Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Totuus – hetken piina

  • Onko tämä totta - sitä ei tiedä kukaan, mutta todennäköisyys on liki varma. Toyota Corolla 1.3 XL vm. 1991, ajettu 125 612 km!
    Onko tämä totta - sitä ei tiedä kukaan, mutta todennäköisyys on liki varma. Toyota Corolla 1.3 XL vm. 1991, ajettu 125 612 km!
  • Onko tämäkin totta - ei tiedä ja todennäköisyys huono. Peugeot 406 HDI Break - vm. 2003 - ajettu 398 406 km!
    Onko tämäkin totta - ei tiedä ja todennäköisyys huono. Peugeot 406 HDI Break - vm. 2003 - ajettu 398 406 km!

(Media otti esille vaikean käsitteen sisällään pitävän kirjoituksen ja selostuksen. Totuus ei pala tulessakaan – on ikivanha sanonta, jonka todenperäisyyttä ei päästä koskaan toteamaan ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1472269157416 - HS-toimittaja Ville Similä)

[ … kansalainen Erkki mielellään arvostaa omaa näkemystään maailman menosta – Erkin mielestä se on totuus, mutta naapurin Ville sanoo sen olevan mielipide – Ville usein on eri mieltä Erkin kanssa mikä oli syy miksi Suomi syöksyi lamaan 1990 ja 2008 – totuuksia lienee useita

 … kansalainen Liisa tietää totuuden olevan korvien välissä, sillä Liisa ei hyväksy kaiken maailman dosenttien mielipiteitä ja väitteitä. Liisalle totuus on arkinen tosiasia illan jälkeisestä yöstä ja uudesta aamusta, jolloin hän herää ja keittää kahvin, sillä Erkki on laiska ja kuorsaa – nämä ovat Liisan totuuksia, sille korvat ja silmät sen kertovat … ]

 

Kolumnin mukaan totuus hallittiin silloin joskus paremmin, kun asiat tarkistettiin tietosanakirjasta ja päivän Hesarista. Totuus on elastinen ominaisuus |1 Totuudella on myös tieteellinen selite. |2


Mikä on totuus, on aiheellinen kysymys - onko totuus vanhan kaavan mukaan se, mikä enemmistönä hyväksytään vai se paras tieto, joka perustuu johonkin auktorisoituun tietolähteeseen, vai asuuko totuus meissä kussakin omassa itsessään. 

Kolumnia mukaillen Paavo Väyrynen |3 tiesi totuuden usein paremmin nukuttuaan yön yli - ja paras oli se totuus, jonka muhittamiseen oli mennyt useampi yö - sillä näinhän tiedon kaivaminen totuuksien pilvestä saattoi tapahtua huolellisemmin. Tänään totuus on pilvessä - tai ainakin se totuus, joka määrittyy ihmiskäytänteistä, -tiedoista ja tutkimussaavutuksista. Paavon totuus ei silti saata olla totuus monille, jotka epäilevät Väyrystä hämmentäjäksi (HS-toimittaja Unto Hämäläinen)

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/kenen_totuus_on_oikea_totuus_ala_jaa_yhden_median_varaan/8367150 -

|2 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Truth -

|3 ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/a1472178583085 -Totuuden hallinta on taitolaji;

 … tänään totuuden kuva on tapahtumahetki, johon usein Hesarinkin toimesta sumutetaan sanomasta tarkoitushakuista maustetta, siivittämään se uskottavaksi, kiihottavaksi, innostavaksi tai vähintään vastakkaiseksi siihen nähden, mikä oli esitetty informaation jakokilpailijan taholta. Puhutaan jopa hybridi-informaatiosodasta |4 

|4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -


 

Totuuden kaksintaistelu on perinteellinen - media ja kansa

Kansalainen ottaa yhä lujemmin otetta tiedon muodostukseen ja myös arviointiin. Totuus on tietoa ja sen ymmärtämistä, hetkellistenkin todisteiden valossa, jotka saattavat ajan myötä osoittautua vääriksi. Tiedolla on kiire tulla ”uunista ulos”. Tiedon julkistuksen nopeudesta kilvoitellaan – ”Juuri nyt tai tapahtumassa tällä hetkellä” välilööpein. Varsinkin videoiden liki reaaliaikaisuus ilmentyy kansalaismediassa kiihtyvästi – kaikilla on kamerakännyköitä.Väyrysenkin ymmärrys on parantunut iän myötä –

 … kokemuksen kasvaessa huomata totuuden monenkirjava olemus, joka säteilee kertojansa (tiedontuottaja) ja kuulijansa (tiedonkuluttaja) vuorovaikutuksessa. Tänään vuorovaikutusta totuudenetsijöiden eturintamassa ovat vastamediat, jotka harjoittelevat totuuden etsimisessä ja jalostamisessa – hyvinkin tarkoitushakuisin keinoin, jopa yhden asianliikkeinä.

