Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansalaisvoimalla nostetaan ihmisiä takaisin aurinkoon

( 1] Tänään on enemmän luottohäiriöisiä henkilöitä kuin koskaan aiemmin. Ulosottoon virtaa koko ajan lisää työttömiä, ajelehtivia nuoria ja elämänhalun menettäneitä kansalaisia, muiden ”normaalien” lisäksi 2] – ongelma on perustavaa laatua, ja sille on operoitava ratkaisut – unohtaen puoluepolitiikka ja keskittyen kansakunnan kokonaisetuun ja kansalaisiinsa itseensä )

LYHENNELMÄ - [BLOG]

Seikkaperäisempi ja taustoittavampi seloste velkaperinnän kokonaisongelmasta

[ … työttömäksi jäänyt ja opiskelunsa kesken jättänyt nuori katseli nippua ulosotosta tulleita maksuvaatimuksia – kahdeksan kappaletta, joiden ulosottokelpoinen velkapääoma on vain 450 euroa, mutta kulut, korot ja ulosottomaksut per maksuvaatimus ovat yhteensä miltei saman verran kuin velkapääoma! Itse velka ei noiden maksujen jälkeen lyhene juuri lainkaan. On niin pienet nettotulot, ettei voida ulosmitata kuin nippanappa nuo kulut ja korot! … ] 3]

 

Velka on maksettava ja sanotaan myös, että ’velka veli otettaessa ja velipuoli maksettaessa’ 4]. On niin helppo ottaa velkaa, kun luottotiedot ovat vielä kunnossa – kännykällä hetkessä tilille rahaa ja ei kun höyläämään Visa Electron korttia.

Velan otto on tehty helpoksi, koska pienlainat ovat erinomainen liiketoimi pikavippaajille 5]. Kännykällä on muutoinkin helppo maksaa pienmaksuja puhelinlaskuun. Näin velkapommi on valmis dominoitumaan – syttyäkseen roihuksi.

 

Lopulta nuo laskut ajautuvat maksumuistutusten, perintäkirjeiden ja muiden perintäyritysten jälkeen ulosottoon – valtion virastoon, joka toimii lakien ja asetusten mukaisesti 6] – osin myös provisio-ohjatusti tuloksien tehostamiseksi 7].

Ulosotto leikkaa ulosotettavia asiakkaitaan korko edellä ja jakaen perityn velkasumman tasan kaikkien velkojien kanssa; näin syntyy tilanne, jossa pieni velkapääoma lyhenee hitaasti – tuskallisen hitaasti, jopa niin hitaasti, että nuori työtön heittää ’jutut tiskiin ja antaa mennä meininki käynnistyy’ – jopa kymmeniksi vuosiksi.

 

Nyt Suomessa on 64.000 ajelehtivaa nuorta, jotka elävät vain tunti kerrallaan 8]

 … ilman tulevaisuuden suunnitelmia ja auringon valoa, vaeltaen pimeässä putkessa, missä epäonni ruokkii toistaan. Kierre on valmis ja hinta on hirveä – niin nuorelle kuin vanhalle. Näin on saavuttu elämänalueelle, jossa viidakon lait purevat ja hengissä säilymisen kovat katujen säännöt vähentävät odotettavissa olevaa eliniänodotetta 9]. Tätä emme halua – syttyykö inhimillisyyden pieni liekki luomaan auringon valoa hyljeksityille?

 

Sivistysyhteiskunta huolehtii jokaisen jäsenensä

myös he todelliset noin 450.000 työtöntä 0], jotka ovat tämän yllä olevan ulosottokierteen uhassa. Velkavaras ottaa pikkusormen, niin ulosoton lakiin perustuva koneisto kauhaisee koko käden. Kun hallitsematon velka ei voi tappaa – niin valitaan se helpoin tie, annetaan olla ja alkaa luisu kohti ajelehdintaa, joka kierrättää ihmistä luukulta toiselle.

 

Mitä me teemme, jotta velkavankeus avaa portteja aurinkoon?

