Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Nyt syntyi Timo Soinilta raskas ulkopoliittinen virhe

(Nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini (ps.) ilmoitti, ettei Suomi ole kiinnostunut käymään keskusteluja Venäjän kanssa Itämeren turvallisuudesta – kahden keskisesti *)

[ … 'kansalainen Erkki' on lujasti sanonut yhtenä suuresta enemmistöstämme, ettemme liity Natoon eli läntiseen sotilasliittoon; se on varmin tae siitä, että kansakuntamme tahtoo katsoa niin itään kuin länteen, ollen tarvittaessa sovittelija vääjäämättä eteen tulevissa lännen ja idän välienselvittelyssä

… 'kansalainen Liisa' ihmettelee suuresti mikä antaa Soinille valtuudet rikkoa kansakuntamme sotilaallisen liittoutumattomuuspolitiikan huolella varjellun statuksen – Liisa ihmettelee suuresti miksi Soini haluaa estää keskustelut Venäjän kanssa Itämeren turvallisuudesta. Soini puhuu yhdestä rintamasta, onko Soini näin valinnut osapuolen – väijyykö 'eljas erkkomainen' Talvisodan aatto? … ]

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vaalinut herkällä kädellä, kumartelematta ja pyllistelemättä mihinkään suuntaan, liennytyslinjaansa – harjoittaen samalla kaukoviisasta kahdenvälistä politiikka myös itään – suurimpaan naapuriimme, ydinasesuurvalta Venäjään. Niinistö on oivaltanut kahdenvälisyyden sopivan erinomaisesti valtiomme rooliksi, itseasiassa EU-Brysselin tieten ja hyväksyen.

 

Presidenttimme myötä olemme sveitsittymisen tiellä

Taitavasti toimien Suomi voisi olla sveitsittyneenä aloitteentekijänä, erilaisille konflikteille – sovittelijana. Hiertymiä syntyy tasaisen varmasti erilaisten ryhmittyen ja leirien välille. Suomen ei pidä kuulua mihinkään muuhun leiriin kuin ETYK-henkiseen leiriin, jota nyt on mahdollisuus jatkaa MTYK-konfrenssiin saakka. *

Suomelle olisi syytä luoda tie tähän Maailman Turvallisuus- ja Yhteistyökokoukseen, johon voisimme saada mukaan myös Kiinan ja Intian, jotka jo kahdestaan edustavat liki 40 prosenttia maapallon väestöstä.

  • *… meillä Suomessa 'kansalainen Erkki' on pohdiskellut median läpinäkyvää russofobistista julkaisualustaa, kun kyseessä on turvallisuus, uhkakuvat ja sotilaallinen liikehdintä. Erkki oli lukenut ”kaiken maailman uutiset” hyvin, sillä hän tiesi yhtä lailla Naton ja tämän jäsenvaltioiden aktiivisen liikehdinnän yhä lähempänä toisen ydinasesuurvallan rajoja … | ... Melkoinen turvallisuuspoliittinen avaus 1] kuorrutettuna aivan konkreettisella asiakohdalla, meidänkin presidentti Sauli Niinistön esille tuomilla transpondereilla. Paino näyttäisi nyt julkitulleiden kutsumaiden pohjalta olevan Itämeri.


Tämän kutsun pohjalta on luotu Niinistölle jo seuraava aloite - ETYK II eli MTYK (Maailman Turvallisuus- ja Yhteistyökokous).

 

Timo Soinin esiityminen 17.8. Kuuden Yle-uutisissa

Esitys oli vaarallinen suuntautuminen vain lännen leiriin, liian läheltä idän vaikutetta. Soini ei ymmärrä maamme olevan niin lännestä kuin idästä ja sitä, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Me pyllistimme Soinina nyt itään – ja se on vaarallista kansakunnastamme katsottuna.

 

Soini on saatava pois ulkoministerin tehtävistä – kansallisen turvallisuuden nimissä

Meille kansalaisina olisi viisasta, hyödyllistä ja kauaskatseista järjestää nyt uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit. Perussuomalaiset on kyettävä poistamaan hallitusvastuusta – kansa on jo kallupeissa sanonut painavat ukaasinsa ja varoituksensa.

Perussuomalaiset ovat painuneet väheksymiensä takiaispuolueiden alapuolelle, satiaispuolueeksi, kuten heidän juureva kansanedustaja Pohjois-Karjalasta – Pentti Oinonen hersyvästi kuvaili – lähestyen samalla 'ruåtsalaisia'.

 

Vetoomus kansakunnalle – vaaditaan uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit!

Soini joukkoineen on poistettava hallitusvastuusta ja Suomi palautettava presidenttimme luomalle tielle, kohti kahdenvälisyyttä, kohti konfliktineuvottelijan ominaisuutta, jolla on painoarvoa niin itään kuin länteen. Meidän rooli on täällä Pohjan perillä olla rauhanvälittäjä ei pyllistelijä, mitä Soini nyt rujosti ähkäisten rykäisi. |1

 

Venäjän presidentti Vladimir Putin rakensi huolella mahdollisuuden,

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219725-venalaista-orkestrointia-%E2%80%93-putinointia-shakkipelina -

… johon viisaasti Sauli Niinistö tarttui. EU hyväksyy Niinistön toimet, sillä se voi olla niitä ainoita keinoja lieventää kuumentuneita valtiotuntoja, niin Euroopassa (Ukraina) kuin Lähi-idässä (Syyria, Irak, Libya ja vähän kauempana Afganistan).

Niinistön työtä ei saa nyt romuttaa, ja siihen ei voi ryhtyä niin painoarvoton poliitikko kuin nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini. Soini on nyt ylittänyt kansakunnan liittoutumattomuuskipukynnyksen ilmaisemalla ryhmittymisen läntiseen leiriin – se on ajattelemattomuudessaan vaarallista koko kansallamme.

Tämä oli persujohtaja Timo Soinilta jo toinen raskas virhe * – ensimmäinen tuli hänen kokemattomuuttaan ETYK-kokouskutsuissa vuonna 2015, joissa painoarvoiset venäläiset jätettiin pois, kokous oli tuolloin Helsingissä ja Suomi isäntänä. Onko meillä varaa Timo Soinin kaltaisiin ulkopolitiikan amatööreihin?

  • * [2015] … kadunmies ihmetteli kokemattoman ulkoministerimme, perussuomalaistenTimo Soinin uusavuttomuutta olla ladun avaaja, olihan meille tarjolla uskomaton mahdollisuus jatkaa Urho Kekkosen työtä – siis päivittää eurooppalaista liennytystä – ETYJ 40 vuotisjuhlan kunniaksi – vieläpä Helsingissä … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-kekkonen-parahti-viiltonsa.html -

     

 

Soini ei saata tätä hökäisyään nyt täysin ymmärtää

… hän ei liene nyt täydessä ymmärryksessä teoistaan ja ulostulostaan – mikäli Yle 18:00 Uutiset 17. elokuuta 2016 ilmaisi asian, kuten se oli suomennoskäännöksestä havaittavissa. Soini tekisi rehdin palveluksen Isänmaallensa eroamalla välittömästi tehtävistään, kuten sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä! Nyt emme vertaa Hannaa Timoon, Mäntylällä oli inhimillinen syy eroonsa – ei pätemättömyys tai osaamattomuus.

Kansakunnan enemmistöltä, joka suitsii Natoon liittymisen mahdottomaksi, tänä päivänä – rehti ja kunnioittavasti ystävällinenkysymys Soinille:

Onko Sinun tarkoitus ehdoin tahdoin huonontaa Suomen suhteita itäiseen naapuriimme, väheksymällä kädenojennusta Itämeren tilanteen rahoittamiseksi?

  • Kansa, joka tietää ja jota poliitikkomme ampuivat jalkaan hyväksymällä Venäjän pakotteet, odottaa rauhallisesti vastausta.

 

...

Tekstilinkit

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/putin-arvostaa-kansamme-mielidetta.html -

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/vain-eurooppalaisen-puolustuksen.html -

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/venajavastaisuudesta-nato-uskovaisuuteen.html -

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseurooppalainen-puolustus-ja.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 86589

 

DOC soinilta vaarallista pelia_17082016.doc – OpenOffice.org Writer

PVM 17082016

 

756 | 7119

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (160 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Soini toimi oikein,-yhteinen lnja ruotsin ja muiden pohjoismaiden kanssa on oikea tapa painostusta,uhkaa ja sotahulluutta vastaan joka kremlissä näyttää olevan vallalla !

Ilkka Luoma

Jari, mitä ajattelit, kun kommenttiasi kirjoitit?

Mitä tuumaat olisiko turvallisempi Itämeri parempi meille?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Olet aivan oikeassa. Suomen ei pidä lähteä minkäänlaisiin kahdenkeskisiin neuvotteluihin Venäjän kanssa. On ilmiselvää, että Venäjä yrittää irrottaa Suomen lännen yhteydestä ja muodostaa samanlaisen sopimuksen kuin mitä oli surullisenkuuluisa YYA-sopimus. Ainoa uhka Euroopalle ja Suomelle on Venäjä, mikään muu ei Suomea uhkaa. Venäjä on itse aiheuttanut uhkaa Eurooppaan miehittämällä euroopalaisen maan, UKrainan alueen ja tunkenut itseään Itämerelle ja sitten pyytää muita maita neuvottelemaan yhteisestä puolustuksesta. Ketä vastaan?

LIoma yritää itsepintaisesti antaa sellaista kuvaa, että Suomi olisi jossain ihmeellisellä "vedenjakajalla". Ja höpöhöpö. Suomi kuuluu länteen ja läntisten maiden etupiiriin.

Ilkka Luoma

Pitäisikö Kajannon avata toinenkin silmä ja perehtyä todellisuuteen?

Tässä apuja ---
Geneettisestä perinnöstämme ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

Ja tässä tekstejä, joissa käsitellään Suomen roolia, asemaa ja toimintamaleja idän ja lännen vedenjakajalta:

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-... -
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suo... -
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... -

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #54

Heheh, geneettisen perimän johdosta Suomi ei siis kuulu länsimaihin. USA ei myöskään geneettisesti voi olla länsimaa tällä perusteella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Oletko perehtynyt suomalaisten geneettiseen perintöön - ja kuka väitti ettei vaikutteita ole lännestäkin saatu? Juuri tämä vahvistaa ajatuksen Suomesta - ja suomalaisina - idän ja lännen vedenjakajalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Paljon on kättä väännetty, miten ennakoimme keskustelun jatkuvan perimästämme - suomalaiset ovat niin itää kuin länttä, Suomen itsensä ollen idän ja lännen vedenjakajalla ... ~ http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/suomalaiset-ei... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #90

"suomalaiset ovat niin itää kuin länttä"

tämä nimenomaan ei pidä paikkaansa tutkimuksen mukaan

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/201691-...

