Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Työn, tuotannon ja kuluttamisen yhtälöt – kuinka ne istuvat elämän tosiasioihin?

Hallituksemme puoluepuhetorvet istuvat päät punaisina pohtien |* miten Erkki ja Liisa työllistetään, kun samaan aikaan teknologistit näkevät maailman jo robotteina ja digitalisaationa. Ei tarvitse kummoisesti miettiä, niin arvaa, että lopulta kaikki työtehtävämme voidaan robotoida ja digitoida – automaatille. Meitä ei tarvita kuin kuluttajiksi kokemaan jotain nautintoa ja surua, kun kliimaksiakaan ei voi loputtomiin suoda!

 

[ … Erkki tekee työtä kuin viimeistä päivää, ja säästää hiki hatussa perheelleen ja lapsilleen, jopa näiden lapsillekin, koska ei tiedä milloin yhteistoimintaneuvottelu päättää hänet poistettavaksi – turhana, tai sitten liian kalliina kirjanpidon tilinä. Erkki on puolustaja ja reviirin vahti, näin evoluutio määräsi

 … samaan aikaan Liisa omakotitalossaan varautuu kasvattamalla huolella ja rakkaudella puutarhaansa – venäläisten datshapalstaa – jotta on sitten jotain syötävää kun olemme kriisissä ja ruokaa ei Siwasta enää saa. Nainen on säilyttäjä ja uuden luoja, näin evoluutio määräsi … ]

|* ~ http://yle.fi/uutiset/mita_keinoja_hallitus_keksii_tyollisyyden_parantamiseksi_budjettineuvotteluiden_loppusuora_lahenee/9135718 -

|* ~ http://www.taloussanomat.fi/a/20169017 -

 

Oleellisin kysymys on se kuinka paljon tarvitsemme työpaikkoja

Työpaikat syntyvät yrityksiin ja yhteiskunnan tulontasaus – ja oikeudenmukaisuusjärjestelmiin, vaikka oikeistolaiset haluavat lopulta yksityistää kaikki, koska se luo kilpailua ja voittoa – individuaalina ilmiönä. Toverit taas tasaymmärtäväisempinä haluavat inhimillistää yhteiskuntaa, koska kaikki eivät jaksa kilpailla yhtä paljon – heikoin lenkki on kuulemma sen ketjun katkeamispiste.

Nyt katkeamispisteessä ovat de facto 350.000 työtöntä, joista ajelehtivia nuoria ilman huomisen tietoa on noin 50.000. Pitkäaikaisia ketjun heikoimpia lenkkejä on yli 120.000.

 

Osa meistä ei tule koskaan tekemään ansiotyötä,

 … jolle on mitattava verollinen hyöty, sen sijaan miinusmerkki on kasvun suunnassa, täällä kasvuhoennallisessa markkinatalousmaailmassa. Kuinka monta veronmaksukykyistä työpaikkaa tarvitaan kustantamaan nämä ilkeämielisesti ilmaistuna vapaamatkustajien elinkaaret. Rumaa, eikö – mihin katosi inhimillisyys, joka piti olla ihmiskunnan se hienoin keksintö, kaikkien näiden liki jatkuvien sotien välissä.

 

Työpaikka on kustannuspiste, jonka pitää tuottaa …

 … ensinnäkin jotain sellaista, josta on hyötyä seuraavalle logistiikan ketjuosaselle. Työpaikan ja tehtävän pitää myös tuottaa mitattavaa voittoa (provisiomallin mukaisesti) työnantajalleen ja kolmanneksi työntekijän on maksettava veroa, jotta byrokratia voidaan kustantaa.

Byrokratia on aina, kun valvotaan demokraattisesti oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa kuin tulontasaustakin, ellei digitalisaatio reaaliaikaverotuksena, kansalaisten yksilöllisinä verotileinä ja ”ekselöityinä” jakokaavoina osaa tuon yhteiskunnan menopuolen tuloista hoitaa yksin suoraan kansalaisten henkilökohtaisille verotileille.