Pitkä kierre jaettuine velkapääomineen ja suurine kumuloituvine kuluineen ei tuo oikenemista. Oikenemisen tuo vain ulosoton perintään liittyvän lain muutos ja inhimillistäminen sellaiseksi, että velallinen näkee auringonvalon elämälleen.

Valoa syntyy siinä, että ulosottovelka lyhenee velkapääoma edellä ja priorisoiden velat siten, että saadaan ne yksi kerrallaan maksetuiksi loppuun.  Lopulta korot ja kulut vähennetään lopusta – ilman kertyvää korkoa ja lisäkuluja niille.

Myöhemmin perustettava väliaikainen sovituslautakunta voi antaa anteeksi osan ulosotossa olevista loppukuluista ja koroista – nämä menetykset voidaan kustantaa valtion varoista 50 prosenttiin saakka. Lopulle voidaan tehdä yksittäisen henkilön velkajärjestely.

Oleellista on nostaa ”kaikkensa menettäneet” takaisin auringon valoon ja yhteiskuntaan yhtäläiseksi jäseneksi kokemaan hyväksyntää ja omaa hyödyllisyyttään muille ja itselle.

 

Aiheliitteet

1] täydennetään myöhemmin --- 

2]

3]

4]

5]

6]

7]

8] Ajelehtivat nuoret ~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/varjossa-olevat-nuoret-jaavat-jalkoihin.html -

9]

0]

Linkit aihetta koskeviin kirjoituksiin

11]

12]

13]

 

Viitteet

14]

15]

16] täydennetään myöhemmin --- 

 

LYHENNELMÄ

Kansalaisvoimalla nostetaan ihmisiä takaisin aurinkoon

 

Veloilla on taipumus kasautua, ja kun iskee työttömyys tai muu inhimillinen vastoinkäyminen, on ovella lopulta ulosottomies. Tapa ulosmitata ei sovellu nyt vallitsevaan yhteiskunnan tilaan, jossa tuloerot, syrjäytyminen ja työttömyys ovat tehneet tehtävänsä.

 

Ulosottomenettely ei pura ongelmaa – vaan lisää sitä. Kierre katkaistaan suuntaamalla velkapääoma yhteen velkojaan kerrallansa, säätämällä korko lähemmäksi markkinahenkeä sekä yhdistämällä kulukirjaukset yhteiseksi eikä yksittäin jokaiseen perintäkohtaan erikseen.

 

 

Projekti – ”takaisin auringon valoon”

Ilkka Luoma

https://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

AL   .. IL  .. Vf  .. Pz  .. BL   US ..  - BLOG 52746

---21042015---

Doc.: Kansalaisvoimalla nostetaan ihmisiä takaisin aurinkoon_21042015 – Microsoft Word Starter 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Ilkka Luoma

Eriarvoisuus ostovoiman osalta tulee lisääntymään - kansakuntaamme syntyy kiihtyvästi kahden kerroksen väkeä. Repeytymä tuottaa lisää ongelmia - yksinäisyytenä ja sairauksina, joista mielenterveysongelmat eivät ole vähäpätöisin osa-alue!

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082222210921_u... -

.

Ilkka Luoma

Entä 60 ja yli olevat - pitkäaikaistyöttömät?

... Plussat ja miinukset? Tilastokaunistus ja hyväksytty status (miksi tätä eläkelajia turhille ihmisille tullaan kutsumaan?) sekä joutilaan tunnustus ja "romukoppaan heitto". Yhteiskunnallinen eriarvoisuus kasvaa - missä eläinkunnan muussa lajissa on tämän tyyppinen mahdollista? Lopuksi miten pienellä eläkkeellä tulee toimeen - pitkäaikaistyöttömälle ei ole muutoinkaan sitä eläkettä päässyt kertymään kuin vähän!

~ http://yle.fi/uutiset/sak_tukee_tyoministerin_ehdo... -

.

Ilkka Luoma

... Nyt revitään kansakuntaa kohtalokkaasti moniin kerroksiin ja kellarissa on yhä tukalampaa.

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20168776 -

.

Toimituksen poiminnat