Ollaan sitten vedenjakajalla tai millä jakajalla hyvänsä, poliittisesti kuulumme länteen.

Jukka Mäkinen

"Ainoa uhka Euroopalle ja Suomelle on Venäjä, mikään muu ei Suomea uhkaa."

Silmät auki hyvä mies ja ajattelu pääle. Uhka Euroopalle ja Suomelle tulee etelästä. Venäjän älytön pullistelu on pikkuasia siihen verrattuna että miljardit afrikkalaiset ja aasialaiset lähtevävat liikkeelle.

Ilkka Luoma

Kajannolle pieni oppitunti - huomaavaisesti yleistietoa kohentamaan ---
~ http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/suomalaiset-ei... -

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllähän tuo sopimus rajavalvonnasta on ollut tarpeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Joka muuten päättyy kohta, jos tarkoitit Pohjois-Suomea.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jumankekka kun Soini puhui ihan ku minun suulla. Ihanaa persut ihanaa... Ja Pirkko Mattilasta sosiaaliministeri joka on kaikista ihanin :)

Ilkka Luoma

Soini antoi ajattelemattomalla hökäisyllään valttikortit Kremlin käsiin - oliko se tarkoitus?

Btw. Onko Suomi saanut jo kutsun, virallisesti ---

Jäämme odottamaan presidenttimme kannanottoa ...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

"itsenäisyyspuolue" on näköjään edelleenkin tukevasti Vladimir Putinin, Johan Bäcmannin ja Jon Helleviqin linjoilla. Uskoisin, ettei Venäjän pakaroiden välistä huutelu kovinkaan kasvata ip:n suosiota Suomessa. Ei tosin nouse persujenkaan kannatus millään konstilla, tälläkään.

Ilkka Luoma

IPU-Itsenäisyyspuolue on sotilas- ja turvallisuuspoliittisesti puolueettomalla linjalla - ei itään eikä länteen, vaan molempiin suuntiin presidenttimme avaamalla kahden välisyyden linjalla, jonka muun muassa Saksa on hyväksynyt.

Näin itsenäisiä kuitenkin saamme olla, että presidentti Niinistö käy liennyttäviä kahdenvälisiä keskusteluja Venäjän kanssa - muun muassa haluten lentoturvallisemman Itämeren. Tätä IPU-Itsenäisyyspuoluekin haluaa - ollen ainoa kansanliike, joka haluaa selkeästi pysyä kansakuntamme enemmistön mukaisesti erossa Natoon liittymisestä --

- olemme jotain oppineet ja nyt idästä presidentillemme ojennettiin käsi toimia välittäjänä idän ja lännen välillä, jonka Soini koetti nyt tajuamattaan torpata!

Näinkö hyvä?

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Olisiko tosiaan niin, että Soini ei olisi konsultoinut Niinistöä? Epäilen, mutta tietoa minulla ei ole. Mitä mieltä on blogisti?

Ilkka Luoma

Arto, hyvä kysymys! Protokollan mukaan olisi pitänyt kysyä, mutta halusiko Soini esittää omaa EU-myönteisyyttään ja Brysseliin kallellaan oloa - toivossa saada virka, kuten Katainen ...?

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Kansakunnat ajetaan ihmeellisiin liittoutumiin, kuten aina!

Ihminen samoin etsii aina vahvistusta omille uskomuksilleen.

Yksityinen psykologia, ja kansan psykologia osataan yhdistaa, ja sen avulla pystytaan jarjestamaan tilanne, jonne ihmiset itse ajautuvat.Tai kokonaiset kansakunnat ns. ajautuvat.

Eiko Putin juuri pitanyt puheen, jossa han ihmetteli lantisen hegemonian,
jonkin tahon, haluavan lisaa ristiriitoja. Han jopa kysyi, etta miksi.
Sitten arvaili mahdollisia tulevia tapahtumia edellisten tapahtumien pohjalta. Samalla ilmaisi kuinka annetaan kaikenlaisia mielikuvia kansoille. Juuri niin, han kaytti sanaa mielikuvia, elokuvien avulla elavassa elamassa.

Media jokaisessa maassa ohjataan. Tutkivaa journalismia ei julkaista, jos sita edes loytyy...

Demokratia on sana, joka antaa luvan hirmuvallalle...ja kaikkeen alistumiseen...

Ei ole mitaan itaa tai lantta. On vain hallita ja valloita pyrkimyksia, ja niista emme paase eroon asettumalla jollekin puolelle!

Ilkka Luoma

Nyt on meneillään idän ja lännen arvojen mittautus - itään kuuluvat myös Kiina ja Intia ...

" ... [ … kansalainen Erkki miettii tarkasti miten vain läntisten arvojen asemoituminen sopii tänne meille peräpohjolaan, jossa on totuttu elämään vuosisadat mitä ihmeellisimpien leijonien ja karhujen kanssa – unohtamatta meille mittakaavallisesti ylivoimaisen vihollisen kanssa yhteenottoa, jonka rakensi suomalaisen identiteetin ja oman maanpuolustustahdon …

… kansalainen Liisa pohdiskelee mihin olosuhteisiin hän poikiaan ja tyttäriään synnyttää – onko heitä myöhemmin lähetettävä toisaalla, maan ääriin sotiin, ”puolustamaan rauhaa” ja ojentamaan pahoja palaamaan takaisin juuri ”meidän” arvoihin, tai jos ei palaamaan, niin varsinkin löytämään lännenmiehen arvot, jotka projisoituvat kaikkien silmiin paljolti USA – Nato-johtajan jatkuvina sotina – maailmanpoliisina, aikansa, joka on päättymässä … ] ... "

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/lantisten-ja... - alta!

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Onhan se kummallista ettei neuvotella kahdenkeskisesti KAIKKIEN Itämeren rantavaltioiden kanssa. Presidenttimme on esittänyt, että turvallisuutta edistäisi, jos venäläisetkin sotilaskoneet pitäisivät transponderit päällä (jos niissä koneissa ne on) niin sitten kutsutaan neuvottelemaan asiasta. Tarkoittaako se sitä, että Venäjä haluaisi jotakin hyvitystä siitä, että hyväksyisi presidentti Niinistön esityksen?

Olisi myös kohteliasta lähettää etukäteen Venäjän esitys siitä, kuinka Suomi omalta osaltaan voisi parantaa Itämeren turvallisuutta.

Itämeren vesien suojelussa Suomi on ollut aktiivinen, mitä ei voi sanoa Venäjästä. Siitäkin voisi neuvotella.

Ilkka Luoma

Presidenttimme tarkoitti, että kaikki lentävät koneet Itämerellä ovat tunnistettavissa ja transporoidut.

Venäjä ilmeisesti halusi tähän ensiaaltoon neuvottelukumppaneiksi Itämeren rantavaltioita, jotka ovat myös Venäjän rajanaapureita ...?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mielestäni transponderit pitäisi pistää päälle neuvottelematta? Ainoa Itämeren rantavaltio, joka niitä todistettavasti ei ole käyttänyt, on Venäjä, eli mistä neuvotellaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Itse Natokin tunnusti, ettei tiedä miten sen jäsenmaat lentevät - ilman tai päällä. Ei ottanut kantaa. Venäjä on sanonut tarkasti, ettei natomaat aina käytä transpondereita kun pyörähtävät Suomenlahden itäperukoilla.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Presidenttimme on esittänyt, että turvallisuutta edistäisi, jos venäläisetkin sotilaskoneet pitäisivät transponderit päällä (jos niissä koneissa ne on)"

Ei taida olla transpondereita, mutta kolhoosin entisen kaupan helmitaulu kyllä löytyy.

Ilkka Luoma

Pr. Niinistö ei koskaan puhunut, että vain venäläiset koneet, vaan kaikki sota- ja vakoilukoneet - kaikilta puolin, myös lännestä.

Ilkka Luoma

Avoimuuden nimissä - tämä topic lähetetään sellaisenaan myös Timo Soinille, Sauli Niinistölle, Erkki Tuomiojalle ja Paavo Väyryselle - miksi kahdelle viimeeksi mainitulle?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tuskin ko.henkilöitä kiinnostaa Ilkka Luoman blogit.

Ilkka Luoma

Vastailevat. Oliko Kajannolla muuta, nyt oli tyhjä kommentti - ei mitään merkitystä itse topicciin, loppuiko kyky ja taito?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#13
"Avoimuuden nimissä - tämä topic lähetetään sellaisenaan myös Timo Soinille, Sauli Niinistölle, Erkki Tuomiojalle ja Paavo Väyryselle - miksi kahdelle viimeeksi mainitulle?"

Kyllä Ilkka Luoma teki nyt tällä "topic:lla" kaikkien aikojensa riman alituksen, täydellinen limbo.

Kun presidentti Niinistö esitti Putinille Venäjän koneiden transponderien käyttämisestä Itämeren lennoilla niin Putin aikoi ottaa asian esille Naton kanssa keskustellessa. Ottiko? En muista nähneeni siitä uutista.

Nyt Venäjä on esittänyt Itämeren valtioille kahdenkeskeisiä (huom! kahdenkeskeisiä) keskusteluja Itämeren turvallisuus kysymyksistä. Miksi ei kaikkien yhteistilaisuutta.

Ainakin osa Itämeren rannikko valtioista ei ole aikonut osallistua niin kauan kuin Venäjä miehittää osaa Ukrainan aluetta ja käy epävirallista sotaa itä Ukrainassa. Ilkka Luoman mielestä Suomen pitäisi ainoana näistä valtioista osallistua Venäjän kanssa keskustelemaan(neuvottelemaan) Itämeren turvallisuudesta. "Ajatelkoon kansalainen Erkki ja Liisa" mitä tahansa niin todella täydellinen "riman alitus" Ilkka Luomalta.

Ilkka Luoma

Paavo, perehdyhän vähän uutisointiin - Niinistö ei koskaan puhunut vain venäläiset koneet, vaan tarkoitti kaikkia koenita - tässä lisäinfoa:

... On siis kaksi kutsuaihiota, osa myös lähetetty ja osa vielä "työstökoneessa". Näin ulkoministeri Soini tuhrasi keskeneräisen asian sotkemalla kaksi toimintalinjaa, jopa niin, että hökäisi lauseillaan ässäkortit Kremliin. Mitähän Väyrynen ja Erkki Tuomioja tuumaisivat?