 

Siis kuinka paljon pitää olla minimissään työpaikkoja ja miten se projisoituu lisääntyvään vapaa-aikaan?

Nyt yhteiskunta työllistää jo noin 25 % aktiivityövoimasta (palkat sivukuluineen maksetaan verovaroista ja muista säädetyistä maksuista), maatalous pari - kolme hassua prosenttia ja koko ravintoketju kierrätykseen ja kompostointiin asti noin 15 % - tai jotain. Suurin osa on jo tänään palvelua, kun teollisuuskaan, joka puskee sarjaa ja toivottavaa yksilöllisyyttä hyvällä katteella, vain ehkä 20 prosenttia. Mitkä työpaikat ovat elinehto ja se oleellinen kysymys kuuluu, milloin ne digitoidaan roboteille ja automaatiolle - vääjäämättä?

 

Jos yritys työllistää keskimäärin 2-80 henkilöä, niin kuinka monta yritystä tarvitaan?

(Hallituksellamme on tavoitteena 72 prosentin työllisyysaste ja 110.000 uuden työpaikan luominen – voimme arvata, että suurin osa niistä tulee pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, siis kuinka monta yritystä tarvitaan työllisyystalkoisiin – toisekseen kuinka paljon me tarvitsemme yrityksiä kaikkinensa ja minkä kokoisia!)

Tässä piilee nyt koko talouskehityksen kupletin juoni! Yhteiskunta ei voi työllistää kaikkia, itse itseään jakamaan veroja ja vahtimaan sitä. Tarvitaan yrityksiä, jotka tekevät jotain, mitä – mikä on sellaista, jota digitoitu robotiikka ei osaa tehdä? Tämä on se kaikkien kysymysten äiti ja dilemma!

Lopulta meidän on pakko todeta, että robotiikka voi tehdä kaiken, jopa korjata itsensä – varsinkin sen jälkeen, kun robotit keksivät keinon fyysiseen pehmeyden elastisuuteen |* – kuten ihminen on kehittynyt evoluution sopeumakaavojen myötä tässä viimeisten 200 - 500 miljoonan vuoden aikana – sukulaisuusketjuhan ulottuu hamaan alkuun saakka.

|* ~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/144230-alykkaat-robotit-korvaavat-ihmisen -

 

Meidän on lisäksi muistettava, että meillä kaikilla hiiliyhdistelmä-vesielollisilla on yhteinen alkupiste

Milloin digitoituminen on niin pitkällä, että robotti oivaltaa tämän kehitysketjun? Entä ne meidän ihmisten työt, kun teknologia-, digitoitumiskehitys ja prosessoritekniikan kellotaajuudet lisääntyvät osin liki eksponentiaalisesti. Milloin me syrjäydymme samaan olotilaan kuin he meidän noin 50.000 nuorta, jotka eivät tiedä mitä huomenna tekisivät? |0 Raaka kysymys, mutta orwellilaisten on helppo antaa se vastaus.

 

Juuri nyt on saatava luottamus syttymään kansalaisten keskuuteen

[ … olemmeko menettäneet luottamuksemme valitsemiimme poliitikkoihin ja johtajiin? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/valtiokriisia-edeltava-ennakointi.html - ]

Äänestänyt ja erityisesti äänestämätön kansanosa ei luota poliitikkoihin. Talossamme ei ole isäntää, eikä tämän ääntä. Jopa valistunut itsevaltias |** olisi viisaampi ratkaisu kuin jatkuvasti vesittyvät konsensuspäätökset.

Huima oli edellinen heitto, mutta nyt on pohdittava kaikkia, todella kaikkia ratkaisuja, millä tämän katajainen pohjanperän kansa nostetaan sellaiseen asentoon, josta yrittäminen ja luottamus kohtaavat toimeliaisuuden nousuna.

