Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

UPI-FIIA: Venäjän uhka kasvaa – sumutusta, shakkipeliä vai vääräuskoisuutta?

(Ulkopoliittinen instituutti julkisti paljon mediatilaa saaneen raportin Venäjästä, sen nykytilasta ja erityisesti arvioiduista vaikutteista Suomeen ja meidän ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ~ http://www.fiia.fi/fi/publication/607/venajan_muuttuva_rooli_suomen_lahialueilla - )|1

[ … kansalainen Erkki ihmettelee lähiöpubissa miksi Venäjästä koetetaan löytää vuodesta toiseen uhkaa? |2 Samalla Erkin pystypubikaveri riemastuu – ”prkl - Karjala takaisin, miekka meni sittenkin liian aikaisin tuppeen!” |3 Jäänteitä on moneen junaan ja Päämaja kaupungin asemalle jäi useat ihmettelemään, kun mikään uhka ja uhan maalaus ei ole toteutunut – jo yli 70 vuoteen

 … kansalainen Liisa lukee ihmeissään raportteja kuinka paha Venäjä onkaan. Toki paljon elämään nähneenä hän muistaa kuinka käytiin sotaa ja viljaa tuotiin Saksasta. Saksa oli auttanut meitä, mutta vienyt meidät samalla 1941 sotaan Neuvostoliittoa vastaan. Liisa ei ole nähnyt venäläisiä pieniä vihreitä miehiä Suomessa, mutta amerikkalaiset taistelukoneet lensivät Liisan mökin yli lähellä Venäjän rajaa – olivat kuulemma tulleet näyttämään voimaa ja kertomaan karhulle, että täältä pesee |4 … ]

 

Yle Aamu – TV: ssä - 31. elokuuta 2016 kokeneet kansanedustajat, Kokoomuksen väkevä natouskovainen ja amerikkalaista rautaa rajalle Pertti Salolainen ja Keskustan pitkään pääministerinäkin toiminut Matti Vanhanen jutustelivat tästä UPI’ n raportista. Jako oli selvä – Salolaisen ”mopo keulii ja vikuroi”, edelleen |5 ja Natoa kaivataan, joskin jo vaimeammin – Pertti on oivaltanut, ettei kansamme halua Natoon |6.

Toinen uuniperunoistaankin tunnettu Matti Vanhanen, edesmenneen professori Tatu Vanhasen poika, esitti jo valtiomiesmäistä toppuuttelua ystävällisesti myös Pertille – Matti otti tasoittelevan asennon ja viestitti rauhoittumista ja venäläisyyden tuntemusta |7 ymmärtää, että vain ulkopolitiikan älykäs ja huomioiva hoitaminen pitää idän karhun säyseänä ja kaupankäyntiin innostuvana. Oli myös kuultavissa, että Itämerellä toimivat muutkin asevaltiot kuin Venäjä. Aivan kuin Matti olisi oivaltanut, että olemme niin idästä kuin lännestä?

 

UPI astui miinaan Lapin Venäjältä pakolaisista!

[ ~ http://yle.fi/uutiset/norjalaistutkijat_itarajan_pakolaiset_eivat_olleet_venajan_juoni/9128359 - ]

Norjalaiset sitoutumattomat tutkijat olivat havainneet, että Venäjän roolia tarkoitushakuisena toimijana ei löytynyt. Nyt pitää myös muistaa, jota UPI ei muistanut, että Ruotsista ohjattiin ystävällisesti ja huomaavaisesti pakolaisia noin kymmenkertainen määri Suomeen – Haaparanta – Tornion kautta. Ruotsi jo tuolloin pullisteli omista pakolaisistaan.

 

Miksi Venäjästä luodaan vuodesta toiseen uhkaa?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html - ]

Kiinalaiset ovat oivaltaneet kaksi erinomaista ja jo vuosisataista sanontaa: 1) ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”. Miksi muuten Yle haastattelussa Salolainen haikailee amerikkalaisia sotavoimia Suomeen; onhan rapakon taakse pitkä matka |8 ja Yhdysvallat on se sotinein kansakunta viimeisen 70 vuoden aikana – onko tämä Pertiltä unohtunut?

Se toinen kiinalainen sanonta: 2) ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä”. Vanhanen, jo julistautuneena seuraavien presidentinvaalien ehdokkaana viestittää suomalaisille tärkeää viestiä – me jatkamme samaa linjaa, mitä nykyinen presidentti Sauli Niinistö harjoittaa – kahdenvälisyyttä |9. Tämä on tärkeä viesti, joka ei varmaan sotaisille kokoomuslaisille |10 oikein sovellu. Mitä muuten Kokoomus haluaa, kun tämän presidentti on vastoin puolueensa natolinjauksia? Kansa päättää parin vuoden päästä – uudesta presidentistä.

 

Tunnustus instituuteille – UPI-FIIA ja Aleksanteri-instituutti

UPI on rehellisesti lännettynyt ja Venäjän uhan lietsoja ja vastaavasti Aleksanteri-instituutti rauhoittelee malttamattomia ”upilaisia”, etteivät ”mopedit liiaksi hyppyytä”. Meillä ei ole varaa sellaiseen lyhytnäköiseen ulkopolitiikkaan, mitä UPI suosittaa – eli liki samankaltaista kuin oli Talvisodan aattona |11, jolloin silloinen HS-omistaja Eljas Erkko ulkoministerinä vahvalla kädellä operoi. Emme hallinneet tuolloin ulkopolitiikkaa ja historia kertookin loput.