~ http://yle.fi/uutiset/presidentti_venajalle_tekema... - Luehan tämä Paavo.

ja

... HS-toimittaja Kari Huhta jatkaa edesmenneen, myöskin aiempi HS-toimittaja Olli Kivisen yksipuolista ja tarkoitushakuista Venäjän mustamaalaamista ja epätoivoista natotusta, jenkaajana, jonka lööppipimentoiset jutut eivät kansakunnan suurta enemmistöä sytytä.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presid... -

.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #69

http://www.hs.fi/kotimaa/a1467346821356

"NAANTALI. Presidentti Sauli Niinistö esittää, että Itämerellä parannettisiin turvallisuutta niin, että alueella ei enää lentäisi lentokoneita ”pimeinä” eli ilman transpondereita. Asiasta sopiminen voisi olla ensimmäinen askel jännitteiden vähentämiseksi Itämeren alueella.

Näin saataisiin toivottavasti vältettyä onnettomuudet. Lentokoneissa, joiden reiteistä muut eivät tiedä, voi olla ”suuri vahingon vaara”, Niinistö sanoi.http://www.hs.fi/kotimaa/a1467346821356"

No joo, ei presidentti Niinistö tietenkään tarkoittanut vain Venäjän koneita, mutta ei se minun kommentin asioita muuta. Riman alitus, suoranainen limbo oli Ilkka Luoman blogi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Paavo - mielipidevapaus on, kuten itsekin huomasit, oli silti heittosi vain heiton arvoinen :)

Pidättäydytään faktoissa ...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Voi p"""a mitä Soini menit tekemään. Tähän asti ollut ihan siedettävä ulkoministerinä.. mutta se siitä.

Soini vaihtoon muuten persut ovat hyvin onnistuneet!

Ilkka Luoma

Ennustan, että Soini pyörtää sanansa - kun virallinen kutsu tulee.

Ilkka Luoma

... Onko Soini tuhoamassa pr. Sauli Niinistön huolella kutoman itälinjauksen, joka oli tarkoitettu meidän ja jopa EU' n eduksi ja hyödyksi?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1471406837342 -

.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Ilkka Luoma

... HS ja tämän toimittaja Kari Huhta joutui luupin alle - syystäkin, mutta jokin hiertää nyt muukin kuin sopuloitunut Huhdan tulkinta. Ovatko Soini ja puolustusministeri Jussi Niinistö sivuraiteistettu sellaisilta ulko- ja turvallisuuspolitiikan osa-alueilta, jotka kuuluvat presidenttimme valtapiiriin?

~ http://yle.fi/uutiset/niiniston_myllykirje_saa_ymm... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taitaa olla turhaa vouhotusta tämä blogi, sillä niin presidentti Niinistö kuin aiemman hallituksen ulkoministeri Tuomiojakin korostivat mm. Ukrainan kriisin yhteydessä sitä, että Suomen tulee seistä vakaasti EU:n yhteisrintamassa Venäjän vastaisissa pakotteissa. Sanavalinnoilla ei ollut tulkinnan sijaa. Soini jatkaa voimassa olevalla linjalla.

Ilkka Luoma

Edellinen Soinin karkea virhe oli vuosi sitten kesällä - ETYK-Juhlakokous ...

[2015]
" ... [ … kadunmies ihmetteli kokemattoman ulkoministerimme, perussuomalaisten Timo Soinin uusavuttomuutta olla ladunavaaja, olihan meille tarjolla uskomaton mahdollisuus jatkaa Urho Kekkosen työtä – siis päivittää eurooppalaista liennytystä – ETYJ 40 vuotisjuhlan kunniaksi – vieläpä Helsingissä … ]

Voisimme arvata kuinka tuskallista oli kokeneiden ulkopolitiikan valtiomiesten – sosiaalidemokraattien Erkki Tuomiojan 2] ja ainakin toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrysen ajatuksenjuoksu 3], kun huomasivat, miten ”rauhantekijän vesi huuhtoutui hanhen selkää pitkin” – tavoittamattomiin. Olimme päinvastoin saaneet ETYJ juhlakokouksen toisen ydinasesuurvallan - Venäjän takajaloilleen *]. ... "

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-... - alta!

.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Jeps, ei se ollut "Itsenäisyys"puoluekaan mitä ensi vaaleissa äänestän. Kun muutkin puolueet sitä nimenvaihtoa, niin ehkä..?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Ei Soinia ole paljon näkynyt niissä pöydissä, joihin tavallisesti ulkoministeri kutsutaan. Hän luuli saavansa helpon jobin cocktailkutsujen arvovieraana, taisi yllättyä kun huomasi tehtävän vaatimukset - ei ole rahkeita Soinin pojalla, ei alkuunkaan. Siksi aina kuin mahdollista tärkeisiin kokouksiin ja neuvotteluihin lähtee joku muu, Soini voi istuskella vaikka pesäpallo-ottelua tai olympialaisia katselemassa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Aina kannattaa odottaa niin kauan että selvitys tulee mitä oikiasti sanottiin,, ja mihin kysymykseen..

Ilkka Luoma

Nyt kiinnitettiin huomiota Soinin viralliseen mediatapahtumaan Ruotsissa - uutisissa (ainakin Yle) ...

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Toimittajat on aina vääntäneet juttujaan oman näköisekseen.
Mä en luota enää pätkääkään heihin, vaan jaksan odottaa niin kauan kun asiat selkenee.

http://yle.fi/uutiset/soini_tiesin_presidentin_myl...

"Soini: Tiesin presidentin myllykirjeestä etukäteen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi aiemmin torstaina verkkosivuillaan kirjoituksen, jossa hän kiisti Helsingin Sanomien tulkinnan Itämeren lentoturvallisuuteen liittyvän aloitteen aiheuttamasta hämmennyksestä.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sanoo tienneensä etukäteen presidentti Sauli Niinistön lentoturvallisuuteen liittyvästä myllykirjeestä etukäteen.

Soini muistuttaa myös, että lehtien pääkirjoitukset ovat kirjoittajiensa näkemyksiä.

– Eri lehtien pääkirjoitukset edustavat kirjoittajan näkemystä, pääkirjoitukset kun eivät ole uutisia, Soini viestittää Ylelle.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi verkkosivuillaan kirjoituksen, jossa hän kiisti aiheuttaneensa hämmennystä Itämeren lentoturvallisuuteen liittyvällä aloitteellaan. Samalla presidentti torjui väitteen, että aloite olisi yllättänyt muut Suomessa.

Presidentin mukaan lentoturvallisuuden parantamisesta on puhuttu jo vuosia. Presidenttikin on puhunut asiasta venäläisten kanssa jo syksyllä ja hallituksen tietoon se tuotiin joulukuussa 2015.

Niinistön mukaan yhteistyö valtioneuvoston ja hänen välillään on toiminut tässä ja muissa asioissa.

Myös ulkoministeri on samalla linjalla.

– Olemme viimeksi tänään todenneet, että yhteistyö sujuu hyvin, Soini toteaa."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #130

Täältä löytyy tuo kuuluisa pr. Niinistön julkinen myllykirje ---

~ http://presidentti.fi/public/default.aspx?contenti... -

Ilkka Luoma

Niinistöllä on mandaatti operoida ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta itään - Venäjälle. Idea juuri Putinin kanssa syntyi itse kahdenvälisessä tapaamisessa. Idea oli arvattavasti yhteinen. Näin Niinistö ajaa Suomelle roolia idän ja lännen vedenjakajalta konfliktineuvottelijaksi. Nyt Soini taitamattomuuttaan on romuttamassa hienoa presidentille tavoitetta. Taustalla vilkkuu kirjainyhdistelmä MTYK, ETYK - Kekkosen jatkoksi!

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016081822163921_u... -

.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen
Ilkka Luoma

Nyt topicissa on kysymys Timo Soinin kyvystä hoitaa ulkopolitiikkaa ja juuri idänsuhteita.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Kannattaa hakea vintiltä ne vanhat historiankirjat, ja lukea mitä ne Paasikivi ja Kekkonen taas sanoivatkaan...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Paasikivi ja Kekkonen puhuivat pakon edessä p**kaa! Ilkka Luoma jatkaa Paasikiven-Kekkosen linjalla ilman ulkoista pakkoa!

Ilkka Luoma

Et siis hyväksy Paasikiven muistopatsaan alustakivessä olevaa lausetta - 'tosiasioista' - lause on luettavissa Hgin keskustassa - Lasipalatsin vierestä. Kannattaisiko sisäistää tuon arvokkaan lauseen kokonaissanoma - olisiko se vaikeaa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #29

Hyväksyn Paasikiven kahdenvälisten suhteiden merkityksen painottamisen ulkopolitiikassa.

Paavikivi painotti kahdenvälistä suhdetta Saksan kanssa vuonna 1918 ja vuonna 1944 Neuvostoliiton kanssa. Tällä tavoin Suomi ja sen linja on muotoutunut. Rydin/Tannerin linja on yhtenevä tämän linjan kanssa. Jatkosodan aikaan oli aika olla yhteistyössä Saksan kanssa.

Ilkka Luoma yms. eivät tietenkään voi tätä ymmärtää. Heille Kreml on kaiken hyvä lähde!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Muun muassa sellaiset herrat kuin Paasikivi, Mannerheim ja Walden kannattivat ENNEN Talvisotaa kuunnella tarkkaan Stalinin maanvaihtoesityksiä - ei kuunneltu, loppu onkin historiaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #47

Kyllä niitä kuunneltiin ja käytiin Moskovassa neuvottelemassa muutamaan otteeseen. Neuvostoliittoon ei vain voitu luottaa eivätkä käydyt neuvottelut lisänneet luottamusta. Suomihan olisi jatkanut neuvotteluja, mutta Neuvostoliitto itse lopetti ne Mainilan laukauksiin ja hyökkäämättömyyssopimuksen irtisanomiseen. Kuinka voit olla asiassa Neuvostoliiton puolella, kun se kyseenalaistamatta oli hyökkääjä ja joutui jopa Kansainliitosta erotetuksi sen johdosta.