Emme huuda kasvua, pyydämme vain asennetta hyväksyä rajallisuus ja sopeuma meitä elättävään luontoon ja ympäristöön nähden. Robotti ei ole lihaa eikä luuta – se tarvitsee lopulta vain sähköä ja voiteluaineita, koska liikettä ei voi pysäyttää. Liike on ikuista, eikä sekään ole lopulta aivan ikuista.

|** ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/hatatila-vaatii-pakkolakeja-ja-johtajaa.html -

 

Hallituksellamme on yllättäen yksi päätavoite – joka pitää täyttää ensin!

Luokaa luottamus itseenne, niin säästöpossuun rahansa piilottava tavallinen ihminen |1 jaksaa kuluttaa säällisesti, luottaen huomiseen, että huolella valittu kulutuskohde tuottaa silloinkin hyötyä ja iloa. Samalla on syytä varautua, ettei enää niitä kulutusmääriä |2, varsinkin uuden määriä saavuteta, joita markkinatalousihmiset innoissaan hahmottivat.  Second hand on jo tätä päivää ja se olisi otettava huomioon laskettaessa kansantaloutemme rahakiertoja. Samoin meidän on katsottava totuuteen ja hyväksyttävä kahden kerroksen väki, joka meille vain ilmaantui. |3

 

Kantapään kautta oppiminen

Me olemme oppimassa, että olemme vain häviävän pieni biomassaprosentti luontomme kokonaiselomassasta – noin muurahaisten kokoluokkaa. Samalla meille on valjennut, ettei elomme ole mahdollista ilman tätä biodiversiteetin (monimuotoisuus) meille käsittämättömyyttä, jonka evoluutio loi viimeisten parin miljardin vuoden aikana.

Emme voi sorkkia osasena kokonaisuuksia, koska kaavaymmärryksemme hädin tuskin yltää oman reviirimme ulkopuolelle – kunhan nyt ensin opimme omatkin syy-seuraussuhteet! -

Koko kirjoituksen teemamusiikiksi sopii hyvin lainaus Youtube’ sta – ENYA ~ https://youtu.be/Am0StyqPavE?list=PL1NRVmU4wTfrFQxj17lCz6TzdVdrYr-tj

 

Tekstilinkit

|0 Ajelehtivat nuoret ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html -

|1 Rahat pankkien käyttelytileille! ~ http://www.taloussanomat.fi/a/20169029 -

|1 Rahat pankkien käyttelytileille! ~ http://yle.fi/uutiset/suomalaisten_varallisuus_makaa_kayttotileilla_raha_pitaisi_kansantalouden_edun_nimissa_saada_liikkeelle/9134993 -

|2 Elämään sovittautumisen taito ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171642-elamaan-sovittautumisen-kulutussuhde -

|3 Kahden kerroksen väkeä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/kahden-kerroksen-vakea-maahanmuuttoa-ja.html -

EKSTRA – Työttömyydestä, sen uhasta ja yrittämisestä

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/tyottomyydesta-tai-sen-uhasta.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US |PZ | VU | BL | BL | BLOG 87428

DOC elaman_tosiasiat_01092016 – Microsoft Word Starter

PVM 01092016

976

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Erityisesti ajelehtiva nuoriso, noin 60.000! Mitä teemme?
~ http://yle.fi/uutiset/nuorten_arvot_ja_asenteet_jy... -

...
... Työtä nuorille, ennenkuin nekin loppuvat! -kaksimielinen ilmaus.
~ http://yle.fi/uutiset/moni_nuori_ei_osaa_hakea_toi... -

...
... Työtä kansalle, ennenkuin se loppuu kokonaan! -kaksimielisesti ilmaistuna.
~ http://yle.fi/uutiset/mita_keinoja_hallitus_keksii... -

.

Ilkka Luoma

KIISTA YRITETTIIN LAKAISTA MATON ALLE - ERIKOINEN KIKY-KAHNAUS HIERTÄÄ YHÄ

Kuntien työntekijöiden kanssa syntynyttä kiistaa yritettiin kiivaasti lakaista maton alle, kun hallitus esitteli torstai-iltana ensi vuoden budjettia.

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016090222251626_u... -

.

Toimituksen poiminnat