laskee painon siirtyvän itään – Kiinaan (?)

 

Mutta nyt

Meillä suomalaisilla on se tuhannen rahayksikön paikka. Etyk II eli MTYK ja Pohjolan sotilaspoliittisesti liittoutumaton ”sveitsi”. Meitä tarvitaan, me tunnemme jälleen paremmin Kremlin aivoitukset ja on meille vain hyväksi, että meiltä kysytään ja tänne tullaan neuvottelemaan.

On aika kohdata aidosti, puolueettomalla ja välityskykyisellä maaperällä idän ja lännen arvomaailmojen yhteensovitusyritys ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/lantisten-ja-itaisten-arvojen-yhteenotto.html -

Presidentti Sauli Niinistö voi mainiosti jäädä tehtävistään eläkkeelle, kun hänen puheenjohtajanuija kopsahtaa pöytään - Helsinkiin (amerikkalaisten toivomus), Savonlinnaan (venäläisten toivomus) ja Rovaniemelle (kiinalaisten toivomus) hajautettujen kokousten MTYK-symbosiumin päätöspäivänä.

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (Kok.) kommentti Kremlin ehdotukseen ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kanerva-venajan-kutsua-pohdittava-yhdessa-ruotsin-kanssa/6012766 -

 

  Mikäli et näe linkkejä tai ne eivät toimi, niin voit lukea koko kirjoituksen täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/kreml-otti-aloitteen-teki.html - , jossa linkit ja linkkialleviivaukset toimivat.

   

   

  Ilkka Luoma

  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

   

  AL | US | PZ | BL | BL | VU | BLOG 85126

   

  DOC Kreml_avasi_turvallisuusaloitteella_02082016.doc – OpenOffice.org Writer

  PVM 02082016

  949 | 8621

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  2Suosittele

  2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

  NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

  Ilkka Luoma

  [Yle] " ... Venäjä on ottanut varovaisia askeleita kohti sovittelevampaa linjaa, tutkijatohtori Hanna Smith Aleksanteri-instituutista arvioi Yle Uutisten haastattelussa. Venäjän puolustusministeriö kertoi maanantaina kutsuvansa Euroopan Nato-maiden edustajia keskusteluihin Moskovaan syyskuussa. Kutsuttujen joukossa ovat myös Suomi ja Ruotsi, mitä Smith pitää luonnollisena.

  – Kremlissä Suomi ja Ruotsi on nähty länsi- ja Nato-kontekstissa jo jonkin aikaa, Smith sanoo.

  – Siinä mielessä on aika luonnollista, että Suomi kuuluu tähän listaan. ... "

  Tutkijatohtori Hanna Smith ei liene aivan aivan ajan tasalla?

  ~ http://yle.fi/uutiset/tutkija_venajan_strategiassa... -

  Suomi luetaan Kremlissä aivan eri kategoriaan kuin Ruotsi!

  Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
  Riitta Klemetti Lilja

  Ei tarvitse mennä Wallstömin ja Hultqvistin helmasta tukea ottaen noihin neuvotteluihin eikä edes keskustella kutsusta ruotsalaisten kanssa. Kyllä nyt pitää mennä sinne ihan omalla jengillä ja omin mielipitein.

  Kirjoitat Ilkka Luoma blogissasi näin:
  "Tässä meille tehtävä ja päämäärä. Näin merkittävään voimainponnistukseen tarvitaan niin nykyinen presidentti Sauli Niinistö kuin ulkopolitiikan mestarit – kansanedustaja ja tohtori Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrynen – kaikki kolme. Tuomioja hoitaa lännen, Väyrynen idän ja Niinistö koordinoi kokonaisuutta. Tässä on Suomen uusi turvallisuuspolitiikan suunta ja päämäärä."

  Tuo olisikin se paras jengi laittaa sinne neuvotteluihin. Kukahan vihjaisisi Sauli Niinistölle että nyt on taas aika käyttää sitä presidentin asemaansa vaikka hieman omapäisestikin?

  Ilkka Luoma

  Presidenttimme tietää, että juuri meillä on näin vahva ulkopolitiikan kokemus - ja juuri nämä kaksi herraa, Tuomioja ja Väyrynen ovat oikeat henkilöt - heidän yhteinen ulkoministerivuosimäärä on häkellyttävän suuri! Venäjä esimerkiksi arvostaa pitkäaikaisia ulkoministereitä - jo Nliiton aikana Andrei Gromyko oli "ikiaikainen", kuten nyt Sergei Lavrov - Putinin ehdoton luottohenkilö.

  Nämä henkilöt kykenevät taivuttamaan nyt uhoavan Viron myös neuvottelupöytään - heidän edukseen.