Jo aiemmin oli nähty mitä oli tapahtunut Virossa, kun se oli luottanut Neuvostoliittoon myöntämällä sille tukikohtia. Seurauksena oli koko Viron miehitys eikä siinä kyselty tai neuvoteltu mitään. Talvisodan kohdalla puolestaan kävi ilmi, että jo ennen neuvottelujen käynnistämistä Neuvostoliitto oli koonnut puolen miljoonaa miestä aseisiin koko itärajan pituudelta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

ENNEN Talvisodan syttymistä Stalinin olisi suostunut jopa Hangon vaihtamiseen johonkin soveltuvaan saareen/ saariin.

Suomi ei osannut turvallisuuspoliittisia neuvotteluja ENNEN Talvisotaa, ei kuunnellut mystistä herra Jartsevia, joka muuten otti yhteyttä myös 1942 Jatkosodan aikana, jolloin tarjottiin myös rauhanneuvottelumahdollisuutta tämän SAMAN välittäjän kautta - siihen ei tartuttu! (Robert Brantberg - 'Ylipäällikkö ja presidentti Mannerheim 1940-1951' Gummerus)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #57

"ENNEN Talvisodan syttymistä Stalinin olisi suostunut jopa Hangon vaihtamiseen ..."

Ennen Talvisodan syttymistä Stalin EI omistanut Hankoa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Ei omistanut. Valitsimme sodan tien, jonka Stalin aloitti. Jopa Paasikivi arveli, että Stalin ei saata luopua ajatuksesta Hangon vuokrauksesta - uusin tieto kertoo, että olisi ollut valmis loppumetreillä vaihtamaan sen sopiviin saariin.

Olisiko ollut viisasta kuunnella loppuun saakka? Samoin olisiko ollut viisasta kuunnella Stalinin henkilökohtaista lähettilästä, Jartsevia jo 1938 ja 1942 uudelleen - ei kuunneltu, sota alkoi ja sota jatkui --- tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, on vanhan liperiläinen sanonta. Rintamajermu joka kantoi raskaimman taakan - oli syytön, osaton ja olisi halunnut vain lopettaa koko sodan - viimeistään Jatkosodassa vanhalle rajalle tultaessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #77

Miten sitten Stalin olisi voinut antaa vaihtokaupassa jotain sellaista, mitä ei omistanut?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Laatokan pohjoispuolisia alueita - noin kaksinkertaisesti.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #77

"Jopa Paasikivi arveli, että Stalin ei saata luopua ajatuksesta Hangon vuokrauksesta - uusin tieto kertoo, että olisi ollut valmis loppumetreillä vaihtamaan sen sopiviin saariin."

Niin, mitä vaihtokelpoisia saaria NL omisti Suomen lähialueilla ennen talvisotaa. Kronstadtia tai Vasilinsaarta Stalin tuskin tarjosi vaihtoon:)

Totta on että "tyhmästä päästä kärsii koko ruumis". Baltian maat olivat tästä varoittava esimerkki. Stalinin myötäily tuotti siellä enemmän uhreja kuin Suomen valitsema tie.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Baltteja eikä suomalaisia voida millään muotoa vertailla - edes M-R sop. salaisessa pöytäkirjassa ei mainita Suomea eikä suomalaisia - vain Baltia. Miksi - tähän tulee lähiaikoina vastaus - Kremlistä on "#löytynyt" aiheeseen asiakirja!

Nyt kun käsitellään topicin viereistä asiaa - olisi syytä perehtyä 'Suomenniemen' historiaan ja Vanhan Suomen tarinaan - pieni vinkki, se helpottaa ajatuskaaviota jopa Talvisodan aattoon saakka :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #111

Kun etupiiristä kerran sovittiin, puheet siitä, että NL tuli Baltiaan vapauttajana, on suuri valhe.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #146
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #147

Totta, vapauttivat ja jäivät vielä varmistamaan asian 50 vuodeksi. Suomen vapautus ei onnistunut, onneksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Nyt oli kysymys sodan välttämisestä, ei kovapäisyydestä. Muistathan Paasikiven viisaat sanat Lasipalatsin vierestä - hän patsaansa peruskivestä :)

Stalin muuten kunnioitti Paasikiveä suuresti! Tähän voimme palata eri yteydessä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #47

Balttian maat kuuntelivat varsinkauan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104

Kuten todettua baltteja eikä suomalaisia voi verrata miltään osin.

Ilkka Luoma

Ahaa, lisäsit jälkikäteen toisen lauseen - loppuun :)

Palaan tähän aiheeseen myöhemmin, paljon tarkemmin, koska opastit siihen tuolla lauselisäyksellä ...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tarkoitatko että KOK Paasikivi ja Kepun Kekkonen oli väärässä?

Manu,Ahtisari ja Haloska myös? Koskas tuo Putinin uhoaminen alkoikaan?

Oliko -08? Lissabonin sopimuksesta? (Suomi,Viron ja Balttianmaiden puolustus/Nato)
Vai -13 kepu,kok,Ps Brysselin Nato-kokouksesta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Harva haluaa muistaa, että Suomi on elänyt täyttä rauhan aikaa jo yli 70 vuotta. Tuon ajan taas USA on sotinut liki koko ajan ... !

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #38

Venäjäkö ei ole sotinut ollenkaan tuona aikana? Miten unohdit, Luoma, Afganistanin sodan 1979 ja Tsetsenian sodat 1994-2009, Georgian sodan 2008 ja nyt Ukrainan kriisi? Onpa valikoiva muisti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Olisiko Kajannon syytä perehtyä historiaan ja katsoa esimerkiksi tarkemmin Neuvostoliiton osuus, muun muassa Afganistanista, se oli 1979-89 - https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota -.

Georgian sodan aloitti Georgia - " ... Konflikti puhkesi laajamittaiseksi sodaksi, kun Georgian armeija hyökkäsi 7. elokuuta 2008 Etelä-Ossetiaan ja sen pääkaupunkiin Tskhinvaliin. ... " ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgian_sota - .

Ukrainassa Venäjä ei ole armeijallaan sotiva osapuoli - ei ole edes Minskin sopimuksen osapuoli.

Tsetsenian sodat olivat - Ensimmäinen 1994-97 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ensimm%C3%A4inen_T%C... -

Tshetsenian sodat - Toinen sota 1999-2000 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Toinen_T%C5%A1et%C5%... -

...
Tässä listaus USA' n sodista
~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

ja

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #48

Etelä-Ossetia on osa Georgiaa. Ei maa voi omaan maahansa hyökätä. Ukrainakaan ei voi hyökätä Itä-Ukrainaan, vaan ainoastaan tehdä puolustuksellisia manöövereja. Onko YK tunnustanut Etelä-Ossetian kuuluvaksi Venäjälle. Piittaatko enemmän Venäjän kuin YK:n lausunnoista?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Entä USA' n sota- ja taistelurynnäköt Irakiin ja aiemmin Kosovoon? Entä 2014 aloitetut Syyrian USAF taistelupommitukset?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #56

Nuo asiat nyt eivät liity Etelä-Ossetiaan.

Mutta mitä tulee Kosovoon, niin siellä NATO toimi YK:n mandaatilla, koska serbien oli todettu harjoittavan suoranaista kansanmurhaa. Ja mitä puolestaan Syyriaan tulee, niin kyllä siellä joku muukin suurvalta on pommittelemassa. Viime aikoina jopa syytettynä laajamittaisesta siviilien tappamisesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

USAF pommitusrynnäköinneille Kosovoon ja Serbiaan ei ollut mitään mandaattia, kuten ei ollut Bush juniorin Irakin sotaankaan, eikä 2014 alkaneisiin USAF taistelupommituksiin Syyriaan - Venäjä aloitti omansa 2015 - Syyrian laillisen hallinnon pyynnöstä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #56

Ilkka, harrastat todellakin tuota "kyllä Pekkakin" -argumentointia koko ajan. Mitä USA toimet liittyvät Etelä-Ossetiaan? Voisitko pysyä asiassa ja vastata asiallisesti tuohon kommenttiin siitä, että kysymys on Georgian maakunnasta. Ainakaan se ei ole osa Venäjää eli venäläiset sotilaat olivat ryöstöretkellä, et kai voi sitä kieltää? Se on huono peruste, että Georgia, Krim ja koko Ukraina kuuluivat aikanaan NL:oon. ”Venäjäkin oli osa Suomea!":)

Ilkka Luoma

Näin on. Kiinalaiset ovat ilmaisseet asioita myös ytimekkäästi, jo tuhansia vuosia sitten:

"Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä"

tai

"Ellet voita vihollistasi, te siitä ystävä" ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, kun usein siteeraat tätä kiinalaista kansanviisautta, tiedätkö mitkä maat tuhansia vuosia sitten Kiinan kannatti pitää ystävinä lähellä ja mitkä maat kaukana? Olikohan kysymys kuitenkin henkilöistä eikä kansoista.

Venäjä kai tekee kaikkensa pitääkseen (ystävä)Ukrainan lähellä. Vastaavasti Kiina näyttää liittoutuvan USA:n kanssa, kun ei pysty sitä voittamaankaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #32

Venäjällä ja Kiinalla on krooninen intressikriisi keskenään. Kiina haluaisi ottaa omansa takaisin Mantsurian suunnalla!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Kiinalla ja Venäjällä on yksi väkevän vahva yhteinen intressi ja se on halu hajottaa Yhdysvaltojen maailmanpoliisihegemonia!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #37

Jos haluavat hajottaa USA:n "maailmanpoliisihegemonian", on ainoa vaihtoehto ryhtyä sotaan USA:ta ja koko NATO:a vastaan. Sitäkö Luomakin haluaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Ilmeisesti Kajanto haluaa, koska niin sanoo. Kiinan ja Venäjä eivät halua yksinapaista maailmanpoliisia - maailma on muuttumassa moninapaiseksi, jo senkin takia, että Kiina on jo IMF' n mukaan saavuttanut maailman suurimman talouden statuksen ja sen vaikutus ulottuu jo kaikkialle - vain sotiminen puuttuu, ja tämän kiinalaiset haluavat estää - kts. ylempää USA' n sodat, tai tässä koko listaus:

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

... Kiinaa pitää arvioida aina väkilukusuhteella. Kiina on lisäksi ilmoittanut, ettei yhden maailmanpoliisivallan järjestelmä enää sovellu, on tullut moninapaisuuden tasapuolisempi aikakausi.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1471495528899 -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Kiina liittoutuu kaikkien niiden kanssa, joiden myötä on hyödyllistä käydä kauppaa ja jotka eivät puutu Kiinan sisäisiin asioihin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #36

Ilkka Luoma

Mielenkiintoinen päätelmä. Kiinan viennistä 16 % suuntautuu USA:han ja 17 % EU maihin.