Täyttä ja absoluuttista totuutta ei ole olemassa - se on useimmiten vain aikakausituote. Liian usein arkikansa lukee vain kirkuvat lööpit ja siitä muodostuu sen hetkinen mielikuvatotuus!

EKSTRA

Tavalliset ihmiset innostuivat Facebook’ sta:

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62428-naamakirja-avasi-tavalliset-ihmiset -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

AL | US | VU | PZ | BL | BL | BLOG 87195

DOC totuus_29082016 – Microsoft Word Starter

PVM 29082016

478

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Ilkka Luoma

”Siinä koira älähtää – kun kalikka kalahtaa”

(Media uutisoi massiivisesti päätoimittajiensa turhautuneisuutta vastamedian syntyyn |1, tapaan uutisoida ja syyttäen vastamedian tuotosta valheeksi, tarkoitushakuiseksi johdatteluksi ja parjaamiseksi – otsikko on tarkoitushakuisesti väkevöitetty kansalaistemme hyvin tuntemalla sanonnalla)

[ … kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt median tapaa nähdä asiat yhdeltä raiteelta, nyt nimenomaan rajanaapurimme Venäjä on median tikunnokassa |2, hyvinkin johdattelevasti ja tarkoitushakuisesti. Kansalainen Liisa on taas huomannut kuinka nimenomaan Sanoma Oyj Helsingin Sanomien johdolla katsoo Suomen kuuluvan Natoon, vaikka kansa puhuu toisin |3. HS jenkaa suomalaisia USA johteiseen Natoon|4 ja Liisa kysyykin mitä mediointia vai peräti meediointia tämä on?… ]

On päivän selvää, ettei media eikä sen vastamedia ole oikeutettu parjaukseen, herjaukseen, todistettavasti väärään tietoon *, eikä tarkoitushakuiseen ohjaukseen kuin myötä- ja/tai vastatoimittajien painostukseen. Tänään media menettää paperiratansa lukutiheyttä – kansalaiset ovat äänestäneet ja irtisanoneet tilauksiaan rahan ja ohjaavan viestinnän vuoksi. Päätoimittajien olisi hyvä tietää, että lukijat päättävät miten lehti menestyy.

Koiran älähdys
[… yhteiskirjoitus päätoimittajilta ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000112884... - ]

Nyt joukko itseään vastuumediana pitäviä päätoimittajia ilmoittaa, ettei heitä voi johdatella, koska hekään eivät johdattele – hehän pyrkivät objektiiviseen tiedonvälitykseen huomioiden kaikki tunnistettavat (hyväksyttävät) näkökulmat, jotka vaikuttavat itse uutisen taustalla ja joilla on merkitystä uutisen sisältöön. Näinkö tapahtuu vastuumediassa?

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/mediamanifes... - alta!

.

Ilkka Luoma

Totuus on myös aikakausituote ---

" ... Takana on pitkä ajanjakso, jolloin ei ole voitu opetella arkojen aiheiden ja poliittisten erimielisyyksien käsittelyä. Uuteen tilanteeseen sopeutuessa tulee aika paljon ylilyöntejä”, Lounasmeri kertoo. ... "

~ http://www.hs.fi/lehdistonvapaus/a1472264100705 -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Esimerkki totuudesta ja sen vääristelystä:
TOTUUS: Venäläiset ampuivat Mainilan laukaukset ja aloittivat talvisodan.

Putinin trollien ja vastamedian (Mitä Vittua) ainoa tarkoitus on vääristellä totuutta. Kas näin:
1. Pietarilainen tutkija Ivan Kieroloff on löytänyt uutta tietoa arkistoista koskien Mainilan laukauksia ja sodan aloitusta. "Aikalaistoditusten mukaan suomalaiset ampuivat tykeillä rajan yli ja tappoivat venäläisiä rajamiehiä syksyllä 1939."
2. Kansalainen Ilkka: Tuota on moni epäillytkin, eli ei savua ilman tulta!
3. Selvä juttu, yhtähyvin suomalaiset voivat olla sodan aloittajia! Epäilys on kylvetty ja sitä toistetaan miljoonia kertoja.
4. Näin venäläisten pirullinen vääristely toimii. Venäläisten on helpompi hyökätä jälleen naapurimaihin.