  Käyttäjän eiltanen kuva
  Eero Iltanen

  Niin, järkevältähän kuulostaa, että valtion kannattaa edustaa itse itseään. Oli kyllä hauskan dramaattista otsikointia taas. "Venäjä voi käydä kahdenkeskisiä neuvotteluja Suomen kanssa." Pitäisin varsin merkillisenä jos rajanaapurit eivät niin tee...

  Ilkka Luoma

  Toisaalta presidenttimme, valtuuksiensa puitteissa on juuri käynyt kahdenvälisiä neuvotteluja itäisen naapurimme kanssa - kaukoviisaasti. Tästä on saava alkunsa meille erinomainen neuvottelijan asema idän ja lännen vedenjakajalla!

  Meillä on aivan selkeä erikoisasema - täällä EU' n kaukaisessa koilliskolkassa. Me tunnemme Venäjän, meilä on aivan erikoislaatuinen yhteinenkin historia ...

  6] [2006] Suomen ja Venäjän yhteinen historia ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suo... -

  3] Olemme idän ja lännen vedenjakajalla ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-... -

  .

  Käyttäjän JariPirppu kuva
  Jari Pirppu

  Ensin mellastaa kuin norsu posliinikaupassa ja sitten itse ehdottaa muille neuvotteluja ihan jostain muusta mistä pitäisi,-sitä on venäjä,,ja sitä oli n-liitto !!

  Ilkka Luoma

  Kerrotko lukijoille juuri Itämeren osalta, mihin tämä neuvonpitokutsu ilmiselvästi liittyy - niin, miten Venäjä on konkreettisesti uhannut Itämeren maita?

  Käyttäjän mukitalo kuva
  Veikko Mäkitalo

  Taitaa näissä Venäjä/Nato-neuvottelussa olla ainoastaan Suomi läsnä. Baltian maat eivät varmaan osallistu, tai lähettävät korkeintaan pääesikuntien talonmiehen vaimoineen ja linja-autolla. Ruotsia ei kiinnosta ja voidaan kirjata ensimmäinen petos hehkutetusta "puolustusliitosta", näillä mennään.

  Ilkka Luoma

  Ruotsi on turvallisesti selkämme takana, ollut jo vuodesta noin 1812 ... ;)

  Käyttäjän jounisnellman kuva
  Jouni Snellman

  Estonian Ministry of Defence: Military cooperation off table until Russia takes troops out of Ukraine

  http://news.err.ee/v/news/ed6230df-2f51-4965-9cfb-...

  Ilkka Luoma

  Aivan. Rohkeaa peliä virolaisilta - muistuttaa miltei Gruusian entisen presidentin, Shaakasvilin uhopokkaa takavuosilta ---

  Viron vastaus hipoo amerikkalaistyylisesti todettuna - täyttä tyhmyyttä ja melkoista uhonokkapokkaa ---

  ~ http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/200452-virosta-su... -

  Käyttäjän ilkkavarsio kuva
  Ilkka Varsio

  Moskovasta on ennenkin lähettetty neuvottelukutsuja. Erityisesti kiinnostava yksityiskohta on, että Moskovassa esitetään Suomelle muista poikkeava spesifioitu tarjous.

  Viimeksi tämänlaatuinen erikoistarjous valtakuntien rajojen rauhoittamiseksi tehtiin vuonna 1939.

  Miksi Venäjä ei voi yksipuolisesti toimia tavalla joka osoittaa sen halua vähentää jännitystä Itämerellä. Venäjä voisi ilmoittaa alkavansa käyttää transpondereita, vetää joukkonsa 300 km päähän rajoiltaan, suostuvansa Minskin sopimukseen, lopettaa Itä-Ukrainan kapinallisten tukemisen ja paluttamalla Krimin Ukrainalle. Rauha koko euroopassa palautuu välittömästi ja pakotteet raukeavat.

  Kuvaavaa on, että Putin on laittanut asialle satunnaisen "sotilasmestarin" välttääkseen itse joutumasta suoranaiseen vastuuseen kokouksen lopputuloksesta. Putin ei ole liikkeellä tosimielessä. Puhdasta propagandaa.

  Ilkka Luoma

  Esimerkiksi transponderien osalta mahdollinen sopimus pitäisi koskea kaikkia maita - myös Naton jäsenmaita, sillä Natonkin jäsenet omina valtioilmavoimina lentävät aika-ajoin ilman transponder-signalointia ---

  Miksi natovaltiot vastaavasti eivät voisi toimia omaehtoisesti ja vähentäen taisteluharjoituksia, jotka ovat lisääntyneet voimakkaasti - ulottuen jo jopa Suomeen Yhdysvaltain taistelu- ja rynnäkkökoneina, jopa lentäen taisteluhyökäysharjoituksia hyvin lähelle Venäjän rajaa ---

  Ilkka Luoma

  ... Tässä on se hetki, johon nimenomaan Suomen on ryhdyttävä ja otettava irtiotto taisteluharjoitusten tieltä rauhan ja konfliktien välittäjäksi juuri idän ja lännen väliin. Moskova ojentaa Suomelle harvinaista tilaisuutta. Kekkonenkin hymyilee hautapaatensa alta :) Pr. Niinistölle tarjoillaan nyt ainutlaatuista mahdollisuutta!