Kiinan viennistä 45 % suuntautuu länsimaihin ja Kiinan tuonnista vain 18 % tulee länsimaista. Venäjän osuus Kiinan viennistä ja tuonnista on alle 2 %.

Mitenkäs uskoisit Kiinan talouden käyvän tässä hegemonian valloitusyrityksessä, jos kauppasotaan lähdettäisiin. Kiina ei talouttaan romahduta tai maan sisäistä rauhaa vaaranna Venäjän takia. Venäjä on Kiinalle ja länsimaille reservialue.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Kiinan toimeliaisuus kasvaa juuri Venäjällä nyt kaikkein eniten. Kiina tarvitsee Venäjän markkinat (esimerkiksi nyt Kiina korvaa EU' n ja USA' n pakotelistan tuotteita kovaa vauhtia), Venäjän raaka-aineita, Siperian puuta ja erityisesti Baikalin vettä - normaaleina tekijöinä kaasun ja öljyn - vielä vuosikausia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #36

Luoma, poistit kertomasi, että USA:n sotavoimat olisivat tehneet maihinnousun Suomeen, Miksi ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #125

En poistanut, vaan sen teki moderaattori - piti kommenttia ilmeisesti vääräänä ja valheellisena ---?

" ... Suomalaisten ja ruotsalaisten lisäksi maihinnousuosastoon kuuluu 200 Yhdysvaltain merijalkaväen sotilasta, 60 Britannian ja 50 Saksan merijalkaväen sotilasta sekä 30 sotilaan vahvuinen italialainen tiedustelujoukkue. Amerikkalaisilla on mukanaan 12 maihinnousupanssarivaunua, muut liikkuvat rantauduttuaan jalkaisin. ... "

~ http://yle.fi/uutiset/nato_tekee_ensi_kerran_maihi... -

Ehkä oli väärin sanoa, että USA tekee maihinnousun - no, otsikko kertoo Yle' n kannan ja USA osuus tulee esille Yle' n uutisen leipätekstistä.

...
Modepoiston syynä saattoi olla myös von der Goltz' in nimen väärinkirjoitus - eikä von Goldz!

" ... Saksan Itämeren-divisioona (saks. Die Ostsee-Division) oli saksalainen, kenraalimajuri kreivi Rüdiger von der Goltzin komentama noin 10 000 sotilaan vahvuinen yksikkö, joka Suomen sisällissodan loppuvaiheessa keväällä 1918 nousi maihin Hangossa 3. huhtikuuta alkaen ja eteni kohti Helsinkiä. ... " ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_It%C3%A4meren... -

.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #126

Luoma, älä tunnusta vaikka kädestä löytyy, oletko muuten läheistä sukua edesmenneelle Köpi Luomalle ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #133

Etelä-Pohjanmaan Kuortaneelta - meidän Luomat :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä"

tai

"Ellet voita vihollistasi, te siitä ystävä"

Kuinkas kiinalaiset nykyään tuota noudattavat vaikkapa suhteessaan Japaniin?
Kuinkas hyvin he noudattivat sitä hyökätessään Vietnamiin 1979. Tiibetiläisiä he toki ovat pitäneet ystävinään jo 50-luvulta lähtien veljellisessä hengessä.

Mitattiinpa sitä ystävyyttä Neuvostoliitonkin kanssa tykkipatterein 60-luvun lopulla Ussurijoella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Mitä sotia Kiina on käynyt viimeisen 70 vuoden aikana versus USA?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Juha, luetteletko Kiinan käymät sodat vuoden 1980 jälkeen ja laitatko rinnalle USA' n käymät?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Niinhä Leninkin opetti,"Sinun on mentävä liittoon vaikka Saatanan kanssa, kun se palvelee asiaasi."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Lopulta itsenäisten kansakuntien on aina, siis aina - pitääkseen itsensä pinnalla - tehtävä päätöksiä yhteistoiminnasta vaikka itse "pirun" kanssa - muistamme hyvin pr. Risto Rytin sopimuksen Saksan kolmannen valtakunnan A.Hitlerin kanssa - kesällä 1944. Kuhlmey oli meille eräs ratkaiseva apu ...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #117

Kyllä leipäviljantoimitukset olivat yhtä tärkeitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

Pitää paikkansa, jo talvesta 1942 lähtien - samoin 1944 panssarikauhut, sekä rynnäkkötykki Sturmit --- käväisi myös saksalainen osadivisioona, mutta pian se tarvittiin muualle.

Huomattavaa oli se, että Hitler henkilökohtaisesti huolehti näiden -44 apujen tulon - sen jälkeen kun Ryti oli antanut nimensä vakuutukseen, joka Mannerheimin myötä irtisanottiin yksipuolisesti ja yllättävää oli Hitlerin reaktio, tai sen puuttuminen - tätä meillä ei ole tutkittu eikä ymmärretty!

" ... 5] Mannerheim esitti Rytille aseavun välitöntä pyyntiä suoraan Hitleriltä; on hämärän peitossa tilanteen alkuasetelma siitä, tiesikö todellisuudessa Mannerheim kuitenkin venäläisten kesähyökkäyksestä 1944! – sillä suunnitelma oli saatettu laatia juuri siltä pohjalta, että Saksan avun jälkeen tapahtuva irtautuminen toisi mahdollisuuden nopeaan erillisrauhaan Saksan rinnalta – mielenkiintoiseksi asian tekee se, että emme tiedä Stalinin tietoa tästä suunnitelmasta – vai oliko hän peräti suunnitelmassa mukana – olis kuitenkin tosiasia, että Stalin arvosti ja kunnioitti entistä Chevalierkaartin upseeria, jolla oli verraton tieto ”isovenäläisistä” …tällä suunnitelmalla molemmat osapuolet säilyttivät erinomaisesti kasvonsa ja Hitleriä vedettiin viiksestä – mistä varmaan Stalin viiksekkäänä itsekkin riemuitsi – asiat ovat joskus aika yllättäviä. ... "
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/1944-rintama... -

...

Tässä linkki tuohon Hitlerin kirjeeseen Rytille ---
~ http://photos1.blogger.com/blogger/4810/1008/1600/... -

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #136

Ryti tiesi ettei hänen lupauksellaan ollut juridista merkitystä. Pääasia, että Suomi säilyi ja kiitos vielä kerran suomalaile kommunisteille rintamalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #139

Jos Ryti ajatteli noin, niin tekikö hän tietoisesti valtiopetoksen toista sopijakumppanivaltiota kohtaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #141

Eihän kysymys ollut valtiopetoksesta vaan tietoinen teko Hitlerin harhauttamiseksi ja ruoka-ja sotilasavun saamiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #143

Niin, kutsutaanko sitä pettämiseksi?

Oliko se vähän niin kuin samantyyppinen teko, kun Stalin petti välillämme olleen hyökkäämättömyyssopimuksen - aloittamalla Talvisodan ---

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #144

Valtiopetos tehdään omaa maata kohtaan Stalin teki sen Mainilan laukauksillaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #145

Eli mielestäsi Ryti ei tehnyt, eikä Mannerheim - petosta Saksan kolmannen valtakunnan suhteen, vaan toiminta oli hyväksyttävää suomalaiskansallista ajattelua kuinka kansainvälisiä suhteita hoidetaan, varsinkin, kun ollaan kuoleman hädässä?

-- Niinkö?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Minusta Soini toimi aivan oikein. Miksi Suomen pitäisi lähteä keskustelemaan Moskovaan Itämeren turvallisuudesta ?

Suomi ei ole lentänyt Itämeren yllä ilman transpondereita, eikä tiettävästi ole sitä edes harkitsemassa. Suomi ei ole keskittänyt sotilasjoukkoja itärajalle, eikä ole sitä edes harkitsemassa.

Moskovan kiinnostus Itämeren turvallisuudesta voisi lähteä siitä, että Moskova ilmoittaa lopettavansa ilmatilan alueloukkaukset, kieltävänsä lentokoneidensa agressiiviset lähestymiset ja lentävänsä transponderit toiminnassa. Samalla Moskova voisi vähentää sotavarusteluaan maansa länsirajalla.

Itämeren turvallisuus paranee ja sotilaallinen jännitys vähenee heti, eikä viattomien tarvitse mennä kuuntelemaan rähisijän neuvoja.

Ilkka Luoma

Paljon oli ohi topicin vastauksia, mutta nyt tuli se ydinkommentti ja -kysymys, ja hyvä sellainen johon on hyvä kommentoida ---

Ei suomalaiset lennäkään ilman tunnistetta, eikä Suomen rooli ole "syyllisyys", kuten monilla muilla mailla. Suomen rooli on kasvaa välitysneuvottelijaksi, johon pr. Niinistökin tähtää ja Putin antoi siihen hyvän startin!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Olen samaa mieltä Ilkka Varsion kommentista. Mitä järkeä on neuvotella siitä, että Venäjä alkaisi noudattamaan kansainvälisiä sopimuksia? Neuvottelupyyntö on mielestäni selvää "vedätystä" ja hajoittamispolitiikkaa.

Mielestäni Putin jo lupasi Kultarannassa aloittaa traspondereiden käytön. Eikö Putinin päätös riittänyt?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Matilta virheellistä tulkintaa - Putin lupasi ottaa asian esille omiensa kanssa ja Naton kanssa yhdessä - sillä Naton jäsenvaltiot lentävät omia sotakonelentojaan myös ilman transpondereita - eivätkä aina ilmoittele lentosuunnitelmistaan - varsinkaan Suomenlahden pohjukan vakoilulentojen osalta. Nato ei ole edes pyrkinyt vakuuttelemaan, että tämän jäsenvaltiot lentävät aina transponderit päällä, se kun ei ole pakko.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #62

Niin olikin, eihän Putin voi asiasta päättää.

Mihin perustuu väitteesi, että muutkin maat lentävät ilman transponderia? Siviili-ilmailun puolelta ainoat raportoidut vaaratilanteet koskevat venäläisiä sotilaskoneita, jotka eivät noudata kansainvälisiä ilmailusopimuksia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Nato ei edes yritä todistella, että sen jäsenvaltioiden koneet käyttävät lennoillaan aina transpondereita. Samoin lentosuunnitelmia ei aina kerrota, varsinkin kun Naton jäsenmaiden vakoilulennot pyörähtävät aivan Venäjän rajoilla Suomenlahden pohjukassa.

