Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Etäinen, kaukana kansasta: EU – Bryssel, jauhava virkakoneisto

(Tasavallan presidentti Sauli Niinistö käsitteli tekstissään |* kovin sanoin EU:ta ja sen johtomenetelmiä. Komissio on kaukainen, ylpeä ja luoksepääsemätön norsunluutorni, joka ei herätä luottamusta ja yhteishengen luontumista)

|* ” … ISOJEN suunnitelmien sijaan EU:n pitäisi Niinistön mukaan nyt keskittyä perusasioihin ja huolehtia kansalaisten ”vakaasta elämänmenosta” sekä turvallisuudentunteesta … " ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1471840811722 -

 

Uutiset kertovat Italiaa kohdanneesta maanjäristyskatastrofista –

[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1472174331865 - ]

ainakin 278 kuollutta, tuhansia ilman kotia - satoja loukkaantuneita. Pienissä kylissä liki kaikki tunsivat toisensa ja näin suru kietoutui jokaiseen kotiin ja taloon.

Meidänkin pääministeri Juha Sipilä lähetti surunvalittelut, joka on aika yksinkertainen ja helppo tapa kertoa, että olen pahoillani ja esitän näin suurimmat valitteluni. Toisaalla meidän presidentti Niinistö kertoi, että EU on vaikeuksien tiellä - kansalaiset eivät luota, se on etäinen ja byrokraattinen.

 

Pitäisi jotain tehdä kansalaisilta luottamuksen saannon eteen 

Nyt olisi ollut paikka EU-johtajille, vaikkapa komission puheenjohtaja Jean - Claude Juncker’ lle - "EU-pääministerille" - ottaa ja mennä Italiaan paikan päälle, kertoa, että Bryssel haluaa auttaa nyt ihmisiä - siis aivan tavallisia ihmisiä suoraan ja konkreettisesti, vaikkapa näin:

"Komissio antaa 50 miljoonaa euroa vahinkojen korjaukseen - nyt ja heti". Näin ei tapahtunut ja EU jäi johtajineen edelleen kauaksi tavallisten ihmisten ulottumattomiin. Muistamme, että Italia on EU-valtio ja italialaiset Euroopan Unionin kansalaisia.

Ei ihme, että komissio ja Bryssel koetaan kaukaiseksi, vieraaksi ja jopa epäluotettavaksi ”pakastimeksi”, joka säätää vain direktiivejä, usein kysymättä kansalaisilta mitään.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

AL | US | VU | PZ | BL | BL | BLOG 87088

DOC kaukainen_EU_virkarollaattori_26082016 – Microsoft Word Starter

PVM 26082016

262

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Ilkka Luoma

Olisiko EU-komissio voinut tehdä heti jotain konkreettista? Teot olisivat voineet luoda luottamusta byrokraatti-brysseliin.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1472001726750 -

Ilkka Luoma

... Yhteinen huoli on herännyt - kansalaiset ovat paljolti menettäneet luottamusta EU-virkarollaattoreihin. Nyt se osataan tunnustaa jo meilläkin. Komission johto ei esimerkiksi osannut henkilökohtaisesti huomioida Italian kansalaiskärsimystä. Olisi ollut eu-kansalaisia huomioivaa, olla läsnä paikan päällä, se olisi osoittanut eleenä välittämistä ja ehkä tuonut jo pikkiriikkisen luottamusta pienen ihmisen kuulemiseen.

~ http://yle.fi/uutiset/sipila_ja_merkel_keskusteliv... -

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uutinen maaliskuulta: Presidentti Niinistö tukee Junckerin ajatusta EU-armeijasta

http://yle.fi/uutiset/presidentti_niinisto_tukee_j...

Tshekki, Unkari, Puola ja Slovakia haluavat EU-armeijan:

http://www.thelocal.de/20160826/eastern-europe-pus...

Ilkka Luoma

Mahdollisella EU-armeijalla on ensin kaksi tehtävää:

-irti Natosta
-tehdä rauhanturvaamisprosessi Venäjän kanssa joka päätyy yhteiseurooppalaiseen puolustusjärjestelyyn - tässä Suomi voisi olla kummi ja neuvotteluisäntä!

[2015]
" ... On myös toinen mahdollisuus -eurooppalainen kokonaispuolustus
[ … ”ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” – vanha kiinalainen sananlasku]

Kun Ranska on nyt, aiemmin Natostakin eropelin tehneenä valtiona pyytänyt juuri Euroopan Unionilta apua – on se myös tie ilman Natoa eurooppalaisuuteen. USA on mainio kauppakumppani, kulttuurivaihtaja ja urheilun mahtimaa, mutta sotilaallisesti me emme tarvitse Yhdysvaltoja.

Eurooppa on kokonaisuus, joka huolehtii itse oman turvallisuutensa! Muistamme mitä tapahtui erityisesti 1941 – 45, kun käytiin sotahistorian suurin, verisin ja menetyksiltään massiivisin sota – II Maailman sodan Euroopan Itärintaman sota |20.. Saksa ja Venäjä voivat nyt tuon tietäen olla eurooppalaisen rauhan takaajina |21.. ... "

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseuroop... -

.

Ilkka Luoma

[2014]
"UPI-FIIA johtaja Teija Tiilikainen oivalsi ehdottaa YLE haastattelussa venäläisen mentaliteetin olevan ”hajoita ja hallitse” periaatteellista, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin käy neuvotteluja suoraan yksittäisten EU-maiden kanssa, tällä kertaa Ukraina kysymyksestä. Sen sijaan Tiilikainen ei oivaltanut sitä, että EU järjestelmänä on todellisjohtajaton jättiläinen, jonka komentosuhteet ovat ulkopuolisille tuntemattomat.

Venäjällä on aina arvostettu voimaa ja todellista valtaa. Venäjä on vahvojen johtajien valtio, jossa kansa pitäisi oikeudenmukaisuudesta, mutta on joutunut taipumaan kahden talouden filosofiaan – viralliseen ja pimeään. Maassa maan tavalla, ja tutkijoidenkin olisi joskus kyettävä katsomaan molempien linssiensä läpi – tyrkyttäessään länsipainotteisia näkökulmiaan.

EU on toistaiseksi maho jättiläinen,

joka hakee linjaansa ja sovittelee bryssel-virkarollaattorilla ”miljoonia näkökulmia” yhteiseksi byrokratiaksi. Direktiivien sekaan ei ole enää mahtunut kilvoitelevien EU-suurmaiden johtajien pyrkyryyksistä yhteistä komentolinjaa – korkeista edustajista ja nimityskukkaseksi jääneestä presidentistä huolimatta.

Jo muinoin Yhdysvaltojen presidentti –
[~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/valta-on-sil... - ]

Irakin muunnellun totuuden laskettelijaksi tituleeratun George W. Bushin ihmettely siitä, kenellä hän soittaa, kun on asiaa EU:lle. No, ei niin pahaa, ettei hyvääkin, sillä EU on kokeilukenttä huomisen johto- ja lainsäätöjärjestelmille.

EU on hallintolaboratorio, jossa eri maiden kansalaisia pidetään eu-kansalaisprototyyppeinä – niiden kymmeninä kulttuureina, kielinä, tapoina ja historioina. Sovittelu tälläisessä kokailumaastossa on ylivertainen tehtävä; ehkä mahdoton? 1] ...

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jatt... - alta.

.

Toimituksen poiminnat