  ~ http://www.iltasanomat.fi/paakirjoitus/art-2000001... -

  .

  Ilkka Luoma

  Nato-USA on lisännyt voimakkaasti taistelu- ja rynnäköiden operaatioharjoituksia aivan meidän turvallisuuskeskiön ympärillä ja jopa sisällä. Kansakuntamme vastustaa väkevästi Natoon liittymistä.

  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016080221991720_... -

  Viimeisin Nato taisteluharjoitus on nimeltään - "Napaseudun karjaisu"!

  Käyttäjän jpvuorela kuva
  Jari-Pekka Vuorela

  Venäjä kutsuu muiden Itämeren maiden edustajat puhutteluun, jokaisen erikseen, kuten Matti Putkonen muiden puolueiden edustajat taannoin.

  On itsestään selvää, että tämä linja on täsmälleen päinvastainen kuin pohdinta "maailman" turvallisuus- ja yhteistyökokouksesta.

  Ilkka Luoma

  Kaikki suuret muutokset alkavat pienesti ... Nyt jäämme odottamaan virallista kutsua, jonka sisältö voi olla yhdistävämpi.

  Ilkka Luoma

  Heikki Talvitie arvioi Moskovan toistaiseksi epävirallista kutsua rauhoittamaan/ hälventämään Itämeren - ja Itämereen liittyvien Venäjän rajanaapureiden tilannetta, luuloja ja epäilyjä .. ~ http://arenan.yle.fi/1-3648034 - SE

  Käyttäjän jounisnellman kuva
  Jouni Snellman

  Gazeta Wyborczan mukaan Venäjä valmistautuu Ukrainassa suureen sotaan.

  http://wyborcza.pl/1,75399,20487199,rosja-szykuje-...

  Ilkka Luoma

  Puolalaiset elävät edelleen Stalinin varjossa. Ukrainan tilanne on jo todennäköisesti sovittu USA' n kanssa, tämän pyytäessä Venäjän apua Syyrian ratkaisuihin.

  Käyttäjän jounisnellman kuva
  Jouni Snellman

  Pekka Virkin mukaan Puolan turvallisuuspoliisin arkistoista on löytynyt suomalaisia nimiä. Haluan todella, että esimerkiksi 1980-luvun sotatilan aikaiset asiat tutkitaan ja että nimiä myös julkistetaan. Ehkä sitä kautta päästään käsiksi Tiitisen Stasi-listaan.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

  Tiitisen Stasi-listan alkuperäisen Stasi-raportin niin kutsuttu KGB-kopio on jo Suomessa, mutta haltija ei uskalla sitä julkistaa --- ;)

  Ilkka Luoma

  ... Matti Vanhanen, jo presidenttiehdokkaanakin oivalsi hyvin Itämeri näkökulman ja Venäjän rajanaapuruuden. ... Mattia on selvästi evästetty jostain ;)

  0308_09:09 e-mail

  ~ http://yle.fi/uutiset/matti_vanhanen_venajan_neuvo... -

  Käyttäjän jpvuorela kuva
  Jari-Pekka Vuorela

  Vanhasen ihan järkevästä lausunnosta kannattaa poimia: "Vastausta ei pidä kuitenkaan antaa yksin, vaan mahdollisuudesta on keskusteltava muiden kanssa."

  https://demokraatti.fi/vastausta-ei-pida-kuitenkaa...

  Ilkka Luoma

  Vastaus ja osallistuminen ovat kaksi eri asiaa - Vanhanen jo oivalsi tämän antaman mahdollisuuden - juuri Suomelle, kts. topic :)

  Ilkka Luoma

  [US]
  " ... Historiantutkija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka kiinnittää huomiota siihen, ettei kutsu koske kaikkia Nato-maita. Nato-maista paikalle on kutsuttu mediatietojen mukaan Viron, Latvian ja Liettuan lisäksi Puola. Lisäksi kutsu Moskovaan koskisi Natoon kuulumattomia Suomea ja Ruotsia. Itämeren Nato-maista puuttuisivat Saksa ja Tanska. ... "

  ~ http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/201277-moskovan-ou... -

  Tarkka ei ollut tarkkana maarajoista - Kreml halusi ne valtiot (Ruotsia lukuunottamatta), joilla on maarajaa Venäjän kanssa - oli Natoa tai ei. Ruotsi on sitä varten, että Kreml lukee Ruotsin Suomen perässä kulkijaksi, koska Suomi on tarjonnut Ruotsille jo yli 200 vuotta turvavyöhykkeen ruotsalaiselle "puolueettomuudelle" olla tietoväylä Yhdysvaltoihin.

  Toimituksen poiminnat