...

On huomattavaa, ettei Suomi ole transponderiton valtio - vaikka sanotaankin, etteivät ne Suomen sotakoneilla ole aina päällä - tosin lentosuunnitelma on kerrottu - entä suomalaisten tunnistuslennot - kerrotaanko ne ja onko tuolloin transponderit päällä?

...

" ... Naton tehtävissä hävittäjät eivät lennä pimeinä Euroopassa, sanoo Nato STT:lle viikonloppuna antamassaan lausunnossa. Sama koskee sotilasliiton omia Awacs-tutkakoneita. Lausunnossa ei kuitenkaan oteta kantaa yksittäisten Nato-maiden omaan lentotoimintaan. ... " ~ http://www.ts.fi/uutiset/maailma/2709194/Nato+STTl... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #74

Todistaja on siviili-ilmailu, jossa lentäjät raportoivat vaaratilanteet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Täyden arvoista tähän liittyvää todistajaa ei ole missään. Tiedän siviililentokapteeneita, jotka ovat hyvin venäjävastaisia, jolloin tulee kiusaus mahdolliseksi kertoa vain varmasti näkemäänsä/ kokemaansa ;)

Venäjä on monille kuin punainen vaate - jolloin jopa muutoin järkevä harkintakyky pettää - tätä ei saisi tapahtua ulko- ja turvallisuuspolitiikassamme ja niinpä pr. Niinistö onkin koettanut rakentaa tehtäväkuvaa, jossa me olemme isompiemme konfliktien ULKOPUOLELLA!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #81

Voi voi, älä sentään leimaa kokonaista ammattikuntaa. Lentäjät ovat aika joviaalia ja kansainvälistä porukkaa. Sitäpaitsi Suomeen lentää aika monta ulkomaista yhtiötä, joiden lentäjät varmasti pystyvät arvioimaan vaaratilanteen ja sen aiheuttajan oikein. Se etteivät pystyisi, on sinun arviosi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

Missä suoritin ammattikunnan leimaamisen?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #112

Siinä, että kyseenalaistit monien lentäjien kyvyn tehdä oikeita arvioita.

Kommentti #79 "Täyden arvoista tähän liittyvää todistajaa ei ole missään........ Venäjä on monille kuin punainen vaate - jolloin jopa muutoin järkevä harkintakyky pettää"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

Ei tuossa leimata ammattikuntaa, vaan huomautetaan, että muutoin järkevä, asiallinen ja osaava henkilö - muutama henkilö - erehtyy, kuten oli vuoren seinään lentäjäkin, valitettavasti. Siis ei leimaamista ammattikuntana, vaan aivan eri asia kuin lentäminen - jolloin vain muutaman vuoksi syntyy yleistys, kun esitetään yhden tai kahden osalta tämä arvio, jota sinällään jo arviona kunnioitetaan, mutta joka ei luo täyttä kuvaa asiasta!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #137

Lentäjät ovat muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta luotettavia todistajia tässä asiassa, tätäkö tarkoitit?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #140

Keskimäärin voisimme sanoa noin.

Ilkka Luoma

Otan kopion tekemästäni vastauskommentista toisaalta - liittyen tähän topicciin:

"Soini teki raskaan virheen (kuten muuten jo kesällä 2015), kun otti voimallisesti kantaa, vaikkei edes kutsua virallisesti ole tullut. Suomelle rakennetaan tässä idän ja lännen välisten konfliktien välittäjäroolia - johon pr. Niinistö on koko ajan pyrkinyt.

On huomattavaa, ettei Suomi ole transponderiton valtio - vaikka sanotaankin, etteivät ne Suomen sotakoneilla ole aina päällä - tosin lentosuunnitelma on kerrottu - entä suomalaisten tunnistuslennot - kerrotaanko ne ja onko tuolloin transponderit päällä?"

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tämä viimeinen virke on epäselvä. Väitätkö etteivät suomalaiset sotilaskoneet käytä traspondereita.

Ilkka, käytät usein tuota "kyllä Pekkakin on tehnyt" -taktiikkaa kun asialliset argumentit loppuvat.

Ilkka Luoma

Asialliseen argumentointiin Suomessa, meidän ollessa varsinkin sotilaspoliittisesti liittoutumattomia - on käsitellä kaikkia ilmansuuntia tasa-arvoisesti, tämä on meidän voima!

Emme tarkoitushakuisesti vain löydä virheitä idästä, niitä on kosolti myös lännessä. Meidän rooli on täältä idän ja lännen vedenjakajalta olla tasapuolisia ja puolueettomia arvioitsijoita pyrkien aina sovittelijaksi, kuten tässäkin Putinin ojentamassa mahdollisuudessa.

Soini taitamattomuuttaan on torppaamassa pr. Niinistön pyrkimykset olla idän ja lännen välissä neuvottelija ja sovittelukokousten koolle kutsuja - kuten oli pr. Kekkonen, kun 1975 ETYK nuijittiin päätökseen. Nyt tähdätään ETYK II' een tai oikeastaan topicissa selostettuun MTYK ' iin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #63

Asiallista on pysyä aiheessa. Jos puhutaan rajanaapurista, on turha ottaa esille mitä 5000 km päässä on tapahtunut viimeisen sadan vuoden aikana. Hyvää naapuria pitää myös voida arvostella. Nyt esität suhteen suureen naapuriimme vanhan suomalaisen sananparren tapaan: "Nauraa väkisin kuin velkanen isäntä".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Kysyttäessä ja/tai pohdittaessa miksi vain itään tai länteen, on vastaus laadittava siten, että se on kattava - tuossahan oli kysymys siitä miksi Suomi katsoo maailmaa täältä idän ja lännen vedenjakajalta, siis miksi meidän on viisasta pysytellä erossa suurempien ongelmista ja ryhtyä sovittelijaksi - sveitsiläisten tapaan. Se sopii meille kuin valettu :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #78

Et tainnut ymmärtää että Suomen ja Venäjän suhteita koskevassa keskustelussa on asiatonta ottaa esille esimerkiksi USAn ja Meksikon rajaongelmat tai USAn käymät sodat kautta aikain.

Se on mielestäni asiatonta argumentointia. Ei kaikki ongelmat ole maailmanlaajuisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Topic avaajan on jo kohteliaisuuden myötä vastattava vastakommentteihin - ja jos katsot ketjua, huomaat jotain - mikä on levittänyt aihetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Toisaalta tarkkaavainen tapahtumien seuraaja on huomannut, että Venäjä ei lue EU' ta viholliskandidaatikseen - vaan USA johteisen Naton ja sieltä erityisesti USA' n. Tästä lähtee kaikki liikkeelle - huomasitko viimeisen puolen vuoden aikana kun USA rynnisti Suomeen liki kaikilla aselajeilla - suorittivat jopa maihinnousun, ensimmäisen sitten van Goldzin vuonna 1918!

Kyllä sinällään Suomen ja Venäjän suhteisiin kuuluvat USA' n toimet natojohtajana ja varsinkin Nato-Isäntämaa pöytäkirjan jälkeen - oletko lukenut sen - jos olet, et saata ihmetellä Venäjän reaktioita! Ellet ole lukenut, niin tässä kokonaisuudessaan - suomenkielellä:

" ... OSA 2.

2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #86

Olen kyllä lukenut isäntämaasopimuksen kokonaankin. Ei sen perusteella Nato voi "rynnistää" Suomeen ilman Suomen suostumusta. Mutta JOS Suomi sallii Naton käyttävän Suomen maaperää, sopimus määrittelee tarkasti toimintatavat. Tietenkin Suomi sallii Naton ja USAn harjoittelevan puolustusvoimiemme kanssa, koska se on Suomen edun, mutta ei tosiaankaan Venäjän edun mukaista.

Oletko sitä mieltä, ettei tuollaista sopimusta olisi pitänyt tehdä? Kirjoitat, että tämä vaikuttaa Suomen ja Venäjän välisiin suhteisiin. Kertoisitko vielä kuinka?

Mitä tulee sitten Suomen asemaan "vedenjakajalla", minä kutsun tuota enemmän idän ja lännen rajaksi ja EUn ulkorajaksi, jossa Suomi selkeästi on lännen puolella. Tästä johtuen Suomella ei ole mitään erityisasemaan puolueettomana neuvottelijana Venäjän ja EU:n välisissä kiistakysymyksissä. Sveitsi voisi toimia, mutta on viisaasti kovin hiljaa ja tekee businesta kaikkien kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Oikein hyvä kriittikommentti - Nato-sopimus tärveli kehitysaluillaan olleen yhteistoiminnan itään. Halosen aikana systeemi toimi ja Venäjältä virtasi rahaa, turisteja - varmaa energiaa jne ---

Venäjälle erityisesti sopii Suomen liittoutumattomuus ja se on myös tae koskemattomuudellemme - Nato valtiona joutuisimme taistelualustaksi. Itämeri pysyy rauhallisimpana, kun Ruotsikin on erossa Natosta.

" ... ”Tarkkaavainen lukija huomaa tässä sen tavan, jolla Nato ujuttaa itseään lähemmäksi Venäjää. Nyt tästä käy konkreettisesti ilmi kuinka Ruotsille ja Suomelle luodaan turvallisuustarpeita kehittämällä uhkakuvia ja vetoamalla yhteiseen Itämeren puolustukseen. Takana on ajatus saada Itämerestä natomeri ja Baltian maille lähempää kuin Yhdysvalloista ilmataistelukyky. Näin on selvitetty se tapa miten Nato laajenee. Suomen osalta on vain yksi este - Suomen kansa, joka ei enemmistönä halua tätä yhdysvaltalaistuneen Naton sodan mahdollisuuteen yltävää turvallisuussyleilyä. Ujutuksen konkretisoituma on Nato-isäntämaa sopimuksessa, joka nyt esittäytyy USA' n itsensä kutsumana taisteluharjoitusmaahantulona Suomeen” ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/nain-nato-yh... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #92

Ei kai se niin mennyt, liittyminen EU:iin ja EU:n sanktiot lopettivat sen vähäisenkin (alle 10%) idänkaupan. Ei Halonen kauppaa kehittänyt, olikohan yhdenkään kauppavaltuuskunnan mukana edistämässä kauppaa lännessä, Kiinassa kävi kerran.

Venäjä ei kunnioita itsenäisten kansojen itsemääräämisoikeutta. Suomi kuuluu Euroopan Unioniin ja Venäjän kannattaa hyväksyä se samoin kuin senkin, että jos liitymme muihinkin kansainvälisiin järjestöihin, haluamme tehdä päätökset ilman Venäjän kommentointia.