http://www.salmi.org/Ensimmainen%20tiedusteluparti...
http://www.kolumbus.fi/leo.mirala/Sota/3-TALVISOTA...
http://www.salmi.org/Ensimmainen%20tiedusteluparti...
http://www.salmi.org/vartiot_vetaantyvat_RV1940.htm
https://www.youtube.com/watch?v=J_29enGx6Rc

Ilkka Luoma

3. En ole koskaan kyseenalaistanut Mainilan laukauksien lähteneen venäläisten taholta, sen sijaan Talvisodan aatto on uuden tutkinnan alla! En myöskään ole koskaan kyseenalaistanut sitä, että Neuvostoliitto ALOITTI Talvisodan - konkreettisesti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vastamedian ja muiden Putinin trollien tarkoitus on valmistella uutta sotaa. Mitenkään muuten ei ole selitettävissä sitä suunnatonta valhekampanjaa koko Euroopan alueella.

Miksi Venäjä haluaa sotaa?
Ennen Krimin valloitusta länsimaat olivat vähentäneet vuosien ajan sotilasmenoja. Ruotsi jopa lakkautti asevelvollisuuden. Vasta Venäjän aloitettua valloitussodat Euroopassa länsi tajusi ja ryhtyi parantamaan puolustusta.

Miksi paljon sodista kärsineille venäläisille ei suoda rauhallisia aikoja?

Ilkka Luoma

Miten perustelet Venäjän haluavan sotaa - entä miten selität Naton aktiiviset ja aggressiiviset sotataisteluharjoitukset - yhä lähempänä Venäjän rajaa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Varmaan venäjänkieliset Krimillä halusivat liittyä Venäjään, varmaan ruotsinkieliset ahvenanmaalaiset haluaisivat kuulua Ruotsiin, varmaan Lappeenrannan venäjänkieliset haluavat liittää Lappeenrannan Venäjään...

Mutta eikö voitaisi madaltaa raja-aitoja kuten EU:n alueella on tehty? Hollannin ja Belgian rajalla asuvien elämää ei raja paljoa häiritse.
Miksi Venäjä ratkoo asioita sodalla ja väkivallalla?

Ilkka Luoma

Pelkästään Belgia on herkkä hajoamaan kahteen, ellei peräti kolmeen osaan - kieliriidat ja sukulaisuudet eri suuntiin ...

Baksit, katalonialaiset ja Espanja ---

Skotlanti ja Iso-Britannia ... englantilaiset.

Krimin asukkaista yli puolet on venäläisiä tai venäläismielisiä ja puhuvat venäjää ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka on taiteilija, eikö seuraava ole runollisesti sanottu:

"tänään totuuden kuva on tapahtumahetki, johon usein Hesarinkin toimesta sumutetaan sanomasta tarkoitushakuista maustetta, siivittämään se uskottavaksi, kiihottavaksi, innostavaksi tai vähintään vastakkaiseksi siihen nähden, mikä oli esitetty informaation jakokilpailijan taholta. Puhutaan jopa hybridi-informaatiosodasta"

Surullista että Ilkka on eksynyt vihollisen riveihin:)

Ilkka Luoma

Leo, isänmaallisin teko Suomelle ja suomalaisille on pitää kansakuntamme ja valtiomme erossa ydinasesuurvaltojen keskinäisistä mittelöistä ja kahinoista - ollen mieluummin välittäjä ja rauhantunnustelija - kummallekin suurvallalle!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Talvisota oli kouluesimerkki miten Putinin trollit vääristelevät totuutta. En minä Ilkkaa syytä, tosin hän vihjailee että totuuteen on kenties tulossa muutoksia koskien talvisodan aattoa. Mutta koko syksyn soi itärajan takana metsissä venäläiste joukkojen huippuiskelmä: Ota meidät vastaan Suomi-kaunotar
https://www.youtube.com/watch?v=J_29enGx6Rc

Flaamien ja valloonien kieliriidat Belgiassa ja muut vastaavat ovat pientä ja heidän sisäistä suunsoittoa kuten meillä hurrien haukkuminen.

Minä en usko että Putin oikeasti haluaa isompaa sotaa. Onhan Venäjä taloudellinen kääpiö ja sotilaallisesti heikko. Mutta Putinin sotakiihko on tarttunut alamaisiinkin. He piruparat riemuitsevat sodasta, Krimin valloituksesta ja itä-Ukrainan sodasta, pieniä voittoja Berliinin jälkeen!

Isänmaallisin teko sekä Suomen että rauhan puolesta olisi että Venäjän ystävät eivät levittäisi valheita ja puolustelisi Putin agressioita. Natoa emme tarvitse muuhun kuin puheissa Putinin pelottelemiseen:)

Eikö Venäjän ystävien mielestä rauha ja rajojen madaltaminen ole minkään arvoista?

Ilkka Luoma

Venäjä ei ole sotilaallisesti heikko, sen tietää USA parhaiten, koska Venäjällä on sama määrä strategisia ydinaseita kuin USA' lla. Taloudellisesti Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta. Kannattaa tältäkin osin pysyä totuudessa topicin otsikon mukaisesti ;)

Ilkka Luoma

Leo, sisäistitkö tämän - jo edellisestä vastinkommentistani?

"Leo, isänmaallisin teko Suomelle ja suomalaisille on pitää kansakuntamme ja valtiomme erossa ydinasesuurvaltojen keskinäisistä mittelöistä ja kahinoista - ollen mieluummin välittäjä ja rauhantunnustelija - kummallekin suurvallalle!"

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Toivon että sinä ja muut Venäjän ystävät ensiksi puolittaisitte valehtelun/totuuden tasan molempien roistovaltioiden osalta! Se olisi isänmaallinen teko.

Venäjällä on Siperiassa jäätiköiden alla suunnattomat mineraalivarat, se on tietysti totta. Mutta ei kai niitä sieltä noin vain varasteta? Eikö jonkun pitäisi kaivaa ne ensin esiin, sitten jalostustehtaat, rautatiet, satamat jne. Kuka nämä kustantaa ja tekee? Mikseivät venäläiset itse kaiva, jalosta ja myy niitä rikkauksiaan?

Ilkka Luoma

Leo, syyttäminen valehtelusta on raskas - vähintäänkin moraalinen rötös; perusteletko hiukan väitettäsi ja syytöstäsi?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kirjoitin näin: "Toivon että sinä ja muut Venäjän ystävät ensiksi puolittaisitte valehtelun/totuuden tasan molempien roistovaltioiden osalta! Se olisi isänmaallinen teko."

Toivon että "Venäjän ystävät" haastavat minut Helsingin käräjäoikeuteen valehtelusta. Istuntoon mennessä ehdin kirjoittaa aiheesta paksun kirjan! Varmaan Sanoma Oy julkaisee sen:)

Ilkka Luoma

Leo, asia on vakava - et(kö) siis halua perustella väitettäsi allekirjoittaneen valehtelusta, jonka selvästi esität kommentissasi. Nyt väitteesi on tyhjää ilmaa ilman mitään perustelua - asia on vain loukkaus, jota rikoslaissa kutsutaan kunnianloukkaukseksi. Haluatko siis perustella väitteesi? En pyydä poliisitutkintaa, koska ymmärrän asian sinun näkökulmasta.

Ilkka Luoma

Tässä vielä Leo sinun väitteesi:

"Toivon että sinä ja muut Venäjän ystävät ensiksi puolittaisitte valehtelun/totuuden tasan molempien roistovaltioiden osalta!"

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomessa on pieni mutta äänekäs porukka joka tekee kaikkensa saadakseen konfliktin aikaiseksi Suomen ja Venäjän välille, ovat natointoilijoita ja USA:n kätyreitä. Kauhea poru Venäjästä mutta ovat hiljaa kun USA kumppaneineen pommitti lähi-idän kivikaudelle josta pakolaisten ominaisuudessa meille tuli miljardien lasku. Ukrainasta ei Suomelle ole ollut mitään harmia vaikka ikävä välikohtaus sinänsä onkin, mutta mitättömän pieni verrattuna lähi-itään.

Ilkka Luoma

Oletpa Jarmo asiaytimessä ja oieassa - nyt viimeisenä Venäjän uhan massiiviluontiin osallistui Ulkopoliittinen Instituutti johtaja Teija Tiilikaisen johdolla ---

Olisikohan UPI-FIIA' n aika tehdä samankaltainen raportti USA' sta, sillä se esiintyy myös omine tapoineen ja päämäärineen kaikissa noissa Venäjä raportin paikoissa ja tapahtumissa - lukuun ottamatta Lapin pakolaisia Venäjältä. Tosin USA' n vaikutus Lähi-idän ja Afganistanin pakolaisuuteen on selvä ja todistettu. Meidän tulisi myös muistaa USA' n kansallisen turvallisuuspalvelun NSA' n julkitulleet vakoilut sekä USA' n asevoimien jatkuvasti aktiivinen toiminta muualla maailmalla, paitsi omien rajojen lähellä. USA on käynyt kaikki viimeiset sotansa 70 vuoden aikana kaukana omilta alueiltaan.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016083022224942_... -

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016083022224942_... -

...
[UPI-FIIA]
~ http://www.fiia.fi/fi/publication/607/venajan_muut... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kun Venäjän ystävät eivät pärjää keskustelussa heidän tai Venäjän touhuista, he kääntävät puheen miten paha toinen roistovaltio on vaikka siitä ei ole kysymys.

On se hyvä että Venäjän sotavoimatkin saivat hyvän tilaisuuden pommittaa Palmyran kaupunki maan tasalle. Sen asukkaat olivat varmaan yhtä keljuja kuten me karjalaisetkin olimme 1939! Siinäkin tuhannet piruparat heittivät henkensä. Venäjä pääsi näyttämään sotavoimaansa maailmalle.

Kaikkein eniten haluan rauhaa ja ystävällisiä suhteita venäläisten kanssa. Toivon hartaasti että heille kerrottaisiin rehellisesti historiasta, etteivät aina olisi ystäviensä kanssa syyttämässä naapureitaan ja kiihottamassa itseään entistä suurempaan vihaan meitä kohtaan.

Joku viikko sitten puolustin heimoveljiä tällä palstalla:
http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221096-i....

Vesa-trolli hyökkäsi em. kesksutelussa Eestiä puolustanutta Tapiota vastaan: "ok eli olet todella sairas....Voi kun olisi mukava kun saisi järjestää sinut noiden (piikki)lankojen sisään ...Tekisi mieli sanoa pahasti, mutta sanonpahan vaan että kusisin mielelläni haudallesi.."

Ilkka Luoma

Leo, otitko huomioon, että USAF aloitti Syyrian pommitukset, ilman mitään lupaa, jo vuonna 2014 - venäläiset aloittivat Syyrian laillisen hallinnon pyynnöstä omat isis-ja muut kapinallisterroristipommitukset vuonna 2015 - yli vuosi USA' n jälkeen. Ja mistä saan lukea, että venäläiset pommittivat Palmyrän maantasalle?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tässäpä venäläistä logiikkaa: pahat jenkit pommittivat jo aiemmin, kyllä venäläisilläkin pitää olla sama oikeus rikoksiin varsinkin kun kaveri pyysi.

Talvisotakin oli ihan mukava, lukemattomat Suomen kommunistit pyysivät pommituksia ja meidän fasistien tappamista!

Venäjän ilmavoimat ovat pommittaneet Syyriassa kaupunkeja raunioiksi tappaen tuhansia vääräuskoisia. Tuhoten mm. maailmanperintöluetteloon kuuluvan Palmyran kaupungin. Sitten Venäjän maavoimat valloittivat pyhän Palmyran kaupungin väärien vääräuskoisten hallusta ja luovuttivat kaupungin oikeille vääräuskoisille. Ja lopuksi pitivät juhlat veren päällä Venäjän loistavan voiton kunniaksi.

http://leomirala.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Ilkka Luoma

Leo, ei ole kysymys oikeudesta, oli kysymys Syyrian laillisen hallinnon pyynnöstä tulla palauttamaan järjestystä ulkoa tulleiden ongelmien ratkaisuun.

Suomalaiset eivät pyytäneet mitään pommituksia maahansa - kerrotko mistä tuon keksit?

Palmyran tuhot jäivät ennakoitua pienemmiksi, ja nuo tuhot aikaansai ISIS-järjestö - ei venäläiset. Missä uutisoinnissa sinä Leo oikein "asustat"?

Ilkka Luoma

Itse totuuteen ---

... Tällä rauhoitellaan kiihkeimpiä natofanaatikkoja ja Venäjän uhan lietsojia.
~ http://yle.fi/uutiset/norjalaistutkijat_itarajan_p... -

Pitkäänhän väitettiin, etä Lappiin tulleet itärajan takaiset pakolaiset olivat Kremlin jouni - nyt norjalaiset puolueettomat tutkijat ovat selvittäneet mikä oli todellisuus.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Yli seitsemäänkymmeneen vuoteen ei itärajan yli ole päässyt yksikään sielu ilman papereita. Jos joku on yrittänyt, heti helikopterein ja koirien kanssa on käyty perään.
Venäjältä päin tullessa rajalle kysytään passi ja viisumi kolmessa eri tarkastuspisteessä.

Kun Lapissa päästettiin Suomen puolelle 1200 ns. pakolaista ilman papereita, se oli selvästi FSB:n operaatio. Se oli varoitus Suomen hallitukselle. Tämän porukan tulon loppumiseen tarvittiin jotain myönnytyksiä jotka Suomen korkein johto nöyränä Kremlissä teki.

Tämä uhka on edelleen koko ajan voimassa. Jos emme ole riittävän nöyriä, itärajan takaa Venäjä voi työntää vaikka 100.000 ns. turvapaikan hakijaa.

Ilkka Luoma

Etkö arvoista norjalaisten tekemää puolueetonta tutkimusta ja selvitystä itärjan pakolaisista? Etkö luota siihen - ja mihin tietoihin perustat väitteesi?

Mikä on totuus sinulle, Leo?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Lapin pakolaisten osalta pitää korjata käsitystäni:
Venäjä kohdisti ensimmäisen iskun Norjaan, Natomaahan. Sillä kulmalla on erikoinen tilanne. Norjalaiset suhtautuvat venäläisiin positiivissesti koska puna-armeija vetäytyi valloittamastaan pohjois-Norjasta 1945. (Suomessa se ei sitä tehnyt vaan vieläkin miehittää Karjalaa ja Petsamoa.)
Ruijassa on paikallisilla viisumivapaus. Jotenkin sitä hyväksi käyttäen FSB lähetti Norjaan ns. pakolaisia 5000, jostain syystä. Ehkä Putin ei halunnut huonontaa välejä Norjan suuntaan liikaa, siksi lopetti pakolaisten lähettämisen.

Tämän jälkeen sillä kulmalla oli vielä FSB:n hallussa tuotuja ns. pakolaisia. Joku hoksasi että pannaan ne Suomeen. Putin varmaan ilahtui tästä mahdollisuudesta ja käski lähettää piru-parat Suomeen. Tästä tulikin Putinille yllättäen hyvä painostuskeino Suomea kohtaa. Suomen herrat joutuivatkin tulemaan Kremliin anomuksineen. Putin voitti tässäkin Naton ja Suomen.

Totuus on pieninä palasina maailmalla! Lähtökohtaisesti ajattelen että sanoipa Venäjän ystävä vaikka päivää, niin heti epäilen että mitähän juonia sillä on mielessä:)

Ilkka Luoma

Leo, nyt taidat keksiä itse näitä juttuja - onpa mielikuvistusta. Pidätkö norjalaisten itse tekemää tutkimusta valheena tai vääristelynä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

En ole nähnyt norjalaisten tutkimusta. Mistä se löytäisin?
Edellinen juttuni on itseni päättelemä tietämieni asioiden perusteella.
Eikö Kirkkoniemen alueella olekaan viisumivapaus paikallisilla?
Eikö Venäjä lähettänyt sitä kautta noin 5000 ns. pakolaista Norjaan?
Eikö kohta sen tapahtuman jälkeen niitä lähetetty Suomeen?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Norjalaisten tutkimuksessa:
"Raportti pitää väärinä arvioita siitä, että Venäjä olisi vuonna 2015 muuttanut turvapaikanhakijoiden rajakontrollia vapaammaksi ja päästänyt länteen pyrkivät kohti Norjaa ja Suomea ilman näiden maiden viisumia. Raportin mukaan Itä-Finnmarkin poliisitilastot osoittavat, että vuosien 2003–2014 aikana Venäjä laski Norjan Storskogin rajapuomille vuosittain keskimäärin 16,5 ihmistä ilman viisumia."

Yli 70 vuoteen Venäjän rajaa ei ole ylitetty ilman papereita. Sitten yhtäkkiä syyrialaiset kuulevat että Kirkkoniemestä pääsee pyörällä Norjaan ihan noin vaan. Kuka tällaista soopaa uskoo?

Paikalliset asukkaat ovat ties kuinka kauan päässeet matkustelemaan rajaseudulla ilman viisumia. Yhtäkkiä FSB muutti radikaalisti käytäntöä, järjesti kuljetukset ja rahastuksen pakolaisille. Näin pääsi heistä helpolla eroon.

Pääsyn loputtua loput pohjoiseen kuskatut pakolaiset sitten työnnettiin Suomen puolelle.

Toimituksen poiminnat