Jatkosotakin oli saksalaistuupattua Suur-Suomen luontia |12 – tätäkään politiikkaa emme halua harjoittaa – nyt. EU eikä Nato tuo meille mitään todellista turvaa maantieteelliseen sijaintiimme, vain vahinkoa suhteisiin ja suuret venäläisarmeijat rajoillemme sekä uhan joutua taistelualustaksi ydinasesuurvaltojen välisiin konflikteihin (Pietari ja Kuolan niemimaa syinä) |13.

 

Kansa asennoituu rauhaisesti ja ilmoittaa ettemme liity Natoon

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/nato-selvitys-toispuolisella-ja.html - ]

Vaikka Venäjän uhkaa, jopa vihaa lietsotaan urakalla |14, ja jota presidentti Niinistö ja vastuupoliitikot harmikseen saakka tuskaillen tasoittelevat – on informaatiosota kiihkeää |15, varsinkin Helsingin Sanomien taholta |16, ja muut sopulit seuraavat perässä.

Kansakuntamme ilmaisee selvästi – emme liity Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/kansakunta-on-paattanyt-me-emme-liity.html -

 

Kansakunta elää kuitenkin rauhaisana ja luottavaisena Venäjää kohtaan –

 … todellisuudessa (asioita seuraavat huomasivat, että Suomi on elänyt jo yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa!). Kansalaishuoli on enempikin pakolaisissa |16, taloudessa (työttömyysuhassa |17) ja terrorismissa |18, jonka välttäminen maassamme on ollut jo pienoinen ihme, vaikka olemme jo mukana sotien osapuolena niin Afganistanissa |19 kuin Irakissa |20 + Malissa |21, Afrikassa.

 

Johtopäätökset

UPI säädätti raporttinsa tarkoitushaluisesti päämääränä Natoon liittyminen |22. UPI ei ymmärrä mitä liittyminen merkitsisi. Kansalaiset kysyvät mistä ”upilaisille” maksetaan palkat ja mikä kustantaa tämän tyyppiset yksipuoliset tutkimukset, joissa ei huomioida uhaksi juuri muuta kuin Venäjä ja Kreml.

 

Lopuksi ja lopetukseksi

Miksi lännenmies puolustaa niin aggressiivisesti kulttuuriaan |23 – tajuamatta, että sen populaatio edustaa vajaata 20 prosenttia maapallon väestöstä?

Hallituksemme on tehtävä nyt nopeat päätökset millaisia tutkimusinstituutteja hallintomme ja erityisesti kansalaisemme tarvitsevat. Ei ole hyväksi kansakuntamme yhteenkuuluvuudelle, että julkistellaan puolueellisia ja yksisilmäisiä selvityksiä.

 

Jälkikirjoitus

Lopultahan kansa maksaa UPI-FIIA’ n kustannukset!

Kansan on saatava luotettavaa tietoa vastineeksi antamilleen rahoille. Tosin nyt toinen yhteiskunnan ylläpitämä laitos – Aleksanteri - instituutti tasoittaa tilannetta – eli sopuisasti toteankin, että ”jokaiselle jotain”.

EKSTRA

Mikä on totuus? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-totuus-%E2%80%93-hetken-piina -  

Maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki otsikon aiheesta

~ http://heikkipatomki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222079-upi-alittaa-riman-vastuutonta-venaja-pelottelua -

 

PS Leipätekstin numeroviittaukset tulevat jakoon myöhemmin – 5. syyskuuta 2016 mennessä sivustoon ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/link-upi-fiia-venajan-uhka-kasvaa.html

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | BL | BL | VU | PZ | BLOG 87343

DOC UPI_Venajan_uhkaa_31082016 – Microsoft Word Starter

PVM 31082016

831

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Ilkka Luoma

JKK

Ennakoimmeko Ulkopoliittisen Instituutin tekevän samanlaisen selvityksen toisesta ydinasesuurvallasta - Yhdysvalloista? ... Meidän tulisi myös muistaa USA' n kansallisen turvallisuuspalvelun NSA' n julkitulleet vakoilut sekä USA' n asevoimien jatkuvasti aktiivinen toiminta muualla maailmalla, paitsi omien rajojen lähellä. USA on käynyt kaikki viimeiset sotansa 70 vuoden aikana kaukana omilta alueiltaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Emme ennakoi, en ainakaan toivo sellaista huitaisua. Kuten Häkämies totesi USA:n vierailullaan taannoin, Suomen kolme haastetta ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä.

Ilkka Luoma

Kerrotko nuo kolme haastetta - siis miten Venäjä on meitä esimerkiksi uhannut tms ---

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #5

Eivät suostu kertomaan, olen tuota itsekin kysellyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Häkämies kuuluu Kokoomukseen ja kokoomus on sinällään rehdisti ja suoraan voimakas ja väkevä natottaja ja haluaa viedä Suomen Yhdysvaltojen etupiiriksi - kokee että se on meille se turvallisin ratkaisu.