Miksi Suomen tekemä Naton isäntämaasopimus lopetti suhteet? Kysymys on Suomen, turvallisuuspolitiikkaan liittyvästä päätösestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Ymmärtääkseen idän merkityksen (Venäjä - Nliitto ja jälleen Venäjä) kaupan osalta on syytä perehtyä prof. Markku Kuisman kirjaan Venäjän kauppa 1750 - 2015, avaa näkymät idän merkitykseen kokonaisuutena maamme kehittymiselle - vielä Halosen aikana kauppa Venäjän kanssa oli suurinta (tuonti ja vienti yhteensä) --- ei Halonen ollut kauppamies, vaan läheinen sijaintimme suuremmille markkinoille kuin koko Suomi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #86

Missähän kohtaa rannikkoamme tuo USA:n sotilaiden maihinnousu tapahtui, kun ennen ole kuullutkaan ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

Hangossa - kuten muistaakseni von Goldz' kin ... 1918.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #113

Mainitsemasi henkilö oli siis maihinnousujoukkoineen amerikkalaisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #129

Ei, vaan saksalainen vuodelta 1918 :)

" ... Suomalaisten ja ruotsalaisten lisäksi maihinnousuosastoon kuuluu 200 Yhdysvaltain merijalkaväen sotilasta, 60 Britannian ja 50 Saksan merijalkaväen sotilasta sekä 30 sotilaan vahvuinen italialainen tiedustelujoukkue. Amerikkalaisilla on mukanaan 12 maihinnousupanssarivaunua, muut liikkuvat rantauduttuaan jalkaisin. ... "

~ http://yle.fi/uutiset/nato_tekee_ensi_kerran_maihi... -

.

Ilkka Luoma

Ilmasotaopin pääopettaja, everstiluutnantti Pasi Tammi ei kiistä venäläisviestimissä esitettyjä venäläistahojen väitteitä siitä, että myöskin Naton koneita saattaa lentää Itämerellä transponderit suljettuina. Hän korostaa olevansa julkisuuden tietojen varassa:

~ http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/transponderit... -

...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On selvää, että Soinin ulkopolittisista ulostuloista on sovittu pres. Niinistön kanssa. Ei Suomella voi olla, eikä ole, kahta erilaista linjaa ulkopolitiikassa.

Ilkka Luoma

... Pr. Niinistön ympäripyöreä osittaisvastaus kuumenneeseen aiheeseen.

~ http://www.hs.fi/politiikka/a1471485056890 -

Täältä voi päätellä asiaa.

Ilkka Luoma

Näyttäisi siltä, ettei ole, sillä pr. Niinistö hikeentyi HS-toimittaja Kari Huhdan tekstistä, jossa Huhta epäili, että Niinistö sävelsi itse (ehkä Putinin kanssa?) tuon lentoturvallisuuden, ja nyt kun Soini ei päässyt siihen mukaan - suoritti "koston"?

Huhta kirjoitti, ettei ulko- ja puolustusministeriö olleet tietoisia lentoturvallisuushankkeesta Putinin kanssa, ei siis suunniteltu ETUKÄTEEN!

Niinistölle sulka hattuun, ehkä ei arvosta em. ministeriöiden ministereitä - molemmat persuja, joiden kalluppikannatus nyt ei takiaisluokkaa - vaan satiaisluokkaa (edustaja Pentti Oinonen) ---

Ilkka Luoma

... HS ja tämän toimittaja Kari Huhta joutui luupin alle - syystäkin, mutta jokin hiertää nyt muukin kuin sopuloitunut Huhdan tulkinta. Ovatko Soini ja puolustusministeri Jussi Niinistö sivuraiteistettu sellaisilta ulko- ja turvallisuuspolitiikan osa-alueilta, jotka kuuluvat presidenttimme valtapiiriin?

~ http://yle.fi/uutiset/niiniston_myllykirje_saa_ymm... -

Ilkka Luoma

... Oli tarve tulla vakuuttelemaan. Miksi? Olipa miten tahansa, Soini on jo tehnyt vakavan virheen, tosin virhe pienenee, koska venäläiset eivät saata Timoa laskea kuin ohimeneväksi tuulahdukseksi

~ http://yle.fi/uutiset/soini_tiesin_presidentin_myl... -

.

Ilkka Luoma

Lopultahan on tästä kysymys:

... Länsi ja itä eivät käy vuoropuhelua, vaan länsi pitää itsestään selvänä, että se on oikeassa. Kun katsotaan mitkä valtiot taistelupommittavat Lähi-idässä ja muuallakin, niin herää paljon kiusallisia kysymyksiä, eikä Eng. ent. PM Blair ole ainoa vastaaja. Pitää ottaa huomioon, että läntinen kulttuuri on pienehkö vähemmistö pallollamme.

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1471407394724 -

...
" ... [ … kansalainen Erkki miettii tarkasti miten vain läntisten arvojen asemoituminen sopii tänne meille peräpohjolaan, jossa on totuttu elämään vuosisadat mitä ihmellisimpien leijonien ja karhujen kanssa – unohtamatta meille mittakaavallisesti ylivoimaisen vihollisen kanssa yhteenottoa, jonka rakensi suomalaisen identiteetin ja oman maan puolustustahdon …

… kansalainen Liisa pohdiskelee mihin olosuhteisiin hän poikiaan ja tyttäriään synnyttää – onko heitä myöhemmin lähetettävä toisaalla, maan ääriin sotiin, ”puolustamaan rauhaa” ja ojentamaan pahoja palaamaan takaisin juuri ”meidän” arvoihin, tai jos ei palaamaan, niin varsinkin löytämään lännenmiehen arvot, jotka projisoituvat kaikkien silmiin paljolti USA – Nato-johtajan jatkuvina sotina – maailmanpoliisina, aikansa, joka on päättymässä … ] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/lantisten-ja... -

.

Ilkka Luoma

Oli arvattavissa, että ketju kuumenee, ja hyvä niin - pääsääntöisesti mainioita kommentteja, onhan Suomessa sana vapaa ja ilmaista saa mielipiteensä - jopa ilman todisteitakin. Kiitokset kommenteista - ketju on lukemisen arvoinen. Topicin luettavuuden ja sisällön asianmukaisuuden taas päättävät muut kuin minä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Illan päätteeksi blogisti voi rauhoittua. Presidentti Sauli Niinistö kommentoi, että Suomen ulkopolitiikkaa hoidetaan valtioneuvoston kanssa täydessä yhteisymmärryksessä.

Tästä voimme tehdä johtopäätöksen, että Soini on sanonut juuri sen mitä hän on Sauli Niinistön kanssa ennalta sopinut sanottavan.

Ilkka Luoma

Kaima, ei voida päätellä. Valtioneuvosto on pääministerin johtama ministereiden ryhmä, ja ei ole lainkaan tavatonta, että osa ministereistä jää tiedonkulun ulkopuolelle. Löytyy paljon esimerkkejä tiedonkulun rajoituksista. Missään ei ole juuri kerrottu, että Soini ja J.Niinistö saivat tiedon tähän topicciin liittyvään projektiin!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Presidentti ja ulkosuhteista vastaavat ministerit keskustelevat merkittävimmistä päätöksistä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa.

Soini antoi merkittävän ulkopoliittisen lausunnon eikä varmaankaan oma-aloitteisesti. Soini on kokenut politiikko eikä hän aloittelijoiden virheisiin sorru.

Kutsuasia on ollut esillä jo lähes kuukauden ja varmasti sinäkin ymmärrät, että vastauksesta on keskusteltu presidentin ja ulkoministerin välillä useita kertoja. Jos näin ei ole presidentti Niinistö ei ole ajan tasalla tehtäviensä hoidossa.

Presidentti Sauli Niinistö on ottanut topicin aiheen varsin henkilökohtaisesti joten hän varmasti korjaa Soinin julkilausuman huolimattomuuden, jos sellainen leväperäisyys ulkoministerin lausunnosta löytyy.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Hyvä kommentti. Nythän juuri HS epäili ettei Soinia ja J. Niinistöä informoitu Itämeren turvallisuusaloitteessa - transponderit. Tähän pr. Niinistö kiinnittikin jo huomiota. Missään ei olla juuri sanottu, että Soini ja J.Niinistö informoitiin etukäteen hankkeesta. Minä ole väittänyt mitään, vaan esittänyt tapahtumia, ja niiden seurauksia.

Kun Soini tuli ulos presidentin myllykirjeestä - oli havaittavissa vahva halu todistaa, että juuri siitä hän oli etukäteen tietoinen ;)

Ilkka Luoma

Oletin ketjun jo päättyvän, mutta hyvä niin, että ihmiset haluavat keskustella, vaikka osa kommenteista on ohi topicin - toki tähänkin myllertyy "lumipalloefekti" ja rönsyily jatkuu, "kaikkihan liittyvät kaikkeen" -fil.

Ilkka Luoma

Pysytään tiukasti topicissa ---

HS ja näemmä myös Iltalehti ryhtyy mediasotaan keksimällään jutulla EU' ta ja Natoa hajottavalla tekaistusteesillä. Kyseessä ovat lähinnä neuvottelukutsun ehdottajan rajanaapurit Itämeren piiristä. HS-toimittaja Kari Huhta on Hesarin rujo natottaja ja Venäjän uhan luoja. Pr. Niinistöllä oli oikeus kehittää Itämeren turvallisuutta lisäävä hanke suoraan Venäjän pr. Putinin kanssa, eikä siitä tarvinnut informoida sen kummemmin ulkoministeri Soinia kuin puolustusministeriäkään.

~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2016081822167... -

.

Ilkka Luoma

Pysytään tiukasti topicissa 2 ---

... Soinin lisäksi sotkijoihin liittyi nyt puolustusministeri Jussi Niinistö. Kun ei ole tullut virallista kutsua, normaalit toimet jatkuvat kuin "ei mitään olisi tapahtunut". Persut rikkovat ajattelemattomuuttaan mahdollisuuksiamme; eikö kesän 2015 ETYK möhläys olisi riittänyt, sehän meni kokemattomuuden piikkiin. Nyt suorastaan työnnetään ässä-kortteja Kremlin taskuun. Mitähän ulkopolitiikan asiantuntijat Väyrynen ja Erkki Tuomioja tuumaavat tästä viimeisestä käänteestä?

~ http://yle.fi/uutiset/puolustusministeri_niinisto_... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, taidat sekoilla Niinistöissä. Jussi oli vain päätoksen tiedottaja.

"Päätös matkan perumisesta tehtiin viime perjantaina presidentin ja hallituksen ulko- ja turvalisuuspoliittisen valiokunnan kokouksessa" eli paljon ennen kuin Timo Soini puhui asiasta Tukholmassa.
Onkohan tässä blogissasi hieman "astian makua"?

Puhut "valttikorteista". Kukaan kutsutuista ei ole kieltäytynyt keskustelemasta Itämeren lentoturvallisuudesta mutta on selvää, ettei sitä ratkaista kahdenkeskisissä neuvotteluissa. Kremlille taisi itselleen jäädä nolosti "Musta Pekka" käteen.

Miksi Kreml ei hyväksy kaikkien rantavaltioiden yhteistä neuvottelua jos se aidosti haluaa parantaa turvallisuutta?

Ilkka Luoma

J.Niinistö esitti asian UTVA' ssa. Suuri virhe oli viedä esitystä sinne ---

Tämä on oleellisempaa:

... Milloin kp. Juustin matka oli alunperin sovittu, keiden kanssa ja millaisella agendalla? Kuka tai ketkä olettivat, että hän saa Moskovasta virallisen kutsun Suomelle Itämeren turvallisuuskokoukseen - kahdenvälisenä vai yhteiskokouksena?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yle-pu... -

UTVA ei julkista pöytäkirjojaan, emme tiedä julkisesti mikä oli pr. Niinistön kanta.

...
Sen sijaan ulkopolitiikan asiantuntija ja kokemusnestori Tuomioja kertoo hyväksyvänsä kahdenvälisyyden, koska aihe on universaali niin kahden kuin useammankin kesken - ja on Suomelle vain eduksi ottaa enemmän roolia asiassa, kun pr. N. sen avasikin (yhdessä pr. Putinin kanssa) ---

" ... ... Soinin lisäksi sotkijoihin liittyi nyt puolustusministeri Jussi Niinistö. Kun ei ole tullut virallista kutsua, normaalit toimet jatkuvat kuin "ei mitään olisi tapahtunut". Persut rikkovat ajattelemattomuuttaan mahdollisuuksiamme; eikö kesän 2015 ETYK möhläys olisi riittänyt, sehän meni kokemattomuuden piikkiin. Nyt suorastaan työnnetään ässä-kortteja Kremlin taskuun. Mitähän ulkopolitiikan asiantuntijat Väyrynen ja Erkki Tuomioja tuumaavat tästä viimeisestä käänteestä? ... "

~ http://yle.fi/uutiset/puolustusministeri_niinisto_... -

Demarit Verkkouutisissa ---

~ http://yle.fi/uutiset/verkkouutiset_demarikonkarit... -

.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Nyt suorastaan työnnetään ässä-kortteja Kremlin taskuun. Mitähän ulkopolitiikan asiantuntijat Väyrynen ja Erkki Tuomioja tuumaavat

Rehellinen pelaaja pitää kortit näkyvillä, ei taskussa. Väyrynen ja Tuomioja saattavat olla eri mieltä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #154

Nyt ässäkortit sujahtivat Kremlin taskuun, kun persut hätäilivät taitamattomasti - ei ollut kyse kansakunnan asiasta, vaan persujen asiasta työntää omaansa vallan kammareihin, että kansa näkisi, että kyllä täällä jotain tapahtuu - muistamme Soinin möhläykset ETYK 40 tilaisuuden kutsuasioissa! Tämä on taitamatonta ja epärehellistä pelia - kansakunnan suunnasta katsottuna.

Jokainen normaali ymmärtää, ettei juttuja heitellä, kun ei ole edes virallista kutsua tullut, eli ei tiedetä edes agendaa ranskalaisin viivoin mitä Kreml ajattelee. Persut eivät edes tiedä miten aihe koskettelee maittain ja alueittain - ja mitä painokohtia Itämeren turvallisuuteen liittyy -esimerkiksi koko ympäristösektori - tätä Kreml pohti myös - nyt ... -tieto Kremlistä kertoo.

Nyt on lisäksi Soinilla kova hinku ja tarve ilmoittaa, että kyllä hän tietää, jopa ulostulolla myllykirjeestä, jonka pr. lähetti julki tässä pari päivää sitten ---

misi Soini vakuuttelee turhassa asiassa, siksi, että mopedi on karannut käsistä ja vikuroi nyt hallitsemattomasti!

"... Oli tarve tulla vakuuttelemaan. Miksi? Olipa miten tahansa, Soini on jo tehnyt vakavan virheen, tosin virhe pienenee, koska venäläiset eivät saata Timoa laskea kuin ohimeneväksi tuulahdukseksi"

~ http://yle.fi/uutiset/soini_tiesin_presidentin_myl... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Turha tätä on kiistää. UTVA teki päätöksen, ei Jussi Niinistö eikä Timo Soini. Juttusi on tosiaan tarkoitushakuinen ja limbo.

Ilkka Luoma

Valitettavasti meistä ei kumpikaan toistaiseksi tiedä mitä UTVA' ssa tapahtui - menikö äänestykseen, vai miten päätös tehtiin - on erittäin oleellista tietää mitä siellä todellisuudessa tapahtui. Muistamme UTVA' ssa ennenkin olleen jenkauksia - esimerkiksi Haglund - Katainen akselilla (ujuttajina), kun päätöksiä on tehty esimerkiksi sotaharjoituksiin osallistumisista.

Sisäpiiri kertoo nimettömänä lähteenä, että Soini ja J.Niinistö eivät kumpikaan olleet presidentin sisärenkaassa, kun Itämeri projektia suunniteltiin ulostuotavaksi - kerrotaan myös, että Putin oli kahdenkeskisessä tapaamisessa aktiivinen - tieto Kremlistä.

Matti, on ensiarvoista tietää pinnan alle, jos tyytyy vain intapäätöksiin - ei ole kartalla, mitä voi seuraavaksi tapahtua, jos on kartalla, on helpompi olla ymmärtämässä miksi. Suurimmalle osalle suomalaisista tosin riittää pintatieto, mutta ei kaikille - on ihmisiä jotka haluavat tietää enemmän ja he ovatkin paremmin jkartalle ja vaikeammin vietävissä ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, ei tarvitse tietää äänestystulosta, päätös on SUOMEN valtiojohdon ulkopoliittinen päätös ja sillä siisti. Vaikka kuinka haluaisit pistää sen persujen tiliin, ei se nyt onnistu.

Sekin, että Timo Soinin olisi mielestäsi pitänyt livetä EU:n asettamista matkustuskielloista ETYJ juhlakokouksen yhteydessä (missä ei päätetty mitään), olisi ollut massiivinen ulkopoliittinen skandaali. Venäjän puolelta oli todella tyhmää pistää matkustuskiellossa oleva henkilö juhlakokouksen osallistujaksi, mutta ei se mikään yllätys ole. Aivan yhtä tyhmää olisi jos Valio lähettäisi vaunulastin voita Venäjälle ja rajalla sulavasta voista tehtäisiin suuri mediatapahtuma.

****

Tänään klo 18 TV1:n uutisissa Pr. Niinistö vastasi kysymykseen onko hänen ehdotuksensa aiheuttanut sekaannusta ja onko hän tässä asiassa ollut liian Venäjä-myönteinen : "miten niin, kun VENÄJÄ täällä lentelee ilman transpondereita ja minä siitä huomautan....".

Mistä tässä siis pitäisi vielä neuvotella? Blogisi oli tarkoitushakuinen limbo, turha sitä on kieltää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #157

Merikittävimmät poliitikkomme saivat tämän saman tekstin, siis topicin, ja vastaukset puhuvat aivan jostain muusta mitä on sinun mielipiteesi. Suomessa on sanavapaus.

Tärkeintä on tietää miten UTVA' ssa asiat käsiteltiin, sillä on suuri merkitys todelliseen yhteistyötaitoon, -kykyyn ja -haluun. Suurin osa täälläkin olevista kommentoijista ei tiedä tapahtumia kuin median välittämänä - harva tietää mitä seinien sisällä on puhuttu ja se on se oleellisin juttu - se kertoo kykymme hoitaa vaikeita asioita. Ja tuo kyky on nyt heikko.

Veikkaan valistuneesti, että muutamien viikkojen - kuukausien kuluttua tulee näkyville räikeitä ristiriitoja ---

Heitän tähän vielä kerran tuon ajatelman, etteivät persuministerit tienneet etukäteen mitään niin sanotusta Niinistö-Putin suunnitelmasta, koska se kehiteltiin kahden kesken vain tulkkien paikalla ollessa - kannattaa otaa huomioon, että tietokanava on myös Kremlissä :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #158

No tottakai sinulla on oikeus sanoa mielipiteesi, joka poikkeaa suuresti Suomen virallisesta linjasta ja myös kunniottamasi Pr. Niinistön linjasta.

Se mitä johtopäätöksiä siitä voidaan tehdä, jääköön jokaisen lukijan päätettäväksi. Omalta osalta päätän keskustelun tähän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #159

Juuri näin - lukijat muodostavat omat näkemykset. Aihe on siksi kuuma, että ministeritasokin on jo vastannut topicciin - henkilökohtaisesti :) Perinteeni mukaisesti en julkista kahdenkeskistä sähköpostailua, jotka koskevat kansanedustajia ja ministereitä. Ehkä joskus voisi vihjaista jotain ;)

Toivoin tekstiä laatiessani, että Soinilla olisi jokin takaportti ulostuloonsa (että olisi ollut neuvottelutaktinen avaus, josta olisi ollut hyvä hioa aihiota, nyt esityslista jäi lukematta, koska sitä ei ollut! ... ) ... ei näytä vielä olevan. Presidentin linja on kirkas - myös kahdenkeskisyys, se on valtioviisautta.

Nyt vain kävi niin, että kaikki ministerit eivät päässeet suunnitteluun mukaan, harmiksi heille, mutta toivottavasti onneksi kansakunnallamme.

Ulkopolitiikka on hieno laji, mutta se pitää osata - samalla se on kansalaisiin nähden kaukaisin laji ymmärryksen osalta. Menestyneimmät ulkoministerit ovat aina kokeneita - siis paljon virkavuosia, kts. Nliiton Gromyko, Venäjän Lavrov, Suomen Väyrynen ja Tuomioja ja vaikka USA' n Kissinger jne ---

Toimituksen poiminnat