Häkämies nuolaisi aikanaan Kanadassa isäntiään tuolla 3 x Venäjä maininnallaan, joka ei edusta kansakuntamme suuren enemmistön näkemystä!

Ilkka Luoma

Häkämiehestä ---

" ... Meidän rooli on rauhanneuvottelija ja välittäjä

Me voimme olla Pohjolan Sveitsi. Emme sodi, olemme kuin ruotsalaiset – yli 200 vuotta rauhan tilaa. Meillä on ”vasta” takana 70 vuotta, eikä meillä ole suoranaista uhkaa - idästä, vain eräiden poliitikkojen luulo ja itsepäinen jankkaaminen Venäjän uhasta |23., jopa kolminkertaisena (entinen puolustusministeri Jyri Häkämies Kanadassa).

Emme tarvitse myöskään heiteltyjä haukahteluja, kuten entinen ulkoministeri Alexander Stubb, joka televisiossa kahteenkin kertaan |24. – jopa rauhannobelisti Martti Ahtisaaren innoittamana |25. – vauhkoontui: ” … me pommitamme, me tuhoamme …” – tuolloin EU- Englanti oli liittynyt USA’ n rinnalle vuonna 2011 pommittamaan Libyaa, tavoitteena itsevaltias Muammar Gaddafin kaataminen, joka onnistui.

Loppu on historiaa – Libya on kaaoksessa, kuten Irak ja Afganistan. Lisäksi Libya on ISIS - taistelijoiden koulutuspaikka, kuten Irak ja ilmeisimmin myös edelleen Afganistan! ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-s... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #7

Luoma se ei taida hevillä, tuskin koskaan sisäistää jo kaikkien muiden hyväksymää ja tunnustamaa faktaa: Suomen rooli EI ole mikään rauhanneuvottelija eikä välikäsi. Luulo, jostai erikoisasemasta on täyttä haihattelua. Suomi kuuluu läntiseen blokkiin ja on osa erottamaton osa länttä. Suomi neuvotteee yhtenä osana länttä Venäjä kanssa, eikä ole misään erikoisasemassa siinä välissä. Kylläpä on vaikeaa tunnustaa tosiasiat, Luoma.

Venäjä on nykypäivän tapahtumien valossa aivan päivänselvä uhka, jonka päämäärän on edelleen, kuten on aina ollut, kasvattaa omaa vaikutusvaltaana keinoilla millä hyvänsä. Suomkin alkaa vihdoin nähdä asian oikeassa, raadollisessa valossa. Venäjän muuttuneesta toimintatyylistä on ollut haastavaa löytää Suomen kannalta positiivisia puolia.Venäjän tilanne on tänään totinen, huomenna hankala ja viikon kuluttua vaarallinen – jollei Venäjä muuta suuntaansa.

Koska me emme voi vaikuttaa Venäjän tulevaan suuntaan, meidän tulee keskittyä siihen, että Suomi on valmis – päätyy Venäjä millaiseen ratkaisuun hyvänsä. – Venäjän etujen puolustamisen verhoon puettu mutta naapurimaiden kannalta uhitteleva ja aggressiivinen ulkopolitiikka on ottanut uudistuspolitiikan paikan Venäjän politiikassa, selvityksessä todetaan.sanoi professori Kari Liuhto Turun yliopistosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Herra Kajanto ei ilmeisesti lue tapahtumia - presidenttimme harjoittaa jatkuvasti kahdenvälisyyttä, hakee erikoisasemaa ja tunnustaa ettemme halua Natoon. Maantietoa kansakoulussa lukeneet ovat jo ajat sitten huomanneet, että Suomi sijaitse lännen ja idän vedenjakajalla. Kajantokin on ilmeisesti käynyt kansakoulua Savonlinnan Puistokadulla? Kajanto - suosittelen oman tietämyskasvatuksen nimissä avaamaan myös vasemman silmän, muutoin se muurautuu kokonaan umpeen ;)

Jo kauan sitten kansakoulun maantiedon tunnilla opetettin, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka - muistatko Kajanto näin opetetun :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #22

Olenko minä, Luoma sanonut mitään NATO:sta tuossa? .Sinä elät täysin menneessä Kekkosen ajassa. Presidenttimme sanoi myös, että Suomi on osa länttä ja pysyy. Suomi harjoittelee USA:n ja NATO.N kanssa, meillä on isäntämaasopimus NATO:n kanssa. Puoluueton maa Suomei ei enää ole. Päivitä tietosi. Suosittelen sinulle, Luoma riisumaan myös nuo kuvassasi näkyvät YYA-lasit silmiltäsi jo vihdoin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Olisiko syytä perehtyä laajemmin Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan? Katsot vain 10-20 asteen verran koko kirjosta, joka on 360 astetta. Sokeus voidaan poistaa lukemalla, tutkimalla ja analysoimalla, jos kyky ei siihen riitä - voi kääntyä asiantuntijoiden puoleen ---

[28052016]
" ... Kylmät tosiasiat

1. Olemme kiinni Venäjän ainoassa uhkaa tasapainottavassa ominaisuudessa

Me olemme kiinni ainoalaatuisesti Venäjässä, itärajaltamme koko 1300 kilometrin matkalta. Vieressämme ovat niin Pietari kuin Kuolan niemimaa. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini velvoittaa tarkasti ja tiukasti Kuolan niemimaan puolustamisen vihollisien yllätysrynnäköiltä - ydinsukellusveneiden tukikohtien vuoksi |4.

Pietarin rooli venäläisyydelle on meilläkin erinomaisen hyvin tunnettu, jo Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim ymmärsi Leningradin merkityksen Josif Stalinille – ei kahta sanaa tästä. Suomi ei tukenut Saksan kolmatta valtakuntaa Leningradin piirityksessä.

2. Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla

Meillä on pitkä historia autonomiasta, erityislaatuisesta siinäkin. Saimme idut ja puolituen irtautumisestamme ruotsalaisuudesta, ja näin heräsi itsenäisyysaate. Syntyi Jean Sibeliuksen Finlandia |5, jota muuten Kokoomus nyt ajaa kansakuntamme kansallissävellykseksi |6 – ehkä siksi, että sillä voisi väljähtynyt ja ajelehtiva kokoomuslainen ideologia vahvistua (?)

Me olemme lisäksi niin idästä kuin lännestä – tunnustaen läntistä ajattelutapaa, mutta osaten kansalaisenemmistönä ymmärtää mitä merkitsee itäinen vaikute. Tämä tekee meistä ainutlaatuisen valtion. Meillä on lisäksi konkreettinen historia idän kanssa, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin Venäjän tsaarit kannustivat meitä suomalaisiksi, aina Vanhan Suomen luovutuksella Suuriruhtinaskunnan yhteyteen.

Lopulta Neuvosto-Venäjä Vladimir Leninin ja Stalinin nimikirjoituksilla sinetöivät Suomelle itsenäisyyden itsenäisyystunnustuksena 31.12.1917 tai 4.1.1918 – ensimmäisenä.

3. Me emme halua olla taistelualusta

Venäjä on jo ilmoittanut, että Nato on sen merkittävin uhka ja mahdollinen vihollinen. Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton, tosin vain allekirjoitus viholliskandidaatiksi puuttuu eli Natoon kirjautuminen, kansakuntaamme nähden poliittisen vähemmistön taholta.

On aivan selvää, että Suomen ollessa Natossa, vastoin kansakuntansa tahtoa, olemme varma taistelualusta, sillä olemme ponnahduslauta hyökkäyksille itään – esimerkiksi Kuolaan – Lapin läpi. Lapissa on erinomaiset lentokentät operoida rynnäköintejä – ja Nato - Isäntämaa pöytäkirja |3 velvoittaa antamaan tukea Natolle, niin rauhan- kuin sodankin aikana. Tätä ei meillä ole täysin tiedostettu.

Pysymällä liittoutumattomana, ja takaamalla, ettei maatamme käytetä hyökkäysalustana vieraiden taisteluvoimien osalta – niin tämä riittää Venäjälle, joka turvaa ainoastaan vapaata kulkuaan Itämerellä, suojaten samalla kaasuputkeaan. Me emme voi kuulua noihin Naton suunnitelmiin, joilla mahdollisesti ahdetaan venäläiset Suomenlahden pohjukkaan.

Nyt jokainen jo historiaakin tietävä ymmärtää, miksi nämä ominaisuudet Itämeren vapaasta kulusta ovat Venäjälle jopa pakkomielle. Venäjä tuli toimeen amerikkalaisen sotilasavun turvin juurikin Jäämeren kautta ja pitkin Murmanskin rataa Kuolan niemimaalta, kun koko Itämeri oli Saksan hallussa 1941 – 1944 välisen ajan. Toista kertaa Itämeri ei sulkeudu Venäjältä - Kremlissä mietitään.

4. Rauhan tahto Itämerelle

Suomella ja Ruotsilla on vartijan rooli, nimittäin rauhanvartijan rooli. Molemmat maat ovat kansaltaan natovastaisia |8. Ruotsi on nyt myös ratifioinut Nato – Isäntämaa pöytäkirjan. Suomi ei ole pöytäkirjan ratifiointia suorittanut. Mikäli Suomi liittyisi Natoon – ajautuisi Pietari umpipussiin. Umpipussia venäläiset eivät hyväksy.

Mikäli taas Ruotsi ja Suomi pysyvät erossa Natosta – takautuu tällöin venäläisten vapaa purjehdus Kaliningradiin, josta tulee nyt Naton ohjusjärjestelmän (Aegis – järjestelmä) |9 vastatukikohta Iskendereineen |10, sillä Aegis on suoraan Venäjän taholta ilmoitettu heikentävän heidän ydinohjuksien tasapainottavaa tilaa maailman rauhalle |11.

Tässä kohtaa meille välittyy jälleen ainoalaatuinen asema. Suomi voisi olla liittoutumattomana todellinen idän ja lännen välien sekä jännitteiden tuntosarvi, välittäjävaltio sekä konfliktien sattuessa se ainoa taho, joka voisi saattaa käyntiin vakauttamisneuvotteluja, ennen kuin konflikti musertuu ydinsodan alle |12.

Olemme varmoja, että pysyttäytymällä erossa Natosta, Venäjä antaa puolestaan hyväksyntänsä Suomen uudelle roolille olla Pohjolan Sveitsi |13. Edellä olevan kaltaisia signaaleja on Kremlistä jo epävirallisia kanavia pitkin välittynyt korviimme. ...

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomea-vieda... - alta!

.

Ilkka Luoma

Keskustan kokenut kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila ---

"Venäjä Ulko­po­liit­tisen instuutin tuoreet Venäjä-arviot eivät ainakaan edistä Suomen ja Venäjän välisten suhteiden suotuisaa kehitystä, paheksuu keskustan kansa­ne­dus­taja Sirkka-Liisa Anttila.

– Eduskunnan perustama ja rahoittama ulko­po­li­tiikan instituutti näyttää toimivan hyvin yksi­puo­li­sesti ja valitettavan poliittisin tarkoi­tus­perin, Anttila paheksui selvitystä keskustaväen saunaillassa Forssassa."

~ http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6%2F3%2... -

.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Mitä tulee tuohon Aleksanteri-instituutin tutkimuksen luotettavuuteen/uskottavuuteen niin 4.3 2014 instituutin tutkimus johtaja Markku Kangaspuro sanoi, että Venäjä ei yritä Krimin valloitusta. Miten kävikään. Alla linkki Kangaspuron sanomisesta.

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014030418...

"Medvedev jyrähti ulkomailla asuvien venäläisten oikeuksista. Puolustamme heitä kuten teimme Krimillä." (huom! kuten teimme Krimillä) Suomessakin on merkittävä venäläis vähemmistö ja heiltäkin oli ollut edustusto kuuntelemassa Medvedenin puhetta. Tuota Medvedenin sanomaa (josta linkki alla) voi pitää varoituksena/uhkauksena myös Suomea kohtaan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012507...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomen venäläisväestö on kuitenkin sen verran vähäinen, että sen käyttäminen keppihevosena olisi aika onttoa. Latvian ja Viron kohdalla se olisi mahdollista, varsinkin kun venäläisväestö niissä maissa on keskittynyt maantieteellisesti samalla tavoin itäosiin kuin Ukrainassakin. Mutta kynnyksenä - suurena sellaisena - on maiden NATO-jäsenyys. Joten todennäköisin skenaario on sittenkin Itä-Ukraina suorana sotilaallisena kohteena tällä hetkellä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Jos tarkasti luet antamasi linkin, Kangaspuro kertoo mitä Putin sanoi. Kyseessä ei suinkaan ollut Kangaspuron virhearvio vaan Putin päätyi ratkaisuunsa jouduttuaan "puun ja kuoren" väliin USAn ja muun Lännen järjestämän vallansiirron jälkeen.

Obama itse aiheesta CNN:llä näin:

And since Mr. Putin made this decision around Crimea and Ukraine — not because of some grand strategy, but essentially because he was caught off-balance by the protests in the Maidan and Yanukovych then fleeing after we had brokered a deal to transition power in Ukraine..

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Putin korostaa kolmea seikkaa Krimin osalta:

-krimiläisistä on enemmistö venäläisiä, venäjää puhuvia ja venäläismielisiä - äänestyskin sen kertoi, ei 90%, mutta saadun tiedon mukaan liki 70% - yli 60% äänestysvilkkaudella

-vertaus Serbian autonomia-alueeseen Kosovoon ja sen irtirepäisyyn Serbiasta, vielä luvattomilla USAF rynnäkköpommituksilla

-Yanukovyts oli Ukrainan laillinen ja laillisesti valittu presidentti ja häneltä riistettiin valta laittomasti vallankappaauksella, johon ulkopuoliset kiistatta antoivat tukea

Neljäntenä oli spontaani operaation nopeutus - ei haluttu Maidanin toisintoa, jossa onnistuttiin hyvin - Krimillä ei tullut ihmismenetyksiä ...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #13

Kyllä.

Lisäksi on tietenkin huomioitava se itsestäänselvyys, että Sevastopol on strategisesti tärkeä. Ei sitä voi sivuuttaa. Mustanmeren laivasto kykenee toimimaan Välimerellä mikäli Syyrian satamat on käytössä ja Turkki sen verran ystävällismielisessä ohjauksessa ettei salmea suljeta. Turkkihan saa sen sulkea mikäli sitä uhataan..

Siksi Venäjä käyttää nyt tilannetta hyväkseen kun tietyt voimat horjuttavat tilannetta Turkissa. Venäjän ja Turkin lähentymistä ei mm. tästä syystä katsota Lännessä hyvällä.

"Venäjämielinen" Turkki on Venäjälle kovin tervetullut kumppani. Nato ei voi kutsua uusia jäseniä ilman kaikkien jäsenien yksimielistä päätöstä. Veikkaanpa siis Montenegron jäsenyysprosessin olevan vahvasti katkolla. On vain ajan kysymys koska Erdogan julistaa ettei aio hyväksyä laajentumisia, mikäli Gulenia ei luovuteta. Se taas on kovin epätodennäköistä.. Todennäköisempää on että Länsi alkaa prässäämään Erdogania pihalle. Ja siinä Putin mahdollisesti pääsee ilkkumaan jälleen, kuinka paljon lännessä arvostetaan demokraattisesti valittuja johtajia..

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Reaalinen ajatuskulku!

...
Katsaus Turkin suuntaan ja vähän aiemman suurvallan historiaa - jopa vanhinta kaupunkikulttuuria ---

" ... Nyt Turkissa järjestettiin vallankumousyritys, joko presidenttinsä junailemana peiteoperaationa tai sitten aitona presidentti Recep Tayyip Erdoganin syrjäyttämistarkoituksena – niin tai näin, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vaati – kunnioittamaan demokraattisesti valittua hallitusta, tukien sitä. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg oivalsi ilmaista, että Turkin demokraattisille instituutioille on annettava täysi kunnioitus.
[LINK ~ http://www.elisa.net/ulkovallat-vaativat-kunnioitt... - ]uolia Turkissa tukemaan maa

[2013] Göpekli Tepe – täältäkö alkoi kaupungistuminen?

Turkki hakee EU jäsenyyttä 1]. Turkkilaiset mellakoivat oireellisesti. Turkin alueelta lähti ratkaisevin (kohtalokkain?) kehitys – nimittäin kaupungistuminen ja hiukan sitä ennen kyky viljellä maata – ruohokasvi alkuvehnä oli pikkiriikkisen mutantoitunut pitämään siemenensä kiinni varressa, kypsyttyäänkin – näin se oli helpompi valjastaa systemaattisen viljelyn piiriin.

Kaivaukset nykyisen Turkin alueella Göpekli Tepe´ssä 2] alkoivat niinkin myöhään kuin vuonna 1994 – ja vasta nyt ollaan ratkaistu tämän vanhimman keskittyneen ihmisasutuksen arvoitus – 12.000 vuoden takaa. Metsästäjä-keräilijä oli muuttuva maanviljelijäksi ja maanviljelijät mahdollistivat sellaistenkin ihmisten elämän ja toimeentulon, jotka eivät itse suoraan ravintoaan hankkineet. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/gopekli-tepe... - [87390]

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #13

”Venäjän presidentin kansalaisyhteiskunta- ja ihmisoikeusneuvosto” julkaisi äskettäin (21.4.2014) kotisivuillaan viestin, joka poistettiin sieltä pikapikaa.

Neuvoston vilauttaman raportin mukaan maaliskuisen Krimin Venäjäänliittämistä koskeneen kansanäänestyksen osanotto oli maksimissaan 30 %. Ja lisäksi vain puolet äänesti liittämisen puolesta – mikä tarkoittaa, että vain 15 % Krimin asukkaista äänesti liittämisen puolesta.

Näin Krimin kohtalon, raportin mukaan, ratkaisi 15 % krimiläisistä, jotka äänestivät Venäjään liittämisen puolesta (kalashnikovilaisten sotilaiden valvovien silmien alla).

http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/20...

Eli, Luoma, Taas höpöhöpö.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Höpö, höpö - Kajanto, katsohan ensin tietolähteesi ja sitten, jos olet seuraillut asioita, on näitä "vilautuksia" ollut aina sopivasti ennenkin - heh, heh ... ei kannata jatkaa.

Mutta Sinulle suosittelen - "Lukeminen kannattaa aina" -Jörn Donner.

Ilkka Luoma

Aivan oikein - Venäjä ei valloittanut Krimiä, vaan käytti jo siellä laillisesti olleita sotilaitaan turvaamaan krimiläisten elämän, kun Maidan oli kiihkeimmillään - Krimillä ei tullut ihmisuhreja, Odessassa tuli ja Maidanilla ja jatkuvasti Donpassin alueella.

Venäläiset puolustavat maamiehiään samalla tavalla kuin Yhdysvallat - muistamme pommitukset Afganistaniin ja Libyaan, luvattoman rynnäkkösodan Irakiin, laittomat pommitukset Syyriaan jne ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"sumutusta, shakkipeliä vai vääräuskoisuutta?"

Ei mitään niistä, vaan Suomessa tottumatonta suorapuheisuutta.

Ilkka Luoma

Entä ja kun tuo suorapuheisuus vahingoittaa ulkosuhteitamme ja todelliset ammattilaiset pitävät raporttia yksipuolisena, manipulatiivisena ja jopa asiantuntemattomana - kun tarkastellaan Venäjän tuntemusta ja slaavilaisen luonteen ymmärrystä ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eivät vahingoita. Ajattelepa. Luoma joskus asioista meidän suomalaisten kannalta, äläkä aina Venäjän kannalta. Olisiko paljon vaadittu, että Venäjä joskus ymmärtäisi sitä suomalaista luonnetta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Aivan oikein, me juuri ajattelemmekin suomalaisten etua, pysyttäytymällä erossa lännen sotilasliitoista, hakeutumalla kahdenvälisyyteen ja välittäjän rooliin idän ja lännen väliin - esimerkkeinä transponderi ja Itämeri -- nyt olet jo jyvällä meidän suomalaisten toimintamallista. Hyvä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Ajatteletko, että suppea näkökulmasi oivaltaa tarkkaavaisemmin ymmärryksen, joka esimerkiksi välittyy tässä pitkäaikaiselta parlamentaarikolta ja ministeriltä ---

Sirkka-Liisa Anttila:

~ http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6%2F3%2... -

Ellei linkki aukea - tässä juttu:

"Sirkka-Liisa Anttila: Upin selvitys yksipuolista uhkakuvien maalailua
"Suomen on pidettävä yllä kahdenvälisiä yhteyksiä Venäjän kanssa"

Suomenmaa30.8.2016 17:00

Venäjä Ulko­po­liit­tisen instuutin tuoreet Venäjä-arviot eivät ainakaan edistä Suomen ja Venäjän välisten suhteiden suotuisaa kehitystä, paheksuu keskustan kansa­ne­dus­taja Sirkka-Liisa Anttila.

– Eduskunnan perustama ja rahoittama ulko­po­li­tiikan instituutti näyttää toimivan hyvin yksi­puo­li­sesti ja valitettavan poliittisin tarkoi­tus­perin, Anttila paheksui selvitystä keskustaväen saunaillassa Forssassa.

ANTTILA muistuttaa, että naapurimaan kyseessä ollen ei ei ole suinkaan yhdentekevää millaisin argumentein ja asentein rakennamme tule­vai­suut­tamme.

– Siinä raken­nus­työssä tiedekin voi olla proak­tii­vi­sesti mukana eikä pelkkiä uhkakuvia yksi­puo­li­sesti maalaamalla.

Anttila kysyy, mihin tieteelliseen faktaan perustuu instituutin esitys siitä, että Suomen pitäisi välttää omin päin Venäjän kanssa tapahtuvaa kahdenvälistä politiikkaa ilman euroop­pa­laista ankkuria.

–  Miksi se on muka Suomelle riski? Suomen ulko­po­li­tiikan perusteisiin kuuluu nimenomaan kahdenväliset suorat ja hyvät suhteet Venäjään, hän opastaa.

EDUSKUNNAN ulko­a­si­ain­va­li­o­kun­nassa istuva konka­rie­dus­taja muistuttaa Ulko­po­liit­tista instituuttia siitä, että ilman suoria poliittisia yhteyksiä Venäjän ylimpään johtoon ja heidän kanssaan suoraan - ilman EU-ankkuria - käymin neuvotteluin Pohjois-Suomen kautta kulkevaa pako­lais­virtaa ei olisi saatu loppumaan.

– Tätä taustaa vasten Upin tämän päivän ”uhkaviestit” ovat kaukana reaalielämän ulko­po­li­tiikan diplomatiasta, Anttila napauttaa."

.

Petteri Hiienkoski

UPI:n onneton raportti kuuluu samaan sarjaan kuin muutkin tekeleet, joilla suomalaisia yritetään "valistaa" kuvitellusta Venäjän uhkasta Suomelle. Suomea yritetään näin kammmeta Natoon eli kaivamaan verta nenästään. Kun talouttakaan ei saada toimimaan (pakotteet näet tehonneet hyvin Suomeen), parempaan ei pystytä. Ulkopolitiikan muutos näkyi jo hallitusohjelmassa. Haluammeko todella tätä?
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Ilkka Luoma

Se on juuri näin, ja tuossa konklaavissa ovat Kokoomus, jonka todellinen kansalaiskannatus on luokkaa 12-13 prosenttia äänioikeutetuista, sekä Helsingin Sanomat ja eräät muut mediat - ehkä Suomen Kuvalehti ja puoluelehti Verkkouutiset ja Nykypäivä - nämä ne rujoimmat natottajat.

HS:

"MAANANTAINA, JOULUKUUTA 14, 2015

Kolumnisti Olli Kivisen muistolle – hän toi Naton Helsingin Sanomiin

(Käyty yksityissähköpostiviestittely Luoma – Olli Kivinen käynnistyi mielipidekirjoituksesta |0. Kolumnissaan http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1449035855194 - natoistumista ja länteen suomettumista jatkanee HS-toimittaja Kari Huhta, jos voimme vetää vapaata päättelyä hänen tekstistään Helsingin Sanomissa 3.12.2015)

Huhta unohtaa kaksi asiaa - Nasserini 1] halusi Ranskaan

Suomi ei taas halua Natoon. Lisäksi Nasserini oletettavasti kuolee Ranskaan 2]. Suomi ei taas halua kuolla Natoon – valitsemme mieluummin sotilaallisen puolueettomuuden 3]. Toimittelija Huhta unohtaa senkin, että Pariisin lentokentän transithalli on keskellä Ranskaa. Suomi taas on väkevästi idän ja lännen vedenjakajalla. Lopuksi Huhta ei oikein ymmärrä, että kantasuomalaiset ovat niin idästä kuin lännestä.

Suomi ei taas halua Natoon!

Suomi ja suomalaiset ovat vakaasti ilmaisseet tahtonsa olla erossa Natosta 4]. Tätä ominaisuutta monet HS toimittajat eivät halua/kykene sulattamaan, vaan he koettavat löytää kaiken maailman kolumneja ja juttuja maailmalta, joissa Venäjä saadaan uhaksi 5], uhkaajaksi ja pelon ilmapiiriksi, vaikka suomalaiset eivät edes pelkää Venäjää tai venäläisiä 6] – katso Taloustutkimus.

Suomi ei halua kuolla Natoon

Presidentti J.K. Paasikivi kertoi tosiasioiden olevan viisautta. Kiinalaiset ovat kertoneet, että ”ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä”. Aivan normisuomalaiset ovat oivaltaneet lisäksi, että kannattaa ”pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Sitä voisi kutsua kansalaisviisaudeksi 7], jota yritetään kaikin keinoin unohduksella kuolettaa – ehkä HS yhtenä suurimpana kuolettamisen kansankaitsijana. Lisäksi koko Euroopassa on nousemassa henki yhteiseurooppalaisesta puolustuksesta, joka ulottuisi Uralille saakka 8]. ..."

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-o... - alta!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tyypillinen, aikansa elännyt, kaikki tunnusmerkit täyttävä, suomettumisen mallikommentti.

Ilkka Luoma

Et valitettavasti ja mitä ilmeisimmin edes sisäistänyt "lukemaasi" artikkelia - johon vastasit. Kolumnisti ja toimitaja Olli Kivinen oli juuri se henkilö HS' ssa, joka käänsi päätoimittaja Virkkusen pään Naton linjalle - Kivinen tunnusti tämän jo vuosia sitten. Huhta jatkaa Kivisen linjalla, Kivinen kuoli joitain aikoja sitten. Olin Kivisen kanssa kahdenkeskisessä yhteydessä jo kauan sitten, jolloin hän kertoi Hesarin natolinjauksen tarinan ---

Suomettuminen on tänään hyve, se kun tarkoittaa erossa pysymistä lännen ja idän sotilasliitoista, operoiden tai pyrkien operoimaan rauhanrakentajana idän ja lännen välillä (presidenttimme kahdenvälisyys Venäjän presidentin väillä) - täältä lännen ja idän vedenjakajalta. Oletko Kajanto koskaan katsonut karttaa - Suomen osalta?

Ilkka Luoma

Erityisesti harra Kajannolle --- :)

[2013]
"YLE esitti monille härnäkkeeksi dokumentin ”Suomi ruotsalaisille” näkökulmadokumentin. Ohjelma kirvoitti vedenjakajasuomen takajaloilleen tai niskakarvat Tukholman suuntaan. Voimme myös esittää, että Ruotsi ”tarjosi” 1808 itäisen maakuntansa Tsaarille.

Ruotsi sai etäisyyttä ja puskurointia vuosisataiseen kiistakumppaniinsa, Venäjään – olihan valtakunnan itäinen raja seilannut edestakaisin Karjalan laulumailta aina Savon syviin sopukoihin.

Ruotsi ei virallisesti auttanut sotilaallisesti meitä, kun veljessodan kokenut kansa pyysi apua Talvisotaan – sen sijaan toveri ja porvari yhdistivät voimansa, ja yhtenäisyyden synnyttyä maa pelastui itsenäisyytensä säilyttäen.

Suomen suuriruhtinaskunta niminen poikkeusautonomia vaurastui vuoden 1808 Euroopan takapajulasta itsenäisyytemme kynnyksellä vuonna 1917 jo Euroopan keskikastiin – kiitos osaltaan tsaarien voimakkaan rakennusohjelman silmäteräautonomiaansa, jonne oli mukava tulla lomailemaan.

Pääkaupunkikin siirtyi Turusta Helsinkiin – aivan kuin ”kiusaksi” ruotsalaisuudelle. Lopuksi Lenin vahvisti itsenäisyytemme omalla allekirjoituksellaan. Voidaan myös todeta, että tsaarilla ei ollut kovin suurta halukkuutta estää Suomen itsenäistymiskehitystä – otti toki välillä pois markkapostimerkkimme ... *]

Sidos itään on yhtä väkevää kuin länteen – Suomi on vedenjakajalla

Näin päättelimme jo vuosia sitten, kun venäläisyydestä jälleen kerran tehtiin uhkaa – huomaamatta sitä, että Venäjä on viimeisen reilu 200 vuoden ajan ollut suurin kokonaiskauppakumppanimme – ollen tänään eniten nettoa tuova kansakunta maahamme – viha on rakkautta ja rakkaus vihaa – ja kaikkea siltä väliltä – älkäämme sahatko oksaa, jolla istumme ...

*] ... mutta sallien muun muassa meille ennemmin valtiopankin (Suomen Pankki) kuin itselleen omansa!"

jatkuu linkin ¨ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/itsenaisyyte... - alta!

.

Ilkka Luoma

Lainaan valtiopäiväneuvos Mikko Elon Facebook postausta ---

"International Business Times (IBT) kertoo, että liittokansleri Merkel haluaa poistaa Venäjä-vastaiset pakotteet. Merkel oli puhunut tämän viikon maanantaina. Suomi on tullut vähitellen Venäjä-vastaisimmaksi maaksi. Jokin aika sittenhän Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier varoitti liiallisesta sapelinkalistelusta. USA:n ulkoministeri Kerry ja hänen venäläinen kollegansa Lavrov tapaavat lähes viikottain, mutta Suomen UPI lopettaisi vähätkin kontaktit. UPI:n mukaan Suomi tarvitsee aina EU-ankkurin halutessaan tavata venäläisiä. No, onneksi UPI:n ehdotuksille on lähinnä hymyilty. Eilenkin YLE femin uutisissa elinkeinoelämän edustajat suhtautuivat melkeinpä huvittuneina UPI:n ehdotuksiin. Taisi olla raportti viimeinen niitti UPI:n uskottavuudelle!"

.

Toimituksen